Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Tielemans wijst Arsenal én Liverpool af, maar blijft wel in Premier League

Laatste update:

Youri Tielemans blijft behouden voor de Premier League. De 26-jarige middenvelder verruilt degradant Leicester City per 1 juli voor Aston Villa, waar hij een meerjarig contract heeft getekend. Tielemans loopt eind juni uit zijn contract bij Leicester en dan zullen ook de verdere details van de overstap bekend worden. Onder meer het eveneens geïnteresseerde Arsenal en Liverpool vissen achter het net.

Tielemans had al een aflopend contract in het King Power Stadium en de degradatie maakte een langer verblijf al helemaal een utopie. De belangstellenden – onder wie Arsenal, Liverpool, Borussia Dortmund en AS Roma – stapelden zich op, maar het is Aston Villa dat aan het langste eind trekt. De nummer zeven van afgelopen Premier League-seizoen legt Tielemans naar verluidt voor vier seizoenen vast, aldus transfermarktexpert Fabrizio Romano. Tielemans is ook al medisch gekeurd.

Daarmee komt er na vierenhalf seizoen een einde aan Tielemans' carrière in het Foxes-tricot. Leicester betaalde in juli 2019 nog 45 miljoen euro om de Belg bij AS Monaco weg te plukken. Daarvoor had hij al een halfjaar op huurbasis in het King Power Stadium gespeeld. In totaal kwam Tielemans tot 195 duels voor Leicester, waarin hij 28 keer scoorde en 26 maal aangever was. Zijn meest noemenswaardige prestatie was het maken van de winnende goal in de FA Cup-finale van 2021.

Er is inmiddels een heuse leegloop op gang gekomen bij Leicester. Naast Tielemans zijn onder meer sterspeler James Maddison en Caglar Söyüncü op weg naar de uitgang. Söyüncü is net als Tielemans transfervrij en heeft al een voorcontract getekend bij Atlético Madrid. Maddison heeft nog een tweejarig contract en geniet interesse van Newcastle United en Tottenham Hotspur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke titel maar voor zover ik weet was Arsenal helemaal niet zo geïnteresseerd. Eveneens Liverpool. In hoeverre wordt je dan afgewezen?

Goeie aankoop voor Aston villa. Ben benieuwd naar ze volgend seizoen.

10 juni 2023 om 20:40

We hadden veel interesse maar weinig de laatste transferperiode, had hem graag bij Arsenal gezien tbh.

10 juni 2023 om 21:03

Die interesse was er maar er is een reden waarom Arsenal hem niet haalde. Dan is het ook niet afwijzen

10 juni 2023 om 20:52

Staat al 2 jaar in de belangstelling van Arsenal, maar gewoon niet doortastend genoeg.

11 juni 2023 om 10:22

Tielemans heeft Arsenal en Liverpool afgewezen voor Aston Villa op dezelfde wijze zoals ik Zendaya en Camila Cabello heb afgewezen voor mijn Charlotte. Tsja, Charlie, je hebt die concurrentiestrijd echt gewonnen idd.

Domme keuze van Youri, had bij Arsenal gewoon basisspeler kunnen worden of bieden ze gewoon heel veel salaris?

10 juni 2023 om 20:40

Denk niet dat hij bij het huidige Arsenal in de basis zou staan. Leuk voor de breedte maar meer okk niet.

10 juni 2023 om 20:43

Juist wel omdat we geen nummer 8 meer hebben als Xhaka weggaat.

10 juni 2023 om 20:46

Tielemans is niet het niveau voor arsenal die ze willen nastreven. Er zijn meer spelers die een klasse beter zijn dsn hem. Goed voor de breedte thats it.

10 juni 2023 om 20:46

Als Xhaka vertrekt moet je als Arsenal zijnde een upgrade zoeken geen downgrade

10 juni 2023 om 20:56

Wat is er een downgrade aan Tielemans om transfervrij binnen te halen als backup?

10 juni 2023 om 21:29

Het feit dat hij kwalitatief minder is dan Xhaka

11 juni 2023 om 01:00

Haha minder als xhaka, deze comment is echt geweldig🤣

11 juni 2023 om 06:55

Tielemans is 100% minder dan Xhaka van afgelopen seizoen. Echt een serieus niveau verschil tussen beiden. Tielemans heeft gewoon een erg matig seizoen achter de rug.

11 juni 2023 om 10:23

Je zegt backup, dus Tielemans zou geen basisspeler zijn. Arsenal mikt hoger. Dat is goed.

11 juni 2023 om 16:32

Fabian1986, afgelopen seizoen zeker geen PL wedstrijden gekeken?

11 juni 2023 om 17:26

Afgelopen seizoen was Xhaka inderdaad beter dan Tielemans, maar over het algemeen natuurlijk niet.

10 juni 2023 om 20:42

Er is geen enkele betrouwbare bron geweest die Tielemans aan Liverpool of Arsenal heeft gelinkt deze zomer. Niet verwonderlijk, want hij heeft gewoon een waardeloos seizoen gedraaid.

10 juni 2023 om 21:04

Arsenal wou hem helemaal niet? Prioriteit ligt bij 2 andere spelers en dan heb je nog 3 spelers die hoger op het lijstje stonden dan hem.

Aston Villa is de enige Engelse ploeg die volgend seizoen de Conference League gaat spelen. Dat zal de doorslag hebben gegeven vermoed ik

Heeft m'n verwachtingen nooit helemaal waar kunnen maken. Altijd gedacht dat deze jongen de absolute top zou halen. Nu blijft hij er net onder hangen, ook mooi natuurlijk.

Zoals hierboven al aangegeven is hadden wij geen interesse meer in Tielemans. Wat imo ook geen probleem is. Positie is al aardig goed bezet met ESR en Vieira plus dat we Rice en Caicedo wie ik beide hoger inschat op het oog hebben wie die positie ook kunnen opvullen.

Wel een mooie aanwinst voor Emery natuurlijk! Gun het die man wel.

10 juni 2023 om 21:02

Alleen Vieira haalt het niveau niet natuurlijk dat ziet iedereen en ESR is meer een 10 + te vaak geblesseerd.

10 juni 2023 om 21:13

Vieira zou ik nog niet opgeven. Die jongen heeft met vlagen laten zien dat ie echt wel goed kan ballen.

Weet niet hoever je op de hoogte verder bent maar ESR wordt al een tijdje juist klaar gestoomd voor de nummer 8 positie en ondergaat nu een beetje dezelfde metamorfose als Martinelli die na zijn lange blessure ook lang niet mocht spelen van Arteta.

10 juni 2023 om 22:12

Vieria heeft nog amper gespeeld en was z’n eerste seizoen. Als hij in mocht vallen dan was dat meestal op de positie van Saka of Xhaka terwijl hij eigenlijk het beste is op de positie van Odegaard. Een van de weinige wedstrijden dat hij basis stond was tegen Brentford op die positie. Toen speelde hij erg goed. Dus zeker de hoop nog niet opgeven. Zijn erg veel spelers die in hun eerste seizoen wat minder zijn.

Goh Tielemans, toch nooit de top speler geworden wat iedereen had verwacht. Overschat, denk dat dit prima niveau voor hem is.

Verassende transfer. Maar goede verbetering voor Villa.
Ik denk dat Villa wel eens de verrassing zou kunnen worden volgend seizoen. Sinds Emery er is spelen ze goed en de resultaten zijn ook decent. Dit jaar 7e, misschien volgend jaar kunnen ze zo tegen CL aan zitten. Verwacht het uiteindelijk niet maar we gaan het zien.

10 juni 2023 om 21:00

Aston Villa heeft het 7e grootste salarishuis van de PL, dus niet heel vreemd dat ze boven komen drijven.

Sjah zijn eerste jaren was hij bij Leicester wel top met die FA Cup finale als hoogtepunt dan. Op dat moment was zijn niveau goed genoeg om aan de top te spelen en dacht iedereen ook dat hij die stap zou zetten. Maar de laatste 18 maanden is zijn vorm zo zwak geweest en leek hij gewoon niet meer zo gemotiveerd als voorheen. Ik twijfel ook of het slim is voor hem om in de PL te blijven, in veel matchen komt hij op fysiek vlak toch wat tekort, zowel qua duelkracht als loopvermogen.

Ook bij de Belgische nationale ploeg denk ik dat hij de komende jaren zal worden voorbij gestreefd door Onana, Lavia en Vermeeren terwijl hij nu juist in zijn prime zou moeten zijn.

Prima, ik ben een van weinig Arsenal fans die al jaren niet zat te wachten op zijn komst. Hij is een typisch mooie weer voetballer.

10 juni 2023 om 21:24

Volgens mij was je niet de enige hoor, zie wel meerdere Arsenalfans hier die nooit onverdeeld enthousiast zijn geweest om dezelfde reden als jij. Soms heel goed, maar echt inconsistent. Hoewel de geruchtenmolen rondom Arsenal altijd concreter was is hij ook wel eens aan United gelinkt, maar blij dat we daar nooit aan begonnen zijn hoewel United ook heel goed een acht kan gebruiken. Echt wel een goede voetballer op zijn dag en zal ook vast zijn waarde gaan hebben voor Aston Villa, maar je kunt er gewoon niet op bouwen voor mijn gevoel.

Ik denk niet dat Liverpool oprechte interesse had in Tielemans. Er is o.a. interesse in Kephren Thuram en Alexis Mac Allister heeft net getekend

11 juni 2023 om 09:17

Voor de titel klinkt het natuurlijk leuk om te zeggen dat Tielemans zowel Liverpool als Arsenal heeft afgewezen. Is natuurlijk klinkklare onzin

Leuke titel weer dit. Wij hadden interesse in Tielemans maar we gaan voor betere middenvelders. Declan Rice (Moises Caicedo).

Ik had eerder Newcastle verwacht maar Aston Villa is een rare keuze als je ook naar een topclub kunt.
maar misschien speelt hij liever wat meer wedstrijden in de PL en geeft hij minder om CL voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren