Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Terugkeer naar Ajax voorlopig uitgesloten: ‘Ben gelukkig waar ik nu ben’

Laatste update:

Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters zocht deze zomer Azor Matusiwa op in Frankrijk om met hem te praten over zijn tijd bij Stade Reims en doorbraak in Nederland. De inmiddels 25-jarige defensieve middenvelder is een vaste waarde bij de huidige nummer twaalf van de Ligue 1. Als Matusiwa wordt gevraagd of hij een terugkeer naar Ajax ziet zitten, moet hij even nadenken. “Ik ben gelukkig bij Reims”, luidt zijn antwoord uiteindelijk.

De rechtspoot verruilde FC Groningen in de zomer van 2021 voor Stade Reims, dat vier miljoen euro voor hem betaalde. Het had niet veel gescheeld of Matusiwa was een jaar eerder al overgestapt naar de Ligue 1. “Na mijn eerste jaar bij FC Groningen werd ik benaderd door RC Lens. Ik heb daar een goed gesprek gehad met de algemeen directeur en het zag er allemaal goed uit, totdat er een stokje voor werd gestoken. Ik was eigenlijk al rond met de club, maar FC Groningen wilde meer geld hebben. Daardoor is het uiteindelijk niet gelukt.”

Dat was ‘teleurstellend’, erkent Matusiwa. “Ik heb vervolgens goede gesprekken gehad met de staf van FC Groningen en Danny Buijs (de toenmalige hoofdtrainer, red.). Toen heb ik tegen Danny gezegd: ‘Ik focus me nog op één jaartje bij FC Groningen. Ik draag de aanvoerdersband met alle plezier.’” Het jaar daarna meldde Reims zich bij de Trots van het Noorden. “Dat voelde goed. Ik kreeg meteen de indruk dat ik niet werd gehaald als wisselspeler, maar echt voor de basis”, aldus de viervoudig jeugdinternational van Oranje. “Dat gaf me een heel goed gevoel. Vanaf het moment dat ik hier bij Reims speel, ben ik altijd basisspeler geweest. Misschien moest het zo wel zijn. Misschien wilde God mij naar Reims brengen, om vanaf hier weer mooie vervolgstappen te maken.”

“Wat een mooie stap is? Ik wil het Nederlands elftal halen”, is de middenvelder stellig. “Daar ga ik voor vechten. Wat ik nog meer als een mooie stap zie is een transfer maken naar een grotere club die bij mij past, in een Duitse of Engelse competitie.” Als Matusiwa afgelopen zomer wordt gevraagd of hij Ajax ook ‘een mooie vervolgstap’ vindt, antwoordt hij: “Voordat ik hier bijtekende heb ik al aangegeven dat Ajax sowieso altijd een bijzondere club voor mij blijft. Ik heb daar heel lang gespeeld en veel mensen ontmoet. Ik zeg nooit nooit, alleen als ik op dit moment zou moeten kiezen tussen Ajax en Reims... Ik ben gelukkig hier bij Reims”, sluit Matusiwa af.

Vertrokken uit Amsterdam, nu een sensatie: ‘Had meer krediet verwacht bij Ajax’

Bekijk hier het eerste deel van het interview met Azor Matusiwa.Lees artikel

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is altijd mooi om hoop te houden. Hij wil het Nederlands elftal halen en daar gaat hij voor. Ik zie het niet snel gebeuren, maar het is in ieder geval een mooi streven om hiervoor hard te blijven werken en jezelf te blijven verbeteren.

26 september 2023 om 08:09

Nou, ik denk dat Wieffer, Noppert, de Roon, Weghorst vootbeelden zijn, waarvan we ook niet gedacht hadden dat ze het NLelftal zouden halen. Het kan per seizoen heel snel en raar gaan.

26 september 2023 om 18:53

Je hebt gelijk. De voorbeelden zijn ook treffend. In het geval van deze speler zie ik het alleen niet zo snel gebeuren. Daarvoor is het niveau Stade de Reims denk ik te laag en zijn er teveel betere spelers op zijn positie. Maar zegt nooit nooit.

Zal wel aan mij liggen...maar ik zie nooit een artikel over bij Feyenoord, PSV of AZ net niet of totaal niet geslaagde spelers met de vraag of ze eventueel willen terugkeren in Rotterdam, Alkmaar of Eindhoven. Komt dat omdat alle talenten daar naadloos het eerste elftal binnenstromen?

25 september 2023 om 21:09

Als je punt is dat er te weinig aandacht naar andere clubs gaat, kan ik me toch echt herinneren dat er laatst een artikel stond over een jeugdspeler van Feyenoord (Baars?) die uit het profvoetbal is gestapt. Er zullen vast meer voorbeelden zijn, maar je ziet soms maar net wat je wil zien, denk ik

26 september 2023 om 07:49

Er zijn meer voorbeelden, maar zeker niet veel. VZ probeert hierin ook niet te verbeteren. Ik denk oprecht dat 75% van de artikelen, en 85% van de reacties, over Ajax gaat

26 september 2023 om 08:25

Er is de laatste 5-10 jaar meer directe doorstroom geweest van Ajax-spelers op relatief hoog niveau naar het buitenland, soms indirect natuurlijk. Denk aan deze Matusiwa, maar ook Botman, Lang, van den Boomen... Toch een stuk minder dan jeugd van Feyenoord of PSV

26 september 2023 om 18:38

En op een gegeven moment is de koek waarschijnlijk ook wel een keer op. Ik herinner me bijvoorbeeld een rubriek over voetballers, die soms vanuit het amateurvoetbal in Azië of Afrika belandden. Maar op een gegeven moment zijn die natuurlijk ook wel allemaal voorbij gekomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren