Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Sporting met schaamrood op de kaken verder na misser Dost

Laatste update:

Sporting Portugal heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. Het team van trainer Jorge Jesus speelde een draak van een wedstrijd op bezoek bij Vikoria Plzen en miste in de absolute slotfase via Bas Dost nog een strafschop, waardoor er na negentig minuten voetballen een 2-0 tussenstand op het scorebord stond. Doordat Sporting een week geleden met diezelfde cijfers thuis had gewonnen, moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin trokken de Portugezen alsnog aan het langste eind: 2-1.

Dost keerde bij Sporting terug in de basiself, nadat hij vorige week nog ontbrak vanwege een lichte hamstringblessure. De Oranje-international had het met zijn teamgenoten moeilijk in Tsjechië en keek al binnen zes minuten tegen een achterstand aan. Jan Kovarik bracht de bal vanaf de linkerflank in de doelmond van Sporting, waarna Marek Bakos met een rake kopbal de score opende.

De vroege voorsprong gaf Plzen hoop. De Tsjechische koploper zette de bezoekers uit Portugal met de rug tegen de muur en wist na ruim een uur voetballen de 2-0 op het scorebord te brengen. Bakos fungeerde opnieuw als doelpuntenmaker, door na een voorzet van Milan Havel bij de eerste paal raak te schieten. Marcos Acuña had daarvoor aan de overzijde een reuzenkans om zeep geholpen: hij trof uit een rebound voor een vrijwel leeg doel de paal en schoot daarna hoog over.

Daardoor leek een verlenging onvermijdelijk, maar Dost kreeg in de blessuretijd een uitgelezen mogelijkheid om alsnog binnen negentig minuten voor een beslissing te zorgen. De tot dan onzichtbare spits werd zelf in het strafschopgebied van Plzen onderuitgehaald door Radim Rezník en mocht vervolgens aanleggen vanaf elf meter. De zwakke poging van Dost werd echter gekeerd door doelman Aleš Hruška.

In de verlenging trok Sporting het tweeluik alsnog naar zich toe. Nadat Bryan Ruiz eerder nog een goede kopkans onbenut had gelaten, tekende Rodrigo Battaglia in de 107e minuut alsnog met het hoofd voor de bevrijdende 2-1. Daarvan had de thuisploeg niet meer terug, waardoor os Leões zich voor het eerst sinds het seizoen 2011/12 bij de laatste acht van het Europa League-toernooi mogen melden.

Sporting Portugal is verdiend door

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
15 maart 2018 om 21:47

Dit is de eerste penalty in tijden die hij gemist heeft volgens mij.

15 maart 2018 om 22:28

Rebound had er trouwens ook best in gemogen.

Waarom met schaamrood op de kaken? Viktoria speelt een uitzonderlijk goed seizoen, ze zijn vooral thuis bijna onverslaanbaar.
Sporting heeft nog het geluk gehad dat de Tsjechen te veel respect voor ze toonden in de uitwedstrijd, iets wat ze wel vaker onnodig doen.

15 maart 2018 om 22:27

Dat was ook mijn gedachten. Moeten ook niet doet alsof sporting een super topclub is.

15 maart 2018 om 23:01

Ja, ze spelen soms ongelooflijk slecht. Maar de organisatie verliezen ze bijna nooit. Ook niet als het er heel amateuristisch uitziet want zelfs dan komt de tegenstander er zelden doorheen. Dan gaat die namelijk ook meestal slecht spelen. Maar als ze eenmaal thuis spelen wordt Viktoria meestal gewoon een dodelijke machine. Net het Inter van Mourinho, maar dan met slechtere spelers. Juist daarom vind ik hun spel zo ongelooflijk knap, dat ze zoiets kunnen met de gebrekkige middelen die ze hebben.

Die keepert stond al een meter voor de goal toen Dost die bal trapte, volgens mij moet ie dan overnieuw genomen worden.

16 maart 2018 om 00:19

Het was niet eens een penalty. Dost schoot de bal ook erg nonchalant. Sporting terecht door, maar dit was nooit een pingel.

16 maart 2018 om 08:56

Geen idee heb de oorzaak niet gezien.

16 maart 2018 om 09:19

Ok, dat wist ik niet. Dacht dat je ook de aanleiding voor de penalty had gezien. Misschien heb je overigens gelijk over de keeper, maar hoe dan ook schoot Dost de bal vrij matig, niet? Naar het midden schieten kan, maar wel met wat meer vaart, niet?

ik vond de rebound nog slechter ingeschoten

Qua kansen is Sporting terecht door, maar die pingel? Mijn god, hoe kan je die geven?!? Een gewoon duel waarin Dost wel erg gretig naar de grond gaat. Terecht dat onze landgenoot dan ook mist.

De beste voetballers missen vaak een penalty echter juist die spelers zorgen ook voor die extra kwaliteit in het elftal die het verschil maken van winnen of verliezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren