Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Sosa‘s nieuwe agent reageert op beschuldigingen: ‘Grootste onzin aller tijden’

Woensdag, 20 september 2023 om 19:46Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:45

Arthur Beck ontkent met klem dat de transfer van Borna Sosa naar Ajax alleen mogelijk was geweest als de linksback op Deadline Day naar hem over zou stappen als zaakwaarnemer. Beck reageert tegenover Voetbal International vrij uitgebreid op de commotie die is ontstaan rond Sven Mislintat, directeur voetbalzaken bij Ajax. "Dat de transfer alleen met mij als zaakwaarnemer kon, is de grootste onzin die ik ooit gehoord heb", aldus Beck.

Aan zowel De Telegraaf als NRC is die informatie echter wel degelijk bevestigd vanuit CAA Stellar Europe, het kantoor dat Sosa tot aan 31 augustus begeleidde. Sosa vertelde zijn vorige zaakwaarnemer Thies Bliemeister (van CAA Stellar) dat hij de overstap naar Ajax alleen met Beck kon maken, omdat Mislintat alleen zaken met Beck wilde doen en niet met CAA Stellar. "Het zijn vooral aannames", reageert Beck, die drie procent van de aandelen bezit van Mislintats databedrijf Matchmetrics GmbH. Daarmee zou volgens de NOS sprake zijn van belangenverstrengeling.

"Ik ken Borna (Sosa, red.) al heel lang en was één van meerdere agenten die werk gedaan heeft voor hem", reageert Beck. "Ik mocht namens de speler praten met meerdere clubs, ook Ajax. Een paar weken eerder heb ik hem aangeboden bij Ajax. Ik heb aangegeven dat er meerdere opties waren en dat als Sven hem zou willen, er snel gehandeld moest worden."

Opmerkelijk genoeg beweert Beck dat Sosa op voorspraak van Maurice Steijn naar Ajax werd gehaald. "Op de laatste dag van de transferperiode was het de trainer van Ajax die Borna toch wilde hebben, niet Sven. Daarna zijn we gaan praten en kwam er een deal tot stand." Volgens De Telegraaf deed Beck de onderhandelingen namens Ajax met VfB Stuttgart, maar volgens Beck klopt daar niets van. "Het is een leugen dat ik van Ajax een mandaat gekregen heb voor de transfers van Eduard Spertsyan en Borna Sosa. Niet van Ajax en ook niet van Sven. Ik weet niet waarom deze dingen geschreven zijn."Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door bimbooro)

Opkomen voor zn vriendje, zodat ze lekker nog meer winstgevende deals kunnen maken in de toekomst. Begrijpelijk, maar niet echt een objectieve bron

20 september 2023 om 19:53

Nee maar als er wel wat speelt kan hij ook denken ik hou wijselijk m’n mond. Als het nu wel foute boel is dan staat hij er ook slecht op. Vaak hoor je als er wat mis is ‘geen commentaar’. Gewoon het onderzoek afwachten. Als hij fout zit dan zit hij fout maar voor nu afwachten. Denk eerder dat het wat naïef was van Mislintat dan bewust verkeerd handelen.

20 september 2023 om 21:23

Als dit uiteindelijk niet blijkt te kloppen heb je natuurlijk wel weer zo'n smaadverhaal zoals bij Pierre van H. Tot nu toe heb ik daar nog niemand over gehoord.

20 september 2023 om 19:53

Dan kan je idd beter de Telegraaf geloven.

20 september 2023 om 19:57

En NRC.

20 september 2023 om 20:00

Njfromvol heeft het niet zo op feiten, lierse. De telegraaf is per definitie de boeman blabla

20 september 2023 om 20:00

En Voetbal International

20 september 2023 om 20:08

@lierse1997

Na 15 jaar abonnement op NRC durf ik wel te zeggen dat het amper journalistiek was dat erin stond. Qua sport is het al jaren kommer en kwel bij NRC

Ont.
Het is al met al een vreemd verhaal en ik heb moeite te geloven dat de speler is gehaald vanuit financiele afweging puur. Temeer omdat het een prima speler is, en op de positie ruimte was.
Eerlijk gezegd vind ik de uitleg van die Beck niet zo vreemd

20 september 2023 om 20:38

Nu heb ik geen zicht op de kwaliteit van NRC maar met verzonnen verhalen komen, is wel verregaand niet?

20 september 2023 om 21:50

@lierse
NRC heeft andere bronnen (telegraaf/nos) aangehaald, zelf hooguit wat rond gebeld

20 september 2023 om 19:54

Inderdaad. En die speler is klaarblijkelijk wijsgemaakt dat hij alleen een stap naar Ajax kan maken wanneer hij van zaakwaarnemer switched, wat natuurlijk ook bijzonder is. Wanneer Ajax hem graag zou willen, zou huidige zaakwaarnemer niet uit moeten maken.

Had ook niet verwacht dat zijn zakenpartner zou zeggen: ‘grootste oplichter is tie, pak hem!’

Beetje steijn plagen die 2 Duitsers. Klopt geen .... van.

Wij van wc eend haha. Wat een non nieuws dit, tuurlijk zegt hij “niks aan de hand”.

Wat mij betreft wordt er een dossier op de website aangemaakt waar je bewust op kan klikken als je alles wilt weten hierover. Zoals met de oorlog in Oekraine of de aardbevingen in Marrokko ook gebeurd op bekende nieuwssites en blijven er echt enkel echte ontwikkelingen en headlines over. Zo blijft er ook nog ruimte over voor ander (voetbal)nieuws, bijvoorbeeld dat PSV Champions League speelt.

20 september 2023 om 20:30

Je kan toch de titel lezen en door scrollen als dit je niet interesseert? Er is ook nieuws over bijvoorbeeld PSV die CL speelt. Ik snap dat gezeur nooit zo...

21 september 2023 om 10:59

Eens hoor, maar bij meerdere artikelen kun je aan de titel niet zien dat het er 'weer over gaat'.

Zo een leuke pot op tv dus zullen we het nou even over Psv hebben, wordt hier een beetje gaar van.
Oja succes Psv hoop dat jullie voor een stunt kunnen zorgen

Tuurlijk is dit zijn zakenpartner die misschien een hand boven zijn hoofd houd. Maar waarom neemt iedereen het verhaal van de tegenhangende partij wel aan als de waarheid. Laten we gewoon dat onderzoek afwachten en dan horen we vanzelf wie uiteindelijk gelijk had.

20 september 2023 om 20:01

We geloven vaak wat we graag willen geloven. Heb je eenmaal de schijn tegen dan gaat iedereen er in mee. Onderzoek afwachten idd maar ik denk dat dat voor velen zelfs niet eens meer uitmaakt. Die stempel heb je nu al. We wachten af wat er uit het onderzoek komt en dan zal er juist gehandeld moeten worden. Welke kant dat op gaat dat zien we vanzelf.

Wat leest dit heerlijk weg deze soap. Voor de Ajax supporter lijkt me dit echt heel frustrerend je club zo enorm zien afglijden naar dit niveau. Lijkt met de dag meer op vv Hekelingen van een aantal jaar geleden, kijk tip op YouTube overigens. De rvc, td, trainer iedereen die direct verantwoordelijk is voor deze extreme chaos moet stoppen.

Ik ben heel benieuwd naar het interne onderzoek van Ajax. Je krijgt ieder artikel meer wat er verschijnt het idee dat er hier een heksenjacht gaande is.. Toevalligerwijs is de hoofdpersoon weer iemand die niet uit Nederland komt en werkachtig is bij een club uit de top 3 van Nederland.. Schmidt is de ook zo achterlijk behandeld door de pers..

20 september 2023 om 19:59

Dit is gewoon groot nieuws. Vrij logisch dat iedereen er op springt.

Ik denk niet dat het bij bijvoorbeeld Stewart anders gegaan was bij een gelijkaardig verhaal.

20 september 2023 om 20:04

Ik denk het wel, het is namelijk helemaal niet zo overdreven raar wat er hier gebeurd is. Tenzij de TD van Ajax aan zelfverrijking gedaan heeft is er weinig aan de hand en het lijkt er niet dat hij dat gedaan heeft. Laten we het onderzoek even afwachten voor we de man vierendelen en aan de schandpaal nagelen.. Maar goed, het is een Duitser dus dan mag de Nederlandse media even losgaan.

20 september 2023 om 20:40

Een mede-eigenaar van het bedrijf waar Mislintat hoofdaandeelhouder van is, wordt op 31 augustus plots de zaakwaarnemer van een miljoenentransfer van Mislintat.

Sowieso een vreemde zaak. Hoezo zit een TD zelfs in een zaak samen met spelersmakelaars. Dat is al vreemd op zichzelf.

20 september 2023 om 20:50

Nee, een speler verandert van zaakwaarnemer naar een kantoor wat ook aandelen heeft in een privebedrijf van Mislintat. Dat is een hele andere situatie dan wat jij nu probeert te schetsen.

Het gaat om een transfer op deadlineday, dus wellicht speelde de tijdsdruk ook mee om van zaakwaarnemer te wisselen. De zaakwaarnemer geeft aan dat hij al eerder (samen met anderen) de belangen van de speler behartigd heeft. Wat is hier zo vreemd aan?

Nogmaals er zal onderzocht worden of Mislintat zichzelf verrijkt heeft. Als dat het geval is dan zal hij ontslagen worden, maar zoals de situatie nu door iedereen geschetst is er geen reden om te denken dat daar nu sprake van is..

20 september 2023 om 22:42

Die eerste zin klopt gewoon volledig hoor. Niks aan verzonnen.

21 september 2023 om 06:53

Nee, dat klopt dus niet. Lees het nog even terug. Mislintat heeft een databedrijf waar het zaakwaarnemerskantoor 3% aandelen van heeft. Het is dus niet zo dat Mislintat, als hoofdaandeelhouder, ook nog eens aandelen heeft in een zaakwaarnemerskantoor.

20 september 2023 om 20:02

Volledig mee eens YoeriCFC . Dat is nog een groter schandaal. Uiteraard moet dit goed onderzocht worden maar dat hier al maanden stelselmatig iemands zijn kredietwaardigheid wordt afgebroken door de Nederlandse media is ronduit schandalig.

Die foto blijft leuk. Dezelfde pose als schwarzenegger en apollo creed in predator. Maar dan met 2 losers. Beck daarentegen is de meest subjectieve bron in dit verhaal. Feiten beweren anders, het doek is gevallen. Kijken of iemand bij ajax gaat ingrijpen

Vanaf dag 1 heeft de media de oorlog verklaard aan Mislintat. Helaas is dit Nederland momenteel. De slechte resultaten versterken dit waardoor iedereen elkaar gaat napraten. Zou zeggen wacht het onderzoek naar belangenverstrengeling af en laat al het andere gezeik door de gootsteen stromen

Dan is er ook niks aan de hand als er onderzoek gedaan wordt....
Toch???

Dat punt van dat Steijn nog een linksback wilde klopt wel. Die gaf toen in een persco nog aan zeer ontevreden te zijn over die positie. Ik meen te herinneren dat hij zelfs zei dat ze kijken naar versterkingen op die positie. Maar dat kan hij ook in een interview hebben gezegd. In ieder geval, dat deel lijkt te kloppen van het verhaal

Hij bracht mij toch even aan het twijfelen en dacht dat allemaal toeval was, maar toen hoorde ik op de radio dat toeval niet bestaat !!

Jaja vriendje vrijpleiten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren