Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Snurker’ Devyne Rensch reageert in interview op kritiek Marco van Basten

Laatste update:

Ajax-verdediger Devyne Rensch kan zich vinden in de kritiek die Marco van Basten afgelopen maandag op hem uitte na de verloren finale van de TOTO KNVB Beker (1-1, 2-3 na strafschoppen) tegen PSV. De tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar noemde Rensch in Ziggo Sport-programma Rondo een ‘snurker eerste klas' door zijn twijfelachtige optreden bij het doelpunt van Thorgan Hazard. De twintigjarige verdediger weet zelf ook dat hij fout zat, zo zegt hij in De Telegraaf.

Ajax-trainer John Heitinga besloot Rensch tijdens de bekerfinale na rust binnen de lijnen te brengen voor Jorge Sánchez. Overtuigen kon de verdediger allerminst. Zo kreeg hij na een uur spelen een gele kaart van scheidsrechter Dennis Higler en speelde hij een ongelukkige rol bij de treffer van Hazard. Van Basten verbaasde zich enorm over de Ajacied. “Wat denk je van die Rensch? Dat is natuurlijk ook een snurker eerste klas. Als hij niet uitglijdt, blokt hij die bal gewoon.”

In gesprek met journalist Mike Verweij herkent Rensch zich in de kritiek van Van Basten. “Hij heeft zeker gelijk. Ik keek goed wat Hazard ging doen en maakte fysiek contact. Maar ik verwachtte niet dat Xavi Simons de bal door de benen van Edson Álvarez zou spelen. Ik gleed uit, was uit balans, waardoor Hazard kon scoren.” Eerder dit seizoen ontving Rensch al vaker kritiek. “Deels terecht. Alleen is het helaas zo dat de kritiek drie keer zo hard is als Ajax de titel uit zicht verliest en helemaal geen prijzen pakt. Natuurlijk kunnen en moeten er dingen beter. Daar doe ik alles aan. Ik heb fouten gemaakt en daar baal ik zelf het meest van. Maar het is zeker niet zo dat ik een waardeloos seizoen speel.”

Rensch geeft aan dat het commentaar wel wat met hem doet. “Ik zou liegen als ik ’nee’ zeg. Natuurlijk is het lastig als mensen je superslecht vinden. Ik lees zo min mogelijk, maar toch krijg je het wel mee van anderen. Ik moet ermee dealen. Je weet nu eenmaal dat iedereen altijd een mening heeft over een speler van Ajax.” Toch houdt de rechtspoot geloof in een goed einde van het seizoen. “Als spelers hebben we vertrouwen in elkaar en we weten waar we het voor doen. We hebben het niet meer zelf in de hand, maar de enige kans om tweede te worden, is alle vier de wedstrijden te winnen. We geloven erin dat dit kan.”

Doel
De in Lelystad geboren verdediger heeft een duidelijk doel: zijn oude vorm terugvinden. Daar doet Rensch dan ook alles aan. “Ik blijf in mezelf geloven en hoop – als ik word geselecteerd – op het EK met Jong Oranje zelfvertrouwen te tanken. Na het EK ga ik met mijn team om me heen, een personal trainer, voedingsdeskundige en fysiotherapeut, hard aan de slag om optimaal aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen. Ik kan niet wachten. Maar eerst moéten we tweede worden.”

Verwacht jij dat Rensch zich nog gaat herpakken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moeten we 2e worden.. misschien moet je eens alles eraan gaan doen dat we niet 4e worden. Koekenbakker

6 mei 2023 om 07:54

Als je 2e wordt dan ben je geen 4e dus maak je niet zo druk.

6 mei 2023 om 08:29

Jullie moeten alles zetten op het feit dat jullie vanaf nu iedere wedstijd moeten winnen

6 mei 2023 om 08:57

Gewoon vanavond afwachten en dan kun je bepalen of je voor de 2de plek gaat of voor de 3de.

Tweede worden? Het klinkt weer als vanouds maar az komt op bezoek he!! Die kunnen zomaar een voor een verassing zorgen. Ik denk dat ze ook al mikken op volgend seizoen, met een frisse lei weer beginnen

6 mei 2023 om 07:54

AZ hoeft niet voor een verrassing te zorgen, de enige verrassing die AZ ons kan geven is wanneer ze verliezen van Ajax

6 mei 2023 om 08:19

Nou daar ben ik het niet mee eens. Ondanks dat AZ goed bezig is zijn ze ook gewoon wisselvallig. Met name

6 mei 2023 om 07:55

Mocht dit Ajax 2e worden toont dat de zwakte van de eredivisie aan. Echter denk ik dat psv 'gewoon' van Sparta gaat winnen.

6 mei 2023 om 10:33

Of juist de kracht, dat een team dat spelers kan halen voor meer dan 30 miljoen per stuk zo laag eindigt

6 mei 2023 om 10:51

Vind ook dat er badinerend over de ED gedaan wordt. Zeker voor een competitie die straks Frankrijk nog voorbij gaat…

Ajax moet oppassen dat het niet vierde wordt. Al zou ik dat een uitstekende ontwikkeling voor de Eredivisie vinden. Dan wordt hoe dan ook het gat bovenin kleiner en dat is altijd positief.

6 mei 2023 om 09:11

Of Ajax nou 3e of 4e wordt maakt toch geen zak uit? Ajax zal 9 van de 10 keer boven AZ eindigen. Dit is net zo'n seizoen dat ongeveer niks klopt in Amsterdam.

6 mei 2023 om 09:15

Laat ze maar lekker keer vierde worden. Even de druk eraf misschien en dan volgend jaar wat “eigen” spelers door laten stromen ipv kopen om CL kwartfinale te halen. Verkoop oud en overbodig deze zomer, breng jonge spelers door en geef die lekker de kans volgend jaar. Bassey, tafic, grillitch, bergwijn, berhuis en zo lopen er nog paar, die eruit en dan maar zoals dat zo mooi heet een tussenjaar. Niet slechte spelers ofzo, maar die gevestigde orde eruit en alle spelers beginnen op 0.

6 mei 2023 om 10:12

Waarom zou dat positief zijn. Kijk naar de jaren waarin er een top2 en soms top 3 floreerden dat zijn juist de jaren dat het Nederlandse voetbal in de lift zat.

2 jaar later... Hoe gaat t nu met de parels uit Amsterdam..

6 mei 2023 om 08:06

Gewoon weer het bekende verhaal toch.
Bazoer werd Barca ingepraat, El Ghazi was de nieuwe Ronaldo en Van der Beek zou wel even bij Madrid Kroos kunnen vervangen...

En nu weer, Hato en Godts zijn wereldtalenten en al jaren lees ik hier het een en ander over 'het grootste talent' Ünüvar...

Bij talenten van andere clubs moeten ze eerst 'een heel seizoen goed voetballen', wat natuurlijk niet meer dan logisch is voor talenten, maar dat moeten die van ajax ook maar eens laten zien

6 mei 2023 om 08:11

En Matthijs de Ligt werd Bayern in gepraat, Frenkie de Jong werd Barca ingepraat…

6 mei 2023 om 08:52

De Ligt werd eerst Juve ingepraat . Niet echt een succes toch? Terwijl een te bescheiden jongen als De Vrij wel keihard slaagde in een land waar verdedigen erg zwaar weegt. Bizar eigenlijk dat hij bij Oranje zo weinig erkenning krijgt. Frenkie doet wel zijn ding, maar lijdt ook onder het feit dat Barca niet de kwaliteiten van weleer heeft. Talent en prestaties op jonge leeftijd moeten wel een verstandig vervolg krijgen. Bij menigeen pakt het niet direct lekker uit. Selectie Ajax, de beste volgens de experts, ontbeert toch de nodige balans. Rookie Heitinga kan het ook nog niet allemaal in goede banen leiden. In het veld speelt narcist Tadic gewoon de coach.

6 mei 2023 om 09:24

Dat zeg ik toch niet, die hadden eerst het laten zien en zijn er daadwerkelijk gekomen, dat is wat anders die a; die andere gasten...
Dat is als bij tientallen spelers iets roepen en hopen dat er eentje het redt en dan 'zie je wel' roepen

Het gaat mij er meer om dat bij elk 'talent' gesproken wordt van een 'wereldtalent' net zoals er in andere landen er snel wordt gesproken over 'de nieuwe messi', 'de nieuwe ronaldo', 'de nieuwe zlatan', noem het maar op...

6 mei 2023 om 11:44

De Ligt was bij Juventus idd zo slecht dat hij bijna alles gespeeld heeft en Bayern hem over wilde nemen 👍

6 mei 2023 om 08:41

Laten we ze een eerlijke kans geven en over 5/10 jaar of na hun carriere de balans opmaken. Geeft een beter beeld. De parels zijn nog steeds pas 20 dus enige wisselvalligheid hoort erbij.

6 mei 2023 om 13:05

T zal de tijd zijn waar we in leven, en er moet volgens mij content gemaakt worden. Maar ik vond die docu nogal schrijnend,,, ,3 jongens worden neergezet alsof deze 3 ons aan de wereldtitel hadden geholpen, terwijl ze nog niets bereikt hebben.

Volwassen gereageerd! Goede voornemen van hem om met specialisten aan het werk te gaan. Wel vreemd dat het niet vanuit de club gefaciliteerd wordt, althans die suggestie wordt gewekt.

6 mei 2023 om 08:48

Inderdaad, qua mentaliteit nu al verder dan een Memphis of Promes. Hoop dat het hem lukt, al heb ik er een hard hoofd in

Eindelijk een keer iemand die kritiek accepteert ipv alleen maar counteren naar degene die de kritiek geeft.

6 mei 2023 om 10:49

Klopt! Maar de kritiekgevers mogen in dit geval ook kritiek krijgen. Heel makkelijk noemt Van Basten deze jongen, waarvan bekend is dat hij moeite heeft het vereiste niveau aan te tikken, een snurker. Een week eerder liet de bewierookte Timber zich op vergelijkbare wijze aftroeven door De Jong en dan roept San Marco dat hij ‘vuilnismannen’ om zich heen heeft. Alle dieren zijn gelijk, maar sommige gelijker dan anderen…

6 mei 2023 om 11:23

Inderdaad! Ook eindelijk iemand die toegeeft dat de kritiek hem wat doet, wat ook logisch is bij z’n jonge jongen. In tegenstelling tot de Noa Lang’s van deze wereld die altijd zo hard mogelijk roepem dat de kritiek ze niet raakt terwijl het zo overduidelijk is dat ze hartstikke onzeker zijn en het ze juist heel veel raakt. Los hiervan is Rensch gewoon niet goed genoeg en is prioriteit nummer 1 een nieuwe rechtsback voor volgend seizoen.

Wat zijn we allemaal goed in het afzeiken van een 20-jarige. Zelden lees je zo’n prima volwassen stuk van een speler met daadwerkelijk zelfreflectie. De meest geroutineerde spelers van 30 krijgen dit niet hun bek uit hoor.
Hij weet zelf dat het niet al te best was en beter moet. En ik betwijfel ook dat dit daadwerkelijk een absolute topback gaat worden, maar er zit in ieder geval een normale kop op.
En wat is het extra knap op die leeftijd én als speler van Ajax. Moet je eens indenken dat je 20 bent en je trainer Heitinga is. Heitinga, de man die nog nooit enig vorm van zelfreflectie heeft getoond en enkel domme dingen zegt over tegenstanders. En dat je aanvoerder Tadic is.

Ik vind dit zo’n rare speler. Aan de bal echt meer de prima, maar ik heb echt geen idee waarom hij in godsnaam verdediger is.

6 mei 2023 om 10:13

Ik heb ook het gevoel dat hij meer een middenvelder is en dat hij heel goed op zijn plek zou zijn op de positie van een Alvarez.

Een van mijn favoriete Ajaxspelers.Ik ben er nog steeds van overtuigd dat hij alle kwaliteiten heeft om minimaal een fantastische back van Ajax te worden maar stiekem denk ik dat er nog wel een stap voor hem in zit in de toekomst.Hij moet vertrouwen tanken, ervaring op doen en vooral die ondergrens omhoog krijgen.Hij is snel, sterk, staat vrijwel altijd positioneel goed (als back niet als cv tegen Twente), goed in de 1 tegen 1 over de grond ( serieus let er maar eens op hij verliest dat duel bijna nooit) en kan daarnaast goed mee in het aanvallende spel. Tweebenigheid vind ik ook altijd heel bijzonder.Naast de ondergens moet hij ook beter anticiperen op voorzetten, zowel hoge als lage al is dat iets wat vaak hand in hand met ervaring komt.Als ik dit artikel lees dan denk ik dat er ook nog een goede kop op zit wat betreft zelfreflectie en er voor gaan. Weet niet of hij een psycholoog heeft maar dat kan wellicht helpen om de kritiek te verwerken zodat dat minder zijn hoofd zit.

6 mei 2023 om 10:37

Ik vind het ook kwalijk dat mensen altijd zo overdrijven in kritiek. Zoals Rensch zelf zegt, mensen normen hem super slecht of hij kan er niks meer van. Dat terwijl hij gewoon een minder seizoen heeft, maar al eerder heeft bewezen echt wel wat te kunnen. Ik snap wel dat het wat met je doet op 20-jarige leeftijd.

Nou leuk dat hij tegen kritiek kan maar Rensch staat hopelijk hoog op het lijstje om door geselecteerd te worden, zie oprecht liever Sanchez in de basis.

6 mei 2023 om 12:00

Liever Sanchez? Waarom Sanchez? Die heeft op de top van zijn kunnen gespeeld de laatste tijd, maar Rensch heeft een veel hoger plafond.

6 mei 2023 om 14:31

Nou, dan wil ik dat plafond wel eens zien? Verdedigend is Rensch zeer zwak, je hebt pas iets aan hem als hij op de helft van de tegenstander aan de bal is.

Sanchez is niet top maar vind ik veel stabieler en betrouwbaarder.

6 mei 2023 om 14:33

Je hebt zijn potentie toch de jaren hiervoor kunnen zien? Ook verdedigend was hij toen prima. Dit seizoen is gewoon erg matig. Sanchez deed het laatste tijd prima maar heeft nog weinig potentieel in mijn ogen. Als je liever Sanchez dan Rensch hebt vind ik dat teveel gebaseerd op korte termijn, hele korte termijn.

"alleen is het helaas zo dat de kritiek drie keer zo hard is als Ajax de titel uit zicht verliest en helemaal geen prijzen pakt".

Makkelijk lullen. Zo kan je ook zeggen dat de kritiek achterwege blijft wanneer het team wel presteert. In de laatste jaren heeft het team Rensch vaak genoeg gedragen. Hij valt nu nog meer door de mand. Rensch is een speler die soms leuk mee kan doen, vaker tegenvalt en ook echt niet opstaat wanneer het even niet loopt. Snel verkopen, zelfs Sanchez is beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren