Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder oppert nieuwe trainer Ajax: ‘Hij is jong, fris en neemt beslissingen’

Laatste update:

Als Wesley Sneijder het voor het zeggen had bij Ajax, zou hij de nodige veranderingen doorvoeren binnen de club. Dat vertelt de oud-middenvelder van de Amsterdammers in gesprek met Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters. Sneijder is samen met FedEx aanwezig in Istanbul voor de Champions League-finale van zaterdag, maar ook Ajax komt in het interview aan bod en Sneijder is duidelijk in zijn bewoordingen over het beleid van de Amsterdammers omtrent de jeugdopleiding en het salarishuis. "De salarissen zou ik als eerste aansnijden, die zijn de laatste jaren echt omhooggeschoten."

Sneijder heeft gezien dat Ajax het afgelopen seizoen slechts als derde eindigde, maar de problemen liggen volgens hem dieper. "Ik zou heel graag veranderingen willen doorvoeren bij Ajax", begint Sneijder. "Allereerst qua spelers, maar ook qua beleid. Kijkend naar de jeugd. Salarissen zou ik als eerste aansnijden, die zijn de laatste jaren echt omhooggeschoten. De prestaties daarmee ook, maar als het even wat minder gaat zal je daarin wat moeten gaan doen en terug moeten naar de basis. Je kan wel hele hoge salarissen gaan betalen aan spelers, maar als die het niet meer waarmaken, moet je beslissingen gaan nemen." Ajax heeft een salarispost van 109,4 miljoen euro, zo bleek uit het jaarverslag dat Ajax in januari openbaar maakte. Ter vergelijking: PSV en Feyenoord volgen met respectievelijk 55,2 en 48,2 miljoen euro.

"Die veranderingen zou ik wel door willen voeren bij Ajax, omdat daar veel winst te behalen valt", vervolgt Sneijder, die ook wijst naar het belang van een goede trainersstaf. "Spelers kunnen verkocht worden en daar kunnen spelers voor worden teruggehaald, maar dan moet je zorgen dat je de juiste mensen neerzet voor de groep. Zorgen dat je daar een team van kan maken dat plezier uitstraalt. Dat hebben we de laatste maanden wel gemist bij Ajax." Sneijder zou ook in de jeugdopleiding de nodige veranderingen doorvoeren. Zo zegt de oud-middenvelder dat Ajax meer in zijn eigen jeugdopleiding zou moeten kijken. "Spelers die gekocht worden uit het buitenland op vijftien- of zestienjarige leeftijd, of veertien zelfs al... Die lopen er ook bij Ajax. Dat is niet een leeftijd waarop je volmaakt bent als puber. In die jaren kan nog zo veel gebeuren."

"Het zou bij mij nooit gebeuren dat ik spelers koop van veertien of vijftien jaar", vervolgt Sneijder. "Die kunnen wij echt opleiden." Sneijder acht het verstandiger om spelers te halen van een jaar of zestien à zeventien. "Wanneer je echt gaat puberen, wordt het een mentale kwestie. Dat is het moment dat je vaak ziet dat mentaliteit over kwaliteit heen gaat. Dat moet je in die twee jaar toch afwachten. Ik zou mijn focus daarop leggen. Rond de zestien, zeventien jaar." Tot slot komt ook de trainersvacature bij Ajax ter sprake. "Lastig. Als ik nu zou moeten kiezen, zou ik het niet weten. Dan zou ik echt moeten kijken. Dan wordt het denk ik toch een buitenlander. Misschien Nagelsmann. Hij is jong, fris en durft beslissingen te nemen. Dat is wat we nodig hebben, toch?"

Wie is Kjetil Knutsen? De Noor die topkandidaat is om trainer van Ajax te worden

Voetbalzone sprak uitgebreid met Tront Olsen, die meer dan 300 duels voor Bodø/Glimt speelde en de Noorse topploeg van Knutsen momenteel op de voet volgt als clubwatcher.Lees artikel

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kerel blijf weg bij Ajax.. je was toch een FC Utrecht supporter. Je hebt geen toegevoegde waarde op dit moment.

10 juni 2023 om 10:46

Ghehe.. wat hij zegt kan ik mij best in vinden. Misschien is hij toch volwassen geworden. Maak Sneijder coördinator bij de bovenbouw: individuele training en begeleiding bieden aan de jongens (en vooruit: meiden), ervaring opdoen en later eventueel hofd jeugdopleiding worden.

10 juni 2023 om 11:01

Maak Sneijder even helemaal niets.. Meneer was te lui en voelde zich te goed om via de KNVB de benodigde papieren te halen, dus hij mag lekker aan de zijlijn loze kreten blijven strooien..

Als Sneijder zijn gang laat gaan geef je al die ex-internationals weer een nieuwe kans zich te gedragen als de grote vedettes en krijg je weer een complete lichting mislukte trainers, die elke kans om af te snijden gepakt hebben!

10 juni 2023 om 11:02

Hij trapt werkelijk alleen maar de meest open deuren in, natuurlijk kan je het daarmee vinden. Daarom moet hij ineens trainingen en begeleiding verzorgen voor zowel de mannen als vrouwentak van de laatste fase van de jeugdopleiding? Man man man...

10 juni 2023 om 11:20

Meneertje

In wat kan je het vinden? Dat Ajax een trainer moet halen die jaarlijks 20 mil pakt? Die op radar staat van clubs als PSG en totaaaal geen interesse heeft in Ajax / NL.

Dat salarissen naar beneden moeten? Dat vind iedereen.

Dat hij nooit 14 of 15 jarige zou kopen (met kans dat hij de nieuwe Messi zou laten lopen) maar wel op 16 jaar.

Wat spreekt jou precies aan?

10 juni 2023 om 11:50

salaris naar beneden iedereen ?
Ik niet basis salaris wel gewoon 1/3 naar beneden en bij behalen miljoenenbal of kampioen meer bonussen waar door de mannen bij prestaties meer verdienen

10 juni 2023 om 11:54

Nou dit kan iedereen bedenken, echt een rondje open deuren intrappen....
Daarnaast hoeft Sneijder helemaal niets te koken doen bij Ajax. Dat krediet heeft hij wel een beetje verspeeld.
Ga lekker al deze geweldige vernieuwende voetbalideeen lekke bij FC Utrecht uitrollen.

10 juni 2023 om 14:27

Hoeveel potentiële Messi’s zijn jullie misgelopen de afgelopen jaren?

10 juni 2023 om 11:07

Hoho neenee, ajax is zijn club! PS. Wanneer het hem uit komt..

10 juni 2023 om 12:35

Eens. 109 miljoen aan salarissen en 17 spelers die tussen de 4.5 en 1 miljoen verdienen is natuurlijk bespottelijk. Daar heeft Wes gelijk in.

10 juni 2023 om 17:02

Snijden in de salarissen maar tegelijkertijd Nagelsman opperen.

10 juni 2023 om 12:55

Wat is de toegevoegde waarde van reacties als deze dan? Hij komt met meer onderbouwing en argumenten dan dat jij doet.

Die Sneijder denkt echt dat hij meteen ergens de baas kan worden. Zo dom.

10 juni 2023 om 10:52

Overmars had zakelijk, zowel privé als bij Go Ahead al z’n strepen verdient, maar kan je mij vertellen wat Huntelaar voor zijn functie als technisch directeur gepresteerd heeft? Ik volg Ajax niet zoveel dat ik dit weet maar volgens mij vallen de verdiensten van hem ook mee. Daarmee zou ik niet voor Sneijder willen pleiten, of toch eigenlijk wel… laat hem nog maar een grotere rotzooi maken in Amsterdam, komt mijn cluppie op Zuid ten goede natuurlijk

10 juni 2023 om 11:06

Huntelaar was dan ook geen TD, er is tot Mislintat gewoon geen TD geweest. Hamstra kreeg eigenlijk een proefperiode (die totaal mislukt is) met Huntelaar die eigenlijk als veredelde stagiair meeliep. Het is later vervormd naar "H2 dit en H2 dat" maar feitelijk had Huntelaar weinig knopen door te hakken qua technisch beleid, dat waren vooral Schreuder, Hanstra en de RvC.

10 juni 2023 om 11:44

Oké daar heb je een punt waar ik overheen ben gegaan. Ik zou als Ajax zijnde toch niet teveel aan je identiteit weggeven, de club besturen door Ajacieden en geen veredelde zakenlui. Overmars terughalen zullen ze niet doen maar zal wel het beste zijn.

10 juni 2023 om 12:57

Overmars terughalen is het domste wat ajax kan doen. Het probleem was niet het vertrek van overmars. Het probleem was dat hij ervoor zorgde dat er niks gedocumenteerd was waardoor niemand binnen de club wist hoe de club er op technisch vlak voor stond. Een totaal gebrek aan professionaliteit van overmars tijdens zijn functie als td is het probleem geweest. Als ajax 1 ding niet nodig heeft is weer terugvallen in het leiden van de club alsof het de plaatselijke amateurclub is waarvan het 1e in de 6e klasse speelt.

11 juni 2023 om 02:51

Ik weet dat overmars niks gedocumenteerd heeft maar om zijn werkwijze amateuristisch te noemen lijkt mij ook wat ver gezocht gezien de resultaten die hij bereikt heeft. Verder boeit het mij weinig en hoop ik dat Ajax nog veel van dit soort seizoenen mee maakt als afgelopen seizoen.

11 juni 2023 om 07:32

Natuurlijk is het amateuristisch. Hij had ook onder een bus kunnen lopen. Dan was alles ook in één keer weg geweest. Daar moet je als miljardenbedrijf niet van afhankelijk zijn.

10 juni 2023 om 10:59

Hij zegt niet dat ie de baas wil worden?

Maar wat bedoelt hij met spelera weghalen als ze 14 zijn? In Nederland of het buitenland? Buitenlandse spelers mogen niet eerder dan 16 gekocht worden. Dat is al precies zoals hij aangeeft.
Het is altijd koffiedik kijken. De 1 slaagt wel en de ander niet. De laatste jaren zijn veel.spelers door gebroken die er al jaren speelde en weinig wat van ver kwam. Maar die jongens kunnen wel voor een hoger niveau zorgen voor de andere spelers waardoor die weer beter worden.

10 juni 2023 om 14:40

Op het veld was die de baas. Ff omschakelen valt nooit mee..

Ben ik de enige die Sneijder meer en meer de personificatie begint te vinden van 'de beste stuurlui staan aan wal'? Wil overal aan meedoen, overal wat van vinden, maar vooralsnog is niets gelukt: hij vond de trainersopleiding niks, hij wilde TD worden maar dat werd niks, zijn hele saga omtrent Mo Ihatarren is (allicht buiten zijn schuld, maar alsnog) compleet mislukt. Alleen als analist vind ik dat hij het redelijk doet, maar dat sluit natuurlijk weer naadloos aan bij mijn eerste stelling. Daar krijgen ze immers voor betaald.



10 juni 2023 om 10:49

Haha ja en dan is die cirkel inderdaad weer rond. Ben het echt totaaaaal met je eens!

10 juni 2023 om 10:56

Net als alle reageerders hier op VZ? 😉

Hij heeft in elk geval een mening, soms slaat het ergens op, soms niet. Ik zou de leiding van m'n club ook niet in zijn handen leggen. Maar toch om de een of andere reden wel interessant om naar hem te luisteren!

10 juni 2023 om 12:22

Ik zou hem niet de beste willen noemen. Meneer open deuren intrappen is eerder een titel waaraan ik zou denken.

Afgelopen decennia werden de jeugdopleidingen van Ajax en Feyenoord helemaal leeggehaald door de Engelse clubs. Reden: In Engeland kregen ze al op hun zestiende een prof contract, hier niet.

Gevolg was dat er steeds eerder contracten uitgedeeld worden, spelers steeds jonger gehaald worden want anders vis je achter het net. Kennelijk snapt Sneijder dat simpelweg niet. Geen spelers onder de 17 halen betekend gewoon geen grote talenten meer binnenhalen. Zo simpel is het.

Salarissen verlagen. Hoe dan? Zoals Barcelona gaan smeken of de spelers in willen leveren? Of alle spelers met een salaris boven de miljoen te koop zetten? Alsof de markt op dit moment Tadic, Klaassen, Bergwijn en Berghuis graag bij Ajax weg zou willen halen. Kom op zeg, wordt volwassen. Na dit jaar staan die spelers er internationaal er helemaal niet goed op. Die raak je niet zo eventjes kwijt.

Nieuwe spelers die in de top van de eredivisie zouden kunnen meedraaien komen niet meer. Elders verdienen ze een veelvoud. Dus gaan we het maar weer met de jeugd doen zoals onder Frank de Boer. Gewoon meer dan tien jaar terug in de tijd.

10 juni 2023 om 14:09

Wesley Sneijder was een wereldtopper op het veld. Zijn ervaring en techniek moeten toch wel op een manier in te zetten zijn bij Ajax. Ik denk dat het ervoor van afhangt wat hij zelf wil. Als hij vol voor het trainerschap zou gaan (inclusief opleiding) moet je hem zeker de kans geven want nogmaals, wat kon deze gast goed voetballen zeg.

12 juni 2023 om 16:42

Misschien helpt die geweldige traptechniek hem nu wel om open deuren in te trappen. Maar dat hoeft hij bij Ajax niet te komen doen.

Wanneer ik naar Wesley kijk en luister, dan denk ik altijd maar: het is maar goed dat jij ontzettend goed kon voetballen.

Sinds hij gestopt is heb ik vrij weinig interesse in wat hij nog te melden heeft. Maar toch klik ik op dit artikel😂

Toch eigenlijk raar. Als speler had hij zo'n verschrikkelijk goede inzicht op het veld. Maar als je hem over voetbal hoort praten, dan moet ik mijzelf er constant aan herinneren dat het een legendarische voetballer was en niet m'n werkloze buurman die weer eens te veel Schultenbrau heeft gedronken.

10 juni 2023 om 11:09

ZIjn constatering over de salarisen is een feitelijke, maar hij gaat er aan voorbij dat dat de laatste (pak hem beet) 5 jaar juist voor de Amsterdamse succesen heeft gezorgd.

Zijn mening over aankopen van jeugd is op zich wel interessant.

Ik zou het wel aandurven hem AD te maken van Ajax.

Edit: Typo's, waarschijnlijk gisteren te veel Schultenbraus

10 juni 2023 om 11:22

Maak hem aub TD of AD van Feyenoord!

Nee enige waar ik Sneijder geschikt voor vind binnen Ajax is techniek trainer. Dat hij met paar top talenten 1 op 1 sessies doet op traptechnieken.

10 juni 2023 om 11:27

Ik vind dat ie beter bij Ajax past, dus laten we hem uit Rotterdam weghouden.

Voor zo'n beperkte rol (als techniektrainer) zou hij wellicht goed geschikt zijn, maar ik vermoed dat daar zijn ego hem in de weg zit. Hij neemt geen genoegen met zo'n beperkte rol en wordt daarmee (vermoedelijk) een bron van onrust.

10 juni 2023 om 12:04

Njfromvol gaat hij helemaal niet aan voorbij. Hij benoemt het letterlijk in dit artikel.

10 juni 2023 om 12:15

Inderdaad... 3 woorden.

Excuus dat ik daar overheen heb gelezen.

Wat ik me nou afvraag is of Sneijder zichzelf nou echt zo intelligent vindt. Dit is toch het meest oppervlakkige wat je kan zeggen? "Salarissen minder hoog!", "Als spelers vertrekken moeten de juiste jongens er voor terugkomen!," of "Spelers die 14 jaar zijn moeten nog heel veel stappen maken,".

Wes, je wordt niet de nieuwe Algemene Directeur, je moet gewoon je papiertjes gaan halen en niet denken dat je automatisch snapt hoe voetbalmanagement of zakendoen werkt omdat je een club op Ibiza een faillissement in hebt gewerkt.

Sneijder wil dus weer terug naar de tijd van F de boer. Niets in Europa te zoeken omdat goede spelers niet meer willen komen. Kan die man uit????

10 juni 2023 om 12:09

Komt die als suggestie met Nagelsmann. Joh tuurlijk een goede trainer maar totaal niet haalbaar. Ik ken anders ook nog wel een goede spits voor Ajax genaamd Haaland.

Dit is precies de reden waarom Ajax niets met Wes te maken wil hebben.

Sneijder: bemoei je er niet mee en ga lekker door met levensgenieter en 030!!

nagelsmann, hoe komen mensen erbij?
heeft die ooit aangegeven wel naar ajax te willen? ik vind het een prima trainer hoor, maar die is toch een paar niveau's boven ajax? niet geschoten is altijd mis zullen we dan maar zeggen...

10 juni 2023 om 11:29

Aim for the stars, land on the moon...

Dat lijkt me bijzonder ongeloofwaardig. Ik denk dat als je een bakkie gaat doen met Nagelsmann je daar al voordat je je bestelling kan plaatsen achter bent.



De salarissen snijden. Is goed Wes, jij hebt natuurlijk precies een idee van de financiã«le situatie bij de club. En dan natuurlijk wel Nagelsman noemen. Minder drank en drugs Wes. Allemachtig wat een dwaas.

10 juni 2023 om 12:11

Nou, als de cijfers in dit artikel kloppen heeft hij best een punt dat zulke salarissen best risicovol is. Dat hij dan wel nagelsman noemt is natuurlijk lachwekkend. Maar is me opgevallen dat veel mensen denken dat nagelsman en potter de komende jaren niet veel meer hoeven verdienen omdat ze net zo'n klapper gemaakt hebben

Misschien kunnen ze dan ook Mbappe en Vinicius Junior overtuigen om de oversteek te maken. Durf te dromen.

10 juni 2023 om 11:30

En dan voor Max 1 mln per jaar, want de salarissen moeten omlaag.

10 juni 2023 om 12:28

Salarissen moet toch ook omlaag?

En dan vind Sneijder het raar dat Ajax niet heeft gereageerd op zijn 'plan'. De man wil wat aan de salarissen doen, maar wel een trainer aanstellen die 10 miljoen per jaar verdient...z

En Ajax mag niet eens buitenlandse spelers van 14/15 jaar halen. Dat mag pas vanaf 16.

10 juni 2023 om 12:08

Mag dat binnen EU ook niet? Simons zat toch al eerder bij barca?

10 juni 2023 om 13:49

Was het niet zo dat de ouders van Simons naar Spanje zijn verhuisd? Ik zie dat hij in Amsterdam is geboren, maar op het moment dat hij naar FC Barcelona ging woon de hele familie al in Spanje.

10 juni 2023 om 14:00

Oh ja dat zal misschien de loophole zijn. Dat doen meer clubs. Heb vroeger ook wel eens gelezen dat iemand uit de feyenoord jeugd naar de pl ging. Die vader kreeg een dik betaalde baan daar bij een van de sponsors.

'De juiste mensen neerzetten.'

Mensen zoals Mike Verweij, Valentijn Driessen en Wesley Sneijder mogen best een mening hebben, maar laat ze hun hersenspinsels alsjeblieft met hun vrouw of buurman delen. Laat ons met rust.

Hij wil in de salarissen snijden en vervolgens als trainer nagelsman aanstellen.

Gelukkig heeft meneer sneijder niks te vertellen bij ajax, dwaasbanaan

Snijeder is niet meer welkombij ajax . Lekker weg blijven . En ook niet meer over ons praten

Kunnen we een Sneijder ban invoeren hier. Briljante voetballer, domme “analist”.

Nou het is maar goed dat ajax de commercie op orde heeft met zulke salarissen. Wow dat is echt wel living on the edge hoor. Een paar mindere jaren en ajax heeft echt een heel serieus probleem. Ze hebben eigenlijk geluk dat feyenoord en az afgelopen jaren zoveel punten in europa gesprokkeld hebben, waardoor er volgend seizoen in ieder geval dubbel kans is op cl.

10 juni 2023 om 14:34

Zo jongen, weer lekker aan het provoceren?

Afgelopen vijf jaar heeft Ajax de meeste Uefa coefficienten punten behaald van alle Nederlandse clubs.

Verder heeft Ajax met haar eigen vermogen van boven de kwart miljard geen enkel financieel probleem. Commercieel gezien haalt Ajax al net zoveel op als Feyenoord en PSV samen. Komen de uitgaande transfers ook nog eens bij.

10 juni 2023 om 14:46

Hoe aan het provoceten? Het is toch gewoon risicovol? Je haalt zelf de transfersommen al aan. Na 1 slecht seizoen zijn de genoemde bedragen al gelijk lager dan de afgelopen jaren. Daarnaast minder europese inkomsten voor minimaal 1 jaar. Ajax kan zich prima zo'n jaar veroorloven, maar geen 3 of 4. Ik vermoed ook dat we een voorzichtiger ajax op de transfermarkt gaan zien deze zomer dan de vorige. Wat trouwens ook alleen positief is.

10 juni 2023 om 17:02

'Ze hebben eigenlijk geluk dat feyenoord en az afgelopen jaren zoveel punten in europa gesprokkeld hebben'

Nogmaals, Ajax heeft de meeste punten vergaart over de laatste vijf jaar.

Ik mag altijd graag naar Sneijder luisteren, ben ik het altijd met hem eens nee dat niet.

Iemand die gewoon zijn mening durft te geven en zelfs vragen over zijn vriend Heitinga niet uit de weg gaat heb ik respect voor.

Tuurlijk is het een verwaand mannetje maar luisteren jullie dan liever naar Kwakman, Van Hooijdonk, Waterreus, Van Halst en de witte chinees?

Zowel Sneijder als Vd Vaart durven hun mening te uiten en hebben veel contact met spelers binnen een club, dus denk dat ze er helemaal niet vaak naast zitten met hun inside information.

Blijkbaar sta ik hier alleen in gezien de reacties hier.

10 juni 2023 om 12:30

"Iemand die gewoon zijn mening durft te geven" Wat is daar nou weer aan te respecteren? Dat kunnen we toch allemaal. En vooralsnog roeptoetert Sneijder maar wat vanaf de zijlijn en zou hij zijn mening eens daad moeten bijzetten.

10 juni 2023 om 13:47

Een heleboel, analisten met een politiek correct antwoord zijn er helaas te veel.

En wat roeptoetert hij dan zoal wat niet waar is?

Ik denk dat jij onderschat met hoeveel mensen een wereld voetballer als Sneijder contact mee heeft, denk dat er meer gelekt wordt bij hem dan bij menig journalist.

10 juni 2023 om 15:01

Ik denk dat jij niet inziet dat het een niet al te intelligent iemand is zonder spiegel.

10 juni 2023 om 19:36

Ook jij mag je mening hebben, had je nu maar een podium om gehoord te worden.

10 juni 2023 om 12:44

Ik ben het volledig met je eens.

Inderdaad 2 jaar later proberen te kopen, want dan moet je de jackpot betalen aan bijvoorbeeld een city. Salaris omlaag, want feyenoord en psv betalen dat ook niet. Je wilt dus achteruit qua niveau. We kunnen door die salarissen juist vissen in een grotere vijver. En ja er zit helaas wel eens een misser tussen.

10 juni 2023 om 13:06

Nou ja, je vist nog steeds in dezelfde vijver, maar betaalt er beduidend meer voor. Kwalitatief is Bergwijn echt geen speler die ze bij PSV en Feyenoord niet kunnen scouten. Feyenoord haalt een Gimenez op voor 4 miljoen euro (al zijn Jahanbakhsh, Idrissi en Wahlemark wel slechter), terwijl PSV Xavi Simons transfervrij oppikt, De Jong overkoopt voor 3 miljoen en El Ghazi voor 2,5 miljoen euro koopt.

Ajax kan inderdaad in een grote vijver vissen, maar hebben dat tot nog toe niet echt gedaan. Althans niet in kwalitatief opzicht. Om te stellen dat Ajax minder salaris moet betalen e.d. gaat inderdaad een brug te ver, maar het is wel belangrijk om daar een balans in te vinden. 32,5 miljoen euro betalen voor een speler als Bergwijn is natuurlijk lachwekkend en dat hadden zelfs de meest subjectieve supporters vooraf al door. Dat zijn geen missers, maar regelrechte blunders.

Ik schrik wel van de salarissen bij ajax, en dan met name omdat er ver onder de maat gepresteerd is. En feye het met veel minder doet. Er is gegokt met Brobbey en Bergwijn

Begin een beetje moe te worden om elke dag de mening van Sneijder te moeten lezen.
Hoop niet dat we dit houden

10 juni 2023 om 12:47

Het is niet verplicht om een Sneijder artikel te lezen.

Snijden in de salarissen.... En dan Nagelsmann opperen als trainer die minimaal 8mln moet verdienen.... alleen Sneijder kan zoiets verzinnen.

Tja, dit was allemaal bekend. Een zak geld scoort misschien niet, maar als je zowel in transferuitgaven als in salariskosten meer spendeert dan PSV en Feyenoord bij elkaar, mag je niet presteren zoals Ajax het afgelopen jaar gepresteerd heeft. Verkeerde spelers gehaald en vooral veel te veel voor spelers betaald en daardoor nu ook een scheef salarishuis. Je kunt wel nagaan waar het naartoe gaat als straks een jong talent beter gaat presteren dan een Brobbey of Bergwijn. Die wil dan ook gelijk 3 a 4 miljoen euro bij kunnen schrijven om behouden te blijven.

Maar goed, nog een jaar als deze zie ik niet gebeuren. Dan moet die Mislintat het wel schandalig slecht doen. Zolang de focus op balans ligt, gaan jongens als Bergwijn en Brobbey ook wel weer renderen. Brobbey is nog gewoon een goed talent en Bergwijn is weliswaar geen hoogvlieger, maar voor middelgrote competities wel een aanwinst die in goals en assists richting de 20 doelpuntbetrekkingen moet kunnen komen.

Sorry maar wat hebben we hier nou aan ? Het salaris plafond moest omhoog, en zal omhoog blijven gaan. Ik was het best wel zat, dat de jeugd ergens anders ging ballen of onhoudbaar was in het eerste. Een gravenberch zal meer verdienen bij bayern, maar voor het geld EN DE MINUTEN had hij ook bij ajax kunnen blijven. Maar we kunnen ook best terug na toen city en chelsea en arsenal alles lekker goedkoop wegplukte. Fijn.

Sorry hoor maar statistisch gezien heeft Sneijder nu gewoon altijd gelijk

Nagelsmann verdiende bij Bayern 8 Miljoen. En nu laat hij zich verleiden door een overstap naar Ajax? Tuurlijk…

Nagelsman is een goeie trainer voor Ajax en is beschikbaar. En Ajeax is geen Europese top, maar misschien wel een leuk project voor zo'n trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren