Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Slot: ‘Toen ik naast me op de bank keek, zag ik maar één echte buitenspeler’

Laatste update:

Mimeirhel Benita maakte donderdagavond zijn debuut voor Feyenoord. De zeventienjarige aanvaller verving Alireza Jahanbakhsh drie minuten voor tijd in de uitwedstrijd tegen IF Elfsborg (3-1 nederlaag) in de laatste Conference League-voorronde. Arne Slot beloonde Benita voor de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt, maar maakt tegenover Feyenoord TV tegelijkertijd duidelijk dat het debuut van de jongeling te maken heeft met een gebrek aan alternatieven.

Benita zat nooit eerder bij de selectie voor een officieel duel, maar mocht in de voorbereiding invallen tegen ADO Den Haag (1-1) en zat op de bank tegen Atlético Madrid (2-1 zege). "Hij zit al jarenlang in de opleiding en is dit jaar begonnen bij de Onder-21", vertelt Slot over zijn pupil. Benita speelde tot dusver met name wedstrijden voor Feyenoord Onder-17: in 38 duels voor die jeugdploeg was hij goed voor 11 doelpunten en 10 assists. Bovendien kwam hij viermaal uit voor de Onder-18. "Het is een speler die heel veel op rechtsbuiten heeft gespeeld, maar afgelopen seizoen ook wel een aantal keer op rechtsback is uitgeprobeerd."

"Het is een jonge jongen, met goede bewegingen, snelheid en agressiviteit", somt de trainer op. "Gisteren viel Alireza uit. Toen ik naast me op de bank keek, zag ik maar één echte buitenspeler. Dat was Mimi, zoals hij genoemd wordt. Dan is het ook logisch dat je hem inbrengt. Hij had pas twee keer meegetraind bij ons, dus het is moeilijk om daar iets van te vinden. Maar ik had hem zaterdag in de Onder-21 gezien. Zoals iedereen gisteren heeft gezien, waren er maar vijf of zes veldspelers (zes, red.) bij ons op de bank. Eentje daarvan was zestien jaar, een ander zeventien, er waren twee centrumspitsen en nog Ramon Hendriks. Ja, dan weet je ook hoe we er in de breedte voor staan."

Feyenoord verloor met 3-1 in Zweden, maar plaatste zich dankzij een 5-0 zege in De Kuip wel voor de groepsfase. Vrijdag werd de club gekoppeld aan Slavia Praag, 1. FC Union Berlin en Maccabi Haifa. "We loten best sterke ploegen. Uit pot 1 loot je altijd een sterke ploeg; uit pot 3 hebben we bijna de sterkst mogelijke ploeg geloot. Maccabi Haifa kennen we niet heel goed, maar heb ik vaak genoeg voorbij zien komen in Europa. Het had ook zomaar een Europa League-loting kunnen zijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De breedte gaat gewoon het grote probleem worden.
Ik heb echt wel vertrouwen in dat Hendriks , hartjes en milambo prima minuten kunnen maken hoor maar qua ervaring is het wel heel weinig.
Buitenspeler en een spits zou mooi zijn

27 augustus 2021 om 18:47

Dat zijn leuke talenten idd maar Burger die gisteren speelde komt echt te kort imo

27 augustus 2021 om 21:10

Eens, lekker verhuren of verkopen. Waarom speelde Hendriks niet gewoon? Die maakte wel indruk in 10 minuten vorige x

Ben in ieder geval blij dat er nu een jochie van 17 mag spelen, in plaats van een coach die krijsend op de grond ligt om te smeken om een Narsingh of Lens.

27 augustus 2021 om 18:52

Advocaat heeft toch nooit om een Narsingh of Lens gevraagd? Of je doelt op Jaap Stam?

27 augustus 2021 om 19:10

"een Narsingh of Lens", niet perse die specifieke spelers maar een bekende, over de top, Nederlandse speler. Narsingh was inderdaad onder Stam, maar zijn opvolger heeft erg lang geprobeerd Lens binnen te halen. Gelukkig bleek die niet te betalen.

27 augustus 2021 om 19:27

Ik denk dat Lens gewoon doet wat van hem verwacht wordt en vervolgens laat je hem weer gaan. Niet elke speler hoeft geld op te leveren, als hij anderen beter laat spelen.

27 augustus 2021 om 20:15

Eens, maar ik denk niet dat hij na de komst van Alireza een geweldige aanwinst zou zijn. Zeker niet voor de 2m die hij jaarlijks wil opstrijken.

27 augustus 2021 om 21:04

@fiorenoord dan denk ik eerder aan de jaren onder Van Geel. Advocaat heeft maar weinig spelers mogen halen op Diemers na geloof ik. Hij was wel tegen de komst te van de jonge Bozenik maar daar heeft hij achterin gelijk ingekregen zo lijkt het

27 augustus 2021 om 21:12

Ja maar hij wilde ook wel pratto 🤯 dat vind ik erger dan Bozenik. Dasr, verklaar me voor gek, geloof ik nog steeds in.

28 augustus 2021 om 09:25

Ik heb begrepen dat hij een spits wilde maar niet een Argentijnse spits zonder wedstrijdritme die er 10 heeft gemaakt in zijn beste seizoen. Advocaat wilde Bozenik ook niet en die transfer drukte Feyenoord er ook zelf doorheen

En precies dit gaat ze denk ik opbreken. Het loopt nu goed maar het is zo enorm dunbezet. Arnesen mag er nog wel wat bij gaan halen voor de vleugels.

27 augustus 2021 om 20:18

Ik denk niet alleen de vleugels, de gehele selectie is in de breedte gewoon kwalitatief te zwak. Ik hoop dat we lang mee kunnen doen maar top 3 zou wat mij betreft al een goed resultaat zijn.

27 augustus 2021 om 21:16

Mee eens. Maar met wat jonkies moet je gewoon door. Dan krijgen die dit jaar extra minuten. We moeten gewoon bouwen aan een elftal dat binnen 2/3 jaar mee kan strijden voor de CL plekken.

Ik vind aankopen als viergever Bv helemaal niks. Maar misschien is het wel gewoon nodig.
Bijlow, Marciano
Pederson, Geertruida
Trauner, Hall/Viergever
Senesi, Hendriks
Malacia, Bjorkan
Toornstra, Aursnes
Kokcu, Diemers
Til, Milambo/Hartjes
Jahanbaks, Linssen
Castanellos, Bannis
Sinisterra, Balde

Is nog best ok toch? Gewoon voor plek drie gaan en veel jonge jongens kansen geven.

Ps. Ik zie Diemers liever ook gaan maar bang dat dat niet meer lukt ivm blessure.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren