Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Slot lacht om wens V/d Vaart: ‘Heeft niks te maken met zijn Ajax-verleden, hè?’

Maandag, 18 september 2023 om 15:16Noel Korteweg

Arne Slot heeft maandagmiddag op de persconferentie van Feyenoord voorafgaand aan het Champions League-duel met Celtic van dinsdagavond gereageerd op een suggestie van Rafael van der Vaart. De analist van Ziggo Sport ziet Quinten Timber als ‘een van de beste middenvelders’ van de Rotterdammers, zo laat een verslaggever van de zender weten op de persconferentie. Van der Vaart zou Timber ook graag als partner van Frenkie de Jong op het middenveld zien in Oranje. Als Slot de mening van de analist hoort, grapt hij over diens verleden bij de Amsterdammers.

“Dat zal bij Rafael niks met zijn Ajax-achtergrond te maken hebben, denk ik. Dat hij de speler met een achtergrond bij Ajax de beste van Feyenoord vindt”, zegt Slot lachend. De trainer van de Rotterdammers geeft aan dat Timber in de jeugd van Feyenoord is begonnen alvorens hij in de zomer van 2014 de overstap maakte naar Ajax. Slot is tevreden over het spel van Timber, maar vindt ook dat hij zich op bepaalde punten nog kan ontwikkelen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Ik vind dat als Quinten die ene actie maakt, dan zie je hoe bijzonder en speciaal hij is. Alleen vond ik, met name vorig seizoen, en dit seizoen wordt dat al beter, dat er teveel pauzes tussen die goede acties van hem zaten”, vervolgt de trainer van de regerend landskampioen. “Ik vind dat een goede speler dat veel vaker moet laten zien. Quinten is fitter geworden en daardoor is hij nu in staat om niet één keer in het kwartier die bijzondere kwaliteit te laten zien, maar veel vaker. Als je een topspeler wil zijn, dan kom je niet weg met een goede actie per kwartier of half uur, dan moet dat veel vaker. Daar is Quinten, tegen de kleinere clubs, op de goede weg mee. Nu mag hij dat dinsdag ook tegen Celtic laten zien.”

Timber
De 22-jarige middenvelder van Feyenoord fungeert dit seizoen als vrijwel directe opvolger van Orkun Kökçü in de basis. RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel vraagt Timber of dat ‘grote schoenen zijn om te vullen’. “Orkun is een fantastische speler, dat is zeker waar. Ik heb vorig jaar veel met hem samengespeeld en weet wat zijn kwaliteiten zijn. Ik heb mijn eigen kwaliteiten en probeer het op m’n eigen manier zo goed mogelijk in te vullen. Dat is het belangrijkste voor mij en ook het enige waar ik controle over heb. Tegelijkertijd kan ik ook veel van Orkun leren, wat ik vorig seizoen ook heb gedaan.”

Quinten Timber kijkt uit naar het duel van dinsdagavond.

Het is voor Timber en veel andere Feyenoorders de eerste keer dat zij een wedstrijd in de Champions League gaan spelen. Van de huidige selectie van de Rotterdammers waren alleen Justin Bijlow en Bart Nieuwkoop onderdeel van de selectie in het seizoen 2017/18 die het in de groepsfase van het miljardenbal opnam tegen Manchester City, Shakhtar Donetsk en Napoli. Timber vindt het ‘moeilijk te zeggen’ wat de Champions League met hem doet. “Ik stond net even in het stadion hier. Het gevoel als ik hier naar toe kom, als ik hier zit, een persconferentie voor een Champions League-wedstrijd... Het is een apart gevoel.”

“Jurriën (Timber, zijn broer, red.) heeft het al een paar keer tegen mij gezegd: ‘Het is speciaal, geniet ervan.’ Ik reed zaterdag na de wedstrijd (tegen sc Heerenveen, red.) terug met Quilindschy Hartman en toen zeiden we ook tegen elkaar: ‘Dinsdag staan we er, jongen. Champions League.’ We hebben allebei een andere route gehad. Hij heeft het moeilijk gehad, maar nu staan we hier toch samen bij een Champions League-wedstrijd. Dat is toch speciaal. Nu ik het zo zeg krijg ik al kippenvel”, sluit Timber af.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door zonde)

Aan de ene kant ver gezocht maar anderzijds ook wel weer heel erg een Van Der Vaart uitspraak. De waarheid zullen we maar in het midden laten. Zie in Quinten overigens nog altijd de betere voetballer van de tweeling.

18 september 2023 om 15:28

achja, is dat niet andersom net zo goed? Slot weet ook wel wat die moet zeggen om punten te scoren bij de eigen supporters. zo gaat dat nou eenmaal.
ben echt wel benieuwd hoever die jongen het kan schoppen, hij is in ieder geval wel goed van start.

18 september 2023 om 15:54

Nou ja, Vd Vaart heeft in het verleden wel vaker laten doorschemeren dat zijn clubvoorkeur in grote mate zijn objectiviteit belemmert.

Overigens is Slot niet zo heel veel bezig met punten scoren hoor. Ik vond het juist erg fijn dat hij aangaf dat de supporters net zo veel sfeer kunnen maken zonder vuurwerk. Met andere woorden: gedraag je morgen!

18 september 2023 om 17:25

Slot heeft dat ook echt nodig bij ons.

18 september 2023 om 15:29

Als in de toekomst qua potentie? Want op dit moment is Quinten echt nog heel ver achter op Jurriën qua betere voetballer.

18 september 2023 om 15:36

Ik zie in Jurriën echt geen topper maar dat komt, omdat ik vind dat hij als verdediger dat onderdeel niet onder de knie heeft. Leuk dat hij goed kan meevoetballen maar, dat is toch onderschikt aan de hoofdtaak. Dan vind ik Quinten in zijn rol als middenvelder beter.

18 september 2023 om 15:37

Logisch, maar kan na dit seizoen compleet anders zijn, gezien de vervelende blessure van Jurrien.
Spelen op verschillende posities en in andere competities, dus die twee vergelijken gaat eigenlijk niet eens.

18 september 2023 om 15:42

Daarnaast zijn ze ook lastig te vergelijken qua positie. Jurriën heeft in ieder geval laten zien dat hij op rechtsback en CV uit de voeten kan. Daarnaast begon hij bij Arsenal meer dan prima op de linksback. In Quinten zit zeker potentie, maar Jurriën is al verder in zijn ontwikkeling imo.

18 september 2023 om 15:52

Aan het begin van het seizoen hadden genoeg Feyenoord twijfels over Timber. Nu werkt hij 2 goeie potjes af en is hij beter dan zijn broer, die gepresteerd heeft in de CL en oranje en voor 45 miljoen is verkocht aan een Engelse topclub.

Zie daar de voetballerij in een notendop. Lol

18 september 2023 om 15:56

Dit is 1 persoon die dit aangeeft mentalist.

18 september 2023 om 16:03

@mentalist,ik ben het niet met Emilio Estevez eens, daarvoor vind ik dat Quinten nog te weinig heeft laten zien, maar hij legt wel uit waarom hij het vindt. Het heeft dus niks met zijn clubvoorkeur te maken (is hij überhaupt voor Feyenoord?) en misschien vond hij dit wel al langer.
De uitleg dat J. Timber op verdedigend vlak niet geweldig is, is niet heel vreemd, gezien zijn matige seizoen afgelopen jaar.
Misschien wat vaker de argumenten van andere mensen lezen en leren begrijpen.

18 september 2023 om 16:22

Het is natuurlijk niet te vergelijken. Ik denk dat die jongens diep van binnen beide geschikt zijn als middenvelder en RB. Zeer zeker niet als Cv.
Aangezien een van de 2 zich met name als CV ontwikkeld heeft, kun je onmogelijk zeggen wie er verder is in zijn ontwikkeling. CV is namelijk echt een makkelijkere positie dan op het middenveld. Je kunt ze eigenlijk alleen vergelijken als ze ook op dezelfde positie spelen.

Ot:
Ik van absoluut wel dat Quinten eindelijk potentie begint te tonen. Heeft te lang geduurt imo, maar beter laat dan nooit. Zoals gewoonlijk verwoord Slot het gewoon weer perfect. Af en toe laat Quinten zien hoe goed hij kan voetballen....hij moet dat alleen vaker gaan doen. Hopelijk is dit het seizoen waarin hij dat gaat doen.

18 september 2023 om 16:35

Jurriën speelde uitstekend tot zijn blessure bij Arsenal. Ik denk dat je dan moeilijk kan beweren dat Quinten beter is.

18 september 2023 om 17:23

Klopt inderdaad dat ik geen Feyenoord/Ajax supporter ben. Vond het ook wel belangrijk om duidelijk te maken dat het mijn mening betreft. Kan me voorstellen dat veel mensen zich daar totaal niet in kunnen vinden.

18 september 2023 om 15:44

Op basis waarvan is Quinten de betere? Als je naar het verleden van de jongens kijkt is het niet vreemd dat Jurrien inmiddels bij een club als Arsenal zit en Quinten nog bij een Nederlandse top club. Jurrien was in de jeugd altijd degene die eerder de stap maakte naar een hoger elftal of die minder moeite had om aan te haken.

Nou kan het natuurlijk altijd dat hij op een gegeven moment ingehaald gaat worden door zijn broer. Heel overtuigend was zijn eerste seizoen bij Feyenoord niet, dus hij moet nog behoorlijk wat stappen maken voor hij zo ver is.

18 september 2023 om 17:00

Ik hoop dat hij bedoelt dat Quinten op dit moment beter is dan een Jurrien met een kapotte kruisband. Want op ieder ander vlak slaat het nergens op.

18 september 2023 om 16:10

Ik vind het eigenlijk wel gewoon een leuke reactie met een kwinkslag

18 september 2023 om 16:23

Niet alleen Van der Vaart. Ook Gullit was enorm positief over hem. Heeft vooral te maken met het feit dat hij altijd probeert open te draaien op het as van het veld.

18 september 2023 om 17:12

Tja, ik heb van de Vaart nog nooit kunnen betrappen op objectiviteit als het op Ajax en Feyenoord aankomt, dus heel vergezocht is het niet.

18 september 2023 om 18:49

Ik denk ook dat dat de reden is dat Jurriën in de verdediging staat en Quinten op het middenveld.

18 september 2023 om 19:06

vd Vaart vind hem "een van de beste middenvelders van feyenoord". Dus hij zegt niet de beste middenvelder, of de de beste speler. Wat is er dan verkeerd aan de uitspraak van Vd Vaart?
Ik begrijp totaal de link naar ajax-speler niet en waarom Slot dit ineens oppert. Zo kan je alles wel uit zijn verband gaan trekken en omlullen.

Als VZ een titel zo verdraaid zou verzinnen, dan is de ruimte bij de reacties te klein.
en nu is het "een van der vaart uitspraak".

Champions League is natuurlijk voor elke voetballer een droom. Tel daarbij op dat de eerste wedstrijd voor deze jongens tijdens een avond in De Kuip is en alle ingredienten zijn inderdaad aanwezig voor een mooie avond.

Timber heeft echt stappen gemaakt, maar hij is nog te weinig consistent en z'n rendement moet omhoog. Natuurlijk mag je kansen missen, maar dat hij die bal voor een leeg goal naast schuift is bij hem geen verrassing en dat is gewoon slecht. In zijn positie moet ie bij een dergelijk dominant team gewoon dubbele cijfers halen.

18 september 2023 om 15:46

Zijn schot behoeft enige verbetering (understatement)

18 september 2023 om 15:55

Maar hij speelt ook pas voor het eerst een paar wedstrijden op rij op zijn favoriete positie en wordt met de wedstrijd beter. Nu in 5 wedstrijden een goal en assist. Langzaamaan komt het rendement eraan.

18 september 2023 om 15:56

@migi

Eens, maar ik moet wel zeggen dat hij echt fantastisch kan opendraaien uit de dekking. Dat is echt een kwaliteit van hem.

18 september 2023 om 16:05

Dat is zijn kernkwaliteit, maar dat is niet genoeg; dat is ook wat Slot aangeeft

Zou leuk zijn als beide Timbers straks samen voor Oranje op het veld staan. Mooie droom voor die gasten.

Nou Quinten Timber weet nu dus ook dat zijn eigen trainer hem dus niet de beste optie vindt. Toch leuk als je dat op deze manier te horen krijgt.

18 september 2023 om 17:08

Nee, hij krijgt te horen dat hij zijn grenzen moet verleggen zoals eerder Kokcu heeft gedaan. En daar is geen woord van gelogen als je stappen wil maken

Denk dat Van Der Vaart vooral van een type voetballer houdt. Bewegelijk, drang naar voren en technisch goed. Ik kan me voorstellen dat je dan eerder bij Timber uitkomt dan Zerrouki of Wieffer. Al is een voetballer als Wieffer op 6 natuurlijk ook heerlijk om naar te kijken. Stengs en Lingr zijn natuurlijk wat korter bij Feyenoord om te beoordelen.

Q en Q samen in de auto, dat is wel grappig.

18 september 2023 om 16:44

TIjd voor een Q&A met Q&Q

18 september 2023 om 17:16

Deze persco was toch eigenlijk een Q&A met Q&A?

Ik wist nog dat die afgebrand werd door Ajax fans omdat hij niet “goed” genoeg is, tja en nu speel je met Tahirovic en Mannsverk..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV2121
2.AZ1917
3.FC Twente1810
4.Feyenoord1720
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. TimberMiddenvelder71
M. WiefferMiddenvelder72
Igor PaixãoAanvaller73
S. GiménezAanvaller710
Y. MintehAanvaller73
C. StengsAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

29 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren