Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Siem de Jong (34) hakt knoop door en kondigt einde voetbalcarrière aan

Laatste update:

Siem de Jong speelt komende vrijdag tegen FC Den Bosch zijn allerlaatste wedstrijd als profvoetballer, zo laat de 34-jarige middenvelder weten via sociale media. De routinier van De Graafschap twijfelde al langere tijd over het stoppen met profvoetbal, maar heeft de knoop wegens veelvuldig blessureleed inmiddels definitief doorgehakt. De Jong was als Ajacied met twee doelpunten belangrijk op 15 mei 2011, toen hij tweemaal scoorde in een onderling kampioensduel met FC Twente (3-1 winst). Daardoor verzekerde Ajax zich van de dertigste landstitel en dus de derde ster boven het clublogo.

De Jong brengt het nieuws middels een anekdote op zijn sociale media. “De droom begon bijna dertig jaar geleden naast Stadion De Vijverberg, toen Luuk en ik over het hek klommen om op het oude trainingsveld lekker te voetballen. Morgen (vrijdag, red.) speel ik mijn laatste wedstrijd als profvoetballer in dit mooie stadion. Bedankt daarvoor, het was een eer.” De Jong krijgt direct veel reacties van oud-teamgenoten. Onder meer Jan Vertonghen reageert met emoticons van een applaus op het nieuws.

De Jong kwam in Nederland uit voor Ajax, PSV, sc Heerenveen en De Graafschap. In het buitenland speelde de rechtspoot voor Newcastle United, Sydney FC en FC Cincinnati. De oudere broer van PSV'er Luuk de Jong speelde tevens zes interlands voor het Nederlands elftal. In totaal won De Jong zeven prijzen gedurende zijn spelersloopbaan. Vier keer werd hij landskampioen van Nederland met Ajax. Met de Amsterdammers won hij tevens de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal. In Australië won hij de landstitel met Sydney. Vele Ajacieden zien De Jong als eeuwige held door zijn bijdrage in het spannende slotstuk van het seizoen 2010/11.

De Amsterdammers werden daardoor voor het eerst sinds 2004 weer landskampioen, waarna een periode met meerdere titels volgde. In totaal speelde De Jong maar liefst 277 wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor 88 doelpunten en 52 assists. De middenvelder was tijdens zijn periode in Amsterdam in meerdere seizoenen aanvoerder. Dit seizoen werd hij bij De Graafschap ook verkozen tot aanvoerder, maar vanwege blessureleed kwam de in Zwitserland geboren aanvallende middenvelder niet altijd in actie. In 27 wedstrijden voor de Superboeren was De Jong nog wel vier keer trefzeker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Icoon???
Tegenwoordig is iedereen een icoon.

18 mei 2023 om 17:15

Siem De Jong was een beetje de voorganger van Klaassen. Dan kan je inderdaad Klaassen ook een icoon gaan noemen. Vroeger waren dat soort titels weggelegd voor spelers als Cruyff. Nu blijkbaar voor iedere Jan Doedel

18 mei 2023 om 17:18

Neen, Klaassen zeker geen icoon, zeer gewaardeerde speler natuurlijk! Maar imo andere status dan Siem de Jong, los van de vergelijkbare kwaliteiten. En zoals hieronder beschreven is Siem niet perse een icoon vanwege z’n kwaliteiten maar meer zijn bijdrage.

18 mei 2023 om 17:21

Ha ha je bent er weer als de kippen bij om weer iemand die erg veel voor Ajax heeft betekent af te zeiken en hem ook nog een Jan doedel te noemen , vreselijke vent ben jij toch man walgelijk gewoon

18 mei 2023 om 17:26

@Japie_Krekel Siem is geen icoon en je kan hem ook zeker niet vergelijken met Klaassen maar heeft wel heel veel voor Ajax betekent.

18 mei 2023 om 17:31

Siem de Jong zal altijd herinnerd worden als de man van de 3e ster op ons shirt, dus wel degelijk een icoon..

18 mei 2023 om 17:45

Nu vind ik Jan Doedel een beetje overdreven, maar in grote lijnen ben ik het een keer met je eens Japie. Het is tegenwoordig zo makkelijk om iemand een ‘legend’ (of iets vergelijkbaars) te noemen, dat de waarde echt omlaag gaat van die woorden

18 mei 2023 om 17:56

@klene.. er is dan ook een groot verschil tussen een legende en een club icoon.. Siem is de grote man van ons 30ste kampioenschap en was in de periode onder Frank de Boer het gezicht van Ajax.. Het is voor mij zeer zeker een icoon, dat hij geen algemene icoon is van het NL voetbal is logisch

18 mei 2023 om 19:16

Absoluut Kokkie, voor mij altijd een held! 2x Siem en 1x Landzaat. Plus ook nog 7 jaar geen kampioen toen, die dag was een van de mooiste uit m'n leven.

18 mei 2023 om 19:27

Hij heeft een hele mooie carriere gehad, dus om hem nu Jan Doedel te noemen?
Kijk eens even in de spiegel.

18 mei 2023 om 17:16

Snap wat je zegt! Maar wat dit betreft zit je mis. Voor ons (Ajacieden) is Siem zeker wel een icoon. Toch een dragende speler geweest in het jaar dat Ajax zich definitief bestempelde als de grootste club van het land door de derde ster te verdienen!

18 mei 2023 om 17:17

Het zuur was weer in de aanbieding en natuurlijk reageert notoire Ajax-hater wiens naam niet genoemd hoeft te worden ook weer negatief. On: Siem was aanvoerder van een kampioenselftal en komt uit de eigen jeugd. Ik vind icoon ook overdreven maar pfff..

18 mei 2023 om 17:26

Eigen jeugd? Zat hij niet in de jeugd van de graafschap? Heeft volgens mij maar 1 jaar in de jeugd van Ajax gespeeld.

18 mei 2023 om 17:50

Dan is het volgens Ajacieden eigen jeugd, dus dan klopt het wat hij zegt.

18 mei 2023 om 17:51

Voorheen was 1 jaar jeugd al genoeg voor det titel eigen jeugd, daar zijn ze tegenwoordig op teruggekomen ivm teveel aan eigen jeugd😉

18 mei 2023 om 18:00

Tis toch wat dat je je daar druk om
moet gaan maken als supporter van andere clubs. Of iemand wel of geen eigen jeugd is.

18 mei 2023 om 21:28

Eigen jeugd is toch gewoon objectieve criteria voor? Wat een gepiep haha

18 mei 2023 om 17:53

Moet niet gekker worden idd
Siem een icoon haha

18 mei 2023 om 18:02

Of een legend….hahaha

18 mei 2023 om 18:51

Absoluut. De man die de 3e ster bezorgde met zn 2 goals op 15 mei 2011. Daarna nog 3 keer kampioen geweest met Ajax! Absoluut een Ajax-icoon

Die kampioenswedstrijd tegen Twente zal mij altijd bij blijven.
Ajax na al die jaren eindelijk weer kampioen.

18 mei 2023 om 17:46

Al die jaren ???

6-7 was dat toch ? Niets bijzonders hoor.

18 mei 2023 om 18:53

7 jaar inderdaad. Voor ajax-begrippen is dat 'al die jaren'. Zeker vanwege de extra lading van de 3e ster. Mijn eerste bewust meegemaakte kampioenschap. Siem is een echte held

Absolute held tegen Twente. Als ik aan Ajax denk, denk ik aan Siem. Mede omdat ik die titel heel erg bewust heb meegemaakt. Siem bedankt! Kan die broer van jou ook stoppen aub?

18 mei 2023 om 17:37

Als, jij aan Ajax denkt, denk je dus niet aan Michels, Cruyff, Neeskens, Spelbos, Swart, Schrijvers, Mühren (2x), Schoenaker, van Basten, Menzo, van 't Schip, Bosman, Kluivert, Litmanen, de Boer (2x), Erikssen en Chivu maar aan Siem de Jong??? Goeie middag zeg 🙈

18 mei 2023 om 17:45

@Jack Jackson dat kan ook leeftijd zijn natuurlijk. Ik denk ook al snel aan Siem de jong, Christen Eriksen, Kluivert, Litmanen, de Boer, van der Sar ondanks dat ik al midden 30 ben, maar zijn spel tegen Twente en hoe belangrijk hij was voor de derde ster. Dat doet ertoe dat hij in mijn ogen belangrijk was voor Ajax en toch wel een klein beetje iets meer credit verdient.

Hij is zeker geen Cruijf, of Swart, maar in mijn ogen toch echt belangrijk.

18 mei 2023 om 17:46

Jack Jackson

Hij benoemt nog specifiek dat hij dat ene kampioenschap met Siem bewust heeft meegemaakt en jij komt aan met namen als Bosman, Schoenaker, Spelbos? Waarom zou iemand die waarschijnlijk midden 20 is, Ajax moeten identificeren met een Spelbos kom op zeg...

Goeie middag.

18 mei 2023 om 17:48

Als ik aan Ajax denk dan denk ik ook aan Dennis Bergkamp, Nwanko Kanu, Finidi George, Frankrijk Aard, Richard Knopper, vader en zoon Blind.
Zo denkt iedereen aan andere spelers. Het heeft ook met de generatie/leeftijd te maken.

18 mei 2023 om 17:52

Jack Jackson

Of misschien heeft hij net als ik al die spelers niet meegemaakt? (behalve Eriksen dan maar toen was Siem net zo belangrijk als Eriksen) Niet iedereen is 47 jaar.

18 mei 2023 om 17:53

Inderdaad een hele goeie middag vandaag.
Nu even serieus. Zelfs als je midden 20 bent zijn er meer voor de hand liggende namen. Buiten dat feit, enig historisch perspectief is niet verkeerd als je een bepaalde club aanhangt. Dat heet 'interesde' en dan had ie kunnen weten dat er anderen zijn die heel wat meer voor die club hebben betekent.

Maar ik vind de discussie oprecht interessant.

18 mei 2023 om 17:55

Even verdiepen in je cluppie. Niks mis mee...

18 mei 2023 om 17:58

Zeker, maar het punt is dat het vreemd is dat die naam het voor 'm doet. Kan natuurlijk, maar ik snap 't werkelijk waar niet als je ziet welke échte iconen en grote voetballers daar gespeeld hebben. Is slechts mijn mening.

18 mei 2023 om 17:59

Zo moeilijk is het allemaal niet hoor Jack. Die periode was Ajax niet geweldig en als een Siem de Jong je dan kampioen maakt, lijkt het me logisch dat dat bij je blijft als jonge Ajax fan die zoiets nog nooit had meegemaakt.

Los daarvan is het natuurlijk wel goed dat je interesse hebt in de historie van je club (en in het algemeen), maar dat is weer een andere discussie.

18 mei 2023 om 18:16

Ik snap je punt Jack Jackson je Kanne verdiepen in de historie. Maar als je nu 20 bent of net als ik 40 dan heb je al die namen die jij noemt nooit zien voetballen. V Basten Gullit Rijkaard dat zijn de eerste namen die ik echt meegemaakt heb als NL helden, want Romario was absoluut held. Dan zie je spelers als Bergkamp Kluivert v Nistelrooij opkomen. Dan geloof ik graag dat Cruijf v Hanegem gigantisch goed waren, dus respect en wat Cruijff voor Barca betekend heeft briljant. Maar dan nog ik Heb ook Messi van begin tot einde meegemaakt. Dat is by far de beste voetballer die ik gezien heb ooit. Voor mij zijn de oude helden geen vergelijkingsmateriaal. Dat ze goed waren geloof ik maar je. Ze niet zien spelen. Het is alleen wat de oudere generaties je door je strot willen douwen. We moeten ze respecteren zeker. Maar de besten zijn voor mij de spelers die ik zelf actief mee heb gemaakt.

18 mei 2023 om 18:21

@jack Jackson & Feelgood,

En dan missen jullie nog Dennis Bergkamp, Rijkaard

18 mei 2023 om 18:23

Inderdaad. Zo denk ik aan Tobias Sana met z'n ananashoofd

18 mei 2023 om 18:43

@jack Jackson natuurlijk kun je je verdiepen in de club historie, en de meeste fans doen dat ook en weten daar ook genoeg van af. Alleen zijn spelers die je langs die weg kent niet de spelers waarmee je de club als eerste associeert, met uitzondering misschien van een enkele grote naam als Cruijff.

Wanneer ik aan Ajax denk zijn de eerste namen die me te binnen schieten de spelers uit het midden van de jaren 90 omdat ik die heel bewust heb mee gemaakt, en vervolgens de vd Vaart/sneijder generatie . Ik me er van bewust dat er daarvoor andere grootheden waren als Swart en Keizer, enz... maar dat zijn echt niet de spelers waar ik als eerste aan denk.

Hahaha icoon, was gewoon een middelmatige voetballer

18 mei 2023 om 17:45

Daar is niks aan gelogen 😁

18 mei 2023 om 17:55

Hij een icoon
Dan kramer ook

18 mei 2023 om 18:26

@Aubazette
En toch kan dat in dit geval hand in hand gaan. Want wie noem je als eerste op als je over het 30e kampioenschap begint? Juist, Siem de Jong, die ons in die wedstrijd bijna hoogstpersoonlijk naar de titel schoot. Een middelmatige voetballer? Ja, maar ook een icoon voor Ajax door dat kampioensjaar. Of, kampioenswedstrijd eigenlijk.

Ik was Siem allang al vergeten, d8 oprecht dat ie al was gestopt, al met al leuke loopbaan gehad toch wel echt een jongensdroom gehad ook, veel su6 siem

Sommige spelers worden snel oud.
Net als een van der Vaart...

Mooie carrière gehad, cirkel is rond

Kan hij zondag meteen rondje meelopen met Steek! Wederom dank voor de derde ster, Siem! 'Is dit de beslissing? DIT IS DE BESLISSING!'

18 mei 2023 om 17:19

Gr. Denny landzaat

18 mei 2023 om 20:32

Denk ik

Ondanks dat ik de club niet support, is het scenario Ajax-Twente in 2011 wel een van meest spannende scenarios die ik heb meegemaakt. De Jong met zijn twee goals die Ajax de derde ster bezorgd. "is dit de beslissing, dit is de beslissing denk ik" heerlijk commentaar bij die derde goal.

Ik moet blijkbaar meer reageren op items hier zodat ik ook op hoger gerangeerde items?! Dus bij deze...Hoi Siem, bedankt.

Bedankt voor die wedstrijd tegen Twente Siem. Toen heb je mij intens gelukkig gemaakt.

Eriksen slim balletje naar Siem de jong is dit de beslissing, dit is de beslissing denk ik!
Man man man wat heb ik toen zitten gillen zeg. 7 jaar lang geen kampioen.
15 mei 2011 we zullen het nooit vergeten! Bedankt voor alles Siem

18 mei 2023 om 17:36

We zullen het nooit nooit nooit vergeten. Of ging die zin ergens anders over?

18 mei 2023 om 17:39

Onnodige reactie. Deze meneer is oprecht blij met wat hij toen heeft meegemaakt met z'n favoriete club. Niet alles hoeft zwart, zwaar, deprimerend en zuur te zijn.

Jammer dat hij louter wordt herinnerd voor die wedstrijd, was jarenlang een van de beste bij Ajax en echt een hele fijne speler. Absoluut een icoon.

Door zijn goals tegen Twente heb ik naar 6 jaar als Ajacied eindelijk mijn club landskampioen zien worden. Nog belangrijker, daardoor haalde wij de 3e ster.

Siem bedankt!

Icoon is wel een beetje overdreven. Dan moet je denken aan namen zoals Cruijff, Swart en recentelijk Tadic. Maar een clubheld is die zeker wel met name voor die 3e ster natuurlijk.

Dat is toch heerlijk dat je op je 34e kan stoppen en met je pensioen kan beginnen. Lekker doen waar je zin in hebt. Ik snap dat profvoetballers soms kunnen zeuren over een druk schema, maar mensen die tot hun 68e werken van 7 tot 5 hebben toch ook wel een aardig schema.
Siem prima voetballer verder geweest natuurlijk met hoogtepunt het kampioenschap met Ajax.

Mijn held van de 30 e landstitel !! Heel belangrijke speler dat zeizoen

icoon vanwege zijn prestaties niet vanwege zijn talent.
erg belangrijk geweest en toch een mooie erelijst opgebouwd tijdens zijn carierre.
na zijn blessure nooit meer echt hetzelfde geworden.

ben benieuwd waar en wat hij nu gaat doen

Onze kampioenenmaker, 15 mei 2011 een van de mooiste dagen die ik heb meegemaakt. Zeker niet mijn favoriete speler geweest om te zien, maar toen hadden we niet beter. En in de spits was ie oprecht nog wel aardig, liet het ook zien in de CL tegen City bijvoorbeeld. Helaas veel blessures gehad.

Jammer dat ie niet kon spelen in de beker tegen Ajax dit seizoen, verder blijft het een held. Ik weet zeker dat ie in een andere functie terug gaat keren bij Ajax.

Typisch een held en/of icoon voor Ajacieden.

Siem was geen grootheid, maar wat mij betreft wel een betere speler dan Luuk de Jong. Jammer genoeg voor hem hebben blessures hem uiteindelijk een mooiere carrière gekost. Het lijkt alsof die klaplong in zijn laatste Ajax hem uiteindelijk op een pad hebben gebracht waar hij altijd is blijven sukkelen. Daardoor is het er uiteindelijk nooit helemaal uitgekomen en is z'n broertje hem voorbij gestreefd.

Uitermate vriendelijke en sympathieke gozer. Voor veel zal die wedstrijd op 15 mei tegen Twente het eerste zijn waar ze bij hem aan denken. Ik vond het allereerst een enorm sympathieke gozer. Geen wereldtopper, maar wel een mooi uithangbord als aanvoerder in die tijd.

Siem bedankt voor 15 mei 2011❤️ die dag vergeet ik never nooit. Was geweldig op het museum plein. Het ga je goed

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren