Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Scherpen onthult welke competitie zijn voorkeur heeft voor volgend seizoen

Laatste update:

Kjell Scherpen lijkt er weinig voor te voelen om zijn verblijf bij Vitesse te verlengen. De doelman (23) zou het namelijk heel mooi vinden om weer in Engeland actief te zijn, zo blijkt dinsdag in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN. Scherpen staat tot medio 2024 onder contract bij Brighton & Hove Albion, dat de boomlange keeper vorig jaar op huurbasis richting Vitesse stuurde. Hij werd in 2021 voor zes miljoen overgenomen van Ajax, maar kwam tot dusver tot slechts een optreden in Brighton.

"Mij lijkt de Championship wel heel mooi", erkent Scherpen. "Nu zie ik bijvoorbeeld Zian Flemming ook. Dat is geweldig hoe dat eraan toe gaat." De middenvelder is dit seizoen uitgegroeid tot een van de smaakmakers bij Millwall, dat heel dicht bij een plaats in de play-offs om promotie is. De Zuid-Londense club bezet met nog een speelronde te gaan de zesde plaats, met twee punten voorsprong op Sunderland. Bij winst op Blackburn Rovers volgende week maandag is een plek in de play-offs definitief een feit.

"Elk stadion is bomvol en heeft een geweldige sfeer", vervolgt Scherpen. "Volgens mij speel je 46 wedstrijden per seizoen. Voor mijn vervolg in Engeland zou dat wel een mooie stap zijn. Ook hoe we daar geleefd hebben en hoe het afgelopen week een paar dagen was. Dat voelt gewoon heel goed. En toch anders dan in Nederland. Daar zitten we wel heel erg op onze plek. Dus ik hoop dat ik een jaar Championship kan spelen en dan omhoog kan kijken." Scherpen heeft wekelijks contact met het uitstekend presterende Brighton, dat zijn ontwikkeling bij Vitesse op de voet volgt.

Brighton staat momenteel achtste in de Premier League, maar heeft door enkele inhaalwedstrijden nog volop zicht op Europees voetbal. Scherpen weet maar al te goed dat the Seagulls aan een geweldig seizoen bezig zijn. "Een mooi moment was Brighton-Wolves: 6-0. Ik las iets van Jürgen Klopp dat het de beste wedstrijd was die hij in tijden heeft gezien. Dus dat was wel een genot om naar te kijken. Ik was natuurlijk vorig seizoen het hele jaar daar. Het was toen bij vlagen al goed en dan won je af en toe al van topploegen. Dan zaten er ook wel wat wedstrijden tussen dat het niet zo lekker liep. Maar dit seizoen is het elke week raak."

Kan Kjell Scherpen niet beter in Nederland blijven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik geef hem helemaal gelijk, als ik zou mogen kiezen zou ik daar ook voor gaan. Helaas wordt het voor mij weer 6e klasse reserve.

2 mei 2023 om 22:23

Waarom helaas? Is toch prachtig 6e klasse reserve. Die heeft tenminste 3 helften.

Daar zitten alle stadions altijd vol hahaha
Dat is bij Vitesse inderdaad niet het geval.
In Engeland leeft men voor het voetbal en draait alles daarom. In Nederland valt dat allemaal een beetje tegen. De beloning is in Engeland ook een stukje beter dan hier, al krijgen ze in Nederland vaak nóg teveel betaald voor dat wangedrag dat ze voetbal noemen!

2 mei 2023 om 22:34

In Nederland leeft het voetbal echt wel hoor. Hier zijn de stadions bijna altijd vol. Met uitzondering een Groningen of Vitesse. Engeland blijft natuurlijk wel op een.

3 mei 2023 om 03:44

SF heeft wel gelijk, grotere stadions in de championship gemiddeld en de sfeer van de mensen in hun stad is veel meer dan voetbal, Maradona.

Virgil is ook met een soortgelijke route met een piek van een topper succesvol gebleken.

We overschatten talenten meer dan dat we de echte talenten onderschatten.

3 mei 2023 om 07:34

Leuk dat je Groningen ff noemt, maar die staan op plek 12 qua bezettingsgraad, redelijk gemiddeld dus. AZ, Utrecht en Heerenveen staan daar als relatief grote clubs ook nog onder.

Knap dat hij van zichzelf kan inschatten dat de Premier League of een andere topcompetitie te hoog gegrepen is. Het Championship zou hem zeker niet misstaan, wens hem veel succes daar.

League One in Engeland? Effe serieus hij komt zoveel te kort voor Brighton. Hij komt zelfs tekort voor Vitesse.

Ik heb zo’n gevoel dat deze Scherpen geen enkele vorm van zelfreflectie heeft. Zal die thuis een spiegel hebben waar die wel eens naar zichzelf zal kijken? Prima dat hij aangeeft graag in de Championship te willen spelen maar hij komt al zwaar tekort voor Vitesse en bij zijn cluppie FC Emmen kwam die eigenlijk al tekort op Eredivisie niveau. Hoe lager je in England gaat speler hoe maar hoge ballen en lange halen het is en laat dat nou niet zijn zijn sterke kant zijn want ongekend is mijn zijn 2 meter.

2 mei 2023 om 23:47

Die langen ballen uit de lucht plukken doet die opzich toch wel aardig? Voor de rest idd een niet al te beste keeper.

3 mei 2023 om 08:59

Dan denk ik dat je de lange ballen uit de lucht bedoelt waarbij er niemand in zijn directe omgeving staat? Want met zijn 2 meter is het toch echt bijzonder dat hij bij geen enkele hoge bal of voorzet buiten zijn 5 meter gebied durft te komen uf uberhaupt van zijn doellijn af.

3 mei 2023 om 14:58

Onzin, hoge ballen pakt hij dit seizoen juist wel. Maar het blijft een twijfelaar met uit zijn goal komen. Momenteel doet ie het redelijk maar zijn uittrappen zijn ronduit slecht. En elke wedstrijd zit je toch te wachten op zijn beslissende fout.

3 mei 2023 om 09:31

Hij moet juist in de championship spelen omdat hij dat daar nog kan leren. Hij is jong en de meeste keepers van die leeftijd spelen helemaal niet. Met een paar seizoenen championship kan hij grote stappen maken. En zoniet dan is zijn portemonnee gevuld.

Zal een sympathieke jongen zijn maar ik zie het ook niet zitten dat hij zijn verblijf bij Vitesse verlengt. Geef Reiziger maar de kans. Jonge jonge met potentie en alleszins beter, in elk geval niet beroerder, dan Scherpen.

3 mei 2023 om 15:00

Reiziger vind ik ook de beste keeper die Vitesse momenteel heeft, ben alleen bang dat hij te klein is voor een keeper.

Heeft het bij Vitesse matig gedaan, jammer is dat. Gewoon gebrek aan overtuigend met je hele ziel en zaligheid ingrijpen en ballen vangen + een stuk spelinzicht. Hij lijkt die mentaliteit niet te hebben. Desondanks zit er maar een ding voor hem op in zijn luxe positie: vlieguren maken, en daar is hij, mits hij basis speelt, in de Championship op de juiste plek. Wat heeft die jongen toch geluk dat hij zo groot is en daardoor keeper is geworden.. is om die reden gewoon miljoenair.

3 mei 2023 om 09:32

Dan had Johan Derksen 10 jaar geleden toch gelijk toen hij zei: Als je lang bent en 1 jaar oud dan moet je keeper worden. Grote kans om rijk te worden omdat er geen keeperstalent in nederland is.scherpen is daar een mooi voorbeeld van.

Ik dacht even aan de nacompetitie.

Is geen populaire mening als Vitesse supporter..maar er zit een 2de keeper bij NEC op de bank die ik maar al te graag in Arnhem wil zien. Mogen ze in Nijmegen die huilebalk houden. Hij heeft al aan gegeven dat hij niet naar Vitesse wil. Maar dat is wel verdomt goede keeper. Beter dan die 3 clowns van Vitesse bij elkaar. Scheelt zo 9 punten op jaarbasis.

3 mei 2023 om 06:30

Ah… wil je echt Cillessen niet hebben?
Altijd garant voor een goede analyse achteraf, zeer spraakzaam type, kan goed meevoetballen en kan vooral zeer serieus kijken!!!!
Je hebt echt gelijk wat betreft Branderhorst! Dat is een geweldige keeper die zeker niks minder is dan Cillessen en die ik altijd basis zou zetten!
Gelukkig hebben andere clubs hem nog niet op de radar!

Mooi dat hij Flemming noemt als voorbeeld. Doet het inderdaad fantastisch bij Millwall en zijn heel dicht bij een mooi slotstuk van hun seizoen. Er is nog een Nederlandse speler die het wat mij betreft fantastisch doet in de Championship, Hamer van Coventry City. Is een heel belangrijke speler voor die ploeg en ook Coventry staat op poleposition om de play-offs te halen. Een leuke competitie om te kijken/volgen. Dus die wens van Scherpen onderschrijf ik ten volste. Of hij het als keeper daar kan redden waag ik toch te betwijfelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren