Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ruben van Bommel is eruit en gaat een meerjarig contract tekenen bij AZ

Laatste update:

Ruben van Bommel speelt vanaf komend seizoen voor AZ. Dat meldde De Telegraaf donderdag en werd even later bevestigd door MVV Maastricht, waar de aanvaller dit seizoen actief was. Van Bommel zal voor vier jaar tekenen in Alkmaar en gaat de Maastrichtse club nog geld opleveren. Er gaan, zo valt er te lezen, 'afspraken gemaakt worden' tussen MVV en AZ.

Van Bommel had immers geen contract bij MVV en kon dus transfervrij overgenomen worden, maar de rappe linksvoor gaf eerder al aan dat hij wilde dat de Sterrendragers nog iets aan hem zouden verdienen. De Telegraaf schrijft dat dat onderling opgelost zal worden door beide partijen. Met het binnenhalen van Van Bommel troeft AZ de nodige clubs af. Naar verluidt waren ook PSV, Feyenoord, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse, Go Ahead Eagles en enkele buitenlandse clubs geïnteresseerd.

Tijdens het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie beleefde de achttienjarige linksvoor zijn definitieve doorbraak in het betaalde voetbal. Van Bommel, zoon van oud-voetballer Mark van Bommel en kleinzoon van voormalig bondscoach Bert van Marwijk, scoorde vijftien keer in competitieverband en leverde ook nog eens vijf assists af. De vleugelaanvaller is pas sinds oktober vorig jaar basisspeler bij MVV.

Van Bommel speelde eerder in de jeugd van SV Meerssen en zat ook zeven jaar in de jeugdopleiding van PSV. Die club wilde Van Bommel naar verluidt graag terughalen, maar de Limburger had nog veel meer opties. Na afloop van de met 1-4 verloren wedstrijd in de Keuken Kampioen Play-offs tegen NAC Breda gaf het talent al aan dat hij in de Eredivisie zou gaan voetballen. Bij AZ moet Van Bommel onder meer de concurrentiestrijd aangaan met Jesper Karlsson en Myron van Brederode.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
1 juni 2023 om 16:42

Dat moet nog maar blijken, vermoedelijk komt hij op de bank terecht en zal hij het met invalbeurten moeten doen.

1 juni 2023 om 17:06

Dat is wel de verwachting ja, dat hij aankomend jaar vooral op trainingen gaat laten zien dat hij het hogere niveau aan kan.

1 juni 2023 om 17:14

Wellicht heeft hij de zekerheid van Europees voetbal meegewogen in zijn besluit?

Afijn, volgend jaar voor hem een enorme bierdouche als hij speelt in de Grolsch Veste. Eigen schuld dikke bult.

1 juni 2023 om 17:15

Dat is een open deur intrappen of denk je dat Twente PSV en Feyenoord hem voor de basis wilde hebben?

1 juni 2023 om 17:30

Waarom op de bank? of teleurgesteld dat hij niet naar Twente gaat ?

Karlsson zijn grote concurrent gaat hoogstwaarschijnlijk weg.

Dus v Bommel kan het uitvechten met van Brederode. Dus maakt dan best veel kans. Schat potentie wat hoger in dus zie hem wel vaste basisspeler worden.

Verder doet AZ het sowieso heel goed met jonge gasten die overkomen van KKD en dan doorgroeten naar goede spelers.

1 juni 2023 om 17:43

Grootste nadeel voor hem zou kunnen zijn dat aanvallende spelers die het goed doen bij AZ niet meer te betalen zijn voor de traditionele top 3. Zon Karlsson zou voor psv, Feyenoord en Ajax allemaal interessant zijn, maar 20 miljoen gaan ze gewoon niet neerleggen

1 juni 2023 om 17:51

Maar als hij het goed doet bij AZ kan hij ook gewoon naar het buitenland, waar ze hem wel kunnen betalen. Een hoge transfersom is juist eerder een voordeel dan een nadeel. Als hij echt graag naar de top 3 wil kan hij altijd aangeven z'n contract niet te willen verlengen. Ik denk zomaar dat hij liever naar het buitenland gaat als hij bij AZ weet uit te blinken.

1 juni 2023 om 17:53

En wat voor baat heeft Karlsson erbij om in dezelfde competitie te blijven en EL te spelen? Bij AZ speel je ook altijd Europees. Enkel CL is een stap omhoog, maar zelfs dan blijf je in dezelfde competitie actief.

1 juni 2023 om 18:02

Ik denk dat hij dus ook beter voor een tussenstap had kunnen kiezen. Waar hij z'n minuten meteen maakt.

1 juni 2023 om 19:05

Dat is alvast 1 gestaakt duel dus volgend seizoen.

1 juni 2023 om 20:00

Omdat je totaal geen druk bent bij az.
Je leert bij az eigenlijk niets om door te groeien.
Ze hebben wel een fantastisch beleid voor de jeugd maar daarna moet je eigenlijk naar de top 3 voor de volgende stap.

1 juni 2023 om 18:26

AZ goed wakker onze club slaapt.

1 juni 2023 om 18:40

Denk niet dat PSV echt een optie was voor de familie van Bommel

Had hem graag bij hveen gezien. Goed bezig az.

1 juni 2023 om 16:48

Dankjewel! Dit is uitstekend nieuws voor de club AZ. Ben erg benieuwd hoe deze jonge speler zich gaat ontwikkelen.
Welkom in Alkmaar Ruben!

1 juni 2023 om 16:56

Staat hij nu niet Poku in de weg met zijn ontwikkeling?

1 juni 2023 om 17:28

Nee ik denk juist niet. Poku is een een aanvaller en Bommel meer een middenvelder

1 juni 2023 om 17:32

Prem

v Bommel is een linksbuiten. Zal denk ik moeten concurreren met van Brederode
Zie Karlsson wel een stap maken naar het buitenland. Staat er volgens mij in Italie wel goed voor.

Wel gaaf, de 3e generatie.

1 juni 2023 om 17:35

Van Bommel is gewoon linksbuiten Prem, jij denkt aan Mark van Bommel

1 juni 2023 om 17:54

Poku is met name een rechtsbuiten en een spits. vBommel kan geloof ik op alle posities voorin uit de voeten, dus zal niet echt iemand anders voor de voeten lopen zo. Is zelf ook nog maar 18, dus de jongens uit de jeugd moeten hem vooral zien als een leeftijdsgenoot die met hun concurreert. We hebben dit seizoen heel veel blessures gehad in de voorhoede, dus alleen maar lekker dat er een mannetje extra bij is die als backup kan dienen.

1 juni 2023 om 18:17

Daarnaast moeten we niet gaan overdrijven. Wat Poku in de youth league doet is fantastisch maar de kkd is toch echt een hoger niveau. Op basis van dit moment zou ik dan ook zeggen dat van Bommel verder is in zijn ontwikkeling.

1 juni 2023 om 16:50

Inderdaad. Had hem ook graag bij ons gezien. Maar als een az en Twente er vol voor gaan zijn we helaas kansloos.

Van Bommel heeft volgens mij ook in de jeugdopleiding van Fortuna gespeeld, VZ!

1 juni 2023 om 16:43

Nee enkel bij SV Meerssen, PSV en MVV. Zijn vader heeft wel in de jeugdopleiding van Fortuna gespeeld.

1 juni 2023 om 16:44

Nee is samen met zijn broertje Thom naar Psv gegaan.

1 juni 2023 om 18:18

@andrevidigoal:

Niet vervelend bedoeld hoor, maar voordat je een "fout" van een ander corrigeert, is het misschien goed om even te checken of je het zelf wel bij het rechte eind hebt. Op Wikipedia of Transfermarkt heb je het in 10 seconden gevonden.

Helaas zal Karlsson naar alle waarschijnlijkheid komende zomer vertrekken.

Goede aankoop van AZ. Karlsson zal waarschijnlijk vertrekken dan kunnen van Bommel en Van Brederode het op links uitzoeken

1 juni 2023 om 16:46

nou, dan zou ik graag nog een speler op die plek zien die er meteen staat

1 juni 2023 om 16:46

Neem van mij aan; die strijd wint van Bommel. Dat komt niet omdat ik heel vaak naar MVV kijk en precies weet hoe goed deze jongen is.

1 juni 2023 om 17:04

Waar komt het dan door KoningJerry? De gebrekkige kwaliteiten van v. Brederode?

1 juni 2023 om 17:57

Ja Gluubster. vBrederode heeft in zijn 1e wedstrijd tegen GAE een goede pot gespeeld, en daarna een maand of 6/7 als een natte krant. Kwam geen mannetje voorbij en durfde geen pass vooruit te geven. Lijkt de laatste tijd wel meer zelfvertrouwen te hebben, en je ziet ook meteen dat zijn niveau omhoog schiet. Zit echt nog wel potentie in vBrederode, maar ik denk dat vBommel de voorkeur geniet begin volgend seizoen. Wellicht wel lekker voor vBrederode dat hij nu een jongen van gelijke leeftijd als concurrent heeft die ook nog alles te bewijzen heeft ipv de sterspeler van het team. Wie weet speelt hij nu ineens wel de pannen van het dak. Hoe dan ook is vBommel een hele welkome versterking.

1 juni 2023 om 22:21

"neem van mij aan; die strijd wint van Bommel. Dat komt niet omdat ik heel vaak naar MVV kijk en precies weet hoe goed deze jongen is."

Je kijkt niet vaak naar MVV maar weet precies hoe goed deze jongen is? Misschien heb ik teveel spa rood op maar ik begrijp het niet.

2 juni 2023 om 08:50

@kaassie, dan weet ik als nog dat die beter is dan van Van Brederode. Want dat is niet zoveel...

2 juni 2023 om 08:52

@gbluubstertj, inderdaad, de gebrekkige kwaliteit van meneer Myron. Loopt rond alsof het de vedette van het team is, maar is echt nog onder het niveau van AZ. Zet hem bij FC Emmen neer en hij zal niet opvallen. Hoop dat Spursfan96 gelijk heeft en zijn potentie er nog uitkomt. Voor nu ben ik blij dat Ruben van Bommel komt + Ernest Poku uit de jeugd. Al heeft Poku al wel eens eerder de kansen gekregen bij AZ 1.

Mooie club voor hem waar hij naar alle waarschijnlijkheid aan genoeg minuten gaat komen om zichzelf te ontwikkelen. Wel benieuwd of hij meteen als dit niveau aankan.

Oh, dat vind ik wel leuk nieuws. Hoop dat er daarmee wat meer breedte op de vleugel komt, want het is nu na de basisspelers wel erg dun. En ik verwacht ook wel dat Karlsson nog zal vertrekken.

1 juni 2023 om 17:11

Ik weet niet hoe goed Ruben van Bommel precies is aangezien ik vrijwel nooit KKD kijk, maar ik mag toch hopen voor de AZ-fans niet dat dit de enige vervanger van Karlsson gaat worden? Dat was wel je beste speler en heel beslissend. Dat kun je niet oplossen met een extra speler voor de breedte. Sowieso zal AZ nog wel de transfermarkt op moeten in de aanval aangezien er ook interesse voor Pavlidis is. Wat denk je, gaan er naast Van Bommel nog twee grote aankopen komen in de aanval of gaan ze volgend seizoen proberen Meerdink en/of Poku meer in te passen naast één aankoop?

1 juni 2023 om 18:00

Met vBrederode stond de vervanger van Karlsson geloof ik al klaar, en we hebben nu met vBommel een 2e talent binnengehaald dat op linksbuiten kan. Mocht de één in een vormdip zitten kan de ander basis en andersom. De linksbuitenpositie lijkt mij nu wel klaar, en anders zal er waarschijnlijk geschoven worden met Odgaard, Mihailovic en Mijnans. Meerdink is de beoogde opvolger van Pavlidis geloof ik, al lijkt AZ hem liever nog een jaartje te behouden.

Prima aankoop van AZ? Iemand die er meer over weet, volg de KKD niet

1 juni 2023 om 17:54

Het is een speler die zich dit jaar sterk ontwikkeld heeft als afmaker. Heeft volgens mij maar 1 assist, maar voor de goal is hij bijna 100% dodelijk.

Na 'De Telegraaf' de volgende keer de code sluiten, jongens.

Interessante keuze, voor beide partijen. Ziet AZ Ruben van Bommel als eventuele opvolger van Karlsson? Ik heb een aantal wedstrijden van Van Bommel gezien en hij heeft zeker potentie, maar ik zie niet een enorm toptalent. Daarnaast lijkt de stap van MVV naar AZ een flinke sprong. Ben benieuwd.

Heel erg blij mee. Weer een Nederlands talent bij de club + en een van Bommel in een AZ shirt! Opa Bert moet hem wel beïnvloed hebben

Jammer dat Feyenoord niet heeft geprobeerd om hem te halen. Zou een prima breedte versterking zijn.

1 juni 2023 om 17:00

Feyenoord mikt veel hoger.

1 juni 2023 om 18:25

VdBelt van Pec bijvoorbeeld.

En nu graag verhuren aan PEC.

1 juni 2023 om 17:12

MVV naar PEC is een stap opzij Consy.

1 juni 2023 om 17:15

Hahaha dat zal wel provocatie zijn neem ik aan? Als PEC volgend seizoen nog KKD zou voetballen zou het al een stap omhoog zijn terwijl het nu gewoon een stap van de KKD naar de Eredivisie is en tenminste een stap waar je alles speelt op het niveau waar Van Bommel wat Van Bommel zichzelf volgend seizoen eigen wil maken.

1 juni 2023 om 17:57

Koekoek Wooshy.

Denk ik wel een goede keuze. Speler met potentie en bij AZ moet er wat minder (niet negatief bedoeld) qua prestaties, maar wel gewoon een hoog niveau. Kan hij zich lekker ontwikkelen en zien wat er verder van komt.

Goede keuze van van Bommel ik vind het toch altijd knap AZ inkoopt en scout zonder hele hoge transfersommen te betalen in dat opzich kijk ik als Utrecht fan altijd wel jaloers naar AZ. Uiteindelijk worden er elke zomer voor veel geld spelers verkocht wat deze zomer ook wel zal gebeuren met Karlsson , Kerkez en misschien Pavlidis en halen ze jonge goedkope spelers er voor terug die zich ook goed kunnen ontwikkelen bij de club. Ik denk ook dat van Bommel wel zal passen bij een club als AZ dus vind het een goede keuze.

Jammer. Ik zag hem graag naar FC Twente komen, vooral gezien zijn leeftijd en zijn groeimogelijkheden. Een basisplaats komt misschien te vroeg, maar zowel bij AZ als FC Twente komt hij vast nog aan genoeg minuten in zijn eerste seizoen. AZ en FC Twente waren voor hem denk ik wel de beste keuzes. Helaas voor 'ons' kiest hij voor AZ.

1 juni 2023 om 16:53

Zonde, voor hem lagen er zeker kansen bij Twente gezien Misidjan gaat vertrekken. Al is AZ natuurlijk ook een prima keuze. Karlsson zal wel vertrekken en ik vind hem niet veel minder dan van Brederode.

1 juni 2023 om 17:00

Maar Van Brederode is ook absoluut nog niet klaar voor een basisplaats bij AZ. Die gaan geheid de transfermarkt op als Karlsson vertrekt.

Verstandige stap, als je bijvoorbeeld kijkt hoe zo'n Mijnans zich binnen no-time in de basis heeft gespeeld bij AZ. Overigens vind ik van Bommel echt niet minder dan van Brederode en die heeft ook genoeg kansen gekregen dit seizoen.

Erg jammer! Ik had deze jongen graag bij ons zien spelen.. Dat hoopte ik al erg lang. Desalniettemin veel succes gewenst bij AZ kerel!

Mooie stap
Jaartje wennen en dan gaan
Mooie toekomst sam met Meerdink

Hele mooie en verstandige stap voor hem. Bij az kan hij zich ontzettend goed door ontwikkelen.

1 juni 2023 om 17:13

Toch had ik als ik hem was gekozen voor een Go Ahead ofzo. Dan weet je tenminste wel zeker dat je speelt als je kan en van Go Ahead is het nog makkelijk een stap omhoog maken als je dat niveau ontgroeit bent, die zijn toch niet in de financiële positie om enorme bedragen te vragen voor hun spelers.

Zeer slim, goede keuze

Na een Westerveld, Meerdink en Gullit nu ook een Van Bommel, zo kan je ook scouten! Ben benieuwd naar wat deze jongen kan brengen.

Feli AZ, had hem erg graag bij FC Twente gezien, snap hem qua stabiliteit wel

Mooie stap binnen een goed klimaat, denk een goede keuze van hem.

Zijn Opa achterna. Goede keuze Ruben!!

Jammer, had hem heel erg graag naar Twente zien komen. Nu Misidjan en Cleonise gaan vertrekken heeft ons FC Twente twee nieuwe links buitens nodig. Qua ambiance, publiek en kans op speelminuten snap ik zijn keuze nog niet echt. Qua stabiliteit en hoe AZ er gewoon voorstaat snap ik zijn keuze wel. Onze FC is nog steeds schulden uit het verleden aan het weg werken dus financieel kunnen we nog niet tegen een AZ of FC Utrecht op. Denk dat op dit moment AZ ook nog steeds een stapje hoger is dan onze FC Twente. Denk wel ( qua stadion en supporters ) dat de potentie als club, FC Twente in de toekomst groter zal zijn ( als over een paar jaar we weer helemaal schuldenvrij zullen zijn ) . Gefeliciteerd AZ met deze goede aankoop.

Dit lijkt me een goede match.
Fijn dat AZ dit soort jongens aan zich kan binden, je moet Eenhoorn en consorten toch credits geven hoe zij de status van AZ hebben opgekrikt de laatste jaren.
Als Karlsson vertrekt kan hij dat gat mooi proberen op te vullen.
Bij een club als AZ heb je toch wat minder druk dan de traditionele top3, benieuwd hoe hij op Eredivisie
niveau zal gaan presteren. Ruben van Bommel , i wish you luck!

Hele slimme keuze.
Karlsson gaat naar alle waarschijnlijkheid weg. En als je bij AZ aantoont goed genoeg te zijn, krijg je de kansen
Slimme aankoop ook weer van AZ!

AZ begint heel sexy te worden voor opkomende talenten. Erg sterk van ze!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren