Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Rodney Kongolo vindt na maanden een nieuwe club en keert terug in Nederland

Laatste update:

Roda JC heeft dinsdagmiddag Rodney Kongolo als eerste versterking voor komend seizoen gepresenteerd. Kongolo was na zijn vertrek in januari bij het Italiaanse Cosenza transfervrij en gaat vanaf volgend seizoen uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie. De voormalig speler van onder meer Feyenoord en Manchester City heeft een contract tot medio 2025 getekend.

Volgens Rob Servais, manager voetbalzaken in Zuid-Limburg, wordt met Kongolo een fysiek sterke speler in huis gehaald. “Met Rodney voegen we body en loopvermogen toe aan onze selectie. Daarnaast heeft hij een uitstekende jeugdopleiding gehad en neemt hij veel Eredivisie-ervaring met zich mee. We zijn heel blij dat we enkele dagen na het einde van de competitie onze eerste aanwinst voor het komende seizoen al kunnen vastleggen. Hiermee willen we daadkracht tonen in de wederopbouw van de club richting het nieuwe seizoen.â€

Volgend seizoen zal Roda JC onder leiding van Bas Sibum gaan proberen terug te keren naar de Eredivisie. De oefenmeester, die afgelopen seizoen nog assistent-trainer was bij FC Emmen, kent Kongolo van een stage bij de Drentse club. “Ik heb Rodney leren kennen tijdens zijn stage bij Emmen. Hij heeft aangetoond over de juiste mentaliteit te beschikken. Daarnaast is het een goede voetballer met een groot loopvermogen. Ik ben dan ook heel blij dat we hem aan onze selectie voor komend seizoen kunnen toevoegen.â€

De verdedigend ingestelde middenvelder werd op zestienjarige leeftijd door City weggekaapt bij Feyenoord. Na een huurperiode bij Doncaster Rovers werd hij in 2018 door sc Heerenveen teruggehaald naar Nederland. In Friesland kwam hij tot 86 duels, waarin hij zes goals maakte en zeven assists gaf. In de winterse transferperiode van het seizoen 2021/22 verkaste Kongolo naar Cosenza in de Serie B, waar hij tot slechts vijftien duels kwam in één jaar tijd. Afgelopen januari mocht hij transfervrij vertrekken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is nou een aanwinst waar ik als Roda supporter toch al een beetje hoop mee krijg, na het verschrikkelijke afgelopen seizoen. Ga zo door!

23 mei 2023 om 18:05

Zit ook echt geen hond meer op de tribune daar hè? Was vroeger toch een grote club met zelfs Europese campagnes.

23 mei 2023 om 18:19

Na jaren van wanbeleid kun je het onze supporters niet meer echt kwalijk nemen. Je hebt wel wat beters te doen dan het hotseknotse voetbal van de laatste tien jaar.

23 mei 2023 om 18:53

Dan is het ook geen support simpel zat.

Dit moet je als ouder/trainer/jeugdopleiding in Nederland als voorbeeld stellen voor de jongens in de jeugdopleidingen in Nederland. Deze jongen stond bekend als groot talent, heeft een leuke ervaring opgedaan en relatief veel geld op jonge leeftijd verdiend. Maar sportief gezien zijn het alleen maar slechte keuzes geweest, hopelijk haalt ie plezier uit het ballen bij Roda.

23 mei 2023 om 17:52

Rajamara. Of hij heeft juist het maximale eruit gehaald? Het is geen geweldenaar en heeft nu wel financieel kunnen beuren en bij een club als city in de keuken kunnen kijken. Als je uiteindelijk bij Roda JC beland, dan ben je gewoon geen geweldenaar. Mooi hoe sommige denken dat je opeens een wereldvoetballer was geworden als je het via hun route had bewandeld. Ben je goed genoeg, dan kom je er echt wel.

23 mei 2023 om 18:00

Ach ja Hansson, Vente en Jari Schuurman hebben een andere pad gekozen maar spelen nu ook in de KKD. Wellicht zou Kongolo daar hoe dan ook in belanden. Alleen nu heeft hij een ervaring bij man city gehad.

23 mei 2023 om 18:13

Voor Nathan Ake is zo een stap anders niet verkeerd uitgepakt

23 mei 2023 om 18:31

Noem er nog eens 3 op Japie? En dan bedoel ik spelers die echt in de top spelen. Niet zoals Rekik die bij Sevilla speelt. Want dat is een paar stappen terug ten op zichten van Man City en kun je ook bereiken na een paar seizoenen bij Feyenoord.

23 mei 2023 om 18:49

Niet allemaal Nederlanders maar Messi, Ake, Pogba, Hazard die allemaal op jonge leeftijd voor een buitenlands avontuur kozen en de top hebben gehaald. Aan de andere kant kan je ook zeggen hoeveel spelers die wel in de Eredivisie zijn gebleven hebben de Europese top gehaald de laatste jaren. Dat zijn er ook niet heel veel. Uiteindelijk is kwaliteit denk ik doorslaggevend in het halen van de Europese top. Ongeacht welke route je kiest om daar te komen

23 mei 2023 om 20:03

Serieus Japie, noem ff 3 van de meest getalenteerde jeugdspelers ter wereld. Ik mag hopen dat je snapte dat ik 3 spelers bedoelde die uit een Nederlandse jeugdopleiding komen. Maar die noem je niet, omdat ze er niet zijn.

En ik kan er wel meer dan 3 opnoemen die via de ED toch best wel goed terecht zijn gekomen. Van Dijk, Wijnaldum, Frenkie, De Ligt, Depay. En zo zijn er nog veel meer op te noemen die vanuit de ED gewoon bij een hele mooie (sub)top club in Europa terecht zijn gekomen.

23 mei 2023 om 20:17

Maar dan is mijn punt nog steeds valide. Als je goed genoeg bent dan breek je overal door. Probleem is alleen dat Oranje al heel lang weinig echte toptalenten produceert. Dan zie je ook in Oranje waar we geen bijzondere selectie hebben. Als je dan kijkt naar wat we bv in 1998 aan kwaliteit hadden lopen dan is dat een wereld van verschil

Was toch een partij drama bij Heerenveen, ongeloofelijk traag en tijdens de wedstrijd staat hij meestal lucht te dekken, was toen blij dat we hem konden slijten in de winterstop. Hij bracht maar 1 ding en dat was een brok frustratie.

Een hoop voetballers hebben blijkbaar blijvend de naam van groot talent. Ik vond t 3x niks bij hveen met kongolo. Maar nu moet ik zeggen dat bijv een odgaart, nu bij az, ook niet echt uit de verf kwam bij hveen. Kreeg ook geen goed aangespeelde bal in de voeten. Net als nu met van hooijdonk.
Roda-supporters veel plezier en succes toegewenst met kongolo. Wellicht dat zn talent er nu wel gaat uitkomen. T blijft voetbal he.

Nog een fantastisch voorbeeld dat het heel verstandig is om op je 18e te vertrekken naar een Engelse topclub. Je speelt op je 25e gewoon weer op het 2e niveau in Nederland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren