Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Reden voor agressie Berghuis lijkt bekend: Brobbey op vreselijke wijze bejegend

Laatste update:

Steven Berghuis heeft waarschijnlijk een klap uitgedeeld aan een FC Twente-supporter vanwege zeer racistische teksten aan het adres van Brian Brobbey, weet TC/Tubantia. Na afloop van het duel tussen FC Twente en Ajax (3-1) baarde de aanvaller opzien, daar hij een klap uitdeelde in de richting van een fan. Een ooggetuige heeft aan het dagblad laten weten dat Berghuis opkwam voor Brobbey, die door de Twente-aanhanger ‘kankerzwarte’ zou zijn genoemd.

Berghuis deelde zondagmiddag een klap aan een supporter van Twente, zo blijkt uit de beelden die rondgaan op social media. De exacte aanleiding van de agressie van de aanvaller van Ajax was in eerste instantie onduidelijk, maar inmiddels is bekend dat de fan zich zeer racistisch uitgelaten heeft richting Brobbey. Het schoot bij Berghuis in het verkeerde keelgat en hij trachtte een vuistslag uit te delen. Uiteindelijk liep Berghuis gefrustreerd richting de entree van de spelersbus.

Na een bijzonder frustrerende voetbaljaargang en dito middag kreeg Berghuis kortsluiting naast de spelersbus van Ajax. Hij reageerde volgens de nieuwe berichtgeving op misselijkmakende provocaties van fans van FC Twente door richting het hek te snellen en een klap uit te delen aan een supporter. Het is vooralsnog onduidelijk of Berghuis de fan heeft verwond.

Ajax is het seizoen 2022/23 als derde geëindigd in de Eredivisie. De ploeg van Heitinga móést zondag winnen van FC Twente om nog kans te maken op de tweede plek, maar droop kansloos af in De Grolsch Veste: 3-1. Omdat PSV won bij AZ (1-2) was de derde plek sowieso al het hoogst haalbare. Ajax moet zich zo tevredenstellen met de laatste play-off-ronde van de Europa League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind de reactie zeer begrijpelijk. Geweld is nooit goed natuurlijk, maar vanuit deze situatie wel beter voor te stellen.

28 mei 2023 om 19:51

Nou ja geweld is soms best begrijpelijk natuurlijk. We lijken wel eens te vergeten dat die voetballers ook maar gewoon mensen zijn. Sommige denken volgens mij dat ze in de dierentuin zijn en naar beesten kijken. Echt hoor.

28 mei 2023 om 20:09

Westend, ik denk niet dat ik in de dierentuin zit, maar zullen we stoppen met geweld normaal vinden "omdat we ook maar mensen zijn" alsjeblieft?

28 mei 2023 om 20:11

Geweld is nooit de oplossing. Zou Brobbey het zelf hebben gedaan zou ik het iets meer begrijpen maar ook dan moet je er boven staan. Berghuis had gewoon zn handjes thuis moeten houden en er boven staan. Of het gesprek aan gaan. Slaan is niet de oplossing

28 mei 2023 om 20:12

@Westend Maar hoe begrijpelijk de reactie is ook is op dit soort walgelijke opmerkingen. ‘Gewone mensen’ krijgen ook gewoon straf als ze een klap uitdelen, omdat iemand wat zegt. Hoe walgelijk het ook is en hoe begrijpelijk de woede en reactie van Berghuis ook is hierop. Het zijn alleen woorden. Berghuis neemt zelfs nog het risico dat de boel rondom die bus totaal escaleert, omdat een groepje idioten uit reactie hem aanvallen en de bus bestormen.

28 mei 2023 om 20:13

Wat is wel de oplossing dan? Knielen? Say no to racism? Wie niet horen wil, moet maar voelen zeiden ze vroeger. Berghuis zal vast een terecht schorsing krijgen, maar ik hoop dat die fan een blauw oog heeft.

28 mei 2023 om 20:15

De mensen die het hardst iets roepen over een voorbeeldfunctie, verleggen zelfs steeds hun grenzen omdat ze te maken hebben met iemand met een 'voorbeeldfunctie'.

28 mei 2023 om 20:15

Heel simpel als ik berghuis zou zijn. Schorsing van de KNVB nooit meer voor NL spelen, Schorsing van Ajax contract verscheuren.

28 mei 2023 om 20:16

Was een stuk leuker geweest als berghuis of iemand anders die gast die dit riep had gefilmd en hem schandalig te kakken had gezet. Nu heeft dat rotjong wat ie wil en hebben berghuis en ajax weer een extra brandje te blussen waar niemand op zit te wachten.

28 mei 2023 om 20:17

@migi. Aangifte doen. Corrigerend toespreken. Er zijn tal van dingen die je kunt doen aan racisme.

28 mei 2023 om 20:20

Juist prima dat Berghuis dit doet vindt ik. Opkomen voor een medespeler is prima toch.Er zouden meer mensen op moeten komen voor andere die op zo'n vreselijke manier bejegend worden.Er is trouwens niet bekend of Berghuis die persoon ook echt geraakt heeft.

28 mei 2023 om 20:20

Laten we niet vergeten dat Berghuis niet degene is die wordt uitgescholden. Brobbey is gewoon doorgelopen en dan komt Berghuis, die er helemaal niets mee te maken heeft, klappen uitdelen. Misschien begrijpelijk, maar oerdom.

28 mei 2023 om 20:21

/Of het gesprek aan gaan. Slaan is niet de oplossing/

Het gesprek aangaan met een racist of iemand die dergelijke taal uitslaat? I think the fck not. Dat gajes moet je een herinnering geven die ze nooit meer vergeten, zodat ze het nooit meer gaan doen.

28 mei 2023 om 20:21

En dat alles doet helemaal geen reet Joddit.

28 mei 2023 om 20:22

Liever straf dan als een lafbek doorlopen , niks doen en “ erboven staan”. Sommige mensen hebben wel
Karakter en sommigen laten alles
zijn gang maar gaan en komen die schreeuwers overal mee weg.

28 mei 2023 om 20:23

Het gaat erom dat als jij random een donkere man op straat ziet je hem ook niet voor zoiets gaat uitmaken, sommige denken dat het ineens wel kan als het profvoetballers zijn??!

28 mei 2023 om 20:23

Precies. Dus niet. Corrigerend toespreken. Helpt
Dat? Nee. Aangeven? Nee. Als
Je zo een grote mond wilt hebben moet je ook
De
Consequenties maar
Accepteren

28 mei 2023 om 20:24

Hij slaat ook puur omdat ze verloren hebben. Die jongens worden iedere wedstrijd beledigd en dan doet meneer niets. Hij moest puur zijn eigen frustratie kwijt en gebruikt dit als excuus.

28 mei 2023 om 20:27

@Joddit Wat een fantastische opmerking van je! Ik weet zeker dat wanneer iedereen aangifte doet het zal stoppen

28 mei 2023 om 20:29

Ja... Dat kan. Effectiever is een flinke tik uitdelen en kijken of die persoon spijt heeft. Ik vind het ongelofelijk dat we nog te maken hebben met racisme.

28 mei 2023 om 20:29

Vast en zeker. Hoe begrijpelijk de reactie ook is van Berghuis, je bereikt er geen ene reet mee. De maatschappij wordt er ook niet leuker op als iedereen maar er voor kiest om er op los te meppen ipv ‘er boven te staan’, maar hey: liever straf dan een lafbek zijn he…

28 mei 2023 om 20:31

@torvic Ik denk dat het probleem vooral zit in het vervolg op die aangifte. Dat mag best zwaarder bestraft worden. Al is dit waarschijnlijk niet mogelijk in jet huidige rechtssysteem…

28 mei 2023 om 20:33

@JAGC
Brobbey, het slachtoffer, was doorgelopen. Heeft die dan geen karakter of is hij een lafbek? Wat Berghuis daar dan komt doen is een raadsel.

28 mei 2023 om 20:45

/aangifte doen. Corrigerend toespreken./

Want aangifte doen helpt? Niemand gaat een dergelijke aangifte serieus nemen.
Er zijn voorbeelden

Corrigerend toespreken?

Liever een corrigerende tik op zijn smoelwerk. Pijn geeft in dit geval een mooi signaal af dat je iets verkeerd hebt gedaan. Of zoals Clyde Shelton in the Law Abiding Citizin dit treffend zei: "lessons not learned in blood are soon forgotten"

28 mei 2023 om 20:59

Robbery had aangifte kunnen. 16 jarige valt onder jeugdrecht met als doel niet alleen straffen maar ook verbeteren gedrag Berghuis’ is geen partij, heeft eigen rechter gespeeld en zwaar mishandeling gepleegd. Hij loopt risico op strafblad en uitsluitsel op NL elftal en ontslag bij Ajax. Domme impulsieve reactie

28 mei 2023 om 21:04

@273618,

Zullen we ook stoppen racisme toe te staan omdat de consequenties even niet goed zijn?

Nee geweld is niet goed, maar het is wel het gevolg op. Mensen mogen ook weten dat niet alles zonder consequenties is.

28 mei 2023 om 21:04

Klopt. Kan allemaal. Maar iemand een klap voor zijn bek geven, is een stuk effectiever.

28 mei 2023 om 21:15

Meestal zijn mensen die dst roepen mensen met een iq dat ze net hun eigen reet kunnen vegen
. Die kennen alleen de taal van klappen.. misschien is goed dst iemand dit zo doet.. want supporters denken altijd overal mee weg te komen.. nou nu heeft er 1 1x een tik gehad

28 mei 2023 om 21:27

@Joddit
Aangifte? Word niks mee gedaan. Of je krijgt na paar weken dat het word afgesloten, of er word geen aangifte opgenomen maar een notitie melding!
Dat corrigerend toespreken had best gemogen door de mensen er om heen. En de getoonde beelden stellen niet vast of er vooraf gaand corrigerend door Berghuis is gesproken of niet.

28 mei 2023 om 21:33

@Moridin
Voor Brobbey is het normaal geworden. Hoort het veelste vaak, dat ie het niet eens meer hoort.
Wat Berhuis daar kwam doen, is het opkomen voor zijn ploeggenoot.

28 mei 2023 om 21:36

Zware mishandeling!! Overdrijven is ook een vak. Voor dat kleine tikje zal die maximaal een kleine geldboete krijgen.
En als ajax ballen heeft, treden ze naar buiten zonder excuses aan te bieden voor het voorval van Berghuis. Verlengen ze zijn contract. en stelt Koeman hem komende 10 wedstrijden steenlaag op

28 mei 2023 om 22:12

@Willem1609 klopt helemaal wat je zegt over het rechtssysteem, het is een veel groter probleem hoe dit aangepakt moet worden.
wat ik op een sarcastische manier probeer aan te kaarten.

Het is natuurlijk niet goed om voor eigen rechter te spelen en geweld te gebruiken.

Toch vraag ik me af hoe ver moeten we toestaan dat ‘supporters’ spelers voor van alles uitmaken met de dood bedreigen, maar wanneer er een speler na maanden (soms jaren) een reactie uitdeelt is er extreem veel ophef

28 mei 2023 om 22:40

Die dierentuin referentie komt bij mij vandaan omdat ik (als rotterdammer: surprise) bij Blijdorp heb gewerkt en regelmatig schofterig gedrag heb waargenomen. Mensen die al hun vuil maar op de grond gooien met een vuilbak ernaast, want “ze hebben hier toch schoonmaker die ervoor betaald krijgen”. Mensen gooien gewoon alle fatsoen overboord als ze ergens een kaartje voor hebben gekocht of denken het recht te hebben. Dan is een reprimande, al dan niet vocaal, een keer begrijpelijk. Tot hier en niet verder: nu is het genoeg. Voetballers zijn ook maar mensen, geen openbare “dingen”

29 mei 2023 om 06:21

@ Joddit

Corrigerend toespreken als een optie benoemen tegen zulk tuig van de richel!? Ik draai mezelf om in me graf voordat ik zoiets bij diegene doe zodra hij mij, mijn familie of vriendenkring racistisch bejegend want het toespreken van zo'n vervelend individu heeft geen zin naast het feit dat als diegene niet normaal doet het dan maar op de ouderwetse manier uitgedeeld kan worden tenzij je er ook aangifte van kan doen wat ik wel in de eerste plaats zou doen als dat bij mij plaatsvond... Gebeurt er op dat moment niks zodra de politie ingeschakeld is dan krijgt hij van mij net zo hard de platte hand als dat Berghuis hem gegeven zou hebben zodra ik het politiebureau met hem uitgelopen ben en dan leert diegene het misschien wel om het in het vervolg niet meer te doen zodra zijn wang zo rood als een tomaat is!

29 mei 2023 om 12:02

Ajaxglobal: tuurlijk, dat keur ik ook af, maar dat kan je op meerdere manieren doen. Het is niet zo dat geweld in dezen afkeuren gelijk staat aan racisme goedkeuren of tolereren.

Als je (in dit geval verbaal) geweld met geweld zou kunnen oplossen zou er nergens ter wereld oorlog zijn, maar dat lijkt me toch niet het geval.

29 mei 2023 om 15:33

Vind het helemaal niet dom. Zo wel op het veld als naast het veld komen spelers voor elkaar op.Ik ben voor elk geweld tegen rascisme. Dit zijn de mensen die jouw het liefst niet willen zien, niet willen dat jij je mooie getinte huidskleur draagt in hun gezichtsveld. De haat druipt ervan af., bij dit soort figuren. Ik zou mij schorsing met alle liefde ontvangen.Moet gewoon een x genoeg zijn. Deze persoon gaat nu 2x nadenken, voordat hij zijn hatelijke strot open trekt.'T zal 'm leren...

28 mei 2023 om 19:51

Ik vind het uitstekend wat berghuis doet. Zielige ventjes die denken dat ze alles kunnen roepen. Keihard neerknuppelen

28 mei 2023 om 19:59

Geweld is nooit uitstekend, Berghuis is gewoon een triest kereltje.

28 mei 2023 om 20:00

Mooi, nu kunnen we iedereen die wat roept wat niet kan dus gewoon lekker kei hard neerknuppelen. Hoop dat zowel degene die dit geroepen heeft als Berghuis hier niet mee gaan wegkomen. Dit is onvolwassen tokkiegedrag. Als we dit normaal gaan vinden dan gaan we nog verder verpauperen in dit land.

28 mei 2023 om 20:04

Het is niet verstandig , maar wel begrijpelijk. Het moet een keer klaar zijn, grens is nu toch wel bereikt. Goed dat zo een ventje , die dit meent te moeten roepen om stoer te zijn voor zijn vriendjes , een keer een klap krijgt. Als zijn ouders hem normaal hadden opgevoed , had hij een handtekening gekregen. Waarom ga je anders als fanboy bij die Ajax bus staan ?

28 mei 2023 om 20:04

Redisthecolour. Ach man... doe niet zo spastisch over een tik. Totaal begrijpelijk dat Berghuis hier voor zijn teamgenoot op komt, na deze vreselijke uitlating. Teveel gestoorden die denken alles maar te kunnen roepen en als ze dan een tik krijgen is de wereld te klein. Hou toch op...

28 mei 2023 om 20:06

@redisthecolour Dus je moet maar over je heen laten lopen?
Iedereen mag maar van alles zeggen tegen je en je familie want dat gebeurd gewoon en nu over Brobbey.
Zou jij dit ook toe laten of loop je lekker door? Laat mij raden ik gok dat jij er wat over gaat zeggen en dat zou ik juist normaal vinden.

28 mei 2023 om 20:07

Jouw mede Twente fan is een triest kereltje. En als jij dat soort teksten goedkeurt, neem ik de vrijheid om jou ook triest te vinden. Sporters zijn niet vogelvrij dat ze alle teksten maar over zich heen moeten laten komen. Een hele menselijke reactie. En mooi dat hij opkomt voor zijn medemens die misselijk bejegend werd door een stelletje Twente fans.

28 mei 2023 om 20:08

Ik zou niet iemand slaan nee, ik heb wel normen en waarden. Berghuis staat al bekend als een licht ontvlambaar type, dat heeft hij weer heel duidelijk laten blijken.

28 mei 2023 om 20:08

@redisthecolour, ik hoop dat Steven je vol op je neus geraakt heeft

28 mei 2023 om 20:10

Dat blijkt uit hetgeen je blijkbaar goedkeurt. Tjonge jonge wat een niveau..

28 mei 2023 om 20:11

Stoere reactie pipo, net zo'n laag IQ als Steven..

28 mei 2023 om 20:12

Redisthecolour deze reactie is weer alleszeggend over jouw als persoon, al weken lang loop je te provoceren met je anti-Ajax propoganda. Wat overigens prima is, het valt alleen heel erg op. Zijn namelijk altijd dezelfde types, wat nog het meest veelzeggend is dat je geen woord rept over die suhumane racistische medesuppperter. Dat is vrij eng en triest!

28 mei 2023 om 20:13

Maar jij weet helemaal niet hoe het is om dagelijks met de dood bedreigt te worden of zoals nu een vriend/collega racistisch bejegend te horen worden. Geweld is zeker niet goed te praten, maar het goedpraten van zo'n randdebiel in het publiek vind ik niet getuigen van normen en waarden Red.

28 mei 2023 om 20:14

Oxxis zou me daadwerkelijk niks verbazen als dat de dader is, die slechte energie is er namelijk al.

28 mei 2023 om 20:14

Ga jij de reactie van Berghuis niet normaal vinden joh. Wat niet normaal is dat men altijd met die vreselijke ziekte moet gaan schelden. De kerel die dat heeft geroepen had nog veel harder neer geslagen moeten worden. Zoveel clubs proberen er juist alles aan te doen om dat tegen te gaan. Die schoffies moeten veel harder worden aangepakt.Hulde aan Berghuis.

28 mei 2023 om 20:15

Oh, iemand racistisch bejegenen is wel ‘normaal’? Goed dat een speler zijn mening eens geeft en niet blijft roepen ‘dit had niet moeten gebeuren, het zijn maar een paar mensen die de rotzooi veroorzaken’, en weer terug gaan naar de orde van de dag.
Klaar nu. Die puber die dit riep richting Brobbery leert er nu hopelijk iets van. De grens is absoluut bereikt. De voetbalwereld is echt een kut wereld. Geef Veerman groot gelijk

28 mei 2023 om 20:16

Steven is inderdaad de dader, Brobbey het slachtoffer..

28 mei 2023 om 20:17

Red

Je verdedigd een racist en roept daarna dat jij wel normen en waarden hebt...

28 mei 2023 om 20:18

Gelukkig is Steven behoorlijk hoog opgeleid, kan je van jou niet zeggen... ik zal mijn vuilnisbak morgen betijds voor je klaarzetten maat

28 mei 2023 om 20:20

Hij verdedigt helemaal geen racist. Lezen is moeilijk he?

28 mei 2023 om 20:22

Daniel daar moest ik ook even om glimlachen, en het is nog 100% gemeend ook. En wederom geen enkel wanklank jegens die racist, ik ben klaar met al die racisme, discriminatie laat mensen in hun waarde.

28 mei 2023 om 20:22

De meeste Twente fans die weer de racist gaan verdedigen. Gaat lekker zeg.

Meer dan terechte reactie van berghuis. Het moet nu is klaar zijn met dat racisme.

28 mei 2023 om 20:23

@myvision Maar nergens wordt het gedrag toch goedgepraat? Degene die de klap ontvangt is een volslagen idioot met z’n walgelijke uitspraken, maar Berghuis (hoe begrijpelijk zijn reactie misschien ook is) is ook oliedom. Brobbey is in dit verhaal het grootste slachtoffer. Het is niet zo dat omdat je Berghuis een ‘idioot’ vindt, je het automatisch prima vind wat er gezegd is.

28 mei 2023 om 20:23

/berghuis is gewoon een triest kereltje./

LOL. De enige die triest is is die stoere gozert die zo nodig racistische taal uit zijn muil liet lekken. Tekenend dat je dat niet afkeurt. Die klap was waarschijnlijk niet eens hard genoeg...

28 mei 2023 om 20:24

Hou toch op, je bent ook zeker m'n maat niet.

28 mei 2023 om 20:26

@Redisthecolour hele lage normen en waarden, blijkt uit je reactie

28 mei 2023 om 20:26

En die gozer die loopt te schreeuwen vergeet je maar
Ff voor het gemak want van dezelfde club als jij??

28 mei 2023 om 20:27

We zijn al zo verpauperd dat iedereen van alles mag zeggen en schreeuwen zonder daar ooit de consequenties voor
moeten te dragen.

28 mei 2023 om 20:31

Beiden een boete van €1000 euro.

28 mei 2023 om 20:32

Ruiz

Krijg je dit soort teksten weer. Zoals Sulejmanii zegt, geen enkele wanklank naar de dader. Lees dat maar eens.

28 mei 2023 om 20:32

@RedisthecolourHou eens op joh met je politiek correcte geneuzel!! Misschien niet verstandig maar volkomen begrijpelijk van Berghuis. Het mooiste is wel de grote teleurstelling van alle anti-Ajacieden dat dit nu de reden van Berghuis is 😂

28 mei 2023 om 20:39

Meneer Daniel,

Het lijkt me totaal overbodig om uberhaupt meer dan 1 woord te verspillen aan die vuile racist.

28 mei 2023 om 20:47

Ajaja haha dat is wel ook zo de Anti-Ajacieden zullen wat teleurgesteld zijn, maar de echte reden is wel triest en moeilijk te verkroppen.

28 mei 2023 om 20:50

@alle bovenstaanden, beiden zijn natuurlijk fout. Je kunt niet alles roepen en je mag natuurlijk ook niet iemand slaan die wat racistisch roept, anders verpauperd de samenleving wel erg snel.

@oxxis, wat een ontzettend lage reactie van jou. Respect hoort normaal te zijn, ook voor forumleden die anders naar een situatie kijken.

28 mei 2023 om 20:56

Je vindt het uitstekend als we voor eigen rechter gaan spelen? Ongekend wat is dit een waardeloze maatschappij aan het worden.

28 mei 2023 om 20:58

Wel eens bij een willekeurige wedstrijd op de tribune gezeten?
Als spelers iedereen moeten slaan die dit soort achterlijke opmerkingen maken wordt het een langdurig event ben ik bang. Dit soort trieste ventjes vind je overal helaas. Hoe begrijpelijk ook...ik denk niet dat de oplossing geweld is

28 mei 2023 om 21:08

Kwestie van het vrije woord hier in dit land 😅 Te ver doorgeslagen. Prima reactie van Berghuis.

28 mei 2023 om 21:37

@Redisthecolour
Misschien beter om focus te leggen op de oorzaak ipv gevolg

29 mei 2023 om 06:39

@ Meneertjej

Comedy Capers op zijn best is niet eens lachwekkender dan deze reactie... Alleen dat trieste mannetje straffen is voldoende want zulke types zijn als vergif in deze maatschappij en ook al zou ik eerst anders erop gereageerd hebben dan Berghuis deed dan nog is deze reactie ook op zich wel logisch te noemen omdat het te absurd voor woorden is!

28 mei 2023 om 19:51

Niet helemaal eigenlijk, door op deze manier te reageren maak je van een dader ineens een slachtoffer. De aandacht gaat nu allemaal uit naar een Berghuis die zich niet kan beheersen ipv een of andere lul die de behoefte voelde dit te roepen.

28 mei 2023 om 19:54

Want jij zo oh zo braaf reageren. Berghuis geeft hier gewoon een normale menselijke reactie. Althans bij mij begin ik ook te koken van binnen toen ik die beelden van Vinicius vorige week zag tegen Valencia, laat staan als Brobbey en misschien is het wel een goede vriend van Berghuis voor zijn ogen zo wordt uitgescholden.

28 mei 2023 om 19:54

@gofcte Omdat je voetballer bent moet je alles accepteren? Gewoon een begrijpelijke reactie👌🏾

28 mei 2023 om 19:59

Ik vind een vuistslag geven helemaal niet een normale menselijke reactie. Hoewel ik uiteraard wel erg boos zou zijn

28 mei 2023 om 20:00

Slaan is stoer, nadenken is braaf. Got it

28 mei 2023 om 20:08

Je kan ook boos zijn en volwassen anders heeft iedereen nu een reden om in het rond te slaan.
miljoenen mensen worden tegenwoordig homofoob transfoob islamofoob Nazi en fascist genoemd..
mogen hun nu ook sommige Kamerleden journalisten en mensen die ze kennen en die dit zeggen op hun bek slaan?
of zou het beter zijn om een rechte rug te hebben zelfvertrouwen te hebben volwassen te zijn en te weten wie je zelf bent.
en de woorden van je af laten glijden want woorden zijn maar woorden en woorden hebben tegenwoordig hun betekenis verloren

28 mei 2023 om 22:16

Helemaal mee eens. Iedereen wordt wel een gediscrimineerd. Ongeacht kleur, geloof enz.

28 mei 2023 om 22:42

Iedereen wordt wel eens gediscrimineerd? Waar haal je die wijsheid in vredesnaam nou weer vandaan?! Ik ben als 5 vinker nog nooit gediscrimineerd.

28 mei 2023 om 19:52

Zeer begrijpelijk gaat ook weer veel te ver. Slechte actie, ook al is het de reactie op een idioot. Wat nog niet betekent dat Berghuis nu verketterd moet worden of iets dergelijks.

28 mei 2023 om 20:12

Gezien wat er gezegd wordt, gezien Berghuis zijn eigen ervaringen met bedreigingen van fans, en gezien het moment vind ik het zeer begrijpelijk. Wat nog niet betekent dat Berghuis geen lichte straf zou mogen krijgen. Zo zou ik het formuleren.

28 mei 2023 om 21:13

Begrijpelijk is inderdaad wat anders dan goedkeuren. Ik vind het ook zeer begrijpelijk.

28 mei 2023 om 20:01

Slaan is nooit goed!

28 mei 2023 om 22:06

Corrigerende tik kan weleens goed zijn hoor. Je heb hier wel grenzen in, maar een tikje bij schandalig gedrag moet kunnen.
Ook de politie en ME voeren dit weleens uit.

28 mei 2023 om 20:03

Precies wat jij zegt inderdaad. Nog steeds enorm fout van Berghuis, maar als je dan over de schreef gaat, dan is dit misschien wel de beste reden. Neemt dus niet weg dat Berghuis gewoon een schorsing hoort te krijgen.

28 mei 2023 om 20:14

Op welke basis zou hij geschorst moeten worden? Het enige wat er kan gebeuren is dat er een aanklacht ingediend gaat worden door degene die hij een klap verkocht heeft. Maar als de teksten die hier geschreven zijn waar zijn, krijgt de intvanger er een aanklacht wegens ernstige discriminatie aan zijn broek. Dus die zal zeker geen aangifte gaan doen. Dus vertel eens, op basis van wat moet Berghuis een schorsing krijgen? Ben ik echt nieuwsgierig naar.

28 mei 2023 om 20:29

Heuvel1974, op basis van geweld tegen supporters misschien? Of ben je de 9 maanden schorsing van Cantona vergeten toen hij een supporter schopte? Dat was weliswaar tijdens een wedstrijd, maar ik denk dat de KNVB iemand gewoon nog kan schorsen hoor… Het zal me niet verbazen in ieder geval.

28 mei 2023 om 20:40

Wat denk je zelf? Vanwege het meppen van een supporter natuurlijk. Cantona is ooit nog 8 maanden geschorst omdat hij een flying kick aan een fan uitdeelde. Dan mag Berghuis ook wel een wedstrijdje op de tribune zitten, al is het maar om een voorbeeld te stellen.

28 mei 2023 om 21:21

@-nec- maar de knvb kan toch ook niets doen tegen wat supporters buiten het stadion doen? Op basis daarvan zouden ze hier toch ook niks tegen kunnen doen?

29 mei 2023 om 10:13

Dat is tegen supporters, dit gaat om een speler. De KNVB mag ook spelers schorsen als ze bv gokken. Dan mogen ze ook iemand schorsen als hij iemand zo op camera mept. Dat ze dat bij supporters niet kunnen doen is omdat de meeste supporters helemaal niet staan ingeschreven bij de KNVB, en een schorsing dan dus niets uithaalt, naast dat die gasten haast onmogelijk te identificeren zijn buiten het stadion. Je weet nu wat er is gebeurd, wie het heeft gedaan en waarom die het heeft gedaan. Al leggen ze hem een symbolische schorsing van 2 maanden op waardoor hij geen officiële wedstrijd mist. Wat Berghuis doet is zeker begrijpelijk, maar verdient ook zeker een straf. Als iemand wiens dochter is betast de dader in elkaar slaat begrijp ik het ook , maar die zal uiteindelijk ook gewoon voor de rechter moeten komen.

28 mei 2023 om 20:04

Hij heeft gewoon gelijk. Er lopen teveel Pipo’s die denken dat ze rent free alles kunnen maken. En sporters en hulpverleners moeten dan altijd alles maar slikken. Laat ze maar eens gewoon mens zijn. Als er consequenties zijn voor Berghuis snap ik het, maar onder ons gezegd sta ik vierkant achter hem en Brobbey.

28 mei 2023 om 20:07

Net als in het echte leven zijn er natuurlijk consequenties voor degenen die geweld plegen.

28 mei 2023 om 20:10

Net als in het echte leven zijn er gelukkig ook consequenties voor zielige racisten die geen opvoeding genoten hebben.

28 mei 2023 om 20:23

Dat zou mooi zijn jk ajax. Die mogen er ook zijn. Dit soort eikeltjes wil ik niet mijn medesupporter noemen.

28 mei 2023 om 20:08

Het is ook gewoon een corrigerende tik die ingehaald moest worden omdat dat blijkbaar ontbrak in de opvoeding.

28 mei 2023 om 20:09

Monda geweld is niet goed te praten, maar ik ben erg trots op Berghuis hoe hij voor zijn collega op kwam. Als je racistisch bejegend word, dan voel je je namelijk vreselijk alleen en furieus.

28 mei 2023 om 20:15

Ik vond eerlijk gezegd de wijze waarop Brobbey eerder reageerde nadat hij rascistisch bejegend werd een stuk indrukwekkender. Was dat niet bij Utrecht uit ?

28 mei 2023 om 20:18

Dat was bij Utrecht inderdaad, maar van Brobbey is er volgens mij geen enkele reactie. Kijk ook naar Vinicius het blijft maar doorgaan, geweld is niet goed maar op gegeven moment is de maat vol.

28 mei 2023 om 20:23

Racisme is zo vermoeiend (en dan ben ik nog blank en word ik in principe niet aangesproken)

28 mei 2023 om 20:25

Wat is daar indrukwekkender aan?

28 mei 2023 om 20:28

Ik ben een donkere Surinaamse man, en weet er wel alles van. Al ben ik nooit zo aangesproken, maar heb net op andere manier meegemaakt. Maar ik kan goed voor mezelf opkomen, en niet op mijn mond gevallen dat heb je wel echt nodig. En het is extra fijn als een blanke collega of vriend voor je in de bres springt.

28 mei 2023 om 20:39

Dat begrijp ik

28 mei 2023 om 20:44

Heel soms is geweld wel een beetje goed te praten. Dit is daar een voorbeeld van.

28 mei 2023 om 20:49

Eens Migi, al is geweld natuurlijk niet het antwoord. Maar dit was even een duidelijke boodschap tot hier en net verder, wel jammer want FC Twente is een prachtige club.

28 mei 2023 om 20:57

Ja begrijpelijk. Ik deel dat gevoel wel.

28 mei 2023 om 20:11

Het enige wat ik niet begrijp is waarom er twente “fans” bij een bus van ajax staan te wachten ??

28 mei 2023 om 20:15

Provoceren, wat anders?

28 mei 2023 om 20:26

Kennelijk om het racistische drek uit hun onderbuik te laten stromen?

28 mei 2023 om 20:27

Het management van Berghuis zegt dat hij handtekeningen aan het uitdelen was daar. Niet elke twentefan is zoals die ene sukkel Sulejmanii.

28 mei 2023 om 20:30

Ruiz dat weet ik, dat zou ik ook nooit zeggen! Ik kom heel graag in het Oosten, Enschede en Hengelo voor een weekendje weg. Heb het altijd naar me zin gehad.en ben altijd goed behandeld. Van reis ik ook door naar Duitsland. 😇

28 mei 2023 om 20:35

Dit gebeurde eerder dit seizoen ook al toen de Ajax-bus in het altijd vriendelijke Eindhoven ging vertrekken. Zodra sommige mensen het Ajax logo zien veranderen ze gewoon in zielige, racistische stumpers. Dit gebeurt alleen als Ajax langs komt.

28 mei 2023 om 20:40

Dat is fijn om te horen! De meeste mensen zijn oke hier. Ik vind het jammer dat deze vuile racist nu zijn zin heeft. Had het leuk gevonden als berghuis zich had kunnen beheersen en dat iemand deze nepfan te kakken had kunnen zetten.

28 mei 2023 om 20:51

Dat weet ik FC Twente is een prachtige club, uit een hele mooie risico. Dat is sowieso onveranderd, iedere club heeft dit soort tuig die de club in een kwaad daglicht stelt. Door woede is het soms moeilijk om rationeel na te denken.

28 mei 2023 om 20:17

Begrijpelijk misschien, maar niet slim. Fysiek geweld kan eigenlijk nooit, tenzij het zelfverdediging is. Dus hier gaat hij gezeik mee krijgen.

28 mei 2023 om 20:24

Moridin hij gaat wel gezeik mee krijgen, maar ik sta achter Berghuis die voor zijn collega en vriend opkwam.

28 mei 2023 om 20:37

Dat er iemand racistische praatjes roept verzacht het iets. Maar dat het niet naar hem is maakt het ernstiger.

28 mei 2023 om 20:55

Geweld in de kern is natuurlijk sowieso fout, maar iedere ploeggenoot kan wel eens zijn woede niet in de hand hebben. Zeker ook als het herhaaldelijk is gebeurd dit seizoen, ook bij Utrecht en wellicht had Brobbey zijn hart gelucht bij Berghuis.

28 mei 2023 om 20:19

Nee geweld lost niets op, Berghuis gaat nu de wereld over als speler van Ajax , reputatie schade voor Ajax is enorm, hij staat al in de duitse en engelse media etc

28 mei 2023 om 20:28

Denk dat Vini JR jaloers is op deze reactie van een teamgenoot.

29 mei 2023 om 11:34

Nee dat denk ik niet, als gezegd geweld lost niets op. Want als jij geweld gebruikt gaat de ander dat ook doen. dus ipv schelden ook slaan , or erger......

28 mei 2023 om 20:40

Robbery had aangifte kunnen doen, berghuis is geen partij in deze. Hij speelt eigen rechter en heeft ernstige mishandeling gedaan . Dus strafbaar

28 mei 2023 om 21:04

Dit is puur klinisch en rationeel beredeneerd. In deze situatie speelt er veel meer dan dat en is in mijn ogen ook veel te kort door de bocht om er enkel op die manier naar te kijken. Zelfs in de rechtspraak kijkt men naar meer dan alleen de daad zelf.

Als bekend persoon moet je altijd alles maar over je heen accepteren. “Want ze verdienen toch genoeg”, ben je loslopend wild. Ik vind dit een hele menselijke reactie van berghuis. Mag wel eens klaar zijn met alles maar accepteren

28 mei 2023 om 19:54

Beste Westend,

Dank voor je nette en duidelijke bijdrage. Je hoeft het niet te accepteren, maar je moet ook geen geweld te gebruiken. Het is natuurlijk aardig van Berghuis dat hij voor zijn team genoot opkomt. En wat die man zegt dat kan natuurlijk ook niet door de beugel. Alleen maak je de situatie nu alleen maar erger door nu een klap uit te delen. Het moet inderdaad eens klaar zijn met racisme, maar dit is niet de oplossing.

Je kan natuurlijk zeggen dat ze niet alles moeten accepteren. Maar wat moet je dan wel en wat moet je dat niet accepteren? Wanneer mag je dan iemand slaan? Je kan hier natuurlijk nooit een eenduidige grens trekken (mag je slaan als iemand sukkel tegen je zegt, of extreme sukkel etc.).

Ik begrijp je punt dat je niet alles moet accepteren. Daar ben ik het mee eens, maar ik denk dat een andere oplossing hier beter gepast is.

28 mei 2023 om 20:00

Dat is altijd nogal een excuus: “je moet nooit geweld gebruiken”. Dat is gewoon niet waar. Verbale beledigingen kunnen best fysieke reacties uitlokken. Iedereen heeft een grens en als die is bereikt, dan knapt er iets. Dan kan je deze reactie in principe gewoon verwachten vanuit berghuis. Deze belediging staat natuurlijk ook niet op zichzelf, maar door het collectief heel de dag beledigen… ja dan is de maat een keer vol

28 mei 2023 om 20:05

Beste Westend,

Dank voor je reactie, alleen ben ik bang dat ik niet helemaal duidelijk ben geweest. Ik ben van mening dat je alleen fysiek geweld mag gebruiken ter zelfverdediging.

Dus ik zeg niet nooit.

Ik deze situatie was er sprake van een ernstige belediging richting ploeggenoot Brobbey. De man aanspreken en achteraf uitzoeken om wie het gaat en dan maatregelen nemen leek mij een betere oplossing. Nu gaat de aandacht naar Berghuis het niet daar de man die uiteindelijk Brobbey beledigde.

28 mei 2023 om 20:07

Ben met je eens dat ze niet zomaar alles moeten accepteren en berghuis heeft het sinds zijn transfer niet makkelijk gehad. Feit is wel dat die zich op het veld weer eens ouderwets liet gaan en iedere speler buiten de top drie krijgt hiervoor direct rood en 4 wedstrijden.

Wat ik zelf wel frappant vind, is dat er direct een bron is, die verklaart dat iemand daar staat dus lukraak naar brobbey racistische dingen staat te schreeuwen? Omstanders grijpen vlak daarvoor dan ook allemaal niet in? Brobbey zelf zit al in de bus ofzo, want die zie je niet in het filmpje? Komt Ajax als je eerlijk bent “goed uit”, dit is normaal gesproken de enige strohalm die Ajax kan gebruiken om hem niet te ontslaan.

28 mei 2023 om 20:09

Denk nou eens aan wat Berghuis aan bedreigingen tegen hem en zn familie heeft geïncasserd...moralistisch heel mooi gesproken hoor, dat je geen geweld moet gebruiken...vind ik(!) zo een veilige, nikszeggende reactie. "Ik begrijp het wel, maar...."

28 mei 2023 om 21:18

@heinazijn,

Niks wat je zegt is helemaal onwaar.

Alleen is dit geen op zich losstaand incident. Berghuis wordt bedreigd omdat hij van werkgever wisselt, Brobbey wordt meermaals racistisch bejegend, Veerman en zijn vriendin worden bedreigd, de lijst is oneindig lang, dit is slechts van de laatste weken. Soms is er weleens zoiets als; dit was de druppel die de emmer deed overlopen. Verzachtende omstandigheden lijkt me hier vooral.

Het gaat hier nu vooral over Berghuis die een tik uitdeelt. Maar het continue idiote racistische gedrag wordt amper besproken. Dat hou je met je eenzijdige reactie wel in stand!

28 mei 2023 om 20:02

Dus iedereen die wat zegt dat niet door de beugel kan een klap verwachten? Het is wel duidelijk dat Berghuis zich totaal niet kan beheersen.

28 mei 2023 om 20:12

Als jij zo ‘stoer’ bent om een persoon racistisch te bejegenen, dan kan je in mijn ogen zeker een klap verwachten ja @Redisthecolour.

Misschien dat het ‘normaal’ is in Tukkerland, want ik heb nu 2 reacties van jou gezien en je veroordeeld jouw mede-‘supporter’ geen een keer. Maar het is, in ieder geval in mijn ogen, not done om iemand racistisch te bejegenen.

28 mei 2023 om 20:13

Sommige mensen zijn helaas te dom om te begrijpen dat dit soort dingen niet gezegd mogen worden, of fysiek goed is, nee. Heeft iedere keer zeggen ‘foei niet doen’ zin? Nee.

Ik snap Berghuis wel, zo het liefst ook zo opkomen als het om mijn teamgenoot/vriend ging

28 mei 2023 om 20:14

Racisme is enorm triest en die gast mag ook best een straf krijgen. Echter is een klap uitdelen als profvoetballer en iemand met voorbeeldfunctie gewoon 'not done'.

28 mei 2023 om 20:17

Het stukje zelfbeheersing ontbreekt allereerst bij de schorriemorrie aan de andere kant van het hek. Waarom moeten niet-Ajax fans daar staan terwijl de spelers instappen? Dan krijg je dit natuurlijk, zeker omdat Twente natuurlijk een van de clubs is waar de onderkant van de maatschappij in grote aantallen verschijnt.

28 mei 2023 om 20:23

@redisthecolor: “mag ook wel een straf krijgen?” Is dat alles wat je ervan vindt? Het is een alles verachtende opmerking die door alles en iedereen keihard veroordeeld moet worden. Slaan is niet de oplossing, maar is wel heel begrijpelijk in deze situatie. Maar blijkbaar vind jij het allemaal niet zo erg behalve de actie van Berghuis. Want dat kan blijkbaar echt niet bij jou… ieder z’n ding, maar slaan als reactie op racisme, dan vind ik de 1e actie toch een heel stuk erger….

28 mei 2023 om 20:33

/racisme is enorm triest/

Meen je dit echt? Want dit is voor jou een bijzaak. Het boeit je totaal niet. Je focus ligt op Berghuis en niet op de persoon die zich racistisch uitliet..

Wat betreft het bekleden van een voorbeeldfunctie. Een voetballer is over het algemeen om bepaalde redenen geen voorbeeld voor kinderen, maar met deze actie heeft hij laten zien dat je een vuist (letterlijk en figuurlijk) moet maken tegen kwaadaardige gezwellen die denken dat ze anderen racistisch kunnen bejegenen. Veel teamgenoten of mensen om je heen laten je in de steek en doen geen sikkepit. Hij wel. Daar kunnen heel veel andere voetballers een voorbeeld aan nemen door zich bijvoorbeeld solidair te tonen en van het veld af te stappen.

28 mei 2023 om 20:39

@redisthecolour: Deze loser roept dit alleen maar omdat er heel veel mensen bij zijn. Als hij een gekleurd persoon 1 op 1 tegen komt, zeker iemand met het postuur van Brobbey, dan durft deze loser niets te zeggen. Zo'n ontzettende 'held' is het. En wat mij duidelijk is, dat jij het gedrag van deze eencellige, of het nu een FC Twente- of Ajax- 'fan' is gewoon aan het goed praten bent.

En rot op met je voorbeeld functie. Want dat is precies de reden dat dit tegen voetballers geroepen word. En dan is er ook nog een heel legertje journalisten en analisten die roepen dat spelers dit maar moeten accepteren en over zich heen laten gaan. Maar nu heeft deze gast een keer iemand getroffen die op komt voor een vriend/collega. En daar kan ik alleen maar respect voor opbrengen. En iemand die dit soort dingen denkt te kunnen roepen, daar hoef je niet een discussie mee te gaan beginnen, want die kan waarschijnlijk toch geen 3 beschaafde woorden foutloos achter elkaar uit spreken.

28 mei 2023 om 21:06

Ik praat het nergens goed, leer lezen zou ik zeggen...

28 mei 2023 om 21:21

Als je het andere artikel leest over dit onderwerp zul je lezen dat Berghuis aan geeft dat dit na elke wedstrijd gebeurd. Dit is dus niet een op zichzelf staand issue. Dus we gaan dadelijk na elke wedstrijd matpartijen zien? Rasistische uitspraken zijn nooit goed. Eerder werd gezegd dat het een Ajax supporter was...toen dat de opmerking over de familie van Berghuis ging. Beter was het geweest als degene werd aangewezen en eventueel een stadionverbod op te leggen ipv geweld gebruiken

28 mei 2023 om 21:24

Wat? Eerdere berichtgeving was ook dat het een Ajax supporter betrof.
Zou ook logischer zijn aangezien ze schijnbaar handtekeningen uitdelen voordat ze de bus in gaan. Berichtgeving is ondertussen meerdere keren veranderd. Rare opmerking trouwens over onderkant van de maatschappij

28 mei 2023 om 21:31

Leer je beter uitdrukken;-)
Je krijgt best wel wat kritiek op je standpunt! Ziet iedereen dat verkeerd? Of zouden ze zomaar een punt kunnen hebben?

28 mei 2023 om 21:34

Jij bent ook vooral te dom om te begrijpen dat je mensen niet zomaar een klap kunt verkopen.

28 mei 2023 om 22:52

/Jij bent ook vooral te dom om te begrijpen dat je mensen niet zomaar een klap kunt verkopen.
/
Maar mensen racistisch bejegenen kan wel? Hij sloeg diegene niet zomaar. Die knaap liet zich racistisch uit. Je schetst het beeld alsof Berghuis hem zonder enige aanleiding sloeg. Maar blijf het vooral over Berghuis hebben. Het zou me niets verbazen als jij in een vergelijkbare situatie terechtkomt.

28 mei 2023 om 20:04

Zo niet mee eens. Heeft een voorbeeldfunctie naar kinderen. Dit dus nooit doen, ook al is het terecht.

28 mei 2023 om 20:44

Zondermeer vind ik voetballers in heel hun gedragingen (zowel op als naast het veld) alles behalve voorbeelden. Maar dat ter zijde. Ik denk dat voetballers de enige branche zijn waarbij spelers (persoonlijk) helemaal de hemel in worden geprezen, maar ook zo verschrikkelijk schofterig worden behandeld tegelijkertijd dat we geen weet hebben van die druk. En dan zijn het ook nog eens gassies van 17 - 30 jaar maximaal. Dan word je bijna dagelijks bedreigd (social media) en je krijgt echt hele nare spreekkoren over je heen. Dan ben je zelf al teleurgesteld over dit seizoen en roept er weer iemand kut aap, of neger of weet ik veel. En dan verwacht jij dat een speler alles maar over zich heen moet laten komen en negeren? Kom op hoor, het fatsoen is toch mega ver te zoeken. De maat is dan gewoon een keer vol en dan reageert berghuis hier primitief, maar begrijpelijk

28 mei 2023 om 20:46

Misschien is het daarom juist wel heel goed dat dit gebeurd is. Dan kunnen ouders in Enschede even heel duidelijk uitleggen *waarom* deze speler zó de fout inging. Dus niet alleen een slap verhaal over dat geweld fout is, maar ook een goede uitleg over het feit dat je niet zomaar alles kan roepen naar een ander. Laten we bij die kern beginnen.

28 mei 2023 om 23:56

Exact. Een goed voorbeeld, dat er grenzen zijn in bepaald walgelijk (racistisch) gedrag en je opkomt voor je teamgenoot. Hopelijk hebben veel kinderen hier wat van kunnen leren.

28 mei 2023 om 21:49

@Westend
Er is een moment dat de emmer overloopt.
We zijn tenslotte mensen.
Maar ik vind dat hier de focus te veel op Berghuis’ word gelegd. De focus zou juist op die persoon die onpasselijke uittingen pleegde

28 mei 2023 om 22:21

Tsja die gozer is een onbelangrijk en onbekend iemand. Dan staat de reactie meer onder een vergrootglas dan de actie. Krijg je hier op de site “Jan doedel” noemt brobbey een aap, dan word het pas echt feest met alle AVG. Berghuis moet dat natuurlijk ook helemaal niet doen, maar ik snap best dat je ff uit instinct uithaalt met de boodschap “en nu is het klaar”

Staat het opeens in een heel ander daglicht he? Waar zij. Al die moraalridders nu?

28 mei 2023 om 19:51

Die zijn er hopelijk nog steeds. Verbaal geweld beantwoord je nog steeds niet fysiek geweld.

28 mei 2023 om 19:56

Onzin, elke vent weet.. er is een grens.
En als je daar overheen gaat.. krijg je een paar klappen op je neus.

28 mei 2023 om 19:56

@mutsaers78

Hangt er vanaf hoe je het fysiek vergelt. Vind die racistische leuzen pijnlijker dan een corrigerende tik.

28 mei 2023 om 19:59

‘Elke vent weet’ is ook van die prachtige praat. Voel jij je nu oprecht een binkie omdat je dat zegt? Hoe werkt jouw wereld? De ene maakt een volstrekt belachelijke opmerking, dus ik mishandel als buitenstaander diegene maar? Eigen rechter spelen eindigt vroeg of laat verkeerd..

28 mei 2023 om 20:01

@Speknek93, dan moet het speelveld wel gelijk zijn. Het is een beetje laf om dan een kind te slaan, terwijl hij met een beveiliger veilig aan de andere kant van een hek blijft staan.

28 mei 2023 om 20:04

Net zo laf als met je vriendjes achter een hekje iemand voor k*** zwarte uit te maken

28 mei 2023 om 20:12

Ongetwijfeld, mocht dat überhaupt waar zijn, want het management van Berghuis geeft iets anders aan, maar zo iemand lach je toch gewoon uit en dan loop je door. Ik begrijp oprecht niet hoe iemand zich zo druk kan maken om iets wat een volslagen onbekende zegt. Er zit sowieso wel iets van frustratie bij over de sportieve prestaties, want ik weet zeker dat dit bij winst niet was gebeurd.

28 mei 2023 om 20:13

@Tukkertje Berghuis is in deze geen buitenstaander. En niemand probeert hier stoer of ‘als een binkie’ te spelen, dus stop die denigrerende praat ook maar. Geweld verdient nooit de schoonheidsprijs, maar als jij niet kan begrijpen dat opkomen voor jouw vrienden/familie tegen zulke idioten soms over grenzen kan gaan (waar je zeker voor bestraft dient te worden), dan heb ik te doen met jouw vrienden/familie.

28 mei 2023 om 20:16

@marocberkane, laten we inderdaad vanaf nu lachen en doorlopen als iemand racistisch bejegend wordt. Ga hier lekker verder in je hetze tegen Berghuis.

28 mei 2023 om 20:17

Maakt niet zoveel uit of jij het begrijpt want jij staat niet in zijn schoenen en bent niet onderworpen aan constant bedreigingen van jezelf, je familie en je naasten. Hij wel en nu weer iemand dichtbij hem die racistisch aangevallen wordt. Dan is het een keer klaar, snap jij ook wel maar je hebt het gewoon niet op berghuis.

28 mei 2023 om 20:19

Jij weet wel veel zeker. Gelukkig zijn we niet allemaal zoals jij bent en zijn er genoeg mensen die voor hun medemens opkomen.

28 mei 2023 om 20:22

Jar3, als ik denigrerend overkom is dat vervelend. Dat is niet de strekking van mijn bericht. Opkomen voor een ander kan op vele manieren. Dat er mensen zijn die geweld als enige oplossing zien vind ik vreemd. Als mij dat een buitenstaander maakt in dit onderwerp, wil ik ook best de vreemde eend zijn hoor. Schattig dat je wilt provoceren door mijn vrienden en familie erbij te halen, maar die hebben hier natuurlijk niks mee te maken. Dat weet jij net zo goed 😉

28 mei 2023 om 20:23

Dus omdat ik dergelijk gewelddadig gedrag afkeur, is er sprake van een hetze tegen Berghuis? Het kan toxh niet zo zijn dat je ongestraft om je heen kan slaan, omdat iemand iets zegt dat je niet aanstaat. Grappig dat iedereen normaal juist voorop staat om dit te verkondigen indien het om supportersgeweld gaat en we nu alles met de mantel der liefde moeten bedekken.

28 mei 2023 om 20:25

Denk dat alles een beetje bij elkaar komt voor Berghuis. Alle shit die hij zelf over zich heen krijgt, de sportieve malaise en dan deze opmerking zorgen voor een wat heftigere reactie denk ik. Ik vind geweld ook niet de oplossing, maar sommige mensen vragen erom. Opmerkingen als deze zijn verachtelijk en komen van mensen die niet genoeg gecorrigeerd zijn als kind. Klein tikkie is een mooi leermoment voor hem.

28 mei 2023 om 20:27

Prima Marocberkane, die waarschijnlijk dinsdag weer naar zijn werk gaat volledig ongestoord in de auto/trein en van niks en niemand last. Ik zou als Berghuis zijnde jouw advies inderdaad maar aannemen.

28 mei 2023 om 20:27

Kun je je niet voorstellen dat als iemand racistisch taal uitkraamt en dan ook nog met verschrikkelijke ziektes zit te schelden je daar maar om moet lachen?
Ik begrijp niet dat jij dan zegt t niet te begrijpen als iemand daar fel op reageert.

28 mei 2023 om 20:32

Prima marocberkane, als Wieffer dit had gedaan omdat dit tegen Geertruida gezegd was dan had je hier nu niet zo gepraat. Dan had je het allemaal weer recht gepraat zoals je regelmatig bij de negatieve berichten over Feyenoord doet. Objectiviteit is bij jou ver te zoeken.

28 mei 2023 om 20:40

@ajaxfan158, en jij denkt dat er nog nooit iets is geroepen naar een speler van Feyenoord (bijv. Kokcu rondom de rel over de aanvoerdersband)? Gelukkig kunnen die zich wel allemaal beheersen.

28 mei 2023 om 20:43

@Diego-Forlan, dat zielige verhaal na de klassieker heeft duidelijk zijn werking gedaan, maar het wordt voor Berghuis ook wle tijd om een keer de hand in eigen boezem te steken. Het kan toch niet zo zijn dat hij op deze leeftijd vaker de voorpagina haalt met zulke acties, dan vanwege zijn prestaties op het veld.

28 mei 2023 om 20:47

Als er tegen die spelers soortgelijke dingen zijn geroepen is het belachelijk dat ze er niets aan doen. Heeft niets met beheersen te maken. Ga lekker verder met rechtpraten van alles over jouw club en veroordelen wat de anderen ‘fout’ doen.

28 mei 2023 om 20:47

@ Tukkertje Met woorden als ‘binkie’ en nu ‘schattig’ te gebruiken weet je precies dat je denigrerend aan het praten bent, goeie poging eromheen te draaien. En ik haal je vrienden en familie er niet bij om te provoceren, als dat zo overkomt is dat vervelend 😉. Ik vraag me af hoe jij bijvoorbeeld had gehandeld in berghuis zijn schoenen, aangezien je zegt dat je op meerdere manieren voor een ander kan opkomen?

28 mei 2023 om 21:02

Jar3. Vervelend, wederom, dat je mijn woordkeuze niet kan appreciëren. Mijn doel is niet om iemand tegen de haren in te strijken, en volgens mij beantwoord ik ook alle vragen/stellingen. Er omheen draaien gebeurt dan in mijn ogen ook niet. Beter zelfs, ik geef nog aan dat ik best de vreemde eend wil zijn in deze situatie. Hoe ik zou reageren? Dat zou in deze situatie het beschermen van mijn vriend (Brobbey in dit geval) zijn, mogelijk zelfs tegen zichzelf. Mocht hij namelijk de drang krijgen om geweld te gaan gebruiken, zou ik hem daar graag van willen weerhouden. Ik kies er liever voor het slachtoffer te beschermen, dan de dader te mishandelen.

28 mei 2023 om 21:19

@tukker ik persoonlijk had het anders gedaan, maar respecteer je antwoord en keuze 👍🏼

28 mei 2023 om 19:51

Het is nog steeds zwaar debiel om als prof iemand uit te halen.

28 mei 2023 om 20:04

Die prof is ook een mens. Stel dat jij een gekleurde vriend en/of collega hebt die door zo'n loser zo wordt toegesproken dan denk jij dat het zin heeft om met zo'n eencellige een discussie aan te gaan? Ik denk dat het heel begrijpelijk is dat Berghuis zo reageert en ik vind het weer zo typisch dat al het voorgaande van het filmpje geknipt is.

28 mei 2023 om 20:07

Dus maar pikken omdat je prof bent ? Het is zwaar debiel om iemand uit te schelden vanwege z'n huidskleur

28 mei 2023 om 20:08

Denk je dat een slag uitdelen wel zin heeft? Zeer verwerpelijke uitlatingen maar Berghuis verlaagt zich ook naar een bedenkelijk niveau.

28 mei 2023 om 20:12

Maakt berghuis niet minder debiel voor het uitdelen van die klap. Waarom zou je zo'n minkukel je carrière laten verpesten? Die gast heeft nu wat ie wil ook nog.

29 mei 2023 om 07:52

Waarom zou dit einde carrière moeten betekenen?

30 mei 2023 om 09:40

@paulr_1982. Ik zou ook zeker geen discussie aan gaan. Ik zou die loser met ze idiote uitspraken totaal negeren en de bus in lopen. Die gozer lacht zich waarschijnlijk rot op dit moment. Heeft Berghuis op de kast gekregen en Berghuis krijgt er nog gezeik mee ook. Grote kans dat men nu juist bij hem alles uit de kast gaat halen om hem te frustreren. Heeft wat dat betreft mazzel dat het einde seizoen is.

28 mei 2023 om 19:52

Verzachtende omstandigheden. Maar dit maakt geweld nog steeds niet oke.

28 mei 2023 om 19:53

Och moraalridder

28 mei 2023 om 20:01

Ja hoor. Omdat ik geweld afkeur ben ik een moraalridder. Prima hoor

28 mei 2023 om 19:52

Hmm vind het nog steeds belachelijk om dan maar een klap uit te delen

28 mei 2023 om 19:52

Geweld is nooit de oplossing, allebei moeten hier hopelijk flink voor boeten.

28 mei 2023 om 19:54

Idd. Men denkt tegenwoordig maar van alles te kunnen zeggen en doen zonder consequenties. En nee ik zeg niet overal geweld op loslaten is de oplossing, maar als iemand mij racistisch bejegend en het is mijn dag niet dan kan de uitkomst wel eens hetzelfde zijn als de reactie van Berghuis. Ook als iemand mijn vrouw, moeder, zus of dochter op denigrerende wijze denkt te kunnen naroepen/uitschelden. Waar slaat dit op, ook de standaard reacties “geweld mag nooit”. Donder op man, wijs met jullie vingertjes maar eens naar de idioten die denken alles te kunnen zeggen zonder eens een klap te krijgen.

28 mei 2023 om 19:55

Dit verandert niks aan de fout die Berghuis maakt. Bewijst alleen dat de supporter een minstens net zo grote fout maakte..

28 mei 2023 om 20:00

Dit verandert idd nog steeds niks. Hij heeft die kerel nog steeds geslagen. En terecht.

28 mei 2023 om 20:04

Terecht zie ik anders. Vooropgesteld, ik snap de aandrang. Maar laat dat soort hersenloze raddraaiers aub verzuipen in hun eigen domme onkunde. Met een beetje pech levert je dit een prent op. Je krijgt in ieder geval de negatieve aandacht weer.

28 mei 2023 om 20:08

Het is fout, maar ik begrijp wel dat de emmer een keer overloopt. Supporters denken dat ze onbestraft dingen kunnen roepen. De maat is een keer vol, ook bij profvoetballers.

28 mei 2023 om 20:17

Dat zijn we eens. Berghuis is een mens, en een emotionele mogen we stellen. Dat heeft zo zijn voordelen, maar helaas ook nadelen. Dit was een nadeel, deze keer, waardoor hij de fout in gaat. Net als de eencelligen die de racistische leuzen over en weer schreeuwen. De oorsprong van het probleem.

28 mei 2023 om 19:59

Geweld lost nooit iets op! Dit is een inktzwarte dag voor de maatschappij wederom.. zware agressie en racisme. Vreselijk en ik hoop dat het allemaal wordt opgelost.

28 mei 2023 om 20:05

Goos jij gebruikt die zwarte bladzijde dusdanig vaak dat het ook wel zijn waarde heeft verloren. Dit is wederom niets meer dan een “intern” Ajax probleem waar de rest van Nederland (op jou na) totaal niet wakker van ligt.

28 mei 2023 om 20:09

Typisch weer een reactie van jou Prem. Weer totaal overdreven reactie. Want elke dag worden mensen racistisch bejegend en elke dag worden mensen voor veel minder geslagen. Dus zo inktzwart is deze dag niet door dit voorval. Maar het is wel heel bijzonder dat al het voorgaande van dit filmpje geknipt is. Er zijn losers die altijd maar tegen mensen kunnen roepen wat ze willen. En tegen bekende mensen wordt altijd gezegd dat ze het maar moeten accepteren en niet moeten reageren. Maar Berghuis komt nu een keertje voor de medemens op en daar kan ik alleen maar respect voor opbrengen. Als we allemaal iets meer voor de medemens op zouden komen en deze eencellige een beetje zouden corrigeren dan zou het al een heel stuk beter gesteld zijn met de maatschappij.

28 mei 2023 om 20:12

@westend: Wat is precies het "interne" probleem? Het is een FC Twente 'fan' die een speler van Ajax racistisch beledigd en een teamgenoot die daar op volkomen begrijpelijke wijze op reageert. Ik denk dat die FC Twente 'fan' een groter intern probleem heeft dan heel Ajax bij elkaar.

28 mei 2023 om 20:35

Westend, Ik zie het schelden met de vreselijkste ziektes en daarnaast rascisme meer als een maatschappelijk probleem…..

28 mei 2023 om 20:36

Paul? Waarom typisch? Ik spreek me uit tegen deze vreselijke zaken en zal dat altijd doen! Tegen geweld en tegen racisme

28 mei 2023 om 23:04

Eerste instantie ging het nog over een fan van Ajax die boos scheen te zijn dat ze 3de zijn geworden. Dat is inmiddels gerectificeerd. Wat prem betreft lijkt dat tegenwoordig meer iemand die een typetje heeft neergezet van het selectief verbazend woke persoontje dat nu “met een huilend hart” op elk maatschappelijk topic het einde van de wereld moet aankondigen. Dat werkt mij helaas op den duur op m’n allergie. Niks mis mee verder

28 mei 2023 om 23:40

Zwart boek inmiddels

29 mei 2023 om 07:49

Tuurlijk Prem. Altijd politiek correct. Behalve als het om AZ gaat. Maar heb je toevallig ook oplossingen voor dit debiele gedrag van supporters?

En om even op AZ terug te komen. Ik vond het echt tenenkrommend om te zien dat jij het heel netjes vond, en echt des AZ, dat die eencellige zichzelf bij de politie hadden gemeld. Maar denk je niet dat ze gewoon bang waren om op tv getoond te worden ipv dat ze zich echt schuldig voelde?

29 mei 2023 om 08:54

Ook bij AZ spreek ik me uit!
Ik geef mijn mening en ga het gesprek aan! Mijn tip aan jou: de wereld ziet er slechter uit dan jij denkt en het is allemaal niet zo leuk en lief!


Samen staan we sterk en de wereld!

28 mei 2023 om 20:00

@Barcefail

Het schijnt dat Klaassen ook wat had geroepen voor hij de aansteker op z’n hoofd kreeg, Willems scheen ook wat gezegd te hebben en de keeper van Sevilla ook.

Zijn alle daden van die supporters in dat geval dan opeens ook ‘logisch’ en verdienen ze daarom opeens geen straf meer?

28 mei 2023 om 20:03

Wat een geweldige vergelijking man chapeau!

28 mei 2023 om 20:06

Ik weet niet wat erger is. De onzin die je opschrijft of de vele duimpjes die het nu al oplevert!

28 mei 2023 om 23:41

Hij mot effe populair doen bij zijn maten

28 mei 2023 om 20:00

Woorden doen vaak ook pijn. Vooral zulke racistische uitlatingen. Nu was het Brobbey niet zelf, maar vind t wel mooi dat Berghuis dit doet. En dat gezeik over dat het niets oplost. Inderdaad dat doet het niet. Maar als iemand dat tegen mij zegt haal ik ook uit en ik denk serieus ook een paar moraalridders hier op het forum. Vergeten volgens mij dat het ook gewoon mensen zijn.

28 mei 2023 om 20:04

Oh hiero, ga lekker meppen met je crew! En dan terug naar je krat bier stelletje ongeleiden...

28 mei 2023 om 20:21

Hij zal nog steeds 10 wedstrijden aan de kant staan, reputatieschade Ajax is enorm

Berghuis soldaat. Opkomen voor je jongens staat op 1.

28 mei 2023 om 19:57

Amen, blij dat er ook mensen zijn die dit een logische reactie vinden. Schijnheilig roepen dat geweld nooit kan, hou toch op.

28 mei 2023 om 20:01

Geweld mag NOOIT de oplossing zijn. Het is begrijpelijk maar Berghuis dient het gesprek aan te gaan met deze mensen en straffen dat dient de overheid te doen. Ik hoop echt dat het met alle betrokkenen goed gaat daders en slachtoffers want dit is echt erg

toevoeging: de gene die dit geroepen heeft is dus geen slachtoffer. Hij dient gestraft te worden. Even ter verduidelijking. Met daders hierboven bedoel ik Berghuis. Kan me voorstellen dat de emoties hoog liggen

28 mei 2023 om 20:06

Een gesprek tussen racistische fans en Steven Berghuis, hoe zie je dat precies voor je?

28 mei 2023 om 20:14

Dat gesprek gaat er niet komen, aangezien Berghuis volgens Prem al op weg is naar Rusland. Dat las ik ten minste net in het andere bericht van Prem over dit incident.

28 mei 2023 om 20:16

Prem, ga jij lekker met een eencellige een discussie aan. Iemand die dat soort taal gebruikt, daar valt niet mee te praten. Die gast dacht natuurlijk dat hij tegen bekende mensen alles kunt zeggen, omdat iedereen vind dat ze zich altijd maar moeten beheersen. Nou, gelukkig dacht Berghuis daar anders over. Kijken of hij de volgende keer, als hij in zijn eentje tegenover een groep staat nog zo de 'held' uit durft te hangen.

28 mei 2023 om 21:01

Paul ik denk dat het meteen de laatste keer was, die had zo een reactie natuurlijk nooit verwacht.

28 mei 2023 om 21:02

Tuurlijk, ga jij lekker het gesprek aan met zulke gasten. Je leeft in een droom. Perfect wat berghuis doet, hij had er nog 2-3 keer op moeten zitten. Zulk tuig moet geen ruimte voor zijn en moet je keihard aanpakken.

Je zegt de overheid moet zulke gasten straffen, maar die doet het niet. Zulke mensen komen hier gewoon mee weg. Dan is er maar 1 oplossing.

28 mei 2023 om 21:35

Berghuis soldaat? Wat had je gezegd als die gast in het ziekenhuis had gelegen doordat Berghuis zich niet kan beheersen?

Tsja, het mag niet maar sommige mensen moeten eens leren dat acties gevolgen hebben. Je kan niet zomaar mensen beledigen en denken dat iedereen dat pikt. Racisme hoort gewoon niet, klaar. Veel te veel internethelden tegenwoordig die denken dat ze alles maar kunnen maken vanachter hun schermpje.

28 mei 2023 om 20:06

Ben ook benieuwd welke gevolgen dit heeft voor Berghuis. Je kan mensen niet slaan, ook al worden er vreselijke, racistische dingen geroepen.

28 mei 2023 om 20:07

Geen idee, hoop dat hij hem flink goed geraakt heeft. Dan is het een schorsing wel waard.

29 mei 2023 om 01:50

Inderdaad op de koop toenemen die schorsing. Hoop dat ‘ie zijn jukbeen gebroken heeft. Vieze gore racist. En dat gejank van “geweld is nooit de oplossing” komt me ook echt de strot uit. Wie niet luisteren wilt, moet maar voelen. Had precies hetzelfde gedaan.

Als je ouders je niet fatsoenlijk opvoeden dan maar op deze manier!! Meer dan terecht

Hopelijk dat die klap dan nog aardig hard was. Wat triest omdat lopen te zeggen en dan denken dat je daarmee weg komt. Prima reactie van Berghuis dan want dit moet je helemaal niet accepteren. Als die kerel dit loopt te zeggen dan kan die een klap terug verwachten...

Als het waar is dat de supporter Brobbey uitschold, dan is dat absoluut ook niet goed te praten. Niet voor het eerst dat Brobbey met dit soort taferelen te maken heeft, want eerder dit seizoen in de uitwedstrijd tegen Utrecht had hij het ook al. Maar het is ook niet goed dat Berghuis de supporter een knal probeer te verkopen, ook al probeert hij schijnbaar voor Brobbey op te komen. Of je had het gewoon moet negeren (wat lastig is, snap ik) of op een andere manier moeten doen.

28 mei 2023 om 20:59

Volledig terecht dat zo iemand een poffert op zijn Kanis krijgt. Wat wil je anders doen. Dit negeren en het van kwaad tot erger laten gaan. Gewoon een grens trekken en dit soort lui keihard aanpakken. Kan niet hard genoeg zijn. Strijder berghuis.

Triest om zulke dingen te roepen, racisme is echt te triest voor woorden. Tegelijkertijd moet Berghuis z'n hoofd koel houden en zijn handjes thuis houden.

Meer dan terecht. Deze generatie denkt overal mee weg te komen. Verdiende klap.

Gast dacht zeker nog lekker anoniem op Twitter te zitten, helaas voor hem heeft het echte consequenties om zulke haat naar mensen te slingeren.

Goed gedaan Steven. Die supporters denken dat ze met alles wegkomen.
Of het handig is wat je gedaan heb valt wel te betwisten. Maar mijn zegen heb je.

Opkomen voor je teamgenoten +1 (ok geweld is niet goed te keuren...)

als je zoiets zegt mag je best een tik op je muil krijgen wat mij betreft. prima gedaan Steven.

28 mei 2023 om 20:07

Inderdaad, mooie corrigende tik was op z'n plaats hier.

28 mei 2023 om 21:03

Aliantate en Luzacovic 100% eens, die idioot had natuurlijk nooit een reactie verwacht.

Herinneren we ons de rechtszaak van Cantona nog? Ik ben helemaal klaar met die kut supporters, stelletje paupers. Nee geweld is niet goed, maar wat een beschamend seizoen is dit geweest buiten de lijnen en dat door heel het land.

Nou respect voor berghuis. Maar of het slim in nou nee. Maar je moet niet alles pikken wat er gezegd word

Als dit waar is, kan ik niet zoveel zeggen van Berghuis z'n reactie. Niet handig misschien. Maar dat je op zo'n moment op zo'n opmerking reageert is heel begrijpelijk. Dat iemand ongeprovoceerd Brobbey zo uitscheld is in ieder geval vele malen erger.

Begrijpelijk en volgens mij werd er ook nog wat over zijn familie gezegd, dus ik snap Berghuis wel.

De ouders voeden hun kinderen ook niet goed op dus dan moet iemand anders het maar doen.

Het hoort niet en hij heeft een voorbeeldfunctie maar desalniettemin vindt ik al wat ik al eerder zei geef ik Berghuis groot gelijk.
Je moet alles maar pikken wat zogenaamde supporters over jou zeggen of je familie en nu over Brobbey.
Goed dat Berghuis voor hem opkomt ipv hem hier op dit forum kapot te maken.

Sorry hoor maar dit is gewoon meer dan terecht van Berghuis? Goed dat hij op komt voor een teamgenoot, vooral als hij racistisch bejegend wordt.

28 mei 2023 om 21:04

Inderdaad Arsenal, ook als iemand gediscrimineerd wordt! Laat mensen in hun waarde.

Soms kun je het niet met woorden oplossen, er had politie moeten staan om desbetreffende op te pakken. Om voor eigen rechter te spelen is natuurlijk niet goed te praten maar ik waardeer de actie van Berghuis. Net zoals bij Vinicius die laatst racistisch bejegend werd, oppakken al die mensen. Het is genoeg geweest.

Berghuis slaat natuurlijk niet uit het niets om zich heen, maar zo'n filmpje begint pas op het moment dat Berghuis begint met meppen. Men is er altijd als de kippen bij om hun oordeel te vellen zonder beide kanten van een verhaal te weten. Wil zijn gedrag niet goedpraten maar hij komt hier op voor een collega, wat ik in dit geval kan snappen.

28 mei 2023 om 20:07

@PSVMaikel
We weten nog steeds beide kanten van het verhaal niet, een ooggetuige zegt iets. We hebben het hier wel over supporters, die zijn niet per definitie objectief. Plus als we dit type geweld goed praten moeten we ook niet zeuren dat dit de norm wordt.

28 mei 2023 om 20:38

Klopt, maar ik verwacht dat het verhaal niet veel zal afwijken van wat we hier lezen. Maar stel dit verhaal klopt dus wel voor de volle 100%, dan kijk jij er dus langs heen en oordeel jij alleen wat Berghuis hier doet?

29 mei 2023 om 16:12

@PSVMaikel
Blijkt het laatste verhaal toch wel weer behoorlijk af te wijken van wat we hier lezen. Ik zal geen zie je wel roepen want we weten het gewoon niet. Berghuis stond binnen 2 meter van de bus, hij had gewoon moeten instappen.

Zeer terecht dus. Dat slag volk moet een keer de verkeerde tegenkomen.

Dat veranderd 1 en ander. Aanpakken die racisten

28 mei 2023 om 20:07

En nu krabbelt hij terug. Kijk voor de gein je eigen reactie even terug op het eerste topic hierover. Huichelaar.

28 mei 2023 om 20:25

Dat is de definitie van "dat verandert.." toch?

28 mei 2023 om 20:58

Ik geef je de kans om opnieuw m'n reactie te lezen. Met de nadruk op veranderd. Kortom ik keurde het eerst af maar nu ik de reden weet juich ik het toe!

We leven in een tijd waar mensen denken alles te kunnen roepen zonder een ouderwetse klap voor je harses te mogen ontvangen.

Soms is een corrigerende tik nodig zullen we maar zeggen

Natuurlijk moet hij zich inhouden. Hij weet dat hij een publiek figuur is en dat de camera’s er bovenop staan. Dan moet er écht wat gebeurd zijn wil je daar totale schijt aan hebben en iemand een vuistslag uitdelen. En dat was schijnbaar ook zo. Het is niet goed te praten maar hij is mens en soms neemt de emotie de overhand.

Als dit echt waar is dan is het jammer dat Berghuis hem niet harder en vaker heeft kunnen raken. Racisten heb ik totaal geen medelijden mee.

Als dit waar is verdiend die supporter ook een poffert op zijn neus. Dan moet je het maar een keertje voelen

Als jouw maat zo walgelijk racistisch wordt bejegend, snap ik dat je uit je slof kan schieten. Geweld is nooit het antwoord, maar dit soort teksten zijn niets minder dan een aanslag. Alleen maar verliezers, helaas.

Feyenoorders die Berghuis gaan veroordelen en met geen woord spreken over de racistische supporter incoming. Gevalletje aangifte doen door die supporter en laat Berghuis zich maar verantwoorden.

28 mei 2023 om 20:03

Pffff gozer, als mede-ajacied... Waarom ben je in godsnaam bezig met Feyenoord. En kom niet met: ja maar zij....

28 mei 2023 om 20:11

Omdat ik net in het andere bericht over Berghuis de ene na de andere belachelijke, hypocriete reactie tegen kwam. Als er een aansteker wordt gegooid kruipen ze in de slachtofferrol door voorbeelden uit het verleden erbij te pakken en te beweren dat de media aan het zoeken is omdat er nu al het zoveelste bericht is. Nu gaat het over Berghuis en zijn ze er als de kippen bij om dit te verafschuwen. En jij hoeft niet voor mij te bepalen met welke argumenten ik kom.

28 mei 2023 om 21:06

Ajaxfan dat is niet waard, talloze Feyenoorders tonen begrip voor het feit dat Steven voor zijn collega opkwam.

Terechte poffert. Genoeg is genoeg.

Holbewoners, sommige van die 'supporters'. Geweld valt niet goed te praten, maar die jongen had al een paar jaar eerder een corrigerende tik van z'n ouders moeten hebben vanwege dit soort teksten.

Iets van eigen rechter?

Wie niet horen wil moet voelen, tegenwoordig denken veel mensen dat ze dingen kunnen roepen zonder consequenties. Ik hoop dat Berghuis die persoon goed geraakt heeft. Nu zal die wel is twee keer nadenken voor die zoiets zal roepen, agressie lost heel wat op.

Hoe je het wendt of keert. Wat er ook gezegd wordt (verschrikkelijk en belachelijk en het kan echt niet) maar wat Berghuis doet is net zo strafbaar. Als ik op een zaterdag avond iemand zo'n spetter geef dan kom ik ongeacht wat er gezegd wordt gewoon voor de rechter en krijg ik een taakstrad of geldboete. Geweld is niet de oplossing hierin. Nogmaals het is te belachelijl voor woorden. Maar geweld verheerlijken om als reactie te gebruiken is strafbaar.

28 mei 2023 om 20:07

Zou het ook niet verheerlijken. Maar verdiend is het zeker! Als iedereen gewoon elkaar respecteerd dan krijg je dit niet. Maar wellicht heeft deze fan nu wat geleerd hoe hij zich wel moet gedragen.

Hoop dat het raak was en die persoon zijn tanden kwijt is!

Geen voorstander van geweld maar met zulke uitspraken kan je een correctie ontvangen, sneue loser zeg,

Supporter mag blij zijn dat Berghuis uithaalde en niet Brobbey zelf.

Als dit echt gezegd is, snap ik de reactie van Berghuis wel, ik had die gast ook een teringklap verkocht

Het komt natuurlijk niet slim over maar dit is zo begrijpelijk en het is super menselijk!
Geweld is niet de oplossing maar je kan ook een keer de grens bereikt hebben!

Goed om te weten, als iemand jou uitscheld of een collega dan mag je gaan meppen xD nee dit slaat natuurlijk nergens op, voetbal is tegenwoordig omgetoverd tot een maatschappelijk uithangbord dan kan je dit onmogelijk tolereren

We leven in een tijd waar mensen denken alles te kunnen roepen zonder een ouderwetse klap voor je harses te mogen ontvangen.

En zo is die in een klap van alle negatieve aandacht verlost haha. Berghuis held.

28 mei 2023 om 20:03

Inderdaad. Had net gereageerd op Marocberkane, Crooswyker en supportert die er als rancuneuze hyena’s verafschuwen wat Berghuis doet. Elke minuut plopte er wel weer een nieuwe veroordeling op. Hier heb ik ze al 10 minuten niet gehoord of gezien.

28 mei 2023 om 20:22

Marocberkane hoef je je geen zorgen om te maken, die vind altijd wel een stok om mee te slaan zodra het om iets wat met Ajax te maken heeft gaat

28 mei 2023 om 21:08

Haha ja, dat klopt. Je kan het beter gewoon negeren, maar er zijn veel Feyenoorders die Berghuis verdedigen. Dus dat is wel tof.

28 mei 2023 om 23:42

Dat merk ik hier nu ook ja, heel anders dan de comments onder het eerste bericht. Goed om te zien dat ze het in perspectief zien.

Eindelijk dat dit gebeurd is Ongelooflijke al die racistische beledigingen dat moet echt gestraft worden Berghuis neemt het op voor zijn team maat.Vindt het klasse heb er geen moeite mee

En dan Kenneth Perez die dit gaat veroordelen bij ESPN terwijl de beste man zelf ooit kk n*ger naar een zwarte grens riep. Lekkere wereld dit.

28 mei 2023 om 20:28

Ik zap altijd weg als Perez het bij ESPN over normen en waarden gaat hebben. Prima hoor, dat hij iets veroordeelt. Maar hij heeft nooit eens tegelijk gezegd: goh, we weten allemaal wat ik zelf in het verleden heb gezegd. Dat zou het zoveel sterker maken.

De voetballerij is net als de samenlevening, je kan best incasseren maar soms moet je gewoon uitdelen. Een koekie geven en dan door, zo is het leven. Zo was het en zo zal het altijd zijn!

Tsja ik vind ze allebei dom , aan de ene kant die Twente supporter,kom op zeg ook bij jullie eigen team lopen er getinte mensen dus wat heb je hieraan. En van Berghuis zeg ik je hebt al niet zo,n beste naam en je hebt een voorbeeldfunctie te vervullen.Nu denkt elk kind dat het normaal is als er wat negatiefs tegen je gezegd word om dan maar geweld te gebruiken.

28 mei 2023 om 20:01

Als iemand je zwarte maatje uitmaakt voor k***zwarte is het zeker normaal om geweld te gebruiken. Er is een grens en die ga je met k***zwarte mijlenver over

28 mei 2023 om 20:42

“Wat negatiefs” ben jij wel helemaal lekker in je bovenkamer?

Als die gast idd "k.... zwarte" roept naar Brobbey mag je em technisch gezien nog steeds niet slaan, maar zou ik niet heel rouwig zijn als die fan een blauw oog heeft. Of straks thuis op een legosteentje gaat staan met z'n blote voet. Toch, dit wordt wel een fikse schorsing.

28 mei 2023 om 20:08

Het legosteentje en dan met je kleine teen achter de tafelpoot hangen!

Ben benieuwd waar de mensen zijn die hun mening al klaar hadden straks. Geweld is niet goed, maar van mij kan je er ook een verwachten als je zoiets roept tegen teamgenoten.

Typisch weer, het moment waarop dit filmpje begint. Dan weet je ook hoe de filmer er in staat. Van al het voorgaande weet hij dat het strafbaar of verwerpelijk is, dat hij het er af geknipt heeft om zijn mede supporters niet in diskrediet te brengen. Hoop dat deze 'held' ook de lef heeft om het hele filmpje online te gooien.

28 mei 2023 om 20:11

Ach zo ging dat met de corona politie filmpjes toch ook altijd. Wat er aan vooraf ging werd er even af geknipt. Oh wat ging de politie toch ineens vanuit het niets tekeer tegen onschuldige mensen.
Zo gaan we tegenwoordig gewoon te werk....precies dat laten zien wat je wil laten zien en de rest wat het gedrag veroorzaakt schuiven we onder het tapijt.

Owhieeeeee dat wordt tandjes tuffen vuile amoebe. Ik bied als tukker mijn excuses aan naar Brobbey, walgelijk tafereel. Hoop dattie goed last heeft van die klap

Zo doe je dat! Mooie actie

Kan mij de reactie van Berghuis heel goed begrijpen, als het inderdaad waar is. Je hoeft niet alles te accepteren, en hoewel ik geen voorstander ben van fysiek geweld vind ik Berghuis zijn reactie verklaarbaar.

Whahah.... geweld kan echt niet! Wereldwijd schorsen voor minimaal een half seizoen!

Ik snap de meeste reacties hier niet. Racisme is verschrikkelijk en moet écht uitgebannen worden. Maar dit soort geweld als reactie op verdient ook verre van begrip en mededogen. Ook dat moet verbannen worden. Dus Berghuis moet hier gewoon een straf voor krijgen vanuit de bond wat mij betreft en de racist moet gewoon strafrechtelijk aangepakt worden. Beelden genoeg en getuigen genoeg lijkt me.

Los hiervan vond ik ook in de wedstrijd weer de meest schandalige zaken de boventoon voeren. Hoe kunnen we toch verwachten dat het publiek en jonge voetballers zich gaat gedragen als we opgewonden standjes als Klaasen en Tadic zich zo blijven gedragen. Hoe Ajax ook steeds de bal bij een vrije trap voor de tegenstander maar 2 of 3 keer overgooit om te provoceren, tijd te rekken, weet ik wat...... En hoe Pröpper zich gedraagt met dat akkefietje met Brobbey, en hoe Brobbey daar weer op reageert. Hou daar nou eens mee op allemaal. Jullie zijn allemaal wandelende helden voor sommige kinderen die jullie gedrag als de norm gaan ervaren......

28 mei 2023 om 20:09

Mbt de wedstrijd dat vind ik nu niet zo relevant in deze discussie. Mbt Berghuis, ja het mag niet en een (lichte) straf is prima. Maar niet alles wat niet mag is ook slecht/onbegrijpelijk. Wat Berghuis hier doet is heel menselijk en best oké, ook al zou je hem hier volgens de wet voor moeten straffen, wat ook best prima zou zijn om te doen, maar dan moet je bij de straf dus wel meewegen wat er gezegd wordt en wat Berghuis zelf al allemaal aan doodsbedreigingen heeft meegemaakt.

Terechte reactie. Het moet eens klaar zijn dat men maar denkt alles te kunnen zeggen en roepen. Als je een grote jongen bent die stoer durft te praten, moet je ook niet huilen om de eventuele gevolgen.

Top dat Berghuis voor zijn ploeggenoot opkomt. In dit soort gevallen is een corrigerende tik gerechtvaardigd.

Hoe goedbedoeld ook, een Cantonaatje doen is nooit gerechtvaardigd, het was geen zelfverdediging. Hoe verwerpelijk het gedrag van de supporter ook, dat vergoelijkt nooit geweld/ eigen rechter spelen. Er zijn steeds meer foute voorbeelden te zien voor de jeugd dus Berghuis verdient hier in ieder geval een zware reprimande mee lijkt me. Cantona (want tijdens westrijd en op tribune): kreeg 120 uur taakstraf en 9 maanden schorsing). Berghuis zou in ieder geval een goede taakstraf moeten krijgen. De bewuste supporter natuurlijk ook; samen voedselpakketten uitdelen lijkt me en goede.

Alle moraalridders weer naar huis. Zelfde mensen die zeggen dat je respect moet hebben en moord en brand schreeuwde toen Vini werd bejegend. Soms moeten die fans echt een keer z’n bek houden. Gaan we die jongen ook nog in het daglicht brengen zien of hij morgen op werk mag komen of alleen Berghuis. Als iemand mij k****jood voor mijn neus zou noemen krijg je ook klappen.

Krijgt Berghuis nu ook een stadionverbod? Of gelden voor spelers andere regels? Al het geweld in en rondom stadions wordt normaal bestraft met een SV.
De 'supporter' van Twente verdiend er uiteraard ook een

28 mei 2023 om 20:12

Bijzonder dat dit het eerste is wat bij je opkomt.

28 mei 2023 om 20:21

Ja in een tijd van het vele staken van wedstrijden en 'supporters' die zich misdragen is het ook goed om de sporters op een zelfde manier te behandelen en ze evt waar nodig te straffen. Alle volwassenen en sporters hebben een voorbeeld functie richting de kinderen

28 mei 2023 om 20:28

Dus omdat die eencelligen achter het hekje geen voorbeeldfunctie hebben moet je maar accepteren dat ze Brobbey racistisch bejegenen? Dat er op dit moment harder opgetreden wordt tegen biergooiers van tegen racisten is belachelijk maar dat betekent niet dat we racisme maar moeten accepteren.

28 mei 2023 om 21:19

Ik zeg toch ook dat die supporters die Brobby racistisch bejegend een stadion verbod moet krijgen. En dat alle volwassenen in de stations ook een voorbeeld functie hebben

28 mei 2023 om 23:48

Het feit dat jouw allereerste zin is ‘Krijgt berghuis nu ook een SV?’ geeft al aan dat het stadionverbod voor Berghuis voor jou belangrijker is dan dat er iemand racistisch bejegend is. Chapeau!

28 mei 2023 om 20:20

Dat je je drukker maakt over Berghuis zijn actie dan de racistische uiting aan het adres van Brobbey is tekenend.

28 mei 2023 om 20:59

Inderdaad, racisten verdienen een corrigerende tik

Wat een bericht voetbalzone. Eerst is het een supporter van Twente en in hetzelfde bericht is het een supporter van Ajax. Misschien eerst even doorlezen alvorens te plaatsen???

Tja, je mag van alles roepen. Maar als je de verkeerde tegen komt kan je weleens een klappie krijgen.

Tis niet handig en het mag niet van de wet.maar ik snap hem wel.

Voetbalzone, lees zelf het gehele bericht nog een s door. Supporter van Twente of supporter van Ajax???

Geweld lost niks op, maar het is een keer klaar met de verwensingen. Er zijn grenzen natuurlijk .

Waar kun je eigenlijk zien dat Berghuis daadwerkelijk iemand raakt? Ik zie alleen een slaande beweging en een hek dat opzij schiet.

Fysiek geweld is nooit goed te praten. Dus ik snap niet waarom er mensen zijn die dit proberen.

Als Brobbey verbaal wordt bejegend dan mag dat nooit een reden zijn om agressief te worden en geweld te gebruiken. Hij doet het bovendien onder werktijd en "op de werkvloer" Als ik morgen op het werk iemand fysiek zou aanvallen wordt ik meteen op non actief gesteld. Dus ik verwacht dat Ajax ook maatregelen gaat nemen. Hopelijk laat Koeman hem ook thuis

Ik heb schijt aan Berghuis maar vind dit een prima reactie van Berghuis .

ik ben eigenlijk altijd tegen eigen rechter spelen.
maar in dit geval, een grote uitzondering... is het verhaal waar is natuurlijk.
van die pikkies die zoiets roepen, zonder consequenties, gelijk aanpakken.
je weet dat er niks aan gedaan wordt als je het zelf niet meteen oppakt, of in dit geval een klappie uitdelen.

wat een randdebiel is die "supporter"

De reactie van Berghuis is niet goed te praten, maar kan er ergens ook wel respect voor opbrengen nu.

Trots op je Berghuis ,je hoeft niet alles te pikken

Eigenlijk zou je zonder op te kijken langs dit soort debielen moeten lopen. Ze zijn alleen maar uit op provocatie en roepen gewoon maar wat. Wat hij roept is natuurlijk verschrikkelijk maar uiteindelijk is gewoon maar een willekeurige eencellige bij een hek. Ik gun iedere voetballer de zelfbeheersing om zich niks van dit soort "stoere jongetjes" aan te trekken. Het is mooi dat Berghuis voor zijn teamgenoot opkomt maar waarschijnlijk komt hij er wel door in de problemen (hopelijk niet trouwens).

Mocht dit zo waar zijn hoop ik dat die hem goed geraakt heeft.

"waarschijnlijk" "zou zijn" ik vind dat iedereen eerst maar moet afwachten wat er écht gezegd is, of zijn jullie allemaal wappies die alles voor waar aannemen?

Ik ben tegen geweld maar iemand die zich racistisch uitlaat mag je van mij echt de grond in trappen. En die vreselijke ziekte erbij gebruiken maakt het nog erger. Hoe haal je het in je hoofd. Wel lullig voor die jongen die een selfie met berghuis wilde maken en door de klap zn telefoon op de grond ziet klappen.

Altijd maar die vermoeiende statements en teksten #kickoutracism. Eigenlijk wel eens mooi dat er een keer iemand een knal uitdeelt.

28 mei 2023 om 20:46

#knockoutracism. Het is niet goed volgens de wet, maar precies wat jij zegt: eigenlijk wel eens mooi en hopelijk krijgt Berghuis geen al te zware straf.

Berghuis dappere strijder, een van ons!
Totaal geen medelijden met racisten.

Geweld is inderdaad nooit goed, maar in dit geval geef ik Berghuis gelijk. Opkomen voor je ploeggenoten.
Racistische opmerkingen hoort niet

Berghuis, klasse. Natuurlijk is geweld niet altijd de oplossing maar als het gedrag van dergelijke ‘supporters’ zo door blijft gaan, dan verwacht ik dat het nog vaker gaat gebeuren…

Racisme!

Bron: n-naam bekend bij r-redactie

Van mij krijgt Berghuis een bos bloemen. Eindelijk iemand die opstaat en aangeeft: basta 💪

Racisten een klap verkopen is altijd goed.

Nee laten we zeggen dat Berghuis een gestoorde gek is en dit goed praten.
Zou wel eens het merendeel van de mensen hier willen zien die met zoiets vreselijks zouen worden uitgescholden

Goed zo Steven! Dit is de Steven die ik wil zien!

Geweld tegen racisten is altijd juist en zeker de oplossing.

28 mei 2023 om 20:38

Amen.

Het moet maar eens afgelopen zijn met dat vreselijke voetbalgespuis dat lekker z'n gang denkt te kunnen gaan omdat ze zich onschendbaar achten. Dat er nog vele klappen mogen volgen

28 mei 2023 om 21:01

Precies dat idd!

Echt een SOLDAAT hoop dat hij is geraakt en het nooit meer vergeet.

Het is goed dat hij op komt voor zijn medespeler maar hier moet je als speler eigenlijk toch boven staan. Nu loopt het met een sisser af, straks duiken er 10 doorgesnoven gekken ik je nek en word je het ziekenhuis in getrapt.

28 mei 2023 om 21:00

Hoezo ‘als speler moet je hierboven staan’? Misschien is het je nog niet opgevallen maar spelers zijn namelijk ook mensen. Dan mag er toch ruimte zijn voor gevoel en persoonlijke grenzen? Knap staaltje victim blaming ook… dus vanwege het feit dat anderen mogelijk meer geweld kunnen gebruiken, moet men alles maar slikken en accepteren? Vind je dat zelf ook niet een heel klein beetje krom gedacht?

Had die agressie op het veld gelegd dit seizoen...

Terecht. Je kunt lekker aanvoerdersbandjes in verschillende kleurtjes dragen, je kunt natuurlijk achter een spandoekje gaan staan, of je laat eens zien dat het je echt menens is. Bij deze. Berghuis +1.

En dat Anno 2023, een schandalige opmerking, en zo schadelijk voor het voetbal. Dit gaat Europa rond en zet het NL'se voetbal in een nog bedenkelijker daglicht.

Ik ben tegen geweld. En verder hoop ik dat Berghuis die aso kleurenblind heeft geslagen.

Berghuissie, laat ze ware aard weer eens zien.. heerlijk na zo’n rampseizoen

Schorsen voor een jaar deze gozer. Ongeacht wat er gezegd word ben je een voorbeeld.

28 mei 2023 om 23:19

Hou op joh, genoeg is genoeg.

Tadic maakt een rascistisch gebaar en uit reactie wordt een aansteker gegooid en het is allemaal een en al schande. Berghuis slaat een supporter en vanwege een anonieme bron wordt dit walgelijke gedraag ineens goedgepraat. Zo typisch dit

28 mei 2023 om 20:51

Verbaas me er ook ontzettend over. Naar mijn mening zijn racistische opmerkingen niet een uitzondering om wel geweld te mogen gebruiken.

Nou als het waar is, moet je zo'n idioot een klap verkopen. Praten werkt bij zulk volk niet meer. Maar misschien de oude harde leer methode nog wel.

Geweld is bijna nooit de oplossing, maar dit is zo'n uitzondering. Helaas voor hem zal de KNVB nog wel optreden.

Is hier bewijs voor of praten we anonieme bronnen na? Zo nee, dan komt Berghius er weer genadig van af.

Met geweld los je niets op, maar deze actie van Berghuis is naar mijns inziens volledig te begrijpen. Dit soort ‘supporters’ (lees: tuig van de richel) zou door justitie veel harder aangepakt moeten worden. Misdragingen kunnen uit woord en daad bestaan. Maar helaas, We zijn een soft land geworden waarin iedere eencellige maar denkt te kunnen doen en laten wat ie wil. Logisch, want ze komen er nog mee weg ook. Het zal mij niet verbazen als dit akkefietje door toedoen van onder andere de media nog een staartje voor Berghuis krijgt, terwijl hij eigenlijk als held onthaald zou moeten worden.

Oh dus zo te zien kwam die supporter dus goed weg met "maar" een blauwe oog. Wat is er toch mis met de wereld hey? Ik ben er helemaal klaar mee.

28 mei 2023 om 21:09

Die supporter had zijn mondje moeten houden, dan was er niks aan de hand geweest!

Heel goede reactie van berghuis. Mensen die zulke dingen roepen, gewoon aanpakken. Mensen die zeggen, recht niet in eigen hand nemen… wat moet je dan doen? Want dit gedrag komt steeds vaker voor. Het wordt erger en erger. Moet je dan maar niks doen?

Zo is het! Slappe shit met al jarenlang de zogenaamde NoToRaciscm steunbetuigingen. Daadwerkelijk ingrijpen, ho maar. Goed gedaan Steven. They got your backup!

Met geweld los je niets op, maar deze actie van Berghuis is naar mijns inziens volledig te begrijpen. Dit soort ‘supporters’ (lees: tuig van de richel) zou door justitie veel harder aangepakt moeten worden. Misdragingen kunnen uit woord en daad bestaan. Maar helaas, We zijn een soft land geworden waarin iedere eencellige maar denkt te kunnen doen en laten wat ie wil. Logisch, want ze komen er nog mee weg ook. Het zal mij niet verbazen als dit akkefietje door toedoen van onder andere de media nog een staartje voor Berghuis krijgt, terwijl hij eigenlijk als held onthaald zou moeten worden.

Dan kan ik de reactie van Berghuis wel begrijpen ook al is hij nogal temperamentvol en ga je er vanuit dat het bij het minste geringste al zijn gebeurd. Als het om een racistische opmerking gaat is het een ander verhaal.

'steven Berghuis heeft waarschijnlijk'...het woord 'waarschijnlijk' kan in een rechtbank, zonder geluidsfragment nooit worden geaccepteerd als bewijsmateeriaal.

Zulke teamgenoten wil je hebben.

Hulde aan Berghuis. Genoeg is genoeg. If gaan we weer in een kringetje zitten en met elkaar praten!?

Walgelijke opmerking, zijn ze in Twente zo rasistisch?

Is er behalve een "ooggetuige" nog iemand anders die dat heeft gehoord. Vind het maar slap bewijs, uit de beelden blijkt qua geluidsfragment ook niks. Als die er is dan prima. Anders Berghuis gewoon vervolgen voor mishandeling. Anders kan iedereen wel geweld gaan rationaliseren, omdat ze denken iets te horen. Berghuis lijkt me eerder gewoon gefrustreerd met zijn kulseizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren