Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Quotidiano Sportivo Pisa: Ajax heeft definitief besluit over Lucca genomen

Laatste update:

Ajax gaat Lorenzo Lucca niet overnemen van Pisa, zo meldt Quotidiano Sportivo Pisa. De lokale krant schrijft dat een terugkeer naar de club uit de Serie B voor de hand ligt. Dat Lucca ook volgend seizoen actief is voor Pisa lijkt echter onwaarschijnlijk, daar verschillende clubs hun interesse in de spits kenbaar hebben gemaakt. Ajax had de mogelijkheid om hem voor tien miljoen euro over te nemen.

Lucca werd begin augustus op voorspraak van Alfred Schreuder naar Amsterdam gehaald. De inmiddels ontslagen oefenmeester wilde een lange targetman voor het geval Ajax in de slotfase van een wedstrijd een doelpunt moest forceren. Tot dusver maakt de Italiaanse aanvaller echter vooral zijn speelminuten in het beloftenteam. In de hoofdmacht moet hij het doen met hele korte invalbeurten.

Quotidiano Sportivo Pisa schrijft dinsdag dat Ajax een definitief besluit heeft genomen over de toekomst van Lucca. De Italiaan wordt voor een jaar gehuurd en kan dan definitief worden overgenomen voor tien miljoen euro, maar daar zien de Amsterdammers vanaf. John Heitinga, die het stokje overnam van Schreuder, koos sinds zijn aanstelling voor Brian Brobbey en Dusan Tadic in de punt van de aanval, waardoor Lucca overbodig is.

Club Brugge, Sassuolo, Bologna en Salernitana zouden op het vinkentouw zitten voor Lucca. Ook AC Milan houdt de verrichtingen van de aanvalsleider in de gaten. Lucca heeft bij Pisa nog een contract tot medio 2026. In het shirt van Ajax kwam hij tot dusver vijftien keer in actie, waarin hij twee keer scoorde en één assist gaf. Namens Jong Ajax kwam hij tot veertien wedstrijden (zes goals, drie assists).

Moet Ajax een nieuwe eerste spits halen komende zomer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima spits maar 10 miljoen? Belachelijk bedrag…

23 mei 2023 om 12:42

In ieder geval beter dan Brobbey en die liep transfervrij de deur uit. Werd voor een vermogen teruggehaald en staat voor 4 miljoen per jaar op de loonlijst.

23 mei 2023 om 12:49

Beter dan Brobbey omdat die transfervrij wegging en teruggekocht werd…. Werkelijk? Is het kostenplaatje een argument voor kwaliteit? Wat een onzin. Brobbey laat toch duidelijk zien dat hij nu en op termijn in het spelsysteem van Ajax beter past dan Lucca. Maar ja, jij kon nog eens lekker zeuren over het geld…toch.

23 mei 2023 om 12:50

Lucca beter dan Brobbey?? Ik zou wat vaker jong Ajax kijken. Lucca kan ee werkelijk niets van terwijl Brobbey zowel daar als in het eerste goeie dingen laat zien

23 mei 2023 om 13:00

Lucca kan er inderdaad niet veel van, maar Brobbey evenmin. Brobbey kan alleen hard en blind op doel schieten en kan spelers afhouden door z'n kracht. Maar het is een beperkte speler.

23 mei 2023 om 13:43

We hoeven Brobbey toch niet af te kraken om vast te stellen wie beter is, hij of Lucca. Natuurlijk is Brobbey beter.

23 mei 2023 om 13:54

Brobbey is een stuk beter. Hij moet alleen wat slimmer worden met afwerken. Dan is hij een prima Ajax spits.

Het zal aan mijn inschatting liggen, maar Lucca maakt toch gewoon 15-20 doelpunten in de eredivisie als hij alles speelt? Die specifieke kwaliteiten vind je niet zomaar.

23 mei 2023 om 12:41

Mwah, bij Jong Ajax was het al niet grandioos, voegt verder niet heel veel toe, eem mindere versie van de Jong wellicht.

23 mei 2023 om 12:41

Vrees dat het inderdaad ligt aan je inschatting. Enige wat in zijn voordeel is, is zijn lengte. Voor de rest veel te matig. Ook voor Jong Ajax.

23 mei 2023 om 12:43

Ik snap dat hele beleid bij onze hoofdstedelinge ook niet. Hebben ze eindelijk een topspits in huis, stellen ze hem nauwelijks op om vervolgens de koopoptie niet te lichten. Echt te belachelijk voor woorden. Hier moeten koppen rollen.

23 mei 2023 om 12:46

Topspits misschien in de keuken met pasta en pizza, niet op het veld in elk geval..

23 mei 2023 om 12:48

Hou op joh. Bij Jong Ajax was het ook niks. Deze jongen kan er echt heel weinig van

23 mei 2023 om 12:49

De topscorder van de ED heeft nu 18 goals gemaakt en dan zal hij er even 20 maken?
Ik weet niet waar je dat op baseert want zo'n geweldenaar is het niet.

Prima met die lengte als pinchhitter, maar dat is denk ik ook het maximale voor hem bij Ajax.

23 mei 2023 om 23:00



Dus Douvikas en Van Hooijdonk kunnen er 18 maken, maar jij denk dat een Lucca dat voor Ajax niet zou kunnen? Ik denk dus van wel. Ze hebben bij Ajax in de spits gewoon lopen pielen met Tadic. Dan weer links, dan weer rechts, dan weer spits. Nul vastigheid.

Veel te lang lopen klooien met Brobbey, die weet ik hoe lang zogenaamd niet fit was. Alles moest gewoon wijken voor Tadic.

Maar Lucca, ja met de voorzetten van Tadic en Berghuis was dat heerlijk geweest voor m.

23 mei 2023 om 12:50

Als je alleen afgelopen weekend al kijkt naar de voorzetten van Tadic, daar had een beetje kopper er wel 2 van ingelegd. Ik begrijp die voorzetten vanaf de zijkanten ook niet als je Brobbey voorin hebt staan. Zet dan Klaasen in de spits, die kan tenminste nog redelijk koppen.

23 mei 2023 om 13:30

Precies Rochus, als Groningen fan moet ik direct terugdenken aan zijn tijd hier, toen Dusan alles op het hoofd van de lange Matavz legde. Matavz, die verder nergens meer zo makkelijk heeft gescoord.

23 mei 2023 om 22:56

Vorig jaar maakte Haller er ook genoeg op die manier

23 mei 2023 om 13:32

Sorry, maar op basis waarvan heb je die veronderstelling? Ik vind Lucca ook een mooie spits, maar hij heeft zijn kans niet echt gegrepen terwijl beide coaches dit seizoen liever niet Tadic in de spits zetten en Brobbey enorm struggelde met vorm en fitheid.

Had ie nou steeds een doelpunt meegeprikt, al waren het er maar 6 of 7 in alle competities als invaller in het eerste, dan kun je erover nadenken. Maar feit is: Spitsen als Lucca, daar begint Ajax vaak al niet eens aan. Dan heb je de schijn tegen.

23 mei 2023 om 13:36

Hij is lang, maar kan niet koppen. Heeft geen goede aanname, is niet goed in de kaats, scoort zelden...welke specifieke kwaliteiten?

Liet best leuke dingen zien en heeft iets speciaals met zijn lengte. Maar zijn basistechniek was niet goed genoeg voor een rol in de spits bij Ajax. Hopelijk ooit nog ergens anders zien schitteren in Europa! Lorenzo het ga je goed!

23 mei 2023 om 13:44

Inderdaad. Gewoon een spits voor een ander systeem. Een soort Bas Dost misschien als hij opbloeit.

10 miljoen is teveel voor Luca, maar een lange kopsterke spits voor een plan B is geen overbodige luxe. Een wat ouder ervaren type speler zoals Bas Dost of Luuk de Jong die het niet erg vindt om wat minder te spelen zie ik graag komen. Met Brobbey en Tadic heb je al 2 andere type spitsen in huis.

Dit zag iedereen aankomen denk ik. Als breekijzer wel nuttig volgens mij. Zijn cijfers bij Jong Ajax vallen ook wel tegen maar daar heb ik hem niet zien voetballen dus dat is puur gebaseerd op de cijfers.

23 mei 2023 om 12:39

Het is technisch heel beperkt, niet snel, maar wel erg doelgericht en kan koppen. Maar ook geen moordenaar die alles afmaakt.

Denk voor veel clubs in de ED een prima spits, maar is gewoon te duur wat je ervoor krijgt. Voor top3 niet goed genoeg ook.

23 mei 2023 om 12:53

Maak daar maar top 5 van, ook AZ en Twente zullen niet geïnteresseerd zijn.

Prima keuze, heeft gewoon te weinig gebracht. Gewoon doorgaan met Brobbey als eerste spits, als die alles gaat spelen gaat die volgend seizoen op 20+ goals eindigen denk ik. Het is een beetje een botsauto met weinig techniek, maar is loeisterk, goed aanspeelpunt, is snel en maakt de ballen goed af.

Naast Tadic zou er wmb wel een extra spits bij moeten komen, maar wel een jong talent. Dit is ook vooral omdat ik in Jong Ajax ook niet echt een goede spits zie, idee zou dus zijn een echte fijne spits met techniek te halen die 30 potjes basis kan gaan spelen in Jong Ajax, en waar nodig op de bank kan zitten bij het eerste. Zelfde rol als Vos en Godts zeg maar.

Dan geeft dat ruimte om Rasmussen te verhuren aan een ED club.

Best triest dat deze jongen nooit een kans heeft gekregen in het eerste. Ik heb het gevoel dat er veel meer in zit.

Deze jongen heeft op mij geen enkel moment indruk gemaakt. Ben erg benieuwd op basis waarvan deze jongen dan ook naar Amsterdam is gehaald. Was er echt niks beters te vinden?

23 mei 2023 om 13:10

Als breekijzer, Plan B spits. Niet meer en niet minder.

23 mei 2023 om 13:34

Dat is maar één keer goed uitgevallen. Schreuder wilde graag een breekijzer, maar als je ziet hoe vaak hij ingebracht moest worden is deze jongen een verkeerde keuze gebleken. Zoals wel vaker met Schreuders keuzes.

Als je hem voor 2 miljoen kan overnemen, had ik het wel gedaan. Hij is de enige die kan koppen. Maar voor de rest lijkt het niet veel soeps. Dan is 10 miljoen voor de laatste 5 minuten van de wedstrijd wel erg veel.

Hij had op z’n minst wat vaker mogen invallen in plaats van perse tadic daar neer te moeten pleuren. Die jongen is hier vol hoop naartoe gegaan en vervolgens gewoon bij het grof vuil gezet.

23 mei 2023 om 13:43

Als die goed genoeg is dan speelt die wel, liet bij Jong echt niks zien

10 miljoen is ook veel te veel voor hem. Maar ja als wissel heeft hij toch wel een paar keer prima indruk gemaakt als stormram. Als het 2 miljoen was geweest had je dat risico best wel kunnen nemen. Want hij mocht zeker wel meer spelen dan dat hij heeft gedaan.

Ik ben niet echt onder de indruk van hem. Ik vond hem voetballend nogal houterig overkomen, en zelfs door zijn lengte kon hij mij in de lucht niet overtuigen.
10 miljoen zou veel te veel geld zijn. Er zijn veel grotere talenten die je voor minder geld kunt binnenhalen. Al zou ik hem niet eens een talent willen noemen.

Wat ik dan niet begrijp.. Ajax weet al meer dan een half jaar zeker dat ze na dit seizoen niet verder gaan met deze jongen, waarom speelt hij alles in jong Ajax dan? Nu heeft hij een half jaar lang de plaats van een jeugdspeler van Ajax ingenomen voor niets.

23 mei 2023 om 17:43

Als je de berichten rond Twente moet geloven weet Ajax nog niet of ze Regeer willen verkopen of behouden. Doordat de technisch directeur pas een paar dagen in dienst is lijkt het er op dat het allemaal even heeft geduurd voor er beslissingen worden genomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren