Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV maakt schoon schip: tien spelers vertrekken, duidelijkheid over huurlingen

Laatste update:

Technisch directeur Earnest Stewart gaat de komende weken schoon schip maken bij PSV, zo schrijft Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. Stewart en Marcel Brands zullen de komende week eerst op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer. In de spelersgroep gaan er in ieder geval de nodige mutaties plaatsvinden. De verwachting is dat er komende zomer maar liefst tien spelers bij PSV vertrekken.

Volgens Elfrink wil PSV het huidige seizoen zo snel mogelijk achter zich laten. Door ook schoon schip te maken in de technische staf wordt er afscheid genomen van ‘het nodige oud zeer’. Fred Rutten, die door het opstappen van Ruud van Nistelrooij zondag tegen AZ (1-2 winst) tijdelijk de honneurs waarnam, kondigde al aan na dit seizoen bij PSV te vertrekken. Daarnaast wordt er verwacht dat er binnen de selectie de nodige ingrepen worden gedaan.

De huurlingen Jarrad Branthwaite, Thorgan Hazard en Fábio Silva keren allemaal terug naar hun clubs. Een langer verblijf in Eindhoven lijkt niet aan de orde, daar de leiding graag met eigen spelers transferwaarde wil ontwikkelen. Branthwaite wordt bovendien als een te dure aankoopoptie beschouwd. Ook de Braziliaan Sávio hoeft niet te rekenen op een langer dienstverband bij PSV. De huurling kon de hoge verwachtingen niet waarmaken en kwam slechts tot 151 speelminuten in de hoofdmacht.

Timo Baumgartl en Maximiliano Romero staan daarnaast op de nominatie om verkocht te worden, terwijl PSV rekening houdt met een vertrek van Joël Drommel, Jordan Teze, Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez. Wat betreft ingaande transfers staat er momenteel veel ‘on hold’, aangezien er eerst duidelijk moet worden wie de nieuwe hoofdtrainer wordt. Stijn Spierings, die dit seizoen uitblinkt bij Toulouse, is in ieder geval een van de kandidaten om het middenveld van PSV te versterken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me goed, maar ik zou eigenlijk liever Teze houden (voor de CV positie en Ramalho weg doen.

29 mei 2023 om 09:59

Ramalho zal best weg mogen bij een goed bod.
Teze is wel toe aan een nieuwe omgeving, denk ik.
Paar miljoen voor beuren en door.

29 mei 2023 om 10:20

Ik vraag me wel af wat een goed bod zou zijn voor Ramalho. Heeft ook "maar" 2.5 miljoen gekost, toont al jaren aan dat het een labiele factor in de verdediging is, en zal wel hoog op de loonlijst staan. Die moet je toch voor 1 of 2 miljoen al van de hand doen? Verder is nu de topprioriteit een nieuwe coach die je het liefst al gisteren in huis hebt gehad want je kan eigenlijk niet echt over zowel inkomende als uitgaande spelers hebben als je nog niet eens weet welk systeem ze moeten gaan spelen.

29 mei 2023 om 10:29

Een tientje en een zakje lays? Eerlijk gezegd mag hij van mij gratis weg als dat salaris bespaart. We hebben 3 nieuwe verdedigers nodig. De enige die ik goed genoeg vind zijn Mauro en Boscagli. Sambo mag een kans krijgen en Mwene/Aanholt voor de breedte.

29 mei 2023 om 11:25

Mauro in het laatste half jaar van vorig seizoen vanaf rechts was prima. Dit seizoen, tussen zijn blessures door, vooral negatief in beeld geweest met die grove overtreding en terechte rode kaart. Vanaf links vind ik hem sowieso minder goed en rechts heb je straks Sambo die een eerlijke kans verdient. Dus prima voor op de bank, maar vooralsnog niet meer dan dat. Boscagli mag zeker blijven en spelen ipv branthwaite.

29 mei 2023 om 11:50

Die grove overtreding was vooral lomp en absoluut niet bewust.

Groot gelijk! Opruimen die handel. Ze kunnen veel beter bij PSV

29 mei 2023 om 10:53

Probleem is alleen dat de spelers -op Sangare na - niets tot weinig opleveren.

Je kan niet zomaar 10 spelers dumpen en dit intern opvullen (jeugd). Je zal ook spelers moeten kopen of transfervrij vastleggen (kost ook wat geld).

29 mei 2023 om 11:51

Maar er is nog geld van gakpo en noni. Ik hoop dat psv 2 spelers haalt die we echt nodig hebben: stefan de vrij en Arnoud danjuma. Die hebben we echt nodig.

29 mei 2023 om 12:37

Geld van Gakpo was bedoeld om gaten te dichten, geloof ik…. Vandaar de urgentie tot verkoop. Van Noni zou idd geld beschikbaar moeten zijn.
Daarbij zal idd Sangare nog wel aardig wat kunnen opleveren, maar dat zou ook wel alles zijn. Tenzij een Veerman en/of Xavi (niet terug naar PSG) weg gaan. De rest is toch meer losgeld.

29 mei 2023 om 14:48

Geld is voor PSV niet het probleem. Als je een speler graag wilt zijn bedragen altijd te financieren. Daarnaast is er sowieso elk seizoen een budget voor aankopen en dat is dan nog zonder de bedragen die PSV als winst uit de transfers van Gakpo en Madueke zijn overgehouden.

Voor mij mogen ze ook afscheid nemen van: Mwene, Ramalho, Til, Teze, Bakayoko

29 mei 2023 om 09:53

Bakayoko heeft toch een prima debuut seizoen achter de rug? Ten opzichte van het begin van het seizoen heeft hij zich in mijn ogen best wel goed ontwikkeld.

29 mei 2023 om 11:08

Bakayoko zou in het verleden niet eens op de bank hebben gezeten. Heeft wat leuke dingen laten zien maar als dit al genoeg voor je is? Als je serieus stappen wilt maken moet je Bakayoko verhuren en vlieguren laten maken en plek maken voor spelers waar je iets mee kan in de Champions League.

29 mei 2023 om 11:48

Bakayoko doet het beter dan een Bergwijn in z’n debuutseizien.

29 mei 2023 om 10:08

Bakayoko weg? En teze weg? En obispo niet. Obispo is gewoon 8 goals schuld door persoonlijke fouten. Teze speelde onder schmidt echt sterk op cb. Laat hem daar nu eens op focussen

29 mei 2023 om 11:27

Was onder van Bommel toch, dat die sterk speelde centraal? Bij Schmidt wilde hij enkel nog op rechts.

29 mei 2023 om 14:00

Die was ik vergeten. Obispo ook weg!!!!

29 mei 2023 om 10:16

Mwene kan wel als backup back blijven en Bakayoko sowieso natuurlijk. Geen idee waarom je hem noemt?

29 mei 2023 om 10:48

Bakayoko moet zowiezo blijven die is een jaar te vroeg eingelijk doorgeschoven maar heeft zich toch prima ontwikkeld en belangrijke momenten gehad dit seizoen.Ramalho,Obispo,teze(als hij niet rcb wilt spelen), guti,veerman,til,Sangare allemaal weg doen en aan een nieuwe selectie bouwen.Enigste die je echt 100% moet proberen te houden zijn Xavi, bakayoko en benitez.de rest is allemaal brandhout en makkelijk te vervangen.hopen dat je goed kan cashen voor Sangare,veerman want die andere zijn waarschijnlijk bijna niks waard.

29 mei 2023 om 11:29

Helemaal eens. Ook een paar dure jongens zoals Luuk mag je vervangen. Vertegenwoordigt zijn salaris niet op het veld en is meer bezig de aanvoerder proberen uit te hangen dan de bal in het netje te leggen. Maar Xavi moet je inderdaad wel dat monstercontract geven zodat die nog een jaar blijft en die clausule weg is

29 mei 2023 om 12:12

Luuk kan je gewoon houden want je zal niks meer voor hem krijgen en betere ga je niet vinden voor wat hij nog moet kosten dit seizoen.Toch zou ik wel voor een nieuwe eerste spits gaan zoeken van 19-24 jaar die de aanval komende 2-3 seizoenen moet gaan leiden.hopelijk een bewegelijke aanvaller met een goede balbehandeling. Type Firmino/benzema. Volgend jaar moet je top 2 eingelijk eindigen voor die garandeerde cl pot.dat is zeker waard om voor te investeren

29 mei 2023 om 11:20

Bakayoko die heeft net een nieuwe contract getekend die gaat echt niet weg en Teze mag van mij ook blijven.

29 mei 2023 om 12:22

Mwene Ramalho en Teze zijn niet kampioenwaardig. Dat bewijzen ze al een paar jaar. Als backup zijn ze wel bruikbaar.

29 mei 2023 om 14:49

Bakayoko?? Hoezo? Die heeft toch een prima seizoen gehad? Is geen Madueke, maar die jongen heeft echt heel erg veel talent. Is snel, prima techniek, sterk. Heeft zich prima ontwikkeld en zijn top heeft hij nog lang niet bereikt.

Nee, die moet je er gewoon bij houden, want dat wordt een prima speler voor PSV.

En toch blijft het raar dat het zo rommelt bij een club die 2 van de 3 prijzen wint in Nederland en 2e word.
Ben dus benieuwd met wat voor elftal Psv de voorrondes de CL gaat aanvangen.
Men zal toch snel moeten handelen en een "ingespeeld" elftal klaar willen hebben staan om niet weer met een vroegtijdige teleurstelling het komende seizoen in te gaan.

29 mei 2023 om 10:32

Die 2de plek is gewoon op eigen kracht behaald. Vind dat zo neerbuigend om dan alleen maar naar andere clubs te wijzen

29 mei 2023 om 10:53

Het spel was zeker minder maar ook de selectie een stuk minder.

Uiteindelijk heeft psv gewoon best veel punten gehaald met enorm k*tvoetbal.. onnodig punten laten liggen tegen de kleine teams maar Feyenoord was dit seizoen over het hele seizoen gewoon de beste

29 mei 2023 om 10:16

Hoezo 2 prijzen? De JC-schaal is geen échte prijs, iig eentje die niet wordt meegeteld in amsterdam en eindhoven en ik neem aan dat ze daar in rotterdam tegenwoordig ook anders tegenaan kijken. De enige prijzen die tellen zijn de landstitel of de europacup en als het echt, echt, echt niet anders kan de beker als troostprijs.

29 mei 2023 om 10:19

Haha dat vind ik zo een kul. Die prijs telt niet mee. Ok blijf dan thuis en geef hem aan de tegenstander. Heb je überhaupt gekeken naar die westrijden? Want kan je verzekeren dat de beiden teams deze maar al te graag wilden winnen, zeker tegen elkaar. Denk dat een Ajax maar al te graag de beker had gepakt in dit dode seizoen. Enige wat ik hoor is ego bescherming middels ontkenning.

29 mei 2023 om 10:31

Een Europese prijs is natuurlijk niet iets waar een Nederlandse club rekening mee houdt bij aanvang van een seizoen. Dan zijn er drie prijzen te pakken en daarvan heeft PSV er 2 te pakken. Snap tinus45 wel, maar denk dat de prijzen wel veel verbloemen maar dat een andere (meer ervaren) trainer voor deze groep echt wel iets meer kon bereiken. Moet ook zeggen dat de beker en de 2de plek ook wel gewonnen zijn dankzij het enorm slechte jaar van Ajax en alle drama dus enigszins verbloemen de prijzen wel veel. Maar de selectie zat best prima in elkaar bij PSV.

29 mei 2023 om 10:36

Ik vind de Cruijff schaal een prijs van niks omdat het gewoon een wedstrijd in de voorbereiding is. Ajax stelt vaak niet eens de beste spelers op en er staat nog geen team en dat zie je vaak ook terug in die pot. Ze zullen hem best willen winnen maar niet ten kosten van alles. De beker is eigenlijk ook niet heel erg fair dat Ajax,feyenoord en Psv veel later instromen. De charme van de beker is verdwenen daardoor. Ergens gewoon competitievervalsing.

29 mei 2023 om 10:37

@sebasjuh europese prijs is zeker mogelijk, de conference league. Voor de top3 (en az) is die zeker haalbaar.

29 mei 2023 om 11:06

Als je ziet hoe volwassene elkaar het hoofd bijna inslaan tijdens de JC schaal om dan te zeggen dat het geen prijs is haha

29 mei 2023 om 11:11

Dit jaar hoeft ajax zich niet druk te maken of ze de beste spelers opstellen of niet.

29 mei 2023 om 11:16


@ Dramatisch
wat is dat voor onzin. Competitievervalsing? Dan zijn er legio voorbeelden: het budget, de omvang van de selectie, het wel/niet spelen van Europese wedstrijden waar wel/minder rekening gehouden wordt in de competitieplanning, de schorsingen die worden gezocht op gustige momenten, kunstgras, de adidas of de derby thuis bal, een laatste competitieronde tegen een ploeg spelen die al weet dat ze over 3 dagen nacompetitie spelen? Wanneer is er dan een level playing field volgens jou? Als PSV voorronde CL speelt in augustus en 3 dagen ervoor uit tegen Fc Uden voor de beker spelen, dan heeft Fc Uden geen "voordeel" als ze met het mes tussen de tanden hun wedstrijd van het jaar spelen?

Er zijn gewoon 3 prijzen te verdelen in Nederland en ja, de volgorde van landskampioen, beker, JC schaal, maar iedere voerballer gaat het veld in om te winnen lijkt me. En een Europese prijs is er niet om te verdelen, maar het is een heel aangename verrassing als een Nederlandse club dat flikt.


29 mei 2023 om 11:35

@Dramatisch

“Ajax stelt vaak niet eens de beste spelers opâ€

2022: Gorter, Rensch, Timber, Blind, Wijndal, Alvarez, Taylor, Berghuis, Antony, Tadic, Bergwijn

2021: Pasveer, Mazraoui, Timber, Martinez, Tagliafico, Gravenberch, Blind, Klaassen, Berghuis, Haller, Tadic

Wat een onzin zeg.

Ajax neemt de wedstrijd wel degelijk serieus getuige de opstellingen, maar worden gewoon telkens overklast door PSV de laatste jaren.

En opeens is zowel de Johan Cruijff schaal als de beker ‘geen prijs’.

29 mei 2023 om 12:01

Mensen (lees: supporters, media-figuren) nemen de schaal alleen serieus als het hun uitkomt. Voor de voetballers is het logisch dat ze fel erin gaan, want het is een officiële wedstrijd en geen vriendschappelijke wedstrijd. Kan je alvast oefenen met het spelen van een wedstrijd op het scherpst van de snede. Maar echt veel waarde hechten we er ook niet aan.

29 mei 2023 om 14:52

Mr Boity

"hoezo 2 prijzen? "
Er zijn drie prijzen te verdienen per seizoen. Supercup (JC schaal), beker en kampioenschap.

Die laatste telt veruit het zwaarste natuurlijk. Daar gaat het uiteindelijk om. Maar die andere twee prijzen zijn door PSV gewonnen. Voor het tweede seizoen op rij overigens, maar dat terzijde.

En prima dat jij ze niet vindt tellen hoor. Maar dat doen ze uiteraard wél. En yep, ze betekenen minder als je geen landstitel hebt. Maar tellen doen ze desalniettemin.

29 mei 2023 om 14:55

Drama

" Ajax stelt vaak niet eens de beste spelers op en er staat nog geen team en dat zie je vaak ook terug in die pot. Ze zullen hem best willen winnen maar niet ten kosten van alles."

Oh? Ja dat verklaart inderdaad wel waarom er voortdurend opstootjes waren in die pot, dat die Ajax spelers zich overal over opwonden en zich zo gestrssed gedroegen. Het kon ze allemaal niks schelen, die wedstrijd,....

Onzin wat je zegt. Profs en zeker profs in de top willen altijd winnen. Al is het een potje tafelvoetbal.
En het was niet alleen voor Ajax een wedstrijd in de voorbereiding. Dat was voor PSV exact zo. Dus dat maakt geen verschil.

29 mei 2023 om 10:29

Ik vond het juist vreemd dat veel mensen in Eindhoven spraken van een goed seizoen. Uiteindelijk qua resultaat is er dit jaar nog redelijk gegaan, als je ziet dat Feyenoord een sterk seizoen draait. Als Ajax geen kampioen wordt dan moet je als PSV zijnde normaliter dat jaar de titel pakken.

29 mei 2023 om 10:40

Dat klopt, alleen moet je ook kijken naar de omstandigheden. Nieuwe trainer, 2 van de beste spelers die vertrekken in de winterstop, een lange blessure van Luuk de Jong. Dan is een 2de plek misschien niet zozeer goed, maar wel acceptabel

29 mei 2023 om 10:50

Daar ben ik het met je eens. Men vergeet ook dat er wat ook gewijzigd is in de selectie en een trainer die pas begonnen is.

Enige wat ik wel denk, selectie is niet in balans. En als ze dit niet snel oppakken gaat die CL kosten voor PSV.

29 mei 2023 om 11:07

PSV heeft wat meer tijd dan de afgelopen jaren. vCL is pas op 8 of 9 aug.
Dan heb je dus heel juni en juli voor de opruimwerkzaamheden & wederopbouw.

Snel Bosz en anders Jonk binnenhalen en dan iom Stewart een passende selectie samenstellen.
Niet alleen voor de vCL, maar ook voor het kampioenschap of 2e plek om direct de CL in te kunnen komen.

29 mei 2023 om 11:16

Dat lijkt misschien snel, maar 8 tot 10 weken is zo om en een transfer bewerkstellig je niet van de 1 op de andere dag. PSV heeft nog niet eens een coach, dus er is ook nauwelijks een profiel waarmee gewerkt kan worden.

Je weet ook nooit wanneer geinteresseerde clubs toehappen en hoe de onderhandelingen verlopen. Het is nog een aardige klus om op 8 of 9 augustus een voltallige selectie op de been te hebben.

29 mei 2023 om 11:33

Dan draai je het om, als TD. Weet wat voor profiel coach je wil hebben en daarvoor alvast een paar spelers aantrekken en doorselecteren. Wil je Bosz en komt die niet, moet je een soortgelijke trainer vinden en aanstellen. Wil je dat risico niet en meer een iets behoudendere trainer, zoals jonk of Janssen om maar wat te noemen, ga je daarvoor spelers scouten en lijntjes uitgooien. Wellicht wacht je met afronden van de transfer totdat de trainer er is, maar niets doen kan in deze fase niet.

29 mei 2023 om 11:41

Tuurlijk wordt het aanpoten, maar ik bedoelde ermee, dat sommige tickets er voor zorgen dat je in juli al moet spelen. Dan is dit beter,

29 mei 2023 om 11:11

Het seizoen is klaar heb nog steeds geen duidelijk lijn in tactiek zien. Wanneer je het spel moet maken is het armoede. Als je kan reageren winnen we wel van oa Ajax 4x dit seizoen, Arsenal en de enige pot die Feyenoord verloren heeft dit jaar in de Eredivisie.

29 mei 2023 om 11:18

Feyenoord heeft gister ook van Vitesse verloren in eigen huis.

29 mei 2023 om 11:17

Het zag er niet was los zand en ze kregen 40 doelpunten tegen 5 keer verloren en nog 2de geworden.

Na al die moeite om savio te huren en die is gewoon niet beter dan die sealy die je dan zelf onder contract hebt staan. Wanbeleid

29 mei 2023 om 10:14

Hoezo wanbeleid? Stond te boek als een groot talent, je hebt je ingezet om m te huren (niet kopen), en nu blijkt dat hij te weinig brengt, en kan je hem makkelijk de deur wijzen. Dit lijkt mij juist niet de betekenis van wanbeleid.

Hazard en Silva vielen ook tegen, dus lijkt me goed dat PSV geen poging doet hen definitief over te nemen.

29 mei 2023 om 10:15

Fabio mag wat mij betreft wel blijven hoor. Heel andere type spits dan Luuk de Jong en bracht vaak echt nieuwe energie en kwaliteiten.

29 mei 2023 om 10:20

Hazard heeft wat pech gehad met blessures en als die fit wat nauwelijks basisplekken omdat til moest spelen. Denk dat je echt wel wat kunt met hazard op linksbuiten. Grote jongen die echt een surplus aan kwaliteit heeft in de eredivisie. Belangrijke goals ook gemaakr tegen Feyenoord en ajax

29 mei 2023 om 11:14

Hazard weinig gespeeld, maar toch ook belangrijke goals gemaakt.
En Silva is juist het type spits dat we nodig hebben. Maakt oorlog, zit er bovenop en kan als enige mee met het tikkie takka niveau van Xavi. Die twee kunnen elkaar prima vinden.

29 mei 2023 om 11:52

Ik ben juist fan van Silva. Bracht altijd wel iets als hij inviel. Helaas heeft hij niet veel gespeeld, maar dat vind ik juist een zwakte van Ruud. Die had best De Jong er een aantal keer naast kunnen zetten. Of nog beter: Xavi op 10. Til eruit en Silva linksbuiten.

Logische namen. Sommigen om een stap hogerop te maken. Anderen, omdat ze niet goed genoeg zijn of aan een andere omgeving toe zijn.

Ik snap niet wat er gebeurd is omtrent Teze, die deed het fantastisch als centrale verdediger, haalde zelfs Oranje, op rechtsback is het niks maar waarom zou hij niet gewoon weer centraal kunnen, waarom krijgt Ramalho daar al zo lang de voorkeur?

29 mei 2023 om 10:02

Omdat ze apart zijn doen ze goed op een plek gaan ze weer veranderen maar ja dat is psv op meerdere positie zoals voorin Silva is bewegelijker voorin dan De Jong maar goed benieuwd hoe volgend jaar eruit ziet

29 mei 2023 om 10:28

Ik kan me vergissen maar na de komst van Ramalho wilde Teze zelf naar rb omdat hij daar meer kans op speeltijd dacht te vinden.

29 mei 2023 om 10:57

hij was in de jeugd ook rechtsback en ziet zichzelf ook als rb

29 mei 2023 om 11:19

Die werd gewoon overschat net als veel jonge spelers die zich in de basis knokken bij een Nederlandse topclub. Dat zijn van die goede subtop-spelers die redelijk meehobbelen bij een Ajax, PSV of Feyenoord en ineens denkt men in potentie in plaats van kwaliteit.

Nou vind ik hem wel beter dan Ramalho, maar als je een jongen als Teze opstelt, heb je er een betere verdediger naast nodig. Zo'n jongen mag te nimmer je beste verdediger zijn als je PSV bent.

Ik snap wel dat PSV zich nu direct bezighoudt met Spierings. Naar alle waarschijnlijkheid hebben ze komen seizoen alleen Saibari, Til en Veerman die op het middenveld uit kunnen komen, dus dat is de linie waar de meeste versterking nodig is.

Echter, ook in de verdediging en aanval is kwaliteit nodig! Ik hoop voor PSV-ers dat Ramalho szm het vliegtuig richting Sao Paulo pakt.

29 mei 2023 om 11:22

Het is vooral voordelig dat Spierings transfervrij is, maar ik denk niet dat Spierings nou echt zo'n groot verschil gaat maken. Allemaal leuk zijn balveroveringen, maar aan de bal moet je ook wat kunnen. Zeker met de verdediging van PSV kun je er niet op vertrouwen dat die opbouw vanuit die linie soepel verloopt. Dan heb je wel een controleur nodig die iets kan met een bal. Een Sangare is misschien wat nonchalant, maar heeft die kwaliteiten wel. Het is wel duidelijk dat PSV meerdere middenvelders aan zal moeten trekken.

Je zou bijna vergeten dat Baumgartl en Romero nog onder contract staan. Allemaal nog uit tijdperk Cocu / van Bommel. Lekker in de uitverkoop zetten en hopen dat er iemand toehapt.

Ramalho moet vertrekken. Die moet bovenaan staan.

Goed bezig Stewart, kapitaal moet inderdaad opgebouwd worden op het veld. Met Spierings en Sambo terug van verhuur heb je imo al twee goede versterkingen. Mocht je een Pepi nog halen als spits heb je gewoon een goed begin van de transfer window gemaakt.

LB staat met PvA, je hebt alleen wel echt behoefte aan 2 of 3 nieuwe centrale verdedigers. Die Boscagli waarvan iedereen roept dat hij basis moet is het namelijk ook echt niet.

Zou wel alles op alles zetten om die Benitez te behouden, geweldige keeper. Daar valt anders echt een gapend gat als je ineens je eerste én tweede keeper moet vervangen. RB lekker doorgaan met Bakayoko, kan alleen maar beter worden.

29 mei 2023 om 11:24

Met Boscagli kun je op zich wel door. Die is bij PSV met afstand het beste aan de bal van de centrale verdedigers. Verdedigend is hij aardig. Wel heeft PSV een leider achterin nodig. Die zullen ze inderdaad moeten gaan halen.

29 mei 2023 om 11:32

Je geeft het zelf eigenlijk al aan door te stellen dat hij verdedigend aardig is, daar wil je toch meer als PSV zijnde? Prima dat hij een backup is, maar een verdediger die qua verdedigen niveau subtop is en niet op kunstgras kan voetballen heb je als PSV zijnde gewoon weinig aan.

Zou zeker Fabio behouden al is het maar omdat ik denk dat aanblijven van Xavi ook van hem afhangt

Ze moeten er alles aan doen Veerman en Simons binnen boord te houden. Daar hun team om heen bouwen. Als PSV zijnde zou ik van Ewijk halen. Ook vd Ven lijkt me een prima versterking. Voorin zou ik kijken of ze Danjuma en/of Kluivert kunnen halen.

29 mei 2023 om 10:55

Veerman moet je ook gewoon weg doen als je 15+ kan krijgen.is verdedigend gewoon erg matig en loopt veel ste weinig zonder bal en heeft gewoon een slechte instelling/werkethiek.goede passing maar dat is ook alles.

29 mei 2023 om 11:07

Loopt te weinig? Volgens mij haalt hij bijna altijd 11+ kilometer in een wedstrijd.

29 mei 2023 om 11:17

Als je wedstrijden kijkt zie jij toch ook dat bij elke aanval van de tegenstander veerman nergens te bekennen is.je kan wel veel lopen maar als je veel onnodige meters maakt en je onnodig diep laat inzakken in balbezit elke keer dan tikt dat snel aan.gewoon weg doen leuke voetballer maar niets bijzonders

29 mei 2023 om 11:55

Van Ewijk lijkt me niet zo nodig. Is echt niet beter dan Samba die terugkomt van verhuur. Wellicht dat Van Ewijk aanvallend wat meer brengt, maar hij is verdedigend best zwak. Sambo is verdedigend veel beter.

PSV heeft echt veel geluk gehad dit seizoen. Met afstand de slechtste selectie van de top 3 + AZ.. Echt geluk dat ze Xavi hadden, anders waren ze gewoon vierde geeindigd..

29 mei 2023 om 10:36

Heeft helemaal niets met geluk te maken. Het is niet voor niets dat PSV dit seizoen van iedereen de sterkste was in toppers. In 8 wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en AZ 6x winst, 1 gelijkspel en maar 1x verloren. Je vergeet er ook even bij dat Gakpo nog halverwege is vertrokken. Feyenoord mag eerder blij zijn dat PSV 9 punten heeft verspeeld tegen de onderste drie, anders had het zomaar eens ander af kunnen lopen.

29 mei 2023 om 11:28

Dat is gewoon onzin. Het is geen indrukwekkende ploeg, maar dat is de rest ook niet. Geen enkele ploeg dit seizoen maakt nou echt zo vreselijk veel indruk, zeker niet op kwalitatief vlak.

Daarnaast hadden ze Xavi Simons dus wel en raakten ze Gakpo kwijt in de winter. Je kunt je afvragen wat er was gebeurd als Feyenoord Kokcu had moeten verkopen in de winter en Hancko niet hadden. Als je het op die manier bij de ene benadert, moet je het bij de ander ook doen. Of wat te denken van Alvarez en Kudus? Wat was er dan nog van Ajax overgebleven?

29 mei 2023 om 11:39

Feyenoord die sinds september ongeslagen was niet indrukwekkend? Oke

Dat wil ik horen. Een club als PSV mag nooit 3 a 4 huurlingen in de selectie hebben, dat kan gewoon niet. Tuurlijk, eentje kan maar dan moet het wel iemand a la Andres Guardado zijn, die je dan een jaar later kan kopen. Ik ga de huur van bijvoorbeeld Savio echt werkelijk waar nooit begrijpen. Die zat meer bij Brazilie O20 dan bij PSV. Hazard is ook vies tegengevallen. Dankbaar voor zijn 2 goals in de Kuip tegen Feyenoord en Ajax, maar niet echt PSV niveau alhoewel die helaas pech had met blessures. Silva zie ik graag blijven, alleen helaas veel te duur en Wolves hebben ooit 40 miljoen voor hem betaald volgens mijn.

De hele verdediging moet ook vervangen worden. Schandalig dat je 40 tegengoals hebt gekregen in de Eredivisie. Mwene, Ramalho, Braithwaithe en Obispo, allemaal weg doen. Voor al de laatste blinkt altijd uit in blunders maken.

Nee, ik ben heel benieuwd hoe de selectie eruit gaat zien. Met de miljoenen van Gakpo en Madueke, en ongetwijfeld zal Sangare en Guti verkocht worden, zijn er veel mogelijkheden om de selectie een impuls te geven. Daarom was de tweede plek gisteren ook belangrijk. Alleen dan moet men het wel dit keer flikken om via de playoffs te CL te bereiken. Ik krijg nog steeds nachtmerrie's van die thuiswedstrijd tegen Rangers.

Til? De Jong? Ramalho? Dat zijn toch wel de 3 grootste problemen.

29 mei 2023 om 11:02

Benzema

Vam de top 3 heeft PSV momenteel wel de grootste problemen. Te veel matige spelers en te weinig spelers met hoge waarde om te verkopen.

Sangare zal tegen de 40 aantikken (dacht 37 mil clausule). Verder Babayoko nu rond de 15 mil en Veerman zie ik max rond de 10 mil.
Simons natuurlijk ook maar die kan voor 12 mil opgepikt worden door PSG.

Rest is gewoon middelmaat en komen ook voor back-up te kort.

Drommel, Mwene, Teze, Ramalho, Brainywaith, Bosgcali, Max, Veerman, Sangare (topper), Simons (topper), Til, Hazard, Savio, Silva, Luuk komen te kort of willen/moeten weg.

Heel leger aan spelers. Dit kan je nooit in 1 transferperiode doorselecteren.

29 mei 2023 om 11:03

vergeet ook nog brokkepiloot Obispo

29 mei 2023 om 11:19

Maar Xavi kan natuurlijk ook voor 60+ naar Engeland

29 mei 2023 om 11:21

Max is al verkocht ;-) Boscagli is prima, Veerman Simons Luuk ook prima een plek voor te vinden

29 mei 2023 om 11:13

Luuk de Jong nee die moet blijven die heeft gewoon pech gehad met blessure en onze buitenspelers anders kopten hij er wel meer in.

29 mei 2023 om 12:04

Hij mag best blijven, maar wordt ook weer een jaartje ouder… ik zie hem liever als pinchhitter en een wat meer bewegelijke spits als eerste keus. Zeker in Europa zal dat beter zijn.

29 mei 2023 om 11:34

Luuk de Jong had gewoon 14 goals (en 3 assists) in 24 optredens en 1.756 speelminuten. Daarnaast is zijn rendement redelijk verdeeld en scoort hij tegen zo'n beetje de gehele top 5 en uberhaupt het linker rijtje. Ik zou De Jong dus niet als een probleem zien. Als hij een heel seizoen fit is, schiet hij er makkelijk 20 in. Geen indrukwekkende spits, maar prima voor de Nederlandse top en ideaal voor het Europese podium, aangezien je vaker opportunistischer moet spelen.

Til en Ramalho zijn inderdaad niet goed genoeg, al zijn het op zich redelijke bankzitters als je ze goed gebruikt. Til moet je alleen inbrengen als je een doelpunt nodig hebt en de tegenstander achterin ruimte achterlaat. Anders heb je werkelijk niets aan hem. Ramalho zou je overigens wel kunnen slijten, want ze hebben Boscagli en Teze al en dan zie ik in Teze juist een goede stand-in. Als basisspeler is hij namelijk niet meer dan redelijk en PSV is gebaat bij een leider.

29 mei 2023 om 11:45

Zie jij PSV wel eens voetballen? De Jong is de grootste dissonant in het aanvallend spel. Met hem kom je totaal niet aan voetballen toe.

Hij kan hooguit als pinchitter blijven.

29 mei 2023 om 12:20

Alleen ga je met De Jong geen potten breken in Europa. Daarvoor is hij veels te afhankelik van goede voorzetten die er gewoon te weinig komen. Ook is hij zo matig aan de bal. Ondanks dat die gast 1.88 meter is kan die amper een bal vast houden. Kan geen bal aanemen met een man in zijn rug omdat die 1) de techniek er niet voor heeft en 2) als een oud wijf op de grond ligt. Leuke spits voor in de ED waar de verdedigers over het algemeen niet zo goed zijn, maar wil je iets bereiken in Europa dan heb je er weinig aan.

Liverpool heeft ooit ook die fout gemaakt met Andy Carrol. Was toen ook een van de beste koppers in Engeland. Alleen wat wijzen statistieken uit? Dat er, vergeleken met goals gescoord met de voeten, helemaal niet zoveel kopgoals gemaakt worden in het voetbal. Dus je hebt een spits die heel goed is het maken van doelpunten met zijn hoofdy, maar er worden niet zoveel doelpunten met het hoofd gemaakt. Kun je beter je energie en geld steken in een spits die goed is met zijn voeten.

29 mei 2023 om 15:01

Benzema

"zie jij PSV wel eens voetballen? De Jong is de grootste dissonant in het aanvallend spel. Met hem kom je totaal niet aan voetballen toe."

Deze vraag kunnen we denk ik beter aan jou stellen. Zie JIJ PSV weleens voetballen? Jij mist dan kennelijk hoe vaak Xavi Simons door De Jong wordt weggestoken of direct wordt aangespeeld, of via kaats, zodat Simons een actie kan maken? Ook als aanspeelpunt fungeert hij vaak uitstekend.

En zoals je las, statistisch gezien ook nog gewoon ene redelijk seizoen. Niet goed nee, maar dat is PSV dit seizoen. Niemand behalve Xavi heeft echt top gedraaid. Maar je suggestie dat De Jong houten Klaas op schaatsen is, is even onzinnig als onwaar.

Nou PSV, bel Bosz meteen maar. Dan heeft Feyenoord Slot, PSV Bosz en Ajax heeft een tikkie terug tikkie terug en het liefst daarna nog een tikkie terug wannabe trainer. Bedankt vd sar!

Savio vind ik zonde. Zit echt skills daar. Maar omgerekend naar minuten is het Indd een dure grap

Psv doet er goed aan om Ron Jans te halen. Die kan dan weer wat spelers van twente meenemen. Smal, hilgers en cerny.

Ben benieuwd. Zo slecht als dat er soms wordt aangegeven is PSV absoluut niet. De kritiek op sommige spelers vind ik tamelijk overdreven. Nieuwe spelers zijn geen garantie op betere spelers. We gaan het zien.

Teze, vooral Ramalho mogen weg. Til mag geld bij en breng hem op de fiets weg. Wat een drama speler. De Jong is volgend jaar wat mij betreft geen basisspeler meer. Ik zou Gazhi ook wegdoen. Manman wat een amateurs die lui. Drommel mag ook weg.

Xavi op 10 als hij blijft. Half nieuw middenveld, achterste linie helft nieuw. Voorin ook geheel nieuw.

Laat Jonk maar komen. Past beter dan Bosz.

PSV is nooit snel met zijn selectie op orde maken. Daarom gaan voorrondes vaak verloren. Nu alles on hold zetten omdat ze de volgende passant moeten aannemen is wanbeleid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren