Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV kent alle mogelijke opponenten in voorronde CL, waaronder die uit België

Zondag, 4 juni 2023 om 21:28Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:36

Na de zinderende ontknoping in de Belgische competitie kent PSV alle mogelijke tegenstanders in de voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren moeten twee ronden zien te overleven en hebben bij de loting voor de derde voorronde in ieder geval een geplaatste status. PSV wist al dat Olympique Marseille ontlopen wordt, maar kan in de derde voorronde al gekoppeld worden aan KRC Genk, de nummer twee van België. In de play-offs behoren Rangers FC en Sporting Braga tot de mogelijke tegenstanders.

Wat betreft de tegenstander in de derde voorronde zijn er nog zes opties voor PSV. Het kan een club worden uit de tweede voorronde. Daarin komen de nummer twee van België (KRC Genk), van Oekraïne (SC Dnipro-1), van Zwitserland (Servette FC) en van Griekenland (Panathinaikos) tegen elkaar uit. De andere twee opties voor PSV stromen direct in bij de derde voorronde: de nummer twee van Oostenrijk (Sturm Graz) en Servië (TSC Backa Topola).

De loting van de play-offs wordt al verricht vóórdat de derde voorronde is afgewerkt. Dat betekent dat PSV nooit tegen Marseille kan uitkomen. De nummer drie van Frankrijk is namelijk net als de Eindhovenaren ongeplaatst bij die loting. Wél kan PSV uitkomen tegen de nummer drie van Portugal (Sporting Braga), de nummer twee van Schotland (Rangers) óf de tegenstander van die clubs in de derde voorronde.


Tweede voorronde (Q2) Champions LeagueGEPLAATST COËFFICIËNT ONGEPLAATST COËFFICIËNT
KRC Genk 18,000 Servette 6,335
Dnipro-1 8,000 Panathinaikos 5,045


Derde voorronde (Q3) Champions LeagueGEPLAATST COËFFICIËNT ONGEPLAATST COËFFICIËNT
A) Rangers FC 54,000 Winnaar uit Q2
B) Sporting Braga 44,000 Winnaar uit Q2
C) PSV 43,000 Sturm Graz 12,500
D) Olympique Marseille 33,000 TSC Backa Topola 6,475

Let op: de loting voor de play-offs wordt al verricht vóórdat de derde voorronde is afgewerkt. Dat betekent dat de clubs op de onderstaande manier in de kokers belanden. PSV heeft dus gegarandeerd géén geplaatste status voor de loting van de play-offs.


Play-offs Champions LeagueGEPLAATST COËFFICIËNT ONGEPLAATST COËFFICIËNT
A) Rangers of diens tegenstander in Q3 54,000 C) PSV of diens tegenstander in Q3 43,000
B) Sporting Braga of diens tegenstander in Q3 44,000 D) Olympique Marseille of diens tegenstander in Q3 33,000Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door oreely)
28 mei 2023 om 17:30

Dat dacht ik vorige jaar ook met Rangers...😩

28 mei 2023 om 17:38

Ik niet lastige ploeg om tegen te spelen

28 mei 2023 om 17:54

Joh kom op. Was een schande dat we daar niet gewoon van wisten te winnen over 2 wedstrijden, in zo'n affiche.

28 mei 2023 om 17:54

Kom op, kerel. Helemaal niet. Dit treurige Ajax heeft Rangers twee keer op een hoop gespeeld. En dat konden we in de eredivisie tegen geen enkele tegenstander.

4 juni 2023 om 23:24

hahaha heerlijk al die positieve reacties, mensen rekenen zich al rijk wtf. Mits PSV 5 nieuwe basisspelers gaat halen voordat de voorrondes beginnen wordt het weer huilen met de pet op. Mark my words.

5 juni 2023 om 09:48

Ja inderdaad. Ik zeg is te doen, dus ik reken me inderdaad al rijk…

De eerste ronde zal je, gezien de mogelijke tegenstanders, zeker moeten doorkomen. Dan ben je ook al zeker van minimaal groepsfase EL. Mochten we doorkomen, dan hoop ik dat we Rangers treffen want dan kunnen we ons revancheren. Ook wel een voordeel dat niet Sporting, maar Braga in de voorrondes zit. Sporting heeft normaal gesproken betere middelen om een goede selectie neer te zetten. Tot slot erg blij dat we Marseille ontlopen want die zijn altijd tricky

28 mei 2023 om 17:35

Zeker moeten doorkomen is niet van toepassing op PSV. De laatste jaren werd er verloren van Basel en Rangers, twee dramatische tegenstanders.

28 mei 2023 om 17:35

Maar wel gewonnen van Galatasaray, Midtylland en Monaco

28 mei 2023 om 17:37

En overtuigend ook. Ik zie PSV dit wel doorkomen, met de juiste versterkingen defensief.

28 mei 2023 om 18:39

Groepsfase EL is zeker toch als je geplaatst bent?

29 mei 2023 om 00:58

De regels zijn inderdaad veranderd. PSV is al gegarandeerd van een plek in de groepsfase van de EL.

30 mei 2023 om 15:40

Hebben de beker gewonnen dus dat was überhaupt een zekerheid.

5 juni 2023 om 10:27

Rangeren gaat het niet worden want zij geplaatst voor Q3 en PSV niet.

5 juni 2023 om 13:20

Als PSV de eerste tegenstander verslaat dan kan Rangers nog steeds volgens mij

Op zich ligt de weg naar de Champions League open. Maar dat dachten we ook na een rode kaart van Benfica en bij een thuisduel tegen Rangers... Zaak voor de PSV-directie om alles gauw op orde te hebben. Een speler als Simons verdient Champions League-voetbal, maar met verdedigers als Mwene, Teze, Ramalho en Obispo kan je niet aankomen.

28 mei 2023 om 17:37

Obispo lijkt sowieso al te gaan. Maar de gehele defensie moet op de schop. Van Aanholt en teze als centrale verdediger kun je mee doorgaan, branthwaite is te duur en de rest kan weg. Vd Blaak of seelt als jeugdspeler mee laten trainen en evalueren, verder moet daar echt eens de focus op. Plus buitenspelers en een spits die past in het spel van de nieuwe trainer. Enkel goed koppen is niet genoeg om eerste spits van psv te zijn.

28 mei 2023 om 17:50

Teze zou ik inderdaad ook behouden aks CV. Speelde vandaag voor het eerst weer even daar en direct winnen we een moeilijke wedstrijd. Vind Teze onze Timber.

28 mei 2023 om 17:54

Teze kun je niet mee door. Die kan eventueel als back up CV behouden worden maar daar is het mee gezegd. Dramatische back met spelinzicht en balgevoel van jongens waarmee ik in een vriendenteam speel. Als CV gewoon degelijk, maar niet het niveau wat je moet nastreven. Hij heeft wel een goede voorzet vanaf terugrollende ballen, dat moet ik hem geven maar ik denk niet dat dat genoeg is haha. Het is echt tijd om die middelmaat op zijn minst uit de basis te filteren.

28 mei 2023 om 17:57

Teze is gewoon de jongere versie van Ramalho. Doorselecteren. Mwene, Ramalho, Teze, Obispo, Sangare, Guti, Drommel, El Ghazi verkopen. Daar moet bij elkaar toch zeker 50-60 miljoen voor te vangen zijn. Brantwaithe voor max 8 miljoen proberen te kopen maar ook zeker niet meer. Hazard terugsturen en Fabio Silva proberen te huren/kopen. Dan kun je verder selecteren en proberen de selectie te versterken.

28 mei 2023 om 17:58

Als je een serieuze stap omhoog wilt maken moet je afscheid nemen van oa Teze

28 mei 2023 om 18:01

Met name Ramalho is dramatisch. Ik weet niet wat dat met die gozer is, maar het lijkt wel net alsof er geen greintje zelfvertrouwen in zit.

Tegen een Braga wordt al erg lastig. Ik zie in de eerste ronde al stranden. Echt zuur voor de coëfficiënten, maar ja helaas. Hopen dat Slot er wat van bakt in de Ch League.

28 mei 2023 om 17:49

Top reactie! Nergens op gebaseerd ook…. Bravo!

28 mei 2023 om 17:53

Braga kan er geen hout van.

28 mei 2023 om 17:59

Voor de coëfficiënten maakt het toch niets uit. Je krijgt gewoon evenveel punten voor een overwinning. Buiten dat Braga valt toch ook wel mee. Met dit elftal is PSV ook zeker niet kansloos geweest tegen clubs als Monsco, Arsenal, Sevilla, Rangers, Feyenoord, Ajax, AZ, etc zet hen in hetzelfde rijtje. Maar goed kwaliteit moet er sowieso bij.

28 mei 2023 om 17:59

Je hebt volkomen gelijk. Ik denk dat het goed is dat PSV bij de KNVB nu gelijk doorgeeft dat ze afzien van CL deelname

28 mei 2023 om 19:38

Ze kunnen niet eens tegen Braga toch in de eerste ronde? Of is dat niet wat geplaatst v ongeplaatst is?

Dus, nog een keer tegen Rangers?

Op de foto hierboven zie je Simons een gebaar maken, wat zou hij bedoelen?

28 mei 2023 om 18:19

Bellen naar zijn zakenwaarnemer om te zeggen: "get me the f*ck out of here". Nee grapje, maar Braga lijkt me wel een moeilijke klus. Met Al Musrati (ondergewaardeerde verdedigende middenvelder), Horta, Ruiz, Banza Matheus en Racic hebben ze wel een paar sterke spelers lopen die al een aantal jaar samenspelen. Rangers begint een beetje uit elkaar te vallen. Kent, Mcgregor en Morelos vertrekken transfervrij. Enige wie nog een beetje goed zijn, zijn Colak, Raskin, Lundstram, Cantwell, Tillman en Tavernier. Maar die zijn wel van een minder niveau dan de spelers bij Braga in dit geval. Neemt niet weg dat PSV niet minder is, alleen zal ik liever Rangers dan loten in tegenstelling tot Braga.

28 mei 2023 om 18:20

Je kan bellen naar PSV.

Beste voetbalzone,

Braga staat 3e en niet 2e..

Als je al bang wordt van deze clubs kan he gelijk inschrijven in Europa League, deze clubs zijn dat niveau...

'Ontlopen de nr 2 van Frankrijk, Marseille.' Hoezo gaat de nr 2 van Frankrijk niet rechtstreeks de cl in? Mis ik iets, of foutje van VZ?

PSV zal wederom teleurstellen en het toernooi niet halen. En wat is dat toch met die achterlijke
manieren van een goal vieren? Zogenaamd maskers opzetten (Bergwijn), telefoneren (Simons), vingers in de oren (Depay)..

28 mei 2023 om 19:37

Dan belt Simons met Depay, die wil dat niet horen en Bergwijn wil het niet zien.....

Sporting Braga of een Belgische tegenstander is al moeilijk genoeg, hoor. Daar win je niet zo maar 1,2,3 van. Wordt weer een moeilijk verhaal. Maar de Europa League en cl is ook beter voor de Nederlandse clubs. Meer op maat gesneden, leuker en je haalt er waarschijnlijk meer punten mee....

Lastig om nu al te zeggen of het te doen is. Er zullen spelers vertrekken en nieuwe spelers terug komen. Het is te hopen dat Steward een aantal goede spelers weet binnen te halen. Sangare zal zeker vertrekken en mocht Simons ook vertrekken dan heeft psv een probleem

29 mei 2023 om 02:00

Een geldprobleem wellicht.
Als Sangaré idd voor 37,5 gaat en Xavi ook naar Engeland voor 60+, dan kan PSV zich ook weer goed versterken.
Maar liever zie ik Xavi nog minimaal 1 seizoen blijven bij De Onzen.

29 mei 2023 om 02:06

Veel geld binnen halen gaat wel lukken maar het goed uitbesteden dat is de kunst .. vandaar dat ik Steward benoemde. Ajax haalde nog meer geld binnen maar heeft het slecht uitgegeven zie het resultaat

29 mei 2023 om 03:16

Het is een beetje een open deur, maar ik ben het wel met je eens dat je je geld goed moet uitgeven. Dat heeft feyenoord het beste gedaan denk ik. Al hadden wij met Xavi de allerbeste natuurlijk.

maakt ook geen klote uit wie je krijgt in de voorronde.
je kan alle cliches er op los laten...

heb je op papier een makkelijke... ga je weer onderschatten.
heb je op papier een zwaardere... kan je optrekken aan dat niveau, spelers laden zich op voor zulke teams
bla bla bla.

gewoon uit gaan van eigen krachten en een wedstrijd afmaken.

Genk, Rangers en Braga zou je als PSV zijnde opzij moeten kunnen schuiven. Daarbij heb je niet veel in de CL te zoeken als je over 2 wedstrijden niet van die tegenstanders kunt winnen natuurlijk. Benieuwd wie ze gaan treffen!

5 juni 2023 om 02:58

Psv is enkel licht favoriet tegen Braga of het is zelfs 50/50, Rangers had een leuk jaartje Europees maar is kwalitatief minder dan Braga en PSV.

5 juni 2023 om 09:51

Zo denken ze ook bij Genk, Rangers en in Braga…. Is makkelijk praten dit maar denk dat Braga echt wel beter is dan PSV. Portugese teams zijn altijd lastig vooral voor de Nederlandse clubbies

PSV heeft het al moeilijk tegen clubs als RKC. Dus geen enkele reden om te denken dat het een makkie wordt. Het team is totaal niet in balans . Tegen AZ gewoon drama. Dat was heel slecht tegen slecht. Slecht won.

Met het elftal dat PSV nu heeft staan gaan ze lekker naast Ajax de EL in.
Het enige goede dat ze afgelopen seizoen hebben gedaan is meer punten halen dan Ajax..verder was het net zo dramatisch.
Ben ook niet positief gestemd voor Feyenoord en Ajax. Feyenoord heeft vrijwel nooit enig geluk in de CL en voor Ajax geld hetzelfde als voor PSV, als het team niet verbeterd dan wordt het helemaal niets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1212
2.AZ1210
4.Feyenoord1114
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder40
W. BenítezKeeper40
J. VeermanMiddenvelder41
J. BakayokoAanvaller40
L. de JongAanvaller44
I. SaibariAanvaller41
J. SchoutenMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren