Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Peter Bosz belangrijkste kandidaat om Ruud van Nistelrooij op te volgen bij PSV

Laatste update:

Peter Bosz is de belangrijkste kandidaat om Ruud van Nistelrooij op te volgen bij PSV, zo melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Bosz zit sinds zijn vertrek bij Olympique Lyon in oktober van vorig jaar zonder club. De trainer staat naar verluidt zelf ook open voor het hoofdtrainerschap bij PSV.

De naam 'Peter Bosz' is momenteel hot topic in trainersland. De 59-jarige keuzeheer wordt zowel in verband gebracht met het hoofdtrainerschap van Ajax als dat van PSV. Een foto van de trainer maakte donderdagavond al veel tongen los op Twitter. Bosz werd toen op beeld vastgelegd terwijl hij langs restaurant Mount Everest in Eindhoven liep. Dit zou zijn gegaan om een privé-afspraak, maar volgens gerenommeerde media is Bosz wel topkandidaat bij de Eindhovenaren.

Mocht PSV er daadwerkelijk in slagen om Bosz te strikken, kiest het volgens journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad voor een 'avontuurlijker profiel'. "De club denkt met hem attractief en aanvallend spel te kunnen garanderen. PSV heeft wel trek in een coach met een iets avontuurlijker profiel en tegelijkertijd een man met veel ervaring, die de selectie een oppepper kan geven", aldus Elfrink. Een uitdaging bij een mogelijk akkoord tussen Bosz en PSV wordt de aanvallende speelstijl die de trainer hanteert. De defensie bleek in het afgelopen seizoen de grote achilleshiel van de Eindhovenaren.

PSV heeft meer ijzers in het vuur, maar duidelijk is dat Bosz topkandidaat nummer één is. Beide partijen zouden inmiddels al meerdere malen met elkaar hebben gesproken. Indien PSV en Bosz het eens worden over een dienstverband, kan de oefenmeester mogelijk Rob Maas meenemen als assistent. Maas was als jeugdspeler jarenlang verbonden aan PSV, waarna hij via FC Eindhoven doorbrak.

Bosz was eerder trainer bij Heracles Almelo, Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen. en Lyon. Bij PSV kan hij de uitdaging aangaan om voor het eerst in zijn trainerscarrière landskampioen te worden. PSV eindigde het seizoen 2022/23 als tweede en is daardoor verzekerd van een ticket voor de derde voorronde van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, nou schrijf maar vast op dat Peter zijn eerste prijs/ landskampioenschap gaat winnen met Psv. Kan niet anders, gezien de misperen die Ajax maakt op technisch gebied, zal het laten lopen van hem ook wel eentje worden die keihard ik het gezicht terug gaat komen

4 juni 2023 om 09:26

Hoezo? Peter wil ander voetbal spelen dna Psv ooit heeft laten zien. En dan zal hij precies bij psv zijn eerste prijs pakken

4 juni 2023 om 10:00

Liever ander voetbal dan het voetbal waar de PSV fans het afgelopen jaar naar hebben moeten kijken want dat was echt helemaal niks. Verder is natuurlijk het feit dat psv nooit zo heeft gespeeld niet echt relevant. De basis gaat volgend seizoen misschien wel voor meer dan 50 procent anders zijn dan dit seizoen en als je dit vergelijkt met de selectie van 3 jaar geleden zal het 100 procent zijn. Feit is dat psv snel Bosz moet aanstellen en spelers moet halen die zijn spelletje snappen op cruciale posities (Cv, cvm, vleugels) zoals bijvoorbeeld ten Hag ook deed met Martinez voor de verdediging en Antony voor de aanval. Zo krijg je de rest van de spelers mee en kan je het sneller erin slijpen. Aangezien Rik Elfrink en Marco timmer tegenwoordig ook meer een doorgeefluik zijn van de directie van PSV voor wat ze naar de media willen lekken en nooit meer met "scoops" komen, kan je eigenlijk er wel al zeker van zijn dat Bosz een van de aankomende dagen wordt aangesteld als trainer.

4 juni 2023 om 11:16

Bij Feyenoord hebben we ook al decennia niet meer aanvallend en hoge druk voetbal gespeeld, totdat daar twee jaar geleden Arne Slot was.

Bevalt best goed kan ik zeggen.

4 juni 2023 om 11:27

@rombomcu denk ook een spits. Als er een spits is die niet in het systeem van Bosz past, dan is dat de Jong wel. En treur eer eerlijk gezegd niet om. Hoe RvN de laatste weken met non voetballers als Til en de Jong samen heeft laten spelen, is voor mij nog steeds onbegrijpelijk.

4 juni 2023 om 11:58

DNA van Psv is zogenaamd countervoetbal, DNA van Feyenoord werkvoetbal en van Ajax totaalvoetbal. De grondlegger van totaalvoetbal is in mijn ogen Ernst Happel. En waar was hij trainer en met welke club veroverde hij als eerste de Europacup met de grote oren? Vervolgens veroverde Ajax Europa met het kopiëren van deze speelstijl en maakte Oranje vervolgens furore op het WK volgend op al deze successen. Dat de Rotterdamse supporter niet houdt van rollen bollen op het veld terwijl er niks aan de hand is, heeft niks te maken met het soort voetbal waar men van houdt. Geen praatjes, niet aanstellen, gewoon voetballen is niet per definitie werkvoetbal. Dat de media Feyenoord associeert met havenarbeiders en niet verder kijkt dan hun neus lang is, is hun keuze.

Hetzelfde geldt voor Psv. Psv heeft inderdaad haar grootste successen bereikt op een meer Europese manier van spelen. Is totaalvoetbal de bal 20 a 30x overspelen naar elkaar terwijl je amper over de middellijn komt? Of is totaalvoetbal zo snel mogelijk laag over de grond de vijandelijke 16 bereiken. Totaalvoetbal is in ieder geval opbouwen van achteruit. Vroeger met het doorschuiven van een CV naar het middenveld. Tegenwoordig met opkomende backs en soms een doorschuivende CV.. Max, Dumfries, Pieters, noem ze maar op. Allemaal backs die veel opkomen.

Persoonlijk denk ik dat Ron Jans de ideale trainer voor PSV is en Peter Bosz idd beter past bij Ajax. Maar dat heeft meer met bougondisch vs randstad te maken.

4 juni 2023 om 09:29

Denk ook dat PSV hier goed aan doet en dat Bosz met PSV hoge ogen gaat gooien. Van mislukken word je beter. Iedereen wil alleen maar iemand die gewonnen heeft en prijzen heeft gepakt maar verliezen is veel leerzamer. Ook Bosz ontwikkelt zich. We hebben iemand nodig met een sterke visie. Nu nog de juiste spelers

4 juni 2023 om 09:58

Spijker op zijn kop, sterke argumentatie! Eindelijk gaat Psv voor de juiste trainer in jaren, ik kijk er naar uit!

4 juni 2023 om 10:28

Het argument dat hij niks gewonnen heeft is gewoon een slap excuus om hem af te schrijven..Met Ajax heeft hij mooie dingen laten zien. Hij heeft de deksel op zijn neus gehad, omdat hij geen plan B had, maar dat zijn momenten waar je van leert. Bosz is een prima trainer, en wil mooi voetbal spelen. Alleen zal team volledig op de schop moeten, behalve Simons heb je niet echt spelers die het soort voetbal van Bosz in zich heeft. Ook benieuwd hoe hij Luuk hier in gaat passen, is totaal geen afjager en beheerst het tikkie takka totaal niet. Bosz en PSV is een interessante match, of het faald compleet of het wordt een giga win.

4 juni 2023 om 10:50

De vraag is of Bosz er van geleerd heeft. Ook bij Dortmund, Leverkussen en Lyon had hij geen plan b. Het niet halen van prijzen is het probleem niet. Wel dat hij uiteindelijk overal en altijd (op het hoogste niveau) tactisch overklast werd.

4 juni 2023 om 09:35

Dit wordt win-win-win. Win voor de Eredivisie want zijn spel is leuker om naar te kijken dan de huidige spelwijze. Win voor PSV want door zijn spelwijze leveren spelers meer op. Win voor Ajax en Feyenoord want zij hebben een concurrent minder voor het kampioenschap.

4 juni 2023 om 09:41

Zet Peter Bosz 3 jaar bij Ajax en hij gaat ook best wel een prijs pakken. Heeft niets met misperen te maken. Niet alles wat Ajax doet is falen op technisch gebied. We hebben een paar jaar gehad dat (bijna) alles raak was op gebied van spelers aantrekken en keuzes maken. Dat kan niet altijd zo zijn. Als het echt zo makkelijk zou zijn dan had elke club succes gehad.

4 juni 2023 om 09:44

Het laten lopen van Bosz is een van de weinige logische keuzes dat ze bij Ajax hebben gemaakt de laatste tijd.

4 juni 2023 om 09:45

Allang blij dat hij dan in elk geval niet naar Ajax komt.

4 juni 2023 om 10:24

Mwah vind ik overdreven. Ik denk dat PSV en Ajax supporters hem prima zouden pruimen, maar dat ze er allebei ook niet wakker van liggen dat hij niet komt.

4 juni 2023 om 09:47

Ajax-fans zien hem graag komen, maar krijgen hem niet. Ik als PSV-fan zie hem niet zitten en dan zul je zien dat hij dadelijk naar PSV gaat. Een coach krijgt altijd alle steun, maar ik vind persoonlijk dat hij naïef speelt. Ik heb Lyon niet zien spelen, dus hopelijk is hij wat realistischer geworden.

4 juni 2023 om 09:52

Ik denk dat het 50-50 is betreft de Ajacieden die hem graag zien komen. Misschien zelfs meer niet dan wel.

4 juni 2023 om 09:49

Een ding is duidelijk. Zowel Ajax en PSV moeten niet te lang treuzelen met het vastleggen van een trainer. Voor je het weet begint de voorbereiding alweer. Is Fred Rutten niet beter voor psv?

4 juni 2023 om 09:55

Dan zal hij Feyenoord moeten gaan trainen

4 juni 2023 om 10:09

Ajax zit enorm te slapen. Peter Bosz is gewoon de beste keuze voor Ajax.
En straks zit hij bij PSV en wordt daar gewoon kampioen mee.
Kom op Ajax schiet ff op met het aantrekken van Bosz svp.

4 juni 2023 om 10:09

@inke
Totaal met je eens. Wij lopen nu achter een Noorse Viking aan die nog even zijn opties afweegt en veel geld vraagt. Geen speld tussen te krijgen.

Van PSV een goede keuze. Een ander soort voetbal een keer lijkt mij ook wel erg prettig en dat hij nooit prijzen zou kunnen pakken is onzin

4 juni 2023 om 10:22

@hansje, het niet winnen van prijzen heb ik nooit als argument gebruikt. Sowieso lastig in een competitie met PSG en Bayern, alhoewel niet kampioen worden met Ajax ik toentertijd erg slecht vond.
Hetgeen waar ik tegenaan loop is dat Bosz altijd hetzelfde doet. Dat gaat even goed, maar zijn tactiek is makkelijk te kraken, tegenstanders zetten hem vast. Daar heeft Bosz dan weer geen antwoord op, lijkt geen plan b te hebben. Hetzelfde patroon zag je bij Dortmund, Leverkussen en Lyon. De resultaten worden steeds slechter, hij kan het niet doorbreken met een 7e/8e plek als resultaat. Geen kampioen worden met die clubs is geen schande, maar geen Europees voetbal voor het eerst in tig jaren met Lyon is dat wel.

4 juni 2023 om 11:11

Maar je verhaal wat Ajax betreft klopt niet. Ajax begon juist waardeloos met Bosz, uitschakeling Rostov, verlies thuis van Willemii en gelijk tegen Roda, ook thuis.
In januari had Ajax ook even een iets mindere periode en de eerste ronde overleven in de EL na de winterstop gaf ook weinig hoop. Maar daarna werd het beter en Ajax dichtte het gat tot 1 punt, ook vanwege de EL heeft Ajax de titel niet gehaald. Zie de wedstrijd na Schalke, verlenging met 10 man die Ajax daardoor verloor van PSV. Dus spel werd alleen maar beter.

Dat plan B met ik met je eens. Maar daar kon hij weinig aan doen. De alom volprezen overmars had ook steken laten vallen waardoor plan B ook niet erg mogelijk was. Zelfde type spelers.

4 juni 2023 om 12:17

Ik wil gewoon een buitenlandse coach. Iemand die anders denkt.
Vond psv ook goed onder Rodger spelen. Vandaar dat ik hoop op een nieuwe wind. Niet weer een ex coach doe s creatief.
Bosz en psv zal ook prima kunnen werken mits ze de juiste spelers aantrekken. Alleen Xavi, Patrick en Joey spelen zijn type voetbal. Misschien Anwar ook wel

4 juni 2023 om 12:17

In mijn reactie gaf ik slechts een beknopte samenvatting. Al eens heb ik hier op het forum benoemt dat het eerst een half jaar duurde voordat het begon te lopen (ook dit patroon zie je bij sommige van zijn clubs). Opzich ook niet erg als je een nieuw tactiek er in brengt. Automatismen hebben tijd nodig. Het zag er veelbelovend uit, totdat men doorhad hoe het te bestrijden.

Dat Ajax door Europees voetbal de titel misliep vind ik een drogreden. Ambitie was CL en dat werd niet gehaald, dus ze speelden al een niveau lager dan gewenst. En de selectie was vele malen sterker dan dat van Feyenoord. Dit is ook iets wat je bij Ajax mag verwachten.

Plan b ontbrak niet alleen bij Ajax, maar ook bij Dortmund, Leverkussen en Lyon. Ook daar heeft hij immers ff leuk gepresteerd, totdat dus men hem doorhad. Dat is in mijn ogen geen toeval.

4 juni 2023 om 16:42

Boscagli en Teze (centraal achterin) ook wel spelers voor Bosz voetbal.

4 juni 2023 om 18:25

Boscagli was ik vergeten hij uiteraard ook. Mooie voetballer

4 juni 2023 om 10:10

Ik vind Bosz een prima trainer, maar ben blij dat Ajax hem niet neemt. Kamikaze voetbal en Ajax heeft niet zo'n goede verdediging als toen, waar je van op aan kunt en om eventuele schade te herstellen. Daarnaast heeft hij ook niet echt laten zien zijn speelstijl enigszins te kunnen aanpassen om ook nog eens resultaten in betere competities te kunnen behalen. Eén visie, opzich goed, maar soms moet je je ook op details kunnen aanpassen, zoals Ten Hag dat bijvoorbeeld wel doet. Dat gezegd hebbende ben ik ook bang dat hij voor PSV niet een geschikte trainer is. Ik moet een beetje denken aan psv onder Schmidt. Ik vond het nog niet zo slecht en ik vond psv leuker om naar te kijken dan daarvoor, maar het leek toch niet echt bij de club te passen. Desalniettemin leuk voor de competitie, wat dat betreft dikke prima. 3 of 4 clubs die weer gaan strijden om het kampioenschap!

4 juni 2023 om 10:10

Gaat knap 2e worden achter feyenoord denk ik.

4 juni 2023 om 10:34

Ik schrijf het wel op want kampioen schap gaat alleen maar tussen PSV en Ajax!
Lekker hoor gaat gelukkig weer beginnen!

4 juni 2023 om 11:23

Glazen bol? Ik heb vetrouwen in Sven. Laten we eerst maar eens afwachten.

4 juni 2023 om 11:56

Van Van Bommel naar Schmidt, van Schmidt naar Van Nistelrooij en van Van Nistelrooij weer naar Bosz. Dat is zwalken in je beleid met de hoofdletter Z. Schmidt is een toptrainer, maar wel een met een duidelijke visie die een bepaald type spelers nodig heeft om zijn spelconcept uit te kunnen voeren. Spelers die in de eerste plaats topfit zijn. En wat deed men bij PSV? Men zadelde hem op met notoire brekebeentjes als Gã¶tze, Prã¶pper en Van Ginkel, die amper in staat waren om dde 90 minuten vol te maken, laat staan meerdere wedstrijden achter elkaar te spelen met een hoge intensiteit. Daarmee was het project-Schmidt gedoemd te mislukken.

PSV speelt normaliter reactievoetbal, is daar heel bedreven in en heeft daar doorgaans ook de geschikte spelers voor. Bosz laat zijn ploegen met 40 meter in de rug spelen en dat staat haaks op wat de spelers van PSV gewend zijn en waar ze goed in zijn. Bij Ajax is men dat gewend, dat wordt spelers al vanaf de jeugd aangeleerd en desalniettemin had Bosz meer dan een half seizoen nodig om de puzzel te leggen. En stond toen al op zo'n grote afstand van koploper Feyenoord dat die achterstand achterstand achteraf niet meer bleek goed te maken, ook al kwam zijn ploeg nog heel dichtbij.

Het grootste probleem van Bosz is echter dat hij maar éã©n kunstje beheerst en niet in staat is om een antwoord te vinden als de tegenstander zich tactisch instelt op zijn manier van spelen. Zodra die tegenstander een bonkige spits in de punt van de aanval zet en de lange bal gaat hanteren, komen zijn ploegen bijna gegarandeerd in problemen omdat hij daar geen antwoord op heeft. Het voetbal dat Bosz zijn ploegen laat spelen, is vaak oogstrelend mooi, maar o zo voorspelbaar en kwetsbaar. Bovendien heeft hij voor de uitvoering ervan net als Schmidt een bepaald type spelers nodig die PSV niet heeft.

Om het spelconcept van Bosz te kunnen uitvoeren, zal PSV een bijna geheel nieuwe selectie moeten samenstellen terwijl de ploeg over een kleine 7 weken al de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het seizoen moet gaan spelen om zich te plaatsen voor de poulefase van de CL. Ga er maar aan staan! Dat is een monsterlijke en wellicht onmogelijke klus.

4 juni 2023 om 11:59

Want Peter Bosz is op dit moment de enige haalbare trainer die Ajax aan prijzen kan helpen? Als dat zo was geweest, had je dit bericht nu niet hoeven schrijven, want dan had Peter Bosz al wel prijzen gewonnen, in zijn eerste periode bij Ajax....

4 juni 2023 om 12:21

Ik trek dit nieuws ook niet zo goed. Begrijp echt niet dat wij Bosz niet al lang hebben aangesteld.

4 juni 2023 om 17:59

Ben wel blij met zijn komst. Verzorgd en vooral goed voetbal willen we zien. Maar wel met resultaat uiteraard. De eerste officiele wedstrijd is om de Fruitschaal, dus kan Bosz gelijk een prijs pakken.

Leuk aanvallend voetbal om er vervolgens naïef te worden uitgecounterd. Classic Bosz.

4 juni 2023 om 09:25

Je praat over 6 jaar geleden, Bosz zal toch wel wat wijzer zijn geworden? Daarnaast speelt Jordan Teze volgend jaar weer centraal in de defensie met een kompaan, dus heeft hij een stabiele defensie om op te bouwen 😉

Zit hier trouwens even statistieken te bekijken en we waren dit jaar ongeslagen in de Europa League met Teze als CV.

4 juni 2023 om 09:27

PSV en stabiele defensie, ik zie het niet zo snel gebeuren

4 juni 2023 om 09:27

Waag het te betwijfelen. Hij was naar eigen zeggen altijd te koppig om aanpassingen aan zijn systeem te doen. Denk niet dat hij dat nu dan wel ineens zal doen.

4 juni 2023 om 09:44

Aangezien hij 3x achter elkaar is ontslagen in het buitenland zou je kunnen zeggen dat hij nog steeds dezelfde fouten maakt. Heeft iig niet laten zien geleerd te hebben.

4 juni 2023 om 09:48

Teze is tactisch echt heel zwak. Stapt op verkeerde momenten door en laat veel ruimte voor de steekpass op de linksbuiten van de tegenstander. Ik ben er geen fan van. Ik hoop dat we van achteruit gaan bouwen. Eerst de defensie in orde krijgen.

4 juni 2023 om 09:56

Zo veel goals kreeg hij bij Ajax niet tegen. Als je het vergelijkt met zijn collega trainers de laatste jaren.

4 juni 2023 om 10:02

Jorn helemaal waar, dat gezeik is onderbuikgevoel. Ik had hem graag weer bij Ajax gezien.

4 juni 2023 om 10:09

@Sulejmani,

Maar op basis waarvan dan? We zijn het vaak eens dus hier ben ik dan oprecht wel benieuwd naar.

Ja, ook ik had hem na dit seizoen welkom geheten. Eindelijk weer aanvallend voetbal, met plezier naar het stadion, met plezier naar Ajax. Eindelijk. Na dit rampjaar. Maar als ik dan wat verder kijk lig ik hier niet per se wakker van. Als het loopt is het geweldig en als hij daadwerkelijk begint te lopen twijfel ik er niet aan dat PSV veelvuldig wedstrijden dik gaat winnen. Zijn achilleshiel is echter al zijn gehele carrière de restverdediging. Als zijn ploeg met veel man voor de bal staat ontstaat er constant een man meer situatie in de counter van de tegenstander. Ik had hem daar graag een aanpassing aan zien doen maar hij heeft zelfs meervoudig aangegeven hier niks in te zien. Dan zie ik liever een andere trainer.

4 juni 2023 om 10:11

Dat is dus het probleem van Bosz lijkt het.. in 6 jaar tijd lijkt hij dus juist niet wijzer geworden gezien zijn prestaties bij de clubs na Ajax.

4 juni 2023 om 11:24

Totaal met je eens Sulejmanii, maar gek genoeg gaan velen nu voor een Noorman omdat die het zo geweldig deed in een amateur competitie en wellicht niet eens komt omdat hij de kat nog even uit de boom kijkt. Benieuwd hoe de rest verdediging van Bodo is trouwens.

Zou voor PSV wel leuk zijn. Die spelen toch meestal met een defensief plan en counteren

4 juni 2023 om 14:05

Tinus klopt, we zijn het vaak eens. Maar een keertje over Bosz niet, omdat ik onder hem op het puntje van mijn stoel zat. En op 1 doelpunt na geen kampioen vond ik dolle pech. Dat was ik wel eens restverdeging is hij te koppig in, maar na Schreuder en Heitinga wil ik weer vermaakt worden.

4 juni 2023 om 14:07

Hans zag afgelopen dagen dat je sceptisch was over Knudsen mocht hij het worden, krijgt hij een eerlijke kans ik sta er open in. Klopt dat is de speelstijl van Psv, daarom past bosz daar niet.

4 juni 2023 om 09:31

Ik vraag me af of een dergelijk systeem te implementeren valt binnen dit PSV. Kan me niet herinneren wanneer zij voor het laatst (structureel) aanvallend, dominant voetbal speelden.

4 juni 2023 om 09:45

Klinkt een beetje zoals Heitinga. Kan mij nog Groningen uit herinneren waarbij Ajax bij een voorsprong naïef volle bak bleef drukken en het vervolgens helemaal open lag in de counters waar ook direct de 1-1 uit kwam. Nog nooit een team meegemaakt die er bij een voorsprong zo makkelijk uitgecounterd werd. Dan was Bosz in zijn Ajax periode een verademing hierbij.

Enorme verrassing! Bosz loopt al een dag of 3 de hele dag rond in Eindhoven haha. Voor Bosz ook wel een soort laatste kans denk ik. Dortmund en Lyon waren geen doorslaande successen. Als hij nu ook na een jaar bij PSV weer op straat zou staan zonder prijzen of andere successen dan is zijn trainerscarriere ook wel zo'n beetje voorbij denk ik. Buiten een avontuur in een Midden oosten of China oid.

4 juni 2023 om 09:28

Hij biedt zich aan bij Ajax, wordt naar Feyenoord gepraat en tekent bij PSV.
Welkom in de voetbalwereld. 😂

Toch denk ik dat jullie blij kunnen zijn met hem als trainer. Indien Ajax Knutsen vastlegt wordt het een interessante strijd bovenin tussen Slot, Bosz en Knutsen.

4 juni 2023 om 09:34

Gewoon een keurige schijnbeweging van Bosz 😉. Ik ben zelf eigenlijk meer benieuwd naar de transferzomer dan naar de trainer. Of het nou Bosz, Cocu, Marsch of wie dan ook werd, voor een gedeelte zijn ze ook maar afhankelijk van de spelers die ze krijgen. Elke speler kun je tot op zekere hoogte wel een systeem aanleren in een voorbereiding maar als een speler van zichzelf niet genoeg kwaliteiten heeft houdt het op.

4 juni 2023 om 09:36

Hahaha...je hebt helemaal gelijk. Ik vind het geen gek idee om Bosz naar PSV te halen. Ben zelf niet zo van de buitenlandse trainers. Lang geleden dat het echt structureel geslaagd is.

4 juni 2023 om 09:58

Zeker, ja kan zeggen wat je wil, maar is een van de weinige trainers die een elftal echt naar z'n hand kan zetten.

4 juni 2023 om 10:13

@Fossen uiteraard is de transferzomer belangrijk daar vooral jullie verdediging een upgrade kan gebruiken. Maar je zag het dit jaar bij Feyenoord als goed voorbeeld en Ajax als minder voorbeeld wat voor invloed een trainer kan hebben op een spelersgroep.

PSV heeft een prima keeper, het middenveld staat ook stabiel (zelfs als Sangaré vertrekt) en de aanval is oké. Met een nieuw defensief hart, een RB en een wingers op rechts ben je al een heel eind.

Hoe denk je over De Jong? Vervangen volgend seizoen of nog één jaar door?

4 juni 2023 om 10:27

De Jong uiteraard behouden, maar niet per definitie als eerste spits. Heb af en toe beetje haat liefde verhouding met hem bij PSV haha, maar afgelopen seizoen hebben we wel weer kunnen zien hoe belangrijk hij kan zien als hij fit is en in vorm. Maar uit vorm kan hij zo weinig dat we echt een gelijkwaardige concurrent moeten halen. Dat geeft je trainer ook meer opties qua speelwijze.

4 juni 2023 om 10:33

Hoop nog steeds dat jullie Pepi voor onze neus wegkapen. Goeie spits, maar vind hem veel te duur.

Heb zelf niks met De Jong en dat komt niet door zijn uitstraling zoals zovelen, dat vind ik namelijk allerminst meevallen. Ik vind hem vooral gewoon super wisselvallig en de meest simpele kansen missen. Maar daarom vroeg ik ook jouw mening als PSV supporter.

Hoop vooral dat jullie volgend seizoen weer met een echte vooruitgeschoven middenvelder gaan spelen en dat Xavi deze rol dan gaat invullen ipv Til. Wat een armoe is dat zeg.

4 juni 2023 om 09:32

Hahah, zit al 3 dagen frietjes Krieg naar binnen te werken in de Imbiss van Götze daar...

4 juni 2023 om 09:41

Deze gedachte had ik ook. Denk wel dat het een match wordt mits PSV gaat investeren in extra verdedigers op cv. Dat is wel nodig geloof ik en een gelijkwaardige spits als luuk. Twijfel of hij een heel seizoen heel blijft en levert.

4 juni 2023 om 10:26

Wel een ‘gewaagde’ keuze, van zowel Bosz als PSV. De selectie zal echt flink op de schop moeten wil je het spel van Bosz spelen. Ben benieuwd!

4 juni 2023 om 10:32

Nouja, die selectie ging sowieso wel op de schop dus dat komt goed uit 😁

Bosz naar psv. Knutsen naar Ajax. Dat zal het gaan worden denk ik. Slot bij Feyenoord. Het beloofd in ieder geval aantrekkelijk voetbalseizoen te worden met deze trainers.

Dit was volgens mij al een tijdje bekend.
Ben wel benieuwd, Bosz wilt niet typische Psv voetbal spelen.

Ik vind juist Bosz niet passen bij Psv. Psv speelt nooit flitsend en aanvallend voetbal zoals Bosz zou willen. Maar interessant om te zien

4 juni 2023 om 09:28

Dat zij men van Feyenoord ook, maar onder Slot wordt het steeds mooier om te zien en als Feyenoorder geen slechte verandering.

4 juni 2023 om 09:31

Mwoah. Slot staat niet voor extreem aanvallend voetval toch? Em bij feyenoord spelen ze altijf aamvallender dan bij psv

4 juni 2023 om 09:55

Ik vind Slot en Bosz totaal niet te vergelijken. Bosz speelt over het algemeen opportunistisch waardoor het vaak mooi voetbal is maar als het mis gaat dan gaat het (vaak) ook goed mis.

Slot speelt verzorgd voetbal en zorgt er uitstekend voor dat het elftal in balans is. Hij zorgt ervoor dat het team moeilijk te verslaan is maar wint ook relatief weinig wedstrijden met hele grote cijfers (in vergelijking met Bosz bij Ajax).

4 juni 2023 om 09:56

Hoe zou je het vastzetten van een tegenstander bij de eigen 16 dan betitelen?

4 juni 2023 om 10:07

@HijNiet! Ik vermoed dat jouw reactie niet naar mij maar naar de reactie daarboven gericht is.

Los daarvan betekent hoog druk zetten niet (per definitie) aanvallend voetbal. Het vastzetten zegt iets over de manier van verdedigen, niet over de manier van aanvallen.

4 juni 2023 om 09:47

Onder Schmidt heeft PSV anders exact het voetbal laten zien dat Bosz beoogt te spelen. Voetbal van achteruit, veel verticale passing, extreem hoog druk zetten bij balverlies, grote delen van wedstrijden dominant maar fases van wedstrijden totaal uit elkaar stortend door gebrek aan defensieve organisatie. Mensen willen graag de claim in stand houden dat PSV alleen maar countervoetbal speelt, maar dan hebben ze in de Schmidt-jaren lopen slapen. Bosz zou een voortzetting zijn van de lijn Schmidt. En met spelers die het plan wél kunnen uitvoeren kan dat best eens een succes worden, al moet er dan wel het nodige gebeuren op transfergebied

4 juni 2023 om 10:05

Eens altijd op safe, alles dichthouden en counteren. Zoals onder Cocu, 0 aanvallende en avontuurlijke intenties.

Prima denk ik ik weet ook niet meer welke trainer geschikt is voor de functie..

Ik snap het wel, bij Ajax willen ze hem alleen als ze geen andere kunnen vinden en bij ons is hij de ideale kandidaat. Snel aanstellen!

4 juni 2023 om 09:27

Tis meer omdat ze niemand anders weten. Hij past totaal niet bij psv. Nu moeten ze de hele selectie veranderen

4 juni 2023 om 09:29

'Nu moeten ze de hele selectie veranderen'. Scheelt dat er een transferzomer aankomt. Buiten dat, laten we niet overdrijven. Het is niet dat alle benen verstrikt raken omdat spelers een ander systeem aan moeten leren. Daar heb je een voorbereiding voor. Spelers hebben niet maar 1 programma in hun hoofd en speelden voordat ze naar PSV kwamen ook niet allemaal hetzelfde he. Bovendien stond er sowieso al een vrij grote schoonmaak op de planning (alweer) dus nieuwe spelers kwamen er sowieso.

4 juni 2023 om 10:03

Waarom denken mensen toch dat voetballers allemaal een "one trick pony" zijn. Zou ook erg simpel geredeneerd zijn als ze niet kunnen bijleren.

4 juni 2023 om 10:05

Spelers zijn onder Schmidt bovendien ook wel wat gewend qua drukzetten. Totaal nieuw is het dus ook niet.

4 juni 2023 om 09:27

Serieuze vraag. Hoezo ideaal? Hij heeft voetbal voor ogen wat ik Psv al 10-15 jaar niet heb zien spelen?

4 juni 2023 om 09:31

Slot kon Feyenoord toch ook omtunen binnen een jaar?

4 juni 2023 om 10:08

Pieterpost die Feyenoorders zijn nooit tegen aanvallend en avontuurlijk voetbal geweest, in Eindhoven heb ik dat nooit gezien. Altijd verdedigend, en dan met een mooie counter potjes beslissend. Maar zoals Bosz opteert mooi aanvallend en avontuurlijk voetbal, is een cultuurshock lijkt me.

4 juni 2023 om 10:25

Mja dat zijn wij denk ik ook niet alleen hebben we nooit echt zo gespeeld. En ja wat is aanvallend en avontuurlijk? Er komen toch vele mooie aanvallers uit Eindhoven, misschien wel meer dan uit Amsterdam (daar zullen de meningen over verschillen). Een mooie counter kan ook mooi zijn neem Sneijder-Robben 1-5 Spanje. Het zal zeker wennen worden, maar ja vind het wel een gokje waard. Ook ik heb genoten van Ajax toentertijd. En tja wat betreft Feyenoord die hunkerden gewoon naar succes, dat het toevallig met mooi voetbal is tja. Gevaar is nu wel dat ze helemaal afhankelijk zijn van Slot.

4 juni 2023 om 14:14

Pieterpost afgelopen jaar was het niets bij ons, maar de speelstijl onder Ten Hag en Bosz doel ik op. Dat was een legendarische counter van Sneijder en Robben kippenvel nog altijd. Wat meer risico en minder defensief zeker thuis, dat mag wel vind ik dat mis ik altijd bij Psv. Die tijd met Gomes en Alex was wel genieten.. 🥰 Voor Fey gaat het lastiger worden na Slot.

Weet niet of hij geweldig past in Eindhoven maar we gaan het zien. Een ervaren trainer na een reeks beginnelingen is geen slecht idee. Ook wel een stok achter de deur voor Earnest Stewart. Met de huidige selectie kun je geen dominant voetbal spelen dus er zal gericht versterkt moeten worden. Tenzij Bosz dit keer voor een countertactiek gaat kiezen.

4 juni 2023 om 09:26

Herr Schmidt zou ik geen beginneling willen noemen...hahaha...maar je hint op Ruud en Mark natuurlijk.

Ik den niet dat Bosz de juiste man voor PSV is. PSV heeft een tactisch meesterbrein nodig.

Peter bosz naar psv? Dat hoop ik niet. Met zijn naïeve aanvallende gedachte en onze zwakke verdediging staat dat garant voor een hoop tegengoals.

4 juni 2023 om 09:39

Ga er toch wel van uit dat er genoeg spelers gaan vertrekken uit de achterhoede

4 juni 2023 om 10:58

Wat er vertrekt ben ik niet bang voor, eerder wat er komt maakt me angstig.

Crucialer is of Simons blijft. Als hij gaat is de angel uit het spel van PSV. Dan houdt je alleen middelmaat over. Met dat materiaal kan de beste trainer geen kampioen worden.

4 juni 2023 om 09:27

Als Simons vertrekt naar Arsenal dan zullen er 40+ miljoen binnenkomen. Samen met de transfersommen van Sangare en Gakpo is er dan voldoende budget om het elftal op meerdere plaatsen te versterken. Nu hing het vaak op 1 persoon. Dan zijn er meerdere sterke spelers.

4 juni 2023 om 09:30

Als PSV te hoog in de boom gaat zitten met de vraagprijs, dan gaat Arsenal wel via PSG. Betalen ze PSG 25 en dan verdienen ze in Parijs 13 miljoen met 2 handtekeningen.

4 juni 2023 om 09:51

Dat is al in de clausule uitgesloten. Als hij naar PSG gaat dan mag hij daarna niet meteen verhuurd of verkocht worden.

4 juni 2023 om 10:04

Ik zou me eerst even inlezen voor je zomaar dingen roept. Wat jij beweerd kan (gelukkig) niet.

4 juni 2023 om 10:57

@Heuvel 1974
Vreemd verhaal. Als PSV 40 mil verlangt voor Xavi, waarom zou PSG hem voor wenig ophalen en dan voor slechts 25 verkopen? Ze kunnen zelfs nog meer vragen voor dan een 'PSG speler' toch?

4 juni 2023 om 14:06

Dat kan zeker. Maar zoals hierboven al gezegd is het ondervangen in de clausule(had ik nog niks van vernomen. Maar geloof het gelijk). Maar waarom ze met die 25 miljoen is toch simpel; Snel geld verdienen en een wit voetje halen bij Arsenal om in een latere fase weer eens gebruik van te maken.

Aparte keuze van PSV. Dan moet de selectie ook wel flink op de schop wil je het spel van Bosz gaan spelen.

4 juni 2023 om 10:06

De laatste weken blijkt ook dat er veel mutaties plaat gaan vinden, ongeacht welke trainer er volgend seizoen voor de groep staat.

Wat zitten ze in Amsterdam te slapen zal wat zijn als Bosz prijzen gaat pakken en wij weer niks in Amsterdam

Als Ajax zijnde zou ik hem proberen weg te kapen daar, past in mijn optiek veel beter bij Ajax dan PSV maar goed dat zal toch wel niet gebeuren.. overigens is een ervaren trainer wel nodig bij psv dus in dat opzicht prima keuze.

Prijsvechter-airlines vliegen nu eenmaal op Eindhoven, alleen daarom is Bosz in Eindhoven - zijn geld is bijna op. Geintje natuurlijk, maar ik moet wel wennen aan de combi van de ultra-aanvallende Bosz met dat traditioneel verzorgde PSV. Maar goed, aanvankelijk zag ik ook geen heil in Feyenoord en Slot en moet je eens kijken hoe anders dat is afgelopen.

Neeeeeeee
Denk dat ik 1 van de weinige ben die dit niet ziet zitten pffff

Geef WIM JONK gewoon de kans

4 juni 2023 om 10:08

Ik vind Bosch een prima keuze, al ben ik ook wel benieuwd naar een Jonk of Jans. Ik denk dat we aankomend seizoen sowieso een goede trainer voor de groep hebben staan.

Overschatte trainer. Altijd maar aanvallend spelen, ook tegen betere teams wat haast nooit goed uitpakt

Gelukkig komt hij niet naar ajax. Kamikazevoetbal is leuk om maar te kijken, maar levert niet veel op. PSV zal zijn verdediging flink moeten versterken, anders zal het iedere wedstrijd een casino uitslag worden.

Afgelopen 4 seizoenen 2de geworden (het coronaseizoen daargelaten)... gaat Bosz deze trend doorzetten! Hij lijkt me er wel de trainer voor.

Ik zit persoonlijk niet bepaald op Bosz te wachten... risico voetbal met een hele beperkte houdbaarheid...
Maar wie weet.

Zou een uitstekende keuze zijn voor PSV, al komt er wel meteen een soort van cultuuromslag dan. Dat Bosz voetbal is natuurlijk alles wat PSV nooit doet. Fel pressie spel, de bal willen hebben en tegenstanders omver willen blazen is normaliter niet de PSV manier, die door de jaren heen liever reactievoetbal spelen.

4 juni 2023 om 10:04

Heb je de twee jaar Schmidt gemist? Dat was ook veel pressievoetbal en een heel ander spelletje dan onder Cocu en van Bommel

4 juni 2023 om 10:25

En hoe heeft dat uitgepakt voor PSV?
Overigens is de stijl van Schmidt nog wel een light versie van Peter Bosz.

4 juni 2023 om 10:28

Wel goed. Spel was tenminste leuk om naar te kijken

4 juni 2023 om 10:48

Volgens mij was het eerder een totale mismatch als persoon met de club PSV.

En nogmaals, Bosz zou als trainer een prima keuze zijn, maar dan moet je er als club wel voor open staan. Het feit dat je zelf al aangeeft niet op Bosz zit te wachten, geeft al aan dat je niet echt zit te wachten op een spelopvatting zoals hij die heeft.

Het lijkt wel alsof ze bij PSV net zo graag vasthouden aan dat counteridee zoals ze bij Ajax de eindeloze rondo niet kunnen loslaten.

4 juni 2023 om 10:55

Je zag bij Schmidt dat het ook tijd nodig had om wat stabieler te worden, maar aan het einde van de rit was het stond er wel een team wat precies paste bij Schmidt en ook sportief goed presteerde. Scheelde ook maar 2 puntjes of PSV was kampioen geworden onder Schmidt. Helaas koos hij er toen zelf voor om zijn aflopende contract niet te verlengen, maar dat had denk ik meer te maken met de financiële situatie bij PSV. Ze konden afgelopen zomer niet veel investeren en dat was volgens Schmidt wel nodig om echt succesvol te zijn. Dat is inmiddels wel anders na de verkoop van Gakpo en Madueke (+ evt. Guti en Sangaré). Schmidt was anders ook enorm geliefd in de gehele club en de selectie als persoon. Zegt ook wel iets natuurlijk

Dan weet je nu ook waar je als PSV zijnde staat dan. Bosz houdt ze net zo lang aan het lijntje tot dat hij 100% zeker weet of hij wel of geen trainer bij Ajax kan worden. Dat moet PSV ook geen lekker gevoel geven lijkt me.

Ik zie Bosz liever niet komen. Wordt naar mijn mening veel te veel overhyped en heeft buiten het bereiken van de EL finale helemaal niets gepresteerd in zijn trainerscarrieré. Ik hoop veel liever op een buitenlandse trainer zoals een Jesse Marsch. Hopelijk kan Stewart zijn Amerikaanse netwerk gebruiken

4 juni 2023 om 19:01

Van 9e naar 4e plek met Leverkusen? Bekerfinale met Leverkusen en beste 5e ooit in de Bundesliga met Leverkusen? Dat vind ik best netjes op hoog niveau. Ook hoe hij talenten liet doorbreker bij Ajax en bepaalde positiewisselingen die geweldig uitpakten. Bij Dortmund gefaald en Lyon matig.

Als ik supporter van Ajax of Feyenoord was, dan zou ik hopen dat PSV gaat voor Bosz (21 jaar hoofdtrainer, erelijst: 1x kampioen eerste divisie) samen met Rutten (24 jaar hoofdtrainer, erelijst: 1x KNVB Beker)...

Waar komt toch die ontzettend rare Peter Bosz hype vandaan. Heeft het leuk gedaan bij kleinere clubs, 1 jaar Ajax goed laten voetballen en daarna overal ontslagen wegens gebrek aan resultaten (en daarmee bedoel ik geen prijzen). Zijn speelwijze is tactisch zo onvolwassen dat een tegenstander met een beetje kwaliteit dat simpel kan ontregelen en er gebruik van kan maken. Wanneer PSV Bosz aanstelt zijn er een aantal dingen zeker naar mijn mening. Er zullen een aantal spectaculaire wedstrijden volgen waar de fans heel blij van worden. Er zullen een aantal spectaculaire wedstrijden komen waarbij de fans zwaar gefrustreerd zijn door de naïviteit. En tot slot, over 1,5 jaar kun je weer opnieuw naar een trainer zoeken want dan is iedereen hem zat. Vind Bosz ook helemaal niet bij PSV passen. Het is een trainer met een ongelofelijke hoeveelheid blabla en dat gaat zich tegen hem keren in het Brabantse. En hij heeft zich ook niet ontwikkeld want hij blijft volharden in zijn naïviteit.

4 juni 2023 om 11:23

Wat voor resultaten kan je halen met Lyon en leverkusen dan? Dachten die clubs dat ze kampioen konden worden met bosz dan? Dat hij niet bij psv past dat kan heel Nederland zien

4 juni 2023 om 12:10

Je doet net of Lyon en Leverkusen kleine clubs zijn. Lyon zou in Frankrijk de topfavoriet voor de 2e plaats moeten zijn. Leverkusen moet altijd strijden om Europees voetbal. Dortmund zit in Duitsland in dezelfde situatie als Lyon in Frankrijk. Nergens heeft hij langdurig gepresteerd. Op de korte termijn kan hij best wel wat bewerkstelligen, maar op de lange termijn werkt zijn werkwijze en spelopvatting niet. Maar misschien dat jij denkt dat er andere redenen zijn waarom hij overal ontslagen is. Dan hoor ik die graag.

4 juni 2023 om 19:02

Hij haalde ook elk jaar Europees met Leverkusen.

Zou een goede keuze zijn.
Voor het aantrekkelijke voetbal maar ook waarschijnlijk de rancune naar Amsterdam omdat ze niet eens de moeite namen om met hem te praten. 1 kanttekening er zal wel wat aan de verdediging gedaan moeten worden met zijn manier van spelen. Simons zou een jaartje langer moeten blijven want door Peter Bosz zal hij een nog completere speler worden.

4 juni 2023 om 11:20

Goede keuze? Bosz past totaal niet bij psv. Dit gaat ze miljoenen kosten om de selectie zo te krijgen dat ze zijn voetbal kunnen spelen. En die CL…die ga je niet halen als je net in de beginperiode van zijn visie staat. Daar weten wij alles van.
Ik denk dat ze zich in Rotterdam kapot lachen als dit door gaat. In ieder geval 1 directe concurrent minder. Nu de andere nog afwachten

Gaat natuurlijk nooit gebeuren , maar zou toch graag ooit willen horen bijv van de TD waarom ze hem niet hebben vastgelegd, helemaal nu ook vd Sar weg is.

Wat weinig fantasie hebben ze toch. Probeer eens wat nieuws, een frisse niet Hollandse naam.

4 juni 2023 om 12:41

"probeer eens wat nieuws"? Heb je de afgelopen jaren onder Schmidt gemist?

Ik snap de visie van psv niet echt.. je v
Gaat van v bommel naar schmidt, dan v nistelrooy en nu bosz?? Dat zijn allemaal trainers met een hele andere visie. Wat is de visie van psv?

4 juni 2023 om 11:58

Een manier en coach zoeken om kampioen te worden.

4 juni 2023 om 12:43

Daar ben ik het wel mee eens. Ik denk dat ze bij PSV verwachten dat er onder van Nistelrooij ook aanvallend gespeeld zou gaan worden. Schmidt en Bosz hebben een soortgelijke spelopvatting.

Pff. Goede zet van PSV! Ajax moet wel met een veel beter iemand aankomen willen ze niet kiezen voor Peter… Gewoon leuk en aanvallend voetbal met hem, misschien soms een beetje eigenwijs. Ik zie PSV meteen weer als titelkandidaat voor aankomend seizoen.

Ik ben zelf nooit overtuigt geweest van Bosz maar laat me graag verrassen. Dus laat het op me afkomen, zonder dat ik aangeef of het een goed of slecht idee is.

Zal wel een hele grote zonde zijn van Ajax, mocht men hem laten gaan. Alsof er al niet genoeg mis gegaan is met allerlei verkeerde keuzes op technische vlak. Als die Knutsen straks opeens ook niet komt, dan sta je daar met een mond vol tanden. Nog altijd verwijt ik - het inmiddels vertrekkende - Van der Sar voor het niet mogelijk maken van de komst van Bosz naar Amsterdam.

Zonder al te theatraal te doen kan ik wel zeggen dat hiermee een voetbaldroom zou uitkomen.
Ik zit al jaren naar zaadvoetbal te kijken bij De Onzen, waar een pass over 5 meter zelden goed is.
Dat kamikaze voetbal van Bosz, daar kan ik echt naar uitkijken! Heerlijk dit. Kom maar op.

Maarrrrr…… PSV moet dan ook spelers kopen die het willen en kunnen uitvoeren. De verdediging moet nu echt potdicht worden en we hebben nog wat lopers nodig.
Haal snel binnen die man!

Mag je de selectie van PSV grondig doorselecteren. Geen enkele speler, behalve Simons, heeft de kwaliteiten om de ideeen van Bosz uit te voeren 🫣

Van afwachtend voetbal naar aanvallend voetbal. De Duitse trainer kreeg de spelers ook niet uit de loopgraven en is bij Benfica wel erg succesvol. Voor die speelstijl van Schmidt en Bosz heb je hele andere spelers voor nodig. Succes alvast in Eindhoven

Dit zal ik wel zeer verrassend vinden aangezien Bosz voetbal wil spelen dat PSV al jaren niet gespeeld heeft. Wel fijn dat die clown van een de Jong dan gaat verdwijnen, want Bosz wil beweeglijke technische spitsen hebben. Aan de andere kant moeten ze niet verwachten dat een kampioenschap er gelijk in zit, want het gaat wel even duren voordat je deze speelstijl in je team geslepen hebt. Helemaal als je al jaren precies op de tegenovergestelde manier speelt als PSV zijnde.

Zou Bosz persoonlijk wel dope vinden, ondanks dat ik niet zeker weet of ie bij PSV past. Het is iig wat anders en hij heeft een herkenbare aanvallende stijl. Tweede word PSV sowieso wel, dus proberen kan altijd haha.

Apart, past niet in de filosofie van PSV, maar wellicht dat hij het daar dusdanig goed doet en met dusdanig leuk voetbal, dat PSV eindelijk eens overtuigd wordt af te stappen van dat counter-/reactievoetbal, dat ze ook in de jeugd gewoon spelen.

Met een mindere verdediging ga je juist collectief hoog drukzetten en compact staan als team, als die verdedigers tenminste snelheid hebben om met ruimte in de rug te verdedigen. Je moet dan zorgen dat je veel eerder en hoger op het veld de bal al veroverd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren