Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez zet vraagteken bij keuze Schreuder: ‘Heeft veertien wedstrijden geduurd’

Laatste update:

Kenneth Perez vraagt zich af waarom het lang heeft geduurd om Francisco Conceição te brengen bij Ajax. De analist van ESPN was tijdens de nabeschouwing van de bekerzege op FC Den Bosch (0-2) opnieuw dolenthousiast over de specifieke kwaliteiten van de twintigjarige Portugees. Perez snapt dan ook niet dat het een hele seizoenshelft heeft geduurd om in te zien dat de diepgang die Conceição heeft Ajax veel kan opleveren.

Hoewel Conceição pas 269 minuten achter zijn naam heeft in de hoofdmacht van Ajax, is Perez al overtuigd van zijn kwaliteiten. “Hij is bedrijvig, handig en rap op de eerste meters. Hij is niet zo groot, dus op de lange afstand zal hij misschien wat snelheid inboeten, maar hij is altijd bezig. De linksback moet altijd alert zijn, want hij gaat wel.” De Deense analist ziet specifieke kwaliteiten bij Conceição. “Hij kan alle kanten op, zowel binnendoor als buitenom. Hij heeft iets anders dan al die andere buitenspelers.” Tegen Den Bosch was de linkspoot niet trefzeker, voor rust schoot hij wel een bal op de lat. Na 69 minuten werd Conceição vervangen door Christian Rasmussen.

Presentator Jan Joost van Gangelen vraagt zich af of Ajax niet altijd een speler zoals Conceição nodig heeft, iemand met diepgang. Perez vindt van wel én plaats daarbij indirect een vraagteken bij het beleid van trainer Alfred Schreuder. “Het heeft veertien wedstrijden geduurd voordat Ajax blijkbaar vond dat ze dit nodig hadden.” Dat kwam volgens de analist ook nog eens puur toevallig tot stand. “Als Bergwijn en Berghuis fit waren geweest had Conceição ook niet gespeeld tegen NEC. Bergwijn had hij er niet snel uitgehaald, denk ik.”

Perez vindt het ondanks de mindere vorm van Bergwijn niet eerlijk om de Amsterdammer direct aan de kant te zetten. “Hij is de enige van al die aankopen die iets heeft laten zien. Dan heb je het natuurlijk over het begin en daarna is het in elkaar gedonderd, maar hij is wel de enige die enigszins heeft laten zien dat hij een aanwinst kan zijn.” Collega-analist Kees Kwakman sluit af met een conclusie. “De komende wedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord zullen bepalend zijn voor de rest van het seizoen, dat geldt voor zowel Conceição als Bergwijn.”

Moet Schreuder ook wanneer Bergwijn terugkeert kiezen voor Conceição?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op basis van wat, zou Bergwijn erin moeten komen?

12 januari 2023 om 08:01

Bergwijn had simpelweg niet gekocht moeten worden, althans niet voor dit bedrag. Nu zit je echt met een probleem dat hij bijna 'moet' spelen door zijn prijskaartje en je daardoor of Chico zijn ontwikkeling remt, of dat je met 10 man speelt doordat je captain of recordaankoop op rechts speelt (en daar niet uit de voeten komt)

12 januari 2023 om 08:05

Volgend seizoen is Tadic naar mijn idee wel klaar om wekelijks te spelen en dan kan Bergwijn daar gewoon weer staan, je kan als trainer ook gewoon keuzes maken en 1 van de 2 op de bank zetten, het is niet zo dat beide spelers in wereldvorm zijn dus dan kan je prima banken

12 januari 2023 om 08:17

Tadic en Bergwijn voor linksvoor en de beste speelt. Laat ze het maar uitzoeken, van concurrentie is nog nooit een speler of club minder geworden.

12 januari 2023 om 08:28

Zo is het Robur met daaraan toegevoegd dat ze momenteel beiden niet in hun beste vorm steken en er maar weinig gevaar van komt. Conceicao moet je laten spelen totdat hij op is, daarna denk ik toch aan Sontje of van Axel Dongen. Die hebben de snelheid ook. Lucca terugsturen naar Italie, want die heeft zelfs tegen Den Bosch niets laten zien. Wijndal met een personal coach laten trainen want die is verre van fit en wordt er als verdediger gewoon uitgelopen. Taylor en Fitz-Jim komen te kort op een middenveld wat je bij Ajax wilt zien. Het zijn lichtvoetige spelers met beiden een goede techniek, maar geen box tot box spelers en je zet ze lichamelijk zo aan de kant. Ajax heeft dus een centrale verdediger nodig en een linker verdedigende middevelder. Beiden moeten van top kwaliteit zijn zodat ze direct lijnen kunnen uitzetten. Daarnaast is een spits nodig want Brobbey houdt het geen hele wedstrijd vol en Lucca is het helemaal niet. Nu er nog niks is gehaald hou je je hart vast tegen Twente en Feyenoord. Ajax onwaardig.

12 januari 2023 om 08:35

@Kokkie,

Het is heel simpel, Bergwijn moet maar aantonen dat hij beter is dan Tadic. Dan zal hij ook daar staan. Iedereen weet, al sinds tijdperk Neres, dat als Tadic links speelt er op rechts diepgang moet zijn.

Dit heeft ons tactische wonder eindelijk uitgevonden (uit noodzaak) dus kan hij er ook niet meer echt omheen.

Tadic links - Conceicao rechts
Hier speel je met 2 middenvelders die diep gaan zodat de ballen door de vleugels als voorzet op 3 spelers gegeven kunnen worden of terug getrokken kunnen worden naar de 16 voor een schot

Bergwijn Links - Kudus rechts
Wanneer je met Bergwijn en Kudus speelt (gaan beiden naar binnen) moet je met Wijndal en Rensch spelen als (wing) backs die er over heen gaan. Dan creeer je breedte, diepte en driehoekjes.

12 januari 2023 om 09:16

Tadic moet gewoon op de bank en Bergwijn linksbuiten.

12 januari 2023 om 09:49

Bergwijn zal in mijn ogen nooit het niveau van prime Tadic halen. Hij kan leuk voetballen, maar is niet iemand die de kar zal trekken en ook niet iemand die uit vorm nog waarde kan leveren op basis van strijd of slimmigheid.

12 januari 2023 om 10:44

Volgens mij is Tadic de enige speler in de Ajax selectie de altijd topfit is. En in het huidige Ajax is hij nog van onschatbare waarde. Wie is anders dan hij de natuurlijke leider? Loopt niemand tussen. Een paar spelers die meer met zichzelf bezig zijn, b.v. Berghuis, Kudus, Bergwijn. En de rest zijn waterdragers. Je moet in je elftal minstens de helft volwassen - fysiek en mentaal - spelers hebben staan. Dat is bij Ajax nu nauwelijks het geval. Zodra het tegenzit is het direct alle hens aan dek. Dus wees blij dat er nog zo’n speler als Tadic tussen loopt. Het is al erg genoeg met die Schreuder aan het roer.

12 januari 2023 om 08:18

Op basis van 35 miljoen die hij gekost heeft (anders kapitaal vernietiging). Bergwijn halen was sowieso niet nodig gezien je aanvoerder daar staat

Naja, er is helaas wel een griepgolf voor nodig geweest want anders hadden we 100% 'gewoon' weer Tadic of Bergwijn op rechts zien aankloten. Zodoende blijft het een vraag of Schreuder het licht heeft gezien of dat het een gevalletje 'hij kon ook niet anders' is. Ik ben blij met Chico. een van de weinige, wellicht zelfs enige lichtpuntjes momenteel. Bezopen natuurlijk dat hij zo weinig kansen heeft gekregen tot dusver. Natuurlijk moet er op een gegeven moment ook rendement bij, maar de lat ligt in het Ajax onder Schreuder helaas inmiddels een stuk lager dat een speler die zijn man op zoekt en met durf speelt mij al een glimlach bezorgd.

12 januari 2023 om 09:30

Soms heb je ook wat pech of geluk nodig dat een speler een kans krijgt. Eerste voorbeeld waar ik direct aan moet denken is Kluivert. Mijn vraag is wat Schreuder gaat doen zodra Bergwijn en Berghuis weer fit zijn? Ik ben bang dat we Conceicao dan weer alleen de laatste 2 minuten kunnen bewonderen..

12 januari 2023 om 10:04

Volgens mij gaf Schreuder gisteren al aan dat hij alleen speelde door de ziekte van de anderen en anders ook niet had gespeeld. Die gaat als iedereen weer fit is gewoon weer zijn minuten maken in de blessuretijd van wedstrijden helaas..

Dus kortom: de heren bij ESPN vinden dat speler A meer kansen moet krijgen, maar speler B (die toevallig op dezelfde positie speelt) moet er niet uitgehaald worden “want hij laat tenminste nog iets zien”.. Eigenlijk spelen ze het dus zo dat het niet uitmaakt wat er gebeurd, ze hebben altijd iets te klagen over Schreuder!

Ik vind de hetze die tegen die man gevoerd wordt een beetje sneu worden. Dat supporters het niet in hem zien zitten is prima, aangezien 90% van de voetbalsupporters in Europa niet goed snik zijn en zo irrationeel als de pest zijn, maar dat al die analisten zich ook constant maar bezig houden met die man en alles wat hij doet op de meest kinderachtige manier onderuit proberen te halen is echt treurig. Schreuder wordt (voor zo ver hij dat niet al is) een Schmidt 2.0…

12 januari 2023 om 08:06

@Yoeri; als het elftal niet loopt, de spelers scherpte missen en bij ieder interview een soort “sarcasme” uitstralen, als echte Ajacieden via de achterdeur naar een topclub gaan, als er een nieuwe keeper wordt aangekocht en zonder rede en zonder overleg direct gaat spelen, als spelers op posities worden gezet waar ze niet thuis horen: WIE is daar dan aansprakelijk voor? En als deze persoon dan een interview geeft, schaam je je als Ajacied de ogen uit je kop!!

12 januari 2023 om 08:42

Je kunt wel alles op schreuder gooien, maar bijv. de keepers. Pasveer heeft bij zijn vorig clubs ook al zulke statements gemaakt. Bijv toen hij bij PSV kwam was het voor iedereen duidelijk dat hij de backup achter Zoet zou zijn. In interviews maakte hij statements dat hij er vanuit ging dat hij eerste keeper is.

Ook dat er nu mensen het opeens opnemen voor Daley Blind. Echt die jongen wordt sinds het vertrek van Veltman als grote zondebok gebruikt door iedereen. We doen nu alsof ten Hag heilig is(ik vind hem ook een top trainer) maar ook hier bij elke opstelling werd hij elke keer weer afgekraakt als hij een Blind of Klaassen opstelde.

12 januari 2023 om 08:07

Volgens mij spelen ze beide op een andere positie 😉 Dus ja, Schreuder krijgt terecht kritiek. Bergwijn wordt al een seizoenshelft misbruikt op rechts.

12 januari 2023 om 08:09

Dat doet Schreuder toch zelf? Na Nec zei die zelf dat Conceicao geluk had dat er zieken en blessures waren, kortom als iedereen fit zou zijn dan had die jongen gewoon weer 4 minuten mogen invallen.. Schreuder maakt zelf met regelmaat domme opstelling, hij is vaak negatief over spelers in de media, verlies je 1-6 van Napoli dan valt het wel mee om vervolgens een week laat tekeer te gaan omdat je van Excelsior wint.. Hij geeft jeugd amper de kans, gister moest dat noodgedwongen, dus dat is geen graadmeter.. Het is gewoon niet veel tot nu toe en er zit ook weinig verbetering in

12 januari 2023 om 08:18

Uhm... welke hetze? De gemiddelde voetbal supporter had met deze selectie 6 tot 9 punten meer gehad in de competitie.

Wat heeft schreuder toegevoegd waardoor je kunt zeggen dat ie lekker bezig is.

Spelers die jarenlang top waren raken geen pepernoot meer. Aankopen staan overal behalve op hun normale plek en niemand weet waar hij aan toe is.

Dat is toch allemaal t werk van de trainer?

Geen topwedstrijd is gewonnen, tegen kleine clubs worden extreem veel punten verspeeld en t aantal tegen goals is schrikbarend hoog.

Welke hetze? Ik heb nog bijna niemand op tv of in de krant horen zeggen dat hij allang ontslagen had moeten worden. Hij wordt juist de hand boven t hoofd gehouden met als excuus dat overmars weg is

12 januari 2023 om 08:35

Yoeri ik vind die hetze ook sneu, tijd om de beste man te vervangen. Heeft lang genoeg geduurd

12 januari 2023 om 09:30

De gemiddelde analist in Nederland is dan ook eerst supporter en dan pas analist. Er zijn er maar weinig die hun clubvoorkeur kunnen uitschakelen tijdens t werk.

Perez komt vaak goed uit zijn woorden en kan ook prima naar hem luisteren. Maar het lijkt wel alsof hij enkel nog negatieve opmerkingen maakt over alles en iedereen. Beetje v. Driessen van de espn aan het worden

12 januari 2023 om 08:11

Dat lijkt zo omdat negativiteit nou eenmaal scoort op een forum, wij Nederlanders houden van zeiken en daar speelt VZ heel goed op in

12 januari 2023 om 08:31

Dat is precies wat ik ook opmerkte bij het topic van Kokcü, mensen begonnen zelfs over dat Perez iets tegen marokanen heeft of omdat hij niet voor Oranje gekozen heeft.

Nu is hij toevallig positief over Conceicao, maar als hij 2-3 wedstrijden basis staat en een keer iets minder is zal Perez ook vooraan staan om Conceicao af te kraken en dan meteen het aankoopbeleid van ajax de grond in boren.

12 januari 2023 om 09:33

Heeft m.i. voornamelijk met VZ te maken. Ik vind Perez "live" namelijk altijd een stuk minder negatief over komen dan wanneer ik hier uitspraken van hem lees. Maar nuance levert nou eenmaal minder clicks op dan smeuïge opmerkingen, dus wordt hier en daar wat uit de context geplakt en geknipt.

12 januari 2023 om 10:56

Daar is ie voor aangenomen, denk ik... Maar met je eens, er kan geen positief woord van af.

Schreuder moet nu kleur gaan bekennen en laten zien dat hij een grote jongen is en keuzes gaan maken. Niet alleen in het geval van Conceicao. Het was gisteren ook gewoon lekker om te kijken naar een jongen als Fitz-Jim. In het begin wat onwennig maar gedurende de wedstrijd steeds beter en dominanter. Geef hem een aantal wedstrijden het vertrouwen en ga met hem aan de slag op de trainingen en in het krachthonk. Dan kan alvarez met een grote strik erom weg. Datzelfde geldt voor Aertssen. Die jongen heeft meer rust en techniek in zijn kleine teen dan clown bassey. Ook de keeper beviel wel, brengt ook rust en kalmte achterin ten opzichte van de paniek en rare uittrappen van pasveer. Schreuder heeft nu de kans zijn elftal om te gooien en de juiste spelers op de juiste plekken te zetten. Dan maar wat gearriveerde jongens teleurstellen. Die leveren al heel het seizoen niet tot nu toe.

12 januari 2023 om 08:08

Schreuder maakte als een grote jongen keuzes door Blind te laten banken, maar dat werd hier wegpesten genoemd

12 januari 2023 om 10:28

Dat was dus inderdaad één van de vele keuzes die hij niet had moeten maken. Twee peperdure linksbacks aangetrokken die niets toevoegen en allebei geen verbetering zijn.

Met Bergwijn die goed begon, Tadic en Berghuis voor hem niet vreemd dat het even duurde. Daarbij waren de eerste invalbeurten niet geweldig. Perez zoekt weer naar iets wat er niet is. Niet meer serieus te nemen als analist. Maar hier zullen ze Schreuder wel weer gaan bashen

12 januari 2023 om 08:32

Als het collectief faalt, ligt het natuurlijk aan de trainer. Een fitte Bergwijn is natuurlijk gewoon een aanwinst

Conceicao is niet zo groot, dus op de lange afstand zal hij aan snelheid inboeten? Ik heb nog nooit zoveel onzin gehoord. Alsof je lengte met snelheid te maken heeft. Ja een lange speler hoeft wellicht minder stappen te zetten, maar wil niet zeggen dat die gene ook sneller is.

12 januari 2023 om 08:31

Nou ja dat is toch gewoon logisch. Net as een lange speler een voordeel heeft met koppen. Als een lange speler specifiek traint op die onderdelen, heeft hij altijd een voordeel tov een kleine speler. Geld ook voor keepers

12 januari 2023 om 08:49

Per definitie is dat zeker niet zo, maar wat je nu zo gezien hebt (en wat je over het algemeen ziet) is dat hij de eerste meters echt snel is, maar dat een verdediger daarna zijn tempo prima bij kan houden.

12 januari 2023 om 09:15

Niks onzin aan kleinere spelers zijn sneller op de eerste meter tegenover langere (snelle) mensen op de langere afstanden beter gaan.

12 januari 2023 om 11:22

Ursain Bolt was ook maar een klein mannetje van 2 meter lang :D

12 januari 2023 om 13:44

En daarom waren Usain Bolt zijn eerste meters ook vaak de lastigste.

12 januari 2023 om 16:18

De benen van een kleine speler gaan sneller, maar daardoor is het fysiek ook meer werk. Een goed voorbeeld is Van Dijk. Boom van een gast en vrij snel, maar zijn stappen zijn al snel 20 meter per stuk. Een kleine speler moet 2 stappen zetten waar Van Dijk er 1 zet. Daarom kost het kleine spelers meer energie. Maar.. ook weer minder massa etc.

Er valt iets van te zeggen, ik wil het geen onzin noemen. Maar helemaal correct is het ook niet.

Een kleine spelers is weer flexibel en snel op de eerste meters, terwijl je met lengte vaak wat stugger bent in het begin.

Ik ben benieuwd wie er dadelijk weer spelen als een Berghuis en Bergwijn terug zijn. Ik verwacht dat Klaassen (of Taylor) eruit gaan voor Berghuis, maar ik ben vooral benieuwd wat hij met Bergwijn doet. Haal je Tadic eraf of die jong Portugees ?

Lekker makkelijk toch. Analiseren na de wedstrijd. Als hij slecht speelt band je hem af, speelt hij goed dan prijs je hem de hemel in. Mooi baantje hoor analist.

Misschien is hij wel een van de spelers die niet gehaald met de hulp van de zaakwaarnemer van Schreuder.
Eindelijk een speler die wat dynamiek brengt in het spel van Ajax ,zou zonde zijn dat je hem niet opsteld als iedereen weer beschikbaar is.

ik ben van mening dat je altijd iemand met diepgang in je team moet hebben, vooral als je een 4-3-3 speelt. dan maakt het opzich niet heel veel uit als dat op de flanken of door het midden is.
want ik heb ook wedstrijden met tadic links en ziyech rechts gezien en die staan ook niet bekend om hun snelheid maar dan hadden ze wel de backs die complementair waren die er dan vaak genoeg overheen kwamen of iemand vanuit het midden.

afgelopen tijd was het bij ajax heel statisch, helemaal geen gevaar op die manier waardoor het ook makkelijk verdedigen is, kan gewoon op 1 lijn blijven staan. dan snap ik wel dat een kudus soms in de spits voor die diepgang moet zorgen, maar dat doet hij niet want hij is niet zo'n type speler. hij moet komen, dus vanuit een 10 of 8 positie, maar daarvoor is hij wel wat "druistig" iets te veel risico in zijn spel wat veel trainers niet leuk vinden, want een bal verliezen in het midden van het veld is vaak een makkelijk counter voor tegenpartij.

Zo simpel als wat je kan toch Bergwijn en Tadic er niet halen. Dan is het toch makkelijker om er een jongere speler eruit te halen. Terwijl hij beter is. Dit toont aan dat Schreuder een slechte trainer is helaas. Niet de beste spelers opstellen maar iedereen te vriend houden. Geen keiharde maatregelen nemen.

12 januari 2023 om 16:14

Bergwijn en in mindere mate Tadic zijn uit vorm. Als die voor 50% in vorm komen, heb je er al meer aan. Tadic zet je er niet naast als er geen goed alternatief is, en dat is Conceicao (nog) niet. Tadic had gisteren een goal en assist en tegen NEC ook een assist. Nou zeggen die tegenstanders mij niets, maar qua cijfers is Tadic in ieder geval nog betrokken.

Tadic eruit halen kan best een keer, maar er wordt nu gedaan alsof hij er geen ruk meer van kan. Heel Ajax zit in een dip door deze clown van een Schreuder, maar Tadic krijgt de meeste kritiek over zich heen.

Onze Portugese Pielemuis staat er gewoon weer naast hoor als iedereen weer fit is.. Mark my words..

12 januari 2023 om 16:11

En dat is terecht.

Afgelopen wedstrijd tegen NEC was zijn eerste keer 90 minuten dit seizoen. In de tweede helft viel hij ver terug, alsof hij na een minuut of 70 al uitgeput was. Vergeleken met vorig jaar lijkts de fitheid sowieso achteruit te zijn gegaan bij Ajax. Conceicaos tank lijkt niet zo groot te zijn, maar of de manier waarop hij opgetraind wordt juist is vraag ik me ook af. Maar hij lijkt niet fit genoeg om structureel aanwezig te zijn in de minuten die hij krijgt en zelfs dan moet hij eerder naar de kant gehaald worden.

12 januari 2023 om 16:11

Terwijl Ajax onder Ten Hag - afgezien van blessures - vaak gewoon superfit was. Vaak nog jagen tot de laatste minuut, een gretig en fit Ajax. Vooral PSV en af en toe Feyenoord werden op hun fitheid aangesproken.

Er is echt werkelijk niets goed gegaan sinds Ten Hag weg is en Schreuder de baas zou moeten zijn. Echter wil ik Schreuder overal de schuld van geven, maar hij kan er niets aan doen dat er 4/5 basisspelers ziek zijn.

Dat Conceicao geen hele wedstrijd kan spelen vind ik ook opmerkelijk. Prima als je geen wedstrijdritme hebt, maar je hebt net zowat 2 maanden de tijd gehad om op te trainen.

12 januari 2023 om 16:58

Het gaat me niet om de griepgevallen, daar kan Schreuder inderdaad niks aan doen. Maar zoals je zegt leek Ajax in de eerste seizoenshelft ook puur op fitheid te worden afgetroefd. Als je dan leest dat Blind bij Bayern moet wennen omdat de intensiteit op de training aldaar hoger ligt, heb ik ook vragen. Als je als Ajax zijnde de ambitie hebt om Europees mee te draaien zou je toch minstens een selectie moeten hebben die 90 minuten het spel kan spelen dat de trainer uit wil voeren. Als de trainer een tegenstander op wil jagen moet de ploeg dit dan ook minstens een minuut of 100 uit kunnen voeren.

Of Conceicao dit ooit een seizoen lang op kan brengen vraag ik me af. Maar ik zie hem niet als enige probleemgeval daarin.

Overigens heb ik bij hem als voetballer veel meer Younes vibes dan Antony vibes, maar dat zal wel aan mij liggen.

Het gaat wel heel snel met Conceicao. Tegen Emmen redelijk spelen en tegen Den Bosch goed spelen en je bent het mannetje en andere moeten plaats maken.

12 januari 2023 om 16:08

Dus dat. Mensen doen nu alsof Conceicao heel lang op zijn kans heeft moeten wachten en spreken er schande van, terwijl echt heel duidelijk gecommuniceerd is dat hij voor de toekomst gehaald was en langzaam gebracht zou worden.

Die jongen laat ons vooralsnog redelijk positief achter met zijn moves, maar dat deed Ebecilio ook. Ik kijk daar doorheen. Die jongen laat leuke dingen zien en ik ben benieuwd hoe goed hij kan worden, maar als Bergwijn en Berghuis fit zijn geef ik toch de voorkeur aan hen. Wel mag Conceicao wat meer kansen krijgen, de eerste indruk is er.

Tadic op de bank. Bergwijn en Concacaieo op de flanken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren