Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Overmars over gevolgen van infarct: ‘Mijn hart is voor 45 procent afgestorven’

Laatste update:

Marc Overmars kampt nog altijd met de gevolgen van het hartinfarct dat hij eind vorig jaar opliep. De vijftigjarige technisch directeur van Royal Antwerp vertelt dat 45 procent van zijn hart is afgestorven en dat dat niet meer te herstellen valt. “Maar je moet geen medelijden met me hebben. Ik ben een gelukkig man”, aldus Overmars in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Op 30 december werd bekend dat de oud-voetballer onwel was geworden en werd opgenomen in het ziekenhuis met een licht infarct. Overmars zou in de periode die volgde een stap terug doen om zo zijn rust te pakken. “Ik moet naar lucht zoeken als ik veel praat”, vertelt hij over de gevolgen van het infarct. “Focus houden kost energie. Mijn hart is voor 45 procent afgestorven. Dan hoef ik niet uit te leggen hoe iemand zich voelt.”

De ex-Ajacied vertelt dat hij zo veel schade heeft opgelopen, dat het niet meer te herstellen valt. “Je ziet ook hoe ik adem. Maar je moet geen medelijden met me hebben, ik ben een gelukkig man. Ik sterf liever hier, dan dat ik niets aan het doen ben.” Overmars traint met begeleiding. “Maar het is zó zwaar... Als mensen vragen hoe het met me gaat, dan zeg ik: ‘Een been breken, daar kan je mee omgaan.’ Ik heb vier keer mijn knieën gescheurd, maar dit is een andere blessure. Ik moet mijn krachten goed verdelen.”

“Dat ik door dit vroeger met pensioen zal gaan, daar ben ik intussen al wel achter”, gaat de 86-voudig international verder. “Ach, het is het leven. Iedereen krijgt tegenslagen te verwerken.” Overmars won vorige week de Belgische beker met Antwerp en doet ook nog mee in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Mark van Bommel staat op de tweede plaats in de Jupiler Pro League, op twee punten achterstand van koploper KRC Genk. “Mijn ultieme droom is om het muziekje van de Champions League in dit stadion te horen, maar daar zijn we op dit moment nog niet klaar voor”, aldus Overmars.

Voetbalzone staat voor meepraten over voetbal, maar sommige onderwerpen zijn minder geschikt voor een inhoudelijke discussie. De comments onder dit artikel staan daarom uit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren