Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Noppert haakt af bij Oranje; Van Wonderen noemt datum voor mogelijke rentree

Laatste update:

Andries Noppert gaat zich in de aankomende interlandperiode niet bij het Nederlands elftal melden. De sluitpost kwam op 22 januari voor het laatst in actie voor sc Heerenveen, maar kwam sindsdien niet meer in actie vanwege een buik-/liesblessure. Oranje komt in het kader van de EK-kwalificatie op 24 en 27 maart in actie tegen respectievelijk Frankrijk en Gibraltar, maar volgens Heerenveen-trainer Kees van Wonderen zal Noppert dan niet in actie komen.

Noppert heeft nog altijd last van zijn blessure en traint daarom niet altijd mee met de groep. "Dat Andries is opgenomen in de voorselectie van Oranje moet je denk ik vooral als een signaal zien, van: je staat op de radar", vertelt Van Wonderen tegenover Voetbal International. "Het lijkt me niet reëel." De oefenmeester liet vlak na de bekendmaking van de Oranje-selectie al weten dat de kans klein was dat Noppert tijdens de interlandperiode in actie zou komen. "Verbaasd was ik niet, maar heel reëel... De kans is niet groot dat 'ie dat haalt", liet de oefenmeester begin maart weten tegenover Omrop Fryslân.

De eerste wedstrijd van Heerenveen na de interlandperiode vindt op 1 april plaats, wanneer de Friezen het in Alkmaar opnemen tegen AZ. Of Noppert er dan bij zal zijn is nog niet helemaal zeker. "Zoals de zaken nu staan, is dat de vroegst mogelijke gelegenheid dat Andries wellicht weer zou kunnen spelen", zegt Van Wonderen over de datum voor de mogelijke rentree van de vijfvoudig international. Toen de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman bekend werd gemaakt, zat Noppert daar tot verrassing van velen bij. "We hebben niet veel topkeepers", liet Koeman weten op de persconferentie. "Maar we hebben er voldoende om een keuze te maken voor de drie beste."

Naast Noppert werden ook Jasper Cillessen (NEC), Bart Verbruggen (RSC Anderlecht), Mark Flekken (SC Freiburg) en Kjell Scherpen (Vitesse) opgeroepen. Met name over de keuze van Koeman om Scherpen op te nemen was de nodige verbazing. De goalie maakte in de periode voor de selectie bekend werd gemaakt geen al te stabiele indruk bij Vitesse.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is puur eerste keeper op het WK geworden door zijn rare carriereloop omdat V Gaal een egoistische man is en een 'zijn voetbalverhaal' wilde creeren. Gewoon Bijlow of Flekken 1e keeper. Cillessen zou ik persoonlijk 2e keeper maken want gaat nooit een penalty voor je pakken wat te belangrijk is op toernooien en ligt volgensmij ook nog eens slecht in de groep.

13 maart 2023 om 00:06

Okay. Voor het gemak vergeten we dan even dat Noppert het hoogste reddingspercentage van alle keepers op het WK had op een gegeven moment en er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat we niet al voor die wedstrijd tegen Argentinië er al uit lagen.. Misschien wilde Van Gaal een mooi voetbalverhaal creëren maar dat is hem ook gelukt, Noppert speelde weergaloos. Gewoon Bijlow eerste man ben ik het mee eens, maar die is er nooit.

13 maart 2023 om 00:21

Precies. Word er verschrikkelijk moe van al die mensen die noppert compleet naar beneden praten doordat hij geen penal heeft gepakt. Daarvoor was alles hosanna over hem. Mensen kunnen tegenwoordig echt amper nadenken nog.

13 maart 2023 om 00:08

Nou, er was gewoon ook een enorm gebrek aan beter. Flekken en Pasveer waren eigenlijk de enigen die bij een nadrukkelijk betere ploeg speelden. Cillessen heeft zichzelf op de één of andere manier wijsgemaakt dat eerste keeper bij NEC een topticket is voor Oranje (weet nog steeds niet waarom). Flekken sloeg niet zo lekker aan. Pasveer had last van vormverlies richting het WK. Noppert is een man van het moment geweest, ja, maar is gewoon een ontzettend stabiele keeper gebleken. Om dat puur op het 'emotionele' van van Gaal te schuiven, mwoh.

Emotioneel was het geweest om Cillessen op te stellen.

13 maart 2023 om 00:28

Noppert heeft in zijn eerste wedstrijden meer overtuigd dan Flekken en Bijlow deden toen zij voor het eerst kwamen. Mensen doen zo neerbuigend over hem maar hij speelde gewoon een goed WK. Dat hij alleen maar afgerekend wordt op penalties zegt genoeg. En we hebben achteraf gezien hoe goed Argentinië was in het winnen van de pingels.

13 maart 2023 om 07:40

Bijlow niet overtuigd? Blessures zaten hem in de weg, maar hij keepte in oranje erg sterk.

13 maart 2023 om 09:43

Ik zei in het begin. Bijlow en Flekken hadden niet een best begin in Oranje als je dat vergelijk met Noppert. Gaat er meer om hoe denigrerend erover hem wordt gedaan maar kunnen alleen aankomen met penalties…

Hopelijk dat Cillessen, Flekken en Verbruggen gewoon de 3 keepers zijn. Zo'n Scherpen hoort er absoluut niet bij. Denk wel dat het dan tussen Cillessen en Flekken gaat. Ben benieuwd wie Koeman dan gaat kiezen.

13 maart 2023 om 00:58

Pech voor jou: Bijlow is ten alle tijden nummer 1

13 maart 2023 om 02:28

Nummer 1 pechvogel of nummer 1 eeuwig talent

13 maart 2023 om 08:22

Maar Bijlow zit er niet bij nu, van de 5 voorgeselecteerden, 4 over en dan moet je zeker geen Scherpen oproepen. Maar zodra Bijlow fit is, hem erin voor Cillessen en Noppert kan het dan uitvechten met Verbruggen.

13 maart 2023 om 08:45

Ten alle tijden kan je alvast in de prullenbak gooien. Helaas is die man te vaak geblesseerd om de onbetwiste nummer 1 van Oranje te worden.

13 maart 2023 om 09:42

Bijlow zit er niet eens bij dus weet niet wat je met je opmerking wil haha. Heb het over deze kwalificatieronde…

Ik snap niet dat mensen Noppert zo naar beneden blijven halen. Hij speelt niet bij Ajax, Feyenoord of PSV, maar omdat hij "maar" bij Heerenveen speelt, is hij niet goed genoeg? Ja, het was op een bepaalde manier interessantdoennerij van Van Gaal, maar Noppert heeft op het WK wel bewezen een hoger niveau aan te kunnen en zou ook zeker niet misstaan tussen de palen bij de top van Nederland. En stel, hij speelt volgend jaar bij de top in Nederland, dan staan die supporters die hem nu afbranden, vooraan om hem Oranje in te pushen.

13 maart 2023 om 08:22

Snap eerlijk gezegd niet waarom hij nog - met alle respect - bij Heerenveen zit. Was op het WK gewoon goed. Jammer dat Ajax andere keeper gehaald heeft. Zo een jongen had na WK lekker naar een leuke club in de PL of Duitsland moeten gaan. Zit nog wel wat rek in verwacht ik

Als noppert niet kan, heeft heel de interlandperiode natuurlijk geen zin meer

Iedereen die heeft het hier over Oranje. Maar ik als Heerenveen supporter, en velen met mij, kunnen niet wachten tot Noppert weer terug keert onder de lat! Mous dacht dat hij geschikt is voor de eredivisie, maar deze beste man laat zo gigantisch veel ballen door, gebrek aan talent, maar zeker ook door gebrek aan reach. Voor volk en vaderland, op z'n minst voor Heerenveen, herstel zo spoedig mogelijk vereist!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren