Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Nieuwbakken bondscoach Spanje laat na Ramos volgende routinier links liggen

Laatste update:

Na Sergio Ramos zit ook Jordi Alba niet meer bij het Spaanse nationale elftal. De linksback van Barcelona was in de achtste finale van het WK nog basisspeler onder Luis Enrique, maar onder de nieuwe bondscoach Luis de la Fuente mag de 33-jarige linksback thuisblijven. Bryan Gil, Joselu en David García debuteren in de 26-koppige selectie van la Roja. Op 25 en 28 maart staan de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen en Schotland op het programma.

Real Madrid vaardigt drie spelers af in de persoon van Dani Carvajal, Dani Ceballos en Nacho Fernandez. Van Barcelona zijn Alba en Eric García afgevallen en is het de eerste keer sinds jaren dat Sergio Busquets vanwege een blessure moet afhaken. Alejandro Balde, Pedri en Gavi zijn wel van de partij. Andere verrassende namen zijn Gil van Sevilla en Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga. García van Osasuna is voor het eerst geselecteerd, nadat hij lange tijd op een goed niveau heeft gepresteerd.

De la Fuente wil een nieuw elftal gaan bouwen zonder recordinternational Ramos en Alba. De twee oudgedienden zijn voor Spanje van grote waarde geweest toen ze het EK van 2012 in de wacht sleepten. De verdediger van PSG was ook basisspeler tijdens het WK van 2010 en het EK van 2008, die hij beide won. Op zijn social media-kanaal kondigde Ramos drie weken geleden zijn afscheid aan, nadat hij van de nieuwe bondscoach te horen kreeg dat hij niet langer op hem rekent. “De tijd is gekomen”, begon Ramos in zijn statement. “Tijd om gedag te zeggen bij de nationale ploeg.”

Alba heeft nog niks van zich laten horen. De 33-jarige verdediger kwam tot 91 interlands voor Spanje, waarin hij goed was voor 10 goals en 22 assists. De voormalig speler van Valencia debuteerde op 11 oktober 2011 tijdens een EK-kwalificatieduel met Schotland. Zijn eerste interlanddoelpunt maakte hij een jaar later in de EK-finale tegen Italië (4-0 winst). Alba komt al ruim elf jaar uit voor de nationale ploeg van Spanje.

De volledige Spaanse selectie:

Keepers: Kepa (Chelsea), Sánchez (Brighton & Hove Albion), Raya (Brentford)

Verdedigers: Gayà (Valencia), Balde (Barcelona), Laporte (Manchester City), Martínez (Athletic Club), Nacho (Real Madrid), Porro (Tottenham Hotspur), García (Osasuna), Carvajal (Real Madrid)

Middenvelders: Rodri (Manchester City, Zubimendi (Real Sociedad), Gavi (Barcelona), Ruiz (Paris Saint-Germain), Pedri (Barcelona), Ceballos (Real Madrid), Merino (Real Sociedad)

Aanvallers: Morata (Atlético Madrid), Olmo (RB Leipzig), Williams (Athletic Club), Gil (Sevilla), Oyarzabal (Real Sociedad), Joselu (Espanyolo), Aspas (Celta de Vigo), Moreno (Villarreal)

Middenvelders:

Aanvallers:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eindelijk wordt Nacho gekozen. Nu die Barca fan niet meer aan het roer is worden er tenminste eerlijke keuzes gemaakt ipv op clubvoorkeur.

17 maart 2023 om 17:43

Precies, met de WK wel die middenvelder van Valencia en Eric García meegenomen maar Ramos en Nacho thuisgelaten. Ook dat Carvajal minder heeft gespeeld dan dat 18 jarige backje van Barca was ook heel raar.

18 maart 2023 om 04:18

Met dat 18 jarige backje bedoel je Alex Balde denk ik? De een is rechtsback van 31 die eigenlijk echt wel over zijn top heen is, de ander een aanstormend toptalent en (als hij geen transfer maakt en geen rare blessure oploopt) de vaste linksback van Barca de komende 10 jaar. Hoe maak je uberhaupt zo een vergelijking is mijn vraag. Verder wel raar dat Ramos en Nacho thuisgelaten werden, daar is niks aan gelogen. Ramos nog steeds de beste Spaanse centrale verdediger ter wereld.

17 maart 2023 om 17:46

Eindelijk niet spelers zoals Eric Garcia, Fati en Torres die alleen maar door Enrique zijn Barcelona bril werden opgeroepen. Spelers zoals Joselu, Nacho en Aspas krijgen eindelijk een fatsoenlijke kans.

18 maart 2023 om 00:22

Je bent hater jij blijkbaar was Nacho niet goed genoeg

18 maart 2023 om 12:17

Een verademing, na die gekleurde selectiemethodes van die idioot.

Cool, Pedri al weken aan het missen bij Barca maar zal wel weer te snel gebracht worden bij de nationale ploeg

17 maart 2023 om 17:46

De Gea heeft nooit overtuigd in Spaanse dienst. Die keeper van Athletic de Bilbao is gewoon betrouwbaarder gebleken voor Spanje. De Gea is voor een top keeper te wisselvallig, zijn hele carrière heeft hij daar last van.

17 maart 2023 om 17:56

De Gea is gewoon onvoldoende aan de bal. Opbouwen vanuit achteren is heel belangrijk bij Spanje. En dat heeft De Gea gewoon niet. Net als Seedorf niet werkte bij Nederland is hetzelfde zo met De Gea bij Spanje.

17 maart 2023 om 21:31

Dus de Spaanse bondscoach mag spelers niet beoordelen op hun prestaties in het Spaanse elftal bij het samenstellen van zijn selectie?

17 maart 2023 om 18:18

Verbaasd me ook weer dat Alex Remiro van Sociedad weer niet erbij zit. Word vrij weinig gepasseerd en staat 4de met Sociedad en is een van de betere keepers in Laliga. De Gea negeren is ook niet heel chill. Iemand van zijn kaliber met maar 45 interlands is gewoon belachelijk. Ook al is het ook leuk voor Kepa dat die erbij zit, want hij speelt niet heel slecht. Sanchez en Raya zijn ook wel bezig met een goed seizoen, maar Remiro en De Gea had ik persoonlijk toch hoger in de pikorde gezet.

17 maart 2023 om 21:10

De Gea is bezopen slecht aan de bal, en is puur een lijnkeeper. Als je druk wilt zetten, dan heb je niks aan hem omdat hij gewoon blijft staan als een aanvaller vrij op hem afkomt.

17 maart 2023 om 22:35

Het is geen veldspeler volgens mij? Want ballen tegenhouden kan die volgens mij best goed. En daar gaat het om bij een keeper. Dat meevoetballen onzin is vrij onzin. Bijna elke keeper maakt slip-ups, zie Alisson, Ter Stegen, Courtois, etc. Alleen Neuer maakt amper fouten (niet dat ik kan herinneren).

Wat is Spanje toch met de jaren achteruit gegaan alleen het middenveld is van een hoog niveau met Rodri, Ceballos, Pedri en Gavi.

Ik weet dat het Voetbalzone.nl is maar de buren van het noorden hebben hun selectie ook vrij gegeven dus waar wachten jullie op?

17 maart 2023 om 17:51

Noorwegen?

Echt om leeftijd draait het toch niet als je ziet dat hij Joselu (32) en García (29) erbij haalt. En ook Nacho (33) is allerminst de jongste.

17 maart 2023 om 17:45

En Aspas niet vergeten.

17 maart 2023 om 19:33

Klopt, daarmee is het Ramos-argument achterhaald. Die beslissing lijkt van hogerop te komen.

17 maart 2023 om 21:26

Inderdaad. Dit lijkt eerder op een coach die de touwtjes stevig in handen wil hebben en dus 'zijn eigen selectie' bouwt en de leiders van de vorige (ramos, Alba, Busi) selecties er buiten laat.

Volgens mij word ceballos elke keer opgeroepen, en ik vraag me af waarom precies? Hij zit toch al jaren op de bank bij real madrid?

17 maart 2023 om 17:44

Hij wordt voor het eerst weer opgeroepen. Voor het eerst in een lange tijd. Fuente heeft al met hem samen gewerkt bij u21 dacht ik.

17 maart 2023 om 17:58

Ok bedankt! Ik had het gevoel dat ik zijn naam heel vaak voorbij heb zien komen bij de spaanse selectie. Wel een matige selectie trouwens het is niet meer het almachtige spanje van een paar jaar geleden.

17 maart 2023 om 18:39

Hij werd inderdaad lange tijd niet opgeroepen. Doet het dit seizoen wel weer erg goed bij Real met veel impact als invaller en ook best wat basisplaatsen, dus vandaar waarschijnlijk.

Eindelijk wordt Nacho opgeroepen. Verdiende het ook om naar het WK te gaan. Hij is altijd uitstekend als die mag spelen en je kan hem overal in de verdediging zetten. Zeker met het gebrek aan kwaliteit achterin helemaal terecht.

Mooi dat La Fuente ook Fati, Torres en Garcia thuis laat. Want die 3 waren er alleen bij Enrique bij doordat hij een veel te grote Barcelona bril had. Alba er dus ook niet bij wat vast komt omdat Gaya weer terug is. En Balde is natuurlijk beter. Ook benieuwd naar de terugkeer van Ceballos. En leuk dat Moreno, Aspas en Joselu zijn opgeroepen want het gebrek aan aanvallers afgelopen WK was schrijnend.

Edit: @VZ, Busquets is niet opgeroepen door een blessure maar heeft na het WK een punt achter zijn interlandcarriã¨re gezet.







Met het uitvallen van Pedri hoop ik dat La Fuente Gabri Veiga een kans geeft.

Ook geen Unai Simon, Pau Torres, Llorente, Nico, Koke, Niguez, Ansu Fati, Ferran Torres, Asensio, Borja Iglesias. Alleen al van deze namen kun je een heel elftal maken.

Sanchez/Raya
Carvajal
Laporte
Martínez
Balde/Gaya
Pedri
Rodri
Gavi
Olmo
Morata
Aspas/Joselu
18 maart 2023 om 00:07

Canales, Soler, Rodrigo e.v.a.

Alba en Ramos buiten de selectie laten want we moeten bouwen aan de volgende generatie... Roept de 33-jarige Joselu plots op...

Volledig terecht hoor, presteert fantastisch dit seizoen en is ondanks zijn leeftijd zonder twijfel een van de beste Spaanse spitsen, maar dat geldt voor Ramos ook onder de verdedigers.

Thiago mist in deze ploeg. Ik hoop dat als hij terug is uit kwetsuur dat hij hem meepakt en niet dezelfde idioot is als Luis Enrique. Deze ploeg is veel beter dan die van Luis Enrique. Luis Enrique heeft 4 jaar met het Spaanse C elftal gespeeld.

18 maart 2023 om 11:27

En nog de halve finale van het Ek behaald met mooi voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren