Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Neuer ligt op ramkoers met Bayern en heeft laatste duel mogelijk al gekeept

Laatste update:

De toekomst van Manuel Neuer bij Bayern München hangt aan een zijden draadje. Het interview dat hij vorige week gaf in de Süddeutsche Zeitung is niet goed gevallen bij de directie van Bayern. De verwachting is dat de geblesseerde doelman zich voor het interview moet verantwoorden bij de clubleiding. Technisch directeur Hasan Salihamidzic heeft gezegd zich totaal niet te herkennen in de woorden van Neuer. Volgens BILD is het nog maar de vraag of Neuer in München onder de lat terugkeert.

Neuer uitte vorige week zijn ongenoegen over het ontslag van keeperstrainer Toni Tapalovic. Clubiconen als Oliver Kahn en Stefan Effenberg lieten toen al weten niet gediend te zijn van Neuers woorden. Effenberg vroeg zich openlijk af of Neuer nog wel toekomst heeft bij Bayern. Bij Sport1 opperde de oud-middenvelder dat het misschien wel beter is voor Neuer om de club te verlaten. “Een speler moet zo'n vertrek (van Tapalovic, red.) accepteren, ook al is hij aanvoerder. Niemand is groter dan de club.”

Ook bij de Beierse clubleiding zijn Neuers woorden verkeerd gevallen. Niemand bij de club wist van het interview dat Neuer gaf aan de Süddeutsche Zeitung. De doelman had de eigen persafdeling moeten informeren over het interview, maar meldde dit niet. Volgens BILD wist Neuer dondersgoed dat hij zich zodoende de nodige ellende op de hals haalde. De sportkrant heeft het dan ook over ‘Neuers fatale fout'. "Je eigen werkgever op deze manier frontaal aanvallen is dodelijk", aldus BILD.

Salihamidzic zei zich in datzelfde medium niet te herkennen in Neuers woorden. “Het vertrek van Tapalovic heeft Manuel persoonlijk geraakt, dat snap ik. Maar ik had dit van hem, als aanvoerder, niet verwacht. De voor ons persoonlijk zware beslissing inzake Tapalovic heeft überhaupt niets met Manuel van doen. Dat hebben we hem ook gezegd”, aldus Salihamidzic. De technisch directeur meldde spoedig met Neuer om de tafel te gaan. “Eventuele consequenties worden eerst met Manuel besproken. Ook wij zijn teleurgesteld in het ontslag van Tapalovic. En dat zijn wij ook omdat Manuel zijn persoonlijke belangen boven die van de club heeft gesteld.”

Eerder stelde Kahn, die directeur is bij Bayern, al teleurgesteld te zijn in Neuer. "Wat Manuel heeft gezegd in delen van deze twee interviews in verband het ontslag van Tapalovic doet geen recht aan hem als aanvoerder of aan de waarden van Bayern. Bovendien komen zijn uitspraken op het verkeerde moment, omdat we hele belangrijke wedstrijden voor de boeg hebben. We gaan het hier nog met hem over hebben."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Ajax niet voor Rulli was gegaan was dit toch ern fantastische optie voor volgend seizoen?

5 februari 2023 om 11:31

Het is geen football manager Prem

5 februari 2023 om 11:32

Zeker weten Prem, jij hebt er kijk op!

Jouw analyses zijn altijd zeer scherp, je bent echt van waarde op dit forum!

5 februari 2023 om 11:33

Denk niet dat hij Duitsland wilt verlaten, zeker niet voor Nederland. Daarnaast zal elke club wel interesse hebben in deze vent, gewoon een goede keeper nog. Niet meer zo goed als die was, maar beter dan 95% van de keepers in het voetbal. Wie weet terug naar huis, naar Schalke 04. Al weet ik niet hoe die erinstaat als zij degraderen, wat waarschijnlijk is.

5 februari 2023 om 14:54

Alsof het zo verkeerd is om in Amsterdam/Amstelveen te wonen. Ik denk dat veel profs dat helemaal niet gek vinden. Ajax is daarnaast een grote club, een mooie stap achteruit ten opzichte van Bayern: elk jaar spelen om de prijzen en in de Champions League, korte reisafstanden, dicht bij huis.

5 februari 2023 om 11:34

Die gaat nog eerder terug naar Schalke dan naar Ajax.

5 februari 2023 om 11:40

Ik zie Ten Hag ook wel toeslaan, De Gea heeft toch al jaren elk seizoen wel wat off-maanden.

5 februari 2023 om 11:49

Of naar City. Die Ederson hangt te vaak de clown uit wat mij betreft.

5 februari 2023 om 11:52

Chelsea zal ook wel een bod doen. Die neemt desnoods ook de ontslagen keeperstrainer van Bayern mee.

5 februari 2023 om 12:22

@Frank_the_Tank Jij snapt ook vrij weinig van voetbal

5 februari 2023 om 14:35

@wisse

Als ze een CL willen winnen, dan heb je een keeper a la Neuer nodig.

Ederson is heeft al paar keer op bizarre wijze rood gepakt en stuntelt zo nu en dan. Prima keeper hoor, maar daar win je de CL niet mee.

5 februari 2023 om 15:11

@ Kaiser Ik denk niet dat Neuer 90% van zijn salaris gaat inleveren.

5 februari 2023 om 11:54

8M salaris voor een keeper , denk niet dat Ajax dat kan/wil betalen

5 februari 2023 om 12:00

Beter geeft Feyenoord deze oude man een aanbieding voor een seizoentje of 2. Bijlow is toch steeds geblesseerd. Prima vervanger is Neuer dan, denk je ook niet Prem?

5 februari 2023 om 12:23

Niet oud genoeg, hij is slechts 36 jaar

5 februari 2023 om 12:23

En dan Oblak aantrekken als back up en dan heeft Ajax die positie wel redelijk voor elkaar.

5 februari 2023 om 12:36

Tuurlijk Prem: De man verdient 10 miljoen per jaar. Dat salaris legt Ajax voor zoveel spelers neer, dus volkomen logisch wat je zegt.

De clubleiding die denkt groter dan de club te zijn….. iets met de pot verwijt de ketel.

5 februari 2023 om 12:12

Nagelsmann krijgt te veel steun

5 februari 2023 om 12:13

Precies dezelfde gedachte als jou. De clubleiding die al jaren elke vorm van kritiek op hun wegwuifd en de beschuldiger wegwerkt de club uit.

Lekker terug naar Schalke04

5 februari 2023 om 14:46

Haha dat wordt inderdaad interessant

terug naar schalke zou geinig zijn, anders gewoon lekker met pensioen.
is niet meer de topper van weleer

5 februari 2023 om 17:05

Hij was voor zijn blessure inderdaad niet meer de geweldenaar van vroeger. Toch nog steeds een van de 20 beste keepers van de wereld.

Het is niet handig van Neuer om dat interview te geven, maar het is ook niet handig van alle andere mensen om dit nu in de media uit te gaan vechten.

Foute reactie van het bestuur vast te houden aan Julian Nagelsmann. Als de grote selectie niet akkoord is met het ontslag van Tapalovic is dat problematisch. De sfeer is dan makkelijk rot.

5 februari 2023 om 12:55

De spelers hebben toch niets te zeggen over wie wel of wie niet komt/gaat? Wat heeft bv. een Goretzka te zeggen over het ontslag van een keeperstrainer die eigenwijs doet naar Nagelsmann?

5 februari 2023 om 20:21

De selectie kan er verdeeld over zijn, beste Obstwasser. Tapalovic is meer dan een persoonlijke vriend van Manuel Neuer. Doet Nagelsmann niet eigenwijs met zijn belachelijke uitspraken naar de buitenwereld?

Had iedereen toch zien aankomen je haalt niet Sommer om hem te banken zodra Neuer terug is. Neuer is ook al 36 jaar. En Sommer is gewoon gehaald om de komende 3 jaar te overbruggen voor er een jonge nieuwe keeper klaargestoomd is. Met Sommer hebben ze nu een goede stabiele keeper met veel ervaring in de Bundesliga.

Een voetballert die gaat skiën, een blessure oploopt en daardoor een half jaar niet kan spelen heeft niet zo veel recht van spreken lijkt me.

5 februari 2023 om 14:29

Ja en nee. Wat je zegt was natuurlijk bizar voor woorden maar hij mag best opkomen voor een (onterecht?) ontslagen collega.

5 februari 2023 om 14:36

Ja en nee. Binnenskamers met je vuist op tafel slaan als aanvoerder en leider van het keepersgilde kan en mag wat mij betreft echt wel, maar je moet niet de vuile was in buiten hangen in de media.

Neuer die zich erover uitspreekt en allemaal bestuursleden van Bayern die dat niet vinden kunnen. Kahn en consorten mogen zelf hun excuses aanbieden wat mij betreft. Tapalovic is sinds 2011 in dienst geweest bij Bayern, hetzelfde jaar als dat Neuer in dienst werd genomen bij Bayern. Ik vind het dan ook niet heel gek dat Neuer zich erover uitspreekt en wat mij betreft mag dat gewoon.

Het bestuur van Bayern tilt steeds zwaarder aan kleine dingen heb ik het idee.

Hij is niet slecht maar een echte grote club kan hij wel vergeten. Hij is al een tijd niet zo super keeper meer en heeft geluk dat hij bij zo grote club zit en weinig concurrentie heeft voor het nationale team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren