Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Nederland raakt riante voorsprong op coëfficiëntenranglijst meteen kwijt

Donderdag, 21 september 2023 om 23:27Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:35

Nederland heeft een uiterst moeizame eerste Europese speelronde achter de rug. De Eredivisionisten behaalden slechts één zege (Feyenoord) en een gelijkspel (Ajax) en zagen Frankrijk, de grote concurrent op de coëfficiëntenranglijst, het gat enorm verkleinen. Daartegenover staan matige resultaten van Portugal, dat slechts minimaal inliep.

Er is Nederland alles aan gelegen om de vijfde plek op de vijfjarige UEFA-ranking vast te houden. Daarmee zou de Eredivisie liefst drie gegarandeerde plekken voor de Champions League (plus een voorrondeticket) afdwingen voor het seizoen 2025/26. Frankrijk hijgt Nederland echter in de nek en is in de eerste speelronde al flink dichterbij gekomen.

Dankzij de zege van Feyenoord op Celtic (2-0) en het puntje van Ajax tegen Olympique Marseille (3-3) kreeg Nederland in totaal drie clubpunten. Die worden gedeeld door vijf Europese deelnemers (waarmee het land begon aan het seizoen): dat levert Nederland in totaal 0,6 punt op voor deze eerste speelronde. Nederland kreeg geen punten voor de overige deelnemers: PSV verloor in de Champions League van Arsenal (4-0) en AZ gaf een 0-3 voorsprong weg tegen Zrinjski Mostar (4-3).

Frankrijk is met liefst zes ploegen actief in de groepsfase en kan in potentie dus veel meer punten halen. De clubs uit de Ligue 1 bleven in speelronde 1 ook nog eens allemaal ongeslagen. Er waren zeges voor Paris Saint-Germain (2-0 winst tegen Borussia Dortmund), Stade Rennes (3-0 tegen Maccabi Haïfa), Lille OSC (2-0 tegen Olimpija Ljubljana) en gelijkspelen voor Olympique Marseille (3-3 tegen Ajax) en RC Lens (1-1 tegen Sevilla). In totaal pakt Frankrijk 9 clubpunten, gedeeld door 6 deelnemers: 1,5 punt voor het land.

Portugal is met liefst drie ploegen actief in de Champions League. Slechts een daarvan wist te winnen, dat was FC Porto (1-3 tegen Shakhtar Donetsk). De andere ploegen verloren: Sporting Braga met 1-2 van Napoli, Benfica met 0-2 van Red Bull Salzburg. In de Europa League behaalde Sporting Portugal een zege (1-2 bij Sturm Graz). Zo pakte Portugal 4 clubpunten, gedeeld door 6 deelnemers: 0,667 punt erbij.

Nederland is de riante voorsprong op Frankrijk al bijna kwijt, al blijven de clubs uit de Ligue 1 nog wel achter de Eredivisionisten op de ranking. Portugal heeft voorlopig een gigantische achterstand en heeft een wonder nodig om Nederland dit seizoen nog in te halen. Het verschil tussen Nederland en Portugal is bijna 7 punten.

De coëfficiëntenranglijst per 21-09-2023
5. Nederland 55,700 (+0,600)
6. Frankrijk 53,831 (+1,500)
7. Portugal 48,982 (+0,667)75 reacties (laatste reactie door migi)

Die 5e plek is weg hoor.

21 september 2023 om 23:39

Terecht ook,nederland heeft alles te danken aan de conference leauge...

21 september 2023 om 23:39

Je kan met deze opzet ook beter alle teams gewoon in de conference hebben om punten te pakken.

21 september 2023 om 23:41

En 1 fantastisch jaar in de CL van Ajax ook. Maar dat valt weg zeker na volgend seizoen?

21 september 2023 om 23:43

Komt Marieke weer met dooddoeners en desinformatie. De positie van Nederland kwam met name met Ajax dat gewoon in top 10 stond van Europa en dat is toch echt in de CL behaald. Gelukkig kwam Feyenoord ook ver in de EL vorig jaar en ja waren de prestaties in de Conference League ook prima afgelopen jaren maar je vergeet even dat Frankrijk en Portugal meer bonuspunten kon halen in de Champions League dus dat Nederland gewoon meer dan terecht deze positie heeft verworven. Competitie breed waren we gewoon sterker en zelfs nu winnen Fransen niet van Ajax.

21 september 2023 om 23:43

@Lierse - Yes. Daar vallen veel punten weg. Maar het seizoen dat Feyenoord de finale haalde tikt nog wel lekker aan denk ik

21 september 2023 om 23:45

Sorry maar nee. België kreeg vorig jaar ook een enorme boost omdat godbetert AA Gent en Anderlecht heel ver geraken in de conference league.

Dat betekent echt niet plots dat België de 5e best presterende competitie van Europa was, wat wel zo zou moeten zijn als je puur naar uefa-coëfficiënten kijkt. Het is gewoon een dom systeem en overschat B- en C-competities.

21 september 2023 om 23:46

Ehm nee Lierse, dat jaar is al weg want dat was 18/19 en was het slechtste jaar met maar 8600 punten ondanks dat weergaloze seizoen van Ajax. Competitiebreed waren we erbarmelijk. 19/20 gaat na dit seizoen wegvallen en daarmee winnen we alweer 2.266 op Frankrijk en 0.900 op Portugal. Alle jaren winnen we zo goed als op deze landen dus dit bericht is vrij voorbarig zorgen proberen te wekken.

21 september 2023 om 23:50

@Lierse, leuk om België erbij te halen maar totaal niet relevant. Nederland presteerde gewoon in vrijwel alle Europese competities beter dan Frankrijk en ook Portugal. Onderling winnen we vrijwel altijd van Fransen of verliezen we in ieder geval niet, zelfs vanavond niet. Doe toch eens wat beter onderzoek.

21 september 2023 om 23:55

Ik geef een perfect voorbeeld.

Het is een bewijs dat non ploegen hun prestaties gigantisch veel punten opleveren. België was de vijfde beste competitie van Europa vorig jaar op basis van UEFA-coëfficiënten. En dat is gewoon bullshit. Een tweede ronde in de CL, een kwartfinale in de EL en twee kwartfinales in de ECL is daar voldoende voor. Volledig belachelijk natuurlijk dat een Portugal met 1 kwartfinale in de CL, 1/8e finale in de CL daar voor onder doet.

Heeft niks met “geen onderzoek doen” te maken. Gewoon met logisch nadenken. Of vind jij oprecht dat de Belgische prestaties meer waard zijn?

21 september 2023 om 23:59

@myvision: nou wil ik je avond niet verpesten maar je betoog klopt dus niet. Historisch gezien verliezen we vaker van Franse teams dan dat we winnen. Kun je teruglezen op de site van eurocupshistory.

21 september 2023 om 23:59

@myvision Portugal heeft met Benfica, Porto en Sporting 3 teams die net als Ajax aardig hoog op de coefficientie lijst stonden. Door de extra punten uit de conference league komt NL opeens dichtbij. Dat is de competitie die qua punten ervoor zorgen dat NL 5e kan staan. Met alleen Ajax redt je dat nooit

21 september 2023 om 23:59

En trouwens meneer “onderzoek”. Nederland heeft de laatste 5 seizoenen 2 seizoenen boven de 10.000 punten gescoord. Toevallig net in de seizoenen dat de conference league in het leven geroepen is. Maar nee het komt door CL-prestaties hoor.

22 september 2023 om 00:02

@IJsmuts en hoevaak was dat in de afgelopen 5 jaar?

22 september 2023 om 00:03

@Lierse: speelden er geen Fransen en Portugezen in de Conference League dan? Sterker nog, konden ze ook niet net zo goed af dalen vanuit de Europa League? Of waren ze competitiebreed gewoon niet goed genoeg?

22 september 2023 om 00:06

Non-ploegen? Het geeft juist competitiebreed veel beter weer hoe goed een land is. In Frankrijk pakt met name PSG punten, maar is niet echt representatief voor de rest van de competitie. Zowel Frankrijk als Portugal krijgen aan het begin maar met name na de winterstop meer dan genoeg kansen in de Conference League en daar zijn ze gewoon aan het wanpresteren en dat is niet ons probleem.

22 september 2023 om 00:07

Vanuit de CL kan je niet afdalen naar de ECL nee inderdaad.

En so fucking what dat je lekker bezig bent in de derde Europese divisie. Als er vergelijkingen gemaakt zouden worden tussen provincies in Nederland ga je toch ook niet prestaties van de eerste divisie prestaties van de eredivisie naar beneden laten halen.

22 september 2023 om 00:13

Kom op. Die ranking zegt iets over de sterkte van de competities zogenaamd.

Het is allemaal heel logisch gewoon hoor. Omdat je Europees zwak presteert zitten er veel teams in de conference league. Omdat die teveel punten krijgt voor wat ze waard is, gaat er dan plots een grote inhaalslag plaatsvinden op die competities die beter presteerden voordat de C-competitie is uitgevonden. Zo eenvoudig is het uiteindelijk.

22 september 2023 om 00:15

Volgens mij konden de twee kandidaten uit Portugal vorig seizoen niet eens de poulefase halen doordat ze afgeslacht werden, door onder andere AZ, in de voorrondes ECL. Dus ik vind het best wat zeggen over de sterkte competitiebreed. Helemaal gezien die landen bonuspunten met meer ploegen in de CL konden halen. Over 4 vaste deelnemers CL in de toplanden maar te zwijgen.

22 september 2023 om 01:23

Portugal heeft nu al 3 jaar lang ook gewoon 2 tickets voor de conference league, net als nederland, maar van al die 6 teams hebben er precies 0 de groepsfase gehaald. GEEN 1.Die franse teams achter psg zijn ook al lang niet meer zo geweldig, je ziet dit marseille, dat notabene nog door panathinakos uit de cl voorronde is gedonderd. Zou mooi zijn als nederland dit jaar die 5e plek nog net kan behouden want volgend jaar verliest frankrijk en portugal nog de komende 2 jaar gewoon meer punten dan nederland. Met al dat cl geld kunnen de nederlandse clubs ook gewoon groeien en een hoger niveau in de cl gaan aantikken net zoals Portugese clubs nu doen. Wel of niet cl spelen, betekend voor psv en feyenoord als snel een toename van de begroting met 20 a 25%

22 september 2023 om 01:35

@lierse nee het is geen dom systeem, het zorgt er juist voor dat er nog wat te halen valt voor landen. Het finaciele gat tussen deze competities is al gigantisch. Wat gebeurd er als je ook nog veel meer punten gaat geven aan de clubs in de cl? Dan veranderd er nooit meer wat, dan hebben ze en veel meer geld en meer punten. Nu geef je landen de kans om te klimmen, en als nederland straks niet presteert in de cl, jammer dan zakken ze weer. Maar dan hebben ze wel een kans gehad. En terrcht ook. Want portugal heeft nu al 3 oprij nog geen team in de conference league gehad terwijl ze netzoveel tickets als nederland hebben.

22 september 2023 om 05:39

@Lierse, ik vind een AZ dat van Lazio wint (2x) idd geen mindere prestatie dan een City dat van Bayern wint. AZ heeft immers een begroting van 1/20e van wat City heeft en gaat zo'n budget ook nooit benaderen. Moeten zulke kleine clubs van jou dan altijd geweerd worden in de Champions League? Mogen alleen de City's en Reals daar spelen? En vergaren zij in de groepsfase niet net zo goed gratis punten tegen clubs als Antwerp, Rode Ster, Shakthar, Feyenoord, Young Boys, Celtic, Sociedad, Salzburg, Braga, Union, Lens, Gala en Kopenhagen? Om vervolgens de bonuspunten inclusief miljoenen bij te mogen schrijven. Nee dat is zo eerlijk he.

22 september 2023 om 08:41

Die punten vervallen inderdaad, maar dat was alleen voor Ajax een goed seizoen met veel punten. Voor Nederland was dat een zee slecht jaar dus als we dit seizoen goede punten halen is dat alleen maar gunstig dat 19/20 vervalt.

22 september 2023 om 09:15

Dat is heel knap maar zegt niks over de sterkte van de competitie. Gent en Anderlecht hebben niks in de CL te zoeken (net als AZ) maar toch zorgen hun prestaties in de ECL ervoor dat Portugal dat 3 teams heeft die wel iets in de CL te zoeken hebben plekken verliest.

De nummer 5 en 6 van Nederland gaan Europees ook echt geen hoge ogen gooien vanaf dat die mogen meedoen en dan zal je ook zien dat de coëfficiënten enorm snel gaan inzakken. En dat bewijst dat het een dom systeem is. Het zegt niks over de intrinsieke waarde van een competitie. Want diezelfde eredivisie deed het daarvoor dan wel uitstekend. Het bewijst dat de ECL die coëfficiënten te fel vertekend.

22 september 2023 om 09:51

Nederland heeft haar hoge klassering echt wel te danken aan de Conference League hoor, ben het volledig eens met Lierse. Goede prestaties in de CoL moet niet gelijk staan aan goede prestaties in de CL.

22 september 2023 om 13:39

@myvision.
Ben ik het niet helemaal mee eens. Een kaliber Feyenoord in de conference league behaalt praktisch gezien natuurlijk meer punten dan een Porto in de champions league. En dan gaat het er hier over dat Portugal evenveel tickets kon verdienen in de UCL. Klopt. Daar stuur je alleen clubs als Arouca op af. Met een Benfica, Porto of Sporting in de conference is het natuurlijk ook punten graaien. Alleen die toppers spelen in CL of EL. Een AZ, Feyenoord in de UCL is natuurlijk krachtiger dan een Arouca in de UCL

21 september 2023 om 23:39

Volgens mij niet.

22 september 2023 om 00:52

Maakt niks uit 2 plekken ook goed toch

22 september 2023 om 09:49

Wat een onzin, 1 slechte week. We staan nog steeds 2 volle coefficient punten voor op Frankrijk

Az tegen amateurs nekt ons wel direct. Ajax had ook goede zaken kunnen doen helaas

21 september 2023 om 23:57

Die Nederlaag van Ajax thuis tegen wereldtopper Ludogorets nekt ons niet huh ??

22 september 2023 om 08:20

Beetje flauw het gaat over deze ronde namelijk en Ajax heeft volgens mij nog altijd veruit de meeste punten voor NL voetbal bij elkaar gevoetbald.

Valt op zich toch nog wel mee?

Er is gewoon nog een voorsprong toch.

Wel bizar dat AZ de punten niet voor NL pakt.

PSV was kansloos en Feyenoord doet wat het moest doen.

Ajax naja mag tevreden zijn met 3-3.

Godzijdank hebben we Feyenoord nog.

21 september 2023 om 23:48

PSV heeft zijn moeilijkste pot achter de rug. Die gaan nog wel punten pakken. Ajax en AZ zie ik weinig gaan betekenen voor NL dit jaar.

22 september 2023 om 00:03

Want Ajax kan geen derde worden in de poule en daarmee verder gaan in de Conference league?

22 september 2023 om 00:10

Gezien de overwinning van AEK uit bij brighton vrees ik daar inderdaad wel voor. Brighton gaat Ajax 2 keer gemakkelijk oprollen. Dat betekent dat de komende wedstrijd in athene tegen Aek een must win is. Lastig

22 september 2023 om 00:26

Waarom? Engelsen onderschatten de Europese competities altijd. Jaren terug in de poule des doods werd city gewoon 4e achter o.a. Ajax. Tottenham vliegt eruit door Vitesse en stade rennais. West ham komt vanavond achter tegen een hoofdklasser. Brighton verliest. Liverpool komt achter. Ik zie Brighton dan ook kansloos laatste worden in de poule. Marseille 1, Ajax 2, Aek 3

22 september 2023 om 01:00

Brighton kansloos laatste nog wel. Teveel gehad zeker?

22 september 2023 om 09:52

Als AEK Athene van Brighton wint, waarom zou Ajax dat dan niet kunnen?

21 september 2023 om 23:54

Want Feyenoord haalt jaarlijks de meeste punten voor Nederland?

22 september 2023 om 00:04

Je moet dit niet te serieus nemen myvision. Dit is overduidelijk een grap of hij probeert je uit de tent te lokken.

22 september 2023 om 00:05

Onder Slot wel 👍🏻

22 september 2023 om 00:33

Sinds Slot heeft Feyenoord 52 punten gehaald, AZ 41, PSV 40 en Ajax 32.

Heeft verder geen zin elkaar af te vallen, maar fijn om het nieuwe Feyenoord erbij te hebben!

22 september 2023 om 01:19

Dat ben ik helemaal eens aZemmel.

Wordt een mager jaartje. Die 5de plek ben je ook echt niet waard, de voorsprong op Portugal behouden moet wel haalbaar zijn.

22 september 2023 om 00:31

Ik zie nog best wel mogelijkheden.
Feyenoord moet zeker 3e kunnen worden vooral na de winst van dinsdag. Dan is het Europa league waar ze met een prima loting zomaar de kwartfinale kunnen halen of verder.
Psv heeft de moeilijkste gehad en kan onderling tegen Lens de punten pakken en zie ik ook minimaal 3e worden. Zelfde als Feyenoord als het meezit haal je de kwartfinale.
Ajax heeft in mijn ogen de moeilijkste thuis gehad en moeten echt minimaal 3e worden in de poule. Ook daarbij met een gunstige loting kwartfinale Europa league. Als je wel afdaalt ben je direct verplicht de conference league te winnen.
Az heeft schandalig gepresteerd en moet hopen dat het nog 1 of 2 kan worden. Als dat lukt halen ze met een gunstige loting ook de kwartfinale. Er is dus helemaal niks gelopen. Waarbij ik namens Portugal en Frankrijk ploegen laatste zie worden in de poule

Jullie zijn het gelijkspel van Toulouse tegen Union vergeten. Die zijn overigens goed weggekomen dus over hen moet je je normaliter geen zorgen maken.

De hoofd schuldige is AZ. Wat een fiasco! Psv kan je begrijpen tegen mijn club Arsenal. Dat is top 5 materiaal momenteel. Ajax was wat beter dan de afgelopen weken tegen Marseille, maar Gorter kost je gewoon punten. Feyenoord doet wat het moet doen. Kudos!

Nog niks aan de hand, behalve dat AZ gewoon het heeft weggegeven.

22 september 2023 om 00:16

Gorter kost je punten? Heb jij wel gekeken? Gorter zorgt ervoor dat je niet meer goals tegen hebt gekregen man😂🤷🏽‍♂️

22 september 2023 om 07:43

Bergwijn, en Taylor hebben ajax punten gekost! Wat hebben die een grote kansen verprutst zeg!
Gorter maakte een paar missers, maar hield ook veel ballen tegen.

Volgende speelronde kan alles ineens anders zijn.

PSV thuis tegen Sevilla moeten ze kunnen winnen, Ajax uit tegen Athene moet ook te doen zijn evenals AZ thuis tegen Legia (er van uitgaan dat AZ zich zal herstellen van de wanprestatie vanavond).

Alleen Feyenoord zal een godswonder nodig hebben uit tegen Atletico. Hopen op een puntje.

22 september 2023 om 00:31

Voor het Nederlandse voetbal is het beste dat PSV en Feyenoord zich richten op de 3e plaats in de groep . Voor Feyenoord moet dat zonder veel moeite te doen zijn . PSV heeft het geluk dat de laatste wedstrijd thuis tegen Arsenal . Verwacht dat Arsenal voor die tijd al geplaatst is voor de 2e ronde , en met een B elftal zal spelen .

22 september 2023 om 00:41

Het zinnigste is dat Feyenoord en PSV beide in de Champions League Finale staan. Is wel een beetje mazzel voor nodig dat ze niet aan dezelfde kant van het schema komen, uiteraard.

22 september 2023 om 12:11

"psv thuis tegen Sevilla moeten ze kunnen winnen"? Op basis waarvan heeft men zoveel vertrouwen in Psv Europees gezien? Die gaan er dik af tegen Sevilla met deze verdediging.

Mwah, AZ is deze speelronde een domper maar voor de rest is het zoals verwacht. Feyenoord wint, PSV verliest en Ajax speelt gelijk (gezien de vorm eerder een opsteker).

We kunnen nog tot de winter per Europese speelronde kijken, maar het hangt net ervan welke wedstrijden Nederlandse clubs hebben en net zozeer de concurrentie. Spelen tegen Arsenal of RC Lens is een wereld van verschil.

Frankrijk heeft geen 6 ploegen in de groepsfase maar 5, Monaco heeft op strafschoppen de voorronde van leverkusen verloren.

Tja, dat PSV ging verliezen uit bij Arsenal is niet heel raar. Dat kun je eigenlijk vooraf incalculeren.

Echter Ajax en AZ doen wel echt hele slechte zaken.

Als ik heel eerlijk ben, heb ik liever wat meer plekken in de Europa League dan de de CL. Daar ga je toch weinig punten pakken. Feyenoord wint van Celtic, maar als ze de andere 5 wedstrijden verliezen staat ook niemand raar te kijken. PSV zie ik tegen Sevilla en Lens ook geen 12 punten halen. Ajax is gewoon compleet de weg kwijt en die moeten eerst maar eens de boel op de rit krijgen. Wat AZ heeft laten zien slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Met een slecht Ajax, en een PSV en Feyenoord in de champions league ga je weinig punten scoren.
Tuurlijk doen PSV en Feyenoord het goed, maar het is champions league dus we kunnen niet verwachten dat ze daar veel punten gaan pakken.

Laat ik over Ajax maar niks zeggen.
En AZ? Ja als je een 3-0 voorsprong weggeeft dan is er bij AZ ook een hoop werk te verrichten. En dat nog wel tegen de minste tegenstander in de poule....

Ik ben bang dat dit seizoen dramatisch zal zijn voor de coëfficiëntenranglijst.

ik vind de puntentelling oneerlijk, stel AZ had wel gewonnen, levert je 2 punten op, net zo veel als de 3 clubs uit Portugal met veel betere tegenstanders. in de CL. Waarom wordt niet de volgende puntentelling gehanteerd, geen bonuspunten meer bij het halen van de volgende rond

winst in de CL 3 punten, gelijkspel 1,5 punten
winst in de EL 2 punten, gelijkspe1 punt
winst Conl. 1 punt, gelijkspel 0,5 punten

22 september 2023 om 09:24

Dan kun je beter gelijk de stand vaststellen voor de komende 100 jaar. Want de landen met 4 clubs in de CL pakken dan altijd de meeste punten.

22 september 2023 om 10:07

Niet als ze niet goed presteren.

22 september 2023 om 16:17

Die landen, Duitsland, Spanje, Italië en Engeland zijn zo en zo onbereikbaar
Voor Nederland, met 2 of zelfs 3 teams in de CL zou deze puntentelling goed kunnen uitpakken ten opzichte van Portugal en frankrijk

22 september 2023 om 16:43

En bedenk dat Braga, het AZ van Portugal, in de CL ternauwernood verliest van de absolute Italiaanse top. Het Braga van NL levert een absolute wanprestatie tegen de nr 10 van Bosnië in godbetert de Conf. L.

23 september 2023 om 09:56

Ik vind dat prima. Portugal krijgt nu meer clubs in de Conl. Als ze het daar goed doen en Nederland in de CL niet draait het weer om. Als ze het dan vast willen houden moeten ze het goed doen in de CL. Lukt dat niet, gaan ze weer terug. Zo is er gewoon meer beweging in de lijst, prima toch?

We gaan nog wel meer punten verliezen hoor. Feyenoord gaat niet veel punten meer pakken in die CL poule verwacht ik, net als Ajax in die lastige groep. Als AZ dan ook nog eens riante voorsprongen tegen fluttegenstanders gaat weggeven in het puntenfestijn van de conference league, wordt het een heel vervelend seizoen.

23 september 2023 om 09:55

Op basis waarvan gaat Feyenoord geen punten meer pakken? Lazio staat volgens mij 15e ofzo, daar moeten we thuis gewoon een punt (of 3) tegen pakken en straks bij Celtic uit zijn de zenuwen uit de benen en hebben we weer gewoon een spits en zie ik ons wel een resultaat halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren