Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Monsterclaim van 100 miljoen euro vanwege dood Emiliano Sala: ‘Absurd’

Laatste update:

Cardiff City bindt opnieuw de juridische strijd aan met FC Nantes. De Welshe club eist liefst 100 miljoen euro van de Fransen vanwege 'de opgelopen schade' na de dood van Emiliano Sala. De voormalig spits transfereerde in januari 2019 van Nantes naar Cardiff City, maar kwam om in een vliegtuigongeluk boven Het Kanaal op weg naar Wales.

Het ongeluk gebeurde twee dagen nadat de clubs een akkoord bereikten over een transfer, waarmee zeventien miljoen euro was gemoeid. Het privévliegtuigje waarmee Sala naar de overkant van Het Kanaal werd vervoerd kreeg onderweg problemen en stortte in zee. Enkele dagen later werden er resten van Sala teruggevonden, waarmee zijn dood kon worden geverifieerd. Ook de piloot van het vliegtuig kwam om het leven.

Nadien belandden Cardiff en Nantes in een strijd over de financiële afwikkeling van het drama. De clubs wisten onderling niet tot een overeenkomst te komen, waarna Nantes in 2019 naar de FIFA stapte. De wereldvoetbalbond bepaalde dat Cardiff zes miljoen euro van het afgesproken transferbedrag moest betalen. De Britten gingen in hoger beroep bij het CAS, maar verloren de zaak.

Nantes reageert met ontsteltenis op de nieuwe zaak die Cardiff aanspant. "Na duidelijk te zijn afgewezen door FIFA, CAS en het Zwitserse federale hof, opent Cardiff een nieuw absurd juridisch front", melden de advocaten van Nantes. "Cardiff schatte de zogenaamde schade eerst op 17 miljoen euro en die eis werd verworpen. Nu, voor een civiele rechtbank, schat Cardiff dezelfde schade op 100 miljoen euro..."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

100 miljoen... Ben heel benieuwd hoe ze precies op dit bedrag komen, vooral omdat ze eerst 17 miljoen eistte. Eigenlijk is het allemaal wel enorm triest verhaal en Cardiff zou het nadat ze 3x zijn afgewezen, toch wel een klein beetje klasse kunnen tonen

15 mei 2023 om 21:50

Waarschijnlijk gooien ze het op dat ze anders niet waren gedegradeerd. 1 seizoen premier league = 100 miljoen. Kan namelijk niks anders bedenken.

15 mei 2023 om 22:00

Jaaa denk het ook, wat toch echt het laagste van het laagste is

15 mei 2023 om 22:08

Vind het uperhaubt belachelijk dat ze dit steeds doen. Hoe moet dit voor de familie zijn van. Elke keer wanneer ze het achter hun laten komt er weer een nieuw nieuwsbericht. Ach ja in deze tijd denkt bijna iedereen alleen aan zichzelf ook Cardiff.

15 mei 2023 om 22:21

Ik denk dat ze in Cardiff ook wel weten dat er geen rechter is die daarin meegaat.

Ik snap niet dat ze niet gewoon een oefenwedstrijd tegen elkaar spelen, een beetje een band kweken en de opbrengst samen aan de familie schenken. Wat valt er hier nog te winnen voor beiden clubs?

16 mei 2023 om 15:58

Het is ook verschrikkelijk. Die gast is dood, zijn familie rouwt. Tref een schikking, en hou er mee op.

Nantes is in deze zaak toch niks te verwijten?

15 mei 2023 om 22:31

Cardiff, althans eigenaar Vincent Tan, beweert van wel. Ze zijn van mening dat makelaar Willie Mckay, die verantwoordelijk was voor het regelen van die vlucht die Sala fataal werd, voor Nantes werkte en houden Nantes daarom verantwoordelijk voor de dood van Sala.

Tijdens het eerdere geschil over de openstaande transfersom is dat verweer van Cardiff al bij de Fifa, het CAS en het Zwitserse federale hof afgewezen, maar nu gooien ze het dus over een andere boeg door te beweren dat het niet kunnen beschikken over Sala ze zo zwaar geraakt heeft dat de club is gedegradeerd en daardoor dus 100 miljoen aan tv-inkomsten uit de PL is misgelopen. Volstrekt belachelijk, moreel verwerpelijk en ronduit misselijkmakend, maar die Vincent Tan lijkt alle schaamte voorbij.

15 mei 2023 om 22:55

Is dit echt zo? Walgelijk. Stampen op het graf van Sala. Wat moet zn familie wel niet ervaren...

Mn bloed gaat echt koken van dit soort dingen. De hele redenering slaat ook nergens op. Puur winstbejag. Alsof er ooit een rechter is die het precedent gaat scheppen dat je bij de dood van iemand door een ongeluk op deze manier geld kunt eisen. Bah, bah bah

16 mei 2023 om 16:00

Bah, bah, bah. Wat zijn sommige mensen in de voetballerij toch verrot.

Kijk ik snap dat dit voor een club als Cardiff aardig wat geld is, maar dat ze hier nog geld op willen pakken is best wel triest eigenlijk

Wat is dit dieptriest zeg van beide clubs. Ik zou zeggen, betaal allebei 50% van de overeengekomen transfersom aan de familie van Sala en ga je weer bezig houden met de toekomst.

16 mei 2023 om 00:16

Nou, ik vind Nantes in deze vrij weinig te verwijten. Cardiff komt nu ineens met een schaamteloze eis van 100 miljoen puur voor eigen gewin. Heeft niks te maken met eer of enig goede bedoelingen naar Sala's nabestaanden.

16 mei 2023 om 08:26

Nantes zou 17 miljoen moeten krijgen omdat de deal rond was. Cardiff wilde helemaal niets betalen. Nantes heeft Cardiff voor de rechter gesleept en die bepaalde dat 6 miljoen betaald moest worden aan Nantes. Daarmee was voor Nantes de kous af, want de rechter heeft uitspraak gedaan. Nu gaat Cardiff nog eens moeilijk doen.

Wat triest zeg van Cardiff om nog geld te willen vragen. Wat kan Nantes hier nou aan doen. Er verliest een voetballer zijn leven en nog absurd veel geld willen vragen voor ‘schade’. De enige die hier eeuwige schade aan hebben zijn de nabestaanden van Sala. Ik zou zeggen stop met deze zaak en ga gewoon weer verder.

Ik mis alleen de onderbouwing vanuit Cardif. Wat maakt dat ze nu denken hiermee wel kans te maken. Je start toch niet een zaak om te kijken of je nu wel eens wint. Ben benieuwd welke argumenten ze dus gebruiken voor de claim.

Los van het feit dat dit super triest is van Cardiff, hoe zou dit dan in z'n werk gaan? Gaat Cardiff dit bij een Franse rechter proberen te regelen? Of bij een Engelse? En als het bij een Engelse is en die rechter plotseling beslist dat Nantes toch moet betalen, kan je het dan naast je neerleggen?

16 mei 2023 om 08:53

Dat zal afhangen van het koopcontract tussen Cardiff en Nantes. Doorgaans staat daar bij dit soort miljoenendeals wel een clausule in over tot welk gerechtsorgaan je je moet richten bij geschillen.

Een rechtzaak puur om geld, terwijl er eem vader, vriend en zoon van iemand is omgekomen. Ja de commerciële belangen zijn groter omdat het om een voetballer gaat maar je zou maar een familielid zijn en te horem krijgen dat in jouw overleden familielids naam een club geld probeerd te ontvangen door een rechtzaak. Walgelijk.

Vreselijk voor de nabestaanden om steeds dit dossier terug te zien komen. Het gaat ook niet meer om de beste man, het gaat gewoon ordinair om geld en van alles wordt aangehaald om hun geld veilig te stellen. Walgelijk

Er zijn “resten” van hem gevonden? Niet z’n hele lichaam? Het was al verschrikkelijk maar dit zou het nog tragischer maken (voor de nabestaanden). Geen van beide clubs valt wat te verwijten, lijkt me. Waarom 100 miljoen eisen? Die 17 miljoen kun je wellicht terugkrijgen, verzekeringswerk? Maar ik vind het een rare claim.

16 mei 2023 om 04:55

Ze hebben zijn stoffelijke resten gevonden m.a.w. zijn lijk. De piloot is echter nooit teruggevonden maar daar hoor je niks over want dat is niet zo belangrijk aangezien hij niet bekend was..

16 mei 2023 om 17:51

Die piloot heeft waarschijnlijk zn eigen hachje nog willen redden.

De enige die rijk wordt is die advocaat die het in zijn hoofd haalt een civiele rechtszaak voor te stellen. Die werk niet op basis van no cure no pay …

Het is toch van de zotte dat Nantes iets verweten wordt hier? Als je beweert dat het opzettelijk is van een medewerker in dienst van Nantes, kom dan met echte bewijzen jegens diegene....

Bovendien, 100 Miljoen willen? Deze Sala was geen wonderspits waarmee je zeker was van kampioenschap of CL of wel? Tragisch dat we het hier over geld hebben terwijl het voor Emiliano en familie het ergst is

Echt schandalig dat Cardiff dit flikt. Over de rug van Sala alleen maar aan geld denken. Ze moeten zich echt kapot schamen.

Hier snap je toch niks van.. Even simpel gezegd.. Cardiff eist 100 miljoen voor een transfer van 17 miljoen voor speler die overleden is onderweg naar zijn nieuwe club.. Dan ga je dus als Cardiff zijnde letterlijk over lijken.. Wat kan Nantes hier aan doen.. zij hebben dat vliegtuig toch niet neer gehaald.. Ik vond het toen al een triest verhaal. Maar nu ze 100 miljoen willen vangen helemaal een erg triest verhaal..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren