Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Mario Balotelli heeft het verbruid bij FC Sion: ‘Zijn verblijf was rampzalig'

Laatste update:

Bij FC Sion is men helemaal klaar met Mario Balotelli. De Italiaanse aanvaller staat bekend om zijn streken en ook bij zijn Zwitserse club heeft hij zich niet altijd van zijn beste kant laten zien. Technisch directeur Barth Constantin geeft zonder blikken of blozen toe spijt te hebben van het aantrekken van het voormalige toptalent, dat dit seizoen op en naast het veld liefst vijf keer negatief in het nieuws kwam.

Balotelli kende in het seizoen 2021/22 een prima jaargang bij Adana Demirspor. Namens de club uit de Turkse Süper Lig kwam hij tot 19 treffers en 7 assists in 35 wedstrijden. Sion kondigde begin dit seizoen de komst van Balotelli, die overkwam voor een bedrag van 2,6 miljoen euro, dan ook vol trots aan. Het enfant terrible moest in het Alpenland de aanvalsleider worden, maar met zes treffers in negentien wedstrijden maakte hij de verwachtingen niet waar. Het bleek bovendien niet genoeg voor de club om zich te handhaven op het hoogste niveau van Zwitserland, de Super League.

Naast zijn tegenvallende cijfers maakte Balotelli ook buiten het sportieve om niet altijd een goede indruk. Tijdens de WK-onderbreking ging Sion op trainingskamp in het Spaanse Marbella, waar Balotelli zijn ploeggenoten zou hebben gesommeerd om vrouwen uit te nodigen in zijn hotelkamer. Tijdens hetzelfde trainingskamp werd de spits dronken aangetroffen. Begin februari, toen de competitie inmiddels was hervat, kwam hij te laat op de training en in mei weigerde hij om aan de tweede helft van de wedstrijd bij Servette FC te beginnen. De thuisclub stond bij rust namelijk al met 3-0 voor en Balotelli had geen zin meer om in de tweede helft op het veld te staan.

Assistent-trainer Michel Pont uitte zijn frustraties na die wedstrijd en wees naar 'zombie' Balotelli als de schuldige van het matige seizoen. Daar bleef het niet bij. Tijdens een avond op het Carnaval du Bourg ging Balotelli op de vuist met enkele feestgangers die hem herkenden. Balotelli deelde tijdens dat festival zelfs een vuistslag uit aan technisch directeur Constantin. Laatstgenoemde bracht Balotelli naar de carnaval en wilde tussen Balotelli en de persoon die hem herkende staan om het gevecht te sussen, maar werd zelf dus het kind van de rekening.

Constantin uit in gesprek met de Zwitserse krant Blick zijn frustraties over de mislukte periode van Balotelli bij Sion. "Het vastleggen van Balotelli was een enorme vergissing", vertelt hij. "Ik geef toe dat ik het helemaal mis had met hem. Zijn komst zorgde voor enthousiasme, maar zijn verblijf hier bleek rampzalig. Hij had ons moeten helpen een stap vooruit te zetten. Hij had twintig doelpunten moeten maken, maar maakte er maar vijf (zes, red.) Hij bracht niet wat we van hem verwachtten." Waar de toekomst van Balotelli ligt, is momenteel nog onzeker. De 36-voudig international ligt tot medio 2024 vast bij Sion.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nooit verwacht dat het zo zou lopen idd..

8 juni 2023 om 23:10

Bij alle clubs waarvoor hij eerder heeft gespeeld waren nooit problemen. Denk echt dat het aan Sion ligt. Balotelli staat toch bekend als een modelprof. 😂

8 juni 2023 om 23:25

De legend Balotelli. Mooi dat er nog zulke spelers zijn. Vind het wel wat hebben ipv al die brave schooljongetjes.

9 juni 2023 om 09:04

Ja en nee. Een beetje goed gestoord zijn als jonge speler is wel leuk en heeft zeker wel wat. Zoals bv noa lang nu heeft of balotelli had. Maar dit kleine kind is nu bijna 33. Dan verwacht je toch wel een keertje enige volwassenheid en nuance. Als hij nou echt wereldtop was kan je nog enigszins wegkomen met wat gekkigheid, zoals bv een ibrahimovic. Maar dit begint wel erg trieste vormen aan te nemen

Die Constantin heeft nul recht van klagen, echt een idioot die man. Werd een jaar of vijf terug al lange tijd geschorst nadat hij een analist aanviel in het stadion omdat zijn mening hem niet aanstond. Gaat gemiddeld door twee trainers per seizoen. En ontsloeg niet zo lang geleden bijna een halve selectie omdat ze niet part-time wilden voetballen.

Deze clown is nog erger dan Peter Lim en de Glazers bij elkaar. Wat ben ik blij om te horen zeg dat deze club degradeert. Balotelli is een enfant terrible, maar hij valt in het niet bij die voorzetter zelf hoor.. Zoek voor de grap die Constantin maar eens op, krijg je een aardig (negatief) beeld over wat voor man het is.

8 juni 2023 om 23:37

Klinkt als de Ronnie Brunswijk van Zwitserland Enige wat er nog mist is dat ie met zijn dikke buik zelf op het veld gaat staan

9 juni 2023 om 10:51

Die Constantin kan inderdaad niet zoveel zo te zien, wat een drama. Als ik het zo lees is hij vooral goed in het verplaatsen van lucht.

Dit had ik echt niet zien aankomen

Hou kan het zo zijn dat Balotelli altijd zoveel krediet heeft gehad bij diverse clubs? Is het om zijn talent of mogelijkheid tot goals/presteren?

Ik zal zijn goal in 2012 in de finale van het EK tegen Spanje hoe dan ook nooit vergeten.

8 juni 2023 om 23:22

Hij heeft geen goal gemaakt in de finale, Italië verloor 4-0 van Spanje.

Hij maakte twee goals in de halve finale tegen Duitsland.

8 juni 2023 om 23:27

Omdat iedereen denkt hem in het gareel te kunnen krijgen. Maar sommige mensen zijn daar niet voor gemaakt. Het heeft ook wel weer wat een man als Balotelli.

9 juni 2023 om 08:41

Blijkbaar ben je die toch vergeten, gezien Italië die finale niet had gescoord

Ik zou graag een ploeg zien die zowel Balotelli als Lamkel Ze aantrekt.
Dat wordt smullen.

Hij moest niet vertrekken uit Turkije. Deed het goed bij Adana en zag hem zeker nog een transfer forceren naar één van de grote clubs uit Istanbul.

9 juni 2023 om 09:36

Hij werd goed in de toom gehouden door de voorzitter, die nog leiper is dan Mario dus dat was een perfect match.

Mario moest in Turkije blijven bij Adana of een stap hogerop. Bij Adana had hij een voorzitter die nog gekker is dan hem, daar had Mario respect voor en deed hij niks geks en was hij aan het praten op het veld. Fantastisch seizoen gehad, helaas voor de Turkse competitie en voor hem zelf is die toch weggegaan.

Jammer om te lezen dat hij weer in verval is geraakt, want voetballen kan hij natuurlijk super goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren