Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Manchester City piept en kraakt maar pakt eerste treble in clubhistorie

Laatste update:

Manchester City heeft zaterdag voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de Champions League gewonnen. In de uitverkochte finale in Istanbul won de ploeg van manager Josep Guardiola met 1-0 dankzij een treffer van Rodri. Romelu Lukaku hielp in de slotfase een reuzenkans om zeep waardoor Inter er geen verlenging uit wist te slepen. Met de winst van de Champions League is de historische treble voor the Citizens een feit. City legde eerder dit seizoen ook al beslag op de Engelse landstitel en de FA Cup, hetgeen Manchester United in het seizoen 1998/99 ook als Engelse ploeg voor elkaar kreeg.

Aan de kant van Manchester City mocht Nathan Aké zich opmaken voor een basisplaats. De Nederlander keerde eind mei terug van een hamstringblessure en moest het toen doen met twee invalbeurten. In de Champions League-finale kreeg hij van manager Josep Guardiola toch de voorkeur boven Kyle Walker. Aan de kant van Internazionale stond Denzel Dumfries aan de aftrap, terwijl Stefan de Vrij het moest doen met een reserverol. In de voorhoede koos Simone Inzaghi voor Edin Dzeko in plaats van Lukaku.

Het eerste kwartier stond in het teken van aftasten. City noteerde slechts één behoorlijke kans via Bernardo Silva, die naar binnen sneed en de bal bijna in de lange hoek krulde. Inzaghi kondigde van tevoren aan een plan te smeden en slaagde erin om weinig mogelijkheden weg te geven en de belangrijkste spelers van de tegenstander onschadelijk te maken. Dankzij Kevin De Bruyne vonden the Citizens eindelijk een keer een gaatje in de stugge defensie van de Milanezen, maar André Onana toonde zich vervolgens alert op een schot van Erling Braut Haaland.

Guardiola zag dat zijn ploeg niet thuis gaf en kreeg binnen het halfuur een enorme domper te verwerken, nadat De Bruyne de strijd geblesseerd moest staken. De middenvelder liep bij een sprint een hamstringblessure op en moest zich laten vervangen door Phil Foden. Twee jaar geleden viel De Bruyne ook al geblesseerd uit tijdens de verloren Champions League-finale tegen Chelsea (1-0).

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Inter hield de rijen achterin gesloten, terwijl een onherkenbaar City uiterst slordig oogde. Aangezien de Italianen zelf nauwelijks gevaar wisten te stichten, besloot Inzaghi om Lukaku na een klein uur binnen de lijnen te brengen voor Dzeko. Direct was er een dot van een kans voor Lautaro Martínez na een misverstand tussen Manuel Akanji en Ederson. De verdediger liet een pass van John Stones lopen, terwijl Ederson in zijn doel bleef staan. Martínez probeerde het vanuit een lastige hoek, maar moest toezien hoe de sluitpost redding kon brengen.

Halverwege de tweede helft werd de ban uit het niets gebroken. Silva wilde de bal voortrekken en zag zijn voorzet voor de voeten belanden van Rodri, die niet nadacht en de bal hard langs André Onana schoot: 1-0. Inter was hierdoor genoodzaakt om de rug te rechten en bracht de stand bijna vrijwel direct weer in evenwicht. Federico Dimarco kopte echter op de lat en bij de rebound van dichtbij stond Lukaku vervolgens in de weg. Foden liet in de slotfase na om de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te gooien, waarna Lukaku dé kans op de gelijkmaker onbenut liet. Van dichtbij kopte hij op de voeten van Ederson.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat niemand het ermee oneens kan zijn dat City dit seizoen de best voetballende ploeg was, in dat opzicht natuurlijk verdiend.

Op basis van deze wedstrijd alleen.. Tja, misschien waren ze het minst slecht vandaag. Wat een lelijke wedstrijd, in een lelijk stadion. Dat je als UEFA hier een finale speelt zegt al genoeg - over hoe serieus zijn het aspect "voetbal" en haar supporters nemen. Een paar kilometer verderop heeft Galatasaray een fantastisch stadion staan, en ook dat van Fenerbahce is veel meer geschikt.

In plaats daarvan speel je in zo'n grafbak, waar alle toeschouwers met gemak hun auto hadden kunnen parkeren tussen het veld en de tribunes. Echt, als je daar zit heb je niks van de wedstrijd gezien, tenzij je je verrekijker mee had genomen. Het resultaat was dat naast dat het een slechte wedstrijd was, er ook totaal geen (finale)sfeer hing. Het voelde aan als een pre-season toernooi in een vaag land als Peru of Myanmar.

Ik gun het Pep van harte, maar in zeven jaar is dit natuurlijk rijkelijk laat. Als jij en ik deze selectie tot onze beschikking hebben, winnen wij ook wel eens per zeven jaar deze CL. Zo niet vaker als je ze gewoon hun ding laat doen, in plaats van zoals tegen Chelsea twee jaar geleden het wagenwiel opnieuw uit proberen te vinden..

Nu, na deze hinderlijke onderbreking, snel weer terug naar de 24 uur van Le Mans!

10 juni 2023 om 22:58

Zo heel terecht vind ik het niet dat City heeft gewonnen. Weinig gecreëerd en eigenlijk had Inter meer grotere kansen. Als daar Dzeko had gestaan was het in ieder geval 1-1 geweest. Ik moet wel zeggen heb genoten van die linksback van Inter Dimarco wat een geweldige speler is dat zeg. Voorop in de strijd en kan nog eens goed voetballen ook.

10 juni 2023 om 23:01

Het probleem is dat Dzeko er nooit staat

10 juni 2023 om 23:13

Het had beter andersom kunnen zijn. Lukaku in de eerste helft (toen inter zijn beste fase kende maar aanvallend onmondig was) en in het slot Dzeko erin gooien.

10 juni 2023 om 23:18

Één van de weinige ploegen waar ik dit seizoen echt van genoten heb. Voetballend normaal gesproken zo sterk. Terecht.

10 juni 2023 om 23:43

City heeft toch de beste spelers met het beste veldspel. Terecht gewonnen.

10 juni 2023 om 22:58

Je zou maar zo’n egoïst als Martinez en houthakker als Lukaku in je team hebben… Los van dat heeft City op basis van deze wedstrijd niet verdiend gewonnen maar wel verdiend over de hele CL campagne natuurlijk. Jon Stones, de enige die ik het gun want wat heeft hij een ontwikkeling gemaakt zeg en ook man of the match als je het mij vraagt.

11 juni 2023 om 04:16

De kritiek op lukaku mag echt wel wat minder. Ja hij miste die enorme kans. Maar als coach blunder je toch zo hard dat je dzeko laat beginnen terwijl die praktisch nooit levert. Toen lukaku er in kwam waren ze zo veel meer gevaarlijk. Belachelijk dat hij weer op de bank zat. Inter verdiende trouwens minimaal de gelijkmaker em eigenlijk veel meer.

10 juni 2023 om 22:59

Finales zijn al jaren lelijk. Ik ben enorm voorstander voor het invoeren van regels die het voetbal aantrekkelijker maken en aanvallend voetbal altijd belonen.

10 juni 2023 om 23:02

Nou ja, Sevilla - Rome was natuurlijk ook een lelijke wedstrijd. Maar daar zat in ieder geval nog sfeer in. Daar had je echt het gevoel dat er een finale gespeeld werd. Vandaag miste ik dat toch heel erg, mede door het stadion. Zonder de sfeer blijft er dan ook echt niks over van dit soort wedstrijden.

10 juni 2023 om 23:07

Dat jij kennelijk denkt dat jij ook een kans zou hebben met zo'n selectie zegt genoeg. Dat is hetzelfde als een amateur die zegt dat ie ook wel zou kunnen meedraaien in het rechter rijtje van de ED. Volgens mij heb je echt geen idee van hoe lastig het is om jaar na jaar tot een voetbalmachine als City te komen.

10 juni 2023 om 23:18

Ik ben daar behoorlijk tegenstander van om eerlijk te zijn. Dit houdt het tenminste spannend en maak je de sport op die manier ook wat meer arbitrair. Ik vind het juist een mooie tweespalt waar teams over moeten kunnen beschikken; goed voetballen om een competitie te winnen en mentale kracht van in je rol blijven om een toernooi te winnen. Daarnaast was dit een saaie finale, maar niet zozeer omdat Inter smerig speelde ofzo. Ja, Inter speelde verdedigend, maar City stond stijf van de spanning en daarom creëerden ze niets. Dat is mentaal; en op deze manier kunnen underdogs ook winnen, ook iets waar ik altijd wel fan van ben

10 juni 2023 om 23:47

Inter heeft nooit echt kans gemaakt op de overwinning toch? Op het laatst hadden ze een kans op de gelijkmaker, maar ontbreekt het gewoon aan kwaliteit, omdat het een slechter team is maken ze die kans niet af. Het is gewoon subtop. Het is geen Benzema, Lewansowski, Kane, Mbappe of Haaland die die kans krijgt. Het is lukaku, en omdat je Inter bent uit een B competitie spelen er dus geen spitsen van dat formaat in je team.

11 juni 2023 om 09:43

Als jij als competitie drie finalisten afleverde voor de drie Europese competities, kan je die competitie echt geen ‘B-competitie’ noemen.

10 juni 2023 om 23:01

Over het hele seizoen vond ik napoli beter hoor, zeker ook als je naar de middelen kijkt

10 juni 2023 om 23:01

Wat een gezeur. City had voor Pep kwam geen fatsoenlijke spelers. Begrijpelijk dus dat hij geld moest uitgeven. Daarnaast moet je een team samenstellen. Jij en ik hadden dit nooit gekund. Voor de rest, hou het voortaan maar bij de 24 uur van le mans, kijk dan gewoon niet en val ons ook niet lastig met jou gezeur.

10 juni 2023 om 23:03

Raar dat je op een meningenplatform meningen tegenkomt. Niemand verplicht jou deze dan ook te lezen. Ik val jou niet lastig, jij valt jezelf lastig.

10 juni 2023 om 23:08

@Tiptopp,

Neuh ze hadden geen goede spelers inderdaad, haalden slechts de halve finale CL onder Pellegrini 😂

10 juni 2023 om 23:14

@D-bergkamp. Halve finale misschien, maar wel met slechts 66 punten op 4e plaats. Je moet breder bekijken dan alleen halve finale. Voetbal was ook niet om aan te zien onder Pellegrini.

10 juni 2023 om 23:21

fatsoenlijke spelers? Kompany, Sterling, Nasri, Aguero, De Bruyne, Fernandinho, Toure, David Silva.. wat een onzin haha

10 juni 2023 om 23:49

Dit is toch ook zijn mening? Niet zo happen.

10 juni 2023 om 23:54

Kompany, Aguero, De Bruyne en mindere mate D. Silva waren natuurlijk al toppers. D. Silva is echter pas echt goed geworden toen Guardiola hem op het middemveld zette. Silva speelde onder Pellegrini en Manchini steeds als linksbuiten. Guardiola heeft hierin positie wijziging doorgevoerd en Silva excelleerde meteen. Fernandinho was dramatisch onder Pellegrini en Manchini en excelleerde ook onder Pep.

10 juni 2023 om 23:05

Haha, iemand doe op VZ tekstjes aan het priegelen is zou ook 1x per 7 jaar winnen. Doe normaal, we zouden binnen 5 minuten ontslagen worden

10 juni 2023 om 23:05

Dit is natuurlijk wel een dooddoener die opmerking als jij of ik het zou doen we ook wel even kampioen worden. Ik denk dat jij je daar nog goed in vergist en het wel even wat anders is. Een bakker zet je ook niet zomaar even in als elektricien want dat gaat ook niet meteen goed.

10 juni 2023 om 23:16

Ik chargeer natuurlijk een beetje. Maar mijn inziens is het in principe wel terechte kritiek. In die zeven seizoenen ben je geloof ik vijf keer kampioen van Engelend geweest, en verschillende jaren daarvoor onder andere trainers ook al. Het is echt niet of er pas sinds dit seizoen een goede selectie staat.

In dat opzicht is er lang in Europa echt ondermaats gepresteerd voor de kwaliteit in de selectie.

10 juni 2023 om 23:09

“Als jij en ik deze selectie tot onze beschikking hebben…â€. Wat een onzin toch… Geld is niet alles. Pep koopt de Bruyne toen Chelsea hem ni meer wou. Hij koopt Akanji !! aké !!! Het mooie aan deze titel is dat ze buiten Haaland nooit echt een vedette binnenhalen. Ze bieden niet op een Neymar of Mbappé. Ze spenderen slimmer en doentreffender. Pep is een genie.

10 juni 2023 om 23:21

Wolfsburg kocht de Bruyne toen Chelsea hem niet meer wilde. Bij het lezen van dat statement kon ik de rest al niet meer serieus nemen.

11 juni 2023 om 09:22

YoungBull, gekocht van Chelsea of Wolfsburg, so what.. feit blijft dat Chelsea Kdb niet wilde en daar heeft Lion85 gelijk in. Pep is een genie. Deal with it!

11 juni 2023 om 11:57

Is pep dan een genie of is chelsea dan oerdom? Had uberhaupt niks met pep te maken maar goed.

10 juni 2023 om 23:38

Na 7 jaar rijkelijk laat?! Jij verwacht dus dat city eens in de 5 jaar de CL wint? Wat zijn dat voor verwachtingen? Dan ga je dus voorbij aan teams als real Madrid, Barcelona, PSG, Bayern, Liverpool, Inter, Napoli, Arsenal, Dortmund etc. Een CL winnen gaat gepaard met skill maar ook geluk waarbij zaken als een loting en bijv een rode kaart erg meespelen. Ik vind het maar een vreemde opmerking, rijkelijk laat, wat een onzin.

11 juni 2023 om 12:27

“ Als jij en ik deze selectie tot onze beschikking hebben, winnen wij ook wel eens per zeven jaar deze CL. Zo niet vaker als je ze gewoon hun ding laat doenâ€

Maar welk ding laat je ze precies doen? Dat wat ze doen is namelijk in al die jaren erin geslepen door diezelfde guardiola.. ben je nu gewoon onzin aan het uitkramen in de hoop op reacties, of ben je echt serieus? Indien je echt serieus bent lijkt het me idd verstandiger het bij de 24u van le mans te houden..

Poeh... Spannende wedstrijd zeg! Gelukkig heeft City gewonnen! Stones, Dias en Foden toch wel beste aan de kant van City in een verder matige wedstrijd. Druk zat er vol op en dat voelde je deze wedstrijd duidelijk. Die kans van Lukaku zeg.. Toen kreeg ik bijna een hartstilstand. Haha. Gelukkig niet raak.

Verder is het schitterend en ben ik werkelijk waar trots op mijn club en vooral Pep Guardiola dat hij de eerste ooit is die de Champions League weet te winnen met Manchester City en de eerste trainer ooit die twee keer de treble weet te winnen. Werkelijk waar prachtig gewoon en daarom is hij voor mij de beste trainer die ooit bestaan heeft op deze wereld. Niemand kan grofweg evenaren wat hij bereikt heeft in z’n trainers carrière. Z’n voorgangers als Mancini en Pellegrini deden het bijvoorbeeld veel slechter bij Manchester City. Qua punten aantal, qua prijzen en met name qua voetbal. De transformatie die Guardiola begaan heeft bij Manchester City na Pellegrini en Mancini is buitengewoon uniek te noemen.

Het is trouwens belachelijk en onterecht om te zeggen dat Guardiola een ongelimiteerd budget heeft of ongelimiteerd met geld kan smijten bij Man City. Sinds Guardiola aan het roer is bij Man City vanaf de zomer 2016 staat hij met Man City op plek 3 qua netto uitgave met een transferbalans van -666,69 miljoen euro
(transferinkomsten - transferuitgaven). Dat is slechts 28,48 miljoen euro meer dan dat Arsenal in de zelfde periode vanaf 2016 netto uit heeft geven (-638,21 mln) en Arsenal wordt door alles en iedereen geroemd om hun beleid, terwijl ze in die periode vanaf 2016 alleen dit jaar überhaupt de CL te wisten halen. Zowel Chelsea als Manchester United hebben zelfs veel meer netto uitgeven in diezelfde periode vanaf 2016. Chelsea -805,85 miljoen euro en Manchester United -903,65 miljoen euro

Deze cijfers kun je allemaal terugvinden op transfermarkt. nl en vervolgens te gaan naar: transfers en geruchten transferinkomsten en -uitgaven.

Dan zie je dat het pure onzin is om te zeggen dat Guardiola en Man City een ongelimiteerd budget heeft en de meeste uitgeeft van allemaal. Daar zie je duidelijk staan dat Manchester City op plek 3 staat qua netto gespendeerde uitgaves (netto = transferuitgaven - transferinkomsten) van alle clubs over periode vanaf 2016 toen Guardiola bij Manchester City begon.

Als je puur en alleen over de laatste 5 jaar bekijkt, staat Manchester City zelfs op plek 13 qua transferbalans. (zelfs onder Liverpool, AC Milan, Tottenham Hotspur, Juventus, Arsenal, West Ham United en Aston Villa).

Verder wil ik ook nog benadrukken dat Manchester City sinds 2015 financieel gezien alleen maar zwarte cijfers heeft geboekt (behalve het covid jaar van 2020). Man City haalde vanaf 2015 volgende financiële cijfers:

2015: winst van 10 miljoen euro.
2016: winst van 20 miljoen euro.
2017: Geen winst. Geen verlies.
2018: winst van 10 miljoen euro.
2019: winst van 10 miljoen euro.
2020: Verlies van 125 miljoen euro door covid.
2021: winst van 5 miljoen euro.
2022: winst van 42 miljoen euro!

Verder wil ik ook nog benadrukken dat Man City in seizoen 2021/22 de club is die de meeste winst heeft geboekt van alle top clubs in Europa. Man City is zelfs samen met FC Porto, Bayern München en Celtic de enige clubs in Europa die zwarte cijfers hebben geboekt in seizoen 2021/22, terwijl een PSG het meeste verlies heeft gedraaid met -327 miljoen euro in datzelfde jaar.

Deze cijfers kun je allemaal vinden bij Swiss Ramble profiel op Twitter. Daar staan allemaal foto’s van profit / loss cijfers van clubs vermeldt.

Verder is het ook onterecht dat Manchester City op dit moment z’n inkomsten genereert met ‘opblazen’ van sponsordeals. Manchester City krijgt slechts in totaal 117,5 miljoen pond sponsorinkomsten uit het midden oosten (etihad Airways en Visit Adu Dhabi). Dat is maar 40 procent van alle sponsorinkomsten bij Manchester City en slechts 18 procent van hun totale omzet. Deze cijfers kun je allemaal terug vinden op: sportsjournal. io / manchester-city-expenditure-income-analysis-data-i... /

10 juni 2023 om 22:58

..en dan zeggen ze dat een zakgeld geen prijs wint lol

10 juni 2023 om 23:09

Allereerste gefeliciteerd met je treble...Voor de mensen die de werkelijke aanklachten willen hebben ipv van die onzin- Meer dan 100 overtredingen van financiële regels in 9 seizoenen (2009 tot 2018)- Niet meewerken aan het onderzoek van 2018 tot 2023- Overdrijven van sponsorinkomsten en het verbergen van de werkelijke herkomst van gelden- Het betalen van miljoenen extra aan Robert Mancini met een geheim contract- Het niet geven van volledige details van spelerscontracten- Overtreden van Premier League 'profit and sustainability' regels- Niet voldoen aan UEFA Financial Fair Play regels

10 juni 2023 om 23:10

Dan moest United/Chelsea hem winnen hoor ðŸ‘ðŸ½

10 juni 2023 om 23:17

Wat laat jij je kennen zeg. Geen city fan maar dit vind ik toch wel echt triest.

10 juni 2023 om 23:26

Ik bedoelde natuurlijk de jaloerse rode kant van Manchester

10 juni 2023 om 23:34

Hij komt zelf met een onzin verhaal dat City het zo goed doet op financieel gebied. Als je secondes na een CL winst jezelf ongevraagd gaat verdedigen dan zegt het genoeg lijkt me.

10 juni 2023 om 23:36

Wat zegt dat dan? Dat jij je moet laten kennen? Wat triest.

10 juni 2023 om 23:45

Je kan elke comment met 'triest' of 'kinderachtig' eindigen maar dat maakt het niet meer waar. Ik wijs hem gewoon op de feiten om een discussie aan te gaan. Dat doe je op een discussieplatform. Heel kinderachtig en triest.

11 juni 2023 om 00:48

@1988M10 Cruijf had daarin gelijk. Zie bijvoorbeeld United en Chelsea die evenveel hebben uitgegeven als City over de laatste 10 jaar

10 juni 2023 om 22:58

Jezus zeg je moet er maar zin in hebben zo’n verhaal.

10 juni 2023 om 23:02

Hahaha ja echt, pak een biertje zou je zeggen he

10 juni 2023 om 23:06

Als anderen het eens van hem zouden aannemen, hoefde hij dat hele verhaal niet telkens op te schrijven.

Gefeliciteerd, best voetballende ploeg. Dat is toch een zegen dat ze hebben gewonnen. Mooi en goed voetbal loont!

10 juni 2023 om 23:14

Ook niemand dat zoveel gaat lezen. Meer tekst dan de finale.

10 juni 2023 om 23:16

Wat hij brengt is totale onzin. Pep heeft sinds hij gekomen is €1.23m gekocht aan spelers. Dat hij ook een hoop spelers die hij niet nodig verkocht heeft (en dus al bij de club zaten) doet daar niets aan af. City smeet al met geld voor Pep waardoor de laatste 5 jaar misschien aan net-spend meevalt.

10 juni 2023 om 23:19

Nou sorry maar als ik mijn auto verkoop voor 20k, wil ik wel minimaal een auto voor 25k terug anders had ik net zo goed die andere kunnen houden. Maar je bent vooral heel.zuur en dat zie je direct. Heel jammer en heel kinderachtig.

10 juni 2023 om 23:36

Dat slaat dus helemaal nergens op met je auto verhaaltje. Als je iets niet begrijpt dan kun je beter niet reageren

10 juni 2023 om 23:59

Ook zo'n dooddoener. Als je het niet begrijpt.. Gezien je reacties ben ik ouder dan jij en tevens in de financiële sector werkzaam. Maar verder snap ik het niet hoor. Gelukkig hebben we jou daarvoor..

11 juni 2023 om 00:29

En nog steeds snap je er niets van. En nog steeds heb je geen enkel argument gegeven die bijdraagt aan de discussie over de financiën van City behalve een half gaar verhaaltje over een auto.

11 juni 2023 om 09:48

Weet je waar het een beetje in zit. Als jullie 80 miljoen pond voor Maguire betalen en dat is zeker niet de.enige misser dan moet je het zeker als utd fan niet over die boeg gaan gooien.

10 juni 2023 om 22:58

Foden beste aan de kant van City? Die speelde echt afgrijselijk. Had een leuk momentje en thats it.

10 juni 2023 om 23:04

Wou net zeggen. Totaal onzichtbaar of in ieder geval niet in de wedstrijd gekomen. Beste aan de kant van City gaat wat mij betreft tussen Ederson, Stones of Rodri. Stones haalde als enige zijn niveau toen het nog 0-0 stond, Rodri beslissend en zoals zo vaak foutloos en Ederson heeft de 1-0 (ongeacht dat hij die kopbal van Lukaku wat gelukkig had) sterk verdedigd.

Voor de rest was duidelijk dat alles en iedereen bij City stijf van de spanning stond en dat was goed terug te zien. Wel daarnaast absoluut respect voor Inter. City had in de FA Cup-finale ook wel wat last van de zenuwen, maar Inter wist dit beter te bestrijden dan United een week terug. Tot de 1-0 weinig fouten gemaakt. Vond Dimarco overigens echt goed aan de kant van Inter. Misschien niet de beste, maar verraste me wel. Hield Bernardo Silva echt goed in de tang, beter dan ik iemand Silva in de tang heb zien houden in de CL dit seizoen.

10 juni 2023 om 22:59

Eerste wat die doet is indekken. Zegt genoeg over man city.

10 juni 2023 om 22:59

Hahahah wat een misselijk figuur ben jij man. Ga genieten van de cl in plaats van direct al de verdediging in te gaan man man man, maar dit stukje tekst van jou bewijst eigenlijk al dat je ook wel weer dat het minder mooi is doordat city een staat achter zich heeft

10 juni 2023 om 23:00

Heb je wel gekeken? Spannend he of je bovenaan kwam.

10 juni 2023 om 23:00

Wie heeft het hier over de financiële situatie van City geniet nou maar gewoon van de winst haha. En tja je verdedigt het hier mooi maar 100+ overtredingen is ook niet voor niets denk je dan maar moeten maar afwachten wat daar uit komt.

10 juni 2023 om 23:01

Saai he, die finale. kan me voorstellen dat je een nieuw epistel bent gaan typen. Zelfs als grootste city fan van dit forum

10 juni 2023 om 23:30

@Feye Zermat is alles behalve de grootste City fan hier. Maar degene die de meeste aandacht zoekt en probeert te trollen hier en daar

10 juni 2023 om 23:01

Je hebt de tweede helft overgeslagen zo te zien.

10 juni 2023 om 23:01

Zwarte cijfers? Ik zie meer winst dan verlies

10 juni 2023 om 23:05

Zwarte cijfers zijn toch ook winst haha? Verlies is rood.

10 juni 2023 om 23:01

Gefeliciteerd met de CL winst maar hou aub niemand voor het gek wat betreft de financiën van City

10 juni 2023 om 23:02

Ik snap wel dat je alle tijd had voor dit verhaal, in zo’n saaie finale heb je er ook alle tijd voor. Wel terecht hoor. Leuk voor je, gefeliciteerd.

10 juni 2023 om 23:02

Wat een prachtig verhaal. Ik word bijna emotioneel.

10 juni 2023 om 23:20

Hij had ook gewoon kunnen typen 'een zak geld wint dus wel wedstrijden-

10 juni 2023 om 23:26

Niet als dat zakgeld uit United komt. ManUnited heeft meer uitgegeven dan city de laatste 10 jaar en geen moer bereikt.

10 juni 2023 om 23:03

Zonder de miljarden die de club heeft uitgegeven, sinds de entree van de oliedollars, had de club in de verste verte nooit de huidige prijzenkast gehad.

10 juni 2023 om 23:09

Dat klopt. Ik geef ook toe dat City absoluut groot is geworden met dank aan oliegeld uit VAE. Neemt niet weg dat het onterecht is om te stellen dat Guardiola het meeste heeft uitgegeven en City de laatste jaren winst maakt en er sponsordeals gewoon legaal zijn.

10 juni 2023 om 23:14

Waar maak je je druk om jochie. Ga lekker feesten.

10 juni 2023 om 23:25

Elke grote club heeft wel iets met een grote zak geld. Geldt voor zowel united real chelsea als alle andere, alleen gebeurde dat in een andere tijdperk. Niet zo zuur doen. Als het je dwarszit kijk dan niet.

10 juni 2023 om 23:04

Joh, kap eens met die onzin. Die discussie is al zo vaak gevoerd met je netto-cijfertjes. Je hoeft mensen echt niet te informeren hoor. Het is allemaal geen Hogeschool-wiskunde. City staat in de top 3 van clubs die het meest heeft gespendeerd in het afgelopen decennium. Daar kun je nog zo mooi omheen willen lullen om het allemaal net wat mooier te maken, maar niemand die je overtuigt.

Verder is dit natuurlijk volledig terecht. Inter heeft bij lange na niet de kwaliteiten om zo'n finale te winnen. Het is min of meer triest dat zo'n matige ploeg in die finale moet aantreden. Die vind ik niet eens in de top 3 horen van beste Europese subtoppers.

Verder lul je betreft die sponsorinkomsten ook volledig uit je nek, want City heeft iets van 8 sponsors uit het Midden-Oosten waarvan 1 als slechts een "regional partner". Daarbij is City inmiddels zo groot gemaakt door de VAE en de commerciele kracht van de PL, dat het z'n eigen broek op kan houden. Het zou schandalig zijn als dat niet het geval was.

Maar goed, je bent natuurlijk zo subjectief als maar kan. Voor iemand die zo graag serieus wil worden genomen, doe je net wat te veel moeite. Best jammer, want bij niet-City gerelateerde zaken praat je best zinnig.

10 juni 2023 om 23:08

Ik vraag me soms echt af of jij geen troll bent, hoe kan je zoveel al praten als het artikel net uit is.

OT: Wat een kut finale ik kijk nog liever naar Gibraltar want daar is meer actie te zien dan deze zooi.

10 juni 2023 om 23:09

Trots? Grapjas, 15 jaar geleden wist jij niet eens dat Mark hughes er trainer was! Alsof jij over 15 jaar mocht brentford ook gekocht worden door Arabieren zegt, wat ben ik blij dat Brentford gewonnen heeft na 15 pogingen van guardiola de CL, ik kan je vertellen na 3 pogingen had Alex Pastoor de CL al gewonnen

11 juni 2023 om 01:02

Alex Pastoor zou na 1 seizoen waarschijnlijk al ontslagen zijn

Gefeliciteerd City fans! Eerste CL en ook gelijk een treble zeg. Ongelofelijk historisch seizoen. UCL finale was niet best in het algemeen. Ging erg slordig en ook wat nervositeit aan City’s kant. Rodri toch met de beslissende na een bal die per toeval aan zijn voeten kwam. En dan Inter natuurlijk met 3 grote kansen van met name Lukaku. Maar goed een ongelofelijke prestatie en toch wel de beste ploeg van de wereld op het moment.



10 juni 2023 om 23:15

Zeer toffe eerlijke reactie ModricMagic. Niks oud zeer maar gewoon een liefhebber jij denk ik. Kudos.

Als ik uit alle spitsen van de wereld mocht kiezen om een mega kans te mogen benutten in een belangrijke wedstrijd met grote druk, dan was Romelo Lukaku mijn allerlaatste keuze

10 juni 2023 om 23:00

Ook met België natuurlijk op het WK al de ene na de andere kans om zeep geholpen waardoor uitgeschakeld in de groepsfase. Echt de composure van een chocoladepudding..

10 juni 2023 om 23:00

Inter was met Lukaku veel gevaarlijker, en die misser was pure pech, 9 van de 10 keer zit zo’n bal erin.

10 juni 2023 om 23:06

@hangover96 - Een speler die een bal recht op de keeper kopt zonder daar echt een goed excuus voor te hebben; dat noemen we natuurlijk niet pure pech.

10 juni 2023 om 23:44

9 van de 10 keer als het iemand anders is. Kom op, het is Lukaku dus die zit er 9 van de 10 keer juist niet in.

10 juni 2023 om 23:01

En heeft al zo vaak in de weg gestaan bij schot inter, in de CL/belangrijke wedstrijden begint pijnlijk te worden.

10 juni 2023 om 23:02

Deze was nu wel echt volledig irrelevant aangezien Dias gewoon op de lijn stond achter hem.

10 juni 2023 om 23:06

Dias zat nog wel midden in een draai van daarvoor. Ik vraag mij echt af of Dias de bal tegen had kunnen houden. Di Marco kopte hem namelijk prima naar beneden

10 juni 2023 om 23:07

Los van dat in de weg staan heeft hij heeft hij nog drie prima of zelfs goede kansen gehad natuurlijk. Deels zelf gecreëerd door een goede looplijn, maar dan mag je hem vervolgens ook wel tussen de palen schieten. Daarnaast had die kopbal ook wel meer richting de hoek gekund.

10 juni 2023 om 23:19

Hij was toch al goed gedraaid hoor. Had een volledig zicht op de bal.

10 juni 2023 om 23:02

Lautaro moest ook gewoon die bal afleggen op een van zijn teamgenoten, maar koos ervoor om vanuit een onmogelijke hoek op doel te schieten.. verder is Lukaku ook niet mijn type spits, ben meer van de verfijnde types a la Benzema

10 juni 2023 om 23:04

Ja en lautaro de voorlaatste. Man wat een kansen

10 juni 2023 om 23:04

Inderdaad, die Lukaku is het tegenovergestelde van een ''clutch'' speler. Het achtervolgt hem z'n hele carrière al. Hoe zou hij gespeeld hebben als hij vanaf het begin mee had gedaan? Maar ja, dat is gelul achteraf.

Ik denk niet dat iemand het over vijf jaar nog over deze finale heeft. Wat was dit saaaaaaai

10 juni 2023 om 22:59

Onzin. Vorige jaar was erger.

10 juni 2023 om 23:02

Daar heeft ook niemand het meer over

10 juni 2023 om 23:02

Ik heb er een die je overtreft: Tottenham - Liverpool

10 juni 2023 om 23:04

Weet niet eens meer wie er vorig jaar in de finale stonden

10 juni 2023 om 23:05

Vorig jaar waren er 30 schoten in totaal, 10 op de goal. Vorig jaar was 10x leuker, maar de eindstand beviel je niet. Dat is wat anders.

10 juni 2023 om 23:12

Vorig jaar was een spannender finale dan nu. Sterker nog, Liverpool speelde toen beter dan City nu. Courtois hield echter alles eruit en je weet dat je hem tegen kwijt als je Benz en Vinicius voorin hebt staan met twee middenvelders erachter die geweldig kunnen wegsteken.

Nee, Spurs-Liverpool was denk ik de saaiste CL-finale die ik ooit gezien heb; deze bleeft tenminste nog spannend. Maar dat zijn CL-finales heel vaak natuurlijk. Ik denk dat Barcelona in 2015het beste voetbal van een team was waar ik een CL-finale van heb gezien, die speelden met Juve toen

10 juni 2023 om 23:16

vorig jaar waren zowel
liverpool als madrid van hoog niveau hoor. Courtois keepte de wedstrijd van zijn leven. City was niet zichzelf vandaag en inter kon gewoon niet beter helaas….

10 juni 2023 om 23:49

Je slaat de spijker op zijn kop info333.

11 juni 2023 om 14:51

Italianen waren de wedstrijd aardig dood aan het maken het kan ook daaraan liggen, een aantal waren op duikles geweest voor de wedstrijd, Italiaanse ploegen zijn meestal lastig en irritant vooral in een finale, je kan geen wereldse wedstrijd verwachten.

10 juni 2023 om 23:04

Was zeker een leuke finale hoor! Inter speelde geen verstoppertje zoals men dat deed schetsen…

10 juni 2023 om 23:16

Iedereen heeft het nog steeds over Liverpool - AC Milan en Bayern- United. Zoveel memorabele finales zijn er nou eenmaal niet wat betreft hoogwaardig voetbal

Jaaaaaa pot 1 ðŸ˜

Geld heeft gewonnen, voetbal heeft verloren.

10 juni 2023 om 23:01

Inter had veel meer verdiend. Ongelooflijk dat Lukaku niet scoort. Inter had veel meer verdiend, alleen die fans al. Heb de City fans gewoon niet gehoord.

10 juni 2023 om 23:01

Inter met hun Chinese eigenaars? Of is dat dan hypocriet?

10 juni 2023 om 23:03

Inter hoort van vroeger uit aan de top. City niet. Dusja hypocriet

10 juni 2023 om 23:08

@fctleon - Mwa, dat is ook al heel lang geleden en laten we eerlijk zijn; Inter behoort niet eens tot de 10 beste ploegen van Europa. Die hebben buiten de finale om geen relevante tegenstander gehad na de groepsfase.

10 juni 2023 om 23:41

Dit is zo'n non argument. Alsof alles in de laatste 50 jaar is beslist wie wat mag winnen. Saaie boel dan. Als city de komende 20 jaar nog 5x die CL pakt en united 0. Hoe denk je dat de jeugd er in manchester dan over denkt? Die weten niet beter. Vroeger is niet heilig

10 juni 2023 om 23:50

Blackburn ook, verleden zegt niet zoveel. Zonder nieuwe clubs met succes komen er ook geen clubs met een verleden bij. Erg kortzichtig.

11 juni 2023 om 00:14

Ooh rot op man, Inter hoort niet bij de top? Hebben we vanavond gezien

10 juni 2023 om 23:01

Geld wint bijna altijd….

10 juni 2023 om 23:03

Wat een onzin, City is de best voetballende ploeg van de wereld dus voetbal heeft wel degelijk gewonnen

10 juni 2023 om 23:17

Knappe reactie LosBlancos. Geen oud zeer maar dus een voetbalfan. Kudos.

10 juni 2023 om 23:26

Zeker, als je zo weggevaagd word als Real in dat 2e duel dan rest alleen toegeven dat de tegenstander simpelweg te goed was en heb ik daar vrede mee. Over het hele CL seizoen een terechte winnaar.

10 juni 2023 om 23:55

Ach Real heeft gewoon even een dip en het zat niet mee dit jaar. Er is jaren lang ook niet echt veel uitgegeven.
Met een paar toppers binnenhalen kan het zomaar weer veranderen. Dit komt van een Barca-aanvallend voetbalfan.

11 juni 2023 om 00:05

Zeker dat is ook wel wat voetbal leuk maakt. Het onvoorspelbare. Had ook nooit verwacht dat Real hem vorig jaar zou winnen.

11 juni 2023 om 02:59

De best voetballende ploeg omdat ze de afgelopen jaren miljoenen mochten uitgeven

11 juni 2023 om 08:36

Man U en Chelsea ook. Die voetballen dan nog niet goed.

10 juni 2023 om 23:03

City is de best voetballende ploeg van de wereld, dus voetbal heeft zeker gewonnen.

10 juni 2023 om 23:05

Ik hoop niet dat je insinueert dat inter voetbalt. Want dat is ook verre van t geval. Italianen spelen niet om te winnen die spelen om niet te verliezen.

10 juni 2023 om 23:06

Inter met chinese eigenaars en ook de traditionele clubs spenderen voldoende geld.. wat dat betreft verliest het voetbal al jaren van het geld, of denk je dat de Spaanse clubs geen geld uit geven?

10 juni 2023 om 23:26

Goh als Manu of andere gewonnen dan niet, PS Manu geeft al jaren meer uit dan City

10 juni 2023 om 23:32

Man City laat het beste voetbal van de wereld zien, dat daar heel wat geld in zit verandert daar niets aan…

10 juni 2023 om 23:33

Bayern weggeveegd, zelfs mr Champions League Real Madrid over 2 wedstrijden weggeveegd en dan dit zeggen. Laat alleen zien wat een treurwilg je bent.

10 juni 2023 om 23:36

Inter is pas gaan voetballen vanaf minuut 70 en dan vooral hopen op een hoog balletje dat goed valt. Dat noem ik niet voetbal heeft verloren

10 juni 2023 om 23:47

Inter had het tactisch beter voor elkaar dan City grotendeels van de wedstrijd. City kon letterlijk geen vuist maken, Foden dramatisch, Haaland speelt verstoppertje en verliest elk duel. City had het erg lastig vandaag, met een betere voorhoede had Inter gewonnen vandaag.

11 juni 2023 om 01:09

Dat is niet de discussie. Het voetbal zou verloren hebben en met voetbal wordt er doorgaans bedoeld teams die willen aanvallen en niet de teams die de tegenstander willen ontregelen. Uiteindelijk is dat wat Inter probeerde totdat ze dus echt moesten komen

10 juni 2023 om 23:37

Als algemene reactie op meeste hier. Als ik erover nadenk had ik mijn eerste reactie ook kunnen plaatsen als Inter de CL had gewonnen bij wijze van. Ik merk dat ik met veel meer plezier naar een wedstrijd kijk van bijvoorbeeld de nacompetitie Willem II - VVV Venlo dan dit. En zelfs die wedstrijd was voor mij zwaar klote aangezien ik Willem II fan ben en ongeveer 3 uur kwijt was aan die wedstrijd om vervolgens die verdomde kopbal in minuut 120 te zien invliegen. Alsnog haal ik daar meer plezier uit dan deze CL finale.

10 juni 2023 om 23:38

Ja, mocht je de afgelopen 20 jaar onder een steen hebben geleefd, dit is het voetbal van nu. Dat romantische aspecf van vroeger bestaat alang niet meer. De meeste kunnen zich dat niet eens meer herinneren. Clubs zijn bedrijven geworden die uit zijn op winst, zowel financieel als sportief. Misschien eens tijd om dat te accepteren inplaats van constant te zeuren?

10 juni 2023 om 23:43

Klopt, je hebt ook gelijk. Lees ook mijn bovenstaande reactie. Ik ga ook lekker kijken naar Willem II - FC Groningen ik de KKD volgend seizoen.

10 juni 2023 om 23:54

Raak er maar aan gewend.

11 juni 2023 om 10:17

Mister Seal, iedereen geeft geld uit. Noem mij een team op Barcelona 2011 na wat de champions league won waarbij de meerderheid van de spelers uit de eigen jeugd kwam... ik ben benieuwd.

11 juni 2023 om 10:54

Is er ook niet inderdaad. Ik refereer naar mijn andere reactie. Ik kijk met veel plezier naar Willem II - FC Den Bosch met hopelijk Sikking in de goal bij Den Bosch.

11 juni 2023 om 10:50

Wat? Inter doet aan ruilhandel?😂

Gefeliciteerd citizens dik en dik verdiend.

10 juni 2023 om 23:01

Ook op basis van een kansen?

10 juni 2023 om 23:10

Op basis van het hele seizoen pipo. Voetbal bestaat niet uit 1 wedstrijd.

Wat een ongekende slechte wedstrijd was dit zeg.

10 juni 2023 om 23:04

Ja dat viel (weer) even vies tegen. Ik kan wel doen alsof ik de volgende keer niet meer ga kijken, maarja dan hou ik mezelf voor de gek. Maar al die Europese finales, mijn hemel zeg...

10 juni 2023 om 23:33

De EL finale vond ik wel leuk, of nee de eCL finale bedoel ik.

11 juni 2023 om 08:55

Echt? Hmm, daar vond ik het voetbal toch ook vies tegenvallen. West Ham deed helemaal niks en wonnen toch. Daar ging m'n hart ook niet sneller van kloppen hoor.

Waardeloze finale maar City was dit seizoen gewoon de beste in de Champions League van harte gefeliciteerd City fans

10 juni 2023 om 23:37

Wordt gewaardeerd! We zijn er flink van aan het genieten!

Soms moet je het geluk aan je zijde hebben en vandaag zat het helaas niet mee voor inter.

10 juni 2023 om 23:02

Lukaku moet toch trauma hebben na die kans, had die overigens ook voor België tegen Kroatië op het Wk

Gefeliciteerd City fans! Toch wel jammer voor Inter, wat waren ze er een paar keer dichtbij tijdens de laatste minuten. Vooral die van Lukaka pff, wat zal die slecht slapen zeg.

Voor de marktwaarde van Lukaku is dit geen beste wedstrijd geweest.. Wat laat Inter het liggen zeg!

Jammer Inter, wat was je goed vandaag! Ze hebben er een leuke finale van gemaakt, was wel 1 van de betere finales!

Je calculeert het in, maar achteraf is het toch wel zuur. Inter hoefde echt niet te verliezen en onbegrijpelijk hoe Lukaku die kans niet verzilverde.

Dik onverdiend! Inter, wat een prutsers zeg. Wat een kansen zeg. Alleen het is Pep gegund.

Jammer zeg Inter, was gewoon echt gevaarlijk op het einde maar het mocht niet zo zijn... Lukaku echt met een bijna niet te missen kans die die mist. Al met al maar erg matig wederom een CL finale

Over het hele CL seizoen de dik verdiende winnaar, met vermakelijk voetbal in vele wedstrijden. Vandaag was het minder, maar ga er maar aanstaan in zo’n finale met alle hoop en spanningen in je lijf. En Lukaku, mijn God. Dat is echt een big game choker eerste klas.

10 juni 2023 om 23:02

Haaland kan er anders ook wat van. Zowel in de halve finales als de finale compleet onzichtbaar

11 juni 2023 om 01:13

Haaland had de verdedigers inderdaad weg moeten toveren. De Bruyne is de sleutel tot Haaland. City heeft amper voorzetten gegeven. Haaland had in e paar omschakel momentjes wel meer moeten doen. Maar dat is nog steeds geen Lukaku, die al een reputatie had in de PL voor choken

Prachtig!!!! Eindelijk heeft Kevin nu ook zijn CL beet. Proficiat met de treble City!

Gefeliciteerd City fans! Niet jullie mooiste wedstrijd maar toch wel beter dan Inter. Eindelijk weer een CL voor Guardiola.

Deze wedstrijd had misschien meer een 1-1 verdiend en Inter had misschien pech met die ballen op de lat en die kopbal van Lukaku, maar zo gaat het in het voetbal - en er moet er eentje winnaar zijn, ik kan met City prima leven.

Gefeliciteerd City, maar als Guardiola als beste coach gezien wil worden heeft hij nog wel heel wat te verrichten. Zidane stijgt er op dit moment nog zover bovenuit.

10 juni 2023 om 23:33

En Ancelotti ook. Mijlenver boven Pep, de prestaties van Zizou en Don Carlo, met exponentieel minder bestedingen dan City zegt alles.

11 juni 2023 om 00:01

Kom op dit is Real Madrid waar we het over hebben geen Kozakken Boys. Madrid hoofdstad, de koning en hadden al heel lang 9 CL. Altijd topspelers kunnen halen sinds de jaren 50. Dan is het ergens ook wel te verwachten toch? Of roep ik iets heel absurds?

11 juni 2023 om 01:16

Zizou erfde een team dat op elke positie een wereldtopper had staan. Dat team was individueel nog beter dan dit City met Grealish, Stones (op het middenveld zelfs), Ake en Akanji. Onder andere coaches waren dat geen toppers

11 juni 2023 om 01:17

Nee, ik heb het over Zidane en Ancelotti. Met name vergeleken bij de laatste is Pep veruit de mindere. Als manager en als speler helemaal.

11 juni 2023 om 01:20

Ancelotti is een wereldcoach, maar ik vind hem niet per se beter. Ancelotti gaat al heel erg lang mee en heeft "slechts" 1 CL meer dan Pep. Ancelotti heeft het ook niet altijd en overal goed gedaan. Het waren pieken en dalen. Vooral in de competities heeft Pep consistenter gepresteerd en meer punten gehaald dan Ancelotti. Ancelotti is een cupfighter

11 juni 2023 om 03:23

Ancelotti is de enige trainer die kampioen is geworden in Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk. Die wint de CL met Benzema geflankeerd door 2 broekies uit Brazilië oa door Pep te verslaan. Real speelde al enkele jaren met 2 aanvallers minder dan de gemiddelde ploeg, Hazard en Mariano deden niet mee. Pep kan al geruime tijd 2 elftallen opstellen die allebei de PL winnen. En hij heeft met die selecties na 7 jaar een cl gewonnen.

11 juni 2023 om 04:18

Dat wereltopperteam erfde Pep ook van Hitzfeld toen en hij faalde in de CL. Hij erfde overigens het Barcelona van jullie eigen Frank Rijkaard, ja, de Rijkaard die Messi liet debuteren en bij City kreeg hij een onuitputtelijke geldbeurs om twee elftallen bij elkaar te kopen. Dus die erfde overal van alles en nog wat. Zidane erfde sterren die als los zand aan elkaar verbonden waren en maakte er een triple cl winnaar van. Dat is Pep niet echt gelukt in 7 jaar met een open en bodemloze beurs.

11 juni 2023 om 08:22

Wat zeg jij nou dan? Hazard en Mariano zaten op de bank dus hoe is dat relevant? 😂 2 broekies op de vleugels die ook een fortuin kostte… En jullie Frank Rijkaard? Je praat Nederlands op een Nederlands voetbalforum dus praat niet zo met een ik tegen de wereld toontje zielenpoot

11 juni 2023 om 08:28

@RM1335

He??? Mijlenver dan nog 😂.

Je hebt normaal wel goede reacties, maar deze slaat echt nergens op. Madridismo ten top. Je mede-Madridistas lopen al een heel seizoen te klagen over Ancelotti, ik ken er een paar die je echt zouden uitlachen.

Ancelotti werd dit seizoen een paar maal overklast door Xavi, laat staan door Guardiola. Dat Ancelotti nota bene vorig seizoen won van Guardiola was met veel meer geluk dan kunde. City had die eerste wedstrijd altijd moeten killen en met 3-4 goalen verschil winnen.

Ancelotti is een geweldige manager, nadruk op manager. Guardiola is meer dan dat.

11 juni 2023 om 10:52

Ancelotti had geen 7 jaar en 1,25 miljard aankopen en 120 aanklachten wegens gesjoemel met geld nodig. En hij heeft ook niet de beschikking over 2 complete elftallen.

11 juni 2023 om 10:56

@hopsinds96: is die man geen Nederlander dan? Waar heb jij last van? En misschien moet je eerst kijken wat die 2 broekies gekost hebben vgl met een Grealish alleen bijvoorbeeld, voordat je hier allerlei idioterie komt poneren. Ik heb niemand hier aangevallen en daar kom jij als een gek om de bocht vliegen.

11 juni 2023 om 11:24

Ancelotti won de CL met een wereldelftal vol ervaring van het winnen van de CL. Je doet net alsof dat van City niks voorstelt, maar dat ancelotti een wereldprestatie heeft geleverd. Dat gaat nergens over. Ancelotti en Pep zijn beide wereldcoaches. Zoals ik zeg is Ancelotti goed, maar niet alles wat hij aanraakt veranderde in goud. De man gaat al een jaar of 30 mee (Pep 15) en heeft 1 meer CL gewonnen. En dat terwijl hij louter elite cluba heeft mofen coachen op een jaar Napoli en Everton na en Parma in het begin. Alsnog knap, maar je bent hem wel enorm aan het romanticeren

11 juni 2023 om 11:31

Real Madrid heeft ook aardig grote namen op de bank gehad over de laatste 10 jaar. City heeft 2/3 goede wissels, maar daarna wordt het al heel snel minder en loopt het door in jeugdspelers. Ik heb City B een aantal keer zien spelen, maar daar ga je de PL never nooit meer winnen. Met paar blessures is City sjaak. Voor andere teams is dat hetzelfde natuurlijk. Er zijn genoeg topteams die qua selectie niet veel onderdoen aan. Sterker nog, als Ake, Stones, Akanji, Rodri, Grealish en dat soort jongens bij een ander team hadden gespeeld waren ze waarschijnlijk geen toppers van dit niveau geworden

11 juni 2023 om 14:54

Spelers bij Bayern en Madrid , vooral Ronaldo, speelde daar allemaal gratis natruurlijk @rm1335

10 juni 2023 om 23:45

Ligt eraan wie je vraagt. Voor mij als voetbalfan is Guardiola de beste ooit. Prestatie en spel samen laten gaan. Ronduit geweldig. Mijn inziens staat hij echt alleen bovenaan.

11 juni 2023 om 00:02

Hoe vaak en met hoeveel teams heeft Zidane de treble gewonnen?

11 juni 2023 om 01:16

Niet een treble maar wel een hattrick aan CL’s

Wederom een hele saaie finale, maar wat bijzonder knap van City dit. Een paar keer dichtbij geweest , maar nu de treble winnen.. wat een jaar voor Haaland. Wat een sprookje

Trots als inter fan. 90 min gestreden. Helaas net te kort maar wat en kans nog op het einde zeg.

Gefeliciteerd City. Heel Lucky maar ja dat hoort ook erbij. Nogmaals gefeliciteerd City fans.

10 juni 2023 om 23:08

Lucky? Lucky was Real vorige jaar. City was heer en meester het hele seizoen.

Tja, Inter heeft gewoon niet de kwaliteit om zo'n wedstrijd te winnen. Een matige Europese subtopper in een CL-finale pakt eigenlijk nooit goed uit. City was echt heel matig en bezweek duidelijk onder de druk, maar in dat geval moet je een tegenstander hebben die zoiets keihard afstraft. De uitslag is dan ook niet meer dan terecht, ondanks de kansen van Inter. Die kwamen ook enkel voort uit opportunisme en dode-spel-situaties.

10 juni 2023 om 23:03

City had ook amper kansen tot de 1-0 dus meer dan terecht vind ik zwaar overdreven persoonlijk.

10 juni 2023 om 23:03

Dan heb je 2 spitsen voorin lopen en dan komt er echt geen enkele goede voorzet vanaf de zijkant.

10 juni 2023 om 23:08

De enige die dat kan is Di Marco en die wordt dan terug gehaald tot centrale verdediger zodat hij dat niet meer kan doen…

10 juni 2023 om 23:23

Die gaf ook een aantal zeer zwakke voorzetten of schoof de verantwoordelijkheid weer af op iemand anders.

Het kan na de eerste helft alle kanten op. In de tweede helft vanaf minuut 70 City absoluut de betere. Haaland is de oplossing gebleken voor de Cup met de grote oren. Inter heeft duizenden kansen gehad, maar of Ederson stond in de weg of ze stonden elkaar in de weg.

10 juni 2023 om 23:38

Haaland de oplossing voor de Cup? Volgens mij was Rodri de echte en enige oplossing. Voor de Cup heb ik Haaland al enkele weekjes niet gezien.

11 juni 2023 om 01:21

Haaland is wel een goede bliksemafleider geweest. Hij trekt altijd wel een paar verdedigers mee waardoor je de wingers niet dubbel kan dekken. Maar Haaland heeft hem niet persoonlijk over streep getrokken voor City.

Zeer zwakke wedstrijd in mijn optiek van City maar dan moet je hem gewoon winnen, gun het Guardiola, De Bruiyne, en Haaland heel erg. Jammer dat Lukaku weer een enorme kans mist. Haaland overigens wel op een momentje na niet gezien dus Inter had het goed voor elkaar achterin

Dat heeft heel lang geduurd voor Guardiola bij City. Had hij langer gebleven bij Bayern, dan was de treble ook een feit geweest.

Die Haaland man.. heeft de hele wedstrijd werkelijk geen reet gedaan op die ene kans na..

10 juni 2023 om 23:06

Dan zijn toch credits voor de verdedigers van Inter. Aan Haaland zelf hoef je niet te twijfelen na zo'n seizoen als dit... Hij had tevens de minste balcontacten ooit in een CL finale ðŸ˜

10 juni 2023 om 23:37

Overhyped; maakt zn goals tegen de zwakjes van de PL als Southampton maar tegen RM of Arsenal niks. Zet er Kramer neer en hij loopt er daar ook 30 in..City is nl zoveel sterker als de rest

10 juni 2023 om 23:42

Hahaha overhyped... Topscoorder van de PL en het meest gescoord ooit in een PL seizoen. Meer dan spitsen zoals Henry, v. Nistelrooij, v Persie, shearer etc. Daarnaast ook topscoorder van de CL dit seizoen.

Je maakt jezelf echt belachelijk. Met je vergelijking met Kramer. Die kan amper van een kroket afblijven in de rust.

11 juni 2023 om 00:04

Dat hebben we voorgaande jaren gezien. Ze leveren al jaren de topscorer van de Premier League en Champions League af.. oh wacht

11 juni 2023 om 00:06

Vond je Haaland dan goed tegen RM of Inter? Ik heb m niet gezien...kijk tegen n South 4 goals maken etc in zo n team.als City lukt v Crooy ook wel. Bij Noorwegen maakt Haaland ook nooit wat klaar..je kon r net zo goed n pilon neerzetten. DEZE WEDSTRIJD HE...

11 juni 2023 om 01:25

52 goals dit seizoen in alle competities (PL record). 36 goals in de PL (record). Topscoorder van de CL. Hij loopt 1-op-1 in de Bundesliga, Premier League, Champions League en bij Noorwegen. City heeft veel goede spitsen gehad, maar niemand komt in de buurt van zijn aantal goals per minute. Aguero niet, Jesus niet, Tevez niet, Dzeko niet. Je praat maar wat

11 juni 2023 om 02:51

Wat een kulargument. Vond je Haaland goed tegen Inter of RM? Wat boeit dat als deze ploegen beiden compleet af werden geslacht door de rest van het team. Bij Noorwegen maakt hij niks klaar? Nee daarom loopt hij 1 op 1 bij een absoluut C land en zal hij waarschijnlijk binnen een jaar topscorer allertijden zijn bij Noorwegen. Hebben we het over dezelfde speler?

11 juni 2023 om 00:59

Matige voetballer. Techniek nul. Fysiek top.

11 juni 2023 om 01:28

Snelheid, kracht, lengte, lenigheid. Maar ook een perfecte timing, reactiesnel, en inzicht en positionering van ongekend niveau. Daarin is hij verder een Mbappe, die technisch wel helenaal top is. Technisch is hij overigens beter dan je denkt kan ik je zeggen. Ik dacht dat namelijk ook van haaland, maar ik heb hem ondertussen een wedstrijd of 60 zien spelen afgelopen jaar

Zo jammer dit voor Inter. Hadden op zijn minst verlenging moeten bereiken met de kansen die ze hebben gehad.

Lukaku en martinez drama spitsen.

Fractie betere spelers dan die 2 en inter had gescoord….

Die Lukaku is toch echt de meeste trieste spits in tijden. Heeft City hoogstpersoonlijk de Champions League bezorgd

10 juni 2023 om 23:04

Eens, wat slecht zeg!

10 juni 2023 om 23:12

Heb hem jarenlang gesupport, maar dit seizoen is gewoon echt schandalig. Zelfde als toen met het Belgische nationale ploeg. Die is totaal zichzelf niet meer

10 juni 2023 om 23:10

Lukaku is altijd belachelijke slecht geweest. Ik vraag mij elke keer af hoe kan iemand dagelijks trainen en niet eens een normale bal kan raken.

10 juni 2023 om 23:13

Vond hem bij Everton, United en eerste seizoenen Inter niet slecht. Je kan je mindere kwaliteiten hebben, maar als je een van je beste kwaliteiten (koppen) toch niet beheert, kan je toch wel stoppen inmiddels

11 juni 2023 om 01:18

Zijn seizoen bij Inter toen ze de Scudetto wonnen was hij op zijn best. Vrees dan ook dat we hem die niveau niet meer gaan zien halen.

Inter verdiende eigenlijk wel een verlenging. Zoveel kansen in de tweede helft. Maarja, CIty verdiend het wel op basis van hun voetbal het hele seizoen.

10 juni 2023 om 23:06

Dat maakt voor nu niet uit, toch? Inter had meer verdiend.

10 juni 2023 om 23:32

Je kunt toch best vinden dat een team het wel verdiend op basis van een volledig seizoen?

11 juni 2023 om 01:29

Die kansen deden er niet meer aan toe als Foden die opgelegde kans gewoon had afgemaakt. Met een 2-0 voorsprong had het niet meer goedgekomen voor Inter. Inter is ook pas gaan voetballen vanaf minuut 70, toen ze achter stonden

City is de enige die dit heeft verdiend dit jaar. Het voetbal dat zij speelde dit jaar was gewoon ongelofelijk. Al was het vandaag niet best. City had gewoon een spits al haaland nodig. Dat was wat zij jaren miste. Al vond ik hem ook vandaag niet zijn beste spel spelen, maar hij verdiend die ballon dor het meest van allemaal. Als topscorer van de pl en de ucl en de treble gewonnen. Geloof nu echt dat city hem vaker gaat pakken vanaf nu.

Helaas maar onze voorhoede is gewoon niet sterk genoeg. Dzeko en Lukaku waren een drama.

Een gebrek aan kwaliteit voorin kost je vandaag de overwinning. Lautaro en Dzeko niet gezien en Lukaku wel maar op een negatieve manier door weer maar eens op een beslissend moment het niet waar te maken. Dumfries was trouwens ook dramatisch, geen goede voorzet gegeven en gewoon niet de intelligentie mee te kunnen op dit niveau. En
Gosens en bellanova zijn ook gewoon hopeloos.

Brozovic, Barella, Bastoni, Darmian en vooral Acerbi verdienen echter enorm veel credits. De enige keer dat ze geklopt werden was het door een gelukkige deviatie bij City. Jammer uiteraard, maar toch gewoon trots op hoe inter hier voor de dag kwam. Verdienden een stuk meer (zeker geen nederlaag) en dat was eigenlijk al boven verwachting.

10 juni 2023 om 23:05

Gosens vond ik nog wel gevaarlijk invallen, die had een assist op zijn naam moeten hebben. Lukaku had de 1-1 op zijn hoofd en kopt in het midden, tja, die bal wordt natuurlijk wel met meer geluk dan wijsheid weggewerkt. Dumfries kon niet in zijn spel komen, daar is City te sterk voor. Die hebben hem nooit laten lopen. Dumfries is inderdaad niet goed genoeg voor het Europese topniveau.

10 juni 2023 om 23:09

Er valt een bal op zijn hoofd en die kopt hij goed terug, dan val je nog niet goed in. In de combinatie zwak, geen actie en zwakke voorzetten.

10 juni 2023 om 23:11

In dit soort wedstrijden zie je dat Dumfries puur voetballend/ qua techniek totaal niet beter is geworden, geweldige atleet maar zet ook maar een beetje druk op hem en hij verdwijnt compleet.

10 juni 2023 om 23:16

Dat is echt gewoon schrijnend inderdaad. Je bent er echt bijna niets mee als je hem niet in de ruimte kan aanspelen op aanvallend vlak. Geen passeeractie, overzicht of goede voorzet.

Di Marco is geen wereldspeler maar zoveel beter. Die rechterwingback is echt dringend toe aan een upgrade.

Meest saaiste finale ever, een schaak wedstrijd is nog spannender.

11 juni 2023 om 01:20

Liverpool - Tottenham?

Vreselijke finale, zonde van de winnaar. Inter had ze exact waar ze hen hebben wilde. Helaas viel één bal net goed en viel het tot 2x toe voor Inter zelf net even niet goed.

Maar even terzijde van de CL winst van City: 3 europese finales en alle 3 waren niet weg te kijken.

Matige wedstrijd. Inter had wel een verlenging verdiend. City viel erg tegen. Wellicht dat ze stijf van de spanning stonden. Al met al wel een verdiende winnaar van de CL

Perfecte wedstrijd waarin je kan zien dat Pep gewoon niet tegen deze tactiek kan spelen, een lucky goal en een grote kans van Foden, meer hebben we eigenlijk niet gezien van City. Terwijl Inter grotere kansen heeft gehad. Ondanks dat City per individuele speler echt veel sterker is dan Inter. Hopelijk gaat Pep ooit laten zien dat hij als underdog ook kan presteren, want ik denk dat hij een hele goede motivator is, maar verder een one trick pony dat alleen succes kent als je de juiste pionnetjes kan kopen. Wel denk ik dat de beste team van Europa ook nu de winnaar is van Europa. Gefeliciteerd City fans.

Ook nog de treble gepakt dat is ook een puike prestatie. Vele topclubs hebben laten zien dat het moeilijk is om op alle fronten mee te doen. En City nog met attractief voetbal. Mooi dit.
Zullen veel voetbalfans wel blij mee zijn behalve sommigen die nog in hun gevoelens zitten.

City heeft echt mazel gehad. Vond Inter echt goed spelen. Dom om niet met Lukaku te beginnen.

Eindelijk heeft Kevin De Bruyne de cup met de grote oren bemachtigd. 10 jaar geleden speelde hij nog bij Werder Bremen.
Haaland heeft ook de juiste stap gezet door Dortmund te verlaten en de treble te winnen met City

Zou Lukaku willen adviseren om te stoppen met voetbal. 2 zekere goals voor Inter onthouden, bizar. Deze man brengt echt altijd ongeluk in je team.

Terechte winnaar? Muah, vond de wedstrijd wel gelijkwaardig op gaan. Inter had het tactisch het echt sterk voor elkaar. Op details heeft City gewonnen.

Ishowspeed strikes again. Deze man zat in het stadion met een Inter shirtje, en natuurlijk verliest Inter. De beste man jinx echt alles.

10 juni 2023 om 23:05

Onzin. Dias stond op de lijn en dat balletje had meer vaart gehad door een briesje wind. Die kopkans wel gewoon schandalig natuurlijk.

Blijft me opvallen dat bij schoten op goal, ook in dit geval bij het doelpunt, spelers wegdraaien waardoor ze zich onbedoeld minder breed maken. In dit geval had het waarschijnlijk niet uitgemaakt maar toch.

Zo jammer, gevochten als leeuwen. Ik ben trots op de ploeg, het is pijnlijker om zo te verliezen. Wetende dat er wel degelijk iets in zat, wat niemand had verwacht voor de match. Die kans van Lukaku moet altijd binnen en op het moment van de goal zakten we te fel terug. Trots op de ploeg!!!

Typische finale wedstrijd!
Inter nog echt dichtbij met bal op de lat, kopbal Lakoeke en op het einde ook nog aardige kans.

De spanning was zeer zeker te zien deze wedstrijd.

Mooi voor City dat ze hem eindelijk hebben, veel.spelers ook van City in tranen.

Mijn felicitaties gaan richting de grote heren uit Dubai. Mooi voor ze dat ze een CL hebben kunnen pakken. De CL wordt steeds meer een commercieel gedrocht. De beleving bij Conference League en Europa League is groter bij zowel spelers als publiek dan deze NBA-achtige show

10 juni 2023 om 23:10

Dubai?

10 juni 2023 om 23:26

City is toch van Verenigde Arabische Emiraten? Daaronder valt Dubai hè

10 juni 2023 om 23:28

Eigenaar City, zit hem nogal dwars

Finales speel je niet, die win je!

Dzeko, Lautaro, Lukaku en Dumfries drama vandaag, spelers die aanvallend wat moeten brengen bezwijken compleet onder de druk, terwijl de rest van Inter vrijwel de perfecte wedstrijd speelde in verdedigend op zicht.

Hele saaie finale zoals wel vaker, geen plezier voor de kijker.

Minst memorabele CL-finale ooit, maaaaaar pot 1.

Wat een zaadpot zeg. Had hier zoveel meer van verwacht, vooral van City dan toch. Je merkt toch dat de zenuwen hun volledig lam legt. Kuddo’s aan Inzaghi die het heel goed ontregeld heeft, helaas ontbreekt het hem aan aanvallend tactisch vernuft.

Guardiola opnieuw een treble…. Het is toch een mooie prestatie! Eindelijk heeft hij die CL opnieuw beet.

Ps : Prime Barça(2009-2012) zou vandaag beide ploegen een enorme pak rammel hebben gegeven.

Eindelijk! Wat een slechte pot voetbal zeg. Dit leek helemaal nergens op, maar het is zó lekker om hem op deze manier te winnen na al die jaren. De treble! Wat een avond!!!!!!!

11 juni 2023 om 09:36

Ik vraag me toch altijd af waar de fanbase van City in Nederland vandaan komt?! Komen jullie allemaal uit het lichtblauwe deel van Manchester? Blijf het opvallend vinden, zonder waardeoordeel overigens, dat ik die mensen nooit voorbij zag komen toen City structureel rond plek 10 eindigde in de PL.

11 juni 2023 om 10:50

Kan wel een opsomming voor je maken waar deze fans vandaan komen:
- Een aantal mensen zijn gewoon groot fan van Pep. Dus zijn ze (in dit geval) ook voor City.
- Het voetbal dat City speelt spreekt mensen aan waardoor er steeds meer mensen fan worden.
- Mensen zijn fan van bijv. een Haaland of een de Bruyne waardoor ze ook voor City als club juichen (een beetje zoals Messi bij Barca).
- Er zijn ook genoeg Nederlanders die zijn geboren in Manchester (zoals ik) en die vanaf jongs af aan al fan waren van City.

Veel van de zelfde redenen dus waarom veel Nederlanders fan zijn van Barcelona. Hoewel dat ook meer te maken heeft met Cruijff. Ik bedoiel; waarom ben jij fan van Barcelona? Heeft dat inderdaad met Cruijff te maken? Of door de punten hierboven?

11 juni 2023 om 11:34

Precies hetzelfde als met elke buitenlandse topclub Kalou. Succes, spelers en het spel trekt fans aan. De meeste mensen worden ook geen united fan als ze in de middenmoot hadden gespeeld. Er zijn echter ook genoeg fans die al veel langer fan zijn van Man City.

11 juni 2023 om 14:53

@Aguero. In feite zeg je dus dat het gros simpelweg gloryhunters zijn. Ik vind dat altijd wel een beetje jammer, support your local team is waar ikzelf voor sta.

Jouw eigen beweegreden lijkt me niet meer dan logisch natuurlijk. Al zijn soortgelijke gevallen in de grote minderheid.

Om in te gaan op jouw vraag; fan is een groot woord. In kom uit Sittard en ben Fortuna fan (support your locals!). Barcelona is voor mij de enige club in het buitenland waar ik voor juich. Mijn opa heeft ertegen gespeeld en een aantal goals gemaakt. Hij vond het al een fantastische club dus iets met de paplepel 😉

11 juni 2023 om 18:52

@Kalou2005 In principe wel. Maar dat geldt voor toch vrijwel elke club uit het buitenland? Madrid en Barca fans zijn ook voornamelijk gloryhunters. Ik bedoel, fans van een Villareal of een Real Sociedad zijn er hier niet. Dus in dat opzicht zijn 70% van de fans hier op VZ wel gloryhunters. Wat wmb gewoon prima is, iedereen mag zelf weten welke club hij support.

Wel mooi dat jouw opa een aantal goals heeft mogen maken tegen Barca. Zoiets vergeet je van je leven niet meer.

Wat je ook vind van de eigenaren etc. Dat is nou eenmaal het modern football. Ook Inter is niet meer de traditieclub van vroeger, ook een rijke eigenaar. Dit City verdient de CL. Een van de beste ploegen aller tijden, Guardiola een van de beste coaches aller tijden. Ben vooral blij voor de Bruyne, was bang dat hij zonder CL zou eindigen. Verder, Pep schijnt helemaal gefascineerd te zijn van mijn cluppie, Ajax. Nou Pep, kom maar naar Mokum. Wij zoeken nog een coach, en je gaat bij City echt geen beter seizoen meer draaien dan dit seizoen. Nee zonder dollen, gefeliciteerd aan alle Citizens!

11 juni 2023 om 01:40

De oude eigenaar van Inter (Moratti) heeft ooit gezegd 1.5 miljard van zijn eigen geld voor inter te hebben uitgegeven aan transfers. Dat was in de periode toen Inter nog een elite club was (90s en jaren 00)

Nou leuk hoor. Pep heeft nog ff de beste spits van Europa gekocht en ze winnen eindelijk de champions league.

Gelukkig volgend jaar de finale in Wembley! Verschrikkelijke.locatie

Uitstekend gedaan toch van City, geweldig team, mooie historie, nu eindelijk ook de grootste prijs bij elkaar gekocht!

11 juni 2023 om 01:42

Dat is wat alle topclubs doen. Welkom bij het moderne voetbal. Je wint niet meer met een elftal aan eigen jeugd. Je kan ook veel geld investeren en al jaren niks winnen

3e Europese finale in anderhalve week, 3e oersaaie wedstrijd. City wel de verdiende CL winnaar.

10 juni 2023 om 23:20

Echt he, 3x zonde van m'n tijd. Als beloning mag ik nu nog even kijken naar allemaal volwassen mannen die een beker kussen... ook niet echt heel aantrekkelijk 😑

Tja, allemaal leuk en aardig, maar we weten allemaal hoe city hier gekomen is. Leuk dat ze goed voetbal spelen, maar dat mag ook best met de selectie die ze hebben. En we weten allemaal hoe ze deze selectie bij elkaar hebben gekregen: door de boel te bedonderen. Dus leuk dat ze een treble hebben, maar ik heb zo’n vermoeden dat deze niet echt verdiend is…

Olie dollars of niet City is gewoon de terechte kampioen, een echte voetbalfan gunt city dit jaar de overwinning!

Fenomenaal, die Pep! De finale was niet om aan te zien, maar als je kijkt wat ze dit seizoen hebben laten zien was het wel verdiend. Had liever Napoli - Man. City gezien als finale, maar Inter deed het zeker niet slecht vanavond. (Op Lukaku na)… Gefeliciteerd Manchester City fans!

Van harte gefeliciteerd City! Een geweldig seizoen gedraaid en mooi dat het ook beloond word. De finale op zichzelf was niet best van beide kanten en ik denk dat City nog het meest wilde voetballen. Inter was vooral bezig met de 0 houden en de tegenstander uit de tent lokken. Zonde want met de slordigheid van City had er meer in gezeten voor Inter.

Teleurstellende wedstrijd; City wil niet en Inter kon niet. Geen wonder dat de enige goal ook uit n lucky situatie kwam
Uitgezonderd Rodrigo en Benardo was City zwak; Haaland weer Faalland: leuk tegen Southhampton en Everton maar niets tegen de betere teams...
Hoop dat Twente- Sparta leuker word

Nu hebben ze rood ook geëvenaard qua trebles. Nog ff en ze zijn ook met cl prijzen op dezelfde hoogte. Rood is definitief de ondergesneeuwde kleur in de stad Manchester nu.

11 juni 2023 om 11:08

United heeft niet zoveel gewonnen eigenlijk. Maar 2 CL onder SAF. Zelfs Ajax had er eentje in dat tijdperk. City hoeft er nog 2 te winnen, wat in de komende jaren wel gaat gebeuren, en ze staan al gelijk met het totaal van United. De kans dat United de CL binnen de komende jaren wint is behoorlijk klein.

Ook nog een proficiat aan de serie A met hun treble: 3 finales verloren!

Nog een opvallende vaststelling is dat Ilkay Gündogan de cup heeft getild op Turkse bodem. Dat moet toch ook speciaal zijn

Lekker city, heerlijk seizoen.
Of het nu met 200 miljoen is of met 1miljard.
Je moet het toch maar doen.

Er zijn teams die met 500 miljoen nog geen CL halen.

Haaland maakte dit seizoen veel goals en is nog jong. maar hij is absoluut geen Big Game Player
dat zou hij echt nog moeten leren dan kan hij een veel grotere speler worden.
geen goal in de CL Finale geen doelpunt in de halve finale en geen goal in de FA cup finale

11 juni 2023 om 11:05

Daar is hij denk ik gewoon te beperkt voor. Ik vond hem gisteren zelfs uit de toon vallen in de ploeg. Inter speelde relatief ver van eigen goal af en Haaland liep er eigenlijk voor niks bij. Als City de tegenstander volledig domineert dan kan hij ze er in tikken, maar dat gebeurt niet op dit niveau.

Dat moment wanneer Fiorentina - West Ham de beste wedstrijd was van de 3 finales en ook dat nog een slechte wedstrijd was.

Als puur en alleen geld direct zou leiden tot succes dan zou Chelsea dit seizoen alles gewonnen hebben aangezien ze dit seizoen circa €600M hebben uitgegeven aan transfers en we weten hoe dat afgelopen is…

Die Haaland is echt een grapjas. Weer eens 90 minuten verstoppertje gespeeld in een belangrijke wedstrijd. Hoop dat Messi de gouden bal wint en alle City/Haaland fans gaan huilen.

Die Onana. In de eerste helft rustig aan doen en in de tweede haast hebben.

Geweldig voor city. Op basis van deze hele CL verdienen ze het ook. Vandaag was 50-50

Zo Mourinho lovers. Buig even voor de legend bazen trainer Guardiola!

11 juni 2023 om 12:30

Guardiola had voor de finale in elk geval goed naar Mourinho gekeken.

Sommige mensen hebben 's avonds een slaappil nodig om in slaap te geraken. De finale van de Champions League zorgde er het eerste wedstrijduur voor dat die mensen geen slaappilletje meer nodig hebben. Als dit de toekomst van het voetbalspel is ziet het er slecht uit voor de voetballiefhebber.

Schandalig dat ze met zoveel geld nu pas de CL pakken. Het voetbal heeft vandaag officieel verloren. Geld pompen tot je prijzen wint. Bah!

11 juni 2023 om 01:51

Oude eigenaar van Inter (Moratti) heeft aangegeven dat hij 1.5 miljard heeft uitgegeven aan transfers uit eigen zak in zijn 18 jaar bij de club. En dat was in een tijd waarin je voor 30m een wereldtopper kon krijgen. Het heeft hem 15 jaar gekost voordat Mourinho de treble pakte met Inter. United heeft over de afgelopen 10 jaar netto meer uitgegeven dan City en die hebben zelfs meerdere seizoenen geen CL gehaald. Met geld alleen kom je er niet. City zit nu wel op het goede pad (bijna 3 CL finales op rij). Deze winst zal het makkelijker maken om in de CL te winnen in de toekomst omdat de grotebdruk er nu af is

Gefeliciteerd, de eerste cl beker voor city. In de jaren 90 waren ze echt slecht. Eerst promotie en dezelfde jaar weer degradatie. Zo ging het met city jaren. Ik noemde city destijds de kleine broertje van united.

Atletico madrid dezelfde verhaal.

Maar wat een saaie wedstrijd ik had 3-0 verwacht. City speelde minder zal wel door de spanning komen een aantal jaren geleden hadden ze de finale verloren.

Zo. Manchester city gewonnen na een draak van een wedstrijd. Tsjong. Blij dat ik andere dingen gedaan heb.

Kon net zo goed Inter de winnaar zijn, vind City zwaar tegen vallen!

Pijnlijk. Iedereen schreef ons af. City zou ons wegspelen. We boden goed tegenstand. We hadden mega kansen om te scoren. We deden city normaal lijken en toch sta je met lege handen. Afmaken is ook een kwaliteit. Ik kan niet anders dan trots zijn op de spelers en wat Inzaghi heeft gepresteerd. Het is zeer teleurstellend hoe het verlopen is. Omdat er meer in zat. Ach ja niks aan te doen. Voor altijd Forza Inter.

11 juni 2023 om 09:34

Wedstrijd verliep precies zoals ik verwacht had. City had plankenkoorts en daarbij stond Inter zeer degelijk. Ze hebben het echt naar mogelijkheden gedaan en hadden zeker een goal kunnen/moeten maken!

Daarvan afgezien is City (helaas) een klasse of 2 beter, al kijk ik al veel te lang voetbal om te weten dat zoiets over één wedstrijd helemaal niets betekent. Echter is de prestatie van Inzaghi echt van wereldformaat. Want eigenlijk is dit Inter niet meer dan een Europese middenmoter, een EL ploeg die dit jaar plotsklaps in de CL finale staat. Dat is echt razendknap.

11 juni 2023 om 10:03

EL team doe je inter tekort mee. Zeker hoe ze teams als Barca en Benfica hebben verslagen. Kampioenen in hun eigen competitie. Inter komt ook niet uit het niets. Het is een 5 jaar project waarvan ze twee Europese finales hebben gehaald (EL, CL), de scudetto hebben gewonnen, 2x de beker en 2x supercup. Dat is geen middenmoot. Bovendien lopen paar spelers die echt niet onder kunnen doen zoals Barella, Bastoni, Onana.

11 juni 2023 om 14:57

Europees gezien vind ik dit elftal toch wel middenmoot hoor. Neemt niet weg dat ik vind dat die Inzaghi écht een wereldprestatie levert daar. Die kan blijkbaar wel wat!

Ze hebben een fantastische keeper met Onana. Barella vind ik doorgaans goed en die Turk ook. Voor de rest is het niet veel soeps en kan ik zo 15 Europese ploegen opnoemen die ik beter vind. Dan ben je toch al snel een middenmoter, ervan uitgaande dat de absolute top niet groter is dan een club of 4-5.

Hulde aan hoe City het seizoen af sloot, wat een kampioenen. En wat is het gaaf dat ze eindelijk de Champions League winnen na zoveel jaar een van de dominantste krachten van Europa te zijn. Als Arsenal fan denk ik alleen maar: het draaiboek ligt klaar, bestudeer deze masterclass en imiteer de juiste stappen. City supporters geniet ervan, het is zwaar verdiend!

Precies wat ik verwachtte, zo'n wedstrijd waar City het lastig zou krijgen met een Inter dat op alle mogelijke manieren het tempo uit het spel probeerde te halen.
Ik had eigenlijk een sneaky goal verwacht van Inter, dat vervolgens de poort op slot zou gooien, maar gelukkig voor City hadden ze aan dat perfecte moment van Rodri genoeg.
En daarom vind ik het een verdiende overwinning, ondanks het zogenaamde ,,piepen en kraken".

Wat was dat een slechte finale zeg, het niveau van beide ploegen was echt bedroevend. Ederson was de beste man op het veld, dat zegt eigenlijk alles. Al hielp het natuurlijk niet dat De Bruyne al vroeg geblesseerd uitviel. Over het hele seizoen heeft City het wel verdiend, maar in de finale creëerde Inter de betere kansen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren