Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Liverpool heeft beet en betaalt veertig miljoen euro voor Mac Allister

Laatste update:

Liverpool heeft Alexis Mac Allister definitief binnen, zo meldt de club donderdagmiddag via de officiële kanalen. Liverpool heeft de afkoopclausule in het contract van de Argentijnse spelmaker geactiveerd. De wereldkampioen komt voor ongeveer veertig miljoen euro over van Brighton & Hove Albion en tekent een contract voor vier jaar op Anfield.

Aanvankelijk leek het erop dat the Reds veel dieper in de buidel moesten tasten om de 24-jarige middenvelder over te nemen. Maandagmiddag maakte transfermarktexpert Fabrizio Romano al bekend dat het bedrag veel lager uit ging vallen dan dat. Nu is bekendgemaakt dat er een bedrag van ongeveer veertig miljoen euro gemoeid is met de transfer.

Mac Allister werd door Brighton in de winter van het seizoen 2019/19 overgenomen van Argentinos Juniors, waar hij werd opgeleid. Van juli 2019 tot en met januari 2020 verdedigde de aanvallende middenvelder tijdelijk de kleuren van Boca Juniors. In de afgelopen drieënhalf jaar ontwikkelde Mac Allister zich vervolgens tot een belangrijke speler voor Brighton en dit seizoen tikte hij in 35 competitiewedstrijden de grens van tien goals aan. Ook leverde hij twee assists af.

De interesse van topclubs in Mac Allister, die ook begeerd werd door Manchester United, intensiveerde tijdens het WK van afgelopen winter in Qatar. De Argentijn werd wereldkampioen met zijn team en was belangrijk door in de groepswedstrijd tegen Polen (2-0) een doelpunt te maken. Ook leverde Mac Allister een assist af in de finale tegen Frankrijk, die uiteindelijk na strafschoppen werd gewonnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede speler en een broodnodige versterking van het middenveld bij Liverpool!

Prima versterking. Ipv +100 doorheen te jassen een matige speler (Chelsea!).

120 miljoen voor Enzo Fernandez, 40 miljoen voor Macallister! Top speler voor Liverpool en voor een mooie prijs. Zal denk ik net als Wijnaldm in zijn goede jaren een stabiele factor worden op het middelbveld van Liverpool.

8 juni 2023 om 14:16

Zeker. Macallister is eigenlijk de betere versie van Wijnaldum

8 juni 2023 om 15:09

Dit is inderdaad hoe je goed zaken doet. Heel knap van Liverpool, verwacht dat ze een hoop plezier zullen hebben met deze aankoop.

8 juni 2023 om 15:15

Zeker, ik vind het in dit geval meer dat Liverpool geweldige zaken heeft gedaan dan dat Chelsea het slecht gedaan heeft. Enzo Fernandez was in mjn ogen de beste middenvelder op het WK (met Macallister ook wel in top 5), is jong, en daar betaal je natuurlijk voor. Enzo zat overal tussen en heeft ook nog eens een geweledige pss/schot in huis (wat heeft hij eigenlijk niet?). Objectief gezien was 80-100 mijoen was misschien meer op zijn plek geweest maar voor januari en recente hype betaal je ook voor. Hoe vinden jullie het tot nu toe dat hij het doet?

8 juni 2023 om 15:50

Ik ben niet zo gek van Enzo. Jij vraagt je af wat hij niet kan, ik vraag me af wat hem bijzonder maakt. Ik zie Jorginho maar dan met meer snelheid. Verdedigend niet sterk, lange ballen achter de verdediging komen niet aan, schoten zijn niet goed... voor een speler die een pass over 3 meter kan versturen hoef je geen 120 miljoen te betalen. Ook geen 80-100 miljoen. Had 45 miljoen mog aan de hoge kant gevonden. Hij zit er pas net en moet de tijd krijgen, maar geloof niet dat hij ooit die 120 miljoen waard zal zijn.

Dat is toch best een koopje. Ideale speler voor Liverpool. Als die nog 2 a 3 spelers halen zie ik ze zo weer meedoen volgend seizoen.

Tegelijkertijd vraagt Brighton voor Caicedo gewoon 80-100 miljoen. Heeft hij toch goed gedaan bij zijn contractverlenging.

8 juni 2023 om 14:30

Meedoen niet, want City staat boven alles en iedereen. Maar top 4 moet zeker wel lukken. Hadden veel last van blessures dit seizoen en je zag in de laatste weken dat het al beter ging draaien.

8 juni 2023 om 14:54

Ik zeg meedoen, dat is hetzelfde als Arsenal dit seizoen deed en Liverpool dus voorgaande jaren. Dus niet dat ze prijzen gaan winnen want dat zie ik City ook gewoon weer doen volgend jaar.

8 juni 2023 om 15:35

Nou nou nou boven alles en iedereen.. ze waren nog net geen tweede geworden. Arsenal heeft het in de laatste wedstrijden verpest maar het scheelde niks hoor. En ja Liverpool doet gewoon mee volgend seizoen. Dit seizoen was een overgang seizoen.

ik vond het nooit echt een opvallende speler (misschien is dat juist zijn kracht).
de prijs vind ik dan reuze meevallen, voor een speler die basis was bij een argentijns elftal en gewoon een super seizoen met brighton.

Alleen al door dat liedje dat ChatGPT over hem gemaakt heeft, is dit een goede versterking!

Goede speler. Een onopvallende dragende speler die een team beter gaat maken. Waarschijnlijk zal dit niet de laatste zomers aankoop zijn v oor Liverpool. Kunnen wat mij b betreft nog wel wat versterkingen bij. Van Dijk is niet onomstredden dus een nieuwe verdediger is geen luxe.

Een uitstekende aankoop voor dit bedrag. Veertig miljoen is tegenwoordig (helaas) kleingeld voor dit soort clubs, dus dan is dit een meer dan logische transfer.

Erg goede en vooral noodzakelijke versterking. Hij biedt iets wat Liverpool op dit moment mis en dat is dynamiek. Kan scoren, diepgang, aan de bal goed, niet vies van verdedigende arbeid leveren. Kijken hoe Liverpool de andere posities op het middenveld gaat invullen. Fabinho was vorig jaar zwak evenals Henderson. Thiago speelt, mits hij fit is, natuurlijk wel iedere wedstrijd. Gaat TAA een linie naar voren en wordt er een nieuwe rechtsback gehaald of blijft TAA rechts staan? Allemaal vraagstukken. Maar die is in ieder geval wel een goed begin van de window voor Liverpool, vooral tegen die prijs.

8 juni 2023 om 13:17

Ik vind hem niet echt dynamisch. Heeft wel goede kwaliteiten aan de bal maar staat niet bekend als een speler dat veel goede steekpassen geeft. Goede speler als je de bal in de ploeg wilt houden. Denk niet dat Thiago en hij samen kunnen spelen want ze lijken te veel op elkaar.

8 juni 2023 om 13:24

Waarom is hij niet dynamisch?

8 juni 2023 om 13:27

Je spreekt jezelf heel erg tegen Somagunner. Aan de ene kant vind je hem niet dynamisch, en aan de andere kant zeg je dat hij niet bekend staat als een speler die veel steekpasses geeft. Dat tweede is hij inderdaad niet; hij is niet een spelmaker. Met dynamisch bedoel ik dat hij heel veel loopvermogen heeft en overal op het veld kan opduiken. Dat is juist een match met Thiago die wat dichter tegen zijn eigen verdediging aan speelt en vanuit daar het spel maakt. Mac Allister is in de diepte juist gevaarlijker. En heeft daarnaast ook een goede arbeidsethos, kijk maar wedstrijden terug van Argentinie op het WK. Echt een kilometervreter (gemiddeld 11,5 km per wedstrijd).

8 juni 2023 om 13:34

@deechteajacied,

Top uitleg. Denk niet dat hij de definitie van dynamiek in het voetbal weet en dat het er daarom ietwat lullig uit komt haha.

8 juni 2023 om 13:37



@somagunner

Ik denk dat je het woord dynamisch in het voetbal eens moet opzoeken. Alexis is juist wel enorm dynamisch. Heeft het vooral van infiltraties en in de ruimte duiken. Daarnaast is hij in de kleine ruimte ook zeer sterk.

Ik vind Mac Allister een soort van Rakitic achtige voetballer (de Rakitic die op jonge leeftijd bij Sevilla voetbalde). Een nummer 10 met loopvermogen en het vermogen om in de 16 meter te belanden en een aanval af te ronden.

Dat is nu exact het type dat Liverpool ontbrak. Ik vond dat ze met teveel dezelfde soort spelers speelden (henderson, Fabinho, Thiago, Jones)

Edit : Deechteajacied legt het hierboven exact hetzelfde uit, goede reactie!

8 juni 2023 om 13:41

De keren dat ik hem zag spelen vond ik hem niet zo dynamisch in de zin dat hij veel sprintjes trekt of overal op het veld kan opduiken. Het is geen box to box middenvelder. Komt niet echt snel over. Het is inderdaad een speler die graag beweegt om de bal in de voeten te krijgen maar dat kan Thiago ook erg goed en hij staat niet bekend als een dynamische speler.
Mac Allister is een goede toevoeging voor Liverpool en hij heeft nog ruimte voor verbetering. Het is nog geen top middenvelder die behoort bij de echte wereldtop.

8 juni 2023 om 13:47

Als ik moet denken aan dynamische middenvelders dan kom ik niet uit bij Mac Allister. Heel leuk dat ie 11 km per wedstrijd kan rennen maar dat kon Ozil vroeger ook door veel te joggen.
Dan noem ik eerder een Caceido die naast hem speelt.

8 juni 2023 om 13:52

Dan hebben wij denk ik andere wedstrijden gekeken, maar dat terzijde. En ik raad je trouwens wel aan om echt bewijs te zoeken bij je argumenten, dat geeft het vorm. Het is erg makkelijk om dit allemaal snel te ontkrachten.

En de vergelijking tussen Thiago en Mac Allister is nergens op gebaseerd. Dus omdat ze allebei de bal liever in de voeten willen hebben zijn ze per definitie niet dynamisch? Het grootste verschil tussen Thiago en Mac Allister op het gebied van waar ze de bal willen hebben is dat Thiago de bal uitsluitend in de voet wil hebben. Hij is de startpion van zo'n beetje iedere aanval bij Liverpool (en destijds ook bij Bayern). Iedere aanval loopt over hem en berust op zijn creativiteit aan de bal. Mac Allister is in balbezit erg goed, ook in de kleine ruimte. Maar hij is zelden echt het startstation van de aanval, hij komt veel beter tot zijn recht als hij het eindstation moet zijn van de aanval in de box van de tegenstander.

Je zegt overigens dat je hem geen box-to-box vindt omdat hij niet snel is. Wie vind jij dan wél een box-to-box speler? Mac Allister heeft dit jaar namelijk een hogere top speed weten te halen dan ''box-to-box'' spelers als bijvoorbeeld Gundogan, de Bruyne, Bentancur en de beste van allemaal namelijk Jude Bellingham. Overigens meer sprints getrokken per wedstrijd dan de bovenstaande.

Edit: overigens wel toevallig dat je Caicedo wél ziet als een dynamische middenvelder. Heeft natuurlijk niet te maken met het feit dat hij bij Arsenal op de wishlist staat... Maar ik ben niet verbaasd aangezien je op het gebied van de Premier League eigenlijk nooit objectief bent geweest. Caicedo is een balafpakker zoals Kant㩠dat ook is/was. Dus Caicedo die 11,5 km per wedstrijd overbrugt is wél dynamisch en Mac Allister die dat doet is niet dynamisch. Make it make sense please.

8 juni 2023 om 14:41

Hoe jij dynamisch definieert zo kan je veel middenvelders wel dynamisch noemen. Het gaat er mij meer om dat zo'n term niet past bij Mac. Ik zie Xhaka ook vaak heen en weer rennen maar is hij dan ook dynamisch omdat hij veel ruimtes bekleed met of zonder bal? Naar mijn mening niet echt.

Zo is iedere middenvelder die ruimtes opzoekt dynamisch. Mac Allister oogt niet zo en heeft andere kwaliteiten die ik wel erg goed vind zoals zijn bal retentie en onder druk voetballen.

8 juni 2023 om 16:25

Caicedo is een balafpakker zoals Kantã© dat ook is/was.

Zonder verdere oordelen te vellen over het dynamisch zijn, hier doe je Caicedo wel mee te kort. Hoe groot de eer ook is om met Kante vergeleken te worden, Caicedo heeft veel meer verschillende kwaliteiten.

8 juni 2023 om 20:13

@samcro

Je zegt dus dat Caicedo beter is dan Kante...? Lijkt me sterk..

Heerlijk de 1e aankoop voor het middenveld is binnen en wat een koopje eigenlijk zeg! De 1e stap naar een vernieuwd middenveld is gezet. Persoonlijk hoop ik eerlijk gezegd dat Liverpool ook door zal pakken voor wat betreft Kokcu. Ik verwacht voor volgend seizoen gewoon een fit Liverpool dat echt op elkaar ingespeeld zal raken zodra de competitie begint. zodra ze Van De Ven nog halen als LCV ziet het er weer een stuk beter uit als het afgelopen seizoen in mijn ogen.

“i’ve seen ya winning with Argentina. I need a centre mid to and so he sent a bid through and now we’ve got Alexis – Alexis is majestic. Mac Allister is magic! He’s Red and it’s fantastic!”

8 juni 2023 om 16:42

Heh?

8 juni 2023 om 18:39

De chant die de supporters nu al voor hem hebben bedacht 😉

9 juni 2023 om 08:39

Ik vind de meeste britse chants echt wel wat hebben. Vooral die van lukaku en zn 24inch penis. Maar dit soort chants overdreven chants vantevoren bedenken voor een vrij degelijke speler van brighton (In mijn opinie een team wat vooral echt geweldig staat als team zonder echte geweldige uitblinkers en wereldtoppers). Tuurlijk springen spelers als caicedo, mitoma en enigszins deze macallister er wel bovenuit en heeft Macallister zeker een goed WK gespeeld. Maar ook op het WK met argentinie was het vooral het collectief icm wat geluk (wat je altijd nodig hebt tijdens een toernooi tenzij je overduidelijk de beste bent) en natuurlijk Messi.

In de hedendaagse markt is 40mln voor Macallister na dit seizoen een prima deal, maar ik betwijfel of deze jongen een jaar of 5 geleden uberhaupt 25mln had opgebracht. Daarom vind ik zo'n lange chant voor een speler die niet echt volle wereldtop is een beetje overtrokken.

Maarja, ondanks dat ik niet echt een liverpool sympathisant ben (vooral door het gepush van de NLse media destijds omdat onze geweldige en goddelijke virgil en gini daar speelden destijds) laat ik mij graag verrassen. Iedereen heeft baat bij meer concurrentie binnen de PL

Aardige aankoop voor Liverpool, eigenlijk het vooral waard omdat hij een relatief goedkope speler is. Voor 35 miljoen kun je je in de Premier League wel een buil vallen, zeker als je een speler bij een competitiegenoot weg weet te plukken. Macallister is een goede speler, maar ik verwacht ook weer niet dat hij een hele lading doelpunten gaat maken.

8 juni 2023 om 14:27

Gelukkig is hij gehaald voor de goals inderdaad.

8 juni 2023 om 15:02

In zijn rol, op zijn positie, zal zeker verwacht worden dat hij ook op dat vlak een bijdrage zal leveren. Ik denk niet dat hij een dragende speler voor Liverpool zal worden, hij is beter dan de backups die je nu hebt maar ik denk dat deze speler vooral voor die rol gehaald zou moeten zijn.

8 juni 2023 om 16:14

Er werd van Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Thiago, Keita, Milner en Henderson toch ook geen goals verwacht? In het Klopp spelletje zijn het de twee buitenspelers die de goals maken, niet de middenvelders.

Prima speler. Relatief goedkoop ook nog. Ervaring en daarnaast een speler die ook goed voetbal speelt.
Verder heeft hij ook ervaring in de BPL.

Wellicht kan hij ook voor wat meer creativiteit op het middenveld zorgen bij Liverpool. Thiago was zo wat de enige creatieve... En die lag er ook regelmatig uit...

Wellicht gaan ze het middenveld nu ook iets minder vaak ''overslaan''.

Goed aankoop. Nu blijkbara nog door voor Thuram & Koné. Zou wel erg sterk zijn zeg

Mooie transfer voor hem en echt dik verdiend, doet het prima bij Brighton en was bij Argentinië op het afgelopen WK een belangrijke kracht. Liverpool heeft naar mijn idee een 'koopje'.

Wederom is Liverpool slagvaardiger dan Manchester United. Overname perikelen of niet, voor dit bedrag hadden ze er bovenop moeten zitten

Liverpool gaat voor €150-200miljoen maximaal zich versterken op 3/5 posities deze zomer. Er staan voor deze en/of volgende week gesprekken gepland voor Thuram en Koné. Beide erg jong waar nog veel rek in zit. Koné zou ook 'maar' zo'n €30m moeten kosten.

Aangezien ik in Duitsland woon en nogal wat vrienden heb die wekelijks op de tribune zitten in Gladbach heb ik eens gevraagd wat zij van Koné vinden, zij geven aan dat het een parel is die heel groot kan worden als hij stappen blijft zetten. Dus ben benieuwd 😁.

Ook Thuram schijnt maar €40-50m te moeten kosten. Van hem ben ik persoonlijk minder gecharmeerd omdat ik hem voetballend niet heel sterk vind, tenminste in de paar wedstrijden die ik gezien heb van hem viel mij dat op. Het is wel echt een beest op het middenveld, groot loop vermogen, groot, sterk en redelijk snel.

Het enige waar ik als fan nog om zou wensen is dus een verdediger een RB als Trent naar het middenveld verhuisd of een CB als Trent in de huidige inverted RB rol blijft. Ook een pijlsnelle voorhoede speler als back-up voor Salah zou geen overbodige luxe zijn. Dan zie ik ons wel weer een gooi doen naar de 100 punten als het allemaal op zijn plek valt 😁

8 juni 2023 om 16:18

Ik vraag me wel af wat je met een goede voetballer als Trent op het middenveld moet, in het Klopp systeem. Staat-ie dan niet voornamelijk toe te kijken hoe Virgil en Robertson de ballen hoog over hem heen naar Salah spelen?

8 juni 2023 om 18:08

Ja want Thiago, Jones, Henderson etc.. worden allemaal structureel over geslagen in het spel natuurlijk.

Hij zal het lastig krijgen om 4 of 5 falende middenvelders te vervangen. Er moet nog veel bij om Liverpool terug te brengen naar het niveau van seizoen 21-22.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren