Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Lionel Messi reageert voor het eerst op zijn naderende vertrek bij PSG

Laatste update:

Lionel Messi heeft voor het eerst gereageerd op zijn aanstaande vertrek bij Paris Saint-Germain. De Argentijn heeft een aflopend contract in het Parc des Princes en donderdag bevestigde trainer Christophe Galtier dat de 35-jarige steraanvaller aan zijn laatste seizoen bezig is in Parijs. Messi laat tegenover ESPN weten dankbaar te zijn voor zijn periode in de Franse hoofdstad.

"Ik ben blij dat ik PSG heb mogen representeren", vertelt Messi. "Ik heb ervan genoten om in dit team, met zulke goede spelers, te spelen. Ik wil de club bedanken voor een geweldige ervaring in Parijs." Zaterdagavond staat de laatste speelronde in de Ligue 1 op het programma. Als Messi in actie komt tegen Clermont Foot, zal hij voor de 75ste en laatste keer het shirt van de hoofdstedelingen dragen. Tot op heden kwam Messi tot 32 treffers en 35 assists voor de elfvoudig kampioen van Frankrijk.

Galtier blikte donderdag alvast vooruit op het afscheid van Messi. "Het was mij een eer en een waar genoegen om de beste speler in de geschiedenis van het voetbal te kunnen coachen", zo liet hij optekenen tijdens de voorbereidende persconferentie op het duel met Clermont. "Het zal de laatste wedstrijd in het Parc des Princes worden voor Leo." Transfermarkexpert Fabrizio Romano wist dinsdag al te melden dat Messi spoedig over zijn toekomst ging beslissen. Waar die toekomst precies ligt, is nog onduidelijk. Zijn oude liefde Barcelona zou de financiële middelen niet hebben om hem terug naar Catalonië te halen. Inter Miami is al langere tijd geïnteresseerd.

De sterkste geluiden komen momenteel echter uit het Midden-Oosten. La Pulga zou al een aanbod hebben ontvangen van de Saudische topclub Al-Hilal, waar hij naar verluidt inmiddels een exorbitant jaarsalaris van zeshonderd miljoen euro kan gaan verdienen. Mogelijk is Messi niet de enige superster die naar Saudi-Arabië vertrekt. Zo wordt Karim Benzema nadrukkelijk gelinkt aan een overstap naar de kersverse landskampioen Al-Ittihad. Eind maart meldde Mundo Deportivo al dat Sergio Ramos, die net als Messi vertrekt bij PSG, een aanbod heeft ontvangen van Al-Hilal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nooit zijn ‘thuis’ geweest, bij Messi zie je dat toch aan zijn uitstraling en manier van spelen. Wat een verschil met zijn tijd bij Barcelona of wanneer hij voor Argentinië speelt. Desondanks toch 1 op 1 qua doelpunten bijdrage per wedstrijd, blijft zo bizar hoe normaal dat is geworden bij hem.

NB; kan een Barca watcher mij uitleggen waarom Barcelona hem niet kan halen als ze hem bijv het salaris van Busquets aanbieden + een beetje meer? Moet toch ruimte zijn als je wat spelers uitleent en transfervrij of voordelig laat gaat? Of vraagt hij gewoon nog steeds een 20+ miljoen per jaar, ook aan Barcelona ?

3 juni 2023 om 16:14

Percentage van zijn meest recente contract, ik dacht 50%. Dus dat salaris van Busquets komt bij lange na niet in de buurt van Messi zijn oude Barcelona contract, laat staan zijn PSG contract.

3 juni 2023 om 17:10

Dit klopt niet Ajaxf1. Voor spelers van 34 jaar en ouder bestaan de regelingen van een bepaald percentage van het meest recente contract in LaLiga niet. Deze zijn er alleen voor spelers tot 34 jaar.

3 juni 2023 om 17:19

Bedankt voor de correctie, zag dat telkens voorbijkomen als reden dat Messi niet meer voor Barcelona speelde of ging spelen. In dat geval zou die zomaar terug kunnen.

3 juni 2023 om 16:19

Hij heeft het voor zijn doen gewoon slecht gedaan. Doelpuntenbijdrage heb ik afgelopen 20 jaar nooit gehoord totdat messi stopte met scoren. Zoveel assists is makkelijk met zo een PSG team. Ibrahimovic en Cavani hebben het gewoon veel beter gedaan dan Messi in Parijs.

3 juni 2023 om 16:24

'Doelpuntenbijdrage heb ik afgelopen 20 jaar nooit gehoord'

Je hebt dus nooit gehoord van goals en assists?Kijk je tennis dan?

3 juni 2023 om 16:42

Het was nooit een punt, totdat C.Ronaldo meer begon te scoren dan Messi. Het ging vroeger veel meer om de goals.

3 juni 2023 om 16:50

Toch heeft Messi een beter doelpunt gemiddelde en lijkt me dat een assists net zo belangrijk zijn. Vooral de assists die Messi geeft die kan je als aanvaller alleen nog maar binnen tikken.

3 juni 2023 om 17:45

“G/a” noemen ze het voortaan, om zo het getal maar groter te laten lijken. Feit is dat hij onzichtbaar was in de wedstrijden waar het er toe deed, niks gebracht bij psg.

3 juni 2023 om 18:23

Onzichtbaar, tegen Real was Messi exht niet onzichtbaarz beste man van het veld in de Bernabeu zijn trainingveld, helaas verprutst Mbappe in de eerste wedstrijd 2 dikke kansen op aangeven van Messi en mist Messi een penalty, waarna ze vervolgens door persoonlijke fouten eruit vliegen. Vs Bayern miste Messi ook een goede kans, en was Bayern als team gewoon beter en verder dan PSG. Je mag ze het kwalijk nemen dat ze geen eerste eindigden in de groepsfase met Benfica, jaar ervoor zaten ze bij City in de groep en weet je dat het lastig wordt om eerste te worden.

3 juni 2023 om 18:28

Waarom haal je Ronaldo erbij, Ronaldo is een doelpuntenmachine maar toch is Messi de houder van de meeste goals in een kalanderjaar en in een seizoen, is Messi de record houder van het hebben van Gouden schoen door Ronaldo steeds voor te zijn, 6 om 4. Leuk dat Ronaldo nu zijn goals mee pikt in Saudi Arabië en bijna 20 jaar als international tegen landen als, Cyprus, Andorra, Faroe Island, Litouwen, Gibraltar, Liechtenstein en al die dwerglanden. En hij is 2.5 jaar ouder is geen complete voetballer zoals Messi die veel meer facetten van het voetbal beheerst en daar een meester in is. Moet ik doorgaan of blijf je nog steeds al die onzin roepen dat Assists pas gingem tellen toen Ronaldo begon met scoren, nog nooit zoveel onzin gehoord zeg.

3 juni 2023 om 18:48

Haha hebben we jou weer. Mbappe was veruit de beste man tegen real, hou toch op met je messi. Deed helemaal niks die avond. En eric, ja ronaldo is op zijn 38e in saudie arabie, maar messi was op zijn 33e al in de franse competitie, hoor ik je ook niet over. Ronaldo is veel meer dan een doelpuntenmaker. Maar goed, een paar maanden geleden herinner ik me dat je zei: “ik vind ronaldo gewoon niet zo’n goede voetballer”. Tja, toen was je eigenlijk al af. Volgensmij ben je niet ouder dan 14.

Volgend jaar messi in saudie arabie, dan is het opeens wel een goede competitie volgens onze eric, let maar op.

4 juni 2023 om 09:50

Ronaldo is inderdaad niet zo'n goede voetballer, maar wél een goede doelpunten maker. Inzaghi was een zelfde type, maar dan een paar klasses minder. Sinds Ronaldo zich bij Real echt op doelpunten is gaan focussen, is het voetballend echt niet bijzonder hoor. Een goede (of meer dan dat) doelpuntenmaker maakt je nog geen goede voetballer. Je ziet dat verschil zelf toch ook wel? Ronaldo afhankelijk is van zijn aanvoer, Messi zorgt ook voor die aanvoer, naast de goals die hij scoort. Als het gaat om beste spits, komt Ronaldo in het gesprek voor. Bij de beste voetballer toch echt niet hoor. Als alleen doelpunten maken jou standaard is voor een goede voetballer, zou ik me nog maar eens verdiepen in het spelletje.

3 juni 2023 om 16:22

Barcelona wil Messi contracteren maar ze hebben een goedkeuring van Tebas (La Liga) op het economische levensvatbaarheidsplan nodig die ze hebben ingediend bij de La Liga. Wanneer dit plan goedgekeurd zal worden, zullen ze het contract van Gavi en Araújo definitief kunnen verlengen en kunnen ze Messi contracten. Barcelona verwacht dat dit plan in het begin van volgende week goedgekeurd zal worden.

3 juni 2023 om 18:14

Dank voor de uitleg. Ik zou het voor zijn carrière ook echt doodzonde vinden als hij niet afsluit bij Barcelona. Ik snap de economische aantrekkingskracht van B-landen met veel (olie) geld, maar voor de romantiek zou het echt prachtig zijn als hij nog een paar jaartjes bij Barcelona meedraait en daarna zijn pensioen aankondigd.

3 juni 2023 om 19:51

Het vertrek van Alba en Busquets heeft financieel ruimte gegeven om de nieuwe contracten van Gavi en Araujo te registreren. Barca moet vanwege financial fair play meer spelers verkopen om zo ruimte te maken voor Messi.

Schandalig dat hij de fans niet eens bedankt. Wat een slechte mentaliteit heeft deze man zeg. Alles is ikke ikke ikke, maar de supporters? Nee die worden niet genoemd. Slecht hoor.

3 juni 2023 om 17:12

De fans die tegen hem op de straat gingen en hem wedstrijd na wedstrijd uitfloten? Kom op man, doe je profielnaam eens niet eer aan als het om Messi gaat.

3 juni 2023 om 17:28

De fans die hem helemaal ten gronde maken terwijl ze al blij mogen zijn dat zo 'n absolute legende ooit hun shirt heeft mogen dragen.

3 juni 2023 om 17:42

Hij verdient daar een godvermogen en liep erbij als zoutzak en was onzichtbaar in de belangrijkste wedstrijden, dan mogen de fans best laten weten dat ze het er niet mee eens zijn.

3 juni 2023 om 18:35

Kaka2007

Onzichtbaar tegen Real? Je hebt echt niet gekeken he, tegen Bayerm was heel PSG slecht maar als jij dit puur en alleen wilt afschuiven op Messi vind ik prima, won tussendoor het WK zal ook bij hebben gedragen aan het zwakkere spel van PSG in de 2e seizoenshelft. Maargoed tegen Bayerm was die zeker niet goed.

3 juni 2023 om 17:40

Oh oh oh simpel hoor, dat je hier niet tussen de regels kan lezen.

Toch jammer dat het standaard riedeltje komt. 'Ik heb zo genoten van deze club, supporters etc erc.'

Het zou toch een keer mooi zijn als Messi zei wat hij echt denkt. 'Dit is een ongeloofelijke *** club en de supporters zijn nog erger. Verwende rotgasten etc etc'.

Bij het lezen van de kop weet je al wat er gaat komen. En daar kan vz voor de verandering eens niks aan doen, het zijn gewoon die standaard reacties van spelers waarvan je weet dat ze gaan komen. En dat is ook nu weer het geval.

Misschien over een paar jaar dat het eerlijke woord er dan uitkomt, of Messi heeft het echt naar z'n zin gehad. Dat zou natuurlijk ook een optie kunnen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren