Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Leverkusen spreekt schande van speelstijl Mourinho: ‘Het is walgelijk voetbal’

Vrijdag, 19 mei 2023 om 08:37Jordi Tomasowa • Laatste update: 08:51

Bij Bayer Leverkusen overheerst na de uitschakeling in de halve finale van de Europa League vooral frustratie. AS Roma won vorige week in Italië met 1-0 van Leverkusen, waardoor een doelpuntloos gelijkspel in de BayArena voldoende voor de Italianen was om de finale te bereiken. José Mourinho slaagde er met Roma uiteindelijk ook daadwerkelijk in om deze voorsprong uit het heenduel in Duitsland ten koste van alles te verdedigen. Na afloop spraken meerdere spelers van Leverkusen schande van de speelstijl die Mourinho hanteerde.

Die Werkself wist ook tijdens de return geen gaatje in de defensie van Roma te vinden. De thuisploeg slaagde er niet in om de dominantie in balbezit (72 procent) ook uit te drukken in de score. Leverkusen noteerde maar liefst 23 doelpogingen, Roma kwam niet verder dan 1 schot, dat niet op doel ging. Vooral in het laatste half uur zorgde de ploeg van Mourinho voor grote frustratie bij Leverkusen door veelvuldig tijd te rekken.

“Het is jammer dat in een halve finale op zo'n hoog niveau een speelstijl als deze beloond kan worden”, zei Kerem Demirbay bij RTL. "Dit is zuur, heel erg zuur. Ook voor het voetbal. Maar we moeten onze tegenstander feliciteren. Ze hebben op een walgelijke manier hun doel bereikt. Ik ben eerlijk gezegd trots op de groep.”

Zijn ploeggenoot Nadiem Amiri kon het eveneens niet laten om zijn frustratie te uiten. “Mentaal zit ik nu in de put. We verdienden het niet om uitgeschakeld te worden door een ploeg die met voetbal niets te maken heeft. Ik vraag me echt af hoe dit mogelijk is. Hoe zij vandaag en vorige week hebben gespeeld... Iedere bal ging lang. Dat is toch geen voetbal? Dat zo'n ploeg in de finale staat is waanzin.”

Sportief directeur Simon Rolfes van Leverkusen uitte na afloop ook zijn ergernis over de speelstijl van Roma. “Na ieder schot op doel lag er weer een speler op de grond die afgevoerd moest worden op een brancard omdat ze zo zwaar geblesseerd waren. Ik denk dat iedereen die vandaag in het stadion was veel succes wenst aan Sevilla in de finale. Het is triest dat deze manier van spelen leidt tot succes.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door protheus)

Eens. Mourinho is een gezwel voor iedere neutrale voetballiefhebber. Zaaddodend en frustrerend om naar te kijken, iedere ploeg van hem, zonder uitzondering. Maar wel een winnaar helaas.

19 mei 2023 om 08:56

Uitzondering zeer zeker wel. De treble met Inter was fenomenaal. En met Ozil bij Real was het ook geen park the bus. Soms moet het, Selectie van Roma is niet zo denderend. Maximale gehaald en dat is gewoon klasse.

19 mei 2023 om 09:11

De selectie van Roma is gewoon sterker dan die van Leverkusen hoor. Met Dybala, Pellegrini, Spinnazola, Abraham, El Shaarawy kan je gewokn heerlijk voetbal op de mat leggen. Deze speelstijl is totaal nit nodig voor Roma

19 mei 2023 om 09:13

Weet niet welk Real dat jij in die tijd volgde maar de periode dat Mourinho er coach was, was tegelijkertijd de meest frustrerende periode.

De frustratie tussen Madrid en Barcelona was nooit zo hoog, er werd met een mooie selectie ultra verdedigend gespeeld - hell, de man speelde nota bene steevast met Pepe als CVM in de Classico’s om Messi uit zijn spel te halen, kom op man. Iedereen was blij toen hij uiteindelijk ophoepelde.

Nee, niks dan respect voor zijn prijzenkast, maar Mourinho’s ploegen zullen snel uit het collectieve geheugen verdwijnen zodra hij is gestopt met coachen.

19 mei 2023 om 09:29

Onder Mourinho was een mooie club als real is bijna een gehate club geworden het is trouwens opvallend dat hij bij Real buiten een landstitel en beker niets heeft gewonnen , het is een anti voetbal trainer tja hij wint veel maar voor de liefhebbers van voetbal is hij nou niet bepaalt gelieft .

19 mei 2023 om 09:35

Het is al knap dat hij daar 1 landstitel heeft gewonnen. Hij moest daar spelen tegen het beste Barça ooit.

19 mei 2023 om 09:38

Zanazanyan veel mensen herinneren zich een paar vreselijke wedstrijden tegen barca, maar onder mourinho speelde real het merendeel van de wedstrijden wel gewoon goed voetbal hoor. Voor de rest wel een vreselijke man met doorgaans vreselijk voetbal.

19 mei 2023 om 09:46

@zanazanyan, onder Mourinho behaalde Real een recordaantal punten en met een doelsaldo waar ze nu alleen maar van kunnen dromen. Ze speelden aanvallend voetbal, behalve tegen Barca omdat dat zelfmoord was in die tijd.

19 mei 2023 om 09:48

Met ieder team waarin hij enigszins gelijkwaardig is aan de tegenstander, gaat hij zich ingraven. Het spel maken lukt hem alleen maar als zijn team een paar keer beter is dan de tegenstander. Tegen een Almeria ging het nog wel, tegen een Cremonese ook wel. Daar houdt het op.

19 mei 2023 om 12:26

Selectiewaarde Leverkusen: 422 miljoen
Selectiewaarde Roma: 317 miljoen
Bron: Transfermarkt

Spelers als Wirtz, Diaby, Frimpong, Palacios, Tapsoba zouden bij Roma gewoon moeiteloos spelen natuurlijk.

19 mei 2023 om 13:34

Gehaat omdat het de beste Barcelona ooit in het seizoen 2011-2012 sloopte.
En ja in Nederland is/was Barcelona heilig om de bekende historische redenen.

Voor mij blijft Barcelona, een club die ondanks alle fantastische spelers die ze onder m.n. Guardiola hadden, vooral door de UEFA geholpen werd aan Europese titels, op dezelfde wijzen waarop zij nu in het nieuws staan.

19 mei 2023 om 13:49

2011-2012. 100 punten (toen een record die nu nog steeds gedeeld wordt met Barcelona) en het onvoorstelbare 121-32 doelsado. Met oogstrelend aanvallend voetbal. (bbc).
Maar ja, hier overheerst de haat. Mourinho is ook nog een Portugees he?

Ooit schreef hier op voetbalzone een sportjournalist, dat de grootste tekortkoming van Mourinho, is dat het geen Nederlander is.
Kijk bijvoorbeeld hoe ETH hier dit seizoen de hemel in werd geprezen, met een van de slechtste doelsaldo ooit in de PL voor Man United.
Het voetbal van United is ook niet om aan te gluren en die heeft wel ruim 300 miljoen mogen investeren en ook voor een vermogen mogen huren.
Die middelen heeft Mourinho niet bij Roma. En bij United wist hij nog de EL te bereiken. ETH kwam niet verder dan de kwart finale.

Mourinho roeit met de riemen die hij heeft en Roma is momenteel niet bijster sterk.
Ook heeft hij een opmerkelijk record: 5 Europese finales gespeeld, 5 gewonnen.

Voor de rest geef ik toen dat ik dat soort voetbal haat. Altijd al gedaan. Maar kan ook niet zeggen dat het voetbal van Inter en AC Milan in de halve finales CL veel anders was.
Het Italiaanse voetbal is voornamelijk gericht op het de tegenstander beletten te voetballen. Vasthouden, overtredingen, tijdrekken. Het is ondertussen erger dan het Catenaccio want dat werd hooguit door 7 spelers gepraktiseerd. Nu is het door heel de teams, de spitsen incluis.
En ja, Mourinho kan zich daar perfect in vinden.

19 mei 2023 om 18:25

Vergeet niet dat ondanks het geld heeft Ten Hag niet genoeg spelers voor een heel seizoen. Tegen Sevilla zag je overduidelijk dat ze het niet konden belopen en de wissels zijn van veel lager niveau volgens Ten Hag.

19 mei 2023 om 08:57

Niet voor iedere neutrale supporter. Ik kan wel genieten van zulk spel. Zolang het niet tegen de club is waar ik zelf voor ben. Alles doen om te winnen en het nog laten lukken ook.

19 mei 2023 om 11:16

Kijk jij geen voetbal om de bal te zien rollen? Het spel bij zijn ploegen ligt bij een voorsprong om de haverklap stil. De spelers lopen te rollen ipv de bal. Hij provoceert, zeiken, zaniken, om kaarten vragen enz. Ik zelf zit zo te hopen dat hij eens op zijn manier het onderspit delft in een wedstrijd

19 mei 2023 om 09:01

Als dit de manier is waarop hij met PSG de CL wil winnen.. 🙈

19 mei 2023 om 09:08

Mourinho heeft bij dit Roma dan ook amper een speler op wereldniveau, en dat zeg ik als Roma-fan. Buiten Dybala zit er niet veel soeps in deze selectie. Tel daarbij nog eens alle blessures bij, dan begrijp ik zijn pragmatische aanpak wel.

19 mei 2023 om 09:13

Wat een onzin. Gewoon een hele sterke selectie waar je mooi aanvallend voetbal mee kan spelen. Vind Pellegrini overigens minstens gelijkwaardig aan Dybala (mits je hem goed gebruikt).

19 mei 2023 om 09:19

Pragmatische aanpak lijkt me een understatement op deze parodie op voetbal. Gaat echt he-le-maal nergens over waar we gister naar hebben mogen kijken.

19 mei 2023 om 09:23

Ja? Wie van dit team zou basis staan bij de Champions League-topteams?
Dybala is vaak geblesseerd (was vandaag niet eens fit).
Pellegrini speelt vaak baggerwedstrijden, is niet consistent, en Spinazzola is niet meer dezelfde sinds zijn zware blessures.
Abraham speelt overigens ook een draak van een seizoen, en scoort nog amper.

De beste is dan nog Smalling...dat zegt genoeg.

19 mei 2023 om 11:18

Misschien komt dat juist door de aangeleerde speelstijl van José M. Alles ij dienst om die 1-0 over de streep te trekken, terwijl je verschillende goede voetballer in je team hebt die denk ik, heel veel opdrachten mee krijgen om de winst te pakken.

19 mei 2023 om 12:31

Wie zijn die topspelers dan @035feyenoord?
Qua naam zijn Wijnaldum en Matic grote spelerz, maar allang op hun retour. Dybala is mits fit een topper. Smalling en Abraham zijn ook gewoon afdankertjes van Chelsea en Man United. Ploegen die niet eens bij de absolute top horen. Pellegrini is een goede speler, maar ook geen absolute topper. Kom op zeg.

19 mei 2023 om 12:54

Je hebt toch geen spelers van CL topteams niveau nodig om aanvallend voetbal te spelen? Wat Roma liet zien gisteren deed echt pijn aan mijn ogen, hopelijk maakt Sevilla hun helemaal in met min 3-0.

19 mei 2023 om 13:36

Dybala werd gespaard omdat hij vaak geblesseerd is of maar half hersteld.
Het was mij overduidelijk dat hij er pas in zou worden gebracht, als het moest.

19 mei 2023 om 09:55

Niet alleen voor de neutrale toeschouwer hoor. Tuurlijk ben ik blij met het behalen van de finale, maar het zijn draken van wedstrijden, dit is niet de eerste keer. Als fan zit je ook niet op te wachten op dit soort wedstrijden.
Passie etc vind ik juist mooi om te zien, maar onder Mourinho wordt er veel voetbal uitgehaald. In de competitie is het soms net zo, amusementswaarde is niet hoog, terwijl een aantal jaar geleden we juist nog fris aanvallend voetbal probeerde te spelen.

Denk dat we tegen Sevilla weer op deze voet verder gaan, wordt een pittige wedstrijd, verwacht ook bepaalde agressie erin.

Ondanks de Conf winst en de EL finale zou ik er niet geheel rouwig om zijn als Mourinho vertrekt na dit seizoen, identiteit van de club verandert op deze manier.

Uiteraard hoop ik wel op EL winst zodat we CL spelen volgend jaar, want in de comp hebben we alles weggegeven.

19 mei 2023 om 10:05

Pango, ben het met je eens hoor. Maar is er niet vooral een budgetverhoging nodig? Welke coach kan met deze selectie een consistent seizoen draaien?

Sinds 2018 zijn we kwalitatief echt zwaar achteruit gegaan. Ligt misschien ook aan gebrekkige scouting.

19 mei 2023 om 12:53

Voetballend erg frustrerend. Maar ikndenk dat hij zich uitstekend kan vermaken met een klagende tegenstander. Uiteindelijk toch weer een finale voor Mourinho. Je weet als tegenstander wat voor voetbal je gaat krijgen bij Mourinho. Je moet dan jezelf in de spiegel kunnen kijken en concluderen dat je gewoonweg net tekort kwam tegen dit Roma.

19 mei 2023 om 12:55

Jaa daarom wint Nederland nooit een prijs.
Mooi voetbal zonder doel.

19 mei 2023 om 16:01

@abdel19943, Nederlands voetbal vind ik ook niet bepaald mooi anno 2023. Velen klagen over zuigende Portugezen of Zuid amerikanen maar zij laten tussen hun schwalbes en geklaag tenminste nog prachtige technische acties zien

Dat over en weer getik van een stel non voetballers heeft ook entertainmentswaarde 0 wat mij betreft

We weten allemaal dat Mourinho een van de, zo niet de beste is in het op zijn manier bereiken van finales. Dan kan de tegenstander het wel vervelend vinden, maar je scoort zelf niet. Dit is pure frustratie wat ik kan begrijpen, maar nog als je speelt tegen Mourinho

19 mei 2023 om 13:56

Mourinho is nog beter in het winnen van Europese finales. 5 uit 5.
Met een fitte Dybala en Smalling heeft hij ook nog een goede kans op 6 uit 6.
Ik denk dat zelfs Guardiola daar wel een beetje jaloers op is.

Niet zeuren, dit weet je van tevoren. Mourinho flikt het weer om een finale te halen!!

Maar wij staan in de finale. En qua resultaat gaat het daar uiteindelijk om.

Daje Roma!

19 mei 2023 om 08:51

Het is ook gezeur van de bovenste plank. Je zag met de wedstrijd tegen Feyenoord dat je best kansen krijgt. Je moet ze alleen wel direct benutten.

19 mei 2023 om 09:19

Totti, ik vind dat persoonlijk echt niet. Tuurlijk is het leuk om te winnen, maar zoals NL speelde afgelopen WK, zoals Roma gister: resultaatvoetbal. Je kan er mee winnen of doorgaan, tuurlijk, maar ik vind er persoonlijk niks aan. Voel er weinig bij. Laat mij dan maar voetballen zoals NL bv deed in 1998 en 2000. Of EK 2008. Leuk, snel voetbal, met heel veel plezier en ook als supporters echt kunnen genieten. Dat je ook helemaal meegesleept wordt in emoties en het dus ook heel erg vind als je eruit vliegt. Had ik weinig last van dit WK of toen Ajax eruit vloog tegen Union B dit jaar. Omdat het toch niet om aan te zien was.

19 mei 2023 om 09:10

Tsja. Je club is afgegleden van Totti en Batistuta naar José Mourinho met park the bus. Enige wat overblijft zijn de mooie tenues, de mooie stad, en de atletiekbaan in het stadion? En een finaleplaats natuurlijk, ik snap wel dat je daar als fan blij mee bent maar ik zou toch heel graag afkomen van Mourinho met z'n negativiteit, als ik Roma fan was.

19 mei 2023 om 09:16

Leidsehood
Dat stadion is sinds Mourinho's komst wel elk week uitverkocht en boordevol sfeer. Ben het met je eens over de speelstijl hoor...in principe zag ik ook veel liever het "oude" Roma spelen.
Maar geef ons het budget van de Engelse clubs, en er zullen terug Batistuta's spelen in Rome.
Maar die gaan liever op de bank zitten en hun geld tellen bij Newcastle of Man City, dan basisspeler te zijn in Italië.

19 mei 2023 om 09:20

Je hebt een plaatje en naam van de belichaming van voetbal. Een mooiere speler dan Totti in de 21e eeuw is er bijna niet. Ik kan gewoon niet geloven dat je dit 'voetbal' dan goed praat..

19 mei 2023 om 09:37

En jij hebt een plaatje van één van de grootste schoppers die ooit op de velden rondgelopen heeft...

Ik zeg iets over dat wij resultaat behaald hebben omdat wij de finale bereikt hebben.

19 mei 2023 om 09:40

Moet je dus nagaan. Ik kon genieten van Gattuso en Materazzi (ging me in dit plaatje overigens meer om sportmanship), maar zelfs dit Roma gaat me veel te ver.

19 mei 2023 om 09:28

Oké maar dit was wel echt verschrikkelijk. Kan me niet voorstellen dat je als voetbalfan niet een beetje snapt wat hier wordt gezegd?

19 mei 2023 om 10:00

Dat zeker amico!

Ben echter niet trots op de wijze waarop, onherkenbaar in vergelijking met periode voor Mourinho.
Toch knap dat hij het elke keer flikt, echter is dit wel het enige lichtpuntje dit seizoen (qua resultaat). Het spel kan mij niet geheel bekoren.

Wel trots op de 2e europese finale op rij!

Daje Roma!

19 mei 2023 om 12:28

En als je verliest van Sevilla koop je daar uiteindelijk helemaal niks voor. Wat een zaadvoetbal man man.

Het blijft bijzonder dat het hem weer lukt. Het wordt in ieder geval een ‘leuke’ finale FC Europa League vs Mr Finale.

Ik kan me voorstellen dat supporters ongeacht speelstijl blij zijn met een overwinning, maar als neutrale fan kijk ik er echt nooit naar. Uiteindelijk is voetbal bedoeld als vermaak dacht ik, maar goed sommige mensen vinden het vast leuk. Theaters zitten ook vaak vol.

19 mei 2023 om 09:14

Ik krijg een beetje Dick Advocaatvibes. Alles lijkt gericht op resultaat op de korte termijn waardoor er nauwelijks enige vorm van ontwikkeling is. Op zich heb ik helemaal geen moeite met resultaatvoetbal in knock-outwedstrijden als je daarmee het maximale eruit haalt. Echter zie je in de competitie terug dat het team nauwelijks initiatief kan nemen en mede daardoor erg moeizaam tot winst komt.

19 mei 2023 om 09:41

Helemaal mee eens Migi. Denk zelfs dat als dit de manier is waarop je eigen clubje speelt dat het toch vrij veel glans van de prijzen afhaalt. Je wilt toch dat mensen over 10/20 jaar nog steeds je club herinneren aan het fantastisch voetbal in de finale. Denk dat velen dit over vele jaren ook nog wel herinneren, maar niet op een positieve manier.

19 mei 2023 om 09:58

Inderdaad, voetbal is vermaak, althans zo was het altijd bedoeld maar tegenwoordig is het argument ‘resultaat is het enige wat telt’ voor sommige dooddoeners veel belangrijker, zie enkele reacties van Roma fans hier. En niet alleen dat, zie hoeveel mensen zo’n Mourinho de hemel in prijzen, omdat die wint. Dat al zijn teams afbraakvoetbal spelen en zo onsportief als de pest zijn, interesseert ze niet.

Ik zou me kapot schamen als Feyenoord zo speelde en heel snel stoppen met kijken, zou niet weten wat voor vreugde je van dit spel kan krijgen.

Wat een winnaar die Mourinho! Park the bus.

Ach niet zo huilen. Als jullie zelf zo goed voetballen hadden gespeeld, waren jullie wel door. Iedereen weet dat voetbal een sport is met verschillende speelstijlen, elke club en trainer staat het vrij om te spelen zoals ze willen. Niet kunnen winnen en achteraf in de media janken over de tegenstander zegt wel genoeg over de mentaliteit bij Bayer.

Niet huilen. Als je zo veel beter bent moet je scoren. 2x 90 minuten geen goal gemaakt. Gaan ze janken.

Tja, als het gaat om toernooien, dan is de speelstijl van Mourinho uiterst effectief. Van tevoren weet je wat er gaat komen, maar toch lukt het maar weinig ploegen om over 2 wedstrijden tegen Mourinho de volgende ronde te bereiken of een finale van hem te winnen. En als het dan bijvoorbeeld wel lijkt te lukken, zoals Feyenoord, dan is er wel een wereldspeler als Dybala die met een weergaloze actie alsnog de ploeg weet te redden.

Over het komedie spelen, ben ik het eens. Ben ik ook geen fan van.
Maar het verdedigen is ook een kunst. Leverkusen kon bijna enkel vanop afstand dreigen, en heeft uiteindelijk geen enkele keer gescoord. Roma stond een doelpunt voor, dus hoefde ook niet aan te vallen.

Mag ook gezegd worden dat we massa's blessureleed hebben. Met een volledig fitte kern kan Roma ook beter voetbal dan dit brengen. Overigens heeft Roma de voorbije twee seizoenen best een kwalitatief zwak team, dus Mourinho verricht wel wonderen door 2 finales te halen.

We hebben immers al lang geen spelers meer als een Totti, De Rossi, Taddei, Cafu, etc....dat was het Roma waarvan ik fan werd.

Mourinho is de resultaattrainer bij uitstek. Alles, maar dan ook alles moet wijken voor het resultaat.
Van leuk voetballende teams weet hij een verdedigende resultaatmachine te maken. Voor supporters wellicht aanvaardbaar, ik krijg er echter al jaren bloedende ogen van.

19 mei 2023 om 09:49

Het is niet om aan te zien ik ben 2de helft maar naar sevilla juventus gaan kijken.

Als scheidsrechters gewoon optreden en niet in al die trucjes trappen en gewoon tijd bij trekken dan wordt t al heel anders. Bij fake vallen en fake blessures gewoon heel geven, vaker door laten spelen na dit soort acties en meer mee geven aan aanvallende partij.
Dan wordt M helemaal gek haha. Psychologische trucjes van hem hangen me de keel uit maar er is best wat aan te doen

19 mei 2023 om 09:16

Precies dit. Het ergste is nog dat die scheidsrechters er gewoon altijd in meegaan. Terwijl iedereen de streken van Mourinho toch inmiddels wel zou moeten kennen

19 mei 2023 om 09:44

Dit is de reden waarom je naar zuivere speeltijd toe moet. Gewoon 2 keer 30 minuten. En al duurt de totale wedstrijd dan misschien 2 uur, je weet wel dat er voldoende lang is gevoetbald. Er is geen enkele reden te bedenken om het huidige, waar een scheidsrechter bepaald hoelang er gespeeld wordt, te handhaven. Wat dat betreft is het voetbal soms nog wel prehistorisch. En dat zou ook het primitieve gedrag van enkele eencellige op de tribunes verklaren.

Meer dan 20 pogingen waarvan vast meer dan 5 op doel. Tuurlijk zal Roma verdedigend spelen maar het is niet alsof er niks te creëren was. Zelfde als het bericht aan Feyenoord, je moet de kansen afmaken die je krijgt tegen Roma want die verdomde Italiaanse club gooit meerdere deksel op je neus. Die les hebben ze duidelijk niet genoeg gekregen en dan heb je geen finale.

Misschien nog wel het meest irritant hieraan is dat de scheidsrechters er maar in mee blijven gaan. Wanneer wordt er eens 20 minuten blessuretijd oid toegevoegd of wordt er gewoon doorgespeeld als iemand op de grond ligt? Je kent die teams van Mourinho toch inmiddels?

19 mei 2023 om 09:16

Zodra ze bij voetbal fatsoenlijke regels gaan opstellen tegen dat zuigen en janken is die speelstijl idd gauw klaar. Dat rollebollen is lang niet zo vervelend als de klok stil staat.

Daarom is Mourinho de beste trainer van deze eeuw. Past z’n tactiek altijd aan, aan het team wat hij tot z’n beschikking heeft en is een echte winnaar. Vreemd ventje, maar absoluut de beste in wat hij doet.

19 mei 2023 om 09:52

Nog niet een beetje.

19 mei 2023 om 12:33

Kan er al 5 betere opnoemen.

19 mei 2023 om 16:18

Nou laat me happen, wie zijn er beter?

Het is ook walgelijk. Zeker voor de neutrale liefhebber van het spel. Maar iedereen weet al jarenlang wat Jose's aanpak is. Al helemaal nu zijn ex-pupil Xabi de trainer is van Bayer Leverkusen. Xabi weet als geen ander hoe zijn oud-trainer werkt en wat zijn methoden zijn om succesvol te zijn. Tot nu toe werkt de formule van José weer opperbest.

Het afbraak voetbal van roma afschuwelijk om te zien . Zo snel mogelijk veranderingen van spel regels en naar echte speeltijd want dit slaat werkelijk nergens op
En de eerste de beste die komt protesteren rood

Niks aan om naar te kijken, maar denk je dat de supporters er iets om geven als hij zometeen de finale wint? Prijzen is het enige dat telt, dat kan je de kerel niet ontzeggen. Ik zie ook liever City voetballen, maar ja, die bekers en schalen zijn ook wel lekker voor de fans.

Dit komt door de verouderde spelregels. Die zijn gemaakt in een tijd dat er nog gewoon werd gevoetbald met het doel om meer doelpunten te maken dan de tegenstander. Inter was de eerste club die met cattanacio successen bereikte. Dus in de jaren 60 is het al begonnen. Gelukkig keerden clubs als Ajax het tij en werd aanvallend voetbal beloond. Ergens tientallen jaren geleden is het mis gegaan toen steeds meer clubs de bus parkeerden en ook nationale teams dat deden. Het is daarom dat WK’s en EK’s nauwelijks nog echt kunnen boeien, al hebben we met Frankrijk tegen Argentinië de mooiste finale ever gehad. Maar wie ziet hoe Van Gaal Nederland liet voetballen weet dat zelfs hier de schoonheid van het spel en het vermaak van publiek er niet meer te doet.
De enige mogelijkheid, ik heb dit al heel lang geleden geroepen, is om ploegen een minimum aantal spelers op de helft van de tegenstanders geposteerd moeten hebben. Zeg dat dit er drie zijn, dan heb je altijd maar zeven spelers (ex keeper) om de boel te ontregelen. En verder natuurlijk zuivere speeltijd. Dan heeft dat tijdrekken weinig zin. Voorts tijdstraffen indien de VAR ziet dat een speler zich aanstelt en nauwelijks wordt geraakt. Rode kaart voor grijpen naar het hoofd als je hoofd niet eens wordt geraakt wat mij betreft. Ergo: met verandering van spelregels valt veel te veranderen. Maar goed, gaat niet gebeuren.

19 mei 2023 om 12:30

De finale tussen Frankrijk en Argentinie was vooral zo'n succes door het sentiment rond Messi en de spanning. Het niveau was wel erbarmelijk voor een finale. In mijn ogen zelfs de slechtste finale qua niveau die ik ooit gezien heb. Het was min of meer Mbappe tegen Argentinie en dat Argentijnse elftal haalt ook geen geweldig hoog niveau.

Verder ben ik het met je eens. De regelgeving is gedateerd, zeker in de tijd van tactische renovaties en data. Tijdrekken wordt nog vooral beloond en blessures neppen en schwalbes uitvoeren wordt niet consequent bestraft, als het al bestraft wordt. Zuivere speeltijd is inderdaad een middel die heel erg veel oplost, al zullen er ook strengere regels moeten komen voor schwalbes.

Jullie moeten eens stoppen met janken. Van Gaal deed precies hetzelfde op het wk. Marokko ook trouwens. Net als Internationazionale. Let maar op inter en roma winnen allebei de bekers. Bus parkeren en anti voetbal nee jongens ze kunnen gewoon goed verdedigen en zijn sterk in de omschakeling, dat is ook onderdeel van het voetbal. Minder leuk om te zien tja dat vinden ze wel in Nederland.

19 mei 2023 om 12:26

Van Gaal kreeg ook aardig wat kritiek te verduren. Het probleem is in mijn ogen ook niet zozeer dat er ploegen zijn die zich defensief opstellen en loeren op de counter. Mijn probleem daarmee is dat valsspelen niet bestraft wordt door de arbitrage en de regelgeving.

Zuivere speeltijd en duidelijke straffen op schwalbes lost erg veel op. Het lijkt er tegenwoordig ook helemaal in te zitten bij spelers, dat duikelen, blessures neppen, het veld weer oprollen als men buiten de lijnen wordt gedwongen. Dat soort zaken moet je gewoon bestraffen. Zolang dat niet gebeurt, vind ik de kritiek wel terecht. Niet vanwege de speelstijl, maar vanwege de manier waarop het wordt toegepast.

Eens, maar zij staan in de finale en Leverkusen niet.

Wat anders dan walgelijk voetbal kun je verwachten van deze walgelijke clown ?

de huidige spelregels helpen helaas niet, en geven het voordeel aan een speelstijl als de van as roma.
tijdrekken, irritant wezen, nep blessures en noem het maar op.

verder kan je er weinig aan doen behalve zelf gewoon een goal maken natuurlijk.

Men kan haten wat ze willen maar hij flikt het wel weer om de finale te halen..

Vorig jaar conference League en nu de Europa League.

Hopelijk wint hij deze ook en zal hij dan volgend seizoen mocht hij nog aanblijven tegen City spelen voor de Super Cup.

1 van de beste tacticus in mijn ogen niet met mooi voetbal maar het is puur resultaat wat uiteindelijk om draait.

Waarom zou je blijven aanvallen als je voorstaat?
Dan kan je beter achterin goed dicht hebben wat bijvoorbeeld veel clubs niet kunnen een voorsprong vasthouden een simpel voorbeeld Anderlecht wat 2-0 voorstaat maar uiteindelijk toch eruit wordt geknikkerd.

Had Mourinho graag bij Ajax of het Nederlands elftal gezien. Pakken we tenminste nog een prijs. Landen Wk, Ek of club Europese titel vieren, een tijd op teren. Daarna kunnen we terug naar het oude voor mij part. Kijk naar gisteren bijv Az, vind je het gek dat Mourinho graag tegen Nederlandse ploegen speelt. Wij zijn hier veel te naïef kwa voetbal cultuur. Mogen we aan vast blijven houden maar dan ook accepteren dat we niets meer gaan winnen en bij elk voetbal toernooi aan de zijlijn blijven staan. Als het aankomt op finales en prijzen.

Als ik de Braziliaanse bond was dan zou ik alles er aan doen om hem bondscoach te maken. Hij wint geheid het volgende Wk met dat land.

Als we het over sport hebben, is het toch veel meer dan" spelen om te winnen"?

Het mentale aspect zit er bij, regels buigen/gebruiken, tactisch teweeg gaan wat je meer kans geeft...enzovoort.

Mooi voetbal, mooi voetbal. Ja, leuk. Verlies er mee, en heb je er ook niks aan. Zijn ook meer belangen in het winnen van, en uiteindelijk als je wint, win je. Als je 23 doelpogingen had, had je, maar 1 moeten benutten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayer Leverkusen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
J. HofmannMiddenvelder135
E. PalaciosMiddenvelder132
F. WirtzMiddenvelder133
L. HrádeckýKeeper130
G. XhakaMiddenvelder130
V. BonifaceAanvaller138
A. HložekAanvaller111
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayer Leverkusen.

0 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren