Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Koeman ziet Gakpo ontbreken en haalt zes extra spelers bij de groep

Laatste update:

Cody Gakpo is dinsdag niet op het trainingsveld verschenen bij het Nederlands elftal in Zeist. De aanvaller ontbreekt vanwege 'prettige familieomstandigheden', zo bevestigt een woordvoerder van de KNVB aan De Telegraaf. Om de aantallen op peil te houden zijn zes spelers van Jong Oranje ingevlogen. Zij krijgen van de bondscoach Ronald Koeman de gelegenheid om hun conditie op peil te houden met het oog op het jeugd-EK in Georgië en Roemenië later deze zomer.

De afwezigheid van Gakpo komt voor Koeman niet heel gelegen, daar maandag al bekend werd dat ook Memphis Depay niet beschikbaar is. De aanvaller van Atlético Madrid is niet fit genoeg om deel te nemen aan de finaleronde van de Nations League. Verwacht wordt dat Gakpo wel snel weer aansluit. Eerder op de dag maakte De Telegraaf al bekend dat de aanvaller van Liverpool de beoogde vervanger is van Memphis. Maandag was er na de training een onderonsje tussen Koeman en Gakpo.

Tegenover de afwezigheid van Gakpo staat de aanwezigheid van Sepp van den Berg, Ian Maatsen, Devyne Rensch, Quinten Timber en keepers Bart Verbruggen en Jasper Schendelaar. Het zestal is door Koeman bij de groep gehaald om de aantallen op peil te houden. Verbruggen maakte recent nog onderdeel uit van de voorselectie van Oranje. De goalie van Anderlecht wist het echter, net als Jasper Cillessen, niet tot de definitieve schifting te schoppen.

Reactie Tijjani Reijnders
Ook Tijjani Reijnders kreeg te horen dat hij niet bij de definitieve selectie zit. De middenvelder, die net als Daley Blind op een standby-lijst is gezet, reageerde bij ESPN. "Ik had het wel verwacht, dat had ik al besproken met de bondscoach. Hij zei dat er drie spelers stand-by zouden staan, vandaar. Het is aan mij om deze week te laten zien dat ik er de volgende keer volledig bij hoor. Het is een grote eer om voor Oranje uit te mogen komen. Het is al mooi dat ik door de bondscoach ben geselecteerd. Het is aan mij om me zo goed mogelijk te presenteren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi zo, dan kan onze toernooispits Weghorst tweemaal de negentig minuten volmaken op nummer 9.

6 juni 2023 om 14:16

Gakpo sluit volgens de tekst snel weer aan, dus zo zeker zou ik er maar niet van zijn.

De spoeling wordt wel erg dun in de voorhoede, straks moeten we nog aantreden met Wout.

6 juni 2023 om 13:46

Hij is niet geblesseerd. "prettige familieomstandigheden".

6 juni 2023 om 14:05

Ah, ik dacht dat het voor de komende wedstrijd was. Zal de volgende keer wat beter lezen voordat ik reageer, dank!🙃

En zelfs met die 6 spelers van Jong Oranje geen Frimpong erbij? Sjongejonge….. Hoop nu gewoon dat hij voor Ghana kiest. Zou er helemaal klaar mee zijn als ik hem was. Niet eens mee laten trainen met het grote Oranje.

6 juni 2023 om 13:47

"en zelfs met die 6 spelers van Jong Oranje geen Frimpong erbij?"

Nee, want Frimpong zit (op eigen initiatief) niet bij Jong Oranje...

6 juni 2023 om 13:47

Frimpong heeft bedankt voor het EK met Jong Oranje.
Ik snap de roep om Frimpong. Zelfs als rechtsbuiten had ik hem meegenomen in dit Oranje hoor...

Maar hij heeft zelf bedankt voor het jeugd EK, waarom zou hij dan nu opeens erbij zitten?

Hij is tevens op vakantie met Hudson-Odoi & Fosu-Mensah en een x aantal dames...

6 juni 2023 om 14:05

Ho, dan heb ik dat verkeerd gezien. Dacht dat Frimpong wel gewoon meedeed met Jong Oranje, maar dat Mitchell Bakker degene was die had bedankt voor Jong Oranje en er later nog spijt van kreeg.

6 juni 2023 om 13:47

Ik hoop eigenlijk gewoon dat Koeman keihard op zijn bek gaat in die final four. Lachwekkende, vriendjespolitiekbeleid slaat gewoon nergens op.

6 juni 2023 om 13:50

Volledig met je eens. Spelers als Blind gewoon op de standby list... Frimpong niet eens als rechtsbuiten en ook niet als back... Terwijl een Dumfries gewoon defensief net zo kwetsbaar is als Jeremie...

Enorm fan van Frimpong. Hoop niet dat hij voor Ghana of Engeland gaat kiezen hoor..

6 juni 2023 om 13:52

Ik hoop het voor mij en vele fans van het Nederlandse voetbal niet dat hij op zijn bek gaat.

6 juni 2023 om 13:54

@r.vatros:

Dus als jij mag kiezen tussen het Nederlands Elftal dat voor de pas tweede keer in z'n geschiedenis een prijs wint, en leedvermaak kunnen hebben over een trainer waar je het niet mee eens bent, dan ga je voor het laatste? Bijzonder.

6 juni 2023 om 13:55

En dan zeggen dat hij niet overtuigd is van zijn verdedigende kwaliteiten, hahah, en dan wel de Roon, Blind etc oproepen. Die worden helemaal overlopen tegen tegenstaders met kwaliteit. Frimpong kan dan aanvallend veel toevoegen, plus zijn snelheid. Vind het echt schandalig gewoon. En Dumfries heeft het leuk gedaan hoor, maar die komt eigenlijk ook gewoon te kort.

6 juni 2023 om 14:02

cabinessence, de Nations League is wel een beetje de Audi Cup van het internationale voetbal, zou leuk zijn als we 'm winnen maar op totaal geen enkele manier te vergelijken met '88

6 juni 2023 om 14:03

Nations league is een niets zeggende prijs, wat je kan vergelijken met een Audi of Emirates cup.

6 juni 2023 om 14:05

"zou leuk zijn als we 'm winnen maar op totaal geen enkele manier te vergelijken met '88"

Nee, natuurlijk niet. Maar als het EK de FA Cup is, dan vind ik dit toch wel de League Cup. En hoe dan ook: een prijs is een prijs en Oranje heeft er in 118 jaar pas eentje gewonnen. Ik vind het wel een dingetje.

6 juni 2023 om 14:44

Frimpong wint volgend jaar denk de Ballon D’or.

6 juni 2023 om 15:51

Voor mij mag hij gaan . We hebben Geertruida, Tete speelde ook heel sterk hem hoor ik niet. Terwijl de man week in week uit in de pl actief is.

6 juni 2023 om 15:53

Hmnm II heb nieuweschans voor je die komt ook nooit meer terug niet vergeten he vroegen waren de mannen anders nu zijn het allemaal pussy 's ?met toevalig een stok tussen hun benen. Je kan die mannen van vroeger toch noet vergelijken met dit rotzooi wat we nu hebben.

6 juni 2023 om 15:54

Genoeg landen die nooit wat hebben gewonnen we heben weliswaar 1 prijs maar zijn wel haarlijk in de top 10 landen lijst te vinden dan kunnen we ook moet klachen want veel van die teams winnen ook niet iedere jaar.

6 juni 2023 om 16:01

Is vriendschappelijk. Geen prijs.

6 juni 2023 om 16:28

Het EK is de Champions League, de Nations League is de Johan Cruijff schaal.

6 juni 2023 om 17:35

Als blind bij de selectie zit, is het niet goed. als die afvalt is het niet goed. Vervolgens kom je met Frimpong die als heel belangrijke speler een EK zou kunnen gaan spelen met jong oranje, ipv 2 "oefenpotjes", maar hij bedankt zelf hiervoor. Waarom moet Frimpong dan alsnog opgeroepen worden voor oefenpotjes, als die een EK als niet belangrijk vind?

6 juni 2023 om 13:48

Frimpong heeft afgezegd voor Jong. Daarnaast stromen daar ook nog spelers in.

6 juni 2023 om 13:56

Frimpong zit met dames van lichte zeden ergens in een villa in Afrika. Dus die heeft momenteel andere dingen te doen conform de Juice Chanels.

6 juni 2023 om 14:11

Kan me voorstellen dat Koeman als minimale eis heeft dat je Nederlands kunt praten om bij het Nederlands elftal te mogen. Zou ik niet raar vinden.

Mensen hij sluit snel weer aan. Niks aan de hand dus.

Geen Frimpong, geen Olij?? Bijzondere man die Ronald...

6 juni 2023 om 13:53

Olij snap ik nog wel. Verbruggen, Bijlow en Flekken hebben ook gewoon wederom een enorm goed seizoen (olij ook, maar toch een niveautje lager).

Verder heb je met Noppert een ervaren kracht die afgelopen WK gewoon een prima WK heeft gekeept...

Olij of Noppert kan je over twisten, maar dan snap ik de keus nog wel voor Noppert hoor.

Frimpong is een regelrechte schande.

6 juni 2023 om 13:56

@barcamq:

Even goed lezen. "het zestal is door Koeman bij de groep gehaald om de aantallen op peil te houden." Dit zijn spelers die toch al in training zijn voor Jong Oranje, ze zijn nu puur bij Oranje gehaald omdat Koeman dan partijtjes kan laten spelen op de training. Meer is het niet. Denk je dat Frimpong daar z'n vakantie voor had willen cancellen?

6 juni 2023 om 14:40

Dus je wilt Olij bij zijn club, waarmee hij donderdag en zondag nog een wedstrijd moet spelen, weghalen om als opvulling te dienen bij het Nederlands elftal?

Prettige familieomstandigheden. Zal inderdaad wel iets zijn van een geboorte (weet niet of hij een vriendin heeft en die zwanger is) of iets in die regio.

Hopelijk sluit hij snel weer aan. Al snap ik niet waarom deze spelers allemaal ''conditie op peil houden'' bij het grote Oranje. Had dan ook op zijn minst een goede aanvaller erbij gepakt, mocht Gakpo niet tijdig terug keren? Een Dallinga of weet ik het wie er bij Jong zit?

6 juni 2023 om 16:09

Een bruiloft, 50e verjaardag, wie zal het zeggen. Als je dat gewoon vraagt wil een trainer best meedenken. Moraal is ook belangrijk in een ploeg.

7 juni 2023 om 11:13

Absoluut. En ik snap het ook hoor!

Prima opgelost. Al had ik nog altijd een aanvaller voor de zekerheid meegenomen van Jong Oranje... In ieder geval om te trainen. Mocht het langer duren dan verwacht, kan je die alsnog oproepen, toch? Of mag dat niet als hij niet op de reservelijst staat?

7 juni 2023 om 11:13

Absoluut. En ik snap het ook hoor!

Prima opgelost. Al had ik nog altijd een aanvaller voor de zekerheid meegenomen van Jong Oranje... In ieder geval om te trainen. Mocht het langer duren dan verwacht, kan je die alsnog oproepen, toch? Of mag dat niet als hij niet op de reservelijst staat?

Wel Sepp van den Berg maar geen Micky van de Ven? En zoals zo vaak geen Frimpong? En ik had Danjuma ook wel meegenomen. - Haha indd niet goed gelezen dat er spelers uit Jong ingevlogen worden

Echt waar de reacties op dit artikel is het voetbalzone van tegenwoordig in een notendop. Niet je even inlezen eerst in de feiten nee hoor, Frimpong! Frimpong! Frimpong! tjonge, tjonge wat is die Koeman een enorme lul. Terwijl Frimpong uit eigen keuze zich niet beschikbaar heeft gesteld voor Jong Oranje en dus helemaal niet even bijgevoegd kan worden bij Oranje. Kan me nog herinneren dat er vroeger bij ons in een klaslokaal een bordje hing, eerst nadenken dan pas praten. Daar zouden meer mensen wat mee moeten doen.

6 juni 2023 om 14:21

Helemaal eens, we zijn een ster geworden in het maken van social trends. Alsof Frimpong de ontdekking van het volk is, schande dat Koeman hem niet selecteerd. Zo ongelofelijk overdreven. Ik denk dat de selectie ook prima is zonder deze speler, uiteindelijk moet de bondscoach de keuze maken.

6 juni 2023 om 14:57

Tja dit is dus precies de reden waarom ik Koeman dus een enorme lul vindt. Door zijn koppigheid en niet selecteren van Frimpong legt hij onnodig veel druk op die jongen wanneer hij uiteindelijk wel wordt geselecteerd. Het verwachtingspatroon en de lat ligt inmiddels zo hoog voor die jongen dat op ie straks alleen maar kan tegenvallen.

6 juni 2023 om 15:03

Vooral dan doorgaan met hem druk op leggen…

6 juni 2023 om 16:32

Haha je weet toch hoe dat werkt, niet alleen met Oranje, da's universeel. Hoe minder een speler daadwerkelijk op het veld staat, hoe beter hij wordt in de ogen van de supporters, tot het punt dat mensen overtuigd zijn dat de bondscoach de nieuwe Messi bewust op de bank houdt.

Doorgaans verdwijnt dat geroep voor even als de speler daadwerkelijk een paar wedstrijden speelt op zijn werkelijke niveau, waarna hij weer naar de bank gaat en het hele circus weer van voor af aan begint.

6 juni 2023 om 17:33

Dus je moet spelers selecteren omdat het anders op een later moment eventueel meer druk op hem legt? Frimpong zou het EK met jong oranje gaan spelen, want leuker en leerzamer is dan een paar veredelde oefenpotjes met oranje.

Frimpong heeft zelf bedankt om mee te gaan... waarom is Koeman in vredesnaam een lul in dit verhaal?

6 juni 2023 om 19:56

@zonde Nee je moet spelers selecteren op basis van kwaliteit, maar Koeman selecteert spelers op basis van vriendjespolitiek. Ik denk ook niet dat Koeman met Frimpong heeft gecommuniceerd dat hij beter het EK met jong oranje speelt, maar gewoon heeft gepasseerd. Had het zelf wel netjes gevonden als Koeman even met Frimpong had gebeld van “hee je bent in beeld, maar voor je ontwikkeling kun je beter het EK spelen”. Maar nee zowel Koeman als die van der Looi bashen op zijn verdedigende gebreken. Ook lekker. Als Koeman hem nou gewoon had geselecteerd, dan had er geen hond naar om gekeken omdat het gewoon volkomen logisch is en hij het ook gewoon dik verdient. Mijn inziens door Koeman ligt die Frimpong onnodig onder een vergrootglas. Mede dus Koeman’s koppigheid en vriendjespolitiek selectiebeleid. Kortom, een enorme lul (deze gebruikt ook vanwege de eerdere reactie van Ajaxclub btw).

6 juni 2023 om 14:22

Spijker op de kop, Ajaxclub. Uiteraard kun je het hardgrondig met elkaar oneens zijn, zou anders een saai forum zijn hier.

Maar het kakelt elkaar ook maar na. Het geroep om Frimpong, woedend zijn dat Blind bij de selectie zit (hij zal echt niet bij de eerste elf zitten).

6 juni 2023 om 14:35

Dat Frimpong zichzelf niet kiesbaar heeft gesteld voor Jong Oranje uit eigen keuze, wil niet zeggen dat hij niet bijgevoegd kan worden bij de grote Oranje, het is namelijk een keus dat hij er niet bij zit, niet een regel o.i.d. dat het niet mag als je bedankt voor jong oranje, er is immers nog gewoon plek. Dus dat wat jij stelt is feitelijk onjuist. Buiten dat om ben ik het verder wel met je betoog eens. Alleen de redenen waarom hij nog niet klaar is voor Oranje a.d.h.v. de uitspraken die Erwin van de Looi recentelijk heeft gedaan ben ik niet mee eens. Maar dat is een persoonlijke mening.

6 juni 2023 om 14:46

"dat Frimpong zichzelf niet kiesbaar heeft gesteld voor Jong Oranje uit eigen keuze, wil niet zeggen dat hij niet bijgevoegd kan worden bij de grote Oranje"

Nogmaals: de spelers die nu overkomen zijn helemaal geen opties voor het grote Oranje, ze zijn er alleen bij gehaald voor de "aantallen". Oftewel: om genoeg poppetjes te hebben voor een partijtje. Denk je dat Frimpong z'n vakantie daar voor had willen annuleren?

6 juni 2023 om 15:28

Zucht, stukje uit de gehele context halen en alleen maar reageren waarop je wilt reageren is natuurlijk lekker makkelijk, dan snap ik wel dat begrijpend lezen moeilijk is, maar dat er dan nog mensen er mee eens zijn verbaast me wel een beetje, maar dat beademt het niveau hier ook een beetje.

Nogmaals Ik heb nergens iets gezegd over de spelers die over komen vanuit Jong Oranje, dat is iets wat jij ervan maakt.

Ik wijs alleen erop dat technisch gezien Frimpong nog steeds oproepbaar is niet omdat hij bedankt heeft voor jong oranje, en ook niet bij Jong Oranje hoeft te zitten om opgeroepen te worden bij de 1e van Oranje.

6 juni 2023 om 15:53

Met andere woorden: als jij je te groot voelt om het EK met Jong Oranje te spelen (en je zit in Afrika) zou er toch aanleiding zijn hem op te roepen voor Oranje, als daar al op dit moment plek zou zijn, anders dan aanvulling voor de aantallen.

Ik snap niet dat hij Piroe eens oproept. Loopt 1 op 2 in de Championship, wat toch wel genoeg moet zijn om eens kans te maken op een plekje bij het grote oranje.

6 juni 2023 om 14:03

Als ooit de dag aanbreekt dat bijna 1 op 2 lopen in een tweede divisie goed genoeg is voor een plek in Oranje, dan stel ik voor dat we ons direct afmelden voor het dan eerstvolgende EK of WK.

6 juni 2023 om 14:04

Hoezo, we hebben echt schaarste aan goede spitsen in Nederland. En de Championship is van een hoger niveau als de Eredivisie.

6 juni 2023 om 14:04

Nou geloof mij als hij 1 op 2 liep in de Eredivisie riep iedereen om hem. En daarnaast is championship echt niet minder dan de eredivisie.

6 juni 2023 om 14:12

"nou geloof mij als hij 1 op 2 liep in de Eredivisie riep iedereen om hem."

Nee hoor. Luuk de Jong liep dit seizoen meer dan 1 op 2 in de eredivisie. Sydney van Hooijdonk en Michiel Kramer bijna. Hoor je niemand over.

6 juni 2023 om 14:51

Als Luuk de Jong niet zelf had bedankt voor het Nederlands elftal had hij er dan ook gewoon bij gezeten.

Wel met je punt eens trouwens, zeker met betrekking tot Van Hooijdonk en Kramer, maar LdJ is niet het meest handige voorbeeld denk ik

6 juni 2023 om 15:21

"ldj is niet het meest handige voorbeeld denk ik"

Lees jij dan regelmatig reacties van mensen die het jammer vinden dat hij niet meer beschikbaar is, of dat Koeman toch nog eens met hem zou moeten gaan praten? Dan lees je andere artikelen dan ik.

Dan had ie ook wel een extra spits mogen oproepen.

Waarom haalt hij twee keepers erbij? Nu zit je met vijf keepers te trainen... De overige spelers snap ik ook niet zoveel van. Maatsen, Van de Berg zitten nou niet heel dicht bij het grote Oranje. Roep dan Van der Ven, Hartman, Gravenberch en Brobbey/dallinga erbij + Verbruggen als extra keeper.

Koeman is een beetje seniel aan het worden. Zien we zo weer Wijnaldum aan de aftrap verschijnen. Waarom pakt hij 2 keepers erbij. Bel Frimpong gewoon malloot.

6 juni 2023 om 14:57

Beetje meer respect voor andere mensen überhaupt zou sommige mensen op dit forum sieren. Koeman uitmaken voor Malloot, terwijl jij hier zielig op een forum zit te reageren is vrij triest naar mijn mening.

Hopelijk is het niet al te ernstig met zijn familie. Nooit fijn om zulk nieuws te horen. Hopelijk kan hij snel weer terugkeren.

P.S het is echt ongekend hoeveel mensen het artikel niet gelezen hebben en zitten schreeuwen om wie er als vervanger gehaald moet worden terwijl daar geen sprake van is. Lezen voordat je reageert!

6 juni 2023 om 14:46

Er staat 'prettige familieomstandigheden'. Dus je hebt het artikel zelf ook niet goed gelezen.

6 juni 2023 om 14:52

Oeps haha mijn fout.

6 juni 2023 om 14:48

"hopelijk is het niet al te ernstig met zijn familie. Nooit fijn om zulk nieuws te horen. Hopelijk kan hij snel weer terugkeren."

Er staat "prettige familieomstandigheden"...

6 juni 2023 om 14:49

Lees je het artikel zelf ook dan? 'prettige familieomstandigheden'.

Dus Gakpo meldt zich af en vervolgens laat je o.a. 2 extra keepers meetrainen met Oranje? Misschien was een Dallinga wel handiger geweest?

Bon wtf is jullie probleem met frimpong dan leuk hij geef aantal assinst en maak een paar doelpunten maar verdedigend is hij niet sterker dan dumfries en Geertruida kan ook daar spelen dan wtf is de probleem dan stop is een keer met zeiken en als je het beter kan ga je aanmelden in zeist voor de bondscoachschap. Wtf man fripong speelt net 1, 5 seizoen in de picture kom op man dumfries staat zaterdag nog tegen haaland in de CL finale waar is frimpong ???????

6 juni 2023 om 16:10

Het probleem met Frimpong is meer dat Koeman hem ook geen kans geeft om zich te bewijzen. Hij zegt: Hij kan niet verdedigen, want hij speelt in 5-3-2. Exact hetzelfde systeem als Dumfries al jaren speelt, die wel gewoon in een 4-3-3 speelt bij Oranje. Deze weken waren perfect geweest om te testen of Frimpong het systeem aan kan. Geef die jongen tenminste een kans, laat hem gewild voelen, laat hem desnoods invallen de laatste twintig minuten tegen Kroatië, mogelijk zelfs op rechtsbuiten als Koeman na twee weken alsnog vindt dat hij niet kan verdedigen.

6 juni 2023 om 16:13

Oké en hoeveel goals en assists heeft Geertruida dan gemaakt op het hoogste niveau in de Bundesliga? Was hij ook een groot deel van het seizoen clubtopscorer als rechtsback/rechtsbuiten? Misschien is er verdedigend wel wat te zeggen over Frimpong, maar dat is er zeker ook over Dumfries. Met zulke stats is het ronduit belachelijk dat je voor de zoveelste keer gepasseerd wordt en dat Koeman steeds met kul-argumenten hem blijft afschrijven. Het argument dat hij “pas 1,5 seizoen in de picture speelt” is natuurlijk ook niet helemaal waar. Vent speelde bij Celtic al ontiegelijk goed voetbal en ook Europees. Maarja. De grootste clubs ter wereld hebben interesse in Frimpong, dus dan zou hij vast wel wat moeten kunnen denk ik. Maar pin mij er niet op vast, ik ben geen Ronnie Koeman.

Frimpong wordt door velen op dit forum gebruikt om Koeman af te kunnen vakken. Gewoon echt zielig om dat allemaal te lezen

6 juni 2023 om 17:06

Koeman maakt gewoon dusdanig rare keuzes die eigenlijk niet te verklaren zijn. Dit is dan ook niet zo'n raar gevolg.

Rensch er ook bij? Het moet niet gekker worden. Op basis waarvan? Zie ook ergens de naam Scherpen voorbijkomen. Van die blooper keeper komen we ook nooit van af. Blijkbaar zit er vaak een vuiltje in het oog van de verschillende Oranje coaches.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren