Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman stelt deadline aan fitheid en meespelen van Frenkie de Jong bij het Nederlands elftal

Laatste update:

Ronald Koeman houdt Frenkie de Jong ook bij de groep als hij de openingswedstrijd tegen Polen niet haalt. Pas als de herstellende middenvelder alle drie de groepswedstrijden mist, gaat de bondscoach 'nadenken' of hij de FC Barcelona-speler naar huis stuurt. Dat vertelt de keuzeheer op de persconferentie voorafgaand aan de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland.

Koeman staat aan het begin van de persconferentie stil bij het experiment Jeremie Frimpong. De rechtervleugelverdediger stond bij de overtuigende zege tegen Canada (4-0) opgesteld als rechtsbuiten en deed dat met een doelpunt en assist naar behoren.

Het aanwezige journaille wil daarom van Koeman weten of Frimpong en concurrent Denzel Dumfries ook samen aan de rechterkant kunnen spelen. De bondscoach trekt de vergelijking tussen beide spelers, maar zag tegen Canada iets wat hem wel kon bekoren.

"Beiden willen buitenom komen. Het koppeltje (Lutsharel, red.) Geertruida en Frimpong was erg goed, omdat ook Geertruida gewend is om aan de binnenkant te spelen bij zijn club."

"Ik vind het belangrijkste dat Frimpong gewoon als rechtsbuiten speelde. Dus dat is een extra optie die we hebben. Of Dumfries er ook achter kan spelen? Dat zou denk ik goed kunnen, ja", antwoordt Koeman.

De Jong


Het meespelen van De Jong in de EK-openingswedstrijd tegen Polen is nog allerminst zeker. De controleur trainde zondag weer deels mee met de groep en heeft zelf goede hoop het treffen te halen. Koeman tempert die verwachtingen.

"Het zou kunnen dat Frenkie niet echt superfit is voor de eerste wedstrijd. Dan zou je kunnen wachten tot de tweede of de derde wedstrijd. Dat is een mogelijkheid." Toch is de bondscoach geenszins van plan om de middenvelder in dat scenario naar huis te sturen.

"Ook als hij de eerste twee wedstrijden niet kan spelen, blijft hij er gewoon bij. Als hij de eerste drie niet zou kunnen spelen, zou ik er misschien nog even over moeten nadenken", stelt de keuzeheer een mogelijk finale deadline voor welke De Jong fit moet zijn. "Maar als ik het idee heb dat hij echt volledig fit is bij de groepswedstrijden, dan blijft hij er gewoon bij."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook al zal die alles missen hij blijft er dus gewoon bij, gewoon vriendjes politiek ongelooflijk deze bondscoach

9 juni 2024 om 14:51

Wat een onzin, als er een kans is dat hij op een later moment nog mee kan doen moet je hem er gewoon bij houden. Vriendjespolitiek is het meenemen van Wijnaldum, Frenkie de Jong heeft zijn plek gewoon afgedwongen.

9 juni 2024 om 14:53

Het telt natuurlijk wel mee dat Frenkie normaal gesproken de beste middenvelder is. Gravenberch was met een kleine blessure natuurlijk allang naar huis gestuurd.

Wanneer een niet helemaal fitte Wijnaldum bij de groep mag blijven dan is het pas vriendjespolitiek. Dan heb je een matige speler die mag blijven. Nu heb je de potentiele sterspeler die mag blijven.

9 juni 2024 om 15:02

Het is sowieso vriendjespolitiek bij Koeman, neem gewoon spelers mee die fit zijn, kun je niet maken tegen over anderen.

Weet niet of je die foto heb gezien van zijn enkel in duel met Valverde, die hersteld echt niet op tijd en mocht je door gaan en verder komen ga je hem toch niet opstellen als die maar op 50% kan spelen

9 juni 2024 om 15:05

@Robdapo1 Hou toch op met dat gezeur over die vriendjespolitiek. Zou zeggen check die videos eens op YouTube over Oranje die afgelopen dagen zijn gepost.

Word ook haar fijn uitgelegd waarom Blind mee is.

9 juni 2024 om 14:53

Hoezo vriendjespolitiek? De Jong kan later in het toernooi nog veel impact maken, oets wat ik de nummer 27, 28 en 29 noet zo snel zie doen.

9 juni 2024 om 14:54

Bij Wijnaldum kan je praten over vriendjespolitiek. FdJ is een middenvelder van wereldklasse en belangrijk voor Oranje. Terecht dit.

Tenzij het paarden placenta van Dick van Toorn ineens uit de stal wordt gehaald, verwacht ik zelf eerlijk gezegd weinig van Frenkie in de groepsfase. Dus dan heb je samen met Wijnaldum twee middenvelders in de selectie zonder enkele bijdrage. Dan had je net zo goed Timber en een Calvin Stengs kunnen oproepen.

9 juni 2024 om 14:53

Tenzij Calvin Stengs een rijbewijs heeft om met de spelersbus te mogen rijden heb je aan hem ook niks. Zet ff je feyenoord bril af.

9 juni 2024 om 14:56

Grappig, want ik ben voor de rivaal. Had je liever gewild dat ik Berghuis en Taylor had genoemd?

9 juni 2024 om 15:00

Zonder feyenoord bril stengs in oranje willen. Dan heb je geen feyenoord bril, maar heb je wel een bril nodig. Berghuis en taylor hebben er ook niks te zoeken.

9 juni 2024 om 16:20

Dan helpt een bril ook niet meer hoor. Dan moet je hopen dat een operatie nog mogelijk is.

Was te verwachten. En Geertruida - Frimpong gewoon in tact houden. Dumfries lekker banken.

9 juni 2024 om 15:37

Op basis van een oefenwedstrijd tegen een matige tegenstander... Dumfries levert altijd in Oranje

9 juni 2024 om 17:18

Dumfries moet het hebben van het opstomen, maar als je met Frimpong als buitenspeler speelt, dan loopt daar al iemand.

Daarom zou het Dumfries - Simons moeten zijn of Geertruida - Frimpong.

Ik kies dan zelf voor de tweede optie.

Vriendjespolitiek Koeman is een waardeloze coach die niet alles uit dit Oranje gaat halen wat er te halen valt. Groepsfase is maximaal haalbaar en dan ben ik nog optimistisch.

9 juni 2024 om 15:06

Ik vind je eerder pessimistisch (en derhalve wat vermoeiend), het standaard riedeltje overal ventilerend. Is een kwestie van smaak, welke niet de mijne is. Vergeet niet je vinger vast te poetsen zodat je die op kan steken voor het "I told you so" moment.

9 juni 2024 om 15:06

Dan hebben ze je doelstelling al gehaald dus. Aangezien ze al in de groepsfase zitten. Jij gaat een leuk EK krijgen ouwe reus, 1 ronde verder en ze doen al het onmogelijke in jouw ogen!

Ook als de Jong uiteindelijk fit raakt tijdens de groepsfase moet je jezelf afvragen of hij gelijk zijn niveau gaat halen en een toegevoegde waarde is in de basis. Als Schouten, Koopmeinders en/of Reinders goed spelen heb je daar meer aan dan een half fitte Frenkie de Jong. Koeman kennende gaat hij daar niet naar kijken en zal hij ook een de Jong uit vorm altijd in de basis zetten. Ronald blijft lekker conservatief

Wat spreekt Koeman zichzelf tegen zeg! Hij wil alleen 100% fitte spelers met wedstrijdritme... We hebben voldoende middenvelders om het beter te laten functioneren dan met Frenkie de Jong...

iedereen die frenkie hier omhoog zit te praten vergeten ook altijd te melden dat de enige reden dat hij nog bij Barca speelt is omdat ze zijn achterstallige salaris niet kunnen betalen. anders was die 3 jaar geleden al daar weg.

die gast is echt niet zo goed dat je hem er ten koste van alles erbij moet hebben.

9 juni 2024 om 17:23

Hij is ook niet ten koste van alles erbij gebleven. Hij is er ten koste van Timber bijgebleven. Dat is niet bepaald alles. Een fitte Timber is niet beter dan een niet helemaal fitte Frenkie.

Dan was Frenkie misschien wel weg bij Barcelona. Dan speelde hij nu bij Manchester United of andere grote club. Het is niet alsof Frenkie zonder Barcelona ineens geen goede speler meer zou zijn en bij een degradatie club zou spelen.

Als je Geertruida op 6 zet. Dan speel je makkelijk 433 maar dat zeg ik al eeuwenlang.

Gelukkig heb je Gravenberch dat dezelfde type speler is. Mensen die zeggen dat wij geen Gravenberch nodig hebben, kijk maar naar het afgelopen WK en EK. Droevend om te zien dat Frenkie gewoon overlopen werd op alle fronten. Met een Gravenberch heb je concurrentie en mocht Frenkie niet goed spelen, dan mag je Gravenberch erin gooien. Tegen Canada vond ik hem wel aardig spelen. Frenkie die komt de bal brengen en dan staat alles al muurvast bij de tegenstander. Gravenberch die kan ook nog scoren en is goed in steekpasses geven. Ik zou eigenlijk Gravenberch met Koopmeiners en Frenkie willen zien. Dan kan Frimpong meer in de aanval spelen. Xavi zou ik rechtsbuiten laten spelen en dan Brobbey in de spits. Frenkie excelleert gewoon nooit in de CL en eindtoernooien. Bij Ajax was meteen zijn hoogtepunt en Nation League finale. Daarna is het nooit meer gaan pieken. Spelers als Frimpong moet je altijd basisplek geven, zoveel vuur en diepgang, dat heb ik sinds Robben niet meer gezien. Eentje die gewoon vrije rol moet krijgen voorin. Scoort of geeft assisten. Xavi moet je lekker laten invallen en die komt hopelijk ook snel los.

9 juni 2024 om 17:44

Nou, Gravenberch heeft anders na Ajax ook geen hoogtepunten meer gehad, als je Frenkie daar al onterecht op wilt afkraken. Gravenberch speelde ten eerste vrij matig tegen Canada, daarbovenop op vind ik hem momenteel niet beter dan een Reijnders of Schouten. Als Timber in zijn huidige vorm mee was gegaan had ik die ook nog boven Gravenberch gezet op het moment. Gravenberch heeft heel veel potentie en kwaliteiten (steekpassen of scorend vermogen is trouwens niet eerst wat naar boven komt😅), maar het komt er tot nu toe nog niet helemaal uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren