Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kieft: ‘Het is gewoon een valse, slechte gozer die verbannen moet worden’

Laatste update:

Wim Kieft heeft in zijn column in De Telegraaf geen goed woord over voor het gedrag van AS Roma-trainer José Mourinho tijdens en na de verloren Europa League-finale tegen Sevilla (1-1, 4-1 n.s.). De Portugees, die het tijdens de wedstrijd al meermaals niet eens was met de arbitrale beslissingen, zocht scheidsrechter Anthony Taylor na het duel op in een parkeergarage van de Puskás Aréna en ging compleet door het lint tegen hem.

“Gedurende de wedstrijd was de Engelse arbitrage 120 minuten en extra tijd mikpunt van kritiek, intimidatie en melodramatisch toneelspel van hem, zijn assistenten en zijn spelers”, blikt Kieft vrijdag terug. “Eenmaal verloren weigerde hij als laatste Romein z’n medaille op te halen, maar liep al voor de prijsuitreiking naar de tafel om het kleinood te scoren. Alleen maar omdat hij niet gezien of geassocieerd wilde worden met de verliezers, met nota bene z’n eigen spelers en staf. Vervolgens gooide hij die medaille het publiek in. Vervolgens wachtte hij in de catacomben scheidsrechter Antony Taylor op om vervolgens volledig los te gaan op de Engelsman.”

Een dag later doken er beelden op van fans van Roma die Taylor in het bijzijn van zijn familie belaagden op het vliegveld. Volgens Kieft was dat het gevolg van het gedrag van Mourinho. “De angst viel van de gezichten te lezen, er vielen klappen, stoelen gingen door de lucht en het was Mourinho die zich daar medeverantwoordelijk voor mocht voelen. Hij vertolkt een voorbeeldfunctie voor de fans van AS Roma, maar in plaats van zijn fatsoen te houden, zette hij ze op tegen Taylor.”

De voormalig voetballer pleit daarom voor een keiharde straf door de UEFA. “Als de Europese voetbalbond allerlei eigen slogans van respect tenminste serieus neemt. Ze moeten hem maanden schorsen want dit gedrag van de Portugees gaat alle perken te buiten. Voor hetzelfde geld overkomt Taylor of zijn gezin nog iets veel ergers. Mourinho is gewoon een valse, slechte gozer, die het verdient om een tijdje uit het voetbal verbannen te worden. Al hoor je dat hij in de zomer AS Roma misschien zal verruilen voor Paris Saint-Germain. Dat zegt tegelijkertijd alles over die club, dat ze met zo’n persoon als Mourinho in zee willen gaan.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De scheidsrechter was slecht.
Maar het wangedrag van Mourinho was nog slechter.

Hopelijk wordt hij meteen ontslagen, want hij brengt mijn club en het voetbal in diskrediet

2 juni 2023 om 19:42

Taylor was prima. Mourinho was inderdaad verre van prima

2 juni 2023 om 19:45

Scheidsrechter Taylor was helemaal niet prima. Wereldwijd wordt daar ook schande over gesproken.
Maar alleen hier in Nederland willen de nog steeds gefrustreerde Feyenoorders dat niet zijn.

2 juni 2023 om 19:52

De nog steeds gefrustreerde Feyenoorders... Vond jij Taylor niet gewoon slecht omdat jij een gefrustreerde Romein bent? Kan ook toch..

2 juni 2023 om 19:52

Ik ben geen Feyenoorder en al helemaal niet gefrustreerd maar Taylor floot prima (niet foutloos). Eindelijk eens een scheidsrechter die niet mee ging in dat misselijkmakende, opgefokte gedrag onder leiding van Mourinho. Ik krijg hier eerder de indruk dat een gefrustreerde Roma supporter dat niet wil zien dan dan Feyenoord supporters rancuneus of gefrustreerd zijn.Taylor probeerde Roma zelfs nog te helpen met die penalty maar werd terecht teruggefloten door de VAR.

2 juni 2023 om 19:56

Als ik de reacties de laatste weken hier op Voetbalzone en op andere plaatsen gelezen heb, waren het vooral Feyenoorders die nog steeds gefrustreerd zijn.

Ik vind het jammer dat wij helaas verloren hebben. Maar dat hoort helaas ook bij het voetbal.
Ik heb geen hekel aan Sevilla. En zal ook niet speciaal op artikelen over Sevilla reageren. Feyenoorders reageren de laatste tijd wel ineens massaal op artikelen over Roma.

2 juni 2023 om 19:59

Ik sta ook niet echt bekend als Feyenoorder, maar ik vond taylor ook prima

2 juni 2023 om 20:02

Jouw constatering staat toch los van het niveau van de scheidsrechter en het absurde gedrag van Mourinho? Ook genoeg mensen die niet voor Feyenoord of gefrustreerd zijn die zich hierover uitspreken. Te beginnen met Kieft, waar jij hierop reageert.

2 juni 2023 om 20:05

Is onzin. In Engeland Frankrijk Duitsland en Zwitserland wordt over een schandalig Roma en Mou gesproken. En de scheids was prima. De Italianen wilden 3 pingels, hebben verloren en kregen met hun aanstellerij duikelen en protesteren niet wat ze in Italie wel gewend zijn. Zijn gewoon slechte verliezers en de scheids krijgt de schuld. Lekker makkelijk. Al zeer gelukkig door tegen Fnoord en zeker tegen L04 waar ze zich ook al schandalig gedroegen. Je zult als club maar zo een mafkees als trainer hebben. Ze zouden er
Goed aan doen om hem er uit te schoppen. En ben geen Fnoordfan.

2 juni 2023 om 20:07

Dan zijn er heel veel gefrustreerde Feyenoorders in België want hier vond de meerderheid hem ook uitstekend fluiten.

2 juni 2023 om 20:20

Wat voor absurde dwalingen zijn er dan eigenlijk geweest, ik als ras Feyenoorder vond hem prima fluiten

2 juni 2023 om 21:01

Geen Feyenoord fan hier (Utrecht helaas..). Maar ik vond Taylor vooral bijzonder twijfelachtig in de beslissingen naar Sevilla toe. Roma kreeg vaak de vrije trap of ingooi mee waar de bal eigenlijk naarSevilla had moeten gaan. Gele kaart Schwalbe niet geven was wel een foutje. Maar geen wedstrijd bepalende. Al met al goed gefloten met heir en daar een foutje maar niemand is foutloos.

2 juni 2023 om 22:03

@totti: Huh? Ik ben verre van een Feyenoorder. Wat een raar argument

2 juni 2023 om 22:23

@Totti_nr10
En tegen Feyenoord was Taylor zo een goede scheids volgens jullie... Waar hij nota bene 2 strafschoppen mistte voor Feyenoord.. Maar dat geheel terzijde want dat was niet waardoor ze verloren... En nu valt't kwartje anders en is het janken tot en met... Kom op zeg.. En nee ben geen gefrustreerde Feyenoorder.. Maar een hele blije die volgend seizoen gewoon kan kijken naar Feyenoord in de CL... Dus weinig reden tot frustratie lijkt me

2 juni 2023 om 22:37

Enkel Roma supporters vonden Taylor slecht fluiten. Taylor hield zich goed staande tussen het toneel, het gejank en de 7 man die bij ieder fluitsignaal voor zijn gezicht stonden.Niet alleen Mourinho gedroeg zich walgelijk, het hele team heeft geen moment aan voetballen gedacht. En dan afgeven op de scheids die het fluiten bijna onmogelijk werd gemaakt.Misschien even het eigen team en de eigen aanhang bekritiseren

2 juni 2023 om 23:00

Gefrustreerde Feyenoorders? Haha, schei uit man. Echt werkelijk niemand (buiten Rome wellicht) zal schande spreken van deze scheids hoor. Heeft geen enkele grote fout gemaakt, floot een prima duel. Vast her en der een foutje aan weerszijde (zoals vrijwel altijd het geval is) maar niks wat de wedstrijd serieus beïnvloed heeft. Het enige wat hij had kunnen doen was wat sneller mensen op de bon slingeren voor al die aanstelleritis en het belagen van de arbiters, wat toch echt veel meer vanuit Roma kant gebeurde dan vanuit Sevilla kant, en dat is vrij knap want ook de Spanjaarden konden er aardig wat van.. Mourinho had bij menig scheidsrechter de rode kaart ontvangen denk ik, stond tot drie keer toe in het veld te schreeuwen bij een beslissing die hem niet aanstond. Waar je schande van hoort te spreken is het gedrag van Mourinho, ongekend werkelijk, een scheids achtervolgen in de parkeergarage om hem verrot te schelden. Hele, hele slechte verliezer.

2 juni 2023 om 23:06

Ik ben natuurlijk Feyenoorder in hart en nieren, maar vond Taylor toch goed fluiten. Dit Roma was prima anti-reclame voor het voetbal trouwens. Het enige wat op Taylor aan te merken was, was dat Roma ondanks al dat spelbederf met elf man eindigde.

Maar goed, gefrustreerde oer-Feyenoorder hier natuurlijk.

3 juni 2023 om 00:10

Totti hier een Ajacied die Taylor idd een waardeloze pot vond fluiten. Dat Mourinho en Roma na al dat verschrikkelijke theater überhaupt met 11 man eindigde, wat een blamage van de scheids. Totti, als ik jou was zou ik mij heel erg schamen voor het wangedrag van jouw schijt elftal en staf.

3 juni 2023 om 09:21

Taylor is in eigen land ook omstreden door controversiële beslissingen.....hij heeft soms moeite met de snelheid van het spel.
Of wou je zeggen dat het woensdag geen penalty was bij dat handsspel. Ik ken veel trainers die zich hiervoor zouden beklagen.....mij leek het zelfs of Taylor nog een rekening had open staan met Mourinho.

3 juni 2023 om 09:44

Totti

Ajacied hier, Taylor was gewoon dikke prima. Ik ben ook niet gefrustreerd of iets dergelijks.

4 juni 2023 om 18:52

Scheidsrechter Taylor wordt geschorst vanwege zijn slechte optreden.

2 juni 2023 om 19:50

Scheidsrechter was gewoon top dus allesbehalve slecht! En al zou dat penalty zijn waar de Roma fans om zeiken dan had Bounou m toch gehouden😴

2 juni 2023 om 20:02

Floot gewoon prima tussen al dat aanstellen en gezeik van beide kanten.

Grote beslissingen ook allemaal juist.
- Geen penalty Sevilla; bal gespeeld
- Geen penalty Roma; arm langs het lichaam.
- Strafschop overnemen; keeper 20cm voor de lijn.

Taylor was helemaal niet slecht..

2 juni 2023 om 20:04

Helemaal mee eens! Maar het verlicht als je de schuld niet bij jezelf zoekt maar iets of iemand anders verantwoordelijk kunt houden voor het verlies. Daar kan ik als Ajacied over meepraten😜

2 juni 2023 om 22:58

Kom eens met voorbeelden dan waarom de scheids slecht was?

Dit zie ik Mourinho al jaren doen. Grote engnek waarbij het nooit om het voetbal draait, maar altijd om randzaken. Megalomane narcist die geen nieuwe club verdient.

2 juni 2023 om 22:02

Mourinho een jaar schorsen voor Europese wedstrijden. Hij is een schande voor het voetbal. Laat de UEFA nu maar eens daadkrachtig optreden

Die Mourinho moeten ze gewoon oppakken en vervolgen voor bedreiging en opruiing. Als hij zich gewoon had gedragen en een echte verliezer had getoond dan had Taylor gewoon rustig het vliegtuig kunnen pakken.

Kan niet wachten totdat Ajax in de Europa League AS Roma loot en Joep Schreuder voor Mourinho een Europa League sleutelhanger heeft!

Mourinho is een schande voor het voetbal gebleken. Wat een schandalig onsportief en asociaal gedrag. En dat er niemand in zijn omgeving, een speler, een trainer ofwel een andere official van de club er ook maar iets van heeft gezegd toen het gebeurde is ook waardeloos.

Een van de grotere trainers qua prestaties maar de kleinste en zieligste in zijn gedrag en attractiviteit. Dit soort types moet je flink schorsen

Ik denk dat Mourinho zijn gedrag wil compenseren bij de fans, zo van 'kijk hoe kwaad ik ben omdat we verloren hebben'. Hij weet donders goed dat dit in de media terechtkomt en dat hij er alles aan gedaan heeft om te winnen. Het is wel heel zielig geworden, op zijn leeftijd nog steeds zo driftig kunnen en willen zijn.

Slechtste verliezer die er bestaat en vreselijke engnek. Brr weg met die mourinho voor altijd.

2 juni 2023 om 23:13

Graag! Finales zijn lang niet altijd de mooiste wedstrijden. Nu heb ik voor het eerst een finale vooral met ergernis zitten kijken. Wat een mafklapper deze Mourinho!

Ik vind dat Taylor zich uitermate goed staande heeft gehouden tussen die 22 kleuters op het veld en die bank van Roma er nog eens bij.. uiteraard had hij vast ook wat foutjes maar dat hoort erbij. Niemand is foutloos.. het is een finale dus Taylor zal daar vast rekening mee gehouden hebben maar normaal moet je die gek al lang naar de tribune sturen toch. Die naaide alles op. En hij misdraagt zich al jaren, ook bij real madrid toen al.. vinger prikken, het is gewoon een schandalige droeftoeter.. als Psg ballen had brachten ze nu een persbericht naar buiten dat ze na het zien van de beelden besloten hebben om voor altijd af te zien van het aanstellen van hem als trainer. En Roma zou hem moeten ontslaan.. kijken hoe special hij dan nog is....

UEFA moet echt optreden voor dit gedrag. Begrijp niet dat Roma zelf hier ook niet op reageert. Misselijkmakend gedrag. Helaas is het niet de eerste keer. Al zijn teams gedragen zich zo en als hij weer weg is bij de club. Doet iedereen weer normaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren