Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Karim Benzema tekent daags na afscheid voor nieuwe club en gaat cashen

Maandag, 5 juni 2023 om 11:50 ‚ÄĘ Guy Habets ‚ÄĘ Laatste update: 14:31

Karim Benzema speelt de komende twee seizoenen voor Al-Ittihad. Dat weten transferexperts Fabrizio Romano en Nicolo Schira met zekerheid te melden. De Franse spits, die zondag zijn laatste wedstrijd voor Real Madrid speelde, gaat naar verluidt tweehonderd miljoen euro netto verdienen in Saudi-Arabi√ę.

Vertegenwoordigers van Al-Ittihad waren eerder in Madrid al tot mondelinge overeenstemming gekomen met Benzema, die dinsdag in een persconferentie afscheid zal nemen van de aanhang van Real. Spaanse media verwachten dat Coco een dag later officieel gepresenteerd zal worden door de kampioen van Saudi-Arabi√ę. Het tweejarige contract dat Benzema zal ondertekenen bevat volgens AS niet alleen afspraken over het verdienen van tweehonderd miljoen euro netto over twee jaar, maar ook over een bonus.

Die bonus kan de Fransman verdienen als hij boegbeeld wil zijn voor het WK-bid dat de Saudi's willen indienen voor 2030. Hoe hoog dat bedrag is, is niet bekendgemaakt. De oliestaat doet er alles aan om het WK over zeven jaar te mogen organiseren en hoopt dat niet alleen Benzema, maar ook Cristiano Ronaldo en Lionel Messi mee willen helpen. De Portugees speelt al in Saudi-Arabi√ę, bij Al-Nassr, en Messi wordt begeerd door Al-Hilal.

Zondagavond nam Benzema, die in 648 wedstrijden voor de Koninklijke tot 354 doelpunten kwam, afscheid van het publiek in het Estadio Santiago Bernabéu met een doelpunt. Er werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Athletic Club en mede door de treffer van Benzema werd daarmee de tweede plaats achter kampioen Barcelona veiliggesteld. Benzema mocht als speler van Real ook vijf keer de Champions League omhoog houden en won in 2022 de Ballon d'Or, de prijs voor beste voetballer ter wereld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door almogaver)

En de 6e generatie van familie Benzema zit nu ook gebakken.

5 juni 2023 om 11:55

Met de huidige inflatie zit ie zelf maar net gebakken.

5 juni 2023 om 12:02

Bij Benzema kan ik me er nog iets bij voorstellen. Die zal een 5-0 miljoen verdiend hebben. als ie dan gek gaat doen, kan ie het nog wel kwijtraken. Dus die 200 miljoen zet nog wat extra zoden aan de dijk. Verder is Benzema best vroom moslim, dus een verblijf in Saudi past nog wel bij hem. Waarom een Cristiano of Messi met honderden miljoenen op de bank en geen link met streng conservatief islamisme naar Saudi willen begrijp ik echt niet. Dan zeggen mensen, 'ja je wordt nog gulziger van veel geld', 'het is nooit genoeg'...maar met 500 miljoen, kun je toch ook voor Rosario aan spelen in Argentini√ę of een avontuur in de USA aangaan waar je het voetbal verder kunt helpen? Wat voegt geld of de ervaring nou toe aan het leven van deze sterren, zeker vergeleken met de alternatieven?

5 juni 2023 om 12:07

Ga er maar van uit dat Benzema meer dan 50 miljoen heeft verdiend.

5 jaar Lyon voor laten we zeggen gemiddeld 2 miljoen per jaar =10 miljoen
14 jaar Real Madrid voor gemiddeld salaris van 200 miljoen gok ik (zit de laatste 3 jaar op 20 miljoen plus en daarvoor misschien 5-7 miljoen euro)

Gaat na Saudi Arabie uitkomen op een half miljard.

5 juni 2023 om 12:24

Hij geeft ook geld uit denk ik.

5 juni 2023 om 12:53

Clark

Belangrijkste verschil tussen Benzema en Messi/cr is dat Benzema nooit problemen gemaakt heeft over zijn salaris. Kwam gewoon bij zijn 'oom' Perez koffie doen en zelfde middag getekend. Geen gedoe en accepteerde wat er geboden werd.

Messi en CR maakten zowat iedere zomer gedoe, dreigen met vertrek en weer salarisverhoging + tekengeld.

Dus begrijpelijk dat Benzema nu ook gaat harken. Weer lijkt het alsof hij gelijk geaccepteerd heeft.
200 miljoen voor 2 seizoenen lijkt 'weinig' en had met onderhandelen wel meer uit kunnen halen lijkt mij

5 juni 2023 om 12:57

@nemert waarschijnlijk heeft dit ook nog veel sponsorinkomsten en investeringen lopen.

5 juni 2023 om 13:30

@bundy: 100 mio aan salaris, de helft uitgegeven, 50 miljoen over...of 100 miljoen over...wat ik meer bedoelde is dat ik bij hem vanwege de hoogte eigen vermogen icm link naar culturele achtergrond hem goed kan begrijpen.
DIe geldwolven Messi en Roolado begrijp ik niet. Die zijn al zo godsgruwelijk rijk en en hebben ook miljoenen aanbiedingen in andere landen en hebben helemaal niks met de islam. Waarom dan nog? En ook naar Saudi, waarom haal je voor dit soort bedragen dit soort overjarige supersterren...stop je geld in scholing op sportontwikkeling voor je eigen bevolking ipv overjarige voetbalsterren 10x hun huidge salaris te betalen.

5 juni 2023 om 13:40

Waarom wel het voetbal helpen in usa maar niet in saudi dan?

5 juni 2023 om 14:02

@marieke: Misschien wel omdat topsport ingebakend zit in de Amerikaanse cultuur (kinderen worden van jongs af aan aangespoord om te sporten, infrastructuur aanwezig, stadions aanwezig, colleges - topsport connectie, allemaal andere incentives om mensen in een sport te laten uitspringen). Een goede opzet en marketing van voetbal, zou er op den duur voor kunnen zorgen dat de Amerikaanse competitie echt groot wordt.

Ik heb het overigens helemaal met mrkrillin eens. Het lijkt mij ontzettend moeilijk om zo veel geld in de nadagen van je carriere te laten liggen. Ongeacht waar je dan komt te spelen. Ik vind dit niet voor Messi of Ronaldo gelden, want die hebben het financiele spel al lang en ruim uitgespeeld.

5 juni 2023 om 14:10

Dan is het toch juist goed om saudi te helpen aangezien ze in usa al ver genoeg zijn in het bedrijven van topsport,zoveel grote namen hebben het geprobeerd in usa om het voetbal op de kaart te zetten,maar zij hebben gewoon hun eigen sporten waar ze veel meer van houden en voetbal is wel populair in saudi

5 juni 2023 om 14:16

@marieke fair point: ik denk ook echt dat voetbal in saud nog veel verder gaat komen. Itt Qatar zijn ze daar echt voetbalgek en is het een nationale sport die veel gespeeld wordt. Met een wk erbij gaat dat nog veel sneller.
Maar dan nog zou ik niet wandelende oud vedettes 10x meer gaan betalen als hun huidige salaris. Kun je beter dat geld stoppen in geweldige voetbalscholen met veel goede trainers uit het westen en dan de opleidingscentrum van het Midden Oosten worden.
En van die oud vedettes begrijp ik het niet omdat ze niks met het land hebben...dus waarom helpen.

5 juni 2023 om 16:21

Dat dacht ik eerder ook mbt china.
Die zijn ook voetbalgek.
Maar zij en nu ook qatar/saoudi willen te snel succes.
Daar gaat eigenlijk gewoon 50-100 jaar overheen

5 juni 2023 om 17:38

Dus met andere woorden kan hij in 2 jaar hetzelfde verdienen als de laatste 14

5 juni 2023 om 12:27

Lekker in saudi wonen vlakbij mekka waar die heen gaat. In europa alles gewonnen en ruim honderd miljoen aan salaris gepakt. En nu lekker in saudi de laatse centjes pakken. Wat een leven hebben deze voetballers zeg

‚Äú.. en gaat miljoenen verdienen‚ÄĚ, betwijfel of hij dat niet al deed! On: bizar om hoeveel geld het gaat, ik snap hem wel. Alles gewonnen wat hij kon winnen met Real en nu nog even een paar jaar heeeeel veel geld binnenharken. Ben benieuwd welke grote namen de komende jaren volgen naar SA

5 juni 2023 om 11:54

200m netto?

5 juni 2023 om 11:55

Hahaha ik vond het ook al een rare clickbait. Nogal een understatement dat ie miljoenen gaat verdienen, maar dat deed ie idd bij Real ook al, maar er dan honderden miljoenen verdien van

5 juni 2023 om 11:56

Jaaa nou meerdere aspecten natuurlijk. 35. Alles gewoon wat er te winnen valt. En als je ook nog eens elders zoveel
Kan verdienen in 2 jaar. Daar zou niemand nee tegen zeggen

Zonde dat er steeds meer grote spelers naar Saudi Arabie gaan. Bedragen die daar betaald worden zijn echt absurd en maakt eigenlijk de hele markt kapot. 200 miljoen per jaar netto slaat toch nergens op

5 juni 2023 om 11:56

Het is dan wel 200 miljoen netto over 2 jaar, maar het is alsnog absurd. Maar goed, zoals ik hieronder aangeef: ik snap hem wel zo laat in zijn carrière.

5 juni 2023 om 11:58

Zonde voor wie?

5 juni 2023 om 12:13

zonde voor de mensen die graag naar voetbal kijken

5 juni 2023 om 12:54

Want in SA kijken ze geen voetbal? Of doen ze hun ogen dicht tijdens de wedstrijd?

5 juni 2023 om 15:33

Het voetbal is SA is echt van laag niveau nog. Dan is het toch jammer dat spelers die nog prima op een hoger niveau kunnen spelen daarheen gaan, en mt 5 vingers jn de neus nog steeds de beste zijn.

5 juni 2023 om 12:01

Het zijn inderdaad abnormale bedragen. Een salaris van 20-30 miljoen is nu vaak het maximum voor een topverdiener van de Europese top. En zulke bedragen lijken gewoon een peulenschil in vergelijking met de Saoedische bedragen.

5 juni 2023 om 13:28

Is ook niet lang houdbaar. Wordt alleen gedaan omdat een stel rijke zakkenwassers een extra prestigeproject willen in hun woestijn. Dat zij daardoor een relatief grote bijdrage leveren aan het vernieten van de ecosystemen en in het verlengde daarvan onze planeet, maakt hen geen donder uit.

Waren er maar meer voetballers als Bellerin, die iets verder kunnen kijken dan het vangen van meer en meer geld. En voor de grappenmaker die beweert dat ik net zo makkelijk geld zou pakken: als(!) ik dat al zou doen doen, dan zoals Steve Irwin deed. Niet zoals jij denkt dat ik zou doen. Helaas mis ik het voetbaltalent daarvoor.

200 miljoen netto per jaar voor een voetballer. De dingen die je daarmee zou kunnen doen voor welk goed doel dan ook...

5 juni 2023 om 15:15

Zeker in de optiek dat dergelijke aankopen niet rendabel zijn. Het is puur ego strelen. Voor Messi las ik iets van 1.2 miljard op 2 jaar. Stel dat ze ipv dat geld pompen in een voetballer, dat doen door bv. drinkbaar water te voorzien in een derdewereldland. Dan zou de pers toch veel lyrischer zijn over jou of je daden? Zelf al doe je het voor whitewashing. Dan zou ik het nog zelf accepteren.

5 juni 2023 om 16:34

Kan je meer vertellen over bellerin?
Ik ken hem als enorme hipster, is die zo sociaal bewogen?

5 juni 2023 om 19:58

Veganist, wil (voor een topvoetballer) geen hoog salaris, maar geeft aan zich vooral bewust te zijn van zijn platform als professionele voetballer.

Op zijn wiki vind je wel meer voorbeelden. Deze zin vind ik tekenend: "it's nice to show what we have‚ÄĒour cars, our watches‚ÄĒbut good to send a more meaningful message than 'look how cool we are'."

200 miljoen netto per jaar. Niet normaal joh.

5 juni 2023 om 11:59

Volgens per 2 jaar, wel echt bizar.

5 juni 2023 om 17:14

100 miljoen per jaar, maar dan nog. Dat je zo'n contract schaamteloos kunt tekenen zeg. Hij hoeft het al niet voor het geld te doen, maar er zijn zoveel gezinnen op de wereld die met 0,01 van dit salaris al heel veel problemen minder zouden hebben.

Ongelofelijke bedragen. Vraag me af in hoeverre dit nou rendabel is voor SA, in welk opzicht dan ook

5 juni 2023 om 11:56

Het is allemaal sportswashing. Saudi Arabi√£¬ę wil ook het WK voetbal 2030 binnen halen samen met samen met Egypte en Griekenland. Door de grote sterren van weleer daar te laten ballen bouwen ze hun voetbalreputatie op. Google maar eens op "√Ę‚ā¨ňúSaudi-Arabi√ɬę wil WK voetbal kopen via Griekenland en Egypte√Ę‚ā¨‚ĄĘ"

5 juni 2023 om 11:59

Zuivere marketing voor het WK 2030, iets anders kan het gewoon niet zijn. Die clubs betalen dat ook niet zelf, maar gewoon de staat lijkt me.

Als ze Modric en Messi nog aan de haak kunnen slaan dan hebben ze de laatste 4 gouden bal winnaars in hun competitie rondlopen en die zullen ze allemaal ook wel willen inzetten als offici√ęle ambassadeurs van hun wk-bid (wat Messi al is). Waarom ze per se een wk willen, sportswashing was nu ook niet zo succesvol voor Qatar, is me ook wel niet volledig duidelijk.

5 juni 2023 om 13:30

Dit is hoofdzakelijk prestige, natuurlijk. Weinig meer. En ja, er valt op de lange termijn vast wel wat te halen voor een sector of twee, maar dat is allemaal bonus. Het gaat hen om hun eigen ego.

Ze worden mee de dag gekker in SA maar snap Benzema wel!

Ongelofelijk jammer om hem te zien vertrekken. Maar ja zeg maar eens nee tegen dat geld.

Wat een carrière heeft deze man zeg, ken geen enkele ruzie van hem of wanneer hij zich heeft misdragen op het veld. Gouden bal gewonnen en nu nog genieten en cashen 2 jaar lang

5 juni 2023 om 12:05

niet misdragen op het veld, ok, die krijg je... Maar geen ruzie? Valbuena, sekstape, rel... Gaat er een belletje rinkelen? ;-)

Tsja in de zogezegde herfst van zijn carri√®re, los van hij goed hij nog was voor Real, geef ik hem geen ongelijk. Ja, hij heeft al miljoenen vergaard, maar waarom niet nog meer als je daarna toch al ogenschijnlijk geen omkijken meer hebt naar financi√ęn?

5 juni 2023 om 14:06

Hij krijgt het ook nog eens belastingvrij, hij behoudt 100% van zijn portretrechten en als ambassadeur van het WK 2030 zal hij ook een aardig zakcentje opstrijken.

Dit soort belachelijke geldbedragenhoren niet in het voetbal thuis. Dit soort dingen maakt het mooie voetbal kapot. Je kan het ook merken aan het feit dat iedereen op de manchester city fans na hoopt dat ze de treble niet winnen.

5 juni 2023 om 12:09

Ik ben geen City fan maar ik hoop het ook. Verzacht de pijn nog een beetje als Arsenal supporter.

Ik blijf het toch vreemd vinden. Al zoveel geld hebben wat je nooit meer kunt opmaken en dan toch naar een oliestaat vertrekken, ver van familie en (echte) vrienden en daar nog wat gaan ballen. Maargoed het is hem van harte gegund en na al die jaren snap ik best dat het op gegeven moment klaar is op topniveau bij RM.

5 juni 2023 om 12:17

2 jaar. Hij is snel weer terug

Om het Koningslied te quoten: De dag die je wist dat zou komen. Benzema heeft zichzelf allang financieel onafhankelijk gespeeld met zijn miljoenencontracten bij Real Madrid, maar dat is peanuts in vergelijking met wat hij nu in Saudi-Arabi√ę gaat verdienen. Ik neem het hem niet kwalijk dat hij hapt als zo'n aanbod komt, maar de voetbalromanticus in mij had hem liever nog langer bij Real Madrid gezien of terug naar Lyon zien vertrekken om de cirkel rond te maken.

Zo zonde dat we op deze manier van geweldige voetballers als Ronaldo, Messi en nu dus Benzema niets meer vernemen? 200 miljoen netto is natuurlijk ook gigantisch veel geld, dat laat je niet zomaar lopen.

5 juni 2023 om 12:08

Snap wat je wil zeggen maar laten we wel wezen, het niveau gaat op hun leeftijd ook steeds verder omlaag (al dan niet door blessures) dus of ze dan bij een kleinere club in Europa gaan voetballen voor veel geld (tientallen miljoenen) of in de zandbak voor absurd veel geld (honderden miljoenen) maakt toch niet veel uit?

Waar had je Ronaldo bijvoorbeeld willen zien spelen? Hij maakt in SA nauwelijks het verschil, zou dat bij Sporting zoveel anders zijn geweest?

5 juni 2023 om 12:18Daar geef ik je gelijk in maar Benzema kan nog zeer goed voetballen hoor en Messi laat ook af en toe nog glimpen van zijn klasse zien.

5 juni 2023 om 12:19

Ronaldo zou als afmaker nog bij bijv Bayern kunnen spelen, of een andere goede ploeg waar hij niet te veel meters hoeft te maken.

5 juni 2023 om 12:34

ronaldo heeft in 18 wedstrijden 14 doelpunten & 2 assist, is dat niet verschil maken?

5 juni 2023 om 13:04

Nee, want ze zijn weer geen kampioen geworden. Zijn prima statistieken voor een spits maar je mag van hem toch veel meer verwachten in die competitie of zou hij er zelf wel tevreden mee zijn denk je?

5 juni 2023 om 12:58

Passie

"zo zonde dat we op deze manier van geweldige voetballers als Ronaldo, Messi en nu dus Benzema niets meer vernemen? "

Hoezo zijn ze gestopt of gaan ze voetballen op Mars?

Je zal nog gewoon veel beelden voorbij zien op youtube, Twitter of VZ. We zien ook nog steeds de goals voorbij komen van Cr.

Of je moet een diehard voetbal fan zijn zoals Boskamp en een satellietschotel aanschaffen zodat je iedere competitie in de wereld kan bekijken. Zondagnacht lekker voetbal uit Panama en in de avond Messi vs CR

5 juni 2023 om 15:39

Goals zijn niet het enige wat telt als je van voetbal wilt genieten. Je kan (door Ronaldo) ook de hele wedstrijd nog niet zien. Echter, als dat ten koste gaat van een wedstrijd Europees voetbal van veel hoger niveau is dat toch zonde?

Het is toch veel mooier om zulk soort spelers op fatsoenlijk niveau te zien spelen.

Zo'n diehard fan worden als Boskamp is een mooie droom, maar daar heeft bijna niemand tijd voor. En dan is een wedstrijd uit Europa toch vaak wat leuker om te kijken dan Al-Hilas VS Al-Ittitad.

De voetbalwereld is op en om het veld ziek.

En dan nu maar hopen dat SA het WK niet krijgt. Op het moment dat de beslissing over het WK is gevallen en SA krijgt het niet stort dit hele kaartenhuis in elkaar. Maar gezien de reputatie en de morele waarden van de UEFA zal het wel goed komen voor SA.

5 juni 2023 om 12:03

De UEFA heeft niet zoveel te maken met het WK ūüėČ.

5 juni 2023 om 12:13

Helemaal waar. De FIFA natuurlijk. Maar UEFA of FIFA is uiteindelijk look om oud ijzer.

200 Miljoen Netto. Geld is niet alles in het leven, maar ik kan me oprecht niemand bedenken die deze kans niet aan zou nemen. Ook al ga je naar een land wat nog niet al te goed te boek staat. je netto waarde in 2 jaar tijd verdubbelen na zoveel mooie prijzen en jaren. het is hem gegund. Hopelijk kan hij ook nog echt wat bijdragen aan verandering die het een potentieel WK in 2030 met zich mee kunnen brengen.

5 juni 2023 om 12:17

er zijn genoeg die het geld niet aannemen, alleen sommige topspelers die in de nadagen zitten die willen cashen en spelers die in europa niet mee kunnen gaan naar SA

Toch nog steeds ontzettend jammer dat hij niet tot 2024 wou blijven. Dat zou de transitie toch wat makkelijker maken. Maar ja hij heeft hier wel alles gewonnen en op zijn leeftijd zoveel duels spelen zoals vorig seizoen is niet makkelijk. En als je ook nog is 200 miljoen netto kan krijgen dan is het al snel uitgemaakt. Zeker omdat Benzema gewoon op het einde van zijn carrière is. Ben benieuwd of er ook meer topspelers die kant op gaan zoals Messi, Kanté etc.

Wauw! 100 miljoen netto per jaar... wat een bedragen.

Bizar als daar straks alle toppers terecht komen in de nadagen van hun carrière.
Als straks ook nog een Messi, eventueel Ramos etc. die kant opgaan.

Toch jammer, keek altijd bijzonder graag naar deze man, zeer compleet altijd geweest, nooit zeuren, altijd in dienst van het team spelen.
Mede door hem, was Ronaldo nog beter bij real.

Des te mooier is het dat Ibrahimovic in stijl bij Milan afsluit!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4289 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona2011
2.Girona1910
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
JoseluAanvaller73
RodrygoAanvaller71
KepaKeeper50
T. CourtoisKeeper00
A. LuninKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

399 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren