Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Juventus verlaat Super League maar niet door dreigement van de UEFA

Dinsdag, 6 juni 2023 om 20:29 ‚ÄĘ Rian Rosendaal

Juventus wil niet langer deelnemen aan de Super League. In een officieel statement dat dinsdag is afgegeven verklaart de Italiaanse grootmacht dat Barcelona en Real Madrid, de andere overgebleven deelnemers, hierover inmiddels zijn ge√Įnformeerd. Juventus ontkent echter dat een dreigement van de UEFA hieraan ten grondslag ligt, zoals diverse Spaanse media melden op basis van een brief die zij in handen hebben gekregen.

De leiding van Juventus wil de komende periode gebruiken om hierover van gedachten te wisselen met de besturen van Barcelona en Real Madrid. Volgens AS schreef algemeen directeur Maurizio Scanavino in een brief richting de Spaanse grootmachten dat de UEFA dreigt met uitsluiting van Europese competities voor de duur van vijf seizoenen. In het statement van dinsdag doet Juventus daar echter afstand van.

De Europese voetbalbond doet wel, net als de Italiaanse autoriteiten, onderzoek naar de financi√ęle misstappen die de club uit Turijn heeft begaan en waarvoor punten werden afgetrokken. Juve hoopt de schade te beperken door de Super League definitief vaarwel te zeggen. Het is nog onbekend hoe Barcelona en Real Madrid aankijken tegen de mededeling van Juventus en of de Spaanse topclubs nog heil zien in het uitwerken van de plannen omtrent de Super League.

Voormalig Juventus-president Andrea Agnelli was samen met Joan Laporta (Barcelona) en Florentino P√©rez (Real Madrid) in 2021 een van de aanjagers van de Super League. Na hevige kritiek uit de voetbalwereld trokken Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur, Atl√©tico Madrid, AC Milan en Internazionale zich terug uit het project. Juventus, Barcelona en Real Madrid bleven echter geloven in de slagingskansen van de nieuwe topcompetitie. Vanwege het financi√ęle schandaal van eerder dit jaar is Agnelli opgestapt en is de Super League niet langer aantrekkelijk voor Juventus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door sirius)

Haha doei doei stelletje graaiers, wat kan ik hier toch van genieten. Ik zou willen zeggen het sterft in schoonheid maar ook daar is niets van waar. Een mooie dag voor het voetbal.

6 juni 2023 om 20:38

Ja joh, jij bent blij dat het enige tegengeluid dat er in de afgelopen 30 jaar is opgestaan tegen het gedrocht dat de ‚ÄėChampions League‚Äô heet, gerund door de meest criminele organisatie op het Westelijke halfrond, meteen de kop werd ingedrukt? Monopolies FTW?

Die belachelijke regel van de Super League dat de oprichtende clubs ieder jaar verzekerd waren van hun plek was wat dit plan heeft gedoemd te mislukken, maar ik had gehoopt dat het tot meer dialoog had geleid dan nu het geval is geweest en tot denken had aangespoord bij diverse clubs.

Maar we blijven liever bij het oude vertrouwde, de abusievelijke partner die soms ook ‚Äėik hou van je‚Äô zegt nadat die ons in elkaar heeft gemept.

6 juni 2023 om 21:10

@Zanazanyan, die mogelijkheid op een dialoog is compleet de prullenbak in gegaan toen de oorspronkelijke clubs als een soort Blitzkrieg de UEFA, de nationale competities en eigenlijk iedereen binnen het Europese voetbal ‚Äės nachts als een stelletje sluipmoordenaars aanvielen!

Er was geen dialoog mogelijk, de clubs zouden zich losmaken van de rest en voortaan lekker tegen elkaar gaan spelen. Er was geen mogelijkheid om jezelf op een nette manier in het toernooi te spelen en de oorspronkelijke teams waren verzekerd van een plek..

Als de Super League een serieuze poging zou hebben gedaan om met de UEFA in gesprek te gaan dan was er misschien wellicht wat mogelijk geweest, maar om als een dief in de nacht deze stunt uit te halen maakte iedere vorm van samenwerking compleet onmogelijk..

6 juni 2023 om 21:23

Dus dan de dialoog bij voorbaat maar uitsluiten? De discussie doodslaan omdat het begin slecht was opgezet?

Je praat over een stunt, een Blitzkrieg aanval op alle internationale en nationale bonden door deze clubs. Maar het binnen 12u doodslaan van een opstand door middel van dreigementen, sancties en uitsluitingen door het huidige beslissende orgaan, hoe bestempel je dat dan? Een dictatuur? Naar verluid bestuderen China en Noord-Korea nog steeds hoe we deze opstand zo snel de kop in hebben gedrukt.

Over 10 jaar is de CL een competitie met 10 Engelse en 10 Spaanse clubs, aangevuld met wat losers uit de overige landen die zich hebben moeten kwalificeren middels 8 voorrondes die om de dag werden gespeeld.

En wij maar klappen voor de UEFA, oh zo blij dat ze die nare Super League toch maar mooi hebben weggemoffeld al die jaren geleden. Want stel je voor, clubs die aan de macht zijn ipv een criminele organisatie, daar moet je toch niet aan denken?

6 juni 2023 om 22:06

Ik geloof niet dat degene die dit soort trucs uithalen ook maar 1 haar beter zijn dan de despoot die zij proberen te onttronen.

De reactie van de UEFA vind ik heel typisch, maar is toch juist de reactie van iemand die zijn macht dreigt kwijt te raken? Dit zijn Erdogan/Putin/Xi Jing Ping praktijken die compleet te verwachten zijn toch?

Daarom vind ik het van beide kanten heel erg eng en dan kies ik zeker niet blind voor degene die van meet af aan laten zien dat ze geen haar beter zijn.

Dat jij en ik het van beide kanten anders zouden doen kan ik alleen maar hopen. Maar als de clubs al zo op zo’n slinkse manier de oorlog verklaren dan verbaast het me helemaal niet dat de dictatoriale en maniakale UEFA zo reageert. Ik begrijp niet zo goed dat de clubs dit zelf niet in hebben kunnen schatten.

6 juni 2023 om 23:37

Nergens zeg ik dat de huidige opzet de juiste was noch dat de manier waarop het werd gecommuniceerd kon rekenen op een breed draagvlak.

Ik geef enkel en alleen aan dat ik het jammer vind dat het initiatief zelf niet leidde tot meer dialoog tussen clubs en binnen bonden over het herstructureren van wat momenteel een van commerci√ęle onderdelen aan elkaar hangend gedrocht van een competitie is, in stand gehouden door de hebzucht en het ego√Įsme van de happy few. Een beetje als deze website op de desktop versie, brrr..

Dat ‚Äėverwacht kon worden dat corruptie is going to corrupt‚Äô vind ik verder een zwak argument waarmee je aangeeft zwijgzaam in te stemmen met de moordenaar die een andere moordenaar vermoordt omdat het is moordenaar was.. is.. nee, was!

Een competitie geleid door de clubs zelf waar de regels eerlijk zijn, dat is toch niet zoveel gevraagd? Eerlijke kwalificatieregels en een max aantal clubs per land, dat is je basis. Maar dan komen de Liverpools, Spurs, Atletico’s, Napoli’s, Arsenal’s en Chelsea’s van deze wereld weer in verzet, want de PL en LaLiga herbergen zoveel kwaliteitsteams, daar kun je er toch niet maar max 2 van selecteren per land?

Zum kotsen.

7 juni 2023 om 08:23

Wanneer ik het ene afkeur hoef ik nog niet erg tevreden te zijn over het andere toch? Ja de UEFA is ook een groepje vol met graaiers en criminelen, dat maakt het nog niet dat de Super League een soort heilig alternatief werd.

7 juni 2023 om 09:18

Dat was mijn vraag aan jou, of je blij bent dat dit zo snel de kop is ingedrukt. Je reactie deed vermoeden van wel, maar ik wilde niks aannemen en stelde daarom mijn vraag daar je reactie vooral emotie bevatte.

Zoals ik hierboven uitleg ben ik persoonlijk namelijk van mening dat de huidige opzet, met het monopolie voor de UEFA, de Europese competities tot een commerci√ęle marketingwinkel heeft gemaakt met geen enkel oog voor het belang van clubs of spelers.

Ik ben echter ook van mening dat de manier waarop de SL was opgezet en aangekondigd één grote grap was, maar het bigger picture idee erachter ik volledig steun, namelijk clubs die zelf competities organiseren in een democratisch opgesteld format.

Hoe mooi zou het zijn, 3 Europese competities met max 2 clubs per land per competitie. Ieder land kan nog steeds 6 clubs in totaal afvaardigen, maar het reflecteert de krachtsverhoudingen beter. Als jij een keer 4e wordt in de PL heb je dus geen recht op de hoogste divisie, en dus niet op het meeste geld, en dus kun je niet de allerbeste spelers wegkopen bij topclubs uit mindere competities, waardoor die competities weer wat vet op de botten krijgen etc. etc.

6 juni 2023 om 20:38

De Super League is (gelukkig al bijna was) een gedrocht en druist tegen alles in waar het in sport om gaat. Met de huidige opzet is wat mij betreft ook genoeg mis. Dat malafide organisaties als de Uefa en FIFA alle toernooien vooral voor hen zelf organiseren en dat er ontzettend veel geld blijft hangen bij deze organisaties blijft wrang.

6 juni 2023 om 22:44

@marcoverratti - Wel mee eens, maar dat laatste kun je ook van de traditionele topclubs zeggen. Die hebben in relatieve zin maximaal geprofiteerd en zijn mede daardoor zo groot geworden. Daar is eigenlijk niet meer tussen te komen.

6 juni 2023 om 20:38

Uitstel van executie. Het format voor de CL wordt er trouwens ook niet beter op vind ik zelf. De twee best presterende landen krijgen dan een extra startbewijs.

6 juni 2023 om 22:46

Ik denk niet dat het uitstel van executie is. De nationale bonden gaan er sowieso niet in mee en tenzij het hele voetballandschap op de schop gaat, is het voor de topclubs niet interessant genoeg en veel te risicovol. Althans, dat denk ik.

6 juni 2023 om 22:50

Ik zou echt niet weten waarom voetbalbonden er per definitie tegen zouden moeten zijn, die zijn toch ook niet tegen de CL?

Zonde maar begrijpelijk. Zolang je dit steunt zullen de FIGC en de UEFA er alles aan doen om je te blijven straffen.

Denk dat er uiteindelijk best potentie in een nieuwe opzet zit, moet alleen nog wel een en ander aan geschaafd worden. Alles beter dan een league onder bewind van de UEFA..

Die Super League met zijn gesloten competitie is inderdaad een gedrocht.

Maar een grote Europese competitie (evt meerdere niveaus) met alle topclubs van heel Europa zie ik juist wel heel erg zitten. Met daarbij een goede promotie/degredatieregeling vanuit alle bonden zodat een pakweg Kopenhagen net zo veel kansen heeft als een Manchester. En een Ajax net zo veel als een Madrid. Ik zie daar juist toekomst in, de Uefa moet juist daarin meedenken.. Eind van de competitie alle landskampioenen strijdend voor een paar plekjes in die grote Europese competitie. Ik droom nog even verder.

Enige nadeel is dat je de landelijke competities devalueert als je een paar toppers weghaalt zoals Ajax in Nederland en Porto in Portugal. Ook daar zijn vast wel wat oplossingen te bedenken (evt financieel).

6 juni 2023 om 23:28

Die gesloten competitie is al een tijdje teniet gedaan. De superleague, als die er mag komen, wordt een open competitie.

8 juni 2023 om 22:55

Je kan de landelijke competities ook laten bestaan en een super league oprichten waarin alle lagen 10 of 12 clubs bevatten,(18a 22 wedstrijden ipv Europees voetbal) onderste 2 degraderen naar het tweede europese niveau(2 competities, regionaal ingedeeld) niveau daaronder 4 competities. Onderste laag speelt promotie-degradatie duels met de hoogstgenoteerde niet deelnemende club uit elke competitie in een play off-vorm.

Het komt niet door dreiging, maar ze willen de schade wel beperkt houden gezien ze punten in mindering kregen? Oke, wat wil je dan beperkt houden? Wat voor risico loop je dan dat je ermee door zou gaan, ja uitsluiting. Maar het komt dus niet door die dreiging dat ze eruit stappen. Ik snap het niet

6 juni 2023 om 22:42

Juventus heeft een nieuw bestuur en die kijken schijnbaar anders tegenover de zaken. De mensen die voor de Super League opteerden, zijn weg.

Super Conference League gaat de nieuwe opzet heten, geleid door Juve!

Foute interpretatie jongens. Juve wint gewoon tijd. Ze willen gewoon geen lange ban krijgen en UEFA moet dat nog beslissen. Of Juve zich terugtrekt of niet zal afhangen van de uitspraak van het Europese Hof over de Superleague. Spijtig dat de grootste Italiaanse ploeg altijd tegengewerkt wordt door hun eigen voetbalbond in tegenstelling tot Real en Barca. Maar goed La Liga blijft daardoor nog wat langer relevant.

Redbird zal dit wel interessant vinden, dus gooi AC Milan er maar bij ipv Juve, Lekker geld harken ipv je club verder brengen! Zie het ze zo doen, als ze het aanbod krijgen. Ze denken niet aan historie of sportieve plaatje maar aan zo snel mogelijk/veilig mogelijk geld verdienen..

7 juni 2023 om 00:48

Er moet toch iets gebeuren of een Everton, Bournemouth koopt over 5 jaar onze beste spelers weg. Ik zie het eerder als een lange termijn overlevingsplan. Zelfs een Italiaan als Frattesi zijn droom is om in de huidige superleague, de Premier League, te spelen.

Wat het ontbreken van een komma al niet verandert in een titel!

OT: De Champions League verliest bij mij elk jaar meer interesse. Het is allemaal zo voorspelbaar en een speelbal aan het worden van rijke eigenaren. Een nieuwe competitieopzet zou ik mooi vinden.

De Europa League kent trouwens veel meer spanning en ook daar is het niveau erg hoog geworden.

7 juni 2023 om 08:56

De Europa league is erg leuk, onvoorspelbaar en het niveau van alle clubs ligt heel dicht bij elkaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1058 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3313
4.AS Roma2411
5.Napoli249
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
BremerVerdediger141
M. LocatelliMiddenvelder141
W. McKennieMiddenvelder140
A. RabiotMiddenvelder132
F. ChiesaAanvaller134
A. MilikAanvaller132
D. VlahovińáAanvaller125
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren