Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Juventus treedt genadeloos op tegen geschorste Paul Pogba

Woensdag, 13 september 2023 om 16:30Wessel Antes • Laatste update: 16:43

Juventus heeft het salaris van Paul Pogba bevroren, weet La Gazetta dello Sport woensdag te melden. Volgens het Italiaanse medium overweegt de Oude Dame zelfs juridische stappen tegen de dertigjarige middenvelder uit Frankrijk, al wil de clubleiding verdere onderzoeken eerst afwachten. Pogba testte positief op het gebruik van testosteron na het duel met Udinese op 20 augustus, al kwam hij in die wedstrijd niet binnen de lijnen. Dopingautoriteiten besloten maandag al dat de controleur voorlopig geschorst is.

Pogba hoeft de komende weken niet te rekenen op zijn salaris, zo luidt de berichtgeving van de roze sportkrant. In Turijn strijkt de middenvelder jaarlijks zo'n 10 miljoen euro op. Indien Pogba schuldig wordt bevonden, kan zijn vertrek Juventus zo'n 30 miljoen euro besparen. De Fransman ligt in het Allianz Stadium nog tot medio 2026 vast, maar moet vrezen voor een gerechtvaardigde contractontbinding. Het is voorlopig afwachten wat de verdere onderzoeken zullen uitwijzen.

Pogba hangt een schorsing van maximaal vier jaar boven het hoofd en moet gezien zijn leeftijd dus vrezen voor het einde van zijn loopbaan. De testosteronwaarde van de middenvelder bleek volgens de dopingtest na de wedstrijd tegen Udinese te hoog. Een verhoogde testosteronwaarde is niet toegestaan zonder therapeutische vrijstelling. De middenvelder kwam tegen Udinese overigens niet in actie: de Fransman zat de hele wedstrijd op de bank. In de twee competitieduels die daarna volgden viel Pogba wel in. Een contra-analyse moet uitwijzen of Pogba daadwerkelijk doping heeft gebruikt.

Het laatste geval van dopingcontroverse in de Serie A was dat van José Luis Palomino. De 33-jarige verdediger van Atalanta testte in 2022 positief op nandrolon, maar werd vervolgens vrijgesproken door het Nationaal Antidopingtribunaal. Pogba wacht een spannende tijd, daar hij dit seizoen alles op alles wilde zetten om terug te keren op topniveau bij Juventus. De 91-voudig international van les Bleus is sinds vorig jaar zomer terug bij Juventus, dat hem transfervrij overnam van Manchester United. De tweede periode van Pogba in Turijn is vooralsnog een grote teleurstelling te noemen. De Fransman, die in 2018 wereldkampioen werd, heeft grote moeite om fit te worden en blijven. Het afgelopen jaar kwam hij in totaal tot slechts twaalf optredens voor Juventus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door georgeamadeus)

Is dit legaal in Italie? Iemand die mij dit kan vertellen, dit lijkt me niet heel legaal.

13 september 2023 om 16:33

@SoJermaine7

Dit is in (heel) veel landen legaal. In praktisch elk arbeidscontract staan voorwaarden dat je de werkzaamheden moet uitvoeren die je werkgever verlangd. En daarvoor krijg je salaris.

Als jij de werkzaamheden niet kan uitvoeren, door je eigen schuld, dan hoeft jou werkgever jou absoluut niet te betalen.

Sterker nog, ze kunnen je aanklagen voor de overige kosten die er bij komen. Zoals een vervanger in huren, inwerk traject, inkomsten derving etc.

13 september 2023 om 16:38

Ahh dankjewel! Was niet goed op de hoogte ivm dat Onana geval, dus Ajax had in principe Onana niet door hoeven te betalen wat Juventus nu bij Pogba doet?

13 september 2023 om 16:40

@SoJermaine7

Ajax hoefde inderdaad Onana niet te betalen, dit hebben ze gedaan om hem te verleiden om bij te tekenen. (Zakelijke beslissing)

Alleen tekende Onana niet bij, en voelde dat dus als een ratten streek.

13 september 2023 om 16:34

Onderbouw dat eens? Het lijkt mij namelijk zelfs normaal. Juventus huurt Pogba in om te voetballen, als hij dan geschorst wordt vanwege doping, waarom zou Juventus dan blijven betalen als hij niet meer mag voetballen?

Onana werd bij Ajax doorbetaald, maar dat had Ajax niet hoeven doen.

13 september 2023 om 16:38

Alles is legaal in Italië, zolang je genoeg mensen kent in de juiste kringen 😉 zonder dollen, ja dit is legaal, als jij je arbeidsvoorwaarden schend, en mits het een zwaar vergrijp is, mag je ontslagen/non actief gesteld worden. Juve heeft ook advocaten, die zullen echt wel de wet kennen. Ondanks haar historie, of misschien juist wel door haar historie

13 september 2023 om 16:41

Ik vermoed van wel. Pogba heeft schijnbaar een amerikaans voedingssuplement genomen zonder dit te melden aan zijn club. Als er in zijn contract er iets vermeld staat kan dit zomaar rechtsgeldig zijn.

13 september 2023 om 16:57

Ik denk dat dit in de meeste landen in de contracten staat.
Ajax heeft Onana ook niet de hele periode dat hij niet kon spelen doorbetaald bijvoorbeeld.
En volgens mij heb ik ook clausules in mijn contracy staan (hier in Engeland) die mijn werkgever dergelijke opties geven op het moment dat ik iets fout doe buiten mijn werk om.

En dat is het einde van de carrière van Pogba, een typerend voetbal dat talent ver kan komen mits er hard gewerkt word. Nooit de juiste mentaliteit gehad die man..

13 september 2023 om 16:34

Even ter verdediging van Pogba. Hij heeft ook heel veel pech met blessures gehad dus ik ben het niet met je eens dat het puur een mentaliteit kwestie is.

13 september 2023 om 16:37

Als hij niet geblesseerd was liet hij het ook vaak afweten. Luie speler met een matige mentaliteit helaas

13 september 2023 om 16:39

@jajoh89

Blessures worden voornamelijk veroorzaakt door slechte verzorging van het eigen lichaam en het herstel daarvan. Spelers als bijv Ronaldo is praktisch nooit geblesseerd en/of heel kort.

Op zijn knie blessure inclusief operatie na zijn het praktisch allemaal spier blessures… die zijn voor 95% heel goed te voorkomen door de juiste training, voorbereiding etc etc

13 september 2023 om 16:57

@ D-Bergkamp...

"Blessures worden voornamelijk veroorzaakt door slechte verzorging van het eigen lichaam en het herstel daarvan"

Dat kan je bij spelers als een robben, litmanan en de Braziliaanse ronaldo toch niet zeggen. (Even snel paar die te binnen schieten)

13 september 2023 om 17:03

@RicottoFC,

Mijn post was incompleet, knie blessures behoren hier niet in mee genomen te worden. Die zijn praktisch niet te voorkomen.

13 september 2023 om 17:09

Het prijskaartje speelde ook een gigantische rol hoor. Hij speelde in zijn eerste twee seizoenen bij Manchester na z'n terugkeer niet eens zozeer slechter dan bij Juventus, maar in die tijd voor dat bedrag verwachtte men het kaliber Messi, Ronaldo of het kaliber daar wat onder. Tja, zo goed was Pogba niet eens in vorm en op een goede dag.

13 september 2023 om 17:37

@D-Bergkamp ik vind persoonlijk je reactie nogal kortzichtig. Juist door de manier van bewegen, duels etc is er altijd risico’s op blessures. Daarnaast zie je soms op jonge leeftijd al kinderen die vaker geblesseerd zijn dan anderen wat ook met lichaamstype/sterkte te maken heeft. Er zijn genoeg varianten die je hierin niet mee neemt dus tenzij je zijn dagelijkse routines kent en exact weet hoe hij met z’n lichaam omgaat is dit gewoon gissen.

Kijkend naar z’n blessure geschiedenis dan zie je veelal hamstrings voorbij komen wat ook kan komen, spierblessures en dan nog knie enkel en kleine blessures.

13 september 2023 om 17:43

Eerste periode bij juve was pogba echt een beest....

13 september 2023 om 19:41

@D-Bergkamp

En de spierblessures van Robben dan? In werkelijkheid zijn erg weinig mensen 'gemaakt' voor topsport en zijn blessures nagenoeg niet te voorkomen maakt niks uit wat je doet en al helemaal niet als er een kettingreactie optreedt waar je door bepaalde blessures, waar spelers ook vaker doorheen spelen, blijvend uit balans bent en daardoor moet compenseren wat weer voor meer blessures zorgt.

Het is zelfs zo dat gemiddeld gezien blessuregevoelige spelers verreweg veel meer doen dan spelers die dat niet zijn.

Puur alleen al de revalidatie na meerdere operaties waar ze elke keer doorheen moeten(wat voor het geval dat je dat vergeet elke keer vreselijk pijn doet en mentaal enorm veel vergt) getuigt juist van mentaliteit.

13 september 2023 om 16:38

Onzin. Die man heeft gewoon pech gehad met slepende blessures.. Als er iemand voor de sport leefde was hij het wel. En wat mentaliteit betreft, check bijv zijn speach in de kleedkamer van Frankrijk bij de gewonnen finale. Qua mentaliteit is er weinig aan te merken om hem. Talent had hij zeker, maar heeft gewoon pech gehad de afgelopen seizoenen. Ben overigens geen pogba-fan oid maar vind het altijd vrij makkelijk om spelers te bestempelen met ‘geen mentaliteit’. Mensen kunnen ook pech hebben in het leven

13 september 2023 om 16:41

@hala, ondanks je geen Pogba fan bent, leg je wel alles lekker neer onder het motto “pech”.. is er dan niets aan Pogba zelf te wijten..?

13 september 2023 om 16:42

@Hala10

Zijn knieblessure valt weinig te verwijten. Dat is 1 van de weinige plekken in je lichaam waar je verdomde weinig aan kunt doen.

er zijn weinig spelers op de Europese velden die net zoveel hamstring/dijbeen/enkel/spier blessures hebben gehad als Pogba.

En vraag elke fysio ter wereld maar, met de juiste begeleiding, training en voorbereiding zijn dat soort blessures praktisch te minimaliseren.

13 september 2023 om 17:05

Dat ie wel, tot dat ie wereldkampioen werd toen was het klaar.Zijn eerste periode bij juve was top!

14 september 2023 om 11:30

Beetje kort door de bocht. Maar dat deze man 10 miljoen per jaar verdient is bewonderingswaardig te noemen. Sterker nog, Pogba (of zijn zaakwaarnemer(s)) verdienen een lintje hiervoor. Want hoe deze schijnvoetballer na al die jaren nog steeds kan teren op een succesvol jaartje bij Juventus en het succes van een dab is voor mij onbegrijpelijk. Deze man heeft jarenlang, naast zijn blessures, zich gedragen als een topvoetballer wat hij nooit is geweest. Dat hij wereldkampioen is geworden met Frankrijk heeft hij echt te danken aan de andere 10 voetballers die het veld stonden.

Ook een beetje kort door de bocht? Misschien. Maar deze man heeft de term “overrated” echt een nieuwe demensie gegeven. Wat een scam is deze man.

Dit komt voor Juve nu uiteraard perfect uit….

Er gebeurd altijd wat dubieus bij Juventus.

Goed dat ze nu zelf eens daadkrachtig optreden.

Genadeloos..... Wat nou als ze hem ontslagen hadden? Hoe zou het dan genoemd worden?On: Tja, zijn carrière zat al in het slob, kan je nu wel adieu zeggen (in mijn beste Frans 😉)

De wereld op z'n kop: Juventus straft iemand vanwege doping

13 september 2023 om 16:34

Haha, idd. Was ik nog helemaal niet opgekomen.

13 september 2023 om 16:58

Prima moment om de opgedane imagoschade uit het verleden weer even op te vijzelen 😁

13 september 2023 om 17:09

Ik ken een club die dat niet gedaan heeft..

13 september 2023 om 17:47

Ach ajax spelers uit de de jaren 70 zaten ook aan de doping. Oud spelers hebben zelf beweerd dat ze in de rust pillen slikte waar van ze niet wisten wat het was maar wel in de tweede helft longen hadden van een paard. Hoor je niemand over maar over juventus en 96 blijft keer op keer terug komen terwijl er nul bewijs van is!

13 september 2023 om 21:17

Achja het is wel logisch dat ajacieden daarop terugkomen. Een finale verliezen is nooit leuk, daar kennen we alles van.

13 september 2023 om 18:52

Mc significant.. 1994🤔

Tja terecht natuurlijk want hij gaat niks toevoegen aan Juventus bij bij zijn dopingschorsing. Gaat toch als een nachtkaars zijn carrière. De laatste 3 jaar zijn sowieso heel bedroevend.

Tja. Normaal ben ik van mening, onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Maar in dit geval is de beste man door eigen toedoen niet beschikbaar om te voetballen. Het ziet er slecht uit voor Pogba.

Ik snap Juve wel.

13 september 2023 om 16:33

Het tegendeel is toch al bewezen door de positieve test?

13 september 2023 om 16:35

Maar als dat bv komt door een middel van de Juve-arts?!

13 september 2023 om 16:35

@Skipster

Inderdaad, er is genoeg bewijs voor een voorlopige schorsing. En dus ook genoeg voor een (tijdelijke) inhouding van salaris.

13 september 2023 om 16:40

@formus Volgens mij ging het hier om de reguliere testen die uitgevoerd worden door de Italiaanse dopingautoriteit.

13 september 2023 om 16:59

Als ik het zo lees mocht hij eigenlijk helemaal niet getest worden en is de controleur nu geschorst.

13 september 2023 om 17:10

@nijogeth Waar lees je dit? Ik heb dit zelf nergens gezien.

En terecht. Gelijk hier tegen optreden als club.
Als die niet kan spelen ook geen geld.

Niet heel gek. Ik las op social media dat hij aangegeven had dat hij niet toegestane middelen had gebruikt. Uiteraard het laatste onderzoek eerst afwachten. Ik snap gewoon niet waarom gezien het risico. Zonde

Hij is al een tijdje klaar in Europa voor mijn gevoel. Zal nu naar Saudi-Arabië gaan mits hij daar mag spelen en dan in de anonimiteit met pensioen gaan. Heel jammer, was als jonge speler bij Juventus potentiële wereldtop en had de potentie om een carrière als een Kroos, Modric, De Bruyne te hebben, maar heeft het helaas nooit meer waargemaakt op een enkele opvlieging bij Frankrijk of Manchester United na.

13 september 2023 om 16:34

En dat pas op 30-jarige leeftijd. Dan ben je eigenlijk zowel mentaal als fysiek op je top.

Had hier persoonlijk toch even mee gewacht tot het bekend is of hij echt schuldig is aan doping. Maar goed, als dat onderzoek nog een paar maanden duurt scheelt het Juventus wel weer een paar miljoen klinkellende muntstukken, dus ergens nog wel begrijpelijk.

Dus nu is Juventus ineens tegen het overtreden van de regels?

Bijzonder dat hier de grens ligt.

Wel terecht natuurlijk maar toch.

13 september 2023 om 17:48

Waar is dit op gebaseerd dan? De hetze tegen juventus blijft keer op keer terug komen.

Ook wel bijzonder dat ze iemand testen die niet eens in actie gekomen is tijdens de wedstrijd. Carrière gaat wel als een nachtkaars uit op deze manier. Als de maximale straf van 4 jaar uitkomt is hij 34 jaar als hij weer mag spelen. Vraag me af of we hem dan nog gaan zien.

Natuurlijk hard optreden - Juve heeft een reputatie hoog te houden dat bedriegers hard worden aangepakt.
Bij iedere andere club zou het een logische stap zijn, bij Juventus komt het op mij deels hypocriet over.

Juventus is doordrenkt van schandalen ook op het gebied van doping, dus dit is wel een gevalletje van de pot die de ketel verwijt. Maar het kan ook zijn dat na zoveel straffen, Juve nu pobeert een wit voetje te halen bij de nationale en internationale voetbalbonden - zodat de club niet geassocieerd wordt met dit voorval, mocht het inderdaad slecht eindigen voor Pogba.

Het kan ook contractueel of arbeidsrechtelijk zijn: als je uit eigen schuld niet in staat bent je werk te doen, hoeft de club je niet te betalen.

13 september 2023 om 17:51

Waar is dat bewijs dan over schandalen over doping? Kom niet met 96 want daar is geen bewijs van en eerder een complot.

“My thought process is to show Manchester (United) that they made a mistake in waiting to give me a contract.

“And to show other clubs that Manchester had made a mistake in not offering me a contract.”

Aldus Pogba in zijn docu. United is nooit goed in transfers en afhandelen van contracten maar dit was een zeldzame positieve actie.

Pogba Fonds opzetten en doneren maar!

Zwaar overschatte voetballer, alleen denkt hij zelf wel dat hij in het rijtje Messi, Cristiano Ronaldo hoort..

Vind niemand het bijzonder dat iemand op doping getest word terwijl diegene geen minuut gespeeld heeft?
Bijzonder dat mensen die hele wedstrijd op de bank gezeten hebben getest worden....

13 september 2023 om 18:22

@krujes Ik ken niet het exacte proces, maar van wat ik vernomen heb, worden de personen die getest zullen worden reeds voor de wedstrijd willekeurig gekozen uit de volledige selectie. Ik vind dit ook wel logisch, aangezien je anders invloed zou kunnen hebben op of iemand wel/niet getest zal worden.

13 september 2023 om 18:46

Ze pakken er gewoon willekeurig een paar uit. Je wil ook voorkomen dat iemand maanden doping kan gebruiken omdat hij niet speelt in een wedstrijd en dat hij dan vervolgens net op op tijd stopt voor een wedstrijd.

Ik moet als de naam Paul Pogba valt steeds vaker denken aan Mario Altobelli. Zo begenadigd, behalve onder hun hersenpan.

14 september 2023 om 07:04

En wat te denken van Mario Balotelli

Kijk Onana, zo had het dus ook gekund!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1058 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3012
4.Napoli2412
5.AS Roma2110
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
BremerVerdediger131
M. LocatelliMiddenvelder131
W. McKennieMiddenvelder130
A. RabiotMiddenvelder121
F. ChiesaAanvaller124
A. MilikAanvaller122
F. MirettiMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

453 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren