Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jong Oranje kan borst natmaken: België maakt ijzersterke selectie bekend

Laatste update:

Jong Oranje kan zijn borst natmaken voor het aanstaande EK in Georgië en Roemenië. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi neemt het onder meer op tegen België, dat een ijzersterke voorselectie bekend heeft gemaakt. Bij de Belgen zijn onder meer Charles De Ketelaere en Zeno Debast opgenomen in de eerste schifting. Ook Royal Antwerp-revelatie Arthur Vermeeren maakt kans op een definitieve uitverkiezing.

Jong Oranje is op het EK ingedeeld in een poule met België, Portugal en Georgië. Op 21 juni neemt Nederland het meteen op tegen de zuiderburen, die dus aan dreigen te treden met een ijzersterk elftal. Bondscoach Jacky Mathijssen heeft in de voorselectie onder meer een plek ingeruimd voor De Ketelaere en Debast. Eerstgenoemde speelt momenteel bij AC Milan en kwam al twaalf keer uit voor het A-team van België.

Debast maakt dit seizoen furore bij Anderlecht en wordt gezien als een van de grootste verdedigende talenten van het land. Hij deed vorig jaar september nog mee in de Nations League-wedstrijd tegen Nederland. Ook behoorde hij tot de WK-selectie van de inmiddels vertrokken bondscoach Roberto Martínez. Een andere opvallende naam is Vermeeren. De middenvelder van Royal Antwerp wordt geprezen voor Marc Overmars.

De kans bestaat dat De Ketelaere en Debast eerst nog worden opgeroepen voor het 'grote' België voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Estland en pas daarna afreizen naar het jeugd-EK. Het is geen uitgemaakte zaak dat alle spelers uit de voorselectie ook daadwerkelijk afreizen naar het EK. Omdat het kampioenschap buiten de officiële FIFA-periode valt, kunnen clubs de oproeping van spelers weigeren. Clubs zien echter wel het belang in van een toernooi met beloftenspelers.

Jong Oranje
Ook Jong Oranje beschikt over een sterke selectie. Onder meer Mitchel Bakker, Jeremie Frimpong, Quinten Timber, Ryan Gravenberch en Thijs Dallinga maken onderdeel uit van de voorselectie. Aanstaande maandag maakt Van de Looi bekend wie zich officieel mogen opmaken voor het jeugd-EK. Jong Oranje reist op maandag 12 juni af naar Oostenrijk voor een trainingskamp en speelt op 14 juni de laatste oefenwedstrijd tegen het Olympisch elftal van Japan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een geweldige lichting komt er weer aan bij onze zuiderburen. Pure jaloezie als je kijkt naar onze talenten. Jammer dat België ons al 10 jaar voorbijgestreefd is en dat blijkbaar zo zal blijven…

25 mei 2023 om 09:50

Haha wat? Al 10 jaar voorbijgestreefd . Ze hebben een goede lichting gehad en er komen idd wat talenten aan maar ze hebben niets tot weinig gepresteerd.

25 mei 2023 om 10:29

10 Jaar is net iets te veel maar sinds het WK 2014 tot vorig WK was er toch een heel duidelijk niveauverschil?

25 mei 2023 om 11:55

Is dat echt zo? Wat heeft het nationale elftal van Belgie nou bereikt? Misschien waren ze af en toe wat sterker, maar echt niet veel.

25 mei 2023 om 12:02

Ja dat is zo als het ene team voor elk toernooi gekwalificeerd is en buiten het WK 2022 altijd minstens de kwartfinale gehaald heeft en het andere twee van de 5 toernooien zich niet eens wist te plaatsen.

25 mei 2023 om 12:07

@lierse, vind je?

WK 2014: Nederland halve finale, Belgie kwartfinale
EK 2016: Nederland niet gekwalificeerd, Belgie kwartfinale
WK 2018: Nederland niet gekwalificeerd, Belgie halve finale
EK 2020: Nederland ronde van 16, Belgie kwartfinale
WK 2022: Nederland kwartfinale, Belgie groepsfase

Onderlinge resultaten in die periode:
2016: Nederland - België 1-1
2018: België - Nederland 1-1
2022: België - Nederland 1-4
2022: Nederland - België 1-0

Om nou te spreken van een heel duidelijk niveauverschil...

Helemaal eens met Deenb dus: België heeft een goede lichting gehad en er komen wat talenten aan, maar ze hebben bar weinig gepresteerd.

25 mei 2023 om 12:30

Haha kom op we gaan een land dat in die 10 jaar er 8 in de top 3 op de fifa-ranking stond toch niet vergelijken met een land dat lang niet eens in de top 10 stond? En jullie gaan ook heel makkelijk voorbij aan het feit dat je er gewoon 2 eindtoernooien niet bij was.

25 mei 2023 om 13:50

Grappig, want ik heb zojuist toch echt een feitelijke vergelijking gedaan. Daaruit blijkt echt niet dat er "een heel duidelijk niveauverschil" is, zoals jij hierboven beweert. Ook die twee eindtoernooien heb ik gewoon genoemd.

Volgens mij beweert niemand hier dat Nederland in de afgelopen 10 jaar beter was, maar de feiten laten zien dat er niet "een heel duidelijk niveauverschil" is.

Kijk, als ik aan "een heel duidelijk niveauverschil" denk, denk ik bijvoorbeeld aan Frankfrijk. Zo zien hun eindtoernooien eruit sinds 2014:
WK 2014: kwartfinale
EK 2016: finale
WK 2018: winnaar
EK 2020: ronde van 16
WK 2022: finale

Het verschil tussen Nederland en België was simpelweg niet zo groot als jij denkt.

25 mei 2023 om 14:18

Het niveauverschil met Frankrijk is met iedereen gigantisch de laatste 10 jaar dus dat is nogal een zwak argument.

Maar hey als jij wil doen dat een land dat de laatste 5 toernooien het 2 keer beter heeft gedaan dan België, 2 keer niet eens gekwalificeerd was (wordt echt veel te snel over heen gestapt, dat is een regelrechte blamage waardoor het verschil al groot is), matige kwalificatiecycli draait en al jaren niet eens in de buurt van België komt op de fifa-ranking best gelijkaardig presteert dan mag dat uiteraard.

25 mei 2023 om 14:44

@lierse1997,

Het verschil is dat waar NL 2 keer niet kwalificeert, Belgie 2 keer de kwartfinale pakt, Waar Nederland de laatste 16 pakt, pakt belgië de groepsfase.
Dus Nederland daar, beter, België in die andere 2 jaren beter, dus verschil is minimaal.

Beiden evenveel prijzen ook....

Daarbij van de 4 onderlinge ontmoetingen, wint Nederland er 2, België 0 en word het 2 keer gelijk. Dus waar ligt voor jou precies dat grote verschil ? Omdat Nederland 2 keer niet meedoet ?
Groepsfase noem ik al hetzelfde als niet meedoen.

25 mei 2023 om 15:00

Ik heb Frankrijk enkel aangehaald om mijn definitie van "een heel duidelijk niveauverschil" te verduidelijken.

Die twee toernooien, wat voor jou allesbepalend lijkt te zijn, waren overigens binnen een tijdspanne van pakweg drie jaar (2015-2018, incl. kwalificaties). Blijkbaar hele zwakke jaren voor het Nederlandse elftal. In de overige 7 van de 10 jaar heeft Nederland weer beter gepresteerd.

Maar hey, als jij wilt blijven doen dat België daarmee in het afgelopen decennium veel beter was dan Nederland, mag dat uiteraard. Ik blijf erbij dat het verschil niet zo groot was als jij denkt

25 mei 2023 om 15:47

Als je die FIFA-ranking als uitgangspunt neemt... Die ranking is zelden serieus te nemen. Overall gezien had België wel betere spelers de afgelopen jaren, maar dat maakt het nog geen geweldig team. Er is nooit het maximale uitgehaald naar mijn idee. Nederland al een aantal jaar een 'matige' selectie met spelers die vaak erg inconsistent presteerden in oranje. Maar het was vaak wel iets meer een team dan België. Nederland heeft met selectie dat niet bijzonder is, toch een aantal keer wat gepresteerd op eindtoernooien. Belgie heeft het met betere spelers niet beter gedaan.

25 mei 2023 om 18:39

Lierse jij bepaalt niet voor iedereen een groot verschil is toch? De een vindt het een groot verschil, de ander niet. Wat wil je horen en wat verwacht je op een Nederlands forum? Maak jij je druk zeg.

25 mei 2023 om 09:51

@sead Hasani

Op basis van wat roep je dit? Kan je dit even toelichten?

25 mei 2023 om 09:54

Jong Oranje heeft ook een paar grote talenten hoor. Wat dacht je van Frimpong een van de hot targets van de topclubs deze zomer. Gaat een grote stap zetten.

Enige minpunt is die waardeloze trainer.

25 mei 2023 om 09:55

Haha wat een onzin. Belgie presteert niet beter en dat terwijl ze hun gouden generatie gehad hebben. Nu komen er een paar talenten aan, maar bij nederland ook. Voorbij gestreefd sowieso niet

25 mei 2023 om 10:32

Nederland sinds 2014: EK 2016 niet gekwalificeerd, WK 2018 niet gekwalificeerd, EK 2020, kwartfinale, WK 2022 Kwartfinale

België sinds 2014: EK 2016 kwartfinale, WK 2018 derde plaats, EK 2020 Kwartfinale, WK 2022 groepsfase.

Dat lijkt me toch echt wel beter presteren. Wat ik trouwens niet meteen gelijkstel aan “voorbijgestreefd” en “pure jaloezie”, dat lijken me eerder hyperbolen om reacties uit te lokken.

25 mei 2023 om 11:36

Ze hebben een fase inderdaad beter gepresteerd. De fase dat Nederland uberhaupt niet geplaatst was. Voorderest is het toch niet beter?

25 mei 2023 om 11:48

Als kijkt naar de laatste 10 jaar is er toch merkelijk beter gepresteerd?

25 mei 2023 om 12:09

Ik zeg ook dat er in de fase dat Nederland geen eindtoernooi gespeeld heeft beter is gepresteerd door België. Echter is dit de afgelopen 4 jaar niet het geval. Eindtoernooien is Nederland even ver of verder gekomen. En als je naar de Nations league kijkt heeft Nederland 1 x de finale gehaald en zitten ze nu bij de final four.

En kom aub niet met dat de Nations League net oefenwedstrijden zijn, want als je zag hoe blij Spanje bijvoorbeeld was met de groepswinst betekent het wel meer dan dat.

25 mei 2023 om 12:32

Ontken ik dat ergens? Iemand noemt hier de periode van 10 jaar en ik ga daar gewoon verder op in.

25 mei 2023 om 13:22

Maar toch heb je de conclusie "dat lijkt me toch echt wel beter presteren". Hierin had je zelf ook onderscheidt kunnen maken dat er slechts een gedeelte van die 10 jaar beter gepresteerd is. En een ander gedeelte van die 10 jaar heeft Oranje net iets beter gepresteerd. Dat vind ik dus niet merkelijk beter gepresteerd in de afgelopen 10 jaar, zoals jij het benoemd.

25 mei 2023 om 13:36

Nederland heeft in geen enkele serieuze competitie een merkelijk beter resultaat behaald dan België de laatste 10 jaar behalve het laatste WK. Ze waren er twee van de 5 toernooien zelfs niet bij. In kwalificatiecycli werd er amper de eerste plaats behaald terwijl België vaak bij de best presterende landen was.

Ik vind dat merkelijk minder presteren.

25 mei 2023 om 13:52

2014 valt nog binnen de 10 jaar en zijn ze gewoon 3e geworden? Daarnaast verliezend finalist Nations League en nu in de final four. En inde kwalificatiecyclus heeft België het inderdaad beter gedaan, maar of je kwalificatiebewijs wordt er niet anders van. Toen ze 2e werden in de Nations League hebben ze landen als Frankrijk, Engeland en Duitsland naar huis gestuurd.

25 mei 2023 om 14:25

Ik vind beiden er tegen Argentinië uit niet echt merkelijk beter. Ook al gebeurt het bij de ene een ronde later dan bij de andere.

25 mei 2023 om 14:49

Zelf benoem je een 3e plaats, maar als ik die benoem is het opeens niet beter? Dan maakt het niet uit tegen wie je eruit vliegt, want de troostfinale is daarna alsnog gewonnen.

25 mei 2023 om 16:23

Die derde plaats is knap. Merkelijk beter presteren vind ik het niet als je er tegen hetzelfde land uitgaat.

25 mei 2023 om 09:56

Als Belg wil ik dit al direct relativeren. Het lijkt me dat de lichting die nu afscheid aan het nemen is absoluut sterker was als wat er zit aan te komen. Jammer genoeg waren de bondscoaches Wilmots en Martinez en heeft België er absoluut niet het maximum uitgehaald.

En of het zo zal blijven, dat valt ook toch nog te bezien. Meestal gaat zoiets in pieken en dalen en zeker weten dat er een piek bij Oranje gaat komen die dan hoger zal reiken als die van België.

25 mei 2023 om 10:02

Alsof dat alleen aan de bondscoaches lag? België had een goed team maar zo zijn er altijd nog minimal 5 op een eindtoernooi met nog wat outsiders. Ze hebben het aardig gedaan. Op toernooien heb je soms ook gewoon wat geluk nodig.

25 mei 2023 om 10:11

@joris: als Belg kan ik dat alleen maar beamen!

Welke echte topper komt eraan voor Belgie? Amadou Onana (en dat is dan nog een naam van wie niemand het echt verwacht had) en Romeo Lavia (maakt op 19 jarige leeftijd indruk bij Southampton)

Daarnaast heb je:

De Ketelaere: een jaar verloren bij AC Milan en staat stil in zijn ontwikkeling
Doku: meer gekwetst dan fit (jammer genoeg want intrinsiek een topper in wording)
Debast: met vallen en opstaan bij Anderlecht, door de mand gezakt bij de Rode Duivels
Juran Duranville: heeft alles nog te bewijzen
Verschaeren: Wisselvallig bij Anderlecht en zware blessure opgelopen
Vrankcx: speelt nauwelijks bij AC Milan, overbodig bij Wolfsburg

En voorts kom je dan al uit bij namen zoals Matazo (monaco), Raskin (rangers), Koni De Winter (juve),mbamba (club Brugge), Stroeykens (anderlecht),...

Een jongen als Tielemans ging ook de wereldtop halen maar lijkt dit seizoen ook compleet te stagneren.

Het valt dus allemaal wel best met die 'geweldige' lichting...

25 mei 2023 om 10:34

Helemaal met je eens. Het probleem is dat de Belgische jeugd veelal vroeg richting het buitenland vertrekt, terwijl ze er nog niet klaar voor zijn.
Met Doku, Bakayoko hebben jullie fantastische talenten voor de buitenplaatsen… Onana, Lavia en Vermeeren zijn de absolute pareltjes op het middenveld. Rest mij de vraag wie op termijn de rol van Lukaku op zich moet/ kan nemen?

25 mei 2023 om 10:38



Hazardinho, neen, niet alleen aan de bondscoaches, al was Ek2016 tegen Wales wel een gigantisch gemiste kans en dat wijt ik toch vooral aan Wilmots.

Verder nooit een fan geweest van Martinez; Veel te glad en nu hij weg is komt er ook kritiek vanuit spelershoek. Niet echt een verrassing voor mij.

En uiteraard heb je op een tornooi ook altijd wel wat geluk nodig, er zijn er altijd vier of vijf die het tornooi kunnen winnen als alles op de goede plaats valt.

Maar laat het duidelijk zijn: de genoemde bondscoaches hebben er niet het maximum uitgehaald.

25 mei 2023 om 10:40

Lukaku zelf kan nog wel een jaar of 5 mee.

25 mei 2023 om 10:51

Dan moet hij toch wel echt iets aan zijn conditie gaan doen, want momenteel lijkt hij helemaal uitgeblust. Hij fungeert bij Inter nu vooral als een supersub.

25 mei 2023 om 11:02

En dat heeft niks met conditie te maken. Speelt meer dan genoeg wedstrijden 90 minuten. Er is gewoon een wisselwerking ontstaan tussen competitie, CL en Copa om iedereen fit te houden.

25 mei 2023 om 12:38

België had geweldige spelers en zelfs een paar wereldtoppers (De Bruyne, Hazard en de keeper). Het is onbegrijpelijk dat beide bondscoaches zo vaak zo defensief speelden met deze selectie.

Ik ben er van overtuigd dat België met een coach als Van Gaal of Guardiola een keer wereldkampioen of Europees kampioen was geworden. Ze hebben het echt laten liggen.

25 mei 2023 om 10:01

De Belgen draaien de laatste paar jaar niet bepaald lekker hoor… Ja, er lopen nu weer wat talenten rond, maar op basis waarvan zijn de Belgische talenten zoveel beter dan de Nederlandse? Bij Nederland komen er toch ook jongens als Simons door, maar ook een Gakpo en Malen die steeds beter draaien in de top van Europa. Daarnaast onder anderen Frimpong, Van de Ven, Botman die ook allen jong zijn en het goed doen in Europese topcompetities. Genoeg potentie.

25 mei 2023 om 10:29

Vind dus echt totaal niet dat Belgie betere talenten heeft. Sterker nog, denk dat als je kijkt naar mogelijke onder-23 elftallen dat Nederland op zo'n 9/10 posities betere spelers heeft.
Verbruggen; Frimpong, de Ligt, Botman, Malacia; Gravenberch, Wieffer, Simons; Lang, Dallinga, Malen. Zie in potentie eigenlijk alleen Amadou Onane en de Ketelaere basisplekken krijgen in dit elftal. En dan heb je nog spelers als Geertruida, J. Timber, Q. Timber, Brobbey, Taylor, van de Ven, Bakker, Bijlow en zijn spelers als Gakpo, Danjuma en Koopmeiners ook allemaal nog best jong. Nee, ik kijk absoluut niet met jaloezie naar België.

25 mei 2023 om 11:35

??? Ze hebben een uitstekende lichting gehad met de Bruyne, Vertonghen noem ze maar op maar geen enkele prijs mee gehaald. Nu is de bezorgdheid groot in België omdat er geen goede vervangers zijn. Ik weet echt niet hoe men erbij komt dat België een ijzersterke selectie heeft.

25 mei 2023 om 18:51

Ik vind het wel meevallen bij Belgie eigenlijk.
De Ketelaere springt er uit en heeft best een aardig eerste seizoen bij Milan achter de rug, maar daarbuiten moet de enorme klasse nog blijken.
Geen idee wie er met jong Oranje mee gaan, maar in theorie zouden Bakker, vd Ven, Frimpong (allen regelmatig spelend in de duitse subtop), Gravenberch (op de bank bij een absolute top club), Botman (top van de PL), en uit de Nederlandse top, Geertruida, Simons, de beiden Timbers, Taylor en Brobbey allemaal nog mee mogen
Ik ga zeker niet roepen dat die allemaal wereld top zijn of worden, sterk, zouden best nog wat meer aanspreknde namen bij mogen zitten, maar met in het achterhoofd dat in het achterhoofd dat De 22 jarige de Ketelaere, toch ook vooral invaller bij Milan, het beste is wat jong Belgie kan biede val nog niet direct van mijn stoel bij het zien van die selectie.

*Ijzersterke selectie Belgie* en dan lees je maar 3 namen in het Artikel.

25 mei 2023 om 09:55

Ijzersterke selectie en dan lees ik verder de naam Van de Looi.....

25 mei 2023 om 10:01

En dan waaronder 'Debast'. Of hij had tegen AZ een slechte dag, maar wat was hij slecht in Alkmaar.

25 mei 2023 om 10:09

En CDK, 0 goals in 234 wedstrijden met Milan

25 mei 2023 om 10:15

234? Wedstrijden beter ff opzoek werk doen.

25 mei 2023 om 10:23

Al 234 wedstrijden op profniveau gespeeld hebben op zo'n jonge leeftijd, je moet het maar kunnen.

25 mei 2023 om 10:30

Ja, en dan vooral heel knap dat hij afgelopen zomer pas naar Milan is gegaan. Dat speelschema wordt ook steeds drukker, bijna niet meer te doen.

25 mei 2023 om 14:31

Debast is zeker nog niet het afgewerkte product, en misschien gaat die dat ook nooit worden, maar hij is wel een groot talent. Zeker de laatste maanden vind ik hem heel goed bij Anderlecht.

Wel een mooie poule. Portugal ook nog erbij en Georgië als onbekende. Die kvaradona mag die ook nog meedoen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren