Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jong Oranje-debutant wordt anderhalf jaar na Sparta bekeken door AS Roma

Laatste update:

Emanuel Emegha wordt met speciale belangstelling bekeken door Red Bull Salzburg en AS Roma. Dat meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano donderdagochtend. De clubs zien een potentiële toekomstaanwinst in de twintigjarige centrumspits, die dit seizoen goed was voor tien doelpunten namens Sturm Graz. Emegha debuteerde deze week tevens in de voorselectie van Jong Oranje.

Emegha speelt sinds begin dit jaar in de Oostenrijkse Bundesliga, na een avontuur bij Royal Antwerp in het water te hebben zien vallen. In het Alpenland ging hij wél voortvarend van start. In zijn tweede competitieduel tekende Emegha al voor een dubbelslag en na 24 wedstrijden staat de teller op negen competitiegoals. Ook maakte hij er één in de Europa League en droeg hij met een assist in de finale bij aan de bekerwinst van Sturm Graz.

Dat alles is Salzburg en Roma niet ontgaan. De clubs zien een mogelijke aanwinst in Emegha voor in de toekomst. Met name Roma zou een flinke stap omhoog betekenen voor de jeugdexponent van Sparta Rotterdam. Anderhalf jaar geleden speelde Emegha nog voor de Kasteelclub, waar hij tot 39 wedstrijden in het eerste kwam. Daarna besloot Antwerp twee miljoen euro voor hem neer te tellen, van welk bedrag Marc Overmars zes maanden later driekwart terugkreeg van Sturm Graz.

Bondscoach Erwin van de Looi beloonde Emegha deze week ook met zijn eerste voorlopige oproep voor Jong Oranje. De geboren Hagenaar is naast Thijs Dallinga (Toulouse), Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen) en) Joshua Zirkzee (Bologna) een van de spitsopties voor aankomend EK in Georgië. Emegha speelde al wel interlands voor Nederland Onder 19 en Nederland Onder 20. Met name in de Onder 19 schoot hij met scherp: vijf doelpunten in zeven wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog nooit van hem gehoord maar lijkt me dat hij boven Zirkzee een kans in Jong Oranje hoort te krijgen.

18 mei 2023 om 09:01

Knappe conclusie als je nog nooit van hem hebt gehoord.

18 mei 2023 om 09:12

Dat zonder meer AjaxxxLove! Toch valt die Zirkzee mij wel echt tegen zeg, oogt gewoon als iemand die er niet alles voor geeft. Is ook niks beter geworden afgelopen jaren naar mijn idee. Deed het leuk bij Anderlecht, maar echt niet beter dan hij al bij Bayern liet zien en juist eigenlijk beneden verwachting. Ook bij jong oranje nooit echt de goalgetter geweest die hij zou moeten zijn.

Als je dan zo'n v Hooijdonk en Emegha ziet sleuren, werken en succesvol zijn kan je best snel concluderen dat het niet gek is dat die de voorkeur krijgen.

18 mei 2023 om 13:17

Ongetwijfeld. Het gaat me er meer om dat als je nog nooit van één speler hebt gehoord, je moeilijk met volle overtuiging kan zeggen dat hij een kans verdient ten faveure van een ander.

18 mei 2023 om 09:07

Viel destijds wel positief op bij Sparta. Eigenlijk jammer dat hij vertrok, maar paste wel leuk bij dat half Nederlandse Antwerp groepje. Met Janssen voor je, en destijds ook Frey, was het wel lastig voor hem minuten te maken. Zeker als je nagaat dat Antwerp 7 spelers op de bank mag hebben. Hij viel met die andere 2 in de selectie dan ook snel buiten de boot. Goed dat hij voor zichzelf heeft gekozen en naar Sturm Graz is gegaan, moet je toch maar even voor kiezen als 18 jarig talent. Roma lijkt mij dan wel weer een vreemde stap, al zit je met Roma op je cv wat een transfersom voor je heeft betaald toch wat zekerder in je carriere lijkt me. Salzburg daarentegen lijkt me perfect, evt nog op de radar bij Leipzig en hij blijft in de competitie waar hij succesvol is. Bij Salzburg zal hij ook Europees meer ervaring opdoen en in de picture komen. Benieuwd waar deze jongen eindigd, vind het wel een interessante om te volgen.

18 mei 2023 om 10:18

Haha DRL80, dit is wel een van de slechtste comments ooit op dit forum

18 mei 2023 om 14:50

Ik heb er dus een serieuze concurrent bij gekregen.

Wij kunnen wel een extra spits gebruiken naast Abraham en Belotti aangezien beide niet echt trefzeker zijn dit seizoen.

Kende hem nog van Sparta en viel mij daar nooit echt op. Maar dit seizoen in de EL tegen Feyenoord vond ik hem beide keren heel goed en dreigend. Een van de twee wedstrijden moest hij er volgens mij wel al in de eerste helft geblesseerd eruit, maar Feyenoord had het aardig moeilijk met hem. Ook tegen Lazio Roma speelde hij in beide wedstrijden heel goed. Sturm Graz kan nu trouwens voor het 3de seizoen op rij een spits voor veel geld verkopen: eerder werden Yeboah (6 miljoen naar Genoa) en Hojlund (17 miljoen naar Atalanta) voor veel geld verkocht na 1 seizoen, nu dus waarschijnlijk Emegha. Doen ze goed daar.

18 mei 2023 om 09:35

Dan hebben wij andere wedstrijden gezien. Debuteerde als 18 jarige en had toen zo'n Djibril Cissé wit kapsel. Ging altijd wel dreiging vanuit in de laatste minuten, maar was vooral wat druistig voor de goal.

18 mei 2023 om 09:46

Ik zeg niet dat hij bij Sparta slecht was hoor. Viel mij nooit echt op bij Sparta buiten enkele sporadische keren, maar dat kwam ook doordat ik weinig wedstrijden van Sparta bekeek.

Nederlandse clubs liggen weer te slapen…

18 mei 2023 om 09:33

Makkelijk gezegd, hij moet nu gewoon serieus wat kosten voor NL clubs. Destijds was het de 3e spits van Antwerp met een handvol wedstrijden Sparta in de benen. Hij heeft daarnaast niets te zoeken bij Ajax, PSV, Feyenoord, Twente en AZ. Die hebben allemaal al een vaste/betere spits.

Zou dit een leuke optie voor Utrecht vinden, maar dan kies je toch eerder voor Salzburg. Hoe is het overigens met Lammers? Vind ik ook een goede voor Utrecht, ga er toch vanuit dat Douvikas vertrekt namelijk. Ook zo'n juninho Bacuna, rick van Drongelen en Mitchell van Bergen zie ik als interessante opties uit het buitenland voor zo'n club.

18 mei 2023 om 09:42

Of ze hebben hem beoordeeld en zien het niet zitten. Is misschien niet voor niets bij Antwerpen vertrokken voor minder dat hij is gehaald.

logisch dat er belangstelling is voor een type speler als emegha.
is nog jong, heeft een fysiek (lang, behendig en vrij snel) dat je niet heel vaak ziet.

dit zou zomaar een "nieuwe" isak kunnen worden (denken de clubs dan wss).

ik ben hem een beetje uit het oog verloren, omdat ik niet wekelijks sturm graz bekijk.
dat salzburg interesse heeft snap ik wel, omdat die wss 1 van hun spitsen komende zomer gaan verkopen en dan met emegha een jonge en talentvolle gozer erbij willen halen die het bij een concurrent (zover salzburg concurrentie heeft lol) redelijk goed doet en zich ontwikkelt.

18 mei 2023 om 11:34

Salzburg wordt echt geen makkelijke klus om daar door te breken. Enige die nu weggaat is Sesko ("verkocht" aan Leipzig). Er was wel wat interesse rondom Okafor, maar bij de rest is het vrij stil. Dan heb je nog Koita, Adamu, en Fernando, waarbij ze recentelijk van Liefering weer een talentvolle spits in de vorm van Konate erbij hebben gehaald. En Sturm Graz kan nog kampioen worden, want ze staan maar 3 punten achter op Salzburg. Waarbij ze op zondag tegenover elkaar staan (oostenrijk heeft trouwens wel een geinige opzet dat je uiteindelijk 4 keer tegenover elkaar staat in plaats van 2 keer). Echter heeft Sturm Graz wel een moeilijkere programma ten opzichte van Salzburg, want Salzburg moet na de wedstrijd tegen Sturm nog tegen Austria Wien (nummer 4) en Klagenfurt (nummer 6), terwijl Sturm nog tegen Rapid Wien (nummer 5) en Lask (nummer 3) speelt.

Was bij Sparta nog wat ongepolijst. Snel en sterk maar niet echt effectief in de afronding. Wellicht komt het er nu alsnog wel uit. Is nog steeds relatief jong met z’n 20 jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren