Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jansen over incident op tribune: ‘Mijn kinderen en vriendin waren daar ook...’

Laatste update:

Pascal Jansen is geschrokken van de ongeregeldheden in het London Stadium. Dat zei de trainer van AZ donderdagavond tijdens de persconferentie na afloop van het uitduel met West Ham United (2-1 nederlaag), waarbij Voetbalzone aanwezig was. Familieleden van spelers, coaches en directieleden van de Alkmaarders zijn lastiggevallen door Engelse supporters. Onder meer de vriendin en twee kinderen van Jansen en de echtgenote van algemeen directeur Robert Eenhoorn werden belaagd tijdens hun stadionbezoek.

Jansen sprak vrijwel direct na afloop met Eenhoorn, die zijn zorgen wilde wegnemen. “Hij kwam bij me, in ieder geval om me even gerust te stellen. Want mijn twee kinderen en vriendin waren daar ook. Ik heb ze net even gesproken, maar alles is inmiddels weer in orde. Ze waren wel even wat geschrokken, maar zitten nu in prima staat in de bus”, aldus de geboren Londenaar desgevraagd tijdens de persconferentie. Jansen legt ook uit wat er precies heeft plaatsgevonden.

Het incident ontstond na de goal van AZ-middenvelder Tijjani Reijnders. “Er was op een gegeven moment een moment, vlak na onze goal, dat er gejuicht werd. Toen ontstond er wat consternatie. Maar goed, laten we het niet groter maken dan het is. Iedereen is in orde, we gaan weer verder.” Eenhoorn reageerde tegenover De Telegraaf ook op het incident. “Ze zijn naar een andere plek, hoog in het stadion gebracht. Maar daar bevonden zich ongeveer de gevaarlijkste supporters van West Ham. Ik heb daardoor amper meer iets meegekregen van de wedstrijd, ik was alleen nog maar bezig met de veiligheid van onze mensen.”

De wedstrijd
Jansen heeft ondanks de nederlaag vertrouwen in een goede afloop van het Europese tweeluik. “We willen de boel rechttrekken in Alkmaar. Ik heb veel gezien wat me tevreden stemt, maar het is jammer dat de dynamiek omslaat en we op achterstand komen. We hebben ons hier getoond als een elftal dat zonder enige angst heeft gespeeld en bij vlagen zeer dominant was.” De oefenmeester wees Jordy Clasie en Reijnders, het controlerende blok van AZ, aan als de grote uitblinkers aan Alkmaarse zijde.

Tijdens de return in Alkmaar keert linksback Milos Kerkez in ieder geval terug bij AZ. De jonge Hongaar moest het duel in Londen missen wegens een schorsing. De inzetbaarheid van sterspeler Jesper Karlsson is nog onzeker. “Dat moeten we afwachten. Dat gaan we de komende dagen rustig bekijken”, aldus Jansen, die vandaag met zijn hoofd omhoog terugreist naar Alkmaar. “Dit geeft vertrouwen. Dit is een kleine nederlaag, maar hebben aangetoond goed te kunnen domineren. Met ons eigen publiek moeten we een nóg betere wedstrijd spelen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarschijnlijk geen populaire mening maar waarom zet je ze niet gewoon in een uitvak of ergens in een skybox / VIP lounge? Je moet van elkaar blijven, alleen is dit wel vragen om problemen natuurlijk.

12 mei 2023 om 08:00

Makkelijk praten natuurlijk. Ik denk dat je geen idee hebt hoeveel familie er mee komt van alle spelers/staf naar zo'n wedstrijd. Ze kunnen ook niet allemaal in een skybox.

12 mei 2023 om 08:30

Als het uitvak uitverkocht is dan is het uitverkocht hé. Beetje naïef. Ik snap dat het liever anders is, maar juichen in het thuisvak is niet zo handig

12 mei 2023 om 10:08

Het is ook niet zo handig om de familie van de bezoekers tussen de gevaarlijkste West Hamsupporters te zetten. Die kaarten worden gewoon uitgegeven door West Ham, en die hadden echt wel hun best mogen doen om een veiligere plek uit te kiezen. Dit slaat helemaal nergens op.

12 mei 2023 om 10:38

Snap je reactie maar het uitvak was niet uitverkocht. 2900 van de 3000 kaarten waren verkocht.

13 mei 2023 om 08:52

Na een uur in de vrije verkoop was het volledig uitverkocht. Geen kaart meer te krijgen, dus uitverkocht. Die 3000 klopt blijkbaar niet, een afronding.

12 mei 2023 om 08:02

Bij voetbal wel ja. Tijdens willekeurige andere sporten gaat dit wel goed. De kans dat je kinderen klappen krijgen omdat ze blij zijn voor het verkeerde team is bij F1, tennis, rugby, American football etc. een stuk kleiner.

12 mei 2023 om 08:20

Gewoon geen alcohol meer verkopen.

Eigenlijk ook filteren wie al te veel drank en/of drugs op heeft. Die weigeren.

12 mei 2023 om 08:29

In dit geval gewoon beter nadenken waar je AZ supporters neerzet en er een extra rijtje stewards naast zetten of desnoods hekken plaatsen toch...

Omdat een aantal zich niet kan gedragen moet iedereen maar een lekker pilsje ontnomen worden?

12 mei 2023 om 08:31

Gaat natuurlijk nooit lukken, het is nou niet dat er stewards in overvloed zijn.

12 mei 2023 om 08:38

Wat is het volgende? Verbieden te juichen? Verbieden te lachen?

12 mei 2023 om 08:55

Je snapt toch zelf ook wel, dat als je de aanleiding wegneemt er net weer gejuicht kan worden door iedereen die wel normaal is?

12 mei 2023 om 08:58

Dan mag je wel wat meer dan alleen stewards gaan gebruiken. Lijkt me een leuk baantje om half dronken en/of doorgesnoven idioten te weren. Kan niet anders dat dit alleen maar zorgt voor meer agressie.

12 mei 2023 om 09:07

afcad3nnis

"omdat een aantal zich niet kan gedragen moet iedereen maar een lekker pilsje ontnomen worden?"

Je klinkt net zo een lobbyst van de wapenindustrie.
Omdat er een paar gekken niet om kunnen gaan met een wapen, moet je dit ontnemen van de rest?

12 mei 2023 om 09:09

redisthecolour

"lijkt me een leuk baantje om half dronken en/of doorgesnoven idioten te weren. Kan niet anders dat dit alleen maar zorgt voor meer agressie."

Begrijp ik.
Je moet ook met een zwarte lijst werken. Wie misdraagt gelijk levenslang verbod. Geen bezoeken meer.

Je ziet het wekelijks uit de handlopen. Agressie, scheldpartijen etc.
Laatst Ajacieden en PSV-ers die het nodig vonden om het stadion van Feyenoord te slopen.
Het gaat echt nergens meer over.

12 mei 2023 om 09:31

Alchohol vergelijken met wapens? Dat gaat wel erg ver gezien de normalisatie van allerlei bedrijven zoals supermarkten en de overheid omtrent het drinken van bv bier. Los van het feit of je het daarmee eens bent. Wat is er mis met het feit dat 99% van de mensen wel gewoon een pilsje kunnen drinken voor de gezelligheid? Whats next, uitgaan zonder alchohol omdat er elke stap avond wordt gevochten?

12 mei 2023 om 12:34

Als je kijkt hoe wapens genormaliseerd zijn in de VS is het helemaal geen scheve vergelijking. Als je naar bijvoorbeeld Texas gaat zie je overal waar je loopt wel mensen met wapens rondlopen, nog wel meer dan je mensen daar met een biertje over straat ziet lopen.

12 mei 2023 om 12:56

Er zijn best veel ongelukken waar auto's bij betrokken zijn. Ook maar auto rijden verbieden? Dat is ongeveer jouw argument.

Ik ben niet tegen een alcohol verbod in het stadion, maar denk je echt dat dit ook maar iets oplost? De meest alcohol wordt gedronken voor ze in het stadion zijn.

12 mei 2023 om 13:39

Ja mrkrillin, we hebben allemaal gezien dat dingen verbieden de afgelopen jaren hebben geleid tot een 'normalere' samenleving.

12 mei 2023 om 14:07

Europese wedstrijden word er alleen 0,5% bier verkocht. En wie zegt dat de mensen die zich misdragen altijd onder invloed zijn.

13 mei 2023 om 15:40

Ik ben er zwaar op tegen. Waarom zou ik geen biertje kunnen drinken. Ik gedraag mij altijd. Dit soort PVV oplossingen heeft niemand wat aan. Gewoon mensen die zich niet kunnen gedragen aanpakken en het issue is opgelost.

13 mei 2023 om 15:42

Dat klopt dus niet. In de Arena wordt gewoon normale bier verkocht. Er is een tijdje tijdens risico wedstrijden alleen alcohol vrij geschonken en als ik mij goed herinner was dat in de tijd van de "vermeer pop". Wat dus echt een geweldige oplossing voor het probleem (sarcastisch voor wie het niet begrijpt).

12 mei 2023 om 09:08

Misschien moet je eens uitwedstrijd van je club bezoeken dan zie dat bestuursleden en partners niet in een uitvak of skybox zitten.

12 mei 2023 om 10:24

A, oke. Hieruit maak ik op dat jij wel uitwedstrijden bezoekt en je daardoor verheven voelt boven mensen die dat niet doen. Ik zal je uitleggen waarom;; ik heb simpelweg niet de financien om elke uitwedstrijd te gaan. Als ik nou eens een uitwedstrijd bezoek, stop jij met zinloos veroordelen van mensen zonder de achterliggende redenaties te weten?

12 mei 2023 om 11:18

Ik voel mij zeker niet verheven maar geef niet mijn mening zonder kennis van zaken.

12 mei 2023 om 11:41

Dat heb je in mijn geval net wel gedaan. Maar laten we hier vooral geen zinloze discussie van maken. Geniet ervan zondag.

12 mei 2023 om 09:12

Ja,je ziet dat dit gewoon niet meer kan, al moet 8k zeggen dat ik in de halve finale CL gewoon een Inter supporter tussen die andere Ac Milan zag staan, dus er leeft nog ergens iets van beschaaftheid op de tribunes.

13 mei 2023 om 15:44

Ik zat tijdens Valencia Ajax ook gewoon tussen de Spanjaarden. Je moet je natuurlijk wel aanpassen. Geen kleding van Ajax aan en niet extreem gaan juichen. Indien je dat doet, dan is er in 99,9% van de gevallen niets aan de hand.

Waardeloos dat je je als professional zorgen moet maken of je familie wel veilig op de tribune zit. Man man man wat een stel idioten.

Wat gek, dacht dat het in engeland altijd zo goed ging en nooit wat gebeurde dmv de voetbalwet.

12 mei 2023 om 10:35

En wat wil je daar nu mee zeggen? Dat een voetbalwet geen goede oplossing is?

12 mei 2023 om 13:43

Wat doe je nou interessant? Je mag van mij zelf een opsomming maken. Trek daaruit vervolgens jouw conclusie of het 'goed' werkt.

Maar in Engeland was het toch allemaal zo perfect? Ben wel benieuwd waar de mensen nu zijn die laatst beweerden dat we naar het Engels model moeten en alchohol maar moeten verbieden voor iedereen. Zoals je ziet, idioten heb je overal. Kan je wel totalitaire regels gaan opleggen, betekent niet dat er dan niks meer gebeurd. Als er tientallen duizenden mensen bij elkaar komen dan zijn er altijd incidenten

12 mei 2023 om 18:53

Hoi, ik vind zeker dat we naar het Engels model moeten gaan, in ieder geval de straffen en controle hier van.
Het is een feit dat er sinds de invoering minder incidenten plaats vinden in en rond het stadion, dat er dan af en toe nog wat gebeurt neemt toch niet weg dat het wel gewoon beter werkt?

Helaas gaat het niet meer over de wedstrijd maar wederom over zeer gewelddadige supporters

12 mei 2023 om 09:01

Zeer gewelddadig? Slachtoffers zijn er gelukkig niet gevallen. Dus ik zou het niet zeer gewelddadig willen noemen. Schandalig natuurlijk wel dat het gebeurt. Helaas is het elke week wel prijs. De ene week dit, de andere week wordt er een hele grote groep opgepakt vanwege wanstaltig en weerzinwekkend antisemitisme. Wanneer houdt het nu op. Zelfs in de thuissituatie lees ik hier weleens dat supporters ruzie maken met hun vrouw. Dat vind ik ook nogal heel heftig zeker als je weet dat er ook kinderen bij betrokken zijn. Er wordt een zeer onveilige situatie gecreëerd voor die kinderen. Wat moeten die daar wel niet van denken en meekrijgen. Nee Prem ik ben het 100% met je eens. Het is schandalig! Voetbal haalt steeds vaker het slechtste in de mens naar boven, maar wat kunnen we daar nu aan doen? Ik weet het echt niet meer. Je zou toch verwachten dat familieleden van de staf gewoon veilig in een stadion moeten zitten.

12 mei 2023 om 09:07

@rochus, sorry het is ook met name de emotie dat MIJN AZ wordt aangevallen.
Je hebt gelijk en ik sluit me er volledig bij aan. Het is een werkelijke schande dat dit weer gebeurd. En ook niet eerlijk van mij dat ik meer emotie toon als het AZ betreft omdat dat mijn club is.
Vanuit mijn natuur reageer ik eigenlijk op een hele ongelijkwaardige manier tov andere incidenten en mensen die niet AZ betreffen, dank voor je wijze woorden en hier leer ik ook weer van.

Heb ook het idee dat dit een gebed zonder einde is. Het komt niet goed, het wordt niet beter en het zal nooit ophouden. Dit kunnen we wel concluderen. Pijnlijk.

12 mei 2023 om 09:11

Prem_93, als je geen trol bent (en ik twijfel daar nog steeds aan) dan ben je echt een pracht kerel, met je aparte kijk op de wereld. En als je wel een trol bent dan blijf je geweldig in je rol. Hoe dan ook chapeau en ik kan werkelijk je bijdrage vaak waarderen.

12 mei 2023 om 09:31

Maar goed dat je geen fan bent van Groningen, Prem. Dat had je hart niet aangekund vrees ik.

Succes volgende week en pak die Engelsen aan!

12 mei 2023 om 09:42

@rochus, dank voor je reactie. Krijg vaker het verwijt een trol te zijn.
Ik moet je teleurstellen (of verblijden, hoe je het maar ziet) ik ben echt wie ik ben, ook qua beeld en visie op de wereld.

12 mei 2023 om 09:42

Helaas komt het inderdaad overal voor Mrkos. Dank voor je bericht.
En mijn wens naar jou/jullie: Groningen hoort in de eredivisie! Tot snel hopelijk!!

Volgens alle VZ kenners werkt de engelse voetbal wet toch zo goed? Vreemd. Incidenten gebeuren volgens de meeste leden hier alleen in Nederland.


Treurig

12 mei 2023 om 09:19

Als je de afname in geweld ziet in Engeland, sinds de invoering van de voetbalwet. Dan kun je die conclusie gewoon trekken ja. Nergens stelt iemand dat de wet ervoor zorgt dat er nooit meer geweld is. Eigenlijk heel logisch.

12 mei 2023 om 11:46

Hahaha nee. Het verplaats zich naar buiten het stadion. En daarbij gebeuren er nog zat dingen binnen het stadion. Zeker in lagere divisies. Verschil is dat er in England veel minder aandacht aan wordt besteed. Hier komt een plastic bekertje 3 dagen op al het nieuws.

Dus eigenlijk is er helemaal niets gebeurd, behalve "wat consternatie"? Het zal me niets verbazen als er wat middelvingers zijn laten zien en er wellicht een verdwaalde "fuck off" is geroepen.

Indien ze daadwerkelijk fysiek belaagd zouden zijn dan zou dat wel benoemd zijn door Jansen neem ik aan.

Ik volg West Ham al.van af m'n 12e. Ben nu 51. Ik heb al genoeg wedstrijden gezien in het Britse voetbal om iedereen uit de droom te halen. Ik lees overal dat er in Engeland al jaren niets meer gebeurt. Fout!. Elke weekend reizen de fans hun club achtena. Zelfs in de L1 en L2 reizen veel fans mee. Zelfs in de National League waar grote clubs als Notts County en Wrexham spelen gaan er duizenden fans het land door. Elk weekend komen tientallen supports groepen elkaar tegen onderweg. Bij benzine stations langs de weg alleen al leidt dat elk weekend tot confrontaties. Vaak alleen verbaal, soms ook fysiek. Buiten het stadion zijn nog steeds regelmatig korte maar heftige confrontaties. Waar men voor gekozen heeft naast stadionverboden is om er niet meer over te schrijven. Als er tussen het uitvak en thuisvak gedoe is, zie je dit niet op tv. Als er een uitsupporters tussen het thuispubliek juicht en deze er door thuisfans enof stewards uitgezet wordt. Krijg je daar zelden iets van mee. Ik heb een paar keer grootschalige rellen gezien waarvan ik dacht is dit de 3e WW. Om er vervolgens niets over te lezen. Tegenwoordig met sociale media zijn er heel veel kanalen met hooliganfilmpjes, rellen en dat soort dingen. Geloof me elke dag nieuwe toevoeging waarvan je niets ziet of hoort op de maimstream media. Deze aanpak van geen aandacht geven heeft er zeker voor gezorgd dat die randzaken sterk verminderd zijn gelukkig. Hier bij ons wordt elke scheet uitgebreid in de media geplaats moet iedere kneus zijn mening er over geven. Ik ben een voorstander van strenger straffen maar wil niet toe naar een situatie waarbij je uit het stadion gezet wordt als je Hie Ha hondlul roept. Wat mij betreft gelijk straffen uitdelen als levenslang stadion verbod bij gooien naar t veld. Wedstrijd stil leggen tot de gooien gepakt is en afgevoerd is.

Een thuisspelende club moet toch te allen tijde zorgen dat de gasten veilig zijn? De UEFA zal hier toch nog wel wat van vinden en onderzoeken?

13 mei 2023 om 15:48

Echter mogen er officieel ook geen uitfans in het thuisvak zitten. Dus wie is nu de schuldige in dit geval.

15 mei 2023 om 08:10

Nog steeds de thuisclub lijkt me

Bij AZ zitten de sponsors en familieleden ook op de hoofdtribune tussen de AZ supporters

Ik maakte het dit seizoen nog mee bij Vitesse-Feyenoord.Maar ik weet inmiddels door de jaren heen dat je niet moet gaan juichen op een thuisvak.Daar was van Vitesse een man of 30 van die doorgesnoven mannetjesputters die vanaf het begin alleen maar naar boven keken en wezen waar er gejuicht werd en op een gegeven moment kwamen ze naar boven om wat klappen uit te delen.Die hoofdstewards van Vitesse zijn niet mis want die wisten hun mannetje aardig goed te staan. Ik kijk wel altijd door de ervaring de kat uit de boom als ik op een thuisvak zit maar meestal juich ik niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren