Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Ik vind dat 90 minuten genoeg moet zijn om geselecteerd te worden voor Oranje’

Zaterdag, 27 mei 2023 om 17:10Sam Vreeswijk • Laatste update: 14:27

Andries Noppert denkt dat hij kans maakt om maandag nog geselecteerd te worden voor het Nederlands elftal. De 29-jarige doelman van sc Heerenveen maakt zondag tegen Go Ahead Eagles na lang blessureleed zijn rentree onder de lat bij de Friezen. Een dag later wordt door bondscoach Ronald Koeman de definitieve selectie voor de Nations League Final Four bekendgemaakt.

In gesprek met ESPN blikt Noppert allereerst terug op zijn blessure de afgelopen maanden. "Het is eigenlijk na het WK begonnen”, aldus de goalie. “In de aanloop naar de wedstrijd tegen Groningen (op 22 januari, red.) heb ik een tik gehad op de training. Ik heb die wedstrijd nog gespeeld maar daarna ging het steeds slechter.” Na verschillende onderzoeken bleek vervolgens dat Noppert een liesbreuk had. “Die breuk zat achter littekenweefsel, waardoor het lastig te zien was. Het was wel een opluchting dat ze eindelijk wisten wat het was, want ik werd er wel gek van.”

In april werd Noppert vervolgens geopereerd, waarna zijn herstel voorspoedig verliep. "Ik kon vrij snel weer meetrainen en het herstel is goed verlopen. Als ik naar het stadion rijd met het idee dat ik daar straks weer mag spelen, begint het weer te kriebelen." Afgelopen week maakte Heerenveen-trainer Kees van Wonderen namelijk al bekend dat Noppert tegen Go Ahead weer in de basis staat.

Maandag wordt vervolgens de definitieve selectie voor de Final Four van de Nations League bekendgemaakt. Noppert zat niet in de voorselectie, maar blijft hoop houden. Op de vraag of hij denkt dat negentig minuten genoeg is om zich in de selectie te spelen, antwoordt hij: “Het is niet vanzelfsprekend dat ik zodra ik fit ben meteen weer in het Nederlands elftal zit. Maar ik vind dat 90 minuten genoeg moet zijn om geselecteerd te worden. Maar er zijn andere mensen die ervoor geleerd hebben, zij maken de keuze."


Poll

Denk jij dat Andries Noppert in de definitieve selectie van het Nederlands elftal wordt opgenomen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door hassiebassie)

Je kunt het niet maken tegenover de andere keepers om hem op te roepen.
Jaspertje ook gewoon lekker thuis laten die heeft niets meer te zoeken bij Oranje.
Ik denk dat hij dat zelf ook wel realiseert. Gewoon Bijlow Flekken en die keeper uit België meenemen.

27 mei 2023 om 14:21

Hoezo kun je dat niet maken?

27 mei 2023 om 15:33

Omdat hij nauwelijks gespeeld heeft in tegenstelling tot z'n concurrenten. Het is ook niet zo dat hij bij Koeman onomstreden is of iets dergelijks.

27 mei 2023 om 19:06

Als die het nu al op de trainingen laat zien beter te zijn lijkt het me prima. Gewoon beste oproepen. Ik zou zelf voor Verbrugge, Vlekken en Bijlow. En dan hoop ik Verbrugge of Flekken als nummer 1, laten bij hun clubs veel goeie dingen zien!

27 mei 2023 om 20:35

"die keeper uit België meenemen". Moet toch mooi zijn om je mening te baseren op niks. Lekker anderen nalullen

Van mij hoeft Noppert niet opgeroepen te worden. Vind het helemaal niet zo'n geweldige keeper. En dat geacteerde nuchtere gedrag van hem, daar begin ik ook een beetje moe van te worden.

27 mei 2023 om 14:30

Geacteerd nuchter, hoe werkt dat precies?

27 mei 2023 om 14:36

PaulR heeft gewoon gelijk. Overdreven willen laten blijken dat je overal rustig en kalm onder blijft en niet zo'n druktemaker bent. Kijk mij eens anders zijn. Nu ook weer moeten afsluiten met 'andere mensen hebben ervoor geleerd, die weten het beter dan ik'. Ik krijg altijd een 'nou goedzo hoor jongen' gevoel bij die gozer, ik geloof helemaal niks van zulke types.

27 mei 2023 om 15:40

Andries Noppert is ook gewoon een hele simpele, nuchtere jongen. Niks nep aan, zo is hij gewoon. Nathan Rutjes, die is een tikkeltje overdreven en doorgeslagen. Andries zegt gewoon hoe het is, geen poespas. Vind het juist wel prima vergeleken met de Memphis types. Het is ook niet dat Noppert de act maakt, de media zoekt hem gewoon veel op en steekt hem veren in zijn reet. Van mij mag hij gewoon weer mee. Flekken, Bijlow, Verbruggen en hij zullen het de komende tijd met zijn 4en uitvechten denk ik. Andries is daarin wel de lange, nuchtere reserve. Die anderen hebben meer specifieke kwaliteiten of potentie. Maar met Andries in de goal staat er ten minste een degelijk alternatief zonder te veel rompslomp.

27 mei 2023 om 20:56

Niks overdreven aan veel mensen in het noorden reageren op deze manier , maar voor de meesten hier stopt het land bij utrecht

27 mei 2023 om 23:36

Logisch, daarna ben je namelijk in Duitsland.

27 mei 2023 om 14:39

Het is ook nooit goed... Als je niet een standaard interview geeft, ben je gelijk een acteur. In Friesland waarderen wij dit soort persoonlijkheden wel, zo te horen kom jij daar nooit.

27 mei 2023 om 18:41

Half NL viel over Cillessen heen omdat ‘ie het feit uitsprak dat ‘ie de enige keeper was met toernooiervaring en dat hij dacht ‘ie wel onder de lat zou staan tegen Senegal. Deze uitspraak van Noppert is ook gewoon matig en nergens op gebaseerd.

27 mei 2023 om 19:40

Dankjewel AjaxNL! Dat sommige mensen hier altijd meelullen met iedere zwakke wind is echt bewonderenswaardig. Onze kinderen leren om altijd jezelf te zijn en niet naar anderen te luisteren, maar zodra je richting volwassenheid gaat moet men zich gedragen naar het ‘maatschappelijk beeld’. Laat een ieder lekker in zijn eigen waarde.

27 mei 2023 om 15:13

@Paul: blijkbaar bestaan oprecht nuchter, geacteerd nuchter, oprecht emotioneel en geacteerd emotioneel. Waarom plaats jij hem in categorie 2? Bestaan er geen mensen uit categorie 1? Bestaan die niet in de voetballerij?

27 mei 2023 om 15:18

@Ijsmuts, als je echt nuchter bent hoef je je nuchterheid toch helemaal niet zo uit te vergroten. Dan zie je de nuchterheid terug in acties ipv constant 'nuchtere opmerkingen' moeten maken. Toch altijd even moeten benoemen dat hij er anders mee omgaat dan anderen en altijd moeten benoemen dat zijn mening niet belangrijk is. Is hij dan toch niet zo nuchter?

27 mei 2023 om 15:25

Hoe wil je nuchtere acties terugzien tijdens een vraaggesprek? Ik lees hier niet terug dat hij anders met zaken omgaat dan anderen maar wellicht zegt hij dat wel op camera.

27 mei 2023 om 15:36

@ijsmuts - Hij overdrijft het wel, maar een nuchter persoon hoeft niet om de haverklap aan te geven dat 'ie een nuchtere persoonlijkheid heeft. Dat geldt eigenlijk met alles. Ook altijd van die profvoetballers die continu verkondigen dat niets ze kan raken, maar juist door onzekerheid altijd wisselvallig blijven. Maar goed, ik denk niet echt dat Noppert nuchterheid speelt. Hij dikt het misschien iets aan, maar meer ook niet. Ik kan 'm buiten dat wel waarderen.

28 mei 2023 om 00:27

Misschien komt het wel omdat de media hem vrij vaak voor de camera trekt als ze daar de kans voor krijgen, waardoor je denkt dat hij het aandikt.

27 mei 2023 om 15:16

Ik denk niet dat ie het acteert eerlijk gezegd. Gewoon een Fries, die houding zie je daar wel vaker. Qua niveau ben ik ook niet per sé onder de indruk. Gewoon een leuke Eredivisiekeeper.

27 mei 2023 om 15:27

Zijn nuchterheid, en al die 'nuchtere' opmerkingen zijn zo overdreven dat ik het niet geloof.

27 mei 2023 om 15:37

Mua, hij dikt het wellicht iets aan, maar ik geloof wel dat hij vrij nuchter is. Anders keep je ook niet degelijk op een WK zonder relevante Europese ervaring of uberhaupt de ervaring van een topclub.

27 mei 2023 om 16:03

Door zijn lengte heeft hij wat balletjes gepakt. Maar de aanval waar Ecuador uit scoorde, was in eerste instantie slecht verdedigd, maar vervolgens verwerkt hij de bal verkeerd waardoor de goal viel. Maar heb hem absoluut geen dingen zien doen die Bijlow niet had kunnen doen.

Maar de uitspraak dat hij de ballen van Messi ook gewoon tegen moest houden is weer zo'n voorbeeld van die gespeelde nuchterheid. Er zijn spelers geweest die naar Barca zijn gegaan om maar met Messi samen te kunnen spelen, maar nuchtere Andries moet ook gewoon maar zijn schoten tegen houden. Ik geloof het gewoon niet, die overacting van hem.

27 mei 2023 om 20:22

Ik kan ergens wel begrijpen dat je moe wordt van zijn nuchterheid, maar dat is niet natuurlijk niet geacteerd, echter zoekt de media hem als persoon wel steeds op plus zij onderstrepen constant hoe een verademing het is dat hij zo'n nuchter type is.

Zelf heb ik namelijk ook een hekel gekregen aan PEC Zwolle en FC Emmen vanwege de overdreven media-geilheid rondom deze clubs in de perioden 2012 tot 2016 (pec) en in de perioden 2018 tot 2021 (emmen). Dat is uiteindelijk oneerlijk voor deze clubs, maar juist het continu opzoeken met louter positiviteit werkt bij mij na een poosje averechts, zeker als je vervolgens een keer uit belangstelling de stad Emmen hebt bezocht of een rondkijkje neemt in Museum De Fundatie. Lang verhaal kort, je kan het Noppert (in jouw geval) en Emmen en PEC (in mijn geval) niet eens zo zeer kwalijk nemen, maar zo werken de dingen nu eenmaal.

27 mei 2023 om 21:00

Ik vind het helemaal niet zo'n geweldige keeper.
Dat jij het geen geweldige keeper vindt zegt natuurlijk niks.
Op het WK gewoon een uitstekend toernooi gespeeld. Vanuit het niets in 1x in de basis en de rest van het toernooi er gewoon staan. Dat is een kwaliteit die gewoon zeldzaam is. Vlekken ging ook niet vrijuit in zijn eerste interlands.

27 mei 2023 om 21:08

Ja, dan kunnen we wel stoppen met dit forum denk je niet? Het is mijn mening, en ik had al niet de verwachting dat Koeman er iets mee zou doen. Maar als zelfs een mening geven hier niet meer kan dan is dit forum totaal overbodig.

Jij vind dat hij een uitstekend WK heeft gekeept. Dat is jouw mening en van mij mag jij die wel geven. Alleen ben ik het daar niet mee eens. Ik hoop dat dat mag en dat je daar niet al te veel problemen mee zult hebben?

29 mei 2023 om 17:54

Het probleem is dat jij jouw mening op geen enkele manier onderbouwt. Het is nu gewoon gebakken lucht. Ik vind het niet goed. Ok, onderbouw dat dan eens. Het punt van een discussie is dat je ergens over kan discussiëren.

Nu is het gewoon een argument van gebakken lucht.
Ook de statistieken van Noppert spreken enorm in zijn voordelen.

Als die zijn niveau van het WK weer heeft is het de beste keeper die we hebben.

Heeft ons tegen VS goed op de been gehouden en dat die geen penalty’s stopt vind ik onzin want keepers zoals De Gea doet dat ook niet. Daarnaast die goal van Ecuador kon hij vrij weinig aan doen. Was voornamelijk de fout van Van Dijk.

27 mei 2023 om 21:02

Exact! Snap niet dat die kwaliteit hier op VZ nauwelijks erkend wordt. Veel mensen geven hier ook maar commentaar om het commentaar geven in plaats van onderbouwende argumenten geven.

1x 90 minuten voldoende...?
Eerst zien dan geloven.

Arrogantie ten top? Of zijn we zeer selectief in wie we wel leuk en niet leuk vinden voor de camera. Noppert heeft een prima WK gekeept, maar 1 duel is zeker niet voldoende om onder de lat te mogen staan bij Oranje.

Deze man moet je helemaal niet oproepen, voegt werkelijk niets toe.

Niet oproepen, toen hij er moest staan in oranje, gaf hij niet thuis. Overgewaardeerd door Louis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 7
2233 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
A. NoppertKeeper50
N. AkéVerdediger50
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1 fan
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 sc Heerenveen 6 0 0 0
2022/2023 sc Heerenveen 20 0 1 0
2021/2022 Go Ahead Eagles 15 0 0 0
2020/2021 Go Ahead Eagles 0 0 0 0
2019/2020 FC Dordrecht 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Witte zakdoekjes in Heerenveen na ontluisterende thuisnederlaag tegen Excelsior

Excelsior heeft sc Heerenveen zaterdagavond op een ontluisterende thuisnederlaag getrakteerd. De Rotterdammers hadden in het Abe Lenstra Stadion niks te duchten van een onthutsend zwak Heerenveen. Couhaib Driouech, Nikolas Agrafiotis...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren