Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Iñigo Córdoba wordt na schwalbe de schlemiel van duel met FC Groningen

Laatste update:

FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 0-1 weten te winnen. Een doelpunt van Jörgen Strand-Larsen - die verrassend de voorkeur kreeg boven Cyril Ngonge - kort na rust bracht in de Adelaarshorst de beslissing, mede doordat de thuisploeg het duel met negen man besloot. Iñigo Córdoba ontving een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart, nadat de eerste werd gegeven voor een schwalbe, en in blessuretijd werd ook Joris Kramer van het veld gestuurd. FC Groningen stijgt door de zege naar de veertiende plaats in de Eredivisie, terwijl Go Ahead Eagles de huidige nummer tien is.

Het treffen tussen Go Ahead Eagles en FC Groningen stond vooraf voornamelijk in het teken van Franca Overtoom. Ze debuteerde als grensrechter in de Eredivisie en werd daarmee de eerste vrouwelijke official bij een wedstrijd op het hoogste niveau van het betaald voetbal in Nederland. Het initiatief was in de beginfase duidelijk in handen van FC Groningen, wat resulteerde in kansen voor Michael de Leeuw, Tomas Suslov en Laros Duarte. Warner Hahn zorgde er echter mede voor dat Go Ahead Eagles zonder schade de beginfase overleefde.

Gaandeweg het eerste bedrijf werd Go Ahead Eagles langzaam maar zeker sterker, waardoor zich ook voor de neus van FC Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh wat meer actie ging afspelen. Een schot van Luuk Brouwers in kansrijke positie ging hoog over, terwijl Philippe Rommens struikelde terwijl hij een vrije doortocht richting het doel van FC Groningen leek te hebben. Het was uiteindelijk Giannis-Fivos Botos die Leeuwenburgh in het slot van de eerste helft nog tot een redding met zijn vuisten dwong.

Al vroeg in de tweede helft brak FC Groningen het duel open. Een vrije trap van Duarte werd doorgekopt door Wessel Dammers, waardoor Strand-Larsen de openingstreffer kon aantekenen. Met een klein uur op de klok dook Córdoba op in het strafschopgebied, waar Leeuwenburgh uit zijn doel kwam. De valpartij van Córdoba leverde weliswaar een fluitsignaal van scheidsrechter Sander van der Eijk, maar geen penalty op. Van der Eijk gaf Córdoba een gele kaart wegens een schwalbe.

De beste kansen waren via Mohamed El Hankouri en Strand Larsen vervolgens voor FC Groningen, maar de stand had met nog een kwartier te spelen gelijk kunnen zijn. Een inzet van Martijn Berden werd echter gekeerd door Leeuwenburgh, waarna de bal kon worden weggewerkt. Kort daarna kreeg Córdoba zijn tweede gele kaart, waardoor Go Ahead Eagles in het laatste kwartier met tien man verder moest. In ondertal was de beste kans nog voor Berden, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Nadat Kramer eveneens zijn tweede gele kaart kreeg en Go Ahead Eagles met negen man kwam te staan, was de zege voor FC Groningen definitief binnen.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3026317881
2Feyenoord3022625472
3FC Twente3018662660
4AZ3016772455
5Ajax301398748
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3011910542
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3010614-636
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3071211-1833
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3051015-2025
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal het lek nu boven zijn? Groningen hoort natuurlijk in het linkerrijtje te staan.

21 november 2021 om 14:18

Waarop gebaseerd? Qua begroting, voetbal en bezettingsgraad toch al jaren niet meer. Top 12 is prima voor ze

21 november 2021 om 14:25

Waar slaat dit nou weer op? Wij zijn vrij consistent in het linkerrijtje geëindigd de afgelopen jaren, hebben de 8ste begroting van de eredivisie en bezettingsgraad vind ik een onzin argument. Zo leeg zit het echt niet, en met dat argument mogen Vitesse en Utrecht ook per direct het linkerrijtje uit

21 november 2021 om 14:27

Is bezettingsgraad een graadmeter voor een succesvolle club? Volgens mij zijn dat de spelers op het veld. Qua begroting, spelersmateriaal zijn we 100% linkerrijtje materiaal. Hebben gewoon 2 slechte wedstrijden gespeeld en daarbuiten ongelooflijk veel pech gehad. Utrecht thuis, Twente thuis, Vitesse thuis, had je op Utrecht na moeten winnen zonder fouten van scheidsrechters en de var. Moet je eens zien waar we staan met 5 punten meer

21 november 2021 om 14:34

Psverein: Groningen eindigd op een enkel seizoen na de afgelopen 15 jaar altijd in het linkerrijtje. Daarbij hebben ze ook de begroting die rond plek 8 ligt.

21 november 2021 om 14:35



Dat is jouw mening. Wat heeft bezettingsgraad en voetbal ermee te maken. Zelfde als begroting. Sinds 2006 2x buiten de toptien geã«indigd. Dus gewoon linkerrijtje club. Wat is je punt ? Maar jij bent vaker negatief richting Groningen
Psverein

Eindelijk verbetering in het spel, en dan ook nog drie punten. Heerlijk begin van het weekend zo! Wat is die Kasanwirjo een geweldige aankoop zeg, durf en voetballend erg sterk

Kramer, kuipers, botos, cordoba, cardona, heil er niet bij de komende wedstrijd(den).. die kun je schriftelijk afdoen. Wat een ellende. Alles wat mee zat de afgelopen weken zit nu tegen.

21 november 2021 om 15:29

@LeoHalle. Inderdaad, komende wedstrijden zullen drama worden met 5 basiskrachten die er niet zijn. Ik denk dat Go Ahead hetzelfde zal gaan spelen tegen Ajax nu. Vol in de verdediging en hopen op een punt. Oerlelijk en juist geprezen om hun leuke aanvallende voetbal maar nood breekt wet..

Terechte overwinning van Groningen. De Eagles vielen mij wat tegen vandaag. Had er meer van verwacht.

21 november 2021 om 17:27

Wij ook...

Het was vandaag niet onze dag. De bal viel niet goed, het spel was niet snel en secuur. En je mist een beetje energie en passie. Tegen een ploeg die beter in vorm is, verlies je hier gewoon met 0-2 of 0-3. Gelukkig speelden we vandaag tegen Groningen, je kunt gewoon zien dat het een ploeg is dat zn draai nog niet heeft gevonden. Terecht verloren, volgende week beter. Maar ik ben er een beetje bang van dat het tot de winterstop er moeilijk gaat worden door de blessures en schorsingen. 2 weken geleden zag ik het nog positief in. Ik zag Groningen uit vorm, Willem II en Twente spelen de laatste tijd niet meer zoals in de eerste competitie wedstrijden. NEC is een mede promovendus. Er kan nog wel wat bijkomen kwa punten in de strijd om handhaving voor de winterstop, maar zonder publiek en gezien het slappe spel van vandaag vrees ik voor een dipje.

21 november 2021 om 21:30

Ik vrees met je mee, de komende weken zullen er weinig punten meer bij komen. Selectie is best smal. Hopenlijk na de winterstop weer een complete selectie en snel nog 6 zeges.

Heerlijk. Schwalbes mogen van mij altijd zo bestraft worden. Echt een enorme smet op de voetbalsport deze theatrale onzin om je tegenstander te naaien. Wat mij betreft geven ze er vanaf nu direct rood voor

22 november 2021 om 13:32

Dan zal het nooit meer bestraft worden met de VAR, er bestaan namelijk momenten (zoals deze bij Cordoba) waar er geel gegeven wordt voor een schwalbe maar war er daadwerkelijk wel contact is. In dit geval vond ik het absoluut geen pingel maar geel ook overdreven. Als een VAR dan ingrijpt om rood terug te draaien moet hij een penalty geven, wat het niet is. Of hij moet een rode kaart geven terwijl de speler geraakt wordt door de keeper.
Dan zijn alle regels zoek

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren