Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Iedereen bij Antwerp denkt al aan landstitel maar in slotfase gaat het mis

Laatste update:

Royal Antwerp is er zondag niet in geslaagd om op eigen veld Belgisch kampioen te worden. De ploeg van trainer Mark van Bommel stond tegen nummer twee Union Sint-Gillis lange tijd met 1-0 voor dankzij een treffer van Vincent Janssen, maar zag de bezoekers in de slotfase langszij komen: 1-1. Antwerp kan alsnog kampioen worden als het op de slotdag van de kampioenspoule op 4 juni wint op bezoek bij Racing Genk. Dat zou dan de eerste titel worden in de clubgeschiedenis sinds 1957.

Antwerp, viermaal eerder kampioen en vanwege de oprichting in 1880 de oudste club van België, begon met Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp en Janssen aan de kraker tegen Union Sint-Gillis, waar Bart Nieuwkoop startte. Met de massale steun van het thuispubliek begon Antwerp voortvarend en de aanvallende intenties leidden al na een kwartier tot de 1-0. De opgekomen Stengs wist Janssen te bereiken in de zestien en de aanvaller knalde de bal in een keer in de linkerhoek. Er moest wel even worden gewacht op goedkeuring van de VAR, die een overtreding op Senne Lynen en eventueel buitenspel van Janssen checkte. De goal werd goedgekeurd en de fans van Antwerp konden andermaal uitbundig juichen. Stengs had voor rust zelfs voor de 2-0 kunnen zorgen op aangeven van Janssen, maar hij schoot hoog over.

Er was na rust meer tegenslag voor Union Sint-Gillis toen Siebe Van der Heyden na een duel met Janssen een schouderblessure opliep en zichtbaar met veel pijn het veld verliet. Het werd nog erger voor de bezoekers toen Lynen Ekkelenkamp keihard van achteren neerhaalde en een directe rode kaart kreeg voorgehouden. Janssen ging niet lang daarna hard door op invaller Ross Sykes en kreeg daarvoor geel. De doelpuntenmaker liep daarbij kramp op en Van Bommel besloot direct om zijn aanvaller te wisselen. Janssen zat zichtbaar aangeslagen op de bank en moest toezien hoe zijn ploeggenoten het bijna een halfuur zonder hem moesten doen.

Ekkelenkamp miste in kansrijke positie met een volley, al stond hij op dat moment buitenspel. Van Bommel haalde de middenvelder later naar de kant en gooide onder meer Gyrano Kerk voor de leeuwen. Antwerp dacht de overwinning wel over de streep te kunnen trekken tegen het tiental, maar kwam bedrogen uit. Een schot van Cameron Puertas hobbelde via de ongelukkige Arthur Vermeeren in het doel met nog tien minuten op de klok. Kerk kwam in de slotminuut een teen te kort om de 2-1 te produceren. Er werden zes minuten bijgetrokken, maar een winnaar kwam er niet meer in Antwerpen.

Antwerp en Union Sint-Gillis staan nu allebei op 46 punten, al beschikt de formatie van Van Bommel over een beter doelsaldo. Daarnaast kreeg het als enige een half bonuspunt na afloop van de reguliere competitie. Het is alsnog kampioen bij winst op Racing Genk op de slotdag van de kampioenspoule op 4 juni. De titel gaat tevens naar Antwerp als men gelijkspeelt en Union Sint-Gillis eveneens een punt pakt als het dezelfde dag aantreedt tegen Club Brugge. Ook nummer drie Racing Genk kan nog kampioen worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel matige wedstrijd. Antwerp had gewoon op zoek moeten gaan voor de 2-0 voor eigen volk tegen 10 man.
Nu kan het volgende week nog eens moeilijk worden op Genk

28 mei 2023 om 16:06

Union niet eens op z'n sterkst en toch een resultaat neergezet. Die spelen hopelijk kampioen tegen ons volgende week!

Typische choker club zoals Arsenal en Dortmund

28 mei 2023 om 16:20

Wat is dat met dat woord choker joh. Draait 8Mile weer in de bioscoop?

28 mei 2023 om 16:56

Net als 'bottle' overgewaaid uit de angelsaksische wereld door internet gekkies

28 mei 2023 om 17:53

Of "woke"
Ook zo'n modewoord. Ontstaan in de VS, ondertussen ook hier gemeengoed.

28 mei 2023 om 16:34

Hoezo choker? Doen voor het eerst mee om de titel. En wonnen eerder al de beker.

28 mei 2023 om 16:56

Ken je geschiedenis. Antwerp won in het verleden al eens de titel.

28 mei 2023 om 17:50

Sinds ze terug aan de top zijn, bedoel ik.

Ik blijf het ook idioot systeem vinden, zo'n kampioenspoule. Het is natuurlijk spannend, maar het is ook behoorlijk idioot dat je vanaf plek 3 of 4 zomaar nog kampioen kunt worden. Gezien de competitie gun ik het dan Genk en Union meer.

28 mei 2023 om 16:02

Antwerp stond er 2 punten achter. Laten we niet doen alsof dat het dus door de poule komt dat ze meedoen voor de titel.

28 mei 2023 om 16:07

Het is gewoon absurd dat de nummer 3 op 3 punten achterstand nog de kampioen kan worden.

28 mei 2023 om 16:14

Ronduit belachelijk inderdaad.

28 mei 2023 om 16:33

Het is niet absurd, het is de realiteit.
Iedere club in BE weet dat vanaf de start, dus is er niets oneerlijks aan als het gebeurd.

28 mei 2023 om 17:34

De realiteit kan ook absurd zijn...

28 mei 2023 om 18:24

Door de poulefase doen ze juist heel zeker mee want anders waren ze derde en was het afgelopen. Ikzelf ben Genksupp en we hebben heel veel positiefs uit die voorhistorische playoffs gehaald(via pO2 toch nog Europa in en dergelijke)maar dit jaar had ik toch liever een gewoon kampioenschap gehad zonder playoffs haha

Als Antwerp fan moet ik zeggen dat ze de hand in eigen boezem moeten steken, je staat voor met een man meer maar dan ga je behoudend spelen tegen een tegenstander die amper een kans hadden, de tegengoal viel uit het niets dus ja Mark van Bommel hopelijk leer je uit je fouten

Als Genk vanavond van Club Brugge wint dan kunnen er 3 ploegen kampioen worden op de laatste speeldag... Zou wat zijn als een herhaling van de Eredivisie uit 2005/2006 nu in de Jupiler Pro league op het programma staat als Genk het vanavond wint! o.O

Topper die Mark van Bommel, wint niks en gaat nooit iets winnen ook.

Volgende week Antwerpen winnen bij Genk, alsof het nog een formaliteit is haha.. Die gaan dit weggeven vrees ik..

Ik zie Antwerp ook niet zomaar winnen bij Genk. Denk toch echt dat Genk de titel pakt. Wat een actie trouwens van die Khannous. Die kan aardig voetballen dat jochie. 18 pas dacht ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren