Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Hard gelag voor Ajax: Van den Boomen ontbreekt minimaal tot winterstop

Laatste update:

Branco van den Boomen komt dit kalenderjaar niet meer in actie. Ajax meldt dat de middenvelder geopereerd is aan zijn knie en hoopt na de winterstop weer aan te sluiten. Een hard gelag voor de Amsterdammers, daar Van den Boomen zich steeds meer begon te profileren in de Johan Cruijff ArenA.

Van den Boomen kreeg begin deze maand last van zijn knie, vlak voor het thuisduel met Brighton & Hove Albion (0-2). John van 't Schip kon toen al weinig zeggen over de ernst van de blessure.

Nu blijkt dat een operatie noodzakelijk was en Van den Boomen minimaal tot de winterstop ontbreekt. Daarna hoopt de rechtspoot weer aan te sluiten, vertelt hij op de clubwebsite van Ajax.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Van den Boomen leek net op te leven na de entree van Van 't Schip. Hij ontpopte zich steeds meer als dirigent op het middenveld en werd al 'een van de leiders' genoemd door de interim-trainer.

Vooral de werklust en zijn gave traptechniek vielen de laatste tijd op. Daarvoor zal Van 't Schip een alternatief moeten verzinnen.

De afgelopen twee wedstrijden koos de oefenmeester voor Silvano Vos (tegen Brighton) en Georges Mikautadze (als nummer 10, Kristian Hlynsson schoof iets terug) om het gemis van Van den Boomen op te vangen. Geen van beiden vulde het hiaat met verve.

Tegen Brighton ging Ajax er met 0-2 af, terwijl het bij Almere City niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel. Het is de vraag met wie Van 't Schip komende zondag begint tegen Vitesse. Maurice Steijn koos toen hij er nog zat vaak voor Benjamin Tahirovic op de plek van Van den Boomen. De Bosniër, die vorige week als invaller nog wel scoorde, is echter verworden tot bankzitter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klote gifbeker... Is dat ding nou nog niet leeg?

20 november 2023 om 14:01

Deze gifbeker is door Ajax zelf gevuld, als Branco van der Boomen onmisbaar is voor Ajax, tja dat is bijna crimineel.

20 november 2023 om 14:11

Ik denk dat Branco 3 keer met een omhaal moet scoren van buiten de 16, 8 assists en twee reddingen van de doellijn moet hebben per wedstrijd voordat mensen hem goed genoeg vinden

Die jongen heeft zich prima ontwikkeld in het buitenland en lijkt vooralsnog gewoon een hele goede aankoop te zijn geweest voor Ajax. Waarom mogen we spelers als Schouten, Dest, Stengs en Minteh wel beoordelen op potjes tegen kleinere eredivisie ploegen maar is het bij een speler als vd Boomen "ja maar als het niveau omhoog gaat dan mist hij handelingssnelheid." nou datzelfde kun je dus ook zeggen over Stengs, Veerman en een hoop andere spelers in de top vd eredivisie.

20 november 2023 om 14:36

Maar vind jij hem dan wel het niveau dat Ajax na moet streven ? Is hij de speler die Ajax terug naar de Europese subtop brengt ?

Maar volgens mij was dat niet eens de strekking van cr7_arsenal. Maar dat Ajax afhankelijk is van Branco is toch wel veel zeggend. Bij PSV hebben ze langere tijd Noa Lang gemist. Heb jij dat gemerkt aan de resultaten ?

20 november 2023 om 15:05

Janssen volgens mij projecteer jij nu zelf iets op de opmerking van cr7_arsenal. Hij heeft het toch echt specifiek over Branco en hoe kun je dat los zien van hem als speler? En daar ben ik het niet mee eens want ik denk weldegelijk dat vd Boomen iets toevoegt aan Ajax. We hebben kunnen zien dat bijvoorbeeld Lasse Schone ook ontzettend veel bracht, zelfs in de CL. En hij was ook traag, had ook moeite met meeverdedigen, was ook creatief, had ook een goede trap in de benen en was ook een leider in het veld.

Waarom Lang hier nou weer bij gehaald moet worden is mij een raadsel. Je vergelijkt het gemis van een buitenspeler in een team dat aan de lopende band scoort met het gemis van een opbouwende creatieve middenvelder in een team dat geen aansluiting vindt tussen het middenveld en de andere linies.

20 november 2023 om 15:15

@janssen,

Als Branco een paar goede spelers om zich heen heeft, is het inderdaad iemand van het niveau dat Ajax na moet streven. Maar hij heeft niemand om zich heen.
Zijn sterke punt is zijn passing, net als dat bij Daley Blind ook was.
Als je dan iemand hebt die ook iets kan met je passes, is dat wel handig.

20 november 2023 om 15:50

@jtjevtt,

Zowel cr7_arsennal als ik hebben het over Branco als speler. Ik zal proberen nog duidelijker te zijn. Branco komt van de nummer 8 van Frankrijk (dacht ik) en heeft daarvoor vooral op het 2de niveau gespeeld. Zowel in Frankrijk als in Nederland (ook bij mijn clubje). Dat Branco zo belangrijk zou zijn voor Ajax zegt veel over de aankopen die er gedaan zijn.
Lasse Schone had meer ervaring op het hoogste niveau dan dat Branco dat heeft. Daarbij vind ik Lasse in bijna alles een betere speler dan dat Branco is (ook Lasse heb ik bij mijn eigen clubje meegemaakt).

Lang haal ik er als ter verduidelijking bij. Lang is als grote speler (nternational) binnen gehaald. Daarbij heeft Lang in bijna elke wedstrijd laten zien dat hij een echte toegevoegde waarde heeft en dat hij voor ED begrippen erg goed is. Dat PSV hem zo op kan vangen zegt veel over de transfer zomer van PSV. Dit staat in schril contrast met de transfer periode van Ajax.

20 november 2023 om 15:52

@jeroentje,

Als je hoort dat er heel veel kritiek is op Veerman bij PSV en Veerman veel meer heeft laten zien dan dat Branco dat heeft dan vind ik het heel voorbarig om te zeggen dat Branco (met goede spelers om hem heen) goed genoeg is.

20 november 2023 om 15:53

Dat word ook gezegd over Stengs en Veerman? Kijk er maar de potjes van PSV in de CL. Het valt me alleen op dat het over de Ajax spelers niet gezegd mag worden.

20 november 2023 om 17:35

barcalover: je mag zeggen wat je wil hoor, net als dat ik daar dan ook op mag antwoorden.

Janssen: de nummer 8 van Frankrijk vind jij een lager niveau dan NEC waar Schone vandaan kwam? Bijzonder. Zeker gezien PSV, de ongeslagen nummer 1 van de Eredivisie, onlangs nog extreme moeite had met de nummer 6 van Frankrijk.

Weet je wat zo mooi is. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn. Ik vind dat vd Boomen goed genoeg is en heb daar zo mijn redenen voor, jij vindt van niet. Prima. We gaan het zien de komende tijd. Hopelijk kan Ajax deze winter investeren in balans op het middenveld en kunnen we na de winterstop nog veel gaan genieten van Branco zijn traptechniek.

Om als laatste nog even op het punt van Lang terug te komen. Lang is voor 12 miljoen als grote aankoop binnen gehaald en doet het prima maar het hele elftal van PSV draait als een trein dus zonder hem scoor je ook wel, vd Boomen kwam transfervrij over als een goedkoop gokje en bewijst de laatste wedstrijden dat hij het hele team van Ajax beter maakt vanaf het middenveld. Totaal andere situatie. Stel dat nu Schouten geblesseerd zou raken dan zou dat ook heel zuur zijn voor PSV. Je wil gewoon niet dat je beste middenvelder opeens een paar weken aan de kant staat.

20 november 2023 om 18:47

@jtjevtt

Waar zeg ik dat NEC beter is dan de nummer 8 van Frankrijk ?

Ik zeg dat Branco ondanks zijn leeftijd van 28 maar 1 jaar op het hoogste niveau van Frankrijk gespeeld heeft en daarvoor bijna alleen maar op het 2de niveau van Frankrijk of Nederland (los van volgens mij een handvol wedstrijden bij Heerenveen). Dat is totaal iets anders dan het verhaal van Schone. Die was jonger toen hij kwam, maar had wel meer wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Hij had zelfs wedstrijden in Europa gespeeld en voor Denemarken. Dat is toch wel iets meer bagage dan dat Branco had.

Inzake jouw verhaal van Lang zeg je eigenlijk precies hetzelfde wat ik ook zeg. Ik vraag mij alleen af of jij dat ook zo ziet. Het is wel de vraag in hoeverre Branco de beste middenvelder van Ajax is, maar het is veel zeggend dat een goedkoop gokje heel erg gemist wordt terwijl er meer dan een elftal aan nieuwe spelers gekomen is voor meer dan 100 miljoen. Dat is het gene dat ik de hele tijd al zeg. Dat hij gemist wordt is een schande voor het aankoopbeleid.

Jammer voor hem, maar ook voor Ajax. Juist op het moment dat hij laat zien meer en meer de balans te kunnen brengen op het middenveld.

Dat is nog de enige middenvelder wie een balletje kan geven. Dat worden nog leuke wedstrijden om uit te zitten ..

Balen zeg.. hij kwam er net meer lekker in voor mn gevoel en sommige Ajacieden zagen hem toch op termijn als leider. Ben benieuwd waar Ajax met de winterstop staat. Met Vitesse, NEC, RKC en en Sparta op de planning kan je veel punten pakken maar met de vorm van Ajax zie ik ze ook wel er maar 1 winnen.

20 november 2023 om 13:37

Nou, het is niet goed, maar ook niet zo slecht meer als onder Steijn. RKC, Vitesse en N.e.c. winnen ze alledrie wel naar alle waarschijnlijkheid, met of zonder Van de Boomen. Alleen Sparta zie ik ze eventueel nog verliezen of gelijkspelen omdat dat gewoon een taaie en ingespeelde ploeg is, maar die ploeg is ook niet foutloos.

Van 't Schip verloor Brighton gewoon op kwaliteit, maar een echte schande is dat ook niet. Dat is een ploeg die de elftallen het allerliefst heeft op de manier hoe Ajax voetbalt. Hoe Van 't Schip dat oploste door Rensch in het middenveld te laten inschuiven was m.i. een slechte zet, maar ook geen totaal onbegrijpelijke gezien de blessures bij de backs en die verlies je. Almere had je veel eerder moeten beslissen en dan krijg je hem dom om de oren. Heerenveen en Volendam werden echter relatief makkelijk gewonnen en Almere had je makkelijk kunnen winnen. Dat blijft echt niet fout gaan, daar geloof ik niks van.

edit: Ze krijgen Sparta ook nog eens thuis zie ik nu en die ploeg verloor ook gewoon van Almere, goede kans dat Ajax die ook wint

20 november 2023 om 13:58

.......... Was in mijn ogen van begin af aan een vaste kracht op het middenveld. Onbegrijpelijk dat hij ernaast kwam te staan na excelsior. Dat hij nu tot februari uitgeschakeld is is tekenend voor de hoeveelheid ongeluk dat ajax heeft dit jaar.

Ik hoop voor Ajax dat ze deze winter nog een serieus goede middenvelder weten te halen, want het moge duidelijk zijn dat daar momenteel de oorzaak ligt van de belabberde prestaties. Zuur dat de enige echte spelverdeler dan ook nog uitvalt..

20 november 2023 om 16:11

Beetje een gevalletje 'wie kan je (financieel) halen en wie wil er komen'. Denk dat het nog best tegenvalt.

Balen zeg. Werd door Steijn na 2 mindere potjes vrijwel direct gedegradeerd tot bankzitter maar heeft toch wel specifieke kwaliteiten die op dit armzalige middenveld welkom waren. Uiteindelijk is hij denk ik niet het niveau dat Ajax zou moeten nastreven maar net als bijvoorbeeld Klaassen zijn dit jongens die je moet koesteren voor de breedte. Zoals dat bij Klaassen zijn neusje voor de goal is, is dat bij Branco zijn traptechniek. Zeker gezien er nu spelers op het middenveld rondlopen zonder uberhaupt zichtbare kwaliteiten.

20 november 2023 om 14:40

Ik denk dat je het goed verwoord. Het is alleen een slecht teken dat een Branco om dit moment niet iemand voor de breedte maar juist als belangrijkste middenvelder wordt gezien.

Tsja, hard gelag. Van den Boomen was aardig, maar meer ook niet tot heden hoor. Vond hem wel een zekerheidje onder Vh Schip, maar toch, zo bijzonder was het nu ook weer niet.

Benieuwd wie er nu gaat spelen. Taylor blijft zo nog makkelijker een basisspeler.

Tahirovic of Vos, neem ik aan?

Persoonlijk hoop ik dan op Vos.

Jammer. Begon juist de wedstrijden vlak voor zijn blessure onder van 't Schip te draaien. Ook de enigste middenvelder die ook daadwerkelijk vooruit voetbalde en iets van creativiteit met zich mee bracht. Ben benieuwd hoe van 't Schip het voorlopig dan zal doen. Denk dan toch Berghuis terughalen naar het middenveld en Forbs op rechtsbuiten.

20 november 2023 om 13:51

Zal wel Vos/tahirovic afwisselen op 6 worden met hopelijk Berghuis op 8 en Hlynsson gewoon op 10. Misschien dat Mannsverk nog een potje kan meedoen en dat van 't Schip slim genoeg is om Taylor gewoon te banken.

20 november 2023 om 17:09

Ik vind Berghuis op 8 wel een groot risico. Heeft niet echt de vorm en als het niet loopt en hij moet achter iemand aan rennen dan zie ik hem of niet verdedigen of veel kaarten pakken.

20 november 2023 om 20:24

Wel een passer/ervaren speler zoals vd Boomen en dat is ook geen loopwonder. Die is dan wel weer beter in het coachen van anderen. Persoonlijk vind ik beide niet het niveau hebben wat Ajax moet nastreven.

Vervelend voor hem. Ajax moet dit kunnen opvangen. Tot de winterstop nog zware wedstrijden? Zo nee, dan lijken Vos en Tahirovic de mannen die moeten vechten om deze plek.

Nu zitten we weer zonder van der Bomen

Balen dit, was 1 vd weinige middenvelders die het spel snel kon verplaatsen

Waardeloos zeker aangezien het alternatief echt niet best is, Vos loopt ook al een tijd te sukkelen. Dan blijft over Taylor/tahirovic voor 7,5 wedstrijd. Hopelijk doet Mannsverk nog een paar potjes mee.

Pfff… lekker dan. Ben blij wanneer dit rampjaar voorbij is.

20 november 2023 om 14:16

Rampjaar? Wees blij dat buiten de top 4 iedereen op redelijk makelijk overbrugbaare afstand staat.

20 november 2023 om 14:43

Zelfs een Twente is nog wel in te halen. Maar met een 3de plek vorig seizoen (dus geen CL), 4 trainers, alle aankopen en de plek waar Ajax nu staat (met de behoorlijke achterstand op PSV) is het voor Ajax begrippen toch een behoorlijk rampjaar.

Of je dan van geluk mag spreken dat de ED erg verzwakt is en er nauwelijks een subtop is is dan ook de vraag.

Middelmaat, als je als ajaxied hier van baal ben je niet goed wijs.Hoop wel voor hemzelf dat hij weer snel hersteld.

Lijkt me allemaal niet zo schokkend. Vitesse,nec,sparta,pec mist hij dan. Lijken me nou niet de wedstrijden waar je het van Van Den Boomen moet hebben. De Europa League gaat toch niks meer worden.

20 november 2023 om 14:50

Normaal gesproken zijn dit geen wedstrijden waarin je punten zou mogen verspelen.

Waarbij je wel kunt zeggen dat er bij Vitessen een nieuwe trainer zit (wat betekend dat voor de club?), NEC het tegen betere tegenstanders dit jaar verrassend goed kan doen (3-3 bij Twente is gewoon een heel goed resultaat). Maar thuis tegen Sparta en PEC mag geen probleem zijn. En eigenlijk geldt dat ook voor alle andere wedstrijden die ze dit jaar in de ED nog spelen.

20 november 2023 om 15:00

Ik heb het niet over of je deze niet mag verliezen. Ik vraag me af of je hem nodig hebt in deze wedstrijden. Dit seizoen is toch al verloren dus lekker belangrijk allemaal

20 november 2023 om 15:10

Ik vind dat je deze wedstrijden niet mag verliezen. Ik verwacht niet dat Ajax het PSV en Feyenoord nog heel lastig gaat maken. Zelfs een AZ zie ik dit jaar boven Ajax eindigen. Maar een 4de of uiteindelijk een 5 plek moet Ajax toch vol voor gaan. Ik weet niet hoe de verdeling van de Europese tickets dit seizoen is, maar Ajax moet toch ervoor zorgen dat ze deze met zo min mogelijk (extra) wedstrijden binnen halen.

20 november 2023 om 20:06

Vind die uitspraak wel een tikkeltje gewaagd, maar vooruit, ik ga erin mee dat Ajax, met 24 punten achter en een doelsaldo dat 43 goals slechter is, het PSV waarschijnlijk niet echt lastig meer gaat maken inderdaad.

21 november 2023 om 08:13

Maar wel met een wedstrijd minder !! Dat mag je uiteraard niet vergeten.

Was toch alleen maar kritiek op ?

20 november 2023 om 15:03

Ook niet helemaal. Zeker sinds van het Schip er is wordt Branco wel als heel belangrijk gezien.

Dan blijft Ajax zitten met een van het slechtste middenveld van de Eredivisie. Met de lichtgewichten Taylor, Tahirovic en Hlynsson, word Ajax bijna iedere wedstrijd weg gecounterd. En wordt er aanvallend amper wat gecreëerd. Je moet Hato doorschuiven naar de nummer 6 positie, Akpom op 10, en Vos naast Hato. Eigenlijk twee zessen. Dan ben je defensief al een stuk sterker. Gooijer kan best op de plek van Hato staan. Alles weer in 1 keer opgelost. En hoe ziet het middenveld er tegen Vitesse echt uit? Tahirovic, Taylor en Hlynsson. Ach, ze leren het nooit....

20 november 2023 om 18:29

Hato, Vos en Akpom als middenveld.. Hoe zie jij dan wel een opbouw voor je? Hato heeft nog helemaal geen ervaring als 6 en Vos is ook nog niet goed genoeg. Zeker opbouwend. Akpom zal ook niet voor creativiteit zorgen.

Lijkt mij toch dat als Mannsverk binnenkort terug is dat hij de kans als 6 krijgt met Berghuis en Taylor, Hlynsson of Vos (moet als 8 spelen, niet als 6) ervoor.

20 november 2023 om 23:20

Mannsverk is nog helemaal niet speelklaar. Reken maar na de winterstop. Berghuis en Taylor zijn al maanden uit vorm, en voegen helemaal niets toe op het middenveld. De enige speler uit jouw rijtje die me nog een beetje kan bekoren is Hlynsson. Hoe dan ook, iedere combinatie met Taylor, Berghuis en Tahirovic, voegt 0,00064 toe.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren