Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Hans Kraay: ‘Hij gaat een partij geld verdienen, echt héél héél héél veel geld’

Laatste update:

Volgens Hans Kraay junior kan VVV-Venlo er niets aan doen dat Sven Braken deze zomer transfervrij de deur uitloopt. De aanvaller kon het niet eens worden met de club over een nieuw contract en vertrekt naar de Belgische tweede klasse, waar hij gaat spelen voor KMSK Deinze. Kraay junior weet dat er bij de zuiderburen een 'megacontract' klaarligt voor Braken.

Braken hoopt zijn tijd bij VVV af te sluiten met promotie naar de Eredivisie. Dinsdagavond kwamen de Venlonaren op eigen veld echter niet verder dan 1-1 tegen Almere City. "Ik denk dat we vanaf het moment dat we met een man meer kwamen te staan (Danny Post kreeg rood in minuut 70, red.) een beetje vergaten te voetballen", aldus Braken bij ESPN. "We komen goed uit de kleedkamer, ook voetballend. Vanaf de bank werd geroepen dat we het via de flank moesten zoeken, maar dat gebeurde te weinig."

Hans Kraay vraagt vervolgens of dit Brakens laatste wedstrijd was in De Koel. "Moet jij nog heel snel afscheid nemen, of kom je nog terug in de finale om afscheid te nemen?", aldus de analist. "En moet ik je salaris in Deinze nog even bekendmaken? Of zal ik zwijgen?", waarna Braken wegloopt om het publiek te bedanken. Hans Kraay: "Oh Toine (van Peperstraten, red.), hij gaat een partij geld verdienen bij de nummer acht in de tweede klasse van België. Ik mag het niet zeggen, maar het is héél héél héél veel geld. Als we beloven dat we het niet zeggen, dan zeggen we het niet."

Braken tekende in de zomer van 2021 een tweejarig contract bij VVV. Met 11 doelpunten in 27 competitiewedstrijden werd hij in zijn eerste seizoen in Venlose dienst clubtopscorer. Een jaar later werd hij benoemd tot aanvoerder. Eind april werd bekend dat hij na dit seizoen de overstap zou maken naar Deinze. "Ik heb weleens gezegd dat ik het raar vind dat ze hem niet een tweejarig contract hebben aangeboden, maar niets had VVV kunnen doen", zegt Kraay junior. "Zij kunnen er echt niets aan doen. Hij verdient echt een megacontract en dat is hem van harte gegund."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu ben ik wel benieuwd haha. De best betaalde speler van Deinze is Steve de Ridder met ongeveer een jaarsalaris van 4 ton in ponden. Waar de best betaalde speler op het 2e niveau in Belgie meer dan een miljoen (ook in ponden) per jaar verdient. Wat betalen ze daar bizar goed zeg

31 mei 2023 om 09:28

Tja, er komen daar steeds meer clubs bij die worden overgenomen. Dan krijg je dat soort dingen. Dat is leuk, totdat die eigenaren de stekker eruit trekken en die clubs een lening terug te betalen hebben. Tenzij je een lokale zakenman als eigenaar hebt, wordt het geld dat in de club gepompt wordt, direct omgezet in een lening. Bovendien redden die clubs het daarna vaak na injecties niet meer. Ik vind het een slechte zaak dat middelgrote competities overspoeld worden door eigenaren.

Weglopen bij achterlijke vragen van Kraaij ... prima beslissing...

31 mei 2023 om 18:52

In België kun je al gauw veel verdienen en die clubs geven meer uit dan wat clubs in de keuken divisie. Maar der wordt ook vaak zwart geld gebruikt dus denk dat dit hier ook gaat gebeuren bij dit contract.

Een megacontract in de Belgische Tweede Divisie? Is dat zo’n verschil met wat hij bij VVV kan verdienen?

31 mei 2023 om 08:13

Zeker betalen daar beter dan sommige eredivisieclubs

31 mei 2023 om 08:14

Blijkbaar wel, zal niet om sportieve redenen zijn lijkt mij

31 mei 2023 om 08:39

Deinze is een tijd terug overgenomen door een investeringgroep. Ze willen wanhopig de weg omhoog vinden en ze betalen daarom echt hele goede salarissen. Daarnaast is het tweede niveau van Belgie met een stuk minder clubs bezet, waardoor er relatief minder concurrentie is om te promoveren dan in de KKD. Dat betekent wel dat er een aantal clubs flink betalen voor enkele spelers om ook echt kans te maken op promotie. Financieel is het allemaal niet zo gezond, vooral gaten dichten in begrotingen. Clubs vallen om als een investeringsmaatachappij dit niet meer doet.

Jellert van Landschoot ging na een superseizoen van zijn kant ook van Helmond Sport naar Deinze, terwijl er ook in ieder geval interesse was vanuit de top van de KKD. Pure keuze om het geld.

31 mei 2023 om 08:46

Zou ik ook doen als ik Braken was. 29, vrijwel altijd in lagere divisies gespeeld. Als je dan nog ff een dik contract kunt tekenen zou je wel gek zijn als je het niet deed.

31 mei 2023 om 09:33

Echter moet Deinze wel concurreren met clubs die ook zo'n investeringsmaatschappij of een rijke eigenaar achter zich hebben. Het is dus eerder dat Deinze zich bij de concurrentie voegt dan dat ze ze op een achterstand zetten.

31 mei 2023 om 09:41

Volgend seizoen past het format wel aan en zijn er terug 16 clubs als ik het goed heb. Daar promoveren er wel altijd 2 van en dan nog mogelijk een derde via play-offs tegen de derde laatste uit 1A.

Qua financiën is de concurrentie trouwens heftiger dan in de KKD. Al zijn de rijkere clubs wel steeds meer aan het “wegpromoveren”.

31 mei 2023 om 13:42

Eens, maar het is dus een soort van wapenwedloop waar elke club uit dezelfde vijver vist. Dit drijft de salarissen dus flink op. Zonder investeringsmaatschappij kun je als club net zo goed niet meedoen. Ze maken elkaar gek. Voor een aantal clubs zal dit ook wel zorgelijk zijn voor de toekomst; trekt investeringsmaatschappi j zich terug dan speel je zo weer in de 4de provincale.

31 mei 2023 om 09:31

Vier ton; dat is in Nederland een vrij royaal subtop-salaris en dat verdient een 36-jarige Steve de Ridder. Dat zegt eigenlijk alles wel. Het gros van de Belgische clubs heeft tegenwoordig een investeringsmaatschappij of een rijke eigenaar achter zich.

31 mei 2023 om 09:45

Dit seizoen was het maar triest. Rwdm heeft Amerikanen, Lommel is van City, Beerschot van een Saoedi, Beveren van een Amerikaan, Virton van een Luxemburger en Deinze van een investeringsfonds uit Singapore. Alleen Lierse was nog Belgisch.

31 mei 2023 om 10:08

Tijd voor Couckenbak in Lierse?

31 mei 2023 om 10:16

Als je kijkt hoe het Oostende vergaan is liever niet 😅.

31 mei 2023 om 11:59

Oostende ging toch prima? Anderlecht juist niet haha, had daar eigenlijk wel veel van verwacht van te voren maar er zaten daar veel te veel lijken in de kast.

31 mei 2023 om 12:06

Het ging prima tot hij de stekker er uit trok om naar Anderlecht te trekken. Daarna zijn ze bijna failliet gegaan en nu zijn ze gedegradeerd. Dan heb ik liever gestage en normale groei, wat het bestuur nu voor ogen heeft, dan explosieve groei die op drijfzand gebouwd is.

Ik vroeg me inderdaad af vanwaar de overstap. Dit maakt het wel duidelijk. Of Hans dit dan op TV moet zeggen is een tweede. Had in ieder geval iets netter gezegd kunnen worden. Gewoon een heel goede aanbieding bijvoorbeeld.

Irritant trekje van Kraay dat hij dingen altijd wereldkundig moet maken als hij een keer iets weet. Draait er alleen maar om dat de heer Kraay weer 5 minuten in de belangstelling staat. Ik snap wel dat hij wegloopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren