Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Gerrard loodst Liverpool naar volgende ronde FA Cup

Laatste update:

Steven Gerrard hoopt met een prijs afscheid te nemen van Liverpool en wie weet houdt hij op zijn verjaardag op 30 mei wel de FA Cup omhoog op Wembley. De middenvelder doet met the Reds namelijk nog altijd mee om de Engelse beker, want maandagavond werd vierdeklasser AFC Wimbledon met 1-2 verslagen. Tottenham Hotspur moet op herhaling tegen Burnley.

/

De eerste twee pogingen van Liverpool op doel leverden direct twee treffers op en de 34-jarige icoon Gerrard schreef beide keren de goal op zijn naam. Hij staat nu dit seizoen op negen officiële doelpunten en dat zijn er zelfs meer dan Robin van Persie en Wayne Rooney. Stevie G opende na twaalf minuten de score, kort nadat Wimbledon in de persoon van Sean Rigg al een goede mogelijkheid had laten liggen. De aanvoerder liep tegen een voorzet van Javier Manquillo aan en stuurde de bal met zijn hoofd naar de verre hoek: 0-1.

Liverpool had het echter zeker niet gemakkelijk tegen de harde werkers van Wimbledon en Simon Mignolet voorkwam met een goede redding een doelpunt van Rigg. Even later kopte Jake Goodman uit een hoekschop over en mikte Matt Tubbs net naast. Negen minuten voor rust viel dan toch de verdiende gelijkmaker op Kingsmeadow: Mignolet zat mis bij een hoekschop en daardoor kon krachtpatser Adebayo Akinfenwa de bal van dichtbij in het doel prikken. De fans van Wimbledon konden kort na rust bijna voor een tweede keer juichen.

/

Gerrard haalde een kopbal van Adam Barrett echter voor de doellijn weg en behoedde Liverpool daarmee voor een achterstand. Gerrard groeide vervolgens uit tot de man van de wedstrijd, want na ruim een uur spelen schilderde hij een vrije trap in de korte hoek voor de 1-2. Via Rickie Lambert en Gerrard kreeg het team van Brendan Rodgers vervolgens goede kansen om het duel in het slot te gooien, maar door de minimale marge bleef het spannend. Wimbledon slaagde er echter niet in om een replay uit het vuur te slepen.

/

Burnley - Tottenham Hotspur 1-1
Tottenham en Burnley maakten er in de eerste helft geen aantrekkelijk schouwspel van en er werden nauwelijks serieuze kansen gecreëerd. Kort na rust openden the Spurs dan toch de score: Nacer Chadli nam de bal na een voorzet van Ben Davies op de knie aan en schoot met zijn linker raak. De bezoekers leken de wedstrijd daarna wel onder controle te hebben, maar Sam Vokes tekende ruim een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker. De invaller trof na een voorzet van Michael Kightly doel en tekende daarmee voor de 1-1 eindstand.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 januari 2015 om 23:45

Burnley zal gewoon de replay verliezen

6 januari 2015 om 07:10

Het is en blijft de fa cup en uit bij spurs speelden we zeker geen kansloze wedstrijd

Steven Gerrard wat een held. Verder respect voor Wimbledon, alles gegeven en geweldig tegenstand geboden. Het had zomaar anders kunnen lopen als men iets meer geluk had gehad bij Wimbledon. Ondanks dat het niet best was(understatement) natuurlijk wel blij dat Liverpool een ronde verder is. Op na Sunderland.

6 januari 2015 om 00:12

Respect voor Wimbeldon, ok.. Maar wat is dat Liverpool slecht zeg. Vind het al jaren echt een matige ploeg dat geen leuk voetbal speelt. Vorig jaar vond ik het voor het eerst eens leuk om te zien, maar wat ze dit jaar weer op de mat leggen...

Genoten van Gerrard! Over de rest laat ik me maar niet uit. Man man man wat een drama...

Zou die Gerards shirt hebben weten te bemachtigen?

5 januari 2015 om 23:11

Van wat ik kon zien gaf Gerrard die aan een fan op de tribune

5 januari 2015 om 23:12

Vroeg ik me ook af, staat niks van in dus...

Helaas... Had het Wimbeldon zo gegund. Ze hadden het wel verdiend gezien de wedstrijd.

Leuk he de eerste reactie . Nee ik zit te dollen, Good Old Gerrard flikt 't hem weer. Wat een legende is deze man, overigens mooi voor Akinfenwa om een goal te maken tegen de club waar hij fan van is, en waar zijn fenomeen (Gerrard) speelt. Die jongen zal dol blij zijn.

Zag hier gisteren nog een intervieuw van Akinfenwa waarin hij zei: ''ik heb tegen mijn team genoten gezegd dat ze een probleem hebben als ze hun shirt met Gerrard ruilen, en als ik hem tijdens de wedstrijd perongeluk een tikje geef, geef ik hem na de wedstrijd een dikke knuffel''. Hahaha :D

Maar, de belangrijkste vraag is, heeft hij nou wel of niet het shirt van Gerrard gekregen?

5 januari 2015 om 23:20

Volgens mij wel, zag Gerrard en Akinfenwa na de wedstrijd samen lachen toen Gerrard alleen nog een rood hemd aan had.. Dus moet wel. Want als Akinfenwa hem niet had op dat moment, zou die niet lachen haha.

5 januari 2015 om 23:22

Volgens mij was Gerard zijn shirt al kwijt voordat Akinfenwa bij hem was, dat duurde namelijk wel een tijdje na het laatste fluitsignaal. Gerard had natuurlijk Akinfenwa al een shirt gegeven in de rust, of anders eentje apart gehouden.

5 januari 2015 om 23:23

Hij gaf m aan iemand in t publiek.

5 januari 2015 om 23:48

Gerrard wisselt geen shirts meteen na de wedstrijd! Hij geeft ze hooguit weg inderdaad! Gerrard wisselt van shirt in de catacomben! Kijk maar naar de champions League wedstrijd tegen real, met arbeloa. Akinfewa zal dus in de catacomben vast een shirt hebben gehad.

6 januari 2015 om 15:32

Hij heeft een shirt gekregen, hij heeft er een foto van op twitter gepost. Gerrard had hem nog gesigneerd ook, die lag waarschijnlijk voor de wedstrijd al klaar

6 januari 2015 om 15:52

Justice has been served dan!

Wimbledon had meer verdient vind ik, Liverpool had er veel moeite mee, de nummer 12 van League two.
Leuk voor Akinfenwa dat hij nog een goal meepikt.
Gerrard toch weer beslissend, 2 mooie goals, vooral zijn 2e
Volgende ronde thuis tegen Bolton, mag geen probleem zijn.

Akinfenwa die scoort ook nog mooi voor die jonge muschien moet liverpool hem maar kopen

6 januari 2015 om 09:37

Had zeker rood moeten krijgen.
Is heel goed te zien hoe hij bij zijn doelpunt een opdoffer verkoop aan de doelman.
Bij de vertraagde beelden hoeft geen kommentaar.

6 januari 2015 om 15:35

Haha, wat een onzin. Er was niks aan de hand. Het was niet eens geel. Toen hij wel geel kreeg was dat trouwens ook belachelijk.

Wat is de fa cup toch genieten! Altijd mooi om de kleine clubs te zien strijden. Voor al die mensen die zeggen dat Gerrard te oud is, kijk maar naar zn stats van vorig seizoen en nu ook meer goals dan rooney in alle competities. Tuurlijk hij haalt zn topniveau niet meer maar nog altijd van grote waarde in dit toch weer matige team. Heerlijk ook dat akinfenwa scoort tegen de club waar hij fan van is wat een beest

6 januari 2015 om 05:39

Goals die t meest uit penalties bestaan haha. Je kan aan het spel van Gerrard zien dat hij het niet meer kan belopen, ja heel af en toe nog een goed wedstrijd maar that's it.

6 januari 2015 om 12:52

Belopen kan hij niet meer nee en vorig seizoen veel penals true maar ook heel veel assists. Nu gwn topscorer ook van liverpool als 34jarige is dat behoorlijk knap en de goals van dit seizoen zijn nog de helft nog geen eens penals

Aardige speler die Akinfenwa, mist alleen een beetje de fysieke kracht om het ver te schoppen, misschien een keer naar de sportschool met Melvin Platje als trainer.

Je verwacht toch wel beter tegen een vierdeklasser

Liverpool geraakt toch niet echt op gang. Gerrard is een clublegende natuurlijk. Het is niet dat hij niet van waarde kan zijn. Maar het meeste van zijn doelpunten vallen uit stilstaande fases. Er moet toch nog een andere speler zijn die penalty's kan trappen. Toch denk ik dat het niet slecht is dat Gerrard vertrekt. Zolang hij er is, moet hij veel spelen en krijgt niemand anders een kans om zich te bewijzen en om hem te vervangen. Liverpool speelde uitstekend tegen Swansea zonder Gerrard en toch vond Rodgers dat hij de volgende match moest spelen in plaats van te kijken of die opstelling ook in de volgende match succesvol zou blijken.

6 januari 2015 om 12:53

Balotelli kan penals nemen. Bovendien deze 2 goals waren heerlijk pure kwaliteit, heerlijke kopbal en een pracht vrije trap

Late reactie, maar ik kwam pas na 3 uur vannacht thuis (ik woon in Derby in midden-Engeland, dus best een eind van Wimbledon) en ben daarna niet echt meer online gegaan.

Wat een dag, ik heb genoten. De sfeer was schitterend, we hebben Liverpool ervoor tot het einde toe laten knokken. Jammer dat we toch verloren, maar de prestatie van het team was geweldig. Dit laat ook zien hoe ver we al zijn gekomen. Nog maar 6 jaar geleden zag ik op Kingsmeadow goedwillende amateurs in de Confererence South, Ryman League, of nog lager. Gisteren zag ik vanaf dezelfde plek Steven Gerrard voor mijn neus. Dan besef je pas hoeveel je als club bereikt heb. Hopelijk kan het geld van deze pot en (belangrijker) alle positieve aandacht ons helpen in de strijd om het nieuwe stadion in Wimbledon. Pas dan is de wedergeboorte van Wimbledon compleet en kunnen we als club ook verder groeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren