Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Geliefde ex-Ajacied sluit terugkeer voorlopig uit: ‘Voor mij nu geen optie’

Laatste update:

Joël Veltman ziet zichzelf komende zomer nog niet terugkeren bij Ajax. De 31-jarige verdediger loopt eind juni uit zijn contract bij Brighton & Hove Albion, maar zegt tegenover Voetbal International dat hij hoopt op een langer avontuur in het buitenland. De 28-voudig international van het Nederlands elftal sluit niet uit dat hij bij Brighton blijft, maar ziet een dienstverband in Spanje of Italië ook wel zitten. “Terugkeren bij Ajax is voor mij nu geen optie.”

Veltman speelde de afgelopen jaren 101 officiële wedstrijden voor the Seagulls en sluit een langer verblijf niet uit. “De gesprekken met Brighton zijn gaande over wat de club wil en wat ik wil. Daar komt binnenkort vast meer duidelijkheid over. Ik heb het hier goed naar mijn zin en we voelen ons eigenlijk al vanaf het begin thuis in Brighton. We wonen vlak bij het strand, het is een fijne stad om te wonen. En als je wil, ben je met een uurtje in Londen. Amsterdam is ook niet ver weg.” Afgelopen zaterdag raakte Veltman geblesseerd tijdens het gewonnen uitduel met Chelsea, waardoor hij de komende weken uit de roulatie is.

De rechtsback annex centrale verdediger houdt veel opties open. “Als ik bij Brighton kan blijven, dan ben ik happy, maar ik sta ook open voor andere opties. Ik heb het goed naar mijn zin in Engeland, maar Italië of Spanje zou ook mooi zijn”, aldus Veltman, die een terugkeer naar Nederland en zijn geliefde Ajax wel uitsluit. “Terugkeren bij Ajax is voor mij nu geen optie. Mijn naam, en ook die van Kenny Tete, werden in de afgelopen periode weleens gekoppeld aan Ajax, misschien vanwege de blessure van Devyne Rensch en omdat Jorge Sánchez kritiek kreeg, maar er is nooit contact geweest met Ajax.”

Veltman speelde in het verleden maar liefst 246 officiële wedstrijden voor Ajax. Door zijn bijdragen aan de kampioenschappen van 2013, 2014 en 2019 werd hij geliefd bij een deel van de aanhang. Daarnaast won Veltman eenmaal de TOTO KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal in Amsterdamse dienst. De rechtspoot geniet momenteel met name van één Ajacied. “Ik vind het mooi dat Dusan Tadic nog altijd de grote man is, ook met al zijn assists. Hij is als the last man standing van het Ajax waarmee we de halve finale van de Champions League bereikten. Dusan straalt nog elke dag uit hoe trots hij is om Ajacied te zijn.”

Had jij Veltman graag zien terugkeren bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet je dit uberhaupt ook willen als Ajax zijnde? Doet het prima bij Brighton, maar in het spel wat Ajax speelt had hij een abonnement op cruciale fouten. Is inmiddels ook nog eens op leeftijd al

19 april 2023 om 10:49

Tuurlijk moet je dit willen als Ajax-zijnde. Een speler die in de subtop/middenmoot van de Premier League goed speelt zou een uitstekende transfervrije aanwinst zijn. Zeker omdat Timber vertrekt en de rechtsbackpositie dit seizoen een zorgenkind was. Maar ik snap hem wel. Hij heeft nooit de waardering gekregen die hij verdiende, terwijl hij in twee historische Europese campagnes een bijdrage leverde (16/17 en 18/19).

19 april 2023 om 10:53

In een bepaald systeem ja. Bij Ajax spelen verdedigers met ruimte in de rug en dat ging Veltman vaak niet goed af

19 april 2023 om 10:57

Joel is voetballend niet sterk, en in een systeem waarbij hij veel als laatste man aan de bal kwam, werkte averrechts en daardoor maakte hij veel cruciale fouten. Je kan het doen maar of als backup of als rechtsback, niet als CV

19 april 2023 om 11:00

Ik heb de wedstrijd van afgelopen week gezien van Brighton. Daar werd Veltman er steeds uitgelopen op snelheid, terwijl hij in de opbouw de bal steeds breed speelde. Ik vond hem in die westrijd niet sterk spelen. Gisteren Real Madrid gezien. Als je ziet hoeveel snelheid een Rodrigo en Vinicius hebben, dan moet je back's hebben die en goed positie kunnen kiezen en snel zijn. Zoals gezegd Mislintat heeft een hele uitdaging voor komend seizoen.

19 april 2023 om 11:20

In zijn laatste wedstrijd viel hij binnen een half uur uit met een blessure......

19 april 2023 om 11:32

Suarez7, de bijdrage was eerder dat hij gered moest worden door mensen om hem heen, hetzelfde euvel als bij daley blind. Veltman moest gered worden door tete en sanchez, later door mazraoui en de ligt. Zoals japie aangeeft, veltman heeft behoorlijk wat punten gekost. Niet voor niets is de term een veltmannetje een begrip

19 april 2023 om 11:40

Klopt Rutgerr, Wedstrijd gezien? Daarvoor werd hij er steeds uitgelopen op snelheid.

19 april 2023 om 13:15

Ik zeg ook doen .

Ik snap niet dat iedereen sentimenteel wordt bij een ex speler.

Blind en Tadic kwamen op leeftijd eind 20 terug naar ajax dan ben je een toegevoegde waarde als ervaring en kwaliteit. Het lijkt me niet dat je met een veteraan elftal wilt gaan spelen.

Als feyenoorder zeg ik, doen

19 april 2023 om 10:53

Halve finale CL en EL finale met Veltman als rechtsback. Wie heeft het sindsdien echt beter gedaan. Maz zal individueel weliswaar beter zijn, maar als je echt iets als team over de streep wil trekken denk ik wel dat je een degelijke en ervaren speler als Veltman nodig hebt. Ik heb het wel over de RB positie. Als CV vind ik Veltman op Europees niveau minder betrouwbaar, maar voor de eredivisie wel gewoon een topper. Zeker met een Basey dan langs hem zou het wel een redelijke complementair moeten zijn daar achterin.

19 april 2023 om 11:15

Als je Veltman op rechts hebt weet je ook dat er 0 aanvallende intenties bij zitten. Voor het systeem dat Ajax wilt spelen komt hij dus best tekort.

19 april 2023 om 11:30

Aanvallende intenties bij backs zijn er niet alleen als de back twintig keer per wedstrijd de achterlijn haalt. Juist als een speler in de eerste fase aanspeelbaar is, kan dat een team voetballend helpen. Zeker als je onder druk gezet wordt. Blind was een goed voorbeeld van een speler die er zelden over heen denderde, maar wiens spel en passing cruciaal waren voor het aanvalsspel van Ajax. City speelt nu ook met een Ake op linksback die meestal achterin blijft en vanuit daar de opbouw verzorgt en onder druk fantastisch is. Gisteren nog zag ik Camavinga er zelden over heen klappen, maar die was als inverted back telkens aanspeelbaar en fenomenaal. Ik heb 10x liever Veltman rechts dan een Sanchez die als een blinde kip 30x naar voren rent.

19 april 2023 om 11:35

Dat zeg ik ook niet. Maar je ziet bij Veltman altijd dat die direct de bal weer terugspeelt. Veltman heeft gewoonweg 0 aanvallende intenties. Heb je echt helemaal niks aan. Dat doet Pedersen in mindere mate ook.

19 april 2023 om 11:02

Nee natuurlijk niet:-) Zie dit nou niet als een versterking

19 april 2023 om 11:19

Ja, Veltman is altijd welkom. Als CV had hij wel eens een foutje maar als rechtsback was hij zeer solide. In zijn laatste seizoen kwam er zelfs geen tegengoal via zijn kant, of in ieder geval niet uit een verloren duel.

19 april 2023 om 12:05

Jullie zijn allemaal zeurpieten.
De beste kapiteins staan nog steeds aan wal.

19 april 2023 om 12:47

Als hij op dat moment daadwerkelijk transfervrij is, kun je die gok best wagen. Hij is in ieder geval beter dan Bassey, al mist Ajax vooral een leider achterin. Dat is Veltman ook niet.

Begrijp hem wel. Zit goed op zijn plek en wordt gewaardeerd, terwijl je in Nederland weer wekelijks ongefundeerde kritiek te verduren krijgt.

19 april 2023 om 11:27

Inderdaad. Een van de meest underrated Ajacieden als je het mij vraagt

19 april 2023 om 11:39

Precies. Dan komen de Japie Krekels weer uit hun grot gekropen om hun gal te spuwen..

19 april 2023 om 11:57

Dus een cruciale fout van Veltman benoemen is ongefundeerde kritiek? Maar als een Schuurs een cruciale fout maakte dan was het wel een issue. Zo zie je hoe er vaak met twee maten gemeten wordt

19 april 2023 om 12:09

Met alle respect, maar er is een reden dat Veltman naar Brighton ging, destijds in de kelder van de Premier League- op zijn 28e(!), terwijl zijn ploeggenoten naar Tottenham, Barcelona, Juventus, Manchester United of Napoli gingen. Veltman was niet 'underrated', dat is een bizarre uitspraak om te doen. Hij lag gewoon continue op zijn gat. Onder ten Hag kwam het er het beste uit omdat iedereen de gaten dichtliep voor hem.

19 april 2023 om 12:13

Je wilt hier met droge ogen beweren dat Veltman geen kritiek kreeg maar Schuurs wel??

19 april 2023 om 12:44

Ik heb niet gezegd dat Veltman geen kritiek kreeg. Mensen hebben het hier echter over ongefundeerde kritiek en dat vind ik je reinste onzin. Veltman maakte enorm veel cruciale fouten en op cruciale fouten komt logischerwijs kritiek. Daar is niks ongefundeerds aan

19 april 2023 om 13:08

Bovendien ook nog een van de meest onsportieve spelers die er ok de Nederlandse velden heeft rond gelopen.

Ik snap hem wel, doet het erg goed bij Brigthon, speel een sterk seizoen. En staan ook nog is 6e in de PL. Zit nu op het hoogtepunt van zn carrière bij een mooie en goed voetballende club. Dan zou ik ook niet naar Ajax gaan waar het orginatorisch en voetballend echt een zooitje is.

Dacht dat Veltman al richting 35 / 36 ging. Zijn een hoop Ajacieden die Veltman graag terug zien keren, terwijl daarvoor alleen zijn werklust en inzet werden gewaardeerd, niet zijn voetballende kwaliteiten. Hoe snel kan het gaan!

Verdiend 3 miljoen Euro per jaar. Dat gaat Ajax hem niet geven.

19 april 2023 om 11:18

Ajax kan hem wel 2 tot 3 miljoen bieden en misschien een functie na zijn carriere alvast

Groot gelijk heeft die, moet hoger mikken dan een ploeg die voor de top 3 speelt, kan makkelijk bij een titelkandidaat mee buiten de top 5 competities

Groot gelijk heeft Veltman. Verdiend volgens mij een goed salaris bij Brighton & Hove Albion, zo'n 2,3 miljoen euro per jaar en is als hij fit is, eigenlijk altijd basisspeler en doet het ook gewoon prima. Komt dan nog bij dat hij natuurlijk in de Premier League speelt en Brighton zich de afgelopen jaren als club heel goed ontwikkeld heeft, dus hij heeft volgens mij weinig tot geen redenen om weg te gaan.

Ik zag afgelopen weekend overigens een lijstje van Brighton voorbijkomen aan spelers die ze hebben verkocht, en verrichten daar echt heel goed beleid de afgelopen jaren zowel sportief als financieel. Hebben de afgelopen jaren Cucurella, Bissouma, Trossard, White en Burn voor hele forse en/of goede bedragen verkocht en ook voor Potter (was bij Brighton gewoon een hele goede trainer) hebben ze een flink zak geld gehad, terwijl ze met de Zerbi een zeer goede en relatief jonge coach hebben binnengehaald als opvolger destijds (zie hem op termijn sowieso bij een topclub als coach).

En met Mac Allister en Caicedo hebben ze twee spelers die na afloop van dit seizoen waarschijnlijk ook voor tientallen miljoenen verkocht zullen worden. Met o.a. Ferguson, Sánchez, Webster, Dunk, Colwill (gehuurd van Chelsea), Estupiñán, Lamptey, Groß, Mitoma en March hebben ze ook meerdere goede spelers rondlopen en wat ik ook wel grappig vind is dat ze ook aardig op de Zuid-Amerikaanse markt actief zijn door o.a. Enciso, Buonanotte, Sarmiento, etc. aan te trekken.

Normaal gesproken toch vrij ongebruikelijk dat een Engelse-club dat soort talenten rechtstreeks vanuit Zuid-Amerika haalt (net zoals Caicedo).

19 april 2023 om 11:59

2,3 miljoen per jaar? Dat soort salarissen betaalt Ajax ook. Dus dat zou in beginsel geen probleem hoeven op te leveren.
Vraag is eerder of je alweer een speler terug moet halen, zoals al zo vaak is gebeurd. En bovendien, linksom of rechtsom, als je hem terug haalt staat hij de ontwikkeling van een jeugdspeler in de weg. Moet je dat willen? Dit gaat over Joel Veltman he. Niet over een topspeler of grote voetballer.

19 april 2023 om 12:03

Kan Ajax inderdaad ook betalen, maar denk dat hij momenteel ook beter zit bij Brighton. Speelt veel, hogere competitie, goede teamgenoten en draaien de laatste seizoenen heel goed en van mij hoeft hij ook niet terug. Heb dan liever iemand anders, die jonger is maar tegelijkertijd een soort Martinez.

19 april 2023 om 12:33

@constant kante, ben absoluut geen fan van hem maar jeugdspelers loopt ie niet in de weg. Die zijn zowel op rb en rc niet goed genoeg. Alleen Rensch heb je

Doet het uitstekend bij Brighton. En hij is gewoon ontzettend gelukkig in het buitenland. Dus snap wel dat hij nog niet wil terugkeren bij Ajax.

Gelukkig maar heb me jaren geërgerd aan hem als CV, als rechtsback vond ik hem wel altijd solide. Leuk voor hem dat hij het goed doet bij Brighton ik zou lekker daar blijven.

Zullen Kale en Kokkie wel van balen al zien die geloof ik half Ajax van een paar jaar graag terug komen

19 april 2023 om 11:51

Zou voor Ajax niet eens slecht zijn om een paar bekende namen als Veltman, Ziyech en Justin Kluivert terug te halen deze zomer

19 april 2023 om 12:59

Met 2 van de 3 namen ben ik het met je eens. Je zou best Ziyech en Kluivert kunnen terughalen. Maar Veltman? Niet aan beginnen. Leuk dat hij het leuk doet in Engeland maar niet een juiste speler voor Ajax. In zijn Ajax tijd ook bijna wekelijks geërgerd aan hem, helemaal op CV positie.

Kan me ook niet voorstellen dat er veel Ajacieden zijn die staan te springen om zijn komst. Die typsische Veltman blunders staan bij mij nog duidelijk op het netvlies, ik zou zijn komst als PSV supporter dan ook toejuichen

19 april 2023 om 12:31

Bij geliefde ex-ajacied dacht ik ook eerder aan Ziyech

Veltman zou voor nu een prima versterking zijn. Hij kon aardig indribbelen en is in vergelijking met wat we nu hebben staan zowat een virtuoos aan de bal in de opbouw.
Of ik hem zou willen zien? Als centrale verdediger zou ik hem er best bij willen. Hij speelt bij Brighton bijna alles als back geloof ik. Nou zou hij Sanchez en Rensch er ook zo uitspelen, maar als back heb ik liever een normaal gescoute nieuwkomer voor komend jaar met Rensch er achter.

Veltman. Geen idee hoe hij nu speelt maar gaat de historie in als speler met een van de meest onsportieve acties ooit in mijn ogen.

Kan me ook niet echt voorstellen dat ze in Amsterdam staan te springen om zijn terugkomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren