Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Frank de Boer adviseert Arne Slot over toekomst bij Feyenoord: ‘Ik zou...’

Laatste update:

Frank de Boer adviseert Arne Slot om met Feyenoord de Champions League in te gaan. Dat zegt de 53-jarige clubloze trainer zaterdagmiddag bij Viaplay. De Boer erkent dat werken in de Premier League een unieke kans is, maar vindt spelen in de Champions League ook ‘fantastisch’. De kans bestaat dat Tottenham Hotspur, dat nadrukkelijk geïnteresseerd is in Slot, volgend seizoen niet eens Europees voetbal speelt na de 1-3 nederlaag tegen Brentford van zaterdagmiddag.

De Boer stond begin 2017/18 kort aan het roer bij Crystal Palace in de Premier League. De Londenaren namen na vijf wedstrijden al afscheid van de oefenmeester, waardoor hij weet hoe snel het kan gaan in Engeland. “Ik zou met Feyenoord de Champions League ingaan”, begint De Boer. “Dat is weer een hele andere dimensie. Soms wordt er gezegd: ‘Zo’n trein komt maar één keer langs en dan moet je erop springen.’ Misschien is Tottenham wel zoiets, want het is gewoon een fantastische club.”

“Kijk, de Premier League is de mooiste competitie ter wereld”, vervolgt de oud-voetballer. “Je zit echt bij een bevoorrecht ‘clubje’ als je daar een van de twintig managers mag zijn. In dat opzicht kan ik heel goed begrijpen als hij erin stapt. Anderzijds denk ik: ja, je hebt het fantastisch gedaan en nu kan je het ook laten zien in de Champions League. Dat zou fantastisch zijn.” Sander Westerveld, die met Liverpool onder meer de FA Cup en UEFA Cup won, vraagt zich hardop af of ‘je dan ook voor het geld moet kiezen’. “Ik weet niet of het om het geld gaat”, reageert De Boer.

“Wat ik net al zei: er zijn maar twintig managers die in de Premier League kunnen werken, dat is een unieke kans. Die komt niet zo heel vaak langs.” Westerveld: “Stel je blijft bij Feyenoord en je ligt er in de groepsfase uit in de Champions League. Als er nu een andere trainer bij Tottenham komt en die doet het goed en blijft een paar jaar... Manchester (City en United, red.) ligt vast, Liverpool ligt vast”, somt Westerveld op. “Dan komt het voorlopig niet meer voorbij”, concludeert presentator Koen Weijland. “Ik denk dat Slot gewoon een hele goede trainer is”, sluit De Boer af. “Zijn tijd komt wel, hoor. In een andere competitie, maar zeker ook in de Premier League.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wijze woorden van de Boer, has verwacht dat hij Slot juist richting de PL zou praten. Hij heeft natuurlijk aan den lijve ondervonden dat het buitenland een lastige stap is om te maken en dat wat extra baggage aan ervaring een goed iets is. Ook trainers kunnen zoals spelers te vroeg vertrekken.

20 mei 2023 om 17:05

Voor de eerste keer in mijn leven ben ik het eens met de Boer. Schokkend.

20 mei 2023 om 17:05

Of hij was gewoon een matige coach en heeft het bij Ajax voornamelijk goed gedaan omdat de concurrentie op dat moment helemaal niks was. Vind het een sympathieke gozer maar Slot en de Boer is echt wel van een compleet ander niveau. Slot gaat het makkelijk redden in het buitenland vermoed ik, alleen is de vraag of je bij een club als Spurs in zou moeten stappen.

20 mei 2023 om 17:16

Juist wel een slimme keuze denk ik. Kane gaat vertrekken en dan zijn de verwachtingen meteen een stuk lager. Ze hebben wel een mooi budget voor transfers elk jaar dus kan hij mooi een team gaan bouwen. Een jaartje CL met Feyenoord kan ook geen kwaad natuurlijk.

20 mei 2023 om 17:22

Dat is waar, en Spurs is eigenlijk ook wel een beetje het Feyenoord van de premier league. Als hij dat kunstje kan herhalen kan dat weleens een springplank zijn naar de absolute top en een fantastische carrière. Ik gun het hem van harte.

20 mei 2023 om 17:27

De concurrentie was zeker niet op zijn best. Maar met spelers als Ebecillio, Boerrigter, Sana, Sightorsson, Lukoki, De Sa, Duarte, Lucas Andersen, Boilesen, Van Rhijn en Kishna als vrij regelmatige basisspelers is De Boer gewoon vier keer (!) kampioen van Nederland geworden na een periode van zeven jaar zonder titel. Dat is belachelijk. Onder Ten Hag hebben we onszelf naar drie titels en een koppositie gesleept; feitelijk hetzelfde als de prestaties onder De Boer. De man maakte Ajax schatrijk en verdient respect

20 mei 2023 om 17:47

Beetje de slechtste spelers in die4 jaar opnoemen zodat het ook nog een prestatie lijkt. Hij speelde ook met spelers die later naar de subtop en top van Engeland gingen, waarom noem je die niet? Als je na de puntenaantallen kijkt waarmee hij kampioen werd, dan kun je gewoon constateren dat het echt een van de mindere tijden was voor de top van het Nederlandse voetbal

20 mei 2023 om 17:58

Spurs lijkt mij niet het Feyenoord van Engeland. Spurs wint helemaal niks. Als ze Kane kwijt zijn hebben ze geld maar een niet-presterende selectie. Spurs heeft nog een goede naam van een paar jaar terug. Maar er is weinig van over.

20 mei 2023 om 18:15

Suarez 7 aan de andere kant, als Ajax de komende twee wedstrijden wint eindigen ze met meer punten dan FdB tijdens zijn eerste twee kampioenschappen behaalde. En Feyenoord heeft op dit moment al drie punten meer dan de andere twee kampioenschappen onder FdB, met nog twee wedstrijden te spelen...

Twee keer 71 en twee keer 76 punten voor een kampioenschap is echt uitzonderlijk laag. Dan kan je dat wel voor elkaar krijgen met matige spelers maar het spel was ook niet aan te zien. Ik had het derde seizoen toen een seizoenskaart, kan je vertellen dat ik uiteindelijk bijna met tegenzin naar het stadion ging wetende dat we weer een stroperige zaadpot voorgeschoteld zouden krijgen. Zijn trackrecord bij andere clubs laat ook zien dat hij echt niet zo'n genie was als die prestaties deden geloven. En ik blijf het echt een held vinden he, leuke gast. Maar echt geen toptrainer.

20 mei 2023 om 18:17

De spurs beetje het Feyenoord van de premier league? Vind ik totaal niet zo.

Tottenham is maar 2 keer kampioen geworden en de laatste was van 1960/1961.

Daarnaast moet je bij de Spurs gelijk presteren en krijg je de tijd niet om jaren lang te bouwen zoals psv-er beweert. Het is een kerkhof voor trainers dus zie ik het zeker niet als een slimme keuze.

20 mei 2023 om 18:18

Eriksen, Blind, Alderweireld, Vertonghen. Thats it. Misschien nog een Veltman later. In zes jaar he... Kijk eens naar het laatste kampioenselftal alleen al. Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen, Blind, Serero, Klaassen, Schone, De Jong en Sightorsson. Ja, Schone en Sightorsson op de flanken. Met Kishna als vaste invaller in het slot van het seizoen en verder nog Lucas Andersen, Lerin Duarte en Christian Poulsen als regelmatige basisspelers.

20 mei 2023 om 18:20

Topcoach nee. Maar een matige coach wint geen vier titels op een rij met slecht materiaal. Want dat was het: Ebecillio, Sana, Lukoki, Duarte, De Sa, Boerrigter, Lucas Andersen, Kishna, Ozbiliz, Sightorsson e.d. bemanden bijvoorbeeld de vleugels. Alleen Sulejmani en Schone waren enigszins degelijk op de flank in die tijd.

20 mei 2023 om 19:06

Spurs de Feyenoord van Engeland totaal niet mee eens, ik denk zelf eerder Liverpool dat is.

20 mei 2023 om 19:46

Suarez7. Buitenom Ajax is hij verreweg overal grandioos mislukt. Dan ben je in mijn ogen gewoon een hele matige coach en kan je wel stellen dat zelfs Schreuder die 4 jaar kampioen was geworden. Het was dus niet dankzij maar eerder ondanks De Boer.

20 mei 2023 om 19:50

Die spelers had hij in zijn eerste seizoen, daarna noppes, nada, niks. Toen had Ajax namelijk de belachelijke regel maximaal 7 mln voor een speler te betalen. Kreeg je echt bar weinig voor. De Zeeuw, Moisander, Viergever en Gudelje was een beetje het maximaal haalbare. Oh ja en afdankertjes van Barca. Tegelijkertijd werden de beste spelers jaarlijks verkocht en werden de CL miljoenen jaarlijks rechtstreeks aan de reserves gevoegd. Onder de Boer heeft Ajax echt als een bank geopereerd en alle tekorten opgelost. Financieel was het verschil tussen Ajax en destijds Feyenoord marginaal....

20 mei 2023 om 23:01

Amen ninjakai. Met beperkte middelen heeft De Boer het fundament gelegd voor de successen. Dat mag niet vergeten worden.

20 mei 2023 om 23:04

Jij hebt geen Ajax gekeken tussen 2011 en 2014 Ducktaildo. Dat is de enige conclusie die ik kan trekken als je zegt dat de titels "ondanks" De Boer plaatsvonden. Oke, hij is overal gefaald. Eens daarmee, en je mag hem echt een slechte coach vinden daarom. Maar die hele context; zeven jaar geen titel, dramatische spelerselecties, geen middelen om te investeren en de club helemaal in chaos door perikelen die 10x zo ingrijpend waren als nu. En dan telkens weer titels binnen slepen... Vaak ook door tactische foefjes in topduels (Eriksen valse spits, Blind vanaf het middenveld wat toen gek was, Serero als verdedigende middenvelder en Schone als valse rechtsbuiten). Enorm ongepast die vergelijking ook met Schreuder. Die pompte er 100 miljoen in en kwam in een Ajax dat al jarenlang een geoliede machine was. En zijn puntengemiddelde lag verder onder die van De Boer. Dat zijn feiten.

20 mei 2023 om 17:19

Maar de Boer was geen goede trainer. Slot wel. Nogal een verschil.

20 mei 2023 om 17:33

Des te knapper wat de Boer heeft laten zien met Ajax.

20 mei 2023 om 17:39

@soccerfan_1
Geen goede trainer zijn, maar toch 4 keer kampioen worden in Nederland. Dat maakt zijn prestaties alleen maar meer bijzonder.

20 mei 2023 om 17:48

Met dat materiaal had m’n oma ook kampioen geworden blijkt wel uit de resultaten later in zijn carrière

20 mei 2023 om 19:21

Je kan wel zien dat jij er toen niet bij was. Dat materiaal was echt om te janken namelijk.

Er is een vrij grote kans dat Feyenoord in pot 1 terecht komt bij de loting van de CL. Dat maakt het risico op afgang in de Champions League wel iets kleiner.

20 mei 2023 om 17:10

Toch is het lastig om dit seizoen van Feyenoord volgend jaar weer te evenaren. Juist nu kan Slot profiteren van het succes. Daarnaast kun je uit pot 3 of pot 4 ook nog genoeg lastige tegenstanders krijgen

20 mei 2023 om 17:15

Ook als Feyenoord niet het seizoen nabootst, zal Slot genoeg aanbiedingen krijgen.

20 mei 2023 om 17:29

Wat mij betreft blijft Slot nog jaren bij Feyenoord, want ik zie hem niet graag vertrekken. We moeten echter wel realistisch zijn. Tottenham is natuurlijk een prachtige club in misschien wel de mooiste competitie ter wereld. Dat spreekt voor veel coaches tot de verbeelding

20 mei 2023 om 17:58

@japie,

Mee eens dat werken in de PL een droom moet zijn voor de meeste trainers, maar spurs is wel moeilijk instappen. Eigenlijk heb je de middelen voor plek 7, maar wordt er top 4 verwacht. Als Kane vertrekt deze zomer, dan gaat het een lastig verhaal worden voor hem.

20 mei 2023 om 17:59

Weet iemand hoe het met zijn kinderen zit? Heb al een paar keer gehoord dat hij stabiliteit wil voor zijn kids. En dat in NL blijven dan wel ff goed is.

20 mei 2023 om 18:06

@Unknown007 Mee eens dat het geen makkelijke opgave wordt daar. Na Pochettino heeft eigenlijk geen enkele coach meer aan de verwachtingen voldaan

20 mei 2023 om 17:43

Maar goed als een Feyenoord in pot 1 komt dan betekend het dat in een pot 2 ook genoeg toppers zitten. De kans blijft altijd dat je uit pot3 en pot4 toppers loot. Beetje lastig nu al zeggen hoe het gaat. Neemt niet weg dat Slot een kans in de PL ook niet meteen weggooit. Wat nu als een paar toppers bij Feyenoord vertrekken en je een fiasco hebt in de CL en derde eindigt volgend seizoen dan zal een topclub in de PL niet zo snel meer langskomen.

20 mei 2023 om 18:10

Zou zomaar kunnen worden: Feyenoord, real Madrid, Arsenaal, Galatasaray. Dan heb je een probleem hoor..ook al zit je in pot 1

20 mei 2023 om 18:22

Heb je weer zo'n popie jopie die komt aanzetten met een ongunstig scenario. Ja, het zou de poule kunnen worden die jij schetst. Het zou ook Porto, Rode Ster, en Union Berlin kunnen worden, net zo'n grote kans.

Je weet toch wat het woord Risico betekent? Ja, als je in pot 1 zit KAN je alsnog een zware poule hebben. Maar de KANS dat dit gebeurd is kleiner dan wanneer je in pot 3 of 4 zit.

20 mei 2023 om 19:45

Neemt niet weg dat je pas na de loting kan zeggen of het slim is of niet. En daar ga je als trainer niet op wachten.

Ja want Frank was ook zo geweldig klaar voor het echte werk na 4! kampioenschappen met Ajax …

Slot moet lekker gaan als de kans zich voordoet, en mocht dat totaal mislukken dan neemt Feyenoord hem met alle liefde terug

20 mei 2023 om 17:18

Ik denk dat menig Nederlandse topclub Slot met liefde in de armen zal sluiten als het Engelse avontuurtje niet lukt. Ajax zal vooraan gaan staan vermoed ik.

Zou natuurlijk raar zijn als de slechtste coach uit de Premier League ooit iemand anders zou adviseren om naar de Premier League te gaan.

20 mei 2023 om 17:39

Beetje makkelijk dit.. Hij werd naar Palace gehaald juist voor het Ajax dna. Iets wat overduidelijk niet mogelijk was met dat elftal. Het was gewoon de fout van de TD, en deels van Frank door zich niet goed genoeg te verdiepen in de mogelijkheden.

Maar "slechtste dit" is wel erg kort door de bocht. Zo is Van Bronckhorst op papier de slechtste trainer in de Champions League ooit sinds dit seizoen. Terwijl hij en De Boer beiden toch wel aangetoond hebben toch ook wel veel kwaliteiten te hebben. Anders wordt je met een selectie vol spelers niveau Boilesen niet vier keer kampioen..

20 mei 2023 om 18:15

Ach ... het was een Quote van Mourinho... neem het niet persoonlijk

20 mei 2023 om 18:58

Frank de Boer kan er helemaal niets van. Ajax had toen ook al ruim de grootste begroting dus hij had gewoon kampioen moeten worden. Hij had extra geluk dat PSV en Feyenoord de boel toen niet op orde hadden.

"zo is Van Bronckhorst op papier de slechtste trainer in de Champions League ooit sinds dit seizoen. "

Niet alleen op papier; hij is gewoon de slechtste coach ooit in de Champions League; slechte vergelijking dus. Frank de Boer heeft nooit meer iets bereikt na zijn periode bij Ajax.

21 mei 2023 om 19:38

Ik begrijp niet dat je hem de slechtste coach vindt uit de geschiedenis op basis van wat? Na paar match niet gewonnen ? maar nu ik je profielfoto eens bekijk dan begrijp ik het helemaal 😄

Ik zou altijd het tegenover gestelde van Frank de Boer doen.
Je kan hem zo op een lijst met meest waardeloze trainers plaatsen.

Als hij in Slot zijn schoenen zou staan had die allang voor het buitenland gekozen.
Ik geloof zijn uitspraken dan ook niet bij deze.

20 mei 2023 om 18:01

Een slechte trainer kan nog prima goede adviezen geven.

20 mei 2023 om 17:50

Eerst ons het lelijkste voetbal ooit aanschouwen en daarna Slot aanmoedigen bij Feyenoord te blijven....

Dank je, Frank !

20 mei 2023 om 17:55

het lelijkste voetbal en 4 titels ...

pfff lastige keuze, maar uiteindelijk tellen de titels ...

Waarom zou je niet bij Feyenoord blijven. Natuurlijk het geld en de competitie. Alleen zit hij met Feyenoord echt in een enorm mooi traject, waarmee hij de CL in gaat en de vraag is nog maar of de Spurs uberhaupt Europa in gaan. Naar geruchten gaat hij 3miljoen per jaar verdienen. Heeft hij een fantastische staf en ook een selectie dat blijkbaar voor hem door het vuur gaat. De achterban zal hem denk ik nog steeds steunen, al worden ze 15e. Ik zie Engeland echt niet opwegen dan wat Feyenoord hem nu kan bieden. Evenals Kokcu overigens, 22 jaar en dan als de aanvoerder van de kampioen CL in gaan. Kan me echt niet voorstellen dat er volgend jaar opeens minder interesse is. Zeker niet als je met Slot en de kern van het team bij elkaar weet te houden.

Eigenlijk geeft Frank zowel de redenen om het wel te doen als de redenen om het niet te doen en als Slot daadwerkelijk die keuze krijgt dan moet hij die afweging maken.

Je bent 1 van de 20 managers worden hit de grootste competitie ter wereld en dan ook nog bij een top 6 club. Daarbij kun je financieel een gigantische klapper maken. Als het niet goed gaat dan zal zowel Ajax, PSV als Feyenoord je altijd op hun lijstje hebben staan. En je weet niet of er zich ooit weer zo’n kans voordoet.

Redenen om het niet te doen is dat Spurs niet heel stabiel is geweest voor managers afgelopen jaren. Bij Feyenoord wordt je op handen gedragen en kun je verder gaan met geschiedenis schrijven. Je mag zelf de selectie samenstellen en je kunt voor het eerst de CL in. Dat laatste weet je ook niet wanneer die kans zich ooit weer voordoet.

Ik vind het moeilijk maar denk dat je geen foute beslissing kunt. Gewoon een goede afweging maken en er vol voor gaan.

Een keer wijze woorden van De Boer. Ik zou ook zeggen trek nog een jaar door met Feyenoord, lekker de champions league in en zien hoe ver je komt. Doe je het goed kom je volgend seizoen ook wel in de belangstelling. Vraag me af hoeveel tijd je krijgt bij een Tottenham die niet Europees speelt en sowieso een Kane gaat kwijt raken.

Grappig dat iemand die "anti voetbal" predikt, iemand die aanvallend denkt en speelt van advies gaat voorzien.
De Boer heeft alleen in Nederland succes gehad omdat niemand durfde te voetballen tegen zijn team, je ziet dat teams als AZ, Twente en PSV gingen winnen als ze gingen voetballen!
Onder ten Hag was het iets beter!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren