Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Feyenoord dringt aan op verrassende afwikkeling Klassieker; Ajax is niet akkoord

Zondag, 24 september 2023 om 23:55Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:16

Feyenoord wil de Klassieker verrassend genoeg niet meer uitspelen, zo meldt Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad. De Rotterdammers dringen bij de KNVB aan op een 0-3 uitslag, de tussenstand waarbij de wedstrijd zondagmiddag in de 55ste minuut werd gestaakt. Ajax denkt daar geheel anders over en is niet akkoord, zo schrijft Gouka op X. De wedstrijd niet meer uitspelen zou verrassend zijn, daar de KNVB dit jaar alle gestaakte duels liet afmaken, ook als er nog slechts enkele minuten te spelen waren.

"De top van Feyenoord dringt aan op een 0-3 als uitslag van de Klassieker, de boeken snel sluiten", aldus Gouka. "Ajax zou daar volgens ingewijden heel anders over denken. De regel is om binnen 72 uur uit te spelen, maar dat is nu een probleem. Ajax kan dat niet organiseren en het inhaalduel met FC Volendam (aanstaande woensdag, red.) opschuiven blijkt ook lastig."

In een nieuwe tweet geeft Gouka aan dat de beslissing bij de KNVB ligt. "Ajax en Feyenoord gaan zelf niet over hoe nu verder. Dat is aan de KNVB. Maar in Zeist weten ze dus wel wat ze als voorkeur hebben. Wedstrijd over weken pas uitspelen is uiteraard niet in voordeel Feyenoord. Ajax zit dan misschien in rustiger vaarwater dan nu." De KNVB beslist over de afwikkeling van duels in samenspraak met de ECV (Eredivisie CV) en CED (Coöperatie Eerste Divisie).

Ajax speelt woensdag tegen FC Volendam, een wedstrijd die eind augustus werd uitgesteld om de Amsterdammers een optimale voorbereiding op de return in de play-offs van de Europa League te gunnen tegen Ludogorets. Doordat zowel Ajax als Feyenoord Europees actief is, zijn er weinig midweekse momenten voor een inhaalwedstrijd. Woensdag 1 november lijkt op dit moment de eerste meest realistische optie.

De reactie van Arne Slot
Arne Slot sprak na de staking in Amsterdam direct van 'competitievervalsing'. "Je kan doorspelen met publiek, dat lijkt me niet de meest reële optie", aldus de coach van Feyenoord bij ESPN. "Dan blijven er twee opties over: doorspelen zonder publiek of dat het een overwinning voor ons wordt. Doorspelen zonder publiek is net zo goed dat als we stoppen, in beide gevallen is het competitievervalsing."

Slot verklaarde zich nader: "Ajax speelde afgelopen donderdag, wij afgelopen dinsdag. Niet alleen mentaal hadden ze het moeilijk, maar ook fysiek zou hun minste fase nu aan gaan breken. Als we dan nu ergens moeten gaan inhalen – als dat al niet heel snel is maar ook nog lang duurt – is het sowieso competitievervalsing. Dat is het al omdat dit gebeurd is, en nu is het de vraag wat de KNVB gaat doen om dit tot een minimum te beperken."


Poll

Wat is de meeste faire afwikkeling van Ajax - Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

309 reacties (laatste reactie door deuce)

Ik zou als Ajax zijnde zeer content zijn met deze 0-3. Kan alleen maar erger worden.

24 september 2023 om 21:10

Gewoon altijd uitspelen. De mond volhebben over competitievervalsing en dan er op aandringen een uitslag na 55 minuten voetbal te laten staan vind ik nogal opvallend.

24 september 2023 om 21:12

Dit moet binnen 72 uur volgens de reglementen van de Knvb. Als Ajax dat niet kan faciliteren, en de KNVB de regels breekt door het 5 weken later uit te spelen, is dat competitievervalsing te noemen.

24 september 2023 om 21:14

Jaa uitspelen op het moment zelf niet na een aantal weken/maanden, dan kunnen de rollen er allemaal heel anders voor liggen en dat noemen we inderdaad competitievervalsing

24 september 2023 om 21:15

Uitspelen is alleen eerlijk als dat binnen 72 uur kan. Dat Ajax dat niet kan faciliteren is hun probleem.

24 september 2023 om 21:16

Gewoon deze woensdag uitspelen en dan de wedstrijd tegen Volendam een regelementaire 3-0 nederlaag. Dan is aan alle regels voldaan.

24 september 2023 om 21:16

Je wil en moet het gedrag van de supporters niet belonen. Dat is de kern van het verhaal. Hetzelfde geldt voor Feyenoord Ajax vorig jaar. Die wedstrijd had je ook moeten staken en zeker niet de daders belonen door verder te spelen.

24 september 2023 om 21:17

Feyenoord kan er dus echt niets aan doen dat de wedstrijd niet is afgemaakt. Dat het op een ander moment moet worden afgemaakt omdat jullie je zaakjes niet op orde hebben is inderdaad competitievervalsing.

Nu moet Feyenoord dus in het toch al drukke schema nog naar ruimte zoeken. De zaakjes kunnen er tegen die tijd heel anders voor staan. Er zijn allemaal factoren die de uitslag en de loop van het seizoen een beetje kunnen veranderen. En dat is de schuld van de Ajaxsupporters. Daar zouden wij geen nadeel aan mogen ondervinden.

24 september 2023 om 21:18

Dan maar uitspelen wanneer het Feyenoord uitkomt

24 september 2023 om 21:19

Dit competitievervalsing noemen vind ik sws een beetje grote baby praat.”omdat wij donderdag speelde en omdat Ajax donderdag speelde, zijn ze mentaal en fysiek nu in hun minste periode”. Is dat dan geen competitie vervalsing, wanneer Feyenoord, door het speelschema (gemaakt door de KNVB) Fysiek en mentaal in het voordeel is vandaag?? Slot zal toch niet bang zijn dat het niet goed komt met Ajax… en dat Feyenoord in het nadeel is valt ook wel mee, het laatste half uur kunnen ze met 5 B spelers beginnen en de wedstrijd rustig uitvoetballen.

24 september 2023 om 21:20

Feyenoord voetbalde gewoon, de ajax aanhang heeft voor het staken gezorgd, ik zeg dat Ajax gewoon een 0-5 aan de broek krijgen, wedstrijd dus niet uitspelen en een wedstrijd of 5 zonder thuispubliek. Een groot gedeelte vond het nog mooi ook wat erk gebeurde.

24 september 2023 om 21:20

@nielsfleuren
Dat is door alle partijen vooraf geaccepteerd. Dit is door Ajax-supporters gesaboteerd. Snap je t verschil?

24 september 2023 om 21:22

@nielsfleuren, dat het is voordeel dat je hebt als je Champions League speelt. Ajax heeft hier jarenlang van kunnen profiteren.

24 september 2023 om 21:23

@ Nielsfleuren bepaalt de knvb wanneer er Europese wedstrijden gespeeld worden joh?

24 september 2023 om 21:24

He, speelde Feyenoord ook 5 potten zonder publiek toen ze een Ajacied fysiek beschadigden?

Ajax moet gestraft worden en momenteel doen ze dat zichzelf wel aardig aan maar Feyenoordsupporters gaan hier echt goed op heb ik het idee. Hoezo ga je voor eigen rechtertje spelen haha.

24 september 2023 om 21:26

Als je eigen publiek de wedstrijd manipuleerd dan heb je niet veel te willen of was dit afgesproken werk misschien?

24 september 2023 om 21:27

Later uitspelen voelt zeker als competitie vervalsing maar dan het argument erbij halen dat Ajax minder rust heeft gehad heeft dan Feyenoord is dan wel erg vreemd.

24 september 2023 om 21:28

@myvision
Waarom wijs je nou naar een andere situatie in een tijd met andere regels?

Ajaxsupporters hebben deze wedstrijd toch gesaboteerd? Ze maken misbruik van de situatie. Nu moet Feyenoord waarschijnlijk tegen een Ajax met een andere trainer de wedstrijd gaan inhalen. Dat is vervalsing. Dat je naar anderen gaat wijzen is bijzonder triest.

Wat toen in de beker gebeurde was vreselijk. En als je het mij vraagt had Feyenoord er meteen uitgelegen en werd de wedstrijd niet uitgespeeld toen Klaassen werd geraakt. Ik was ontzettend gegeneerd destijds en volgens mij heb ik dat hier ook wel kenbaar gemaakt. Maar dat was toen en dit is nu.

24 september 2023 om 21:28

FR_Ronnie, uiteraard gaat dat niet gebeuren, dat weet je zelf. Zelf bij het raken van een speler met een voorwerp (weet je nog?) is de straf niet zo hoog. Bij Groningen vorig jaar ook niet. Daarbij spreekt iedereen er schande van, dus waar jij vandaan haalt dat een groot gedeelte het mooi vond, is mij een raadsel.

24 september 2023 om 21:34

Ja @Feye88, dus speel het svp vanavond, morgen of dinsdag uit. Boeit mij ook de wedstrijd van Volendam die er zo kort op zit. Gaat mij erom dat er ineens allemaal regels bij worden bedacht door Ronnie. 5-0, 5 potten zonder publiek, las ook al punten in mindering of Volendam reglementair verliezen. Mensen verzinnen maar wat. En dan heb je boter op je hoofd.

24 september 2023 om 21:35

Helemaal mee eens Myvision. Het feest van de overwinning is door Ajax ontnomen. Dit was een tik voor Ajax, maar laten we maar lekker uitspelen, om die tik in November nog een keer te geven, zodat ook de overwinning gevierd kan worden. 0-3 gaat toch niet uit handen gegeven worden. Ajax is knock out geslagen vandaag, maar besluit na 9 seconden op de grond gelegen te hebben... Toch door te willen gaan....

24 september 2023 om 21:37

Had ajax maar Champions League moeten halen. Dan hadden ze niet op donderdag hoeven spelen.

24 september 2023 om 21:39

Feyenoord hing vanaf toen overal netten op. Sindsdien zijn er weinig tot geen problemen meer.

Dat is verantwoordelijkheid nemen.

24 september 2023 om 21:40

Dan moet het wel woensdag om 14.30 zijn. Als het avond is, wordt er nog steeds niet aan de regels voldaan

24 september 2023 om 21:40

Tsjaa je kan wel janken over die 2 dagen extra rust, maar vorig seizoen speelde Feyenoord op donderdag tegen Shakhtar om Ajax vervolgens in eigen stadion te verslaan, waar Ajax de hele week vrij was. Nu heeft Feyenoord het 'voordeel' van iets meer rust en is het wel degelijk competitievervalsing als supporters kunnen besluiten de wedstrijd dan maar later te spelen.

24 september 2023 om 21:42

Het mag niet binnen 48 uur van de Volendam wedstrijd, dus ik denk dat het gewoon niet kan. Overigens had Feyenoord vorig jaar ook een 0-3 nederlaag moeten hebben. Is denk ik echt de enige manier waardoor je ook een beetje onderlinge controle kan creëren.

24 september 2023 om 21:43

Als deze wedstrijd pas over enkele weken uitgespeeld kan worden is dat net zo goed competitie vervalsing. Grote kans in het voordeel van Ajax dan zelfs. Dan gaat dit soort gedrag helemaal beloond worden. Ja zeg het maar.. vind elke beslissing competitie vervalsing. Enige waar ik dat een stuk minder van zou vinden is als de wedstrijd direct werd uitgespeeld zodra het stadion leeg was

24 september 2023 om 21:44

Volgens mij zegt Slot letterlijk dat er áltijd sprake is van competitievervalsing. Dus ook als Feyenoord een reglementaire overwinning zou krijgen. Maar natuurlijk ook als deze wedstrijd over weken tijd uitgespeeld zou worden. Behalve dat Ajax er dan wellicht beter voor staat kunnen ze zich helemaal voorbereiden op een situatie waarin ze een 0-3 moeten goedmaken. De kans dat ze dat vandaag nog was gelukt lijkt me een stuk kleiner zo niet verwaarloosbaar.

24 september 2023 om 21:47

Elke supporter heeft boter op z’n hoofd, maar de argumenten van Slot snijden hout. Die voelde langs de lijn uiteraard dat het de goede kant op ging voor Feyenoord. Dan is (mogelijk) in november inhalen wel een hard gelag. Sterker nog; een beloning voor de belabberde organisatie van ajax. Vorig jaar scoorde Gimenez en zodra hij in de buurt van dat picornie spandoek kwam, kreeg hij bekers en aanstekers naar z’n hoofd. Een paar weken later bleek een Feyenoord fan een iets betere motoriek te hebben dan de mannetjes van de f-side met netten als gevolg. Dat had ajax natuurlijk ook gewoon moeten doen. Zeker als er al sinds dinsdag berichten op X rondgaan over het gooien van fakkels. Er is duidelijk gewoon niet gecontroleerd (of erger nog: gedoogd) met dit gedoe als gevolg.

24 september 2023 om 21:52

@myvision, wat er in De Kuip een half jaar geleden is gebeurd is niet goed te praten. Maar dat was een andere tijd, met andere regels. Spullen gooien naar spelers gebeurt al jaren, in alle stadions. Er zijn sindsdien nieuwe, strengere regels opgesteld, om duidelijkheid te scheppen.

Feyenoord heeft besloten een net om het hele veld te zetten, Ajax heeft hier niet voor gekozen, met alle risico's die daarbij horen.

Deze situatie is totaal anders, dit is geen opwelling van een groepje supporters, dit is een doelbewuste actie om de wedstrijd te saboteren.

24 september 2023 om 21:56

Dan hangt ajax ze ook op na een incident, beetje te laat zoals bij feyenoord. Maar hey dat is verantwoordelijkheid nemen.

24 september 2023 om 22:04

@myvision, het is de reinste competitievervalsing.
Zoals Slot terecht zegt, Ajax was mentaal en fysiek al gesloopt.
Dit had makkelijk nog 0-5 of 0-6 kunnen worden.
0-3 is een hele coulante oplossing, voor Ajax.

24 september 2023 om 22:05

Wat is daar opvallend aan? Feyenoord wilde gewoon vandaag 0-5 winnen. Dat heeft Ajax voorkomen door dit gedrag dus dat is competitie vervalsing. Feyenoord hoeft verder niks want die zijn hier 0 schuldig aan dus die accepteren een kleinere winst

24 september 2023 om 22:06

Wat ongelofelijk dom en kortzichtig antwoord zeg. Feyenoord heeft aangegeven de wedstrijd vanmiddag/vanavond uit te spelen en evt dinsdag. Dat ajax dat niet kan regelen is niet het probleem van Feyenoord.

1 nov zou de evt andere datum zijn. Wat natuurlijk volstrekt belachelijk is.

24 september 2023 om 22:09

Het had ook makkelijk 4-3 kunnen worden zoals bij az vorige week of niet? Precies we weten het nooit daarom gewoon lekker uitspelen. Gelukkig hebben ze geen spelers fysiek aangevallen dat zou nog erger zijn voor de club

24 september 2023 om 22:10

Idd, staken en Ajax als winnaar aanwijzen toentertijd was de beste optie geweest. Van mij hadden ze Feyenoord ook een seizoen mogen uitsluiten.

24 september 2023 om 22:11

Overigens vindt Slot een reglementaire 0-3 óók competitievervalsing.

24 september 2023 om 22:14

Feijenoord is precies de club die hier niets van mag vinden. Als er één club is die een trackrecord met supportersgedoe heeft zijn zij het

24 september 2023 om 22:17

Lachwekkende reactie. Zoals 9/10 van je reacties. Slot gaf duidelijk aan dat alle opties competitievervalsing zouden zijn. Iedere optie is voor Feyenoord nadelig. Zou mij als Ajacied nu even heel nederig opstellen

24 september 2023 om 22:19

Hou toch op joh met je trackrecord. Als Feyenoorder heb ik talloze oorwassingen meegemaakt van Ajax, maar nog nooit hebben de supporters de wedstrijd gesaboteerd. Zou mij doodschamen en naar je eigen club kijken ipv met het vingertje gaan wijzen. Met 3-0 komt er Ajax er nog genadig vanaf.

24 september 2023 om 22:28

Ik zou als ajax dolblij zijn met die 0-3, kom je ongenadig goed weg.

24 september 2023 om 22:29

Laat dat maar aan de huisjurist van Feyenoord over. Deze uitslag blijft staan en daar komt Ajax goed mee weg. Hoop niet dat Feyenoord op het einde twee doelpunten tekort komt voor het kampioenschap.

24 september 2023 om 22:49

@sjempjesliek, precies, toont ook aan hoe de verhoudingen zijn gewijzigd. Ajax, dat tegen Feyenoord, in eigen huis vuurwerk op het veld gooit om een afslachting te voorkomen. Bijzonder hoe snel het kan gaan.

24 september 2023 om 23:07

Ajax had niets meer te vertellen en dit scenario was alleen een goede uitkomst voor Ajax. Waarom zou Feyenoord gestraft moeten worden voor het leed wat Ajax heeft aangedaan? Het zou ze sieren om coulant te zijn. De wedstrijd in november door laten spelen is ook voor Ajax het beste scenario.

24 september 2023 om 23:09

@bananana

Ajax is niet de partij die faciliteert. dat is de Knvb. Als die de wedstrijd tegen Volendam, uitstellen, dan kan binnen 72 uur gespeeld worden. Anders niet.

Competitie vervalsing heb je altijd bij afgebroken wedstrijden maar in dit geval is het beperkt, Feyenoord pakt hoe dan ook de drie punten.

24 september 2023 om 23:19

Het is toch als slot zei: het is nu sowieso welke optie je ook kiest, competitievervalsing.
nu is afgesproken dat ze normaal binnen 72 uur willen verder spelen. Kan dat niet moet je gaan kiezen voor de optie die de minste competitievervalsing oplevert. Is dat deze wedstrijd afsluiten en laten winnen door feyenoord of pas een keer verder spelen wanneer er geen interland, Europees of beker voetbal is, of te wel dat gaat weken duren, dan kunnen er allerlei blessures, nieuwe trainers zijn ook zullen de ajax spelers veel meer ingespeeld zijn. Dan lijkt het mij simpel, dan kan je nooit meer de wedstrijd spelen zoals die in deze speelronde moeten zijn en levert dat meer competitievervalsing op.
Daarnaast ben ik echt oprecht benieuwd hoe dat zit, want de wedstrijdselecties blijven gelijk, zelfde mensen op de bank, zelfde al doorgevoerde wissels enz. Zou er dan wel een nieuwe trainer op de bank mogen zitten?

24 september 2023 om 23:41

Heb je zelf ook in de gaten wat een onzin je schrijft?

24 september 2023 om 23:42

Er is 1 goede reden om het niet zo te doen. Veronderstel ik als ajax supporter wil niet dat feyenoord kampioen wordt ik bemachtig een kaartje heb een feyenoord shirtje aan neem vuurwerk mee steek dat vervolgens af gooi het op het veld. Dit is zo domme actie van de KNVB. Pak het meer aan zoals in Engeland supporters die zich daar niet gedragen krijgen een serieuze bekeuring of moeten de schade zelf betalen hebben een stadionverbod met daar aan hangend een melding plicht. Als het daar werkt waarom kan het hier niet werken.

25 september 2023 om 03:45

Het is opvallend dat de Amsterdammers zo bang zijn voor Feyenoord dat zij met voorbedachte rade plannen maken om de boel te saboteren. Als Ajax geen wedstrijd man faciliteren is 0-3 wel het minste wat ze kunnen doen. Laat het vak maar een half jaartje leeg.

25 september 2023 om 05:26

Is toch de enige terechte oplossing? Zeker nu uitgekomen is dat de wedstrijd moedwillig is gesaboteerd door de supporters van Ajax.

Nu Mislintat de laan is uitgestuurd, bevind Ajax zich al niet meer in dezelfde situatie.

Anders moet het vandaag of morgen uitgespeeld worden, enig ander later tijdstip zou ongehoord zijn.

25 september 2023 om 05:28

Nee, want dat speelschema wordt van te voren op elkaar aangepast. Ajax heeft notabene deze inhaalwedstrijd tegen Volendam omdat die was uitgesteld vanwege europees.

Alles is in het nadeel van Feyenoord momenteel en in het voordeel van Ajax en dat is vervalsing, heel simpel.

25 september 2023 om 07:36

De wedstrijd van woensdag verschuiven naar nov

25 september 2023 om 08:03

@fr010frdam, ik denk dat het vuurwerk vooral is gegooid om de onvrede over de gang van zaken binnen de eigen club te tonen. Dus meer: tegen Ajax bestuur ipv tegen Feyenoord.

25 september 2023 om 08:06

Ach vervalsing. Dan mag Excelsior ook nog klagen over vervalsing, want zij moesten tegen Ajax voor de transferdeadline en toen scoorde Klaassen tegen hen.

Wat een gelul

25 september 2023 om 08:26

Nee want een aansteker op het veld gooien ging per ongeluk, glipte uit ze hand

25 september 2023 om 09:17

Dat is toch steeds niet eerljijk - beide teams beginnen uitgerust aan de hervatting, absoluut in het nadeel van Feyenoord (scoort het vaakst in het laatste deel van de wedstrijd als conditie een rol gaat spelen). Uitspelen betekent bovendien dat de vuurwerkgooiers hun zin krijgen, ze halen er een voordeel mee binnen voor hun club.

25 september 2023 om 09:43

Alleen binnen de vastgestelde termijn van 72 uur, kan dat organisatorisch niet om welke reden dan ook. Dan de wedstrijd regelementair aan Feyenoord toewijzen. Het kan niet zo zijn dat andere clubs de dupe zijn van het wangedrag van supporters van Ajax.

A.s. woensdag komt Volendam op voorsprong en de supporters gooien weer vuurwerk op het veld. Wedstrijd wederom gestaakt en uitspelen op een moment dat het Ajax beter uitkomt? Supporetrs mogen nooit de uitslag van een wedstrijd bepalen.

25 september 2023 om 09:48

@feye_88,

Waarom is dat triest?

De regels zijn niet anders, de regels zijn nog precies hetzelfde.

En gisteren tijdens te wedstrijd is er niemand gewond geraakt door het publiek.
Dat was is Rotterdam destijds wel anders. Waardoor deze zaak natuurlijk nooit zwaarder gestraft zou moeten worden.

24 september 2023 om 21:11

Ajax wil dat die wedstrijd opgeschoven wordt naar pak m beet begin november natuurlijk. En dan hopen dat het bij Ajax een stuk beter gaat en iemand als Hancko ofzo geblesseerd is.

24 september 2023 om 21:13

Volgens mij staat er wel in de tekst dat zowel Ajax als Feyenoord niet gaan over "hoe nu verder". Wat mij betreft was hij vanavond uitgespeeld zonder publiek.

24 september 2023 om 21:18

@myvision
Ik zeg toch ook niet dat Ajax er over gaat. Ik geef alleen aan dat ik snap waarom Ajax die wedstrijd wil uitspelen. Zij hebben veel meer te winnen dan Feyenoord.

24 september 2023 om 21:19

Zou wat zijn he. Ajax stuurt Steijn volgende week de laan uit en haalt een andere trainer die, wonder boven wonder, deze ploeg aan het voetballen krijgt. Ajax raakt in een winning flow en mag dan 30 minuten de stand goedmaken op een koude avond in november. Deze pot moet morgen of overmorgen hervat worden of een reglementaire 0-3 krijgen, anders is het je reinste competitie vervalsing.

24 september 2023 om 21:25

Het zou wel in het cv van Louis van Gaal passen om dan nog 4-3 te winnen met z'n gouden lid.

24 september 2023 om 22:21

Denk dat dat idd het beste was geweest

24 september 2023 om 23:11

@feye_88

De KNVB heeft de sleutel in handen. Als ze de wedstrijd tegen Volendam uitstellen, dan kan die dag de wedstrijd tegen Feyenoord afgemaakt worden.

De kans dat Ajax in 25 minuten een 0-3 achterstand goedmaakt is ook in november uitermate klein.

24 september 2023 om 23:23

Volendam uitstellen is denk ik de beste optie, maar ik zou als ik Volendam was dan lekker zeggen, nee willen wij niet lekker puuuuh.

25 september 2023 om 05:56

Mijn grootste issue is niet dat er, dan een nieuwe trainer is, of dat ze het dan op de rit hebben...het grootste probleem voor mij is dat Ajax die 30min volle bak alles of niets kan spelen met een fit elftal. Terwijl we anders tegen een fysiek zwakker en zwakker wordend team nog 3 goals erbij hadden kunnen leggen

25 september 2023 om 11:55

Volendam zou wel gek zijn als ze daar mee instemmen, ajax is nu te pakken, deze degradatiekraker moet gewoon woensdag doorgaan.

24 september 2023 om 21:15

Gewoon niet uitspelen idd. Ajax heeft niks te willen.

24 september 2023 om 21:18

Fctwente. Feyenoord ook niet. Dat regelt de KNVB wel.

24 september 2023 om 21:23

Ajax en zijn aanhang gedraagt zich schandalig en moeten daarvoor keihard gestraft worden. Thuispubliek die de competitie willen bepalen is absoluut uit den boze.dus of dinsdag spelen of ajax gewoon als straf 0-5 verlieswedstrijd.

24 september 2023 om 21:24

Ik zou inderdaad als ik Ajax was wat minder hoog van de toren blazen. Van Halst die zegt dat Ajax alles heeft gedaan om juist dit te voorkomen maar dat er vervolgens talloze fakkels in dat vak worden afgestoken en daarna twee keer op het veld gegooid zou ook wel eens onderzocht mogen worden door de Knvb. Nalatigheid in de veiligheid.

24 september 2023 om 21:27

Hahaha, ook al begrijp ik jou en zou ik het prima vinden als dit inderdaad het geval is, had het je gesierd als je dit vorig seizoen ook had geroepen toen Klaassen een aansteker op zijn hoofd kreeg. Beetje selectief dit.

24 september 2023 om 21:34

Het is nu wel erg belangrijk wat de knvb gaat beslissen mbt binnen 72 uur.
Er komen nog veel weken aan met midweekse wedstrijden in Europa en de beker. Dan is er geen ruimte om nog even maandag of dinsdag de wedstrijd in te halen.
Dat geeft die hooligans alleen maar meer macht om het voor de clubs te verzieken

24 september 2023 om 21:36

Ronnie, hoe kom je aan 0-5? Een reglementaire nederlaag is namelijk 0-3, waardoor 0-5 nooit een optie kan zijn. Het is of een reglementaire nederlaag, de tussenstand als eindstand pakken, uitspelen of volledig overspelen. Dat zijn eigenlijk de enige opties en ik kan je garanderen dat volledig overspelen hem niet gaat worden. Het wordt dus uitspelen of 0-3.

24 september 2023 om 21:46

Je kunt niet dinsdag spelen, want zit te dicht op Volendam. Daar moet 48 uur tussenzitten. Ajax kan simpelweg niet aan de regels voldoen en dan volgt een nederlaag.

24 september 2023 om 22:04

Verplaats Volendam maar naar de datum die ze voor het uitspelen van de klassieker in het hoofd hebben (1 november), dan heb je tenminste een complete wedstrijd op een later tijdstip in plaats van 35 minuten anderhalve maand na het eerste deel van de wedstrijd. Op die manier beperk je de mate van competitievervalsing.

24 september 2023 om 22:44

Onzin en ook competitievervalsing. Zou ik als Volendam tegen protesteren. Volendam treft Ajax nu in een labiele toestand, dus zelfs zij kunnen van dit Ajax winnen. Over een paar weken kan er bij Ajax veel veranderen in positieve zin.

24 september 2023 om 23:18

afca_95! Dat was hij even vergeten. Want dat was zijn cluppie .

25 september 2023 om 11:57

@ajaxfan158 maar daar heeft feyenoord toch op gereageerd? die netten in de kuip hangen daar omdat klaassen met een aansteker is geraakt.
sindsdien zijn er strengere regels opgesteld dus netten in de arena zou een eerste stap zijn inderdaad

24 september 2023 om 21:30

Ja, ze hadden t stadion leeg moeten maken en gelijk uit laten spelen. Als t straks november is staat t er mss heel anders voor. Bovendien, als ze Feyenoord laten winnen, dan gaan de supporters misschien wel een keer nadenken wat ze te weeg brengen.

24 september 2023 om 21:54

Als Ajax zijnde geef 3 punten aan Feyenoord. Want dat hebben ze verdiend. En de eerste wedstrijd thuis zonder thuis publiek. Jammer dan voor de echte fans.

Gewoon lekker 0-3 en klaar

24 september 2023 om 21:04

Dan is Feijenoord de dupe. Had zo 0-6 kunnen worden. Schappelijk van de Rotterdammers dus nog.

24 september 2023 om 21:08

Het had ook 4-3 kunnen worden zoals AZ donderdag.. Al dat gedoe alsof alleen maar Feyenoord nog had kunnen scoren.

Ik zou het gewoon reglementair afdoen overigens.

24 september 2023 om 21:09

In alle gevallen is feyenoord de dupe, behalve als ze een 0-5/0-6 afschrijven maar dan kan juist Psv weer de dupe zijn van het doelsaldo, Dus door misdragingen van supporters van Ajax, is Feyenoord ten alle tijden de dupe dat zou nooit mogen kunnen natuurlijk

24 september 2023 om 21:11

Hahahah Martijn kom op had jij gedacht dat Ajax zou scoren? Feyenoord heeft na de 3 doelpunten nog 4 kansen gehad om te scoren zonder groots te spelen. Dit had echt wel 0-5/6 geworden.

24 september 2023 om 21:13

@sander1410
Ajax heeft de eerste helft ook gewoon drie goede mogelijkheden gecreëerd. Vier zouden ze er niet gemaakt hebben. Maar een of twee was niet eens zo vreemd geweest.

24 september 2023 om 21:14

Best wel vreemd met een xG van 0.4

24 september 2023 om 21:16

Martijn ik weet niet of je zat te kijken, maar de laatste minuten was zo’n beetje het grootste eenrichtingsverkeer die ik ooit gezien heb. Ajax zat alles weg te peren en 2 tellen later was Feyenoord alweer in de aanval, hoezo denk je dat precies toen die kneuzen met fakkels begonnen te smijten?

Tot de rust was Ajax prima bezig, na rust en vooral de laatste minuten was het wachten op een regelrechte slachtpartij.

24 september 2023 om 21:18

Een xG zegt niet alles. Zo was er bijvoorbeeld op een gegeven moment een bal voor het doel langs die Brobbey bij de tweede paal makkelijk binnen had kunnen kopen, maar mistte. Krijg je amper xG voor, maar is wel een gevaarlijke kans.

24 september 2023 om 21:19

Ik snap wel wat Martijn zegt. Oké het wedstrijdbeeld was er niet naar maar nog steeds is alles mogelijk, zoals inderdaad AZ laatst, of bijvoorbeeld AC Milan - Liverpool of Newcastle - Arsenal (4-4 na 0-4). Schitterende volley overigens van Tiote (rest in peace).

24 september 2023 om 21:26

Martijn , je maakt jezelf echt belachelijk hier. Ajax heeft geen kans op een goal gehad.

24 september 2023 om 21:33

Feyenoord heeft ook geen kans gecreëerd op die drie na die wij ze cadeau hebben gedaan. Hoe komen jullie erbij dat Feyenoord nog gescoord zou hebben?

24 september 2023 om 21:34

Die 1e was een cadeau? Daar werd je finaal weggespeeld. Je ziet ze vliegen, Martijn

24 september 2023 om 21:42

@martijn R

Voor rust kregen we nog 2 kansen. Feyenoord liet het initiatief lekker bij Ajax, want jullie geven elke 10 minuten toch een grote kans weg. Dat zagen we tegen Twente en Marseille en nu weer. Het was gewoon achterover leunen tot we cadeautjes kregen.

24 september 2023 om 22:38

Martijn, je maakt je vandaag onsterfelijk belachelijk met je reacties. Feyenoord speelde op 60%, Ajax had nog de wedstrijd van donderdag in de benen.

24 september 2023 om 21:07

Komen jullie goed mee weg idd. Zelf de wedstrijd stilleggen en nog beperkte schade ook. Zou schandalig zijn. Van mij mogen er nog 3 bijgeteld worden. Ajax was echt rijp voor de sloop dat weet iedereen. Enige probleem is als psv en feyenoord gelijk eindigen dat het nog meer invloed en competitievervalsing kan hebben.

24 september 2023 om 21:09

Ja want die 10 minuten na rust regende het inderdaad kansen voor feyenoord...

24 september 2023 om 21:36

Zoals Slot al aangaf, op het einde zou Ajax de vermoeidheid voelen van afgelopen donderdag, dan hadden er sws kansen bijgekomen.

Geen gentlemen agreement dus

24 september 2023 om 21:06

Niet verrassend toch? Als iemand fysiek word aangevallen met een voorwerp tegen zijn hoofd word er niet eens definitief gestaakt. Dat vind ik altijd nog erger als wat fakkels op het veld.

24 september 2023 om 21:11

Oh nee! Een redelijk argument in al dit geschreeuw! Die selectieve verontwaardiging van iedereen nu opeens is tenenkrommemd. In tegenstelling tot in Rotterdam is er geen speler gewond en nu moeten we zwaarder straffen? Wat een logica

24 september 2023 om 21:23

Daar had het wat mij betreft ook afgelopen mogen zijn

24 september 2023 om 21:24

@Tijger-wit
Dat vind ik ook. Die wedstrijd had gestaakt moeten worden op dat moment en Feyenoord had per direct uit het toernooi gekickt moeten worden + een seizoen zonder supporters in de beker o.i.d.

Maar dat was vorig seizoen en op basis daarvan zijn de regels ook aangescherpt. Nu misbruiken Ajaxsupporters die regels om de wedstrijd te verplaatsen.

Wat er erger is maakt voor dit topic niet uit. Het is nu een nieuwe situatie.

24 september 2023 om 21:27

Individu die een speler raakt (wat absoluut niet mag gebeuren) tegen een actie die voorbereid is om expres de wedstrijd te staken.

24 september 2023 om 21:43

Buiten al het tokkie geweld om faalt de KNVB hier het meest. Landelijke meldplicht had er allang moeten zijn. Clubs durfen toch niets te doen tegen hun eigen "fanatieke fans". De eikels die het verzieken voor iedereen moet je individueel snoeihard aanpakken met een stadionverbod en een fikse geldboete. Ik denk dat in dit specifieke geval het misschien wel de beste oplossing is ivm het bomvolle speelschema. In de toekomst zal dit toch echt anders moeten, daar zijn we het allemaal over eens hopelijk.

24 september 2023 om 21:51

Ronnie, laten we niet doen alsof er in andere stadions alleen maar ideale schoonzonen rondlopen. Als je die retoriek gaat hanteren, kunnen we beter de stadions helemaal leeg laten. Beetje hypocriet gejank, je verhaal dus.

Desalniettemin vind ik een reglementaire 0-3 terecht, maar lijkt het me beter als de KNVB naar punten in mindering gaat kijken. Deze 'maatregel' wordt eerder uitgebuit dan dat het resultaat sorteert, dus moet de straf maar omhoog.

24 september 2023 om 22:44

@plopkoek, wat jij vergeet is dat een aansteker wel in het stadion mag zijn en vuurwerk niet. Ajax is dus volledig verantwoordelijk voor het feit dat de beveiliging niet goed was.
Los van het feit dat ik ook prima had begrepen als ze her toen gestaakt hadden

Een straf is pas een straf als deze als straf ervaren wordt ...

24 september 2023 om 22:20

Tsja dit zijn toch de regels die de KNVB opgesteld heeft? Na een paar keer op het veld gooien staken. Dan weet je dat het een keer misbruikt wordt. Als er dan door de KNVB regels opgesteld worden om het uit te spelen maar waar Ajax niet aan kan voldoen (je bent nog afhankelijk van politie inzet/burgemeester Amsterdam) en Ajax heeft een inhaalwedstrijd. Dan komen de regels van de KNVB zelf in de knoop. Aan hun om het op te lossen, hoe dan ook is het competitievervalsing want stoppen na 55 minuten kan niet want ja wie weet had het nog wel 4-3 geworden. Maar pas overspelen in november ofzo is ook oneerlijk want wie weet zit Feyenoord dan in een dip en is het lek bij Ajax boven. Kortom dit is ook weer voor de KNVB een wijze les door dit soort acties direct af te straffen door te zeggen bij staken wedstrijd verliest die club met 0-3. Moet je zien hoe snel dat opzettelijk een wedstrijd stilleggen over is.

25 september 2023 om 04:17

Dan gaan dus alle supporters bij een 0-4 achterstand dingen op 't veld gooien zodat het 0-3 wordt?

24 september 2023 om 23:14

Het probleem met straffen is altijd de precedent werking. Als je een gestaakte wedstrijd na 55 minuten als gespeeld beschouwd, dan geldt dat ook straks in andere gevallen.

En dan kom je te zitten met wedstijden waar het na zestig minuten 0-1 staat en voor de tweemaal een bekertje op het veld gegooid wordt zonder dat ze de dader pakken. Dat is definitief staken volgens de regels.

Het mag allemaal van mij, als het maar consequent doorgevoerd wordt.

24 september 2023 om 23:31

Ik zeg niets meer dan dat ik hierboven zeg. Ik vraag echt niet om een "voorkeursbehandeling" voor mijn club ...

Ik ben Feyenoorder maar besef me goed dat je (helaas) niet een reglementaire nederlaag van meer dan 0-3 kan toekennen, ook al had het dat best kunnen worden. Dan los je een geval van competitievervalsing op met… nog meer competitievervalsing. Aan het einde van het seizoen kan het zo zijn dat doelpuntensaldo belangrijk is, en dan zou bijvoorbeeld PSV benadeeld kunnen worden door een oplossing op een actie van Ajax.

Dus, wat is de beste oplossing?

Wedstrijd uitspelen, compleet zoals Feyenoord dit eist. Dus, zelfde opstelling, in Rotterdam, aanstaande dinsdag bijvoorbeeld. Verlies slikken dat het wss dan 0-3, 1-3 of 1-4 eindigt ipv 0-6.

Verder moet dit bestraft worden om zowel de daders te pakken als gedrag te ontmoedigen. Dus, naast persoonlijke vervolging, puntenaftrek van 3 punten voor Ajax en vanaf nu voor elke club waar de wedstrijd stilgelegd moet worden. Het is aan de clubs om netten op te hangen bij wedstrijden zoals deze, of standaard, zoals Feyenoord heel goed heeft gedaan.

24 september 2023 om 21:10

Ajax speelt woensdag al dus dat gaat niet

24 september 2023 om 21:12

De club straffen gaat niet werken. Je gaat dan 'supporters' van de tegenstander krijgen die een rivaliserende club gaan saboteren. Stel dat bij de uitwedstrijd er Ajacied tussen het reguliere publiek zitten en vuurwerk gooien?

24 september 2023 om 21:23

Zelfde opstelling eisen is al moeilijk. Bepaalde spelers die het lieten afweten kunnen als geblesseerd gezet worden.
Zelfs al had de match een uur stil gelegen en daarna verder gespeeld was het al niet meer volledig eerlijk. De ene speler gaat daardoor uit zijn ritme.. maar Ajax had evengoed nog een goaltje kunnen maken of Feyenoord er geen vierde in krijgen.
Weer een spijtig geval. Ik zou er zelf geen verdere moeite in steken en de match op 0-3 houden. 3 punten voor Feyenoord. En allebei op naar de volgende match.
Als straf zou je dan al kunnen stellen eens 1 of meerdere wedstrijden zonder publiek. Maar dan straf je vooral de gewone supporter.

25 september 2023 om 08:13

Als je aan het einde van het seizoen op 1 doelpunt geen kampioen wordt, heb je gewoon vette pech. Dan kun je niet alleen kijken naar een wedstrijd waarin je heel misschien een keertje meer zou hebben gescoord. Dan moet je ook over een heel seizoen iedere dubieuze beslissing waarin jou eventueel een strafschop of vrije trap rondom de 16 is ontnomen ook meenemen. Want die had je anders misschien ook wel gescoord. Kansloos.

Lijkt me dat spelen binnen 72 uur dan maar gehandhaafd moeten worden, en anders overwinning voor Feyenoord. Hebben ze nog geluk mee, want de volgende keer krijgen ze er gewoon weer minimaal 2 om de oren van Santi.

Als Ajax een beetje kloten had zouden ze onmiddellijk akkoord gaan.

24 september 2023 om 22:39

Ajax had vorig seizoen kloten door in de Kuip door te spelen na het aansteker incident. Als Feyenoord een beetje kloten heeft, komen ze terug om de laatste 35 minuten bij 0-3 verder te spelen. Of zijn ze bang dat het nog mis gaat?

24 september 2023 om 22:56

Willen ze wel, maar wel binnen de afgesproken 72 uur. Waarom er niet maandagochtend gespeeld kan worden is mij overigens echt een raadsel

25 september 2023 om 00:03

Dat is een taak voor de KNVB, zij gaan over de planning. Niet Ajax

Als KNVB kan je Ajax de keuze geven, of dinsdag uitspelen of het wordt een reglementair verlies. Uitspelen na meer dan 72 uur zou in ieder geval waardeloos zijn, dan kan alles er heel anders uit zien tegen die tijd.

24 september 2023 om 21:10

Als je een club de keuze gaat geven moet je Feyenoord de keuze geven. Ik hoop dat Feyenoord dan voor dinsdag uitspelen zou kiezen, maar wat Slot zei is ook terecht (dat spelers als Trauner 2-3 dagen moeten herstellen van een wedstrijd).

Even voor de duidelijkheid? Als het nog wordt overgespeeld dan bezit Feyenoord toch gewoon die 0-3 voorsprong? En gaan ze verder vanaf de 55e minuut toch?

24 september 2023 om 21:06

Ja, gewoon exact zoals het was. Dus Ajax 2x gewisselt en zelfde selecties etc.

24 september 2023 om 21:11

Thanx voor de verduidelijking. Wat ik mij wel afvraag: wat gebeurt er als, bijvoorbeeld, Berghuis of Geertruida geblesseerd raakt in de tussentijd? Geldt dit dan als een wissel? Weet je hoe dat zit?

24 september 2023 om 21:16

Dat is een goeie, geen idee...

24 september 2023 om 21:28

Dan stel je gewoon een ander op; je kan moeilijk verwachten dat Berghuis (of wie dan ook) in een rolstoel aantreedt

24 september 2023 om 21:34

@ajaxfan - in principe dezelfde selecties en dezelfde opstelling. Als er in de tussentijd iemand geblesseerd raakt die in het veld stond, zal je die moeten wisselen (tenzij je met 10 in het veld wilt staan)

24 september 2023 om 21:35

De vraag is alleen, mag dat? Of moet je dan met 10 man verder?

24 september 2023 om 21:38

Een geblesseerde speler mag, zonder dat dat het aantal wissel beïnvloedt, vervangen worden. Een gewisselde speler mag echter niet meer spelen.

24 september 2023 om 21:11

Juventus07 ja normaal is het inderdaad niet over spelen, maar verder spelen.

24 september 2023 om 21:20

Haha dankje, Migi had het ook duidelijk gemaakt, maar omdat je zoveel berichten erover kreeg wat natuurlijk logisch is kreeg ik het gevoel dat ze straks zonder publiek helemaal opnieuw beginnen met 0-0.

Een wedstrijd zonder publiek op dinsdag moet je toch wel kunnen organiseren? Ajax heeft een flinke selectie, dus dat hoeft voor woensdag geen probleem te zijn.
De wedstrijd tot november uitstellen is gewoon pure competitievervalsing.

Als de regel is binnen 72 uur en Ajax krijgt dat niet rond, dan tja, jammer. Dit lijkt me gezien het schema en de tussenstand het meest logische besluit. En toch blijf ik er ziek van. We winnen verdikkeme nooit in de Arena en dit is dan toch een "overwinning" ipv een overwinning.

24 september 2023 om 21:09

Ik dacht dat Ajax vandaag gewonnen had, ze hadden bijna 70% balbezit. Dan win je toch?

24 september 2023 om 21:36

Je wint dan alleen de harten van de fans...

Ik zou het prima vinden als Ajacied omdat je door al deze ellende het imo niet verdient om nog aanspraak te maken op een resultaat maar ik snap dit standpunt niet. Vorig seizoen riep Ajax dat ook niet na het aansteker incident. Toen hebben ze ook de wedstrijd ook uitgespeeld. Ik snap dat daar de situatie anders was omdat de wedstrijd diezelfde avond nog uitgespeeld kon worden maar Ajax had daar veel meer te verliezen dan Feyenoord nu. Toen is de wedstrijd uitgespeeld met publiek, stond Ajax niet met 3-0 maar met 1-0 voor én kon Klaassen de wedstrijd niet verder spelen door toedoen van een aansteker.

24 september 2023 om 21:11

Ik vind het nog steeds (te) grootmoedig van Ajax dat ze daar vorig jaar mee akkoord gingen. Ik hoopte stiekem nog bij hervatting dat ze uit protest 25 minuten zouden overspelen in de middencirkel zodat Ajax 0-1 zou winnen. Dus ik snap wel dat Ajax nu ook door wil. Die spelers kunnen er ook niks aan doen dat die mafketels vuurwerk gooien.

24 september 2023 om 21:21

Feyenoord wilde vandaag ook doorspelen hè.

24 september 2023 om 21:27

Ja, maar ik vind het bij lichamelijk letsel van een van je spelers wel een ander verhaal. Vandaag is meer een generieke verstoring, niet echt een soort aanval.

24 september 2023 om 21:37

Ajax ook hè

Ja maar natuurlijk. Dit is Feyenoord niet te verwijten. Daarnaast hebben ze een overvolle programma en kunnen dit er niet weer bij hebben.

Hier zou Ajax ballen tonen en een statement mee maken door samen met Feyenoord akkoord te gaan maar nee hoor.

Competitievervalsing zoals Slot het al aangaf.

24 september 2023 om 21:12

Hou op zeg. Ja feyenoord stond voor en logisch dat ze makkelijk dit willen afronden in hun voordeel.
Maar competitievervalsing is het sws niet. Als het wordt uitgespeeld is dat het meest fair.
Misschien heeft Ajax wel een paar geblesseerden dan en wordt het nog 0-5. Als als.

Het is vervelend.
Die idioten moeten een levensland stadionverbod krijgen. Keihard aanpakken en dan op een rustig moment in het jaar de wedstrijd afmaken.

Laat duidelijk zijn, ik praat niks goed wat vandaag is gebeurd… maar daar hebben we Calimero weer met competitievervalsing.

Heeft iemand slot gehoord over de penalty en rode kaart van dinsdag?

In alles ziet die man een reden om onrecht aan te grijpen, maar als t eens andersom is… is meneer niet thuis.

24 september 2023 om 21:10

De man heeft natuurlijk gewoon volledig gelijk. Er is vandaag maar één team dat benadeeld is door deze staking, en dat is de ploeg van Slot.

24 september 2023 om 21:16

Dat zal allemaal wel… maar misschien moet slot wat selectiever worden in dit soort dingen roepen.

Hij doet t altijd, met het minste of geringste… en nogmaals… met een simpele penalty zoals dinsdag hoor je m niet.

Was de situatie andersom geweest dinsdag, was t huilen geblazen!

24 september 2023 om 21:18

Er zijn echt 0 trainers in de historie van welke sport dan ook die uitvoerig en vrijwillig klagen over een voordelige beslissing van de scheids. Hoe is dit een stok om Slot mee te slaan.

24 september 2023 om 22:00

Migi

Helemaal eens…
Evenals dat ik t ergens ook echt wel met je eens ben dat t competitievervalsing is…

Maar 1 a 2 jaar geleden riep meneer Slot dat Ajax 2 dagen extra rust had met CL tov donderdag voetbal… en nu is de situatie weer andersom en hij geeft er weer een draai aan en het is allemaal weer tegen hem…

Nogmaals als die nou wat selectiever zou zijn is t wat geloofwaardiger en bovenal minder vervelend. Het is zo’n goede trainer…

24 september 2023 om 21:12

Echt niets calimero aan. Ook helemaal niets te maken met dinsdag. Gewoon een steekhoudend verhaal van Slot.

24 september 2023 om 21:13

Het is toch gewoon overduidelijk competitievervalsing, zonder enige twijfel. Je mag altijd discussiëren over beslissingen zoals een rode kaart, logisch als je dat doet als je er een tegen krijgt, en Slot heeft dat geloof ik nooit als competitievervalsing omschreven. Maar wat jullie zielige nepsupporters vandaag flikken om een 0-6 nederlaag in eigen huis te voorkomen is competitievervalsing pur sang.

24 september 2023 om 21:45

Er is geen enkele discussie over dat staken competitie vervalsing oplevert. Wat de meeste Feyenoorders niet begrijpen is dat hervatten niet had betekend dat alleen Feyenoord dan doelpunten mocht maken. Natuurlijk zou het op dat moment gezien het wedstrijdbeeld voor de hand liggender zijn dat Feyenoord in het voordeel was het laatste half uur. Maar zo zit voetbal (gelukkig) niet altijd in elkaar. Tot de 0-1 was het wedstrijdbeeld nl. ook andersom en toch scoorde Feyenoord tegen de verhouding. Ajax kom woensdag ook met 2-0 voor waarna het weer 2-2 wordt. Er zijn wel gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Je kunt dus nooit zeggen dat Feyenoord wel even aan het doelsaldo was gaan werken. Dat is een vrij arrogante houding.

24 september 2023 om 23:06

Ik weet niet of ik het eens ben.
Misschien lijkt het zo wel qua spelbeeld: maar er zat bij de Ajaxieden wel iets in de koppies waardoor ze domme persoonlijke fouten gingen maken en slordig waren.

Qua balbezit en dreiging kun je wellicht gelijkwaardig zijn, maar er is meer dan dat nodig om een wedstrijd te beslissen.

We zullen nooit weten wat de uitslag geweest zou zijn, maar ik denk niet dat Ajax nog terug in de wedstrijd had gekomen.

Wat vandaag is gebeurd is een schande maar voor mijn beeldvorming, hoe is dit anders (erger?) dan het incident met klaassen vorig jaar in de kuip?

Toen was een reglementaire overwinning van ajax volgens feyenoord ook niet aan de orde. Nu dus ook niet lijkt me.

De knvb moet voor volgend jaar gewoon keiharde regels maken. Staken is een reglementaire overwinning, idem als dat er teveel rode kaarten vallen voor 1 team.

24 september 2023 om 21:09

Die wedstrijd is gewoon uitgespeeld. De regel zegt dat bij een staking de wedstrijd binnen 72 uur uitgespeeld moet worden. Dat is niet mogelijk door de wedstrijd van Ajax tegen Volendam.

24 september 2023 om 21:10

Want die wedstrijd werd gestaakt? Want die wedstrijd moest volgens de regels binnen 72 uur worden uitgespeeld? Want die wedstrijd zou 2 maanden later eens worden verder gespeeld? Beetje appels met peren vergelijken hier

24 september 2023 om 21:12

Kromme vergelijking. Dat was namelijk 1 persoon die vervolgens uit het stadion is gezet en de wedstrijd is daarna uitgespeeld. Het gajes van vandaag heeft 3x moedwillig de wedstrijd verstierd

24 september 2023 om 21:18

Er is een heel duidelijk verschil: daar was nooit de intentie bij om de wedstrijd te staken.

De imbeciel die de aansteker gooide had de intentie om een speler te verwonden. Dat is waarschijnlijk nog erger, en daarom is de wedstrijd stilgelegd, de dader gestraft, en besloten door te spelen. Daarna zijn er nieuwe regels gekomen en heeft Feyenoord slim de netten opgehangen om niet onder de nieuwe regels gestraft te worden.

De imbecielen die deze wedstrijd hebben verziekt, hebben dit 100% bewust gedaan om de wedstrijd te staken, om Feyenoord te benadelen, om een historische nederlaag te voorkomen, en om de competitie te vervalsen in het voordeel van Ajax/nadeel van Feyenoord. Dit alles omdat de KNVB nieuwe regels heeft gemaakt, die dus misbruikt zijn. Daarom moeten meer mensen worden gestraft, en Ajax als club ook - op z’n minst voor de nalatigheid en om voordeel dat de club uit deze situatie haalt te minimaliseren.

Dus het verschil: Feyenoord heeft, op mogelijk het vervroegd wisselen van sterspeler Klaassen na, niets gewonnen door het stilleggen. Ajax wint hier een stuk minder tegendoelpunten, uitstel van de nederlaag, en een kleine kans op een punt onder een nieuwe trainer.

Reglementaire overwinning voor Feyenoord, dus 0-3, plus de al gemaakte goals, is een eindstand van 0-6. Dit lijkt mij het meest in de buurt komen van gerechtigheid.

24 september 2023 om 21:20

Hier kan ik me ook in vinden maar is helaas niet zoals het normaal gaat. Dan zou de KNVB moeten aankondigen dat bij stilleggen door supporters er altijd een 0-3 gerekend wordt + gemaakte goals bij opgeteld. Dan kan je als supporter alleen maar je team harder naaien, op zich gerechtigheid.

Tuurlijk. Bij Ajax zit het probleem waardoor de wedstrijd gestaakt is. Dus Feyenoord moet op de blaren zitten, want Ajax wordt tegemoet gekomen. Te bizar voor woorden. De regel is simpel. Het moet binnen 72 uur uitgespeeld worden. Kan dit niet, dan blijft de stand staan.

Pure competitievervalsing. Niks meer, en niks minder. De KNVB beloond de F-side rijkelijk voor hun stunt. Hopelijk stapt Feyenoord naar het CAS.

24 september 2023 om 23:02

Ik hoop eigenlijk dat er geen arbitragezaak komt.
Dit moeten de clubs en de KNVB toch gewoon als volwassenen kunnen regelen?
Als ik Ajax zou zijn dan zou ik niet eens proberen het onderste uit te kan te halen: je wilt toch ook dat je eigen supporters een lesje leren?

Waarom is feyenoord zo bang om de wedstrijd uit te spelen?
Oke Ajax speelde best goed en de beide teams waren aan elkaar gewaagd.
Maar ook zonder domme fouten van 1 speler en een beetje meer geluk gaat Ajax echt geen 3 keer scoren in een half uurtje.

24 september 2023 om 21:14

Ik denk dat ze het oneerlijk vinden. In t laatste half uur is Feyenoord vaak op zn sterkst en nu hebben supporters moedwillig een normale voortgang onmogelijk gemaakt. Prima, dan stoppen we. Anders hebben de fakkelgooiers en stadionbestormers precies wat ze wilde bereiken met hun actie

24 september 2023 om 21:16

Volgens mij is het niet zozeer dat Feyenoord bang is, maar heeft het meer met het volgende vandoen.

Vandaag zit je als Feyenoord zijnde in een (zeer) goede flow. Hoevaak wint Feyenoord nou in De Arena, laat staan, 0-3 voor staan in de ‘55.

Daarbij komt kijken, zoals Slot ook aangaf in zijn interview, dat Feyenoord dinsdag CL heeft gespeeld (welke vrij gemakkelijk was) en Ajax afgelopen donderdag een zwaar bevochten pot tegen Marseille heeft gespeeld.
De laatste 30 minuten zijn dus van essentieel belang, vanwege het feit dat die fysiek het zwaarste zullen zijn, voornamelijk aan Ajax zijde.
Daarbij komt kijken dat Ajax al flink wat wissels had gedaan en Feyenoord nog niet een.

Dat betekent dus dat je als Feyenoord zijnde hier vandaag misschien wel een historische overwinning had kunnen behalen, welke door toedoen van een aantal supporters, is voorkomen.

Tevens bestaat er natuurlijk altijd een kans dat je, indien de wedstrijd later wordt overgespeeld, een off day hebt, Ajax in de ‘57 de 1-3 scoort en je een compleet andere wedstrijd speelt, wellicht zelfs gelijk speelt of verliest.

Het gaat nu eindelijk een keer goed voor Feyenoord in de Arena. Natuurlijk gaan ze niet het risico lopen dit te verspelen.

24 september 2023 om 21:34

"oke Ajax speelde best goed en de beide teams waren aan elkaar gewaagd."

Nee, echt niet. Aanvallend deed Ajax het wel leuk, verdedigend was het bij alle drie de goals gewoon niveau kelderklasse. Bij de eerste twee goals kun je het nog wel individuele fouten noemen, maar die derde goal was ronduit bizar, er was maar 1 verdediger in de buurt bij een massale counter. Dat heb ik op dit niveau nog maar zelden gezien.

24 september 2023 om 21:39

Feyenoord had de wedstrijd tegen Marseille gezien en wisten dat Ajax de goals op een presenteerblaadje geeft. Gewoon wachten tot ze hun eigen glazen in gooien. Ajax kwam niet heel dichtbij de goal. Feyenoord had buiten de goals om alsnog de grotere kansen aan t einde van de eerste helft.

Uitspelen is in het licht van de andere gestaakte wedstrijden gewoon het meest fair. Een andere keuze omdat het 'de klassieker' is echt heel gek. Zou het niet erg vinden, kan volgens mij alleen maar erger worden. Alhoewel vandaag wel een dieptepunt was in de clubhistorie

Gewoon binnen 72 uur inhalen dan stuurt ajax maar het 2e het veld in , qua niveau zal dat ook weinig uitmaken

24 september 2023 om 21:41

Dus je wilt per se het binnen 72 uur inhalen omdat dit volgens de regels zo is maar vind het prima als Ajax het 2e stuurt terwijl de regels voorschrijven dat je met hetzelfde team moet starten?

Poeehhh ik zou als Ajax zijnde het mooi zo laten.
Scheelt je veel organisatorische ellende
Geen schema's overhoop en je kan altijd nog roepen dat de wedstrijd geflatteerd was en dat ALS je nog de minuten mocht inhalen, je zeker kans had om er nog 3 in te schoppen...

Snel afhandelen, en door

Ajax kan alleen maar het hoofd buigen en in de handen knijpen met 3 tegentreffers

Ik snap de reactie van Feyenoord en dat ze dit (achter de schermen) proberen te regelen. Het is ook erg onrustig op een toch al drukke speelkalender. Als de KNVB anders beslist, dan moet je denk ik gewoon met de borst vooruit weer naar Amsterdam. Dat er nu wordt gezegd dat ze over een paar weken sterker zullen zijn dat snap ik wel, maar je mag best wel wat meer van je eigen kracht uitgaan.

24 september 2023 om 21:31

Het is toch gewoon schandalig als een club in slechte doen gewoon een paar fakkels op het veld kan gooien om dan twee maanden later een betere kans te krijgen? Dan beloon je zulk gedrag.

25 september 2023 om 12:43

Helemaal mee eens. Dat is ook niet mijn punt. Daar moet echt wat aan veranderen, want nu wordt deze maatregel misbruikt door 'supporters'. Ik vind dat Feyenoord nu ook alle recht heeft om boos te zijn en ik kan heel goed snappen dat ze vinden dat een 0-3 overwinning dan wordt gezien als minst slechte oplossing.

Tegelijkertijd kan het echter zo zijn dat de KNVB anders beslist. In dat geval denk ik wel dat je als Feyenoord moet blijven uitstralen, zeker met een 0-3 overwinning, dat dit uiteindelijk niets uitmaakt. Het is volkomen krom, maar de punten gaan naar Rotterdam. Zoiets zeg maar.

Verder dus volledig met je eens. Dit systeem werkt alleen maar dit gedrag in de hand en Feyenoord wordt daardoor gewoonweg door benadeeld. Was de wedstrijd uitgespeeld, dan had het echt een oorwassing kunnen worden. We zullen dat nu nooit weten, omdat je de supporters de macht geeft een wedstrijd te staken.

Joh gewoon een reglementair 0-3 verlies opschrijven. Het had toch alleen maar erger geworden en de club verdient het geeneens om dit uit te mogen spelen. Slik je verlies en de puinhoop opruimen.

Ajax heeft na wat er vandaag is gebeurt eigenlijk helemaal niks te willen. Ik vind Feyenoord eigenlijk nog heel redelijk. Feyenoord had echt nog meer kunnen scoren in de 2de helft. Als er binnen 72 uur moeten worden uitgespeeld zal het morgen moeten. Dat Ajax woensdag speelt is niet het probleem van Feyenoord.

Ik snap zowiezo niet waarom Ajax uberhaupt wil uitspelen. op basis waarvan denken ze nog minimaal 3 keer te gaan scoren en geen tegentreffer meer te krijgen.

24 september 2023 om 21:43

Omdat ze vorig seizoen bij het aansteker incident ook uit wilden spelen. Dat Ajax woensdag speelt is niet het probleem van Ajax maar van de planners bij de KNVB

Dinsdag uitspelen.
Dat ze woensdag weer moeten is jammer dan, bedank je supporters maar…

En anders inderdaad de 3-0 laten staan.

De wedstrijd pas in november uitspelen is competitievervalsing en moet Feyenoord niet accepteren, desnoods middels een kort geding.

24 september 2023 om 21:17

Mag niet volgens de reglementen. Er dient minimaal 48 uur tussen te zitten.

24 september 2023 om 21:20

Mag het dan ook niet morgen omdat dit niet 48 uur na vandaag is? Of telt het dan niet omdat het is gestaakt?

24 september 2023 om 21:22

Dit vind ik een mooi plan. Maandag uitspelen, hebben ze nog 48 uur tot Volendam.

24 september 2023 om 21:33

@migi

Nee, morgen mag wel omdat het gaat over uitspelen. Het zou theoretisch gezien morgen kunnen, ware het niet dat het organisatorisch gezien niet gaat (aldus Van Halst). Zover ik weet is uitspelen en Ajax - Volendam niet te combineren.

Of je moet natuurlijk Ajax - Volendam verplaatsen. Maar daar krijg je ook gezeik mee van Volendam kant.

Ik vind het voorstel van het Feyenoord bestuur schappelijk. Daarmee mogen we als Ajacieden in ons handjes knijpen, ook al doet Feyenoord het vooral omdat het voor zichzelf het minst slecht uitkomt.

Uiteindelijk gaat de KNVB erover, maar 0-3 als eindstand lijkt mij het meest logisch.

Hebben Ajax en Feyenoord nu met elkaar gesproken of hebben ze enkel hun gewenste oplossing aan de KNVB laten weten? Nu klinkt het alsof Ajax Feyenoord wat ontzegt (wat overigens zou kunnen, maar ik uit de tekst dus niet duidelijk krijg)

Oké regel is binnen 72 uur uitspelen zonder publiek. Als dat niet haalbaar is dan helaas voor Ajax. 0-3 einduitslag! Hou toch op met uitspelen ergens in november als de agenda’s leeg zijn.

Doorspelen zonder publiek op eerste moment dat dit kan, is gewoon beste oplossing. Ajax heeft nadeel dat er nu geen publiek is maar klein voordeeltje dat ze dan beter uitgerust zijn en misschien in iets rustiger vaarwater.

Volgens mij heeft het Feyenoord bestuur in deze meer feeling voor wat het beste optie is tov ons bestuur. Die 0-3 valt nog alles sinds mee als je kijkt naar het verloop. Het probleem van het staken ontstaat door onze supporters en Feyenoord acht dit de best mogelijke optie (uit de slechte opties die er liggen). Dan zou het je sieren als club daarmee akkoord te gaan. De ellende rond uitspelen en mogelijk gedoe moet je absoluut niet wensen. 0-3 en een excuus boeket naar Feyenoord.

Wat de stand ook is bij definitief staken, zonder Feyenoord supporters is er geen twijfel. Ajax 0-5 verlies en 3 punten aftrek, het zal dan snel gedaan zijn met die vandalen

Als de KNVB nou eens met een harde statement komt en laat zien dat dit niet meer kan en mag gebeuren en in dit geval Ajax bestraft met een verlies partij en of punten aftrek dan denk ik dat dit bij alle clubs goed doordringt en zij meteen naar een oplossing zullen gaan zoeken zodat het bij hen uit niet (meer) voorkomt.


Dat zou kunnen met extra beveiliging, wedstrijden zonder (deels) publiek (waar de fanatieke aanhang zitten) etc...

24 september 2023 om 21:21

Oh ja tuurlijk. Ajax moet extra bestraft worden terwijl dat bij andere wedstrijden niet is gebeurd....koekoek.

24 september 2023 om 21:23

Onderweg kun je niet zo maar de regels veranderen. Gewoon de daders opsporen en behoorlijk straffen. Maar dat lukt amper bij welke club dan ook, want die zijn bang voor hun vandaaltjes. En de politiek is gewoon veel te laks om hier krachtdadig tegen op te treden.

Eigenlijk zegt Slot dus dat het competitievervalsing was dat Feyenoord al op dinsdag speelde en Ajax pas donderdag .

24 september 2023 om 21:46

Eigenlijk wel ja. En eigenlijk geeft hij hier vreemd genoeg ook mee aan dat hij bang is om de laatste 35 minuten met 0-3 uit te spelen. En vorig seizoen was meneer Slot nog zo blij dat Ajax de halve finale uit wilde spelen.

24 september 2023 om 23:15

Jullie vergeten dat je jaren hiervoor het CL voordeel heb gehad. Daar zijn de clubs mee akkoord gegaan. En ff voor de duidelijkheid Feyenoord wilt wel spelen mits het in 72 uur kan. Anders krijgt Ajax het Voordeel.

25 september 2023 om 00:18

Dan is het aan de KNVB om dat te regelen. Zij zijn van de planning. En ik ben helemaal niet vergeten dat wij de afgelopen jaren CL gespeeld hebben en het fijner is om op dinsdag/woensdag te spelen dan donderdag. Met dat voordeel zijn alle clubs akkoord gegaan. Maar dat je ergens mee akkoord gaat betekent niet dat er dan automatisch geen sprake is van competitievervalsing. Dat Slot zich hier druk over maakt, is toch al het bewijs dat Feyenoord er baat bij heeft om zsm te spelen omdat Ajax 2 dagen later heeft gespeeld dus dat er ook bij het uitspelen van de wedstrijd bepaalde voordelen of nadelen zijn die je kunt zien als vervalsing omdat je minder tijd hebt om je op een wedstrijd voor te bereiden dan een ander.

De afspraak is ook dat er wedstrijden verplaatst mogen worden in het belang van Europees voetbal. Ook al is die afspraak er, ook dat is een vorm van competitievervalsing.

Omdat het elk jaar om een ander team gaat die er voordeel van heeft, is het ook erg kinderachtig van Slot om hierover te beginnen. Wat wordt de volgende stap? Als er bij een wedstrijd door omstandigheden 15 minuten blessuretijd bij komt is het competitie vervalsing omdat dat team langer op het veld heeft moeten staan dan een ander team?

Direct mee akkoord gaan Ajax zijnde. Willen ze een nog grotere vernedering??? Ongelooflijk hoeveel domheid daar zit...

Nee natuurlijk ga je hier niet mee akkoord. Hoezeer ik deze wedstrijd ook het liefst zo snel mogelijk af zou tikken op een 0-3 eindstand moet je hier als Ajax zijnde niet mee akkoord gaan. Dan hadden al die andere wedstrijden ook wel zo kunnen eindigen. En natuurlijk zijn er weer mensen die vinden dat dit een goede oplossing is. Puur omdat het over Ajax gaat. Als het andersom was geweest hadden diezelfde mensen geroepen hoe belachelijk het voorstel van Ajax zou zijn.

Uitspelen en zo snel mogelijk, net als al die andere gestaakte wedstrijden.

24 september 2023 om 21:28

Dan moet Ajax maar faciliteren dat het binnen 72 uur gebeurd. Dat zijn immers de regels. Je blijft wel zeggen dat iedereen het prima vind "omdat het Ajax is", maar stelt vervolgens zelf voor dat de regels voor Ajax wel gebroken mogen worden. Koekoek...

24 september 2023 om 21:47

De KNVB gaat over de planning, niet Ajax. Dan moet de KNVB besluiten Ajax - Volendam te verplaatsen.

24 september 2023 om 22:20

echt nooit de wedstrijd tegen Volendam verplaatsen.
Waarom? Het is Ajaxs eigen schuld dus gewoon morgen of overmorgen spelen en dan woensdag tegen Volendam.

Ik denk ook niet dat Volendam daarmee akkoord gaat.
Die ruiken kansen.
Helemaal veroorzaakt door de eigen (klein groepje)ajax supporters

Maar goed dat is mijn mening.

24 september 2023 om 22:43

De gemeente heeft geen toestemming gegeven om de wedstrijd tegen Volendam te verplaatsen.

Regel lijkt me duidelijk. Binnen 72 uur afronden. Dan zijn er in mijn ogen 2 opties.

Morgenochtend uitspelen of reglementair verlies/huidige stand als eindstand nemen.

Ajax hoort dan maar te regelen dat ze drie keer gaan spelen deze week.
Mislintat heeft toch zo'n uitgebalanceerde selectie samengesteld.

Ajax eerst tegen Volendam laten spelen en daarna de wedstrijd tegen Feyenoord met 90 minuten in de benen.👍

Hoeft er ook geen extra politie ed opgetrommeld te worden

3-0 met 6 punten in mindering is wel op zijn plaats anders wordt dit een tool voor die idioten om wedstrijden te saborteren.

24 september 2023 om 21:48

Was je vorig seizoen ook zo stellig toen Klaassen een aansteker op z’n kop kreeg?

24 september 2023 om 22:14

Die werd gewoon uitgespeeld en zon aansteker kan je 500 keer gooien en dan raak je m niet meer (praat het niet goed hoor). Plus deze regels waren er toen niet en is juist een aanleiding voor huidige regels. Ajax fans hebben BEWUST de wedstrijd te lopen saboteren zodat het gestaakt wordt van feyenoord was dodelijk effectief. Dus leuk geprobeerd

24 september 2023 om 23:53

Het bewust saboteren is een aanname wat je graag als feit wilt brengen omdat jou dit goed uitkomt. Als Ajax vorig seizoen niet verder had willen spelen dan waren de problemen voor Feyenoord veel groter geweest. Toen speelde Ajax verder terwijl Ajax toen veel meer te verliezen had dan Feyenoord nu. En de huidige regels schrijven voor dat de wedstrijd uitgespeeld dient te worden, ongeacht de aanleiding van staken.

24 september 2023 om 22:01

Dat werd ook al eerder door Sjoerd Mossou geschreven in een column. De knvb heeft met de huidige regelgeving de sleutels voor stakingen uitgereikt aan de harde kernen van Nederland.

Et voila, vandaag volgt andermaal het bewijs. Want bij Groningen, NAC en Willem II waren ze er ook achter hoe dit trucje werkt. Maar goed, de knvb gaat liever trots door met regels die krankzinnig slecht uitpakken dan zijn eigen ongelijk toegeven.

Haha wel typisch hoe hier wordt gereageerd. Nu zou Ajax een reglementaire 3-0 nederlaag moeten slikken (volgens sommige Feyenoord supporters zelfs 5-0) en toen de situatie andersom was moest de wedstrijd gewoon uitgespeeld worden.

Ik keur de misstanden bij Ajax ten strengste af, maar wat mij betreft kan de KNVB niet anders dan uit laten spelen op een ander moment. Als dat niet gebeurd is er geen consistent beleid (alle gestaakte wedstrijden hiervoor werden immers uitgespeeld).

Als dat consistente beleid vanaf nu gevoerd gaat worden prima, maar dan verwacht ik ook dat bij elke thuisclub waar een wedstrijd door het publiek gestaakt moet worden vanaf nu een reglementaire 3-0 nederlaag krijgt.

24 september 2023 om 21:52

Prima, dan spelen ze het dinsdag uit. Oh maar dan kan jouw club niet. Dus wie is hier nou telkens het probleem? Niet Feyenoord maar Ajax. Zij kunnen de veiligheid niet garanderen. Zij kunnen niet binnen 72u uitspelen.

24 september 2023 om 21:55

Hoezo is Ajax daar het probleem dan? Dat programma is door de KNVB zo opgesteld in overleg met de clubs. Ajax kan er weinig aan doen dat ze een voorronde moesten spelen en Feyenoord niet.

Wat er vandaag bij Ajax is gebeurd is schandelijk, maar er worden nu onredelijke verwijten gemaakt. Daarnaast krijg ik het idee dat je mij hier persoonlijk op aanvalt, alsof ik het voor het zeggen heb bij Ajax…

24 september 2023 om 22:00

Naja het probleem is dat het niet binnen 72 uur kan en dat is blijkbaar de regel en voor die regel is wel wat te zeggen. En laten we wel wezen, dat dit later uitgespeeld moet worden ligt volledig aan Ajax. Iedereen wist dat er gestaakt zou worden als het fout zou gaan. Daar hadden ze dan maar op moeten anticiperen. En Feyenoord had vorig jaar meteen uit het bekertoernooi geknikkerd moeten worden met een 0-3 nederlaag.

Van een neutraal zichtpunt (FC Internazionale is mijn kluppie), moet ik zeggen dat de gemist 35 minuten van de wedstrijd moet niet uitgespeld worden.

KNVB regels zijn duidelijk en ik begrijp waar komen ze vandaan, maar dezelfde regels kunnen ook gebruiken worden door de supporters als een taktiek actie. Bijvoorbeld, als dingen lopen niet als we willen, dan het kon beter de wedstrijd gestakt worden maken, en laten de team spelen in andere dag, waar misschien de situatie beter is, or verschil is.

Dit kan niet gebeuren, dus supporters moet weten dat als ze doen iets stom, dit is automatisch vertaalt als een verloren wedstrijd.

My two cents here (en sorry voor de fouten gemaakt)

24 september 2023 om 21:53

Geen sorry zeggen. Het is vooral goed dat je je uitdrukt in het Nederlands. De juiste spelling en grammatica komt later wel

Ik ben het verder met je eens. Alleen jammer dat we hierdoor niet nog meer konden scoren. Want Ajax was rijp voor de slacht.

Ik zou de keuze maken die de mafketels die dit hebben gedaan het meest pijn zouden doen. In dit geval zou ik inderdaad de winst aan Feyenoord geven met een zware waarschuwing aan Ajax met punt vermindering bij herhaling. Dit moet je dan wel elke keer weer opnieuw oordelen, want een club is niet altijd de schuldige. Maar dit is de schuld van Ajax die wederom heel laks omgaan met de veiligheid van de spelers.

Ik vraag me af . Stel dat het 0-4 of 0-5 was geweest . Dan ga je bij een reglementaire 0-3 er 2 doelpunten op achteruit .

Verbaasd me dat niemand het over de oorzaak heeft. Ajax heeft gefaald de wedstrijd veilig te houden door "fans" met vuurwerk binnen te laten. Enkel dit zou al genoeg moeten zijn voor een 0-5 reglementaire uitslag i.c.m. puntenaftrek. Belachelijk sabotage gedrag van idioten die bang waren voor een nog grotere vernedering.

Dat Ajax überhaupt het lef heeft om hier iets over te vinden. Je mag blij zijn met 0-3. En ze kunnen door hun eigen schema niet spelen dan is dat toch niet het probleem van Feyenoord..

Maak het simpel, 72 uur hanteren en als Ajax dat niet kan faciliteren dan neem je verlies als Ajax zijde en ga door het stof voor het idiote gedrag want later inhalen en over weken is een schande en benadeel je Feyenoord. Had gewoon 0-6 of 0-7 kunnen worden vanmiddag want Ajax was klaar voor de slacht en geen enkel teken van een ommekeer. Zeker ook omdat Feyenoord meestal dat laatste kwart van de wedstrijd domineert meestal. Of gewoon dinsdag Feyenoord uitspelen en woensdag dan maar Volendam. Heel eerlijk met deze 11 de wedstrijd uitspelen en 3 wissels erbij met de overige spelers trainen en voorbereiden voor Volendam want van Feyenoord wint dit Ajax niet.

Ik zou zeggen binnen 72 uur uitspelen zonder publiek en dan moet Ajax maar de spelers die dan niet spelen tegen Volendam laten spelen, of het 2e team.
Regels zijn regels...als daar nu weer vanaf geweken wordt dan beloon je de supporters die dit veroorzaakt hebben.

Slot die zegt dat dit competitie vervalsing is maar het wel op 0-3 wil houden terwijl er nog 35 minuten gespeeld moeten worden,nee dat is wel helemaal zuiver Arne

Misschien doet Ajax dit om geen precedent te zetten? Ik verwacht dan ook dat Ajax onder gepast "protest" akkoord zal gaan met dit als eindstand.

Voor het schema van beide ploegen is er geen plek.

En willen de Feyenoorders die nu komen met punten mindering of nog 3 extra reglementaire goals erbij (dus 6) alsjeblieft stoppen met die onzin. Er is niet iets zoals een 0-6 reglementaire nederlaag en voor een gestaakte wedstrijd krijg je ook geen puntenaftrek.

Vergeet ook niet dat jullie niet zo heilig zijn. Ajax moet elk jaar Hans Kazan inhuren voor een verdwijntruc met de spelersbus omdat dezelfde soort cokesnuivende fans die het nu bij Ajax verpesten, dan bij jullie de bus staan op te wachten.

Zou wel grappig zijn als Feyenoord niet wil uitspelen en dan de reglementaire 3-0 nederlaag krijgt ;-)

Ik ben als ajacied voorstander om het duel niet uit te spelen , zo laat je merken aan de stiere jongens vd club dat ze verder geen invloed hebben , maar als Slot zegd dat zij dinsdag speelden en Ahax donderdag en ajax fysiek zou bezwijken , is dit dan geen competitievervalsing 😀😀😀😀

24 september 2023 om 22:54

Maar niet uitspelen is precies de bedoeling van degenen die vuurwerk gooiden.

Deze wedstrijd kan je echt niet meer inhalen/afmaken.. Indien je dit wel doet, kan elke supporters groep een wedstrijd opzettelijk laten staken voor eigen gewin. Nieuwe regels met straffen invoeren als een wedstrijd opzettelijk gestaakt wordt.. Stel het is PSV - Ajax. PSV heeft een blessure golf. Net na rust maakt Ajax de 0-2... De PSV supporters gooien vuurwerk op het veld en de wedstrijd wordt gestaakt. Wegens een druk Europees programma kan de wedstrijd niet binnen 72 uur worden ingehaald, maar pas na een maand. De blessure golf bij PSV is voorbij en de wedstrijd wordt voor 45 minuten ingehaald en PSV draait de score om van 0-2 naar 3-2... Dit kan toch niet? Zonder nieuwe regels met bijbehorende straffen is de macht van de (slechtwillende) supporters veel te groot... oftewel, deze wedstrijd niet uitspelen en KNVB bedenk maatregelen om dit te voorkomen..

24 september 2023 om 23:40

Helemaal mee eens, met deze belachelijke regels heeft de knvb de supporters meer macht gegeven. Dat zal toch niet de bedoeling zijn. Gewoon de daders oppakken controleren voor welke club ze zijn en club reglementair verliezen met 3-0.
Helaas moet je controleren anders gaan er mafketels van rivaliseren clubs tussen thuis publiek zitten om dingen te gooien.

Tja ik zou 0-3 behouden het meest schappelijk vinden.
Zeker als de wedstrijd eventueel pas in november uitgespeeld zou kunnen worden.

Vervelend blijft het hou dan ook... En helemaal goed doe je het nooit natuurlijk.

Niet meer uit spelen 0-10 winst voor feyenoord.dan zullen ze in het vervolg wel twee keer nadenken om vuurwerk te gooien.

24 september 2023 om 22:22

Waarom 0-10 dat is competitie vervalsing aangezien je dan voor 2 clubs het doelsaldo beïnvloed.
Ik begrijp dat het lastig is om een passende oplossing te vinden, maar je moet niet 1 club extra bevoordelen omdat de supporters van de andere club iets doen. Je moet dan alleen de 'eigen club laten benadelen door bv meerdere wedstrijden zonder publiek en/of puntenaftrek.
Als er niet meer uitgespeeld gaat worden dan de huidige stand aanhouden.

24 september 2023 om 22:53

Precies, het lijkt me dan vooral oneerlijk voor derde clubs. Stel dat PSV en Feyenoord beide strijden voor het kampioenschap dan is het niet eerlijk als Feyenoord gratis +7 krijgt op het doelsaldo voor Psv.

Gewoon uitspelen die wedstrijd. Ajax speelde zo slecht nog niet. Alle 3 de goals waren persoonlijke fouten. Feyenoord is gewoonweg veel efficiënter en ze zijn beter ingespeeld op elkaar, als je dan ook zulke fouten maakt, dan kan je er gif op innemen dat je hem tegen gaat krijgen.

Ajax kan dinsdag spelen. Feijnoord heeft alleen gezegd dat ze dat niet willen want ze hebben een oefenduel. Ik snap Slot niet. Hii zou juist moeten willen spelen om een grotere uitslag neer te zetten.

24 september 2023 om 22:24

Met alle respect maar denk jij nu echt dat Ajax dan net zo matig gaat spelen als vandaag?
Echt niet dan zijn ze waarschijnlijk echt beter dan vandaag.

Oke je weet het niet maar de kans erop is groot.

Ik snap Slot wel die ziet de bui ook wel hangen.
Het excuus van een oefenduel is grappig verzonnen maar denk ik niet echt.

Lastig voor de mannen uit Zeist

Ik ben voor niet meer uitspelen, al vind ik het jammer dat er dan precies gebeurt wat de F-side wilde bereiken.

Want ik denk dat dat het bij 3-0 zou zijn gebleven.

Ik ben overigens voor Feyenoord, maar ik weet niet of ik heel biased ben: ik had er ook alle begrip voor gehad als Feyenoord een stevige straf gekregen zou hebben voor het incident met Klaasen.

Ik denk dat beide ploegen niets te winnen hebben met doorspelen. Sterker nog, ik denk dat het gezien de planning maar ook voor de psyche van de spelers beter is om niet te lang in het negatieve te blijven hangen maar te focussen op de volgende wedstrijden.

Voor de puntentelling maakt het niet uit of je tegen Feyenoord verliest of tegen een kleine club, dus ik denk dat ze als ze een beetje verstand hebben gewoon hun verlies nemen en weer door.

Belachelijk dat de F-side de ‘macht’ heeft om een wedstrijd stil te leggen. Dat is natuurlijk met kwade opzet, omdat Ajax er hoogstwaarschijnlijk nog wel 2 om de oren ging krijgen met die verdediging.

Door in te stemmen met een definitieve staking, erken je dat deze idioten een mandaat hebben: het mandaat om te besluiten wanneer een wedstrijd is afgelopen. Door ‘tijd te kopen’, kan Ajax zich reorganiseren & herpakken.

Het meest ideale scenario was die hele F-Side leegtrekken & de wedstrijd hervatten. De daders kun je vermoedelijk niet vinden: allemaal zwart geklede hooligans met een capuchon op. Dan maar alles en iedereen uit die hoek escorteren (met ME desnoods), en doorspelen. Volgende keer netten plaatsen.

24 september 2023 om 23:46

Dat zou ik ook een goed besluiten vinden. Maar dan nog iets harder. Stadion leeg en wedstrijd uitspelen. Ga je gewoon met beide teams effe halfuurtje naar binnen en daarna speel je verder.

Joris van Benthem kan denk ik weer snel aan het werk. Want Feyenoord gaat natuurlijk niet pas op 1 November spelen. De KNVB heeft als hoofdregel dat een gestaakte wedstrijd binnen 72 uur wordt uitgespeeld. Als het naar 1 November gaat en Feyenoord tekent protest aan dan hebben ze denk ik best wel een sterke zaak. Dan breekt de KNVB namelijk de regels die ze zelf hebben opgesteld

Is er iemand die mij het artikel en lidnummer kan geven waar uitleg staat over de maximale tijd van 72 uur om een wedstrijd uit te spelen waar veel mensen over spreken? Ik kan dat niet vinden in de regelementen van de knvb

3-0 reglementaire overwinning zou helemaal terecht zijn natuurlijk. Voor mij mag er zelfs aan puntenaftrek gedacht worden. En uiteraard een aantal wedstrijden geen fside in het stadion

Ik vind alleen dat feyenoord zelf een toontje lager mag zingen vanqege het gedrag van hun eigen fans vorig jaarKipvis 0
zojuistBewerken
Het is toch niet zo ingewikkeld als er regels zijn? Wedstrijd afmaken binnen 72 uur in een leeg stadion. Mag niet van de gemeente? Pech, reglementaire nederlaag voor Ajax. Wedstrijd tegen Volendam op woensdag? Pech, gewoon voetballen en dan speel je 2x binnen 36 uur.Niet zo heel erg hoor, dat dit Ajax niet zo goed past op dit moment……

Vervolgens ook de regels aanscherpen. Punten in mindering bij volgend wangedrag dat tot definitieve staking leidt, ongeacht de club die dat betreft.

25 september 2023 om 10:29

Vorig jaar sparta vitesse ook pas 7 weken later uitgespeeld, hoezo staat feyenoord boven de regels, alleen maar omdat het tegen ajax was?

De enige schuldige hieraan is Feyenoord, iedereen was op de hoogte van de situatie bij Ajax..dit seizoen geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld en dan jezelf als Feyenoord zijnde te laten verleiden om zo snel op 0-3 te komen..wat verwacht je dan? je had die ballen ook naast kunnen schieten! En nu zijn de rapen gaar...iedereen heeft een grens en je kon gewoon van te voren aanvoelen dat de Ajax fans dit niet zouden pikken. Ik zeg gewoon afwachten wanneer Ajax bereid is deze wedstrijd te kunnen uitspelen..je hebt ze zelf zitten jennen, dan is dit het gevolg.

Hoe kan je dit nou een 'verrassende afwikkeling' noemen? Het maakt niet uit wat er gebeurt, Ajax zal er altijd beter op worden. Had de wedstrijd gister gewoon worden uitgespeeld, dan had ik Ajax er nog wel harder vanaf zien gaan dan de 3-0 die op het moment van staking op het scorebord stond.
Enige semi-rechtvaardige is de 3-0 als eindstand noteren. Op een ander moment hervatten is pure competitievervalsing. Laat Ajax na dit wangedrag van de fans maar lekker op de blaren zitten in plaats van ze te belonen met wat in principe een herkansing is.

Verrassende afwikkeling? Wat is dat voor een Story achtige kop.
Daar is niks verrassends aan. Dat is 1 van de opties die mogelijk is. Overigens vraag ik me af waar dit verhaaltje vandaan komt. Lijkt me erg uit de duim gezogen. KNVB beslist uiteindelijk.
Eigenlijk zou inderdaad het beste zijn om gewoon de tussenstand als eindstand te nemen en het boek sluiten. Alleen kijkend naar andere wedstrijden sinds die van leeuwen erover gaat ben ik bang dat het uitspelen zonder publiek wordt. 't is een slappe tante.

Had Ajax vorig jaar na het aansteker incident ook niet meer moeten willen voetballen. Wat een laffe actie van Feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. StengsMiddenvelder133
Q. TimberMiddenvelder134
Igor PaixãoAanvaller133
S. GiménezAanvaller1316
M. WiefferMiddenvelder122
R. ZerroukiMiddenvelder110
Y. MintehAanvaller103
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren