Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FC Utrecht maakt belangrijke uitgoal in Polman Stadion

Donderdag, 19 mei 2016 om 22:34 ‚ÄĘ Gijs Freriks

De strijd om een ticket voor de derde voorronde van de Europa League tussen Heracles Almelo en FC Utrecht is nog verre van beslist. De Tukkers kwamen donderdagavond in de eerste ontmoeting op voorsprong via Thomas Bruns, maar de Domstedelingen knokten zich in de tweede helft terug tot 1-1.

/

Heracles slaagde er dus niet in om voor het eerst sinds maart 2012 (3-1) in eigen huis van Utrecht te winnen, maar aanvankelijk zag het er nog prima uit toen Bruns de bal vijf minuten voor rust tegen de touwen hamerde. Hij had het leer ontvangen van Brahim Darri, die op zijn beurt weer had geprofiteerd van het feit dat Jaroslav Navratil zijn lichaam in een duel goed wist te gebruiken. John Stegeman balde zijn vuisten en nam de voorsprong met zijn medespelers mee de kleedkamer in, maar het had niet veel gescheeld of Utrecht was voor rust ook tot scoren gekomen in het Polman Stadion.

Sébastien Haller vond na zeven minuten namelijk met een schot met zijn linkervoet de binnenkant van de paal, maar het leer rolde het doel van Bram Castro niet in. Utrecht had duidelijk de overhand, maar kwam lange tijd niet verder dan die ene kans voor Haller en had geluk dat Wout Weghorst en Navratil er aan de andere kant geen 1-0 van maakten. Door de fraaie goal van Bruns keken de Domstedelingen bij de thee echter alsnog tegen een achterstand aan. De rood-witten hoopten daar in de tweede helft wat aan te doen en dat lukte, want binnen zes minuten stond het gelijk in Almelo.

/

Bart Ramselaar slaagde er niet in om een hoge bal goed op de pantoffel te nemen, maar dat maakte niets uit, want het was Rico Strieder die alsnog raak schoot: 1-1. De coaches Stegeman en Erik ten Hag voerden hierna meerdere wissels door en de thuisploeg leek te hinken op twee gedachten: op zoek gaan naar een tweede doelpunt of koste wat het koste een tweede tegentreffer voorkomen? De beste kans was misschien nog wel voor spits Robin Gosens, die zijn volley gekeerd zag worden. FC Utrecht is nu al acht uitwedstrijden ongeslagen en hoopt het karwei zondag af te maken.


Poll

Wie wint over twee wedstrijden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door hectormoreno)

Als een ploeg het verdiende was het Heracles.

Absoluut nog niet gespeeld.

19 mei 2016 om 22:41

Waar baseer je dat verdiende op dan

19 mei 2016 om 22:46

Op de kansen en gebaseerd op het feit dat Heracles écht wilde winnen.

19 mei 2016 om 23:09

Kijk morgen als je adrenaline gezakt is de wedstrijd eens terug zou ik zeggen en tel die kansen waar je het over hebt een op. Ben je gauw klaar hoor. Het was vooral een hoop opportunistisch geren en gevlieg. Haller (paal) en Amrabat (vlak voor lijn weggetrapt) dat waren kansen net als de vrije schietkans van Barazite in de tweede helft.

19 mei 2016 om 22:45

Hoezo? In de leuke eerste helft ging het redelijk gelijk op, waar ik Utrecht het betere spel vond hebben. In de tweede helft werd er gezocht naar het belangrijke uitdoelpunt en nadat die gevonden was werd het risico beperkt en de wedstrijd professioneel dood gespeeld. Utrecht komt op mij veel volwassener over. Maar om dat te zien moet je voetbal wel kunnen waarderen als tactische sport en niet alleen als 'actie' sport.

19 mei 2016 om 23:03

Mooi gezegd, helemaal mee eens. Vaak wordt een aanvallende ploeg aangewezen als degene die het het meest verdiend, ten onrechte in mijn ogen. Zie Utrecht - Ajax eerder dit seizoen..

20 mei 2016 om 08:28

Die keeper van utrecht is wel echt een drama. Hoezo heeft utrecht geen betere reserve keeper?

Gunstige uitslag voor ons. Dit moeten we thuis af kunnen maken als we dan net zo spelen als tegen Zwolle. maar man man man, ik hou me hart vast met Bednarek

19 mei 2016 om 22:41

Wat is die slecht zeg hahaha, sorry.

20 mei 2016 om 05:33

Gewoon Menno Heus erin mikken. Heb je meteen een toekomst.

uitdoelpunten tellen alleen in euroa toch? Zoals de kop doet voorkomen twijfel ik even.

19 mei 2016 om 22:41

Gewoon in alle tweeluik wedstrijden. Zover ik weet is dat in elk, in elke competitie.

19 mei 2016 om 22:44

Ook met de play-offs

19 mei 2016 om 22:45

Bij 0-0 zondag is Utrecht door vanwege dit doelpunt, bij 2-2 zondag is Heracles door vanwege hun twee uit doelpunten.

19 mei 2016 om 22:48

En 0-1 Heracles ? Verlenging?

19 mei 2016 om 22:50

Dan is Heracles natuurlijk door. Uitdoelpunten zijn alleen van belang bij een gelijkspel over 2 wedstrijden.

Vacature: zondag half 3 te Utrecht. Keeper gezocht

19 mei 2016 om 22:43

Wat een slechte keeper

19 mei 2016 om 22:50

Ik kom wel even langs

19 mei 2016 om 23:12

Misschien kan de keeper van Willem II overkomen?.... Leuke wedstrijd gezien, zondag wordt bepalend.

19 mei 2016 om 23:20

ik wil wel even komen keepen maar heb een klein probleempje.. ben voor heracles maar dat maakt niks uit toch?? hahaha;-)

Door het drukke gedoe vanaf de bank en de tribune leek het soms nog wat van Heracles maar Utrecht bleef net als in de competitie vrij simpel overeind. Utrecht scoort eigenlijk ook meestal wel en zullen het zondag thuis wel afmaken verwacht ik.

Balen van die uitgoal! Met alle respect voor het spel van Utrecht, maar wat een stom doelpunt zeg...

19 mei 2016 om 23:35

Je bedoelt dat schot van bruns waar de keeper wegduikt?

Natuurgras 1- Kunstgras 0, mooi! Heracles gaat toch keihard falen als ze op een niet zo mooi matje moeten spelen ergens in Kazachstan, Utrecht is beter voor het NL voetbal, hoop dat ze het redden.

19 mei 2016 om 23:22

Als dat clubje hier moet spelen, hebben we een voordeel daar ook wel eens aan gedacht?

20 mei 2016 om 00:59

En Heracles wordt 6e omdat alles op kunstgras is gespeeld dit seizoen ?
Over keihard falen op gras gesproken : Hoe heet dat kleine clubje uit Luxemburg ook alweer ? Help me herinneren ....euh ...differdange !! Ja ! ...dat was 'm. Op echt gras ! En Utrecht won glansrijk !

20 mei 2016 om 01:44

Zoek even op: Celtic, Napoli, Liverpool, Steaua.

Verder hebben jullie uberhaupt nog nooit iets te zoeken gehad in Europa, toch?

20 mei 2016 om 02:33

Ijah, je kan wel verdedigend gaan lopen doen, maar heb je de wedstrijd gezien? Spelers gleden constant weg, ballen vielen op rare manieren dood, het is echt een drama dat kunstgras! En dan kan je daarna nog lekker bijdehand doen over Differdange, maar die grap is inmiddels wel gemaakt, niet? Voorlopig moet Heracles nog maar eens zien of ze uberhaupt ooit Europees voetbal halen.

Niet te geloven met een middenvelder op cv de cv op lb en dan nog makkelijk stand houden mijn complimenten voor utrecht.

Waarschijnlijk zondag letschert terug mooi op tijd en niet te vergeten onze keeper wat een drama niet te geloven na zondag gelijk een schop onder zijn reet geven

19 mei 2016 om 22:49

Janssen speelde erg degelijk! Mag ook wel eens gezegd worden! Hopelijk met Letschert weer en Ligeon op linksback.

19 mei 2016 om 22:57

Janssen gaat een beetje de rol van Broerse op zich nemen. Beginnen als middenvelder, uiteindelijk terugzakken naar het centrum (broerse vanwege trieste gebeurtenis natuurlijk)

Ook wel uitzonderlijk dat je zóveel verdedigers mist. Timo terug zondag is prima. Ligeon hoeft van mij niet direct linksback. Amrabat heeft mij positief verrast de laatste weken, in verdedigend en aanvallend opzicht. Lekker laten staan!

20 mei 2016 om 23:36

Trieste gebeurtenis Broerse? Wat bedoel je?

Ik vind dat Janssen nog steeds te aanvallend wordt gebruikt bij Utrecht. Ten Hag zet hem steeds op 10, net achter de spitsen, omdat hij daarmee het drukzetten kan sturen. Maar ik zou juist in een kommetje gaan spelen met Strieder en Janssen defensief, en Ayoub en Ramselaar wat meer naar voren die ook wel eens de hoek in mogen duiken. Utrechts zwakste schakel zijn de flanken. Eigenlijk spelen ze zonder buitenspelers dus de backs van de tegenpartij krijgen vrij spel.

Gunstig resultaat voor Utrecht. Dat mogen ze niet meer weggeven zondag in de Galgenwaard. Utrecht mag zelfs 0-0 spelen al hoop ik dat als toeschouwer niet. Gewoon winnen dan is het klaar. Hopelijk een herhaling van het seizoen toen ze de groepsfase haalden. Niet een herhaling van Differdange graag.

19 mei 2016 om 22:53

Utrecht gaat thuis niet op 0-0 spelen, dat gaat altijd verkeerd

20 mei 2016 om 00:39

Met Bednarek op goal, is het resultaat echt niet zo gunstig. Die man kan er helemaal niks van. Utrecht heeft dit jaar niet echt geluk gehad met finales. Ik hoop dat ze zondag gewoon alles geven, en niet te afwachtend gaan spelen. Het is namelijk een zware gok om op de 0-0 te spelen.

Heracles vind ik een heel aardig team hebben. Het is alleen heel jammer dat ze op kunstgras spelen. Ik blijf het maar raar vinden. Als profclub in de Eredivisie is het toch wel financieel haalbaar om een echt grasveld te bekostigen.

Erg belangrijk uitdoelpunt! Een spannende wedstrijd gebleven. Dit moet Utrecht af kunnen maken in de Galgenwaard. Heracles moet dan komen, dus in principe kan je dan loeren op de counter. Hopelijk met Letschert er bij! Janssen erg degelijk gespeeld als gelegenheidsverdediger.

In de eerste helft opende Utrecht nog goed, waar Haller nalaat om te scoren. De goal van Bruns was een goeie, maar wat een keeper heeft Utrecht zeg... Valt gewoon omver bij die goal. In de tweede helft telkens billenknijpen als die bal in een straal van 10 meter rond Bednarek aan komt vliegen.

De goal van Strieder (de stille motor achter dit Utrecht, wat een stofzuiger is dat) was terecht. Utrecht begon met een meer aanvallende instelling dan bij Zwolle-uit. Mooie open wedstrijd, maar tegen het einde werd het alsmaar tactischer vanuit Utrecht-kant. Terecht trouwens met deze uitgangpositie.

Vind het geweldig dat een scheids eindelijk een lichte zet niet gelijk affluit.
Dat het dan een goal tegen mijn ploeg opleverde, jammer dan.

Alleen waarom keurt hij dit goed maar in de tweede helft twee keer ineens niet(voor Utrecht dan)??
Blijft een eigenaardige manier van fluiten zal ik maar zeggen.

Utrecht de grote winnaar, voorlopig dan.

Jaja mooie uitslag. Dit maken we zondag thuis af! Volle bak, lekker weer ik heb er veel vertrouwen in zondag!

Opvallend trouwens dat we dit seizoen vaak stand houden in uitwedstrijden. Tegenstanders vinden het lastig om ons te bespelen. Volgens mij hebben we maar 4/5 uitwedstrijden verloren dit seizoen. Daar verdient Ten Hag ook de complimenten voor!

Het maakt me persoonlijk niet uit wie zondag het tweede duel wint. Als het maar een ploeg is die op echt gras speelt

19 mei 2016 om 23:26

Dsn zal je wel voor Utrecht kiezen aangezien Heracles op kunstgras speelt.

19 mei 2016 om 23:52

Nee Danny, voor Heracles kiest hij dan....man man man.

Als neutrale supporter aanwezig bij deze wedstrijd. Leuke wedstrijd gezien, kon beide kanten op. Vond Heracles iets stabieler alleen maakten ze de kansen niet af ( 4x Weghorst ) Utrecht gevaarlijk, maar ook pech. Ben erg benieuwd wat er zondag gaat een leuke pot worden, geef toch de voordeel van de twijfel aan Heracles, puur op vechtlust en een alles of niets mentaliteit.

Het kan nog alle kanten op gaan. Utrecht heeft op papier een betere uitgangspositie, maar die keeper kan echt niet mee op dit niveau. De bal, waaruit de goal uitviel, ging gewoon recht door hem heen.

Verder was het een vermakelijke wedstrijd. Ik vond dat Utrecht qua veldspel het aardig voor elkaar had. En in de eerste half uur zelfs de betere waren. Nadat de 1-1 viel, zag je aan Utrecht dat ze het wel goed vonden.

20 mei 2016 om 00:50

Viel mij ook al op die Ajax liedjes? Waar kun je je druk om maken. Ajax is in alle opzichte 3 stappen beter. Maar goed zal er wel bij horen.

Zondag zal spannend worden, we leven nog..

20 mei 2016 om 03:34

Zielig ventje, ajaxied zeker??

Ruiter, kom terug zondag!!!! Met alle spuiten die nodig zijn.
Letchert, kom terug zondag! Achterin moet het beginnen!

En als de rest nou gewoon naar de goede kleur speelt kan er op ons gras niks mis gaan!

20 mei 2016 om 06:47

Ik wil het dan nog wel zien om jullie gras. Als heracles hetzelfde kan brengen als gisteren dan geloof ik er zeker nog in!

20 mei 2016 om 08:26

Inderdaad hou me hart vast als Heracles op het doel van Bednarek schiet...

Hopelijk word Utrecht volledig weggespeeld zondag. Altijd dat zielige gezeur over dat kunstgras.
Ben zelf ook van mening dat het betaalde voetbal van mij ook gewoon op echt gras gespeeld moet worden, maar om er elk jaar over te gaan zeuren vind ik echt triest.

In al die seizoenen is gebleken dat kunstgras echt geen voordeel oplevert, denk nog eerder dat de switch van kunstgras naar echt gras vele malen nadeliger is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.RKC Waalwijk13-11
14.FC Utrecht13-11
16.NEC12-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
V. BarkasKeeper130
C. BozdońüanMiddenvelder131
M. SeuntjensMiddenvelder131
O. FrauloMiddenvelder122
M. AzarkanAanvaller120
I. LidbergAanvaller121
J. ToornstraMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

39 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren