Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Fabrizio Romano: Ajax, PSV én AZ azen op mandekker uit Eredivisie-kelder

Laatste update:

Xavier Mbuyamba staat in de belangstelling van vrijwel de gehele Eredivisie-top. Volgens Fabrizio Romano vormen Ajax, PSV en AZ slechts een enkeling van de clubs die de talentvolle stopper van FC Volendam op de radar hebben staan. Mbuyamba is dit seizoen een van de lichtpuntjes bij het Andere Oranje en kopte zijn ploeg zaterdag nog eigenhandig naar waarschijnlijke handhaving in de Eredivisie. Hij staat pas een jaar onder contract in het Kras Stadion.

Mbuyamba is pas bezig aan zijn eerste seizoen op het hoogste niveau. De 21-jarige Limburger kende daarvoor een opvallend carrièreverloop. In het seizoen 2018/19 debuteerde Mbuyamba al voor MVV Maastricht, op de leeftijd van zestien jaar. Na elf duels besloot Barcelona hem voor 310.000 euro naar Catalonië halen. Mbuyamba kon daar niet opboksen tegen de concurrentie en stapte al naar een jaar over naar Chelsea. Ook in Londen sneeuwde hij echter onder.

Volendam zag zijn kans schoon en haalde Mbuyamba begin deze jaargang terug naar Nederland. Daar veroverde de mandekker direct een basisplaats onder trainer Wim Jonk. Ondanks het vele aantal tegendoelpunten van Volendam (66; alleen Excelsior doet het slechter) zien veel clubs potentie in Mbuyamba. Hoeveel hij moet kosten is niet bekend, maar Transfermarkt taxeert hem ieder geval op een marktwaarde van 1,3 miljoen euro.

Daarmee is de Nederlands jeugdinternational de op een na waardevolste speler van Volendam, na Carel Eiting (2,5 miljoen euro). Mocht hij besluiten te blijven, lijkt hij zich op te mogen maken voor nog een seizoen Eredivisie-voetbal. Met zijn vierde en vijfde doelpunt van het seizoen kopte Mbuyamba Volendam zaterdag eigenhandig richting een 2-1 zege op Sparta Rotterdam. De teller staat voor Mbuyamba tot nog toe op 28 duels in Volendamse dienst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou een interessante aanwinst kunnen voor de gehele top 4. Xavier is 1 meter 95, maar toch erg wendbaar voor een centrale verdediger. En bijzonder comfortabel aan de bal. Daarbovenop kopsterk.

Of hij de vraag naar een topclub kan maken is een tweede, al biedt zijn verleden bij Barca en Chelsea veel perspectief.

15 mei 2023 om 09:20

Waarom biedt dat wel perspectief? Hij heeft bij Barca en Chelsea laten zien niet mee te kunnen. Is opzich geen schande natuurlijk, maar veel spelers die daarvandaan komen die het niet redden gaan dan niet, met alle respect, naar Volendam. Het kan een bewuste keuze zijn geweest van Xavier om een stapje terug te doen. Maar het geeft mij weinig vertrouwen als je daar weg komt en je kunt bij Volendam aan de slag. Waarom niet bij Vitesse bijvoorbeeld. Ik weet het allemaal niet, maar dat zijn dan wel vragen die bij mij opkomen

15 mei 2023 om 09:53

Het biedt perspectief gezien zijn huidige prestaties. Als twintigjarige een kartrekker zijn onderin de Eredivisie (allez, lage middenmoot) is al heel wat. Maar dat hij daarbovenop tot tweemaal toe het vrertrouwen heeft gekregen van een wereldtopclub laat ook zien waar zijn plafond zou kunnen liggen. Daar doet een stap naar een Eredivisie-promovendus om op vaste basis speeltijd te krijgen niet veel aan af.

15 mei 2023 om 11:12

Nora

" Ik weet het allemaal niet"

Waarom heb je je hele reactie niet hier bij gehouden?

Het zegt helemaal niets dat zo iemand bij Barca en/of Chelsea niet aan de bak gekomen was. KIjk eens wat een concurrentie daar loopt. En de druk van de club, alsof zij tijd kunnen geven aan een talent.
Jongens als Bruma, Rekik etc die niet aan de bak kwamen bij een Chelsea waren hier goede basisspelers.
Ook jongens (die veel verder waren) de Bruyne, Lukaku en Salah kwamen amper aan de bak bij Chelsea.

Daarnaast is/was Volendam natuurlijk een goede vervolgstap. Bijna gegarandeerde basisplek en trainen onder een zeer goede trainer die jeugd alle kansen van de wereld geeft. Waarom Vitesse waar het altijd onrustig is, die veel verschillende trainers heeft gehad dan gewoon lekker rust en ontwikkelen.

15 mei 2023 om 11:48

@Krillin Heb je mijn comment wel gelezen, of alleen de 1e zin. Volgens mij geef ik aan dat het geen schande is als je het daar niet redt. Dus die concureentie opmerking slaat kant nog wal, dat geef ik al aan. Al die jongens die jij noemt gingen naar de subtop. Vitesse etc, of in het geval van Salah en de Bruyne naar een Roma of Wolfsburg. Dat is wat anders als Volendam hé? Als je echt een beetje kan ballen, ga je niet daar voetballen.

Waarom Vitesse? Toevallig niet mee gekregen dat Vitesse al jarenlang een satelliet club is van Chelsea, Xavier komt van Chelsea. Moet ik 'm echt inkopen?

Volendam een goede vervolgstap. Degradatie kandidaat nummer 1. Dat het anders uitpakt ok, maar dat was aan het begin van het seizoen niet te voorzien. Na 8 wedstrijden ook niet trouwens.

Toevallig de onrust genist bij Volendam? Ok, dat was voor het seizoen anders, maar bij Vitesse is het in het begin van het seizoen ook vaak rustig. En toch hadden Mount en die jongen uit het Oostblok weinig last van de onrust bij Vitesse. Die spelen nu gewoon weer bij Chelsea.

Dus je kan wel denigrerend doen over mijn comment, maar ik heb nog geen sterk argument van je gehoord dat je deze jongen als topclub wel zou moeten halen.

15 mei 2023 om 18:51

Nora1911, misschien omdat die clubs hem nu al tijden scouten en daaruit gebleken is dat ze hem een talent vinden die nog verder door kan groeien?

Voor aankomend seizoen, jongen zou schipperen tussen bank en basis bij Ajax. Bij AZ zou die wel wekelijks kunnen spelen, gok ik.

15 mei 2023 om 09:48

Waarom bij AZ wel? Die hebben nog Hatzidiakos, Martins Indi, Goes, Beukema en Dekker. Ajax, PSV en Feyenoord is gelijk weer een stap naar de top met geen garantie op speeltijd. Zou dan eerder een Utrecht oid bedenken voor hem. Al moet Ajax wel gaan nadenken over dit soort gasten, die zullen Timber en Alvarez verliezen en dan blijft er bijzonder weinig over. Of een CV van Volendam van 21 je dan gaat redden is wel een risico.

Samen met Ruben van Bommel twee grote talenten uit de MVV jeugd. Jammer dat wij als club van beide maar even hebben genoten. Xavier had bij zijn debuut al een enorm fysiek. Dat hij de stap maakte naar Barca was voor iedereen wel een enorme verassing. Via Chelsea alsnog in de Eredivisie te bewonderen. Die gaat ver komen.

Wat een rijtje clubs heeft Xavier al achter zijn naam; Chelsea, Barca , Volendam en als hoogtepunt natuurlijk MVV .

Als er meer dan een club genoemd wordt, kun je ervan uitgaan dat de zaakwaarnemer de bron is. Ben sceptisch over de veronderstelling dat al deze clubs geinteresseerd zijn dan wel concreet worden.

Gewoon handelen. Volendam is zo goed als veilig. 1.5 milj. Neerleggen en dan kan ook volensam gelijk een vervanger halen voor volgend seizoen.

15 mei 2023 om 11:18



Of Ajax moet een miljoen bieden + wat spelers verhuren zoals uit rijtje: Hlynsson,rasmussen, Baars, Milovanovic, Gooijer, Delgado, Warmerdam en Martha bijv.gewoon 2 of 3 spelers bieden die minuten nodig hebben op hoogste niveau in NL en trainer onder een geweldige trainer.

Ik denk dat je dit risico prima kan nemen als PSV, maar niet meteen voor de basis. Je kan m overnemen en dan een of twee jaar verhuren aan een middenmoter in de eredivisie (nec, Heerenveen), en dan kijken hoe hij zich ontwikkeld heeft.

15 mei 2023 om 10:00

Bij Heerenveen zit hij gewoon op de bank. Van Beek, Pawel en van Oftele schat ik alle 3 hoger in dan deze jongen.

15 mei 2023 om 10:01

Het was ook meer als voorbeeld bedoeld, niet per se Heerenveen (al vind ik wel dat spelers zich bij Heerenveen altijd uitstekend kunnen ontwikkelen).

Waarom hoor ik Twente niet, zou denk ik die de meeste kans maakr op een basis plaats

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren