Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FA stapt naar de FIFA om mogelijk slimme zet van Brentford en Toney te voorkomen

Laatste update:

De FA stapt naar de FIFA om ervoor te zorgen dat de schorsing van acht maanden voor Ivan Toney ook wereldwijd gaat gelden, zo meldt Sky Sports. De Engelse voetbalbond legde de 27-jarige spits van Brentford woensdag een megaschorsing op wegens het overtreden van de gokregels. De FA wil voorkomen dat Toney zijn straf kan ontlopen wanneer hij deze zomer bijvoorbeeld wordt verhuurd aan een club buiten Engeland.

Naast zijn schorsing moet Toney 50.000 pond betalen, omgerekend zo'n 56.700 euro. Ook mag de spits zich gedurende zijn schorsing niet bezighouden met voetbalgerelateerde activiteiten. De aanvaller mag zodoende tot 17 januari 2024 geen wedstrijden spelen. Wel mag hij na vier maanden weer meetrainen. Toney heeft toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan 232 overtredingen die hebben geleid tot zijn straf. De eenvoudig Engels international werd 262 aanklachten ten laste gelegd voor het overtreden van de gokregels tussen 25 februari 2017 en 23 januari 2021.

De FA heeft dertig van die aanklachten ingetrokken, maar Toney heeft schuld bekend bij de overige 232 aanklachten. De aanvaller van Brentford liet woensdagavond op Instagram Stories weten de geschreven verklaring van de onafhankelijke commissie af te wachten. "Vandaag (woensdag, red.) kreeg ik het bericht van mijn schorsing van acht maanden naar aanleiding van het verhoor van de regelgevende commissie van de FA dat gisteren (dinsdag, red.) plaatsvond", aldus de spits. "Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat ik acht maanden niet kan voetballen. De geschreven redenen van de commissie zijn nog niet geopenbaard, dus onthoud ik me van commentaar."

Toney kent dit jaar op sportief vlak een onvergetelijk seizoen. De Engelsman met Jamaicaanse roots scoorde liefst twintig treffers in 33 Premier League-wedstrijden. Mede dankzij zijn doelpunten staat Brentford negende en maakt het nog altijd een kleine kans op Europees voetbal. Toney werd in maart beloond met zijn eerste oproep voor het Engelse nationale team. Bondscoach Gareth Southgate liet hem tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne vlak voor tijd debuteren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal wel aan mij liggen, maar ik vind 8 maanden voor 232 overtredingen niet echt een mega schorsing. Neem aan dat de FIFA niet moeilijk gaat doen en de schorsing ook voor de andere competities laat gelden

18 mei 2023 om 20:42

Eigenlijk is het maar 1 overtreding. Maar er is dus door hem 232 keer ingezet op een wedstrijd van ploegen waar hij niets mee te maken had.

Waarop heeft Toney überhaupt gegokt? Is me ontgaan.

18 mei 2023 om 16:50

Vrouwenvoetbal

18 mei 2023 om 16:57

Hij heeft gegokt op zijn carrière en verloren.

18 mei 2023 om 20:45

Omdat ie dat leuk vond, gok ik. Speelde toen in de lagere divisies, waarschijnlijk heeft ie ingezet op Premier League wedstrijden.

Weet je ik vind het ergens prima, maar ook heel dubbel. Natuurlijk mag hij dit soort dingen niet doen. Maar bijna alle clubs worden gesponsord door gok bedrijven, je ziet het overal weer, en ondertussen worden City en Everton bijvoorbeeld niet gestraft voor financial fair play en andere zaken. Heel dubbel.

18 mei 2023 om 17:36

Ik snap het dubbele daar niet echt van. Hij wordt niet gestraft omdat gokken slecht is of iets dergelijks (wat het wel is) maar omdat hij zelf invloed kan uitoefenen op zijn bets of voorkennis kan hebben.

Als Everton en City daarnaast de regels breken (wat Toney gedaan heeft) dan worden zij ook gewoon bestraft.

18 mei 2023 om 18:19

Hij heeft alleen ingezet op wedstrijden waar hij zelf geen deel uit maakt…

18 mei 2023 om 18:56

Hoe sluit dat voorkennis of beïnvloeding uit?

18 mei 2023 om 20:22

In hoeverre kan hij wedstrijden beïnvloeden waaraan hij zelf niet deelneemt? Spelers die kamikaze overtredingen maken met het risico iemands carrière naar de knoppen te helpen komen er met max een paar potjes vanaf en iemand die op wedstrijden waaraan hij niet deelneemt gokt krijgt 8 maanden. Leg mij de logica even uit.

18 mei 2023 om 20:46

Voorkennis of beïnvloeding is nooit uit te sluiten, ook niet als wij een gokje wagen.

18 mei 2023 om 20:55

Moet ik serieus uitleggen hoe iemand uit het wereldje invloed zou kunnen hebben door aan mensen die hij kent omdat hij er vroeger mee heeft samengewerkt iets te vragen?

Het is gewoon illegaal en die straffen staan vooraf vast als je gevat wordt. Leg mij de logica even uit waarom ik daar medelijden of begrip voor zou moeten hebben.

18 mei 2023 om 20:56

Dat is dan ook niet de bedoeling van regels. De bedoeling is de kans zo klein mogelijk te maken dat het gebeurt.

18 mei 2023 om 21:19

Persoonlijk vind ik niet dat dan maar volledig verbieden voor voetballers de juiste oplossing is. Voor competities buiten de landsgrenzen moet dat prima kunnen.

18 mei 2023 om 21:31

Persoonlijk vind ik van wel.

18 mei 2023 om 22:33

@Nijogeth: Net als in het casino wint de aanbieder van het gokspel uiteindelijk het meeste geld. In het verleden zijn vele voetballers verslaafd geraakt aan het gokken en kregen gokschulden. Die gokschulden hebben ze vervolgens bij de verkeerde personen. Die doen vervolgens een voorstel om een ingooi weg te geven, een gele kaart te pakken of iets dergelijks. In ruil wordt de gokschuld afgelost of minder. Ze worden onder druk gezet om wedstrijden te beïnvloeden.

Naast de voorkennis of de beïnvloeding die Lierse1997 noemt, is dit ook een serieus gevaar. In Engeland is het een groot probleem en op deze manier wordt de kans op matchfixing kleiner.

20 mei 2023 om 21:34

Wat een gelul. Dan zou dus niemand die een profvoetballer persoonlijk kent mogen gokken op voetbalwedstrijden. Dan kun je volgens jouw redenering namelijk de wedstrijd beïnvloeden. Laat me niet lachen man.

Neem aan dat ie nu dan wel mag gokken, of wordt dat ook als voetbal gerelateerd gezien?

18 mei 2023 om 23:30

Denk dat het sws niet mag zolang hij in dienst is bij de club.

Hoe kan je nou weer 232 overtredingen begaan😂

Dat is niet even een keertje gokken lijkt me

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren